Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sakarya hendek fabrika patlama

Anıl E.
03-07-2020, 11:30
Son dakika… Sakarya’da havai fişek fabrikasında buyuk patlama - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-sakaryada-havai-fisek-fabrikasinda-patlama-5908903/)

195 çalışanın olduğu söyleniyor, çok kötü görüntüler var .

Can kaybı yoktur inşallah ;ya da azdır diyelim :(

SekoLive
03-07-2020, 11:36
şuan Hendek'e 35km mesefedeyim, iç mekanda oldugumz halde cok ciddi bi ses duyduk bazı kişiler deprem sanıp koşturdu. hendekte olanlar çok ciddi travma yaşamıştır.

Allah yardımcısı olsun içerde birileri varsa.

::ZaFeR::
03-07-2020, 11:46
NTV 3ü ağır 11 yaralı var diye haber geçmiş Twitter'da.

mikelazi
03-07-2020, 11:57
ailem hendekte yaşıyor.birader deprem oluyor sanmış.

ara ara video gönderiyor.

yaralılara acil şifa diliyorum.

inş. ölen yoktur :(

KÖROĞLU
03-07-2020, 12:02
23 km mesafede 1. Osb deyim. Bahçedeydim sesi duyduğumda. Fabrikadan arkadaşlar bina yıkılıyor sanmış hepsi dışarı çıktı 2 dk da.

Ciddi bir ses oldu gerçekten.

Fabrikada çalışan bir arkadaşım var ses geldiğinde sordum patlama bizde oldu dedi sonra haber alamadım.

Biz buradan o şiddeti yaşadıysak patlama olan yeri düşünemiyorum.

orkuteren
03-07-2020, 12:09
Sakarya merkezdeyim sanki patlama merkezde oldu. Hastanede planlı bütün ameliyatlar iptal. Şuan net bir bilgi yok yaralı ve vefat konusunda

imprezaWRC
03-07-2020, 12:18
23 km mesafede 1. Osb deyim. Bahçedeydim sesi duyduğumda. Fabrikadan arkadaşlar bina yıkılıyor sanmış hepsi dışarı çıktı 2 dk da.

Ciddi bir ses oldu gerçekten.

Fabrikada çalışan bir arkadaşım var ses geldiğinde sordum patlama bizde oldu dedi sonra haber alamadım.

Biz buradan o şiddeti yaşadıysak patlama olan yeri düşünemiyorum.

O mesafeden de hissedildiyse ben orayı ve o esnada orada çalışanları düşünemiyorum :(
Umarım ölen yoktur.

PiscocuK
03-07-2020, 12:27
Allah yardımcıları olsun inşallah bilanço ağır olmaz

gökberk
03-07-2020, 12:27
35 km uzaklıkta oturuyorum. Camdan içeri basınçla ses geldi gibi oldu. Var sen düşün patlamanın şiddetini.
Sesi duyduktan sonra ilk akla gelen akabinde deprem olacağı korkusuydu.

individual
03-07-2020, 12:37
allah yardımcıları olsun.

daha öncede 2 kez aynı fabrikada patlama sorun çıkmış haberlerde söylediler.

Ome_RS
03-07-2020, 12:43
Allah yardımcıları olsun. Görüntüler cok fena.

Diyadin
03-07-2020, 12:49
Allah yardımcıları olsun..

KÖROĞLU
03-07-2020, 12:51
allah yardımcıları olsun.

daha öncede 2 kez aynı fabrikada patlama sorun çıkmış haberlerde söylediler.

Yine bu firma sahiplerine ait farklı lokasyonlardaki yerlerinde yaşandı patlama olayları.

İş gerçekten tehlikeli bir iş, 1 tane havai fişek patladığında ne kadar ses çıkıyor, fabrikasını düşünemiyorum.

Normal fabrikada 1x önlem varsa böyle yerlerde 11x önlem olmalı.

Fabrikanın sitesinden baktım şimdi tesisimiz adı altında paylaştıkları binalar hep birbirinden ayrı, tek çatı altında değil .

Diğer alanlara sıçramış mı bilmiyorum açıkası.

DOHC
03-07-2020, 12:57
Aynı firmanın 2009 ve 2014'de de vukuatları var sanırım.

Wromm
03-07-2020, 13:21
Sağlık bakanından 2 can kaybı açıklaması geldi. Ayrıca 73 yaralı varmış maalesef :(

Alprn
03-07-2020, 13:51
Allah yardımcıları olsun. Bayağı ciddi bir patlama olmuş.

YAS
03-07-2020, 14:17
Forbidden (https://izlehls.sondakika.com/2020/07/03/son-dakika-sakarya-daki-fabrikanin-patlama-an-7079-13385738_sd.mp4?nimblesessionid=217214664)

ByKazim
03-07-2020, 14:32
Baya ciddi bir olay. Herkese geçmiş olsun.
Sağlıkçılar pencerelerin kapalı tutulmasını ve kapı altına ıslak havlu koyulmasını önermişler.
Ayda 1 dünyanın her yerinde böyle bir olay neredeyse yaşanıyor gibi geliyor bana. Ciddi anlamda tehlikeli bir sektör.

Dragger
03-07-2020, 14:34
Allah yardımcıları olsun.

EOZDAG
03-07-2020, 15:00
Ciddi ciddi yuvacıktan duyuldu ses, 10dk sonra da twitter dar gördüm olayı.

fthdrn
03-07-2020, 16:07
Fabrika tanıdık. Durum çok ciddi. Allah yardımcıları olsun.

B!Rtan
03-07-2020, 16:10
Allah yardımcıları olsun.

Kahn23
03-07-2020, 16:12
Twitter'da 2 video izledim. Allah yardımcıları olsun.

Fabrika'da 200 ton'a yakın patlayıcı varmış.

mikelazi
03-07-2020, 16:28
bakan açıkladı
4 ölüm
97 yaralı

Vtec_2
03-07-2020, 16:45
Ölenlere Allah rahmet eylesin , yaralilarada acil sifalar dilerim. Cok tehlikeli bir is , bu tarz is yerlerinde 100 kere 1000 kere önlem alinmasi gerekiyor

ahmet3425
03-07-2020, 17:19
allah yardımcıları olsun, wp da cok kötü videolar dolaşıyor.

97 yaralı hangi sartlarda yaralı acaba coğu ağırdır eminim ki can kaybı az olmasına seviniyoruz diye acıklama da gelir şimdi!

320Si
03-07-2020, 18:19
Patlama olduğunda staj yaptığım fabrikada dışarda telefonla konuşuyordum . Ses geldi bizim fabrika sallandı herkes dışarı çıktı deprem oldu diye . Olayın şokunu atlattıktan sonra biz ilk önce bizim fabrikada patlama oldu zannettik . Sonra öğrendik ki havai fişek fabrikasında yine patlama olmuş . İçerden gelen videolar oldu . Yaralıların çoğu yanmış ve çok kötü haldeler ve gelen bilgiye göre 45 kişi hala bulunamamış . Evim eğitim araştırma ve itfaiye yakınlarında oldukça fazla ambulans ve itfaiye geçmiş . Eve geçerken acil tarafından döndüm acil tarafına hasta yakınları için ter yapılmış ve oldukça fazla amnulans vardı .

DOHC
03-07-2020, 18:38
45-50 kişi hala kayıpmış...............

yilmazcatalbas
03-07-2020, 18:40
Fabrikanın etrafındaki ormanda arama yapmaya başlamışlar, gelen videolar hiç hayra alamet değil.

RafetAraç
03-07-2020, 19:21
Baya ciddi bir olay. Herkese geçmiş olsun.
Sağlıkçılar pencerelerin kapalı tutulmasını ve kapı altına ıslak havlu koyulmasını önermişler.
Ayda 1 dünyanın her yerinde böyle bir olay neredeyse yaşanıyor gibi geliyor bana. Ciddi anlamda tehlikeli bir sektör.

neden oyle bir oneride bulundular acaba

Gökhan Kavuştu
03-07-2020, 20:10
Fabrikada 2009, 2011 ve 2014 yıllarında da patlama meydana gelmiş. Bu nasıl bir ihmalkarlıktır anlamıyorum. Allah yardımcıları olsun.

https://i.ibb.co/WxnJWWN/Ec-Ae-Nth-XYAI6s-H0.jpg (https://ibb.co/kHKCggV)

Kahn23
03-07-2020, 21:04
neden oyle bir oneride bulundular acaba

Salıdığı tehlikeli gazlardan korunmak için.

TLH
04-07-2020, 00:13
Keşke sadece bordrolu çalışanları arasalar.
Peki ya sigortasız, gündelikçi emekçi abilerimiz, ablalarımız ne olacak?

Kapasite raporunda yazan kişiden hariç günübirlik yevmiyeli çalışanda vardı orda.
Firma sahibinin yüreği yeterse söyler...

Vefat edenlere Allahtan rahmet yakınlarına sabır dilerim.

yilmazcatalbas
04-07-2020, 08:54
Keşke sadece bordrolu çalışanları arasalar.
Peki ya sigortasız, gündelikçi emekçi abilerimiz, ablalarımız ne olacak?

Kapasite raporunda yazan kişiden hariç günübirlik yevmiyeli çalışanda vardı orda.
Firma sahibinin yüreği yeterse söyler...

Vefat edenlere Allahtan rahmet yakınlarına sabır dilerim.

Hala bulunamayan insanlar varmış.
Tabiki günübirlikçiler hesap dahi edilmedi, edilmeyecek, adları bile geçmeyecek belki...

Yazık! birileri ceplerini doldururken birileri asgari ücretle can pazarına terkediliyor.

mikelazi
04-07-2020, 10:24
benim duyumum.arazide ve çevre ormanlarda insan parçaları çıkıyormuş

TLH
04-07-2020, 11:25
Malesef duyumların çoğu doğru.
Dün gece itibari ile 53 kişi listelendi, aralarında bir tane çinli mühendis dahil.
53 kişi kayıp..

rain man
04-07-2020, 14:58
Totalde 200e yakın çalışanın bulunduğu bir fabrika. Haber alındığı andan itibaren acil tamamen patlamaya yönelik hizmet verecek şekillendi, ilgili branşların neredeyse tümü acile indi. Saat 4e kadar 50den fazla hasta egitim araştırma acile getirildi ambulans ile. Ancak şunu söylemeliyim, gelenlerin içerisinde hayati tehlikesi var diye nitelendirebilecegim max 5 hasta var. Ve patlamaya görece uzakta olanlar. Ciddi sayıda kaybın olay aninda ve olay yerinde öldüğü düşünülüyor. Medya ve habercilik seffaf olsa inanmak isterim haberlere ama açıp izlemeyeceğim bile. Zira bu zamana kadar bir kac kez daha benzer olaylar yaşanmış ve her olay olay sonrasi rasi fabrika ismi değişmiş gibi lezzetsiz duyumlar var.

Hatta bir önceki sakarya valisinin bu fabrikayı ziyaret ettiği eski bir haber valilik sitesi üzerinden kaldırılmış :) sen asgari ücret için mecbur kaldigin için git çalış ama herkes kendini kurtarsın, olayın sorumlusunun ismi dahi geçmesin. Özgür medya...

Bu bahaneyle her ne kadar istihdam etse de umarım bu leş sektör kapanır. Iki tane görgüsüz gerdege girecek veya oğullarının pipisi kesilecek diye bir çok yönden zarar veren bu eğlence anlayışı ortadan kalkar.

DOHC
04-07-2020, 15:05
Moral desteğine geldiler - Sakarya Haberleri (https://t54.com.tr/haber/4948411/moral-destegine-geldiler)

Gökhan Kavuştu
04-07-2020, 16:45
Sakarya'daki patlamada eşini kaybeden, fabrikanın eski işçisi Salih Çelik: "Sigara içiliyor diye şikayet ettim, işten çıkarıldım." demiş.

ghibli06
05-07-2020, 09:37
2 gündür basında tek satır yok... koskoca faciayı kapattılar, müdürle 2 formen tutuklu, fabrika sahibine taziye sonrasında kredi de verirler, aynen devam...

rain man
05-07-2020, 10:32
2 gündür basında tek satır yok... koskoca faciayı kapattılar, müdürle 2 formen tutuklu, fabrika sahibine taziye sonrasında kredi de verirler, aynen devam...

Fabrika sahibi bizzat aranmış bir kaç kez. Artık nasıl moral vereceklerse...

11 yıl içinde 6. patlama. Her patlama sonrası şirket yeniden kuruluyor. 2014'teki bir patlama için patlamada ölen bir işçinin ailesine bir milyonluk tazminat davası açmış şirket sahibi...

onursumer
05-07-2020, 11:30
Fabrika sahibi bizzat aranmış bir kaç kez. Artık nasıl moral vereceklerse...

11 yıl içinde 6. patlama. Her patlama sonrası şirket yeniden kuruluyor. 2014'teki bir patlama için patlamada ölen bir işçinin ailesine bir milyonluk tazminat davası açmış şirket sahibi...

nası aranmasınlarki

adamların referanslarına bakarmısınız

Referanslar - Buyuk Coşkunlar Havai Fişek (https://www.buyukcoskunlarhavaifisek.com/referanslar,12.html)

yilmazcatalbas
05-07-2020, 12:01
Olay yeri fotoğraf ve videoları geldi bir kaç tane yanmış, parçalanmış cesetler... O görüntüleri izleyip ölü/kayıp sayısını düşününce akıl almıyor. Şimdi 3 kişi kayıp diyorlar ama kendi hesaplarına göre 40-45 kişi eksik daha haber bile yok, medya zaten çoktan unuttu, bir kaç aya büyük coşkunlar yerine çok büyük coşkunlar adıyla yeniden kurulur fabrika...

Ormanci
06-07-2020, 08:02
Olay yeri fotoğraf ve videoları geldi bir kaç tane yanmış, parçalanmış cesetler... O görüntüleri izleyip ölü/kayıp sayısını düşününce akıl almıyor. Şimdi 3 kişi kayıp diyorlar ama kendi hesaplarına göre 40-45 kişi eksik daha haber bile yok, medya zaten çoktan unuttu, bir kaç aya büyük coşkunlar yerine çok büyük coşkunlar adıyla yeniden kurulur fabrika...

Aynen ya 2-3 gündür onu düşünüyorum, 3-4 ölü, yaralı dediler bitti. Kimse üzerine eğilmedi.

Yemekhanedeki adam "ben 10 metre uçtum" diyor, etrafta bilmemkaç km uzaktaki iş yerlerinde camlar patladı diyorlar, depoda orada burada olan insanlar kesin parça pinçik oldu, nesini arayacaksın... "Fiziki" olarak bulamadılar diye saymıyor herhalde andavallar.

Ülke iyice saçmalıyor ya...

Ormanci
06-07-2020, 08:08

Aynen ya 2-3 gündür onu düşünüyorum, 3-4 ölü, yaralı dediler bitti. Kimse üzerine eğilmedi.

Yemekhanedeki adam "ben 10 metre uçtum" diyor, etrafta bilmemkaç km uzaktaki iş yerlerinde camlar patladı diyorlar, depoda orada burada olan insanlar kesin parça pinçik oldu, nesini arayacaksın... "Fiziki" olarak bulamadılar diye saymıyor herhalde andavallar.

Ülke iyice saçmalıyor ya...

Ormanci
06-07-2020, 08:09
Yuzde 66,1 (https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/2734164-yuzde-66-1)

Fatih Altaylı güzel yardırmış konu hakkında, diğer konular için yardırmaları da güzel :)

Ahmet Hakan takip ederdim, son dönemde çok güzel saçmaladı, Fatih Altaylı'ya Gezi zamanı kızıyorlardı ancak o da son dönemde tam tersi bir yardırma içerisinde ve çok güzel yazıyor, sempati besliyorum bir süredir kendisine.

KÖROĞLU
06-07-2020, 10:55
Hiçbir şekilde net bilgilerin gelmediğini düşünüyorum hala,

o şiddet , binaların fotoları vs sonrasın 4 rakamı bana inandırıcı gelmiyor.

Ben sadece sağdan soldan gelen fotolardan en az 2 kişinin maalesef cansız bedenin gördüm.

Müthiş bir kirlilik var konuyla ilgili. Ayrıca yemeğiniz batsın, moral miş.

Yazık yazık.

Birkan61
06-07-2020, 11:01
Patlama olduğu sırada oraya 18km uzaklıkta bi fabrikada çalışıyordum bende

Deprem oluyor diye bütün fabrika toplanma alanına çıktı, sonra bulunduğumuz fabrikada trafo falan patladı sandık ki mevzuyu sonra twitterdan gördük

Sadece toplanma alanındayken bi sigara yaktım ve sigara bitene kadar 20+ ambulans geçti

Rakamların doğruyu yansıttığını kesinlikle düşünmüyorum

Ormanci
06-07-2020, 11:14
Bir de önceki vakalardan falan akıllanmak da yok, aynı gerizekalılıklara full devam...

Bir vakada depoda demir kesmiş beyinsizler, kıvılcım atlamış... Haliyle patlamış :)

Diğer vakada, fitilleri kurumadan kesmeye çalışmışlar, fitil tutuşmuş, öyle patlamış.

Gaz kaçağını çakmakla kontrol edenler gibi... Klasik, "Türk'ün zkinin ucuyla iş yapması" hesabı.

Hele o moral yemeği ne ya? Allah belanızı versin ne diyeyim.

ghibli06
06-07-2020, 12:18
zannedersin ki fabrikayı hortum bu hale getirdi, afet oldu... haberlerde ne bir sorumlu adı var ne de olayı adli tarafı... durup dururken fabrika ve sahibi bu işin kurbanı olmuş gibi konuşuyorlar, medya da buna çanak tutuyor, diyecek bir şey yok... Ölenlere Allah rahmet eylesin, kalanlara sabır versin, cesedi bile olmayanlar için aileleleri ne büyük bir üzüntü yaşayacak ömürlerinin sonuna kadar :(

ghibli06
06-07-2020, 14:40
Son dakika haberler... Facia goz gore gore geldi.. Fabrikadaki ihmalleri tek tek anlattı - Son Dakika Haberler (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberler-faciadan-yarali-kurtulan-isci-her-seyi-anlatti-patlayacagiz-dedik-boyle-olacagini-biliyorduk-41558464)

nihayet konuşan bir kurban...

Ormanci
06-07-2020, 14:59
Son dakika haberler... Facia goz gore gore geldi.. Fabrikadaki ihmalleri tek tek anlattı - Son Dakika Haberler (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberler-faciadan-yarali-kurtulan-isci-her-seyi-anlatti-patlayacagiz-dedik-boyle-olacagini-biliyorduk-41558464)

nihayet konuşan bir kurban...

Hayret Hürriyet buna nasıl böyle yer vermiş... Gerçi yarın çıkarırlar bu kadını da işten herhalde.

HT'de de fabrika sahibi ile röportaj yapmışlar.

Söylenene göre ilk patlamadan sonra işçiler kaçabilmişler, sanıldığının aksine 40 küsür kişi kayıp değilmiş, başta öyle sanmışlar ama sonradan anlamışlar durumu. Tabi bu kısım doğru mu bilemiyorum.

KÖROĞLU
06-07-2020, 18:18
Hayret Hürriyet buna nasıl böyle yer vermiş... Gerçi yarın çıkarırlar bu kadını da işten herhalde.

HT'de de fabrika sahibi ile röportaj yapmışlar.

Söylenene göre ilk patlamadan sonra işçiler kaçabilmişler, sanıldığının aksine 40 küsür kişi kayıp değilmiş, başta öyle sanmışlar ama sonradan anlamışlar durumu. Tabi bu kısım doğru mu bilemiyorum.

Bu gün orada çalışan patlama anında da orada olan bir arkadaşım ile telefonda konuştum. Kesinlikle kayıp vs yok dedi.
Vefat eden 7 kişi kalanların çoğu yaralı dedi.

Patlama basıncı ile cam çerçeve üstümüze yıkıldı yaralandık dedi.

Bir ihmal var orası kesin. Ama onu bulurlar mı! Bulsalar da kamuoyu ile paylaşırlar mı bilmiyorum.

Netice çok üzücü. Hele ki o gördüğüm fotoğraf beni mahvetti sabah beri kendime gelemiyorum.

ghibli06
09-07-2020, 11:02
gazeteler bir patlamadan bahsediyor, aynı yer mi acaba?

TLH
09-07-2020, 11:07
gazeteler bir patlamadan bahsediyor, aynı yer mi acaba?

Değil abi, uzak baya.
Taşkısığı kışlası tarafında patlama olmuş. Mühimmat taşıyan bir kamyonun patladığı bilgisi geldi.
Duyduğum kadarıyla da hendekte patlayan fabrikanın malzemelerini taşıyormuş.. Ne kadar doğru bilemem.
Şuanlık 6 yaralı.

KÖROĞLU
09-07-2020, 11:12
Şİmdi herkesin birbirine suç atma dönemi başladı,

Fabrika sahibi ifadesinde isg uzmanını suçlamış.

Bu işin doğasında bir saçmalık var zaten, denetlediğin adam senin işverenin.

Neyi ne kadar yazarsın tespit ve öneri defterine ?

Umarım yazmadığı ya da yazdırmadığı ne varsa mail vs ile bilgilendirmiştir. Yoksa ihale tmgd ci de kalacak gibi görünüyor.

ghibli06
09-07-2020, 11:16
Şİmdi herkesin birbirine suç atma dönemi başladı,

Fabrika sahibi ifadesinde isg uzmanını suçlamış.

Bu işin doğasında bir saçmalık var zaten, denetlediğin adam senin işverenin.

Neyi ne kadar yazarsın tespit ve öneri defterine ?

Umarım yazmadığı ya da yazdırmadığı ne varsa mail vs ile bilgilendirmiştir. Yoksa ihale tmgd ci de kalacak gibi görünüyor.

kanuni zorunluluk olmasa İSG ci tutacak mıymış? 3.500 tl maaşla sanki fabrikaya CEO atıyorlar, oradaki müdürlerin olup biteni bilmeme şansı yok, riski alanlar kendileri ama Quasar'daki asansör faciasında suçlu asansörü kiralayan firma çıktı mesel??!!??

DOHC
09-07-2020, 11:24
9 temmuz 2020 sakarya patlaması - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/9-temmuz-2020-sakarya-patlamasi--6593365)

KÖROĞLU
09-07-2020, 11:37
kanuni zorunluluk olmasa İSG ci tutacak mıymış? 3.500 tl maaşla sanki fabrikaya CEO atıyorlar, oradaki müdürlerin olup biteni bilmeme şansı yok, riski alanlar kendileri ama Quasar'daki asansör faciasında suçlu asansörü kiralayan firma çıktı mesel??!!??

Bu isg ve tmgd işleri gerçekten sıkıntılı. Sen de şantiyelerde görmüşsündür.

bir çok firma dediğin gibi zorunluluk olmasa para vermemek için bu arkadaşları çalıştırmaz.

Bu iş kültür meselesi, benim çalıştığım yerde üretime indiğimde gözümde gözlük yok ya da yakam açık ise çalışanlar çat uyarıyor.

İstersen fabrika müdürü olu onu bile uyarırlar. Ülkede iş güvenliği bilinci çok zayıf maalesef.

Herkes birbirini karalayacak burada, ihale en zayıf halka da kalacak muhtemelen.

İlerleyen zamanda göreceğiz bakalım kim ne kadar ceza alacak.

Ama sonucu anlamak isteyen firmanın referanslarına bakabilir.

DOHC
09-07-2020, 12:07
https://www.bundlehaber.com/detay/3d97a130-035e-4025-97b1-1e8e23c0aa05?l=1

Anıl E.
09-07-2020, 12:08
İşçilerin öldüğü Sakarya'daki patlamaya ilişkin CHP'nin araştırma önergesi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Wromm
09-07-2020, 12:16
İşçilerin öldüğü Sakarya'daki patlamaya ilişkin CHP'nin araştırma önergesi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

2. patlamadan 1 gün önce verildi bu öneri.. İnsan hayatının değerinin olmadığı bir ülkede yaşıyoruz.

Müslüman iş adamları derneği (Müsiad) patrona bir moral yemeği daha organize eder artık.

yilmazcatalbas
09-07-2020, 12:32
Sitelerindeki referanslarımız kısmına bakınca zaten her şey netleşiyor. Yazacak çok şey var ama hepsi faydasız.

KÖROĞLU
09-07-2020, 12:40
BU gün olan patlama malzemeleri taşırken olmuş, jandarma imha ekibiymiş.

Hayır zaten patlamış alan, niye taşıyorsun arkadaş orada imha et.

Öldü gitti adamlar yok yere.

ghibli06
09-07-2020, 14:03
Olay yerine gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu açıklamalarda bulundu:

"Nereye taşınabileceği konusunda bir iki alternatif ortaya konuldu. Yaklaşık 15 tonluk patlayıcı geçtiğimiz haftadan itibaren, hem buradan farklı bir noktaya hem buraya taşınmaya başladı. Bu patlamanın başında, jandarmamıza bağlı patlayıcı madde imha timimiz var, başında da bir komutanımız var.
Onların sevk ve idaresinde bir patlatma işlemi gerçekleşti. 15 tonluk bir patlatma işlemi gerçekleşti. Son 1 - 1,5 tonluk bir patlayıcı varken bu olay, hepimizi üzen bu olay başımıza geldi.

sorumlu askerdir, konuyu kapatın...

rain man
09-07-2020, 14:19
Ya ortada nasıl bir rant var ki tepeden tırnağa aklamaya çalışıyorlar aklım almıyor...

DOHC
09-07-2020, 16:29
havai fişek fabrikası sahibinin savcılık ifadesi - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/havai-fisek-fabrikasi-sahibinin-savcilik-ifadesi--6593451)

semavi
09-07-2020, 18:37
Olay yerine gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu açıklamalarda bulundu:

"Nereye taşınabileceği konusunda bir iki alternatif ortaya konuldu. Yaklaşık 15 tonluk patlayıcı geçtiğimiz haftadan itibaren, hem buradan farklı bir noktaya hem buraya taşınmaya başladı. Bu patlamanın başında, jandarmamıza bağlı patlayıcı madde imha timimiz var, başında da bir komutanımız var.
Onların sevk ve idaresinde bir patlatma işlemi gerçekleşti. 15 tonluk bir patlatma işlemi gerçekleşti. Son 1 - 1,5 tonluk bir patlayıcı varken bu olay, hepimizi üzen bu olay başımıza geldi.

sorumlu askerdir, konuyu kapatın...

Ben patlayıcıları suclarlar diye düşünmüştüm... Çok kötü niyetliyim ya...

KÖROĞLU
09-07-2020, 18:54
Eve gelirken patlamada vefat edenler için konvoy yapmışlar 3 tane cenaze aracı vardı ve önünde arkasında jandarma arabaları.

İçim yandı kalan ve kadar kalan 1 km yi nasıl gittim bilmiyorum. Bu kadar mı ucuz be !!!