PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabayla Karadeniz Turu - Öneri rica ederim.

207_TR
30-06-2020, 23:18
Arkadaşlar merhaba

Ağustos ayında bayram sonrası Mercedes Vito araçla karadeniz turu planlıyoruz.

Ben, eşim ve kızım.

Vito ile planlamamızdaki amaç uzun yolculuklarda rahat iç mekan ve gerektiği zamanlarda araçta konaklayabilmek olacak.

7-8 max 9 gün düşünüyorum dönüş ile beraber.

Daha önce Bartın-Amasra final olacak şekilde gittim. Şimdi Sinop ve ilerisini planlıyorum.

Rotayı şöyle düşünüyorum.

Balıkesir çıkış noktası

İlk hedef Bolu Abant
Abant sonrası Kastamonu-Taşköprü - Sinop

Sinop sonrası Samsun - Ordu - Giresun - Trabzon - Rize - Artvin

Ana hatları bu iller olacak. Tabi bu illerin çevresinde gezilebilecek yerleri pas geçmeyeceğiz.

Hızlı bir tur olacak, bu 7 gece 8 gün otobüs turları gibi olacak zamanlama.

Öneriniz ne olur güzergah olarak. Yada şurasını görmeden gelme vs öneri.

Günkut
01-07-2020, 00:36
Takipteyim bu yıl bende aynısını planlıyorum ama karadeniz tarafına hiç çıkmadım, Bartın , Amasra nasıl ? Kaç gün sürdü ?
Yoksa direk ileriye mi gidelim ?

ByKazim
01-07-2020, 01:49
Giresun için
- Kale
- Hasan Tepesi
- Kümbet Yaylası
- Mavi Göl ve Kuzualan Şelalesi

Kale tarih ile ilgili olduğundan bir Kültür aktivitesi olarak sayılabilir. Ayrıca Kurtuluş Savaşında büyük bir mücadele ortaya koyan Topal Osmanın'da mezarı buradadır.

Hasan Tepesi muhteşem bir manzarası olan bir yerdir. Ben hayran kalmıştım. Tam çay içmelik bir yer. Ayrıca ağaca bağlı bir salıncak var, çok güzel fotoğraflar çıkıyor.

Kümbet yaylası ise doğanın her yeşil tonunu barındırır. Hemşehrilerim et yemeye gidiyor Kümbet yaylasına, hayvanlar yerel çobanlardan satın alındığından dolayı vs. ama bir yere oturmadan önce işletmenin temizliğine iyice dikkat etmenizi öneririm. Esnaflarımız maalesef kendilerini pek geliştirmiş değiller.

Mavi Göl ise son yıllarda turistik bir aktivite haline gelmiştir. Tur otobüsleri, yerel halk ve ülkenin her yerinden insan gidiyor. Göl güneşli havalarda mavi rengine bürünüyor. Eğer gidecekseniz bir önceki günde yağmur yağıp yağmadağını kontrol etmeniz yararınıza olacaktır. Yağmurdan sonra göl çamurlu oluyor.
Kuzualan Şelalesi ise Mavi gölden 400 metre uzaklıkta olan bir şelaledir. Kısa bir şekilde göz atılır.

Bu dördünden Kaleyi pas geçersiniz çok bir şey kaçırmış olmazsanız ama diğerlerini şiddetle öneririm.

AhmetKadir
01-07-2020, 07:10
Sinopta cezaevini gezebilirsiniz, mantisi da güzeldir
Bafrada pide, nokul, kaymakli lokum, dondurma gibi kendine has lezzetleri var. Bence tadima deger. Kendim de bafrada calistigim icin dusunurseniz direk nokta atisi yer soyleyebilirim. Dondurmalari samsunda atakum sahil yolunda da satiliyor. Aksam sahilde bi yürüyüş yaparken guzel olabilir. Samsun merkezde bandirma vapuru, cumhuriyet meydani tarihi noktalar.

EREN34
01-07-2020, 07:48
Bolu'da Abant Yerine Gölcük derim.

Rotayı biraz bozuyor ama Amasra'ya da uğrayın derim.

AliGizda
01-07-2020, 08:16
Rize' de yaylalardan birini seçmenizi öneririm. Pokut-Gito-Avusor yaylalarına çıktım. Bir gece arabada konaklama imkanı varsa Gito' da konaklamanızı öneririm.

Hem Gito' ya çıkarken yol üzerinde Zilkale' ye de uğrayabilirsiniz. Ayder' e çıkmanızı önermem, rant merkezine döndü artık. Eski halinden eser yok diyebilirim.

Uzungöl' de keza aynı şekilde, çıkması inmesi bir dert. Hem kalabalık, hemde artık her yer aşırı yapay.

halili
01-07-2020, 08:43

Rotayı biraz bozuyor ama Amasra'ya da uğrayın derim.[/QUOTE]

Burdan ağaçlı yoldan safranbolu yapmasınıda yazabiliriz. Safranboludan sonra kastamonu hanönü ne kadar alternatif yok.2 3 saatte sinop a varabilirsiniz.Hanönü den sonra ayancık erfelek sinop yapılabilir.Ama derseniz amasradan cide inebolu ayancık sinop tüm gününüzü alır o yol ve virajlarda vito ile 2-3 2-3 vites ler arası kullanmak zorunda kalırsınız.Sarımsak seviyorsanız Taşköprü sarımsağımız 15 inden sonra tezgaha çıkıyor.Almanızı tavsiye ederim :)

kadireren
01-07-2020, 08:52
Aydere gitmek bencede zaman kaybı ama ayderin ilerisinde 4-5 km uzağında Huser yaylası var oraya gidilir giderkende ayderden geçiyosunuz zaten görünce ne demek istediğimizi anlar durmazsınız ayder de, uzungölün yolu iyi o yüzden görüp geçilebilir ben kahvaltı yapmıştım tepedeki mekanlardan birinde güzeldi

Ayder ve husere çıkarsanız dönüşte çok değil 15km yolu uzatıp bi kale ve şelale vardı isimlerini unuttum çok çok iyi değil ama oraya kadar gitmişken 30dk zaman ayırıp görülebilir.

Huser , gito ve pokut yolları toprak zaman zaman sudan damar damar oyulmuş olduğundan benim aracım çıkmazdı gidemedim ama ayderden ve uzungölden çok daha güzel yerler vito yüksek olur 18'' vs büyük jant olmazsa rahatlıkla çıkar genelde tur araçları çift teker yüksek transitler

levent_s
01-07-2020, 08:56
O kadar günde bahsettiğin rotada gezeceğin her yer eksik kalır bence batı karadeniz ya da doğukaradeniz olarak seçim yapmalısın. Hepsini aynı anda 8-9 günde göreyim dersen hızlı yorucu olur ve sadece görürsün. Doğu karadeniz bence türkiyenin en güzel yeri. Rize-Trabzon-Artvin doğal güzellik olarak eşsiz yerler. Öneride bulunmak gerekirse;

RİZE: Ayder yaylası, Anzer yaylası, Ayder şelalesi, fırtına deresi, Zil kale'yi görmeni mutlaka isterim. Rize kalesinde sanırım çaykur'un işlettiği çay bahçesi vardı orada çay iç gerçek çay'ın ne olduğunu anlarsın. Meşhur kurufasulyeci hüsrev'de kurufasulye ye.

TRABZON: Kalabalık falan olsada mutlaka sümela manastırını gör. Atatürk köşkünü gez. Sera gölünde kahvaltı yap. Boztepe'de manzara eşliğinde çay iç. Akçaabatta meşhur köftesini ye saray lokantası olabilir.

Artvin: Hatila vadisi milli parkı, borçka maçahel yaylası, borçka karagöl, cehennem deresi kanyonu, Mençune şelalesi. Hopa'da esenkıyı öğretmenevi var mükemmel konumda ve uygun fiyatlı konaklamanı tavsiye ederim.

Aslında daha çok var ama özetledim dediğim gibi zaman olarak o kadar günde komple karadeniz turu yapmak sadece hızlıca geçmek olur hiçbirşey anlamazsın yorulursun. Ya doğukaradeniz ya batı karadeniz yap bence.

207_TR
01-07-2020, 09:00
O kadar günde bahsettiğin rotada gezeceğin her yer eksik kalır bence batı karadeniz ya da doğukaradeniz olarak seçim yapmalısın. Hepsini aynı anda 8-9 günde göreyim dersen hızlı yorucu olur ve sadece görürsün. Doğu karadeniz bence türkiyenin en güzel yeri. Rize-Trabzon-Artvin doğal güzellik olarak eşsiz yerler. Öneride bulunmak gerekirse;

RİZE: Ayder yaylası, Anzer yaylası, Ayder şelalesi, fırtına deresi, Zil kale'yi görmeni mutlaka isterim. Rize kalesinde sanırım çaykur'un işlettiği çay bahçesi vardı orada çay iç gerçek çay'ın ne olduğunu anlarsın. Meşhur kurufasulyeci hüsrev'de kurufasulye ye.

TRABZON: Kalabalık falan olsada mutlaka sümela manastırını gör. Atatürk köşkünü gez. Sera gölünde kahvaltı yap. Boztepe'de manzara eşliğinde çay iç. Akçaabatta meşhur köftesini ye saray lokantası olabilir.

Artvin: Hatila vadisi milli parkı, borçka maçahel yaylası, borçka karagöl, cehennem deresi kanyonu, Mençune şelalesi. Hopa'da esenkıyı öğretmenevi var mükemmel konumda ve uygun fiyatlı konaklamanı tavsiye ederim.

Aslında daha çok var ama özetledim dediğim gibi zaman olarak o kadar günde komple karadeniz turu yapmak sadece hızlıca geçmek olur hiçbirşey anlamazsın yorulursun. Ya doğukaradeniz ya batı karadeniz yap bence.

Herkese teşekkür ederim
Böyle gelen bilgileri derleyip toplayacağım.

Sinop be ötesini planlıyorum. Bolu-Abant I pas geçebilirim.

Bartın Amasra tarafını gezdim daha önce .

Hızlı bir tur olacak ama zamanlar kısa.

aslan
01-07-2020, 09:09
O tarihte sanırım memlekette olacagım Bulancaktan geçerseniz mutlaka arayın misafirim olun

Emre911
01-07-2020, 09:55
Uzungöl çocuklu aileler için çok iyi. Çocukları eğlendirebileceğiniz bi çok şey var çarpışan arabadan go karta, atv turuna kadar. Kahvaltı için kumkafe kom kafe öyle bi ismi var tepede tavsiye ederim. Hala açık mı bilmiyorum ama uzungöle giderken çay fabrikalarını gezebilirsiniz. Ayderden sonra Huser tavsiye edilmiş kesinlikle gidilmeli. Eğer araç çıkmayacak gibiyse sorun değil. Eylül restoran karşısındaki otoparka aracınızı bırakın dolmuşlar çalışıyor oraya. Aydere giderken kesinlikle rafting yapın dağraft tavsiyemdir. Yolun sol tarafında sıra sıra rafting tesisleri var. Sümela kapalıydı açıldı mı bilmiyorum. Açıldıysa kesinlikle görün. Maçka'dan sonra Gümüşhane tarafına da sürerim derseniz. Karaca mağarası var ve ciddi iyi, biraz uzaktır. Mağaraya giderken Maçka Hamsiköy'de sütlaç yiyin. Niyazi usta tavsiyem. Aynı zamanda acıkırsanız Zitaş Yayla Tatil Köyü, Hamsiköy'e yakın. Doğa yürüyüşü seanslarına katılabilirsiniz. Yemekleri fena değildir aynı zamanda ağaç evleri var konaklayabilirsiniz. Trabzon'da Ayasofya'yı es geçmeyin. Akçaabat Orta mah. Evleri harabeler vs Trabzon baya doludur. Kayabaşı yaylası var çıkarsanız bulutların üstünde fotoğraflarınız olur. Şimdilik bu kadar geldi aklıma iyi gezmeler.

EREN34
01-07-2020, 10:57

Rotayı biraz bozuyor ama Amasra'ya da uğrayın derim.

Burdan ağaçlı yoldan safranbolu yapmasınıda yazabiliriz. Safranboludan sonra kastamonu hanönü ne kadar alternatif yok.2 3 saatte sinop a varabilirsiniz.Hanönü den sonra ayancık erfelek sinop yapılabilir.Ama derseniz amasradan cide inebolu ayancık sinop tüm gününüzü alır o yol ve virajlarda vito ile 2-3 2-3 vites ler arası kullanmak zorunda kalırsınız.Sarımsak seviyorsanız Taşköprü sarımsağımız 15 inden sonra tezgaha çıkıyor.Almanızı tavsiye ederim :)[/QUOTE]

O yol yemyeşil acaip keyifli bence de :)

Diyadin
01-07-2020, 11:10
Merhaba,

Eşim kızım ve ben Polo Gti ile karadeniz turu yapmıştık.

Samsundan başladık. Akşam pide yedik :D
Ordu merkez konaklama sabah boztepe kahvaltısı teleferik
Öğleden sonra Trabzona geçip 2 gün uzungöl vs gezdik
Sonraki Rizeye geçtik ayder yaylası vs merkezde mutlaka kavurma pilav yiyin :D

Bu sene tekrar düşünüyorum. Kişisel görüşüm;
Samsun Ordu Trabzon çok kalabalık resmen karadeniz değilde İstanbul'da hissettik kendimizi..

Bu sene direk Rizeye gidip zamanımızı Rize ve artvinde geçireceğiz.
Büyük şehirden ve kalabalıktan sıkıldıysanız. Rize ve daha doğu tarafını gezmelisiniz :)

Kendi tespitlerim bunlar İyi tatiller...

Dragger
01-07-2020, 15:35
Genel bilgiler verilmiş, Artvine kadar gidilecekse oradan Batum'a da geçmenizi tavsiye ederim vize de yok.

Uzungöl artık çöp oldu maalesef ama Sümela Manastırı'na mutlaka gidin.

Ozan Özer
01-07-2020, 20:28
Arkadaşlar güzel yerleri yazmış bile.
Uzungöl,Karagöl,Mençuna Şelalesi,Zil Kale görülebilecek yerler derim..Maçka Hamsiköy'de sütlaç yenebilir :)
Rize ve doğusu kesinlikle daha yeşil daha keyifli yerler bence.

berkaym
02-07-2020, 06:54
Rizeli olarak tavsiyem asıl vakiti rize artvin batum olarak geçirmeniz. Rizeye kadar olan kısım dedikleri gibi hem kalabalık hemde daha az yeşil. Rize derepazarı ilçesinde pide yiyerek güne başlayıp yaylara doğru çıkabilirsiniz. Ayder’i önermem ama ayderi geçip daha yukardaki yaylara uğrayabilirsiniz bencede. Pokut gito elevit çat gibi yayları tercih edebilirsiniz. Artvinde göllere güzel.

Yemek olarak
Rize derepazarı seçkin pide
Rize merkez liman lokantası
Rize çayeli lale’de kuru fasulye
Rize fındıklı nana laz böreği ( öğlene kadar gitmeniz lazım :D )
Yaylara çıkarken çinçiva diye bir yer var orda oturabilirsiniz.

GokhanRS
02-07-2020, 07:13
bu konu iyi olmuş, uçuşlar açılınca bende Türkiye ye gelip bir karadeniz turu yapmak istiyordum.

oguz
02-07-2020, 07:14
Ordudan geçecekseniz; Ünye'den başlayarak cevre yolunu değil sahil yolunu kullanmaya çalışın , ( gündüzleri trafik olacaktır) Fatsa çıkışında Bolaman yoluna sapın ve Orduya kadar da sahil güzergahından gidin , yason burnunda duraklayın , Çaka sahilde denize girebilirsiniz. Araç için yer var ( Çaka da ,kumu sahili güzeldir, yüzme bilmeyen içinse tehlikelidir - Kum çekme/ Dalgalı hal) Perşembe sahilde güzeldir ancak otel konaklama konusunda hala zayıf, Ordu da mutlaka Boztepeye çıkın. Aslında yayla olarakta PErşembe yaylası güzeldir ama yolu yorucu biraz..
Kazasız belasız sürüşler olsun..

Frid
02-07-2020, 07:30
gün batımı denk getirebilirseniz sinop şahin tepesine mutlaka çıkın derim.

Kadyr
02-07-2020, 07:34
Yazılacaklar yazılmış. Ek olarak radarlada dikkat edin. Çayelinde lale lokantası kuru fasulye, sütlaç ve atom var ondan yiyin:) rize kalesindeki sütlaç ta çok iyidir lale de aynı şekilde

fussy
02-07-2020, 07:46
Rizeli olarak tavsiyem asıl vakiti rize artvin batum olarak geçirmeniz. Rizeye kadar olan kısım dedikleri gibi hem kalabalık hemde daha az yeşil. Rize derepazarı ilçesinde pide yiyerek güne başlayıp yaylara doğru çıkabilirsiniz. Ayder’i önermem ama ayderi geçip daha yukardaki yaylara uğrayabilirsiniz bencede. Pokut gito elevit çat gibi yayları tercih edebilirsiniz. Artvinde göllere güzel.

Yemek olarak

rize yaylalarında yollar nasıl peki

berkaym
02-07-2020, 07:51
rize yaylalarında yollar nasıl peki

Ayder ve zilkale yolu güzel. Diğer pokut elevit gito yollarına normal binek araçla çıkanlarda var ama çok mantıklı değil bence :D herhangi bir suv yada vito tarzı araç iş görür 4 çeker şart değil yaz döneminde

207_TR
02-07-2020, 08:19

Yemek olarak

Abi selam. Teşekkürler

Tur a Sinop’tan değilde Batum tarafından mı başlamak mantıklı acaba?

berkaym
02-07-2020, 09:22
Abi selam. Teşekkürler

Tur a Sinop’tan değilde Batum tarafından mı başlamak mantıklı acaba?

Balıkesir çıkış arada başka durma planınız yoksa bence sinop ordu giresun trabzon diye gidip. Sonrasında batum artvin rize yapıp en son samsunla bitirmek. Balıkesirden doğu karadenize gelmek en az 13-14 Saat. Sinoptan başlar samsundan bitirirseniz uzun yol mesafeniz azalır yolda çok yorulmazsınız bence daha mantıklı olur. Yoksa direk rize yapmak tatilden çok yorgunluk oluyor o kadar km yapınca :D

Dragger
02-07-2020, 13:31
Ben gidişte de dönüşte de samsunda konaklamıştım, hoş samsundan sonra da istanbul 7 8 saat sürüyor. Balıkesir de sürer.

Batumda da kalırsanız keyifli olur.

enesy
02-07-2020, 13:46
Araçla batuma geçerken direk gidebiliyor muyuz yoksa yurtdışı çıkış için herhangi bir sigorta izin vs gerekiyor mu ?

Runo
02-07-2020, 15:55
Ben hopalıyım, batuma araçla geçmeye değmez. Aman aman bir yer değil zaten hiç bir esprisi yok, gittim gördüm demek için gidilebilir.

Sınır kapısına yakın otoparklar var, aracınızı oraya bırakırsınız daha sonra kapıdan geçtiğinizde aralarında türk olan bir sürü taksi var. 150-200 tl’ye gidilip görülecek yerleri gezdiriyolar. Bu şekil istemeseniz bile parça parça taksi kullanarakta gezebilirsiniz belirlediğiniz yerleri.

Benim hopada olduğum zamana denk gelirse bende kendi memleketimi elimden geldiğince gezdirir yardımcı olur misafir ederim her konuda, orada değilsemde yine yardımcı olurum her konuda bir pm yeterli :)

Bugraaa
02-07-2020, 16:07
Samsundan artvine gittim direk günübirlik turla batumu gezdik akşam rizede otelde kaldık ertesi günlerde geri dönüşü gezerek bitirdik :)

207_TR
02-07-2020, 19:57
Teşekkürler arkadaşlar.

Ajanda yapıp Sinoptan başlayarak Artvine kadar görüşmesi gerekli yerleri ve yazdığınız yeme-içme mekanlarını listeledik.

Ön araştırmaya devam.

ÜSTÜNERC
02-07-2020, 22:10
Trabzon sonrası imkanınız olursa gürcistan batum öneririm. Trabzondan 2 bucuk saat uzaklıkta.

CenkB
09-07-2020, 11:28
Ordu ile ilgili bilgiler verilmiş zaten. Ünye'de sahil yolunu kullanın. Çakırtepe'de pide yiyebilirsiniz. Sahilde de Çamlık diye bir yer var. Ufak ağaçlıklı deniz kenarında bir yer. Belki 10 dk dinlenmek isteyebilirsiniz. Manzarası güzeldi fakat lezzet ve fiyatları hakkında emin değilim. Eğer orada acıkmadım derseniz, Fatsa'yı geçtikten sonra sahil yolu ayrımına gelmeden sağda köfteci burhan var. Tabelayı kaçırmamanız imkansız olur. Boydan fotoğrafı var. Yağda yapılanı tavsiye ederim. Köfte istemem derseniz, biraz ilerisinde sahil yolundan Perşembe'ye devam ederken solda liman göreceksiniz. Oraya girip kumsal üzerinde pide yiyebilirsiniz. Bolaman pidecileri yazınca çıkar. Yason Burnuna uğrayın. Şuan tadilat vs var diyorlar ama ne durumdadır bilmiyorum. Biraz uzun sürebilir ve yorucu olabilir fakat Perşembe Yaylası güzeldir.
Perşembe'li olarak Perşembe'de pek bir şey yok belki 1 çay için durulabilir sonrasında Ordu'da teleferikle Boztepe'ye çıkabilirsiniz. Sanırım Ordu bu kadar. :D Ivır zıvır yerler var da ben gitmedim ve nasıldır bilmiyorum. Bir de Giresun'u geçtikten sonra sağ tarafta Tirebolu42 diye bir yer vardı. Yıllar önce gitmiştim güzeldi. Deneyebilirsiniz.

GokhanRS
09-07-2020, 12:14
Araçla batuma geçerken direk gidebiliyor muyuz yoksa yurtdışı çıkış için herhangi bir sigorta izin vs gerekiyor mu ?

Sigorta gerekiyor ama sınırda yaptırabilirsin. haftalık 15 günlük aylık v.b yapabiliyorlar o yüzden bizdeki trafik sigortası gibi yüksek rakamlar çıkmaz.

GokhanRS
09-07-2020, 12:16
Üst mesaja ek,
Yurtdışı çıkış harç puluda gerekiyor sanırım. adam başı.

207_TR
09-07-2020, 20:58
Üst mesaja ek,
Yurtdışı çıkış harç puluda gerekiyor sanırım. adam başı.

60 TL miş galiba. Az kaldı bayramai bayram sonrası belki yasak durumuna göre bayramın son günü yola çıkmayı planlıyorum.

Bugraaa
10-07-2020, 08:00
Batuma gidecekseniz adam başı size verilen bi kağıta bilgilerinizi yazıp onunla pul alıyosunuz yalnız aşırı kalabalık gidecekseniz erkenden gitmeniz tavsiye :)

TolgaEsentepe
10-07-2020, 08:32
söylenmiş zaten ama koştur koştur yapmamanız daha mantıklı olur gibi.

oğuz
10-07-2020, 09:45
daha yeni gittim gedim, samsun kelin yeri menemen güzel hizmet sıfır, ordu teleferik çok güzeldi,yine ordu hünkar restoran pide vs için hizmet ve lezzet çok çok iyiydi

B!Rtan
10-07-2020, 10:44
okudukça ben heyecanlandım gerçekten. inşallah işlerim yolunda gider de bende bu rotayı gezmeyi çok isterim.
şimdiden yolunuz açık olsun.

207_TR
10-07-2020, 20:16
Batuma gidecekseniz adam başı size verilen bi kağıta bilgilerinizi yazıp onunla pul alıyosunuz yalnız aşırı kalabalık gidecekseniz erkenden gitmeniz tavsiye :)

Teşekkür ederim Batum belki giderim durumunda zaman göre.

söylenmiş zaten ama koştur koştur yapmamanız daha mantıklı olur gibi.

Abi zaman kısıtlı maalesef 7 günde devri alem yapacağız :)

daha yeni gittim gedim, samsun kelin yeri menemen güzel hizmet sıfır, ordu teleferik çok güzeldi,yine ordu hünkar restoran pide vs için hizmet ve lezzet çok çok iyiydi

Not aldım abi mekanları

okudukça ben heyecanlandım gerçekten. inşallah işlerim yolunda gider de bende bu rotayı gezmeyi çok isterim.
şimdiden yolunuz açık olsun.

Valla aynı heyecanı paylaşıyoruz. Hızlı bir tur olacak ama zamanı iyi değerlendirmeyi planlıyoruuz.

Can1993
10-07-2020, 20:38
Nişanlım ile Karadeniz turumu yapsak acaba diye konuşurken denk gelen konu :D Çok güzel bilgiler verilmiş teşekkürler herkese bende Trabzon Rize Artvin gezmek daha mantıklı gibi geldi bana 7 günde rahatça gezilir diye düşünüyorum.

207_TR
10-07-2020, 22:52
Nişanlım ile Karadeniz turumu yapsak acaba diye konuşurken denk gelen konu :D Çok güzel bilgiler verilmiş teşekkürler herkese bende Trabzon Rize Artvin gezmek daha mantıklı gibi geldi bana 7 günde rahatça gezilir diye düşünüyorum.

Hedefim Sinoptan başlayıp Trabzon a hızlı bir geçiş. Bende doğa düşüncesi varsa rize-artvin tarafı için daha fazla zaman ayrılmalı.

mmustu
11-07-2020, 15:05
Kastamonuya giderken safranboluya ugramayacakmisin :)

207_TR
11-07-2020, 23:09
Uğrayacağım abi :)
Hatta planım şöyle, Bayramın son günü yada sondan 1 gün önce eğer yasak olmazsa gece 12-01 gibi Balıkesir den yola çıkmayı planlıyorum. Hanım ve çocuk uyurken gece çıkıp sabah 7-8 gibi safranboluda olmayı planlıyorum.3-4 saati safranboluda geçirip Oradan taşköprü üzerinden sinop a geçmeyi planlıyorum.

Umarın aksilik olmadan çıkarız yola.

Bugraaa
24-07-2020, 07:35
Ordudan Artvine kadar nerde ne yapılır birisi listeleyebilir mi ? :)

207_TR
24-07-2020, 07:56
Abi selam
Çok yakın zamanda gideceğim nasipse yazarım sana ��

Bugraaa
24-07-2020, 09:58
Bayram tatili 4 günde olsa kaçıcam bende daha önce gittim 2 kez ama detaylı nerde ne yenir bu kez listeye göre plan yapmak istiyorum :) :)

207_TR
30-07-2020, 19:48
Ben hopalıyım, batuma araçla geçmeye değmez. Aman aman bir yer değil zaten hiç bir esprisi yok, gittim gördüm demek için gidilebilir.

Sınır kapısına yakın otoparklar var, aracınızı oraya bırakırsınız daha sonra kapıdan geçtiğinizde aralarında türk olan bir sürü taksi var. 150-200 tl’ye gidilip görülecek yerleri gezdiriyolar. Bu şekil istemeseniz bile parça parça taksi kullanarakta gezebilirsiniz belirlediğiniz yerleri.

Benim hopada olduğum zamana denk gelirse bende kendi memleketimi elimden geldiğince gezdirir yardımcı olur misafir ederim her konuda, orada değilsemde yine yardımcı olurum her konuda bir pm yeterli :)

Batum özel bir durumdan dolayı araçla girmeyeceğim gidersem. Sınır kapısında aracımızı güvenle park edeceğimiz bir alan var mı acaba ?

Yekta
31-07-2020, 14:20
Ben de yarın Ankara'dan çıkıp Amasya-Sinop üzerinden Cide Amasra yapıp İstanbula dönmeyi düşünüyorum 4-5 günlük bir rota olarak.
Var mı bu rota üzerinde tavsiyeleriniz, hangi rota güzeldir, nerede ne yenir ne görülmeli nerede kalmalı? Bu civarda yayla vb mesire yerleri var mı sıcaktan kaçmalık :)
Kesin bir rotam da yok spontane olacak biraz, varsa civarda alternatif noktalara göre değiştirebilirim yolumu.

207_TR
31-07-2020, 16:08
Ben de yarın Ankara'dan çıkıp Amasya-Sinop üzerinden Cide Amasra yapıp İstanbula dönmeyi düşünüyorum 4-5 günlük bir rota olarak.
Var mı bu rota üzerinde tavsiyeleriniz, hangi rota güzeldir, nerede ne yenir ne görülmeli nerede kalmalı? Bu civarda yayla vb mesire yerleri var mı sıcaktan kaçmalık :)
Kesin bir rotam da yok spontane olacak biraz, varsa civarda alternatif noktalara göre değiştirebilirim yolumu.

Bartın Amasra yaptım daha önce aynı şekilde spontane.

Aklımda kalan bir yer yok valla civarda

Runo
01-08-2020, 17:34
Batum özel bir durumdan dolayı araçla girmeyeceğim gidersem. Sınır kapısında aracımızı güvenle park edeceğimiz bir alan var mı acaba ?

Mesajı daha yeni gördüm. 2-3 tane ücretli otopark var zarar gelmez, oralara bırakılabilir. Veya tam sınıra geldiğinizde sağdaki yoldan devam edip uygun bir yere de bırakabilirsiniz

207_TR
01-08-2020, 18:16
Mesajı daha yeni gördüm. 2-3 tane ücretli otopark var zarar gelmez, oralara bırakılabilir. Veya tam sınıra geldiğinizde sağdaki yoldan devam edip uygun bir yere de bırakabilirsiniz

Teşekkür ederim.
Nasipse yarın gece yolculuk başlayacak. Rota planlaması yapıyorum.

Rota planlam bittiğinde paylaşacağım.

207_TR
01-08-2020, 18:55
Kaba Taslak Rotamı Yazıyorum

Rotada güzergahlar aşağıdaki gibi.

Kimi noktada gezilecek yerler vs var detay yazmadım. Ama ana hatlarıyla göreceğimiz yerler buraları. Süreyi iyi kullanarak bazı noktalardan vazgeçebilir yada sadece görmek için kısa süreli durabiliriz çay içecek kadar.

Balıkesir
Bursa
Yalova
Gölcük
Sapanca
Düzce
Bolu
Gerede
Eskipazar
Karabük
Safranbolu
Kastamonu
Taşköprü
Hanönü
Sinop

Sinop-Akliman-Hamsilos Koyu-İnceburun Feneri-Erfelek Şelalesi
---------------
Sinop
Gerze
Alaçam
Bafra
Samsun
Çarşamba
Terme
Ünye
Fatsa
Bolaman Kalesi
Yalıköy
Yason Burnu
Perşembe
Ordu
Giresun

Giresun-Kulakkaya Yaylası-Mavigöl Kuzalan Şelalesi-Kümbet Yaylası-Göl Yanı Yaylası – Sis Dağı Yaylası- Hıdırnebi Yaylası-Sera Gölü

----------------------------------------

Giresun
Keşap
Görele
Vakfıkebir
Akçaabat
Trabzon

Uzungöl Rize yoluna giderken yol ayrımından 40 km

Sümela Manastırı-Hamsiköy-Zito Yayla Zitaş Tatil Köyü
-----------------------------

Trabzon
Sürmene

Rize

Zilkale Ardeşen Yol Ayrımından 43 km

1. Etap
Çamlı Hemşin
Ayder
Huser
Avusor

2.Etap
Pokut Yaylası
Sal Yaylası
Fırtına Deresi
Zil Kale
Palovit Şelalesi
Gito Yaylası
Elevit Yaylası
Palovit Yaylası

--------------------------

Rize
Çayeli
Ardeşen
Hopa
Batum ?
Borçka
Şavşat
Karagöl

Mençuna Şelalesi
Hatila Milli Parkı
Cehennem Deresi Kanyonu

Bu kadar yoğun rotadan sonra dönüş yolunu en hızlı en kısa yoldan yapmam lazım :)

Zaman yetse Antep e uğrayıp dönmek istiyorum ama 1 gün atacak...

Tibia
01-08-2020, 21:28
Rotadaki bir kaç yere baktım da çok güzel bence. Bu yazdığınız yerlere binek araçla gitmek mümkün mü? Şu an yollar nasıl? Mesela geçenlerde Artvin tünellerinin bir kısmının yağmur nedeniyle çöktüğünü duydum.

berkaym
01-08-2020, 22:57
Rotadaki bir kaç yere baktım da çok güzel bence. Bu yazdığınız yerlere binek araçla gitmek mümkün mü? Şu an yollar nasıl? Mesela geçenlerde Artvin tünellerinin bir kısmının yağmur nedeniyle çöktüğünü duydum.

yaylalar hariç binek arabayla gidilir bütün rota ama yüksek araç o kadar km için daha konforlu ve garanti olur

mmustu
06-08-2020, 21:54

Moruk geç gördüm ne yptın bu rotayı gezdin mi ?

mmustu
06-08-2020, 21:56
Rize de dağmaran diye bir yere gitmiştik yemek yemeye manzara ve saç kvurması efsaneydi

Yekta
06-08-2020, 23:35
Moruk geç gördüm ne yptın bu rotayı gezdin mi ?

Abi gezdim, dün gece döndüm hatta. Senin memlekete de uğradım :)
Gitmeden görülecek yerleri kaydetmiştim ama rotayı yolda düzenledim. Çorum, Amasya, Sinop, Cide, Amasra, Bolu olarak yaptım.
Bu bölgeyi ilk kez geziyorum daha önce hep pas geçmiştim ama pişman oldum ne güzel yerler, ne güzel yollar varmış. Hele küre dağlarındaki kanyonlar nefes kesici :)
İlerde gidecek olanlar için de kendim için kaydettiğim gezilebilecek yerlerin google maps listesini atayım bulunsun fikir verir :)

Google Haritalar (https://goo.gl/maps/EaBKomNG3rft4HT77)

207_TR
10-08-2020, 21:22
Merhaba arkadaşlar.

02.08.2020 Pazar günü 23:30 da çıktığım turdan 09.08.2020 18:30 da geri döndüm.

Karadeniz gerçekten kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel bir bölge. Her şehri ayrı bir güzel. Yeşil olmayan hiç bir noktası yok gibi

Eşim aşağıdaki harita üzerinde bu tur da gezdiğimiz,uğradığımız yerlere kalp koyarak bir şey hazırlamış :)

Biz 7 günde hızlı bir tur yaptık. Hatta son konaklama yerimiz Artvin Şavşat Karagöl den çıktıktan sonra 1900 km ye yakın bir dönüş güzergahını hiç konaklamadan max 2 x yarım saat uyku ile tamamladık :)

https://i.ibb.co/LQrJK09/PHOTO-2020-08-10-21-34-18.jpg (https://ibb.co/vshQ9cL)

207_TR
10-08-2020, 21:59
Gezideki ana hatlarımız aşağıdaki gibi oldu. Kısa bir özet geçeyim.

1- Safranbolu : Kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Tarihi dokuları, lezzetleri hoş bir yer. Lokum, safranlı kahve, bakır cezve vs aldık. Safranbolu evleri ve çarşısı haricinde Cam Teras tan manzara izledik.

2- Kastamonu - Taşköprü : Ünlü sarımsağından aldık :) Kastamonu şehir olarak güzel ama biz zaman kaybetmeden hızlı geçtik.

3- Sinop : Kesinlikle çok güzel bir şehir. Yerleşimi, evleri, sokakları çok güzel. Yarım ada gibi. Akliman-Hamsilos koyu, İnceburun harika yerleri. Gece Akliman Martı Kamping de konakladık. Ben çadırda kaldım. Hanım ve Çocuk araçta yatakta yattılar :) Kamp denize sıfır konumda. Sinop Mantısı, Nokul, Boyabat Ezmesi harika tatları.

4-Samsun : Bandırma Gemisini gezdik, Yabancılar çarşısını gezdik. Sahilde faytona bindik :) Güzel bir pide yedik. Kavurmalı ve Pastırmalı. Kesinlikle çok lezzetliydi. Samsun u şehir olarak da beğendik. Çarşısı gezmeye değer.

5- Çarşamba-Ünye-Fatsa : Buralardan duraksama yapmadan geçtik.

6- Ordu: Bolaman Kalesi,Yason Burnu ve Kilisesi, Perşembe den başladık Bu bölgeler harikaydı. Ordu Boztepe ye çıktı telefirikle. Harika yapılmış. Bir kere şehir çok güzel. Sahili ve sahildeki işletmeleri çok güzel. Telefirikle çıkılan Boztepede Tepe Restaurantta yemek yedik. Manzara ayrı bir güzel yemekler ayrı bir güzeldi. Ünlü bir dondurmacısı varmış tadıma bakmadan gitmedik.

7- Giresun: Giresun a gece vardık. Direkt Kümbet yaylasına çıktık. Yolu ne iyi ne kötüydü ama zor yollar tabi. Gece karanlıkta kamo kuracak bir alan bulduk arabamızı diğer karavan-camper ve çadırcıların arasına koyduk. Sabah bir uyandık manzara efsana. Yanımızda hayvanlar sakin sakim otluyor :)

8- Tirebolu ve Vakfıkebir: Buralarda kısa zaman geçirdik. Vakfıkebirden iyi bir yerden ekmeğimizi aldık, kuymak peyniri aldık.

9-Trabzon : Şehri ve yerleşimini çok beğenmedik. Atatürk Köşkü efsaneydi. Hamsiköy e gittik. Güzel bir otel ayarladık full yayla manzaralı. Ünlü sütlaçından yedik. Gece Bordo Mavi de balığımızı yedik. Alkol yokmuş :) . Gece çarşısını gezdik. Sera gölünde kahvaltımızı yaptık.

10- Uzungöl: Kesinlikle güzel. Ve anlatıldığı gibi betonlaşıp mahvedilmemiş. Göl kenarındaki oteller vs hepsi tek renk, düzenli. Uzungöl e hakim bir tepe ye 4-5 tane işletme yapmışlar. En tepedekine çıktık. Salıncağında efsane pozlarımızı verdik. Kuymak, turşu kavurma, et kavurma ve demlik çayımızı aldık :)

11 - Sürmene: Uğrayıp bıçaklarımızı aldık, hediyelik çakıları aldık. Güzel pazarlıkla iyi alışveriş yapılabiliyor. Bıçaklar efsane.

12- Rize merkezi hiç gezmeden direkt yaylalara çıktık. Fırtına deresinin tesislerini geçtikten sonra yol 2 ye ayrılıyor. Sol taraf Ayder Tarafı, Sağ taraf Zilkale,Çinçivar cafe Gito tarafı.

Ayder durmaya bile gerek olmayan bir ticarethane olmuş. Aslında olay şu. Yolu asfalt olan yaylalarda ticarethane çok. Ama ne zaman yol asfalttan toprağa taşa geçiyorsa bakir yaylalar onlar.

Gece Gito yaylasında kaldık. Yolu asfaltta sonra 10 km falan ama 1 saatte falan çıktık. Binek araç çıkarken çok zorlanır, altını sürekli sürter. Biz çıkarken hava karardı acaba yanlış yoldamyız diye sorduk o kadar zorlu bir yol. Ama bir çıktık ki kamp alanlalrında Range, Land, Bmw, Passat vs her tür araç var. Bungalov evlerin önünde düzgün araçlar :)
Dönüşünde Badara Yaylasına gittik. Yaylaya araç almıyorlar. Yayla girişine otopark alanı ayırmışlar. Çok hoş bir yayla. Evden bozma tesislerde çay kahve yemek alabilirsiniz.

Fırtına deresinde Kızımla Zipline yaptık (Kızım 5 Yaşında ) Çok güzeldi.

13- Sarp Sınır Kapısına gittik. Batuma girecektik. 14 gün karantina olayı varmış girmedik.

14- Artvin: Borça Karagöl e gittik. Biraz takılıp Şavşat Karagöl e gittik. Şavşat yolu çok yorucuydu. Çok fazla viraj, çok fazla tırmanış vs ama sonı güzel. Şavşat Karagöl de kamp yaptık efsaneydi. Bölgede arıcılık çok. Bal aldık güzeldi. Artvinden sonra Sahara Yaylası ve Dağı yolu efsaneydi.

15- Kars: Dönüş yolunda görmek istediğimiz yerleri hızlıca geçtik. Kars ta kahvalto yaptık Boğatepe Köy Ürünleri denen yerde. Efsaneydi. Kars Kaşarı, Petek Bal ve Süzme Bal aldık.

16- Erzurum : Cağ kebabı vs burma kadayıf tatlısı yedik efsaneydi.

Sonrasında Sivas Madımak Oteline baktık kısaca, Kayseri de yarım saat mola verdim uyudum. Konya da yarım saat mola verdim uyudum. Konya Beyşehir Gölü ne gittik. Üniversite okuduğum yer olduğu için anıları yad ederek Göl Kenarında Kahvaltı yaptık. Dönüşte Afyonda büyük ziyareti yapıp Balıkesir e döndük.

207_TR
10-08-2020, 22:03
Bu arada 4500 km yaptık. Vito otomatik vites ve 163 Hp olduğu için hiç üzmedi. Arka süspansiyon havalı olduğu için arkadakilerde yorulmadı. Sakin gittiğim için 7.5 litre ortalama yakıt tükettim. Petrol ofisindne indirim kartım olduğu için Mazot un 6.10 olduğu yerden 5.75 e aldım :)

Araba leş gibi oldu tabi. Önü sinek mezarlığı gibiydi. Yıkamacı görünce çok üzüldü :)

Bu arada çok fazla tırmanış olduğu için 4500 kmlik turda 3 defa su eklemek zorunda kaldım hararet yapmadı ama tüm su tükendi

207_TR
23-06-2021, 20:24
Arkadaşlar selam

Temmuz 17-26 Tekrar Karadeniz Tur u yapıyorum nasipse,

Bu sefer 4x4 L200 Crawler ile gideceğim. Daha önce çıkmadığım ve çıkamadığım yaylara çıkıp daha fazla vakit geçirmeyi planlıyorum.

Sinop'tan başlayacağım tekrar, Rize yaylalarında vakit geçireceğim çoğunlukla.

Dönüşte Mardin ve Urfa Göbeklitepe'den de geçeceğim.

Geçen sene biraz Tecrübe etsemde özellikle Karadeniz için öneriler isteyeceğim.

Görmeden Gelme , Yemeden Gelme, Almadan Gelme diyeceğiniz öneriler bekliyorum sizden. :)

207_TR
23-06-2021, 21:14
Planladığım Rota bu. Zaman durumuna göre Son noktaya kadar gitmeyi planlıyorum.

https://i.ibb.co/KDykqk5/Ads-z.jpg (https://ibb.co/C60Z7Zw)

Kadyr
23-06-2021, 22:28
Maşallah. artvinde de güzel yerler oluyordu karagöl vs. Bu arada rize de handüzü yaylasına gitmedi isen bir bak derim. Geçen denk geldi güzel görünüyor.

Kadyr
23-06-2021, 22:30
Bu arada eski gittiğin yerlere baktım. Rize de sütlaç yememen üzdü. Özellikle çayelinde durup lale lokantasında kuru fasülye kavurma ve sütlaç yemelisin

aykutsafakyaman
24-06-2021, 00:45
Doğu Karadeniz için yorum yapayım.
Ayder ve Uzungöl arap mesire alanı illa görecem diyosanız tercih sizin. Ayder'in üst tarafları daha sakin oraları çıkmanızı tavsiye ederim.
Sümela Manastırının bir kısmı açılmış gitmişken görmenizde fayda var.
Atatürk Köşkü ve akşamına Boztepe'de semaverle çay faslı iyi gider.
Trabzon Büyük Sanayi Sitesi içinde Emre pide var. Gitmişken mutlaka yiyin. Sanayide olması gözünüzü korkutmasın eşiyle,kızarkadaşıyla gelenler vardı.
Orayı kaçırırsanız bozo pide - sürmene.
Bozo pide'nin dibinde güzel çakıları olan bi abimiz var meraklıysanız ordan alabilirsiniz. Sürbisa'nın ana mağazası pahalıdır. Dediğim tarafta pazarlıkta edin.
Aynı şekilde trabzonda kalkanoğlu pilav var oraya da uğrayabilirsiniz.
Giresun'da motosikletle arkadaşlarımın çıktığı güzel yaylalar var isterseniz isimlerini öğrenirim.
Rize tarafında Zilkale'ye çıkabilirsiniz. Çıkarken de hemşin tarafından geçersiniz. Çayeli'nde 2 tane bilindik kuru fasulyeci var. Biri lale biri hüsrev ikisi de güzeldi tercih size kalmış. Fiyatları yüksek olabilir ben o taraftan döneli biraz oldu.
Aynı şekilde Palovit Şelalesi görülebilir. Bir de son dönemde ortaya çıkan Çeçeva'daki düz çaylık var ama çok bir olayı yok bana göre :)
Rize merkez'de huzur lokantası var. Tavsiye ederim.
Artvin' de mutlaka karagölü görün. Yolu tehlikelidir dikkatli olun. Vakit varsa batuma'da geçebilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar şimdilik :)

CenkB
24-06-2021, 07:47
Ordu'da perşembe yaylasına çıkın menderesler var. Oradaki etçilerden et yiyin lezzetli oluyor.

AliGizda
24-06-2021, 07:53
Ayder' in hiç bir esprisi kalmadı, he illa görücem diyosan çıkıp sonrasında üst yaylalarına çıkabilirsin. Huser ve Avusor yaylaları güzel. Avusor' da göl var, ama yaya epey yürümek gerekiyor. Huser genelde sis çöker ve sis denizi olur, instadan bir bakıp karar verirsin :)
Pokut ve Gito ikisinden birini seçmen gerekirse bence Gito' yu tercih et. Gito hem konaklama için daha uygun (kamp yapacağını düşünerek) hem de daha düzlük alanı var, çocuk için çok iyi olur. Zilkale yolundan çıkıldığı için yaylalara yol üzeri Zilkale' ye de uğrarsın.
Yaylalara çıkarken yakıt ve yiyeceğini fazla al :) Yaylalarda yemek yiyeceğin hiç bir yer yoktu en azından ben çıktığımda :)

_driver_
24-06-2021, 08:12
Henüz ben de gitmedim ama Ordu Gölköy tabiat parkı methediliyor konaklama imkanı da var
Google Görsel Sonucu (https://images.app.goo.gl/2cSrJPkrJUxSCqJm9)

207_TR
24-06-2021, 21:26
Maşallah. artvinde de güzel yerler oluyordu karagöl vs. Bu arada rize de handüzü yaylasına gitmedi isen bir bak derim. Geçen denk geldi güzel görünüyor.

Abi selam

Geçen sene Borçka ve Şavşat Karagöl'e gittim, Şavşatta konakladım. Balları harika, karakovan balı almıştım. Handüzünü not aldım teşekkürler.

Doğu Karadeniz için yorum yapayım.
Ayder ve Uzungöl arap mesire alanı illa görecem diyosanız tercih sizin. Ayder'in üst tarafları daha sakin oraları çıkmanızı tavsiye ederim.
Sümela Manastırının bir kısmı açılmış gitmişken görmenizde fayda var.
Atatürk Köşkü ve akşamına Boztepe'de semaverle çay faslı iyi gider.
Trabzon Büyük Sanayi Sitesi içinde Emre pide var. Gitmişken mutlaka yiyin. Sanayide olması gözünüzü korkutmasın eşiyle,kızarkadaşıyla gelenler vardı.
Orayı kaçırırsanız bozo pide - sürmene.
Bozo pide'nin dibinde güzel çakıları olan bi abimiz var meraklıysanız ordan alabilirsiniz. Sürbisa'nın ana mağazası pahalıdır. Dediğim tarafta pazarlıkta edin.
Aynı şekilde trabzonda kalkanoğlu pilav var oraya da uğrayabilirsiniz.
Giresun'da motosikletle arkadaşlarımın çıktığı güzel yaylalar var isterseniz isimlerini öğrenirim.
Rize tarafında Zilkale'ye çıkabilirsiniz. Çıkarken de hemşin tarafından geçersiniz. Çayeli'nde 2 tane bilindik kuru fasulyeci var. Biri lale biri hüsrev ikisi de güzeldi tercih size kalmış. Fiyatları yüksek olabilir ben o taraftan döneli biraz oldu.
Aynı şekilde Palovit Şelalesi görülebilir. Bir de son dönemde ortaya çıkan Çeçeva'daki düz çaylık var ama çok bir olayı yok bana göre :)
Rize merkez'de huzur lokantası var. Tavsiye ederim.
Artvin' de mutlaka karagölü görün. Yolu tehlikelidir dikkatli olun. Vakit varsa batuma'da geçebilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar şimdilik :)

Abi selam. Ayder i hiç beğenmedik. Beğenmedik derken yeşil kalan alanları güzel ama deli kabalık, heryer işletme.

Uzungöl ü beğendik, şansımıza çok arap olan bir döneme denk gelmedim. Ama vardı tabi.,

Sümela ya gittim, rezilliği anlatsam sayfalar almaz.

Atatürk Köşküne gittim, çok beğendim. Boztepe de güzel bir yerde akşam yemeği yedim herşey efsaneydi.Ama tekrar gideceğim.

2 pideciye d e bakacağım. Geçen sene Sürmene den hem çakı hem eve bıçak aldım. Çakı açıp kapatırken bile kesti beni :)

Giresunda yayla önerisi beklerim ama sadece Kümbet e çıktım ve konakladım orada.

Fasulye yiyemedim çünkü doldum taştım yemekten. Bu sene Lale ye kesin gideceğim.

Geçen sene Zilkale, Gito, Badara ya çıktım. Bu sene daha üstlere de gitmeyi düşünüyorum. Onu araştırıyorum işte.

Pokut-Elevit-Samistral vs hangilerini görmeden gelmeyelim.

Geçen sene Batum sınırdan geri çevirdiler 14 gün karantina olayına. Bu sene gideceğim günübirlik.

Ordu'da perşembe yaylasına çıkın menderesler var. Oradaki etçilerden et yiyin lezzetli oluyor.

Perşembe den geçtim ama yaylaya çıkmadım, etçilere bakacağım avi.

Ayder' in hiç bir esprisi kalmadı, he illa görücem diyosan çıkıp sonrasında üst yaylalarına çıkabilirsin. Huser ve Avusor yaylaları güzel. Avusor' da göl var, ama yaya epey yürümek gerekiyor. Huser genelde sis çöker ve sis denizi olur, instadan bir bakıp karar verirsin :)
Pokut ve Gito ikisinden birini seçmen gerekirse bence Gito' yu tercih et. Gito hem konaklama için daha uygun (kamp yapacağını düşünerek) hem de daha düzlük alanı var, çocuk için çok iyi olur. Zilkale yolundan çıkıldığı için yaylalara yol üzeri Zilkale' ye de uğrarsın.
Yaylalara çıkarken yakıt ve yiyeceğini fazla al :) Yaylalarda yemek yiyeceğin hiç bir yer yoktu en azından ben çıktığımda :)

Ayder in üstü için geçen sene aracım çok uygun değildi. Vito ile gittim.

Bu sene Huser ve Avusor u merak ediyorum. Gito da kaldım Pokut a bakacağım.

Henüz ben de gitmedim ama Ordu Gölköy tabiat parkı methediliyor konaklama imkanı da var
Google Görsel Sonucu (https://images.app.goo.gl/2cSrJPkrJUxSCqJm9)
Bakacağım abi teşekkürler.

Bu sene odak noktam Rize yaylaları.

Bu arada gitmeyenler için söylüyorum. Sinop tam bir cennet. Mantı yemeden dönmeyin

Kadyr
24-06-2021, 22:50
Bu arada ben çayeliliyim. Bizim burada ağaran şelalesi var ben hiç gitmedim her yerden su aktığı için alışığız. Ama sen bir bak belki hoşuma gider. Aklıma geldikçe yazarım yine. Kalma planı varsa yaylalar güzel gider ama ben günü birlik gitmek bana güzel gelmiyor. Orada senin gibi kalmak lazım

kelalper
25-06-2021, 10:41
bu sene bizim buradan Çaycuma dan geçeceksin. Sakın durayım burada ne varmış deme. Hiç bir cacık yok. Topukla Zonguldak falan direk atla geç

207_TR
27-06-2021, 18:14
Arkadaşlar Selam

İstanbul - Sinop arası Google Maps şu güzergahtan veriyor.

Sakarya - Düzce - Bolu - Kurşunlu - Tosya - Boyabat - Sinop

İstanbul'dan sabah çıkıp Erfelek'e varmayı düşünüyorum Sinop'ta. Erfelek'te kalmayı düşünüyorum.

İstanbul - Sinop arası şurada yemek ye, burasınıda gör dediğiniz bir nokta var mı acaba ?

Bugraaa
28-06-2021, 08:07
rize artvin yapmışken günü birlik batum turu da yapmanı isterim her zaman böyle bi tur yapamazsın fırsatın varken bence düşün :) batum rehber eşliğinde güzel deneyim olabilir

malkoc
28-06-2021, 10:54
Ordu Aybastı ilçesine bağlı perşembe yaylası var menderesler ve göl vardır oraya gidebilirsiniz yolu asfalttır. Aynı şekilde Ordu Gölköy ilçesinde ulugöl tabiat parkı vardır aslında bahar aylarında manzara daha güzeldir ama orayı da tavsiye edebilirim.

aslan
28-06-2021, 12:09
Ordudan geçerken eski sahil yolu üzerinde Perşembe'de vonalı celal var uğramadan kesinlikle geçme derim.Ben Giresundayım buradan geçerkende her konuda sana yardımcı olurum.

marikan
28-06-2021, 20:35
Önceki seneler bende gitmişti doğu karadenize. yine bu forumda bana Maçka'da Pilav dağında Yavuz Yılmaz tesislerini tavsiye etmişlerdi. Çok sevmiştim. Belki değerlendirmek istersiniz.

207_TR
28-06-2021, 20:53
Ordudan geçerken eski sahil yolu üzerinde Perşembe'de vonalı celal var uğramadan kesinlikle geçme derim.Ben Giresundayım buradan geçerkende her konuda sana yardımcı olurum.

Vonalı Cemal ne iş yapar abi.

Kadyr
28-06-2021, 21:35
giresun görelede sahil pide var her geçerken yerim beğeniyorum. sürmenedeki bozo pideyi beğenmedim. sürmene içinde bir yer daha varmış oda güzel diyorlar adını bilmiyorum. sürmenede bıçakları ya çarşı içindeki sürbisadan yada sahil yolundaki bayisinden iyice pazarlık yaparak alıyorum:) daha uygunları vardır ama ben hangisi düzgün kötü bilmediğim için normal esnafa hiç gitmedim. sürmeneli arkadaşım sürbisa dedi yıllardır gidip alırım.

207_TR
28-06-2021, 22:41
giresun görelede sahil pide var her geçerken yerim beğeniyorum. sürmenedeki bozo pideyi beğenmedim. sürmene içinde bir yer daha varmış oda güzel diyorlar adını bilmiyorum. sürmenede bıçakları ya çarşı içindeki sürbisadan yada sahil yolundaki bayisinden iyice pazarlık yaparak alıyorum:) daha uygunları vardır ama ben hangisi düzgün kötü bilmediğim için normal esnafa hiç gitmedim. sürmeneli arkadaşım sürbisa dedi yıllardır gidip alırım.

Sürmene Bıçak Sanayi Diye bir firmadan aldık geçen sene. Efsane bıçaklar.

aslan
29-06-2021, 08:08
Vonalı Cemal ne iş yapar abi.

Vonalı Celal - Ordu, Ordu (https://tr.foursquare.com/v/vonal%C4%B1-celal/4cb1aadc6c269521868ab8d9)

loiz
29-06-2021, 09:26
Yine perşembe yolunda Uzun Saçlı'nın yeri çay içmek için tavsiye ederim. Uzun saçlı biraz aksidir, aceleye gelmez, ama közde demlenmiş çayı efsanedir.

CenkB
29-06-2021, 13:19
Bu arada aklıma geldi, memlekete her gittiğimde es geçmeden uğrarım. Perşembe sahil yolu civarlarındaki neredeyse her mekanın manzarası güzeldir. Pide yemek için Boloman- Perşembe yönünde Yason kilisesini geçince sol tarafınızda saklı bahçe diye bir mekan var. Pidesi de güzeldir konumu da harikadır. Baktım da facebookta sayfaları var konumuyla ilgili bilgi verebilir.

maxima
29-06-2021, 13:57
Fındıklıda Somon balığı yemelisiniz. Özellikle SOMON İSKENDER güzel.

Google Haritalar (https://www.google.com/maps/place/ABU+SU+%C3%9CR%C3%9CNLER%C4%B0+RESTAURANT/@41.255519,41.231486,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xadd0f394b8761707?sa=X&ved=2ahUKEwjGl4eh4LzxAhWpB50JHahGDP8Q_BIwCnoECDYQB Q)

Yaylaları dolaşma konusuna gelirsek. Yeşil yol projesi var. Of dan başlayıp batum sınırdan çıkılabilecek şekilde.
Hangi yaylaya giderseniz gidin sahile inmeden yaylaların hepsine gidebilirsiniz artık. (yollar daha tam bitmemiş olabilir)
Ben hepsine gitmedim ama çayeliden girip ayderden indim. Hatta güneysudan girip ayderden inebilirsiniz.

207_TR
29-06-2021, 20:23
Fındıklıda Somon balığı yemelisiniz. Özellikle SOMON İSKENDER güzel.

Google Haritalar (https://www.google.com/maps/place/ABU+SU+%C3%9CR%C3%9CNLER%C4%B0+RESTAURANT/@41.255519,41.231486,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xadd0f394b8761707?sa=X&ved=2ahUKEwjGl4eh4LzxAhWpB50JHahGDP8Q_BIwCnoECDYQB Q)

Yaylaları dolaşma konusuna gelirsek. Yeşil yol projesi var. Of dan başlayıp batum sınırdan çıkılabilecek şekilde.
Hangi yaylaya giderseniz gidin sahile inmeden yaylaların hepsine gidebilirsiniz artık. (yollar daha tam bitmemiş olabilir)
Ben hepsine gitmedim ama çayeliden girip ayderden indim. Hatta güneysudan girip ayderden inebilirsiniz.

Abi bu önemli.

Hedefimdeki yaylalar şunlar. Gün yettikçe tabi
Gito Yaylası
Badara Yaylası
Çat Vadisi
Pokut Yaylası
Sal Yaylası
Palovit Şelalesi
Avusor Yaylası
Huser Yaylası
Ayder Yaylası
Galler Düzü
Kavrun Yaylası

darkred
30-06-2021, 09:43
Zil kale'nin devamında palovit şelalesi var güldür güldür akan bir şelale. Yolu biraz darlaşıyor kale yi geçtikten sonra.

Sürmene'de bozo pide hiç unutmam adını. Ben orada kavurmalı pide yemiştim gerçekten çok iyiydi. Diğer ürünlerini bilemem ama önerim kesinlikle kavurmalı pide.

Zaten ikinci turunuz olacağı için çok bir şey kalmıyor öneri olarak :)

Ben tur öncesi bu videoyu izlemiştim belki size yollar veya yeme içme konusunda fikir sunar.

Trabzon - Rize Yaylalar Şenay Akkurt ile Hayat Bana Guzel (Gito, Pokut, Ayder, Ceceva, Camlıhemşin) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=H-0I0uPLrGw)

HondatugraL
08-07-2021, 17:23
Abi bu önemli.

Hedefimdeki yaylalar şunlar. Gün yettikçe tabi
Gito Yaylası
Badara Yaylası
Çat Vadisi
Pokut Yaylası
Sal Yaylası
Palovit Şelalesi
Avusor Yaylası
Huser Yaylası
Ayder Yaylası
Galler Düzü
Kavrun Yaylası

Artvinliyiz her sene gideriz ben bu sene gitmeyeceğim ama babamlar ve abimler 1-2 haftaya tekrar yolcular. Önceki gidişlerinde abimlerin yaylalardan artvine geldiği bir turu mevcut videolarını ekliyim belki yararlı olur.

Doğu Karadeniz Offroad Turu - Bolum 1 (Antalya - Corum - Sumela - Palovit ) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Tzp4Th4nZt4&ab_channel=ArtOffRoad)
Doğu Karadeniz Offroad Turu - Bolum 2 (Artvin Şavşat Bolgesi) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=vv1YPwxfF4A&ab_channel=ArtOffRoad)
Doğu Karadeniz Offroad Turu - Bolum 3 (Artvin Şavşat - Borcka Karagol - Ordu - Nevşehir) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=WGD5g2Y-_kA&ab_channel=ArtOffRoad)

207_TR
08-07-2021, 21:44
Artvinliyiz her sene gideriz ben bu sene gitmeyeceğim ama babamlar ve abimler 1-2 haftaya tekrar yolcular. Önceki gidişlerinde abimlerin yaylalardan artvine geldiği bir turu mevcut videolarını ekliyim belki yararlı olur.

Doğu Karadeniz Offroad Turu - Bolum 1 (Antalya - Corum - Sumela - Palovit ) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Tzp4Th4nZt4&ab_channel=ArtOffRoad)
Doğu Karadeniz Offroad Turu - Bolum 2 (Artvin Şavşat Bolgesi) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=vv1YPwxfF4A&ab_channel=ArtOffRoad)
Doğu Karadeniz Offroad Turu - Bolum 3 (Artvin Şavşat - Borcka Karagol - Ordu - Nevşehir) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=WGD5g2Y-_kA&ab_channel=ArtOffRoad)

Maşallah, maceracı bir abin varmış. Motorla yapılabilecek bir rotayı araçla güzel gitmiş.

_driver_
08-07-2021, 23:48
Vonalı Celal - Ordu, Ordu (https://tr.foursquare.com/v/vonal%C4%B1-celal/4cb1aadc6c269521868ab8d9)

Bu akşam opetteki araç sizin miydi beyaz sw mercedes

HondatugraL
10-07-2021, 12:10
Maşallah, maceracı bir abin varmış. Motorla yapılabilecek bir rotayı araçla güzel gitmiş.

Uzun göle indiği yolu Uzun göldekiler de bilmiyormuş. Orada yol mu varmış demişler. Genelde ATV turları için kullanıyorlarmış :D :D

207_TR
11-07-2021, 13:48
Uzun göle indiği yolu Uzun göldekiler de bilmiyormuş. Orada yol mu varmış demişler. Genelde ATV turları için kullanıyorlarmış :D :D

Sana zahmet danışabilir misin ?

Uzungöl e en tepeden bakan küçük bir yerleşim var. Oraya nereden çıkabiliriz.

Tugral
14-07-2021, 22:10
Dediğiniz yayla "Karester Yaylası" Uzungöle tepeden bakar. Ayrıca aracınız arazi aracıysa wikiloc'da "tugral" kullanıcı adım. Rotaları görebilir takip edebilirsiniz.

207_TR
14-07-2021, 22:35
Dediğiniz yayla "Karester Yaylası" Uzungöle tepeden bakar. Ayrıca aracınız arazi aracıysa wikiloc'da "tugral" kullanıcı adım. Rotaları görebilir takip edebilirsiniz.

Teşekkürler, buldum yaylayı, wikiloc takibine aldım.

Teşekkürler.

Cumartesi yola çıkıyoruz inşallah. Biraz yağış gözüküyor ama bakalım nasıl olacak.

EnesAksu
16-07-2021, 09:59
Dostum ben taşköprülüyüm. Ilıca şelalesi, horma ve valla kanyonunu gezebilirsin. Tek tavsiyem güzel bir terlik al yanına ***** gidiş geliş 8 km neredeyse. araba gitmiyor yolun sonunda köyden taksi var taksiye binip geldiğin yere arabaya kadar bırakıyorlar.

EnesAksu
16-07-2021, 10:05
Arkadaşlar Selam

İstanbul - Sinop arası Google Maps şu güzergahtan veriyor.

Sakarya - Düzce - Bolu - Kurşunlu - Tosya - Boyabat - Sinop

İstanbul'dan sabah çıkıp Erfelek'e varmayı düşünüyorum Sinop'ta. Erfelek'te kalmayı düşünüyorum.

İstanbul - Sinop arası şurada yemek ye, burasınıda gör dediğiniz bir nokta var mı acaba ?

Safranbolu çıkışı çevrikköprü var. her zaman kahvaltıyı oraya denk getiririm. hatta salı günü bende yola çıkacağım.

207_TR
16-07-2021, 18:17
Safranbolu çıkışı çevrikköprü var. her zaman kahvaltıyı oraya denk getiririm. hatta salı günü bende yola çıkacağım.

Saat uyarsa uğrayacağım, teşekkürler.

207_TR
25-07-2021, 23:14
17 Temmuzda çıktığımız turdan az önce döndük.

5100 km yaptık,

detayları yarın paylaşırım.

207_TR
27-07-2021, 21:45
Arkadaşlar selam

17 Temmuz sabahı çıktığımız turdan 25 Temmuz akşamı döndük.

2020 Model L200 4X4 üzerine Crawler Kmp190 karavan kabini olan bir araçla çıktım yola..

Sinop ilk durağımız oldu.

Sinopta Örnek Mantı da sinop mantısı yedik, Üzümlü Cevizli Nokul yedik. Efsaneydi.

Sinopta Akliman- Hamsilos Koyu -Erfelek Şelalesi gezilecek önemli alanlardan. Birde ünlü cezaevi var.

Sonrasında durağımız Samsun oldu. Samsunu daha önce gezdiğimiz için transit geçtik. Ama sahili ve kordonunda 1 tur attık. Çok başarılı bir sahil şeridi var. Baya da uzun.

Samsun'dan Ordu ya geçtik. Ordu ya gelmeden önce Perşembe ye yol ayrılıyor. Yarımada gibi bir bölge.

Yolu çok güzel. Perşembe CittaSlow ilan edilmiş. Burada Yason Burnı ve Kilisesi var. Görülmeye değer. Perşembe'de buradan bir arkadaş Vonalı Celal'i önermişti lokanta olarak. Uğradık. Yeri çok güzel. Lezzeti de iyi. Kendisiyle de tanıştık.

Ordu da Boztepe var. Teleferik ile ulaşım var. Çok güzel manzara var. Araçla da çıkılabiliyor. Çok kuyruk vardı bu sefer araçla çıktık. Yukarıda baya güzel yemek yerleri ve çay bahçeleri var. Gayet güzel.

Oradan Giresun'a geçtik. Giresun'da Kümbet Yaylasında kaldık. Dereli ilçesinde. Baya içeride ama güzel bir doğası var.

Trabzonu bu sene pas geçtik. Uzungöl'ün çok kalabalık olduğu haberini aldık gitmedik. Hamsiköy'ü de pas geçtik ama tavsiye ederim gideceklere.

Sürmene'den yine Bıçak aldık. Bıçaklar efsane.

Rize esas oğlan bizim için. Rize'de efsane yaylalar var.

Bu sene Pokut-Sal-Hazindak yaylasına gittik ilk gün. Pokut ve Sal da günbatımı çok güzel. Ama karavanı güzel bir yere koyamadığımız için oradan yerli bir amcanın önerisi ile Hazindak'a gittik. Yolu baya zorlu. Dar ve karanlıkta zorluyor.

Hazindak'a gittiğimize pişman olduk çünkü çok fazla düz alan yoktu. Gözümüzü kararttık aynı yolu geri döndük Pokut'ta kaldık. İyi bir yer bulduk.

Çinçiva kafe var fırtına deresi kenarında. Efsane lezzetleri var. Kahvaltısı çok güzel. Yerel bazı lezzetler var onlarda pas geçilmez.

Fırtına deresi kenarıda rafting ve zipline yapabileceğiniz alanlar var.

Kızım 6 yaşında olduğu için rafting yapmasına izin vermediler, çok istiyordu. Bizde yapmadık. Zipline yaptık, eğlenceliydi.

Diğer gün Huser yaylasına çıktık. Yolu uzun,dik ve zorlu. 4 Çeker olmayan araçlar zorlanır. Hele birde kestirme yolu var. Low Range ağır arazi modu olmadan inmek çıkmak baya zor. Dönüşte ordan indik çünkü.

Huser Yaylası Sis Denizi diye geçiyor. Acayip güzel bir bölge. Orada son noktadaki cafe sahibi Asım abi bize güzel bir kamp alanı verdi. Sabahı gecesi ayrı güzel. Asım abinin önerisi ile Kaçkar dağlarına doğru biraz gittik, güzel su kaynakları vardı.

Sonrası Rize İkizdere tarafından Erzurum Bingöl yolundan Diyarbakır'a indik.

Bingöl ve sonrası askeri açıdan ve güvenlik açısından baya sıkı denetimde. Zaten sıkıntılı bölgeler kesinlikle.

Bingöl'de rüşvetçi olduğunu düşündüğüm bir uzman jandarmaya denk geldim. Bende Asker ailesinden olduğum için diş geçiremedi.

Diyarbakır'a indik. Diyarbakır beklentiden daha büyük ve modern.

Diyarbakır'ında sıkıntılı yerleri var ama geneli modern.

Yanlışlıkla Sur'un ara mahallelerine girdim araç zaten Askeri araç gibi araç. Baya dik dik baktı ahali.

Diyarbakır'da güzel Han'lar var çarşı bölgesinde orada biraz dolaşıp, güzel bir ciğer yedikten sonra gece Mardin'e geçtik.

Mardin, özellikle Eski Mardin efsane güzel.

Çok hareketli, tarihi güzel bir bölge. Gecesi Mardin'e göre baya uzun.

Yakınlarında gezecek çok fazla yer var.

Dara Antik Kenti, Dayrülzeferan , Beyaz su, Farklı farklı kiliseler, Midyat vs gezilecek baya bölge var. Çoğunluğu Süryani. Ve gördüğüm kadarıyla Süryaniler sıcak kanlı insanlar.

Mardin'den Urfa'ya geçtik. Urfa bize çok kalabalık geldi, Suriye'li çok fazlaydı. Urfalı dan çoktu desem yeri var. Bayram tatili olmasıda etken alabilir.

Urfa'da Halfeti'de kaldık.

Eski Halfeti'de Belediyenin Kamp alanı var. İnternette reklamı var. Gittik oraya, hiç kamp yapan yok. Bir sürü su kenarında içen araba tayfası var.
Güzel bir yer buldum, karavanı yerleştirdim. Jandarmaya konakladığımızı bilgi vermek için aradım. Jandarma diyor ki, orası için kamp alanı var ama kamp yapılmıyor. Orada akşamları alem yapıyorlar. Önermem diyor. Diyemedim ulen siz ne işe yarıyorsunuz.

Neyse güvenli şekilde kaldık. Sabah 2 minibüs suriyelinin gürültüsüne uyandık. Hiç yer yokmuş gibi dibimize parkedip piknik yapmaya başladılar, Suya girenler vs. Hemen toplandık kaçtık :)

Urfa'da göbeklitepe ye gittik kızım çok istiyordu. Tarih için önemli bir bölge ama çok fazla görsel bir durum yok.

Antep'e geçtik sabah erkenden. Antep daha modern bir şehir.

Sabah Beyran'la başladık, Ciğer le devam ettik kahvaltıya, Katmer le son verdik. Baklama ve küşleme yiyecek yerimiz kalmadı :)

Antep te gezilecek çarşı-pazar alanı çok fazla ve güzel.

Oradan Antakya'ya geçtik, dolaşıp harbiye de yemek yedik, Gece İskenderun Arsuz'da deniz kenarında karavanı park ettik güzeldi.

Sabah iskenderun da kısa bir tur attık. Adana'ya geçtik. Tabiki Kazım Büfe de Atom içip tost yedik,

Adanayı çok kısa gezdik ( Adana'da daha önce yaşadım )

Oradan Ankara üstünden Bolu Yedigöller'e geçtik gece Yedigöllerde kamo yapıp İstanbul'da sonlandırdık turu.

Toplam 5.100 km yol yaptık 8 günde.

Yeme içme ve gezme üzerine kurulu bir hızlı turdu, biz çok eğlendik. Tavsiye ederim.

Fotoğraflar için İnstagram'da Storyleri öne çıkanlarda paylaştım. Link eklemeye çalışırım.

207_TR
27-07-2021, 21:50
Instagram (https://www.instagram.com/stories/highlights/17927601316650456/)

Instagram (https://www.instagram.com/stories/highlights/17864243405511642/)

nyz_61
28-07-2021, 08:31
çok güzel bir gezi olmuş... bilgiler içinde ayrıca teşekkürler...

pirasa
28-07-2021, 10:37
"sıkıntılı bölge" kısımları hariç çok beğendim. o yerleri sıkıntılı yapanlarında yedi ceddini diyeyim :@

darkred
28-07-2021, 14:46
Valla güzel ama yorucu bir tur olmuş gibi. Storylerin hepsini izledim. Gayet keyifli geçmiş. Güzel anılar biriktirmişsiniz.

Aracı kiraladınız sanırım özel olmayacaksa günlük fiyatları ne kadar ? Özel bir prosedür var mı ehliyet vs gibi yoksa bildiğimiz standart araç kiralama gibi mi ?

207_TR
28-07-2021, 20:52
Valla güzel ama yorucu bir tur olmuş gibi. Storylerin hepsini izledim. Gayet keyifli geçmiş. Güzel anılar biriktirmişsiniz.

Aracı kiraladınız sanırım özel olmayacaksa günlük fiyatları ne kadar ? Özel bir prosedür var mı ehliyet vs gibi yoksa bildiğimiz standart araç kiralama gibi mi ?

Abi selam

Bize yorucu gelmiyor abi geçen sene de benzer bir tur yapmıştık. Ev ahalisi de alışkın. Motor gezileri gibi bizim olayımız :)

Aracı kiraladım.

Karavan kabinini Crawler üretiyor. Bir çok pickup a uygulanabiliyor.

Mitshubishi ile iş ortaklığı yapmışlar. Bayiler L200 üzerinde hazır satabiliyor.

Ben İstanbul YocarBroker Mitsubishi bayisinden kiraladım. 850TL günlük ücreti.

Crawler kendisi de kiralıyor ancak 1.250 TL.

Standart ehliyet yeterli. Normal araç kira koşulları.

207_TR
28-07-2021, 20:54
"sıkıntılı bölge" kısımları hariç çok beğendim. o yerleri sıkıntılı yapanlarında yedi ceddini diyeyim :@

Abi sıkıntılı bölge diye bahsetmek istemezdim ama gidip gezince bazı noktaların cidden sıkıntılı olduğunu farkediyorsun. Adım başı çevirme ve öyle standar çevirme değil, çevirme noktalarında özel hareket birlikleri ( binaları da var ) sıkı bir denetim var. Şehirlerde zaten özel hareketlar zırhlı araçlar ile dolaşıyor.

207_TR
01-08-2021, 21:17
Karşılaştığım 2 tatsız durumdan da bahsedeyim.

Kiraladığım aracın Fenni Muayenesi için randevu verilmiş. (İlk muayanede Ağır Kusurlu olarak etiketlendiği için eksik durumun yerine getirilmesi için tekrar muayene tarihi veriliyor. )

Ağır kusur da şu. Crawler karavan kabininin altına kamyonlardaki gibi demir bariyer yapılması gerekliymiş ( Arkadan çarpmalarda ölümlü kazaları engellemek amacıyla vs)

Bingöl den geçerken jandarma çevirmesine girdik.

Uzman çevirdi, tc den asayiş sorgulaması yaptı, plakadan muayene geçmiş uyarısını gördü.

Kenara çekip evrakları getirir misiniz vs. Dedim muayene içinse evrağım var. Dediki içeri gelin.

Aldım evrakları, uzman diyorki şimdi sana hem ceza yazacağım hem aracı bağlayacağım.

Dedimki bayram bayram bizi çoluk çocuk mağdur etme. Muayene için tarih var.

Dİyorki o tarih senin araçla gezebileceğin manasına gelmiyor.

32B den işlem yapacağım.

Dedimki araç kiralık. Nasıl kiralık dedi. Dedimki İstanbuldan kiraladım.

Ara bakalım bir kiraladığın yeri konuşalım dedi. Aradım allahtan açmadılar.

Şimdi sana ceza yazacağım dedi makbuzu çıkarttı.

Yaz abi şirket öder dedim. Öder mi diyor, öder abi dedim sen yaz.

Aracı bağlamamız gerekiyor diyor hala, dedim ki bak bende asker ailesiyim.

Nasıl asker ailesisin dedi,Babam asker, yeğenim asker vs vs.

Heee dedi.

O zaman sende bizdenmişsin, madem asker ailesisin seni mağdur etmeyelim.

Ama bak tekrar birisi çevirirse ona birşey diyemem dedi.

15 dk sonra polis çevirdi. Evrağı gösterdim. Dediki bu evrağı göstermeseydiniz para cezası yazmam gerekecekti. İyi yolculuklar dedi :)

Uzman bayramlaşmak istedi heralde. Öpecektik birbirimizi olayı oraya taşıyamadı :)

207_TR
01-08-2021, 21:23
2.olay

Halfeti de internete baktığında kamp alanı gözüküyor. Belediye su kenarına kamp alanı belirlemiş.

Gittik akşam hava karardıktan sonra.

Güzergah boyu herkes su kenarına çekmiş alemde :)

Güvenli olabilecek bir yer belirledik.

Crawler ı kurdum.

Jandarmayı aradım, dedim biz bu bölgede kamp yapacağız.

Bilgi vermek istedim.

Dediki orası için kamp alanı yazıyor ama orada kamp yapılmıyor.

Orada hep alem yapıyorlar. Güvenli olmaz.

Diyemedim siz ne işe yarıyorsunuz :)

Tabi ben alemci falan dinlermiyim.

GAyet güzel bir gece geçirdik.

Sabah hafif gürültüye uyandık.

Karavanın dibine (ön kısımdan) 2 minibüs suriyeli indi. Piknik pozisyonu aldılar. Karavanın çevresinde dolaşıyorlar, suya giriyorlar.

Yüksek sesle şoförlerin duyacağı şekilde hafif söylendim.

Karavanı 5 dk topladım ayrıldım.

Eski halfetide bir tur attım.

Her taraf pis, çöpler dağılmış.

Halfetiden hiç memnun kalmadık.

Can1993
06-05-2023, 13:51
Konuyu hortlatayım o zaman :) 2023 yılı içersinde karadeniz turu yapmak istiyorum. Toyota hılux 4x4 aracım var ama karavan düşünmüyorum otellerde bungolovlarda kalıcam nasıl bir rota izlemeli. nerelere gitmeli böyle güzel bungolovlar var insta da görüyorum rizede felan nehir kenarında. neler yapmak lazım :) hadi bakalım forum ahalisi artvine kadar gidicem belki gürcüyede geçerim.

S-works
06-05-2023, 14:17
Konuyu hortlatayım o zaman :) 2023 yılı içersinde karadeniz turu yapmak istiyorum. Toyota hılux 4x4 aracım var ama karavan düşünmüyorum otellerde bungolovlarda kalıcam nasıl bir rogta izlemeli. nerelere gitmeli böyle güzel bungolovlar var insta da görüyorum rizede felan nehir kenarında. neler yapmak lazım :) hadi bakalım forum ahalisi artvine kadar gidicem belki gürcüyede geçerim.

Biz hanım ile gitmiştik. Golf aracımız vardı o zaman. Sezonda gitmiyorsan kalacak yer çok dert değil. Biz begendiğimiz yer olduğunda karar verip öyle kalıyorduk. (Sezonda dolu olursa acıkta kalabilirsiniz )

Yaylalara tur firmaları ile çıkmanızı tavsiye ederim. Pokut huser vs yolları çok kötü. Kaza ,Karteri taşa vurma, lastik yarma, rot /balans bozulması gibi riskleri almadan tertemiz yayla turu yapıyorsunuz. E tabi birde şöförlerin yol tecrübesini de yabana atmamak lazım.

Biz Sinop'ta hanımın arkadaşında kalmıştık. Şelaler için vaktimiz olmadı. Cezaevi ve sahil turu yaptık.
Oradan Samsun a gidip sahilde kısa bir yemek molası verdik. Bandırma vapurunu ziyaret edebilirsiniz (Orduya ulaşmamız gerekti için biz gitmedik )
Ordu /ünye de sahilde gezin, Çakırtepe'de pide yenebilir , manzara izlenebilir. Ünye Çamlık piknik,oturma için güzeldir. Yine sahilinde gezebilirsiniz . Meydanda Topçu dondurma var. Son 4 yıldır gitmedim. Dondurması güzeldi. Tavsiye ederim.

Ordu Boztepe'ye çıkılmalı. Araba olur-teleferik olur. Tercih sizin .

Buradan sonrası için nokta atışı yazamam. Biz navigasyon bakıp gezilebilecek her yere gitmeye çalıştık.

Genel olarak Sahilden 3-5 km ilerileyip içeriye 10-15 km girerek gidiliyor. O yüzden biraz fazla km yapılıyor.

Rize de Esnaf lokantası var. Sanırım Adı LALE idi. Sahil yolunun iç paralelindeki caddede. Gidip mutlaka yemek yiyin. Yemekler efsane ve İstanbul'a göre bedava.

Birde minik bir tavsiye Dönüş rotası için kendinizi dinlendirmek için ara nokta bırakın.

Örnek Sinop da gezme,dönüş yolunda orayı gezip konaklayıp yolu bölmek iyi olur.

Can1993
06-05-2023, 14:49
şuan ilk etapta durum bunlar gibi duruyor

1. TRABZON
UZUNGÖL
SÜMELA MANASTIR
ATATÜRK KÖŞKÜ
SERA GÖLÜ KAHVALTI
BOZTEPE MANZARA
AKÇAABAT KÖFTE (SARAY LOKANTASI)

2. RİZE
POKUT
GİTO
AVUSOR
AYDER YAYLASI
ANZER YAYLASI
AYDER ŞELALESİ
FIRTINA DERESİ
ZİL KALE
Özellikle çayelinde durup lale lokantasında kuru fasülye kavurma ve sütlaç

3. ARTVİN
HATİLA VADİSİ MİLLİ PARKI
BORÇKA MAÇAHEL YAYLASI
BORÇKA KARAGÖL
CEHENNEM DERESİ KANYONU
MENÇUNE ŞELALESİ

207_TR
06-05-2023, 16:05
Akşam sana detaylı bilgi vereceğim abi, her yere araçla çıkabilirsin :) Senin 4x4 le çıkmaya çekindiğin noktadan yerel insan kango ile iniyor :)

2 defa aynı turu yaptım peş peşe 2 yıl

Bir tanesinde Vito ile diğerinde CrawlerKmp190 montajlı L200 4x4 ile.

murat182
06-05-2023, 17:28
Orduya gelecek olanlar Boztepe dışında Gölköy-Ulugöl ve yoroz kent ormanını da görmenizi isterim. Altınorduda meşhur pide, kahraman tost, denizciler dondurma yiyin. (Dondurma sade olsun :D) Bungalov çambaşı yaylası( yol çok kötü) ve sayaca başında var.

S.Saka
06-05-2023, 23:02
şuan ilk etapta durum bunlar gibi duruyor

1. TRABZON
UZUNGÖL
SÜMELA MANASTIR
ATATÜRK KÖŞKÜ
SERA GÖLÜ KAHVALTI
BOZTEPE MANZARA
AKÇAABAT KÖFTE (SARAY LOKANTASI)

2. RİZE
POKUT
GİTO
AVUSOR
AYDER YAYLASI
ANZER YAYLASI
AYDER ŞELALESİ
FIRTINA DERESİ
ZİL KALE
Özellikle çayelinde durup lale lokantasında kuru fasülye kavurma ve sütlaç

3. ARTVİN
HATİLA VADİSİ MİLLİ PARKI
BORÇKA MAÇAHEL YAYLASI
BORÇKA KARAGÖL
CEHENNEM DERESİ KANYONU
MENÇUNE ŞELALESİ

Rizede liman lokantasında kavurmayıda mutlaka eklemenizi tavsiye ederim. Gitmişlen pepeçura mutlaka yiyin(yöresel tatlı). Şimşir ormanlarınada gidebilirsiniz tavsiye ederim.

AşkınS.
07-05-2023, 00:34
Eskiden böyle bir geziyi bende düşünüyordum, Arapların istilasından sonra vazgeçtim.

Heryerdeler ve gerçekten pisler. Temizlik kavramı uğramamış adamlara

gökan
07-05-2023, 11:18
her sene karadenize giderim güzel vatanımız çok severim en çok sinopu seviyorum