Orijinalini görmek için tıklayınız : Termostat iptal fakat hararet problemi
turboman
30-06-2020, 23:00
Silindir kapağını açacaksın arasına para sıkışmış
Silindir kapağını açacaksın arasına para sıkışmış
Daha yeni yaptım silindir kapağını 4-5 km kullandıktan sonra neden yaksın ki tekrardan?
mr.korhan
02-07-2020, 09:02
1- fan döndüğü sürece su sıcaklık derecesinde bir düşme gerçekleşmiyormu , termostat gövdesinin oradan yada radyatör giriş yerinden bi noktadan , kolayınıza gelen noktadan , digital bir su sıcaklığı gösterge bağlayın , fan döndüğü sürece su sıcaklığını test edin , düşme oluyormu ? fan açık kaldığı süre içinde elinizi radyatörle motor bloğu arasına boşluğa tutun sıcak hava mı yoksa ılıkmı ? radyatör de yeterli soğutmayı sağlayamıyor olabilir , silindir kapak contası ihtimalini de değerlendirmek için de sonrasında bir kaç şey deneriz. önce bunları bir öğrenelim
1- fan döndüğü sürece su sıcaklık derecesinde bir düşme gerçekleşmiyormu , termostat gövdesinin oradan yada radyatör giriş yerinden bi noktadan , kolayınıza gelen noktadan , digital bir su sıcaklığı gösterge bağlayın , fan döndüğü sürece su sıcaklığını test edin , düşme oluyormu ? fan açık kaldığı süre içinde elinizi radyatörle motor bloğu arasına boşluğa tutun sıcak hava mı yoksa ılıkmı ? radyatör de yeterli soğutmayı sağlayamıyor olabilir , silindir kapak contası ihtimalini de değerlendirmek için de sonrasında bir kaç şey deneriz. önce bunları bir öğrenelim
merhaba abi değerli yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle.
şu an bulunduğum yerde temin edebileceğim sıcaklık göstergesi maalesef yok.
gözlemlerim ve yaşanılanlar şu şekilde ..
araç 92derece de fan açıyor ve susmuyor motor çalıştığı sürece.. ve fan açtıktan sonra hararet yükseliyor sürekli. 100-110 dereceye kadar geliyor kontak açıp kapattığım zaman hararet 90'a düşüyor. bizim araçlar şasi problemi oluyor genelde onunla ilgili akü - kutubunun bağlı olduğu yeri güzelce temizledim şanzıman gövdesine bağlı bu arada.. bu da çözüm sağlamadı ki daha önceden bu şekilde ara ara yapardı.
motor bloğu ve fan arasına elimi koyduğum zaman ılımsı gibi ama ondan biraz daha sıcak diyebilirim hava geliyor. bunlar dışında radyatör temizledm ama sorunuma çözüm sağlamadı.
mr.korhan
03-07-2020, 10:22
merhaba abi değerli yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle.
ve fan açtıktan sonra hararet yükseliyor sürekli. 100-110 dereceye kadar geliyor kontak açıp kapattığım zaman hararet 90'a düşüyor.
peki bu kontak açıp kapattığınızda fan direk devrede olarak devam ediyormu ? yoksa kapattınız , açtığınızda çalışmıyor ve hararet göstergesi normal 90 ı mı gösteriyor ?
eğer fan susmuş oluyorsa kapatıp açtığınızda, hararet müşürünüz ya ısının düştüğünü algılamıyor, yeni değiştirdiniz ama sorunlu olabilir, bir diğer nokta ise şu , fan rölesi daimi açık kalıyor.
röleyi bir kontrol edin, mümkünse değiştirin.
ahmet3425
03-07-2020, 10:32
soğutma sisteminde ne kadar parca varsa yedek su depsu ve kapagına kadar radyator vs herseyi sıfırlayın. termostatı da hiç bir zaman iptal etmeyin.
Liqui moly nin radyatör sivilari var hararet onleyici . Bide onu dene. Tabi bunlar hep gunu kurtarcak yontemler.
Yine olmazsa komple motor yapilcak hatta blok bile degisebilir. Araca motor atip ruhsata isletcen
radyatörde birşey görünmüyor demeyle olmuyor malesef bu işler, radyatörünüz çöp. yeni radyatör alıp takmalısınız
Yiğit G.
03-07-2020, 23:59
Bende radyator yazmaya gelmiştim. Muhtemelen bütün ince kanallar tıkanmış.
Bende radyator yazmaya gelmiştim. Muhtemelen bütün ince kanallar tıkanmış.
radyatörde birşey görünmüyor demeyle olmuyor malesef bu işler, radyatörünüz çöp. yeni radyatör alıp takmalısınız
Liqui moly nin radyatör sivilari var hararet onleyici . Bide onu dene. Tabi bunlar hep gunu kurtarcak yontemler.
Yine olmazsa komple motor yapilcak hatta blok bile degisebilir. Araca motor atip ruhsata isletcen
soğutma sisteminde ne kadar parca varsa yedek su depsu ve kapagına kadar radyator vs herseyi sıfırlayın. termostatı da hiç bir zaman iptal etmeyin.
peki bu kontak açıp kapattığınızda fan direk devrede olarak devam ediyormu ? yoksa kapattınız , açtığınızda çalışmıyor ve hararet göstergesi normal 90 ı mı gösteriyor ?
eğer fan susmuş oluyorsa kapatıp açtığınızda, hararet müşürünüz ya ısının düştüğünü algılamıyor, yeni değiştirdiniz ama sorunlu olabilir, bir diğer nokta ise şu , fan rölesi daimi açık kalıyor.
röleyi bir kontrol edin, mümkünse değiştirin.
Merhaba değerli yorumlarınız için teşekkür ederim
Tüm bu ihtimalleri düşündüm biçtim tarttım ama içimde hep contanın şişmesi gibi bir ihtimal kaldı ve içimin rahat etmesi için kapağı tekrar söktüm ve contanın su kanallarında katmanlaşmış sararmalar olduğunu gördüm. Daha bir haftalık contanın bu şekilde olması beni şaşırtmadı değil. Yeni silindir kapak contasını takıp kapağı taktım. 5 Temmuz'dan bu yana sürekli kullanıyorum aracı ve herhangi bir problem yaşamadım şimdilik. Antifrizde koydum, şu an sağlıklı gözüküyor. Değerli yorumlarınız için tekrardan çok teşekkür ederim.
Radyatör ve diğer parçaları değişmedim, sadece silindir kapak contası ile işimiz çözülmüş oldu çok şükür.