Orijinalini görmek için tıklayınız : Test || Martı Scooter Kullanmaya Değer mi?
https://youtu.be/uy4oHfXm_A0
Covid19 süresiyle birlikte toplu taşımadan kaçış ve tekil kullanımlı ürünlere yönelişimizin olduğu bu dönemde kullan bırak ulaşım araçlarından martı'yı sizler için objektif olarak test ettik.
İyi seyirler.
Aksiyon kamerası görüntüleri çok iyi değil biliyorum zaten o yüzden yalnızca olabildiğince konuştuğum kısımları aldım. Umarım beğenirsiniz.
Bende geçen maltepe köprüsünde böyle direğe zincirli görmüştüm bu ne hımmına kim bırakmış buraya demiştim kendi kendime demek ki mevzu buymuş çok cahil kalmışız :D
ahmet3425
04-07-2020, 18:50
buna rakipte lazım butun avrupada bunları kullanıyorlar.
bize daha yeni geldi, ilk martılar cıktıgında aletler o kadar dandikti ki yokuş cıkamıyordu :) suankilerin maşallahı var 2 kişi biniyorsun canavar gibi tırmanıyor :D
sonuç olarak büyük şehirler için güzel yatırım.
gokhankenar
04-07-2020, 18:57
Bursa'da da var. Bende deneyeceğim bir ara :)
Ferhat_V
04-07-2020, 18:58
sahilde bir sürü var kiralayacaktım ama haritada istanbulu bulamadım okyanusun ortasında gösteriyor uygulaması..doğal olarak kiralayamadım..güzel havalarda otobüs minibüs yerine kullanılır..kim getirdiyse iyi olmuş
Fikirtepede olsa da kullansak :D
sanctuary35
04-07-2020, 22:03
km dk hesabı yapınca taxiyle aynı hesaba gelior sanırım. şöle bir olay daha var siz kiraladınız kullandınız kitlediniz. sizden sonra başka biri kiralayana kadar aletin çalınmaya karşı sorumluluğu size ait.
birde diyelim siz bitane kiraladınız işiniz bitti bıraktınız. sonra geldi başka biri kullandı. siz onu takip edip cihazı bıraktığı yerden alabilirsiniz cünkü sifreyi biliyorsunuz. üzeride basit 3-4 haneli şifreyle calışan basit bisiklet kilidi var.
km dk hesabı yapınca taxiyle aynı hesaba gelior sanırım. şöle bir olay daha var siz kiraladınız kullandınız kitlediniz. sizden sonra başka biri kiralayana kadar aletin çalınmaya karşı sorumluluğu size ait.
birde diyelim siz bitane kiraladınız işiniz bitti bıraktınız. sonra geldi başka biri kullandı. siz onu takip edip cihazı bıraktığı yerden alabilirsiniz cünkü sifreyi biliyorsunuz. üzeride basit 3-4 haneli şifreyle calışan basit bisiklet kilidi var.
Doğru söylüyorsunuz, kesinlikle haklısınız da bu gibi düşünceleri ve ya kurnazlıkları paylaşmasak daha çok amacına yönlendirsek insanları daha doğru yaklaşım olacak.
Yoksa çok daha kapsamlı kurnazlıklar üretilebilir. Bu yaklaşımlardan uzaklaşalım daha refah toplum olmaya çalışalım ülke olarak.
Kişisel olarak algılamayın bu şekilde düşünen çok insan var, vardır. Bu düşüncelerden uzaklaşalım lütfen demek için yazınızı alıntılayarak konuşuyorum.
Keyifli günler herkese
deeperblack
05-07-2020, 01:21
Kavacık bölgesine yeni geldi. Geçenlerde kiralayıp 5-10 dk bindim. %20 batarya kalmasına rağmen yokuş performansı iş görür seviyede. Aracın üzerindeki barkodu okuttuğumda şifre kendisi açıldı yani manuel bir kilitle karşılaşmadım. Yeni nesildi sanırım kullandığım ve ön amortisörlerinin olması çok başarılı olmuş. Asfalt zemindeki ufak tefek sıkıntılar hissettirmedi.
Bence gayet mantıklı ve güzel proje umarım başka rakipler çıkar ve rekabet emeleri kullanıcılara yarar.
MetalliHead
05-07-2020, 11:09
Taksiciler karşıymış, kesin çok iyi sistemdir.
sahilde bir sürü var kiralayacaktım ama haritada istanbulu bulamadım okyanusun ortasında gösteriyor uygulaması..doğal olarak kiralayamadım..güzel havalarda otobüs minibüs yerine kullanılır..kim getirdiyse iyi olmuş
Gps izni vermediyseniz veya gps kapaliysa ondan olabilir
Yok artik uygulama üzerinden kilit açma var
güzel bir video teşekkürler. Türkiye'nin her yerine yayılması lazım.
sanctuary35
05-07-2020, 19:13
Yok artik uygulama üzerinden kilit açma var
yeniledilerse bilemem ama izmirdekiler de basit şifreli bisiklet kilidi var.
bu tarz kurnazlıklar benim kötüyü düşünme alışkanlığımdan. yani bu olayın aynısı benim başıma gelebilir ve son kullanıcı ben olduğumdan direk sorumluluk bana ait olmuş oluyor. McKrop
lethaldoze
05-07-2020, 20:46
Son kullanıcı sorumluluğu saçma geldi bana.
Caddede bir sürü kişi kullanıyor, bilende bilmeyende kullanıyor. Saçma sapan yola atlıyorlar. Bitanesi ara sokaktan ana caddeyi keserek karşı soğa direk geçti, zor farkedip frenledim, bakmadı pardon bile yapmadı aynı tarz heykel gibi aletin üzerinde devam etti.
Sen Suadiye de Martıyla gezersin , biz sanayi de krikoyla cici kız...
https://i.ibb.co/bbZZzNc/IMG-2065.jpg (https://ibb.co/z6YYGPq)
benim ilk kullandıgım zaman bile kilidi program otomatik olarak açıyordu 4 ay kadar olmuştur. bu martının ilk çıktıgı zamanlardı sanırım
Manuel kilitle açılan Martı değildi herhalde :D
Taksi ile aynı hesaba geliyor deniliyor ancak mesafe artınca öyle galiba. Zira geçenlerde arkadaş "istasyona geldim çabuk ol" deyince ben de bi baktım evin önündeki direkte Martı bağlı bir tane, uygulama vardı ama hiç kullanmamıştım. Gidip barkodu okuttum zırt diye açıldı, başladı dedi, haa dedim bu kadarmış. Bostancı'dan Marmaray istasyonuna indim, ilk kullanım bilmemnesi artı mesafe ve süre ile birlikte 6 TL gibi bişey aldı.
Takside biliyorsunuz 10-13 TL ilk açılış var. Bir de gittiğim mesafede taksi falan almaz burun kıvırırdı herhalde.
Bu arada bu aletleri yavaşlatmışlar galiba mal mal kullananlar olduğu için. Belli bir potansiyel var ama emniyet gözetilerek kısmışlar gibi. Örneğin tam gaz yapıyorsunuz, yavaş yavaş hızlanıyor. İstasyona doğru giderken yokuş aşağı önce baya bi güzel hızlandı, sonra bi anda bip bip diye öterek kendi kendine fren yaptı.
Trafik oluşan ve araçla gidilemeyecek yerler için çok büyük nimet.Hem eğlenceli de. :)
Youtube da kurucusunun videosu vardı , hiç kar etmiyorlarmış şu anda , 1 scooterin sıfırdan , hurdaya çıkma süresi ortalama 45 günmüş vs.
Umarım düzgün bir yatırımcı bulurlar ve yapmaktan vazgeçmezler. Birçok avrupa şehrinde oldukça yaygın çünkü ..
Ben Martı kullandım kısa bir müddet, sonrasında COVİD'e takıldık :)
Çok eğlenceli bence ama sarj durumlarını pek sevmedim. Ama mantıklı bir uygulama.
Lakin şimdi kendime aldım benzerini. City Coco marka.
Kendi Martım var artık :) hedefimiz köprüden geçmek, allah büyük :D
Ama kar etmiyoruz demeleri, bir dönem uygulamanın kullanılamamasından olabilir ya da benim gibi Covid'den sebep binmeyenler çoğalmış olabilir..
Bildiğin sanayi tipi, döküm malzemeden dökmüşler çok pahalı bir şey değil :)
E Biz Türklerde biraz hayvan olmamızdan 2-3 kişi binip yamultup büküyoruz :D falan filan..
Ama yaratıcı ve güzel. Bence ilerleyen zamanda da yabancı bir yatırımcıya çakıp, bırakıcaktır patron :)
Taksi ile aynı hesaba geliyor deniliyor ancak mesafe artınca öyle galiba. Zira geçenlerde arkadaş "istasyona geldim çabuk ol" deyince ben de bi baktım evin önündeki direkte Martı bağlı bir tane, uygulama vardı ama hiç kullanmamıştım. Gidip barkodu okuttum zırt diye açıldı, başladı dedi, haa dedim bu kadarmış. Bostancı'dan Marmaray istasyonuna indim, ilk kullanım bilmemnesi artı mesafe ve süre ile birlikte 6 TL gibi bişey aldı.
Takside biliyorsunuz 10-13 TL ilk açılış var. Bir de gittiğim mesafede taksi falan almaz burun kıvırırdı herhalde.
Bu arada bu aletleri yavaşlatmışlar galiba mal mal kullananlar olduğu için. Belli bir potansiyel var ama emniyet gözetilerek kısmışlar gibi. Örneğin tam gaz yapıyorsunuz, yavaş yavaş hızlanıyor. İstasyona doğru giderken yokuş aşağı önce baya bi güzel hızlandı, sonra bi anda bip bip diye öterek kendi kendine fren yaptı.
Yeni güncelleme geldi bazı bölgelerde riskli olduğundan uyarı verip hız düşürüyor. O bölge dışında daha hızlı gidiyor
CloudGrey
06-07-2020, 10:23
kimse kusura bakmasın rezalet birşey.
1.)acaip tehlikeli , kullanıcılar kesinlikle bunun ehliyetini falan almalı coluk cocuk binmemeli.
2.)fındıklı - karakoy yolu son 1 aydır tek şerit, geçen bir martıcı akan yolda tek şeridi kendine ortalamış gidiyordu davar bizde arkada 5km/h hızlı onun trafiğini çekiyorduk.
3.) BULDUKLARI KAZIĞA BAĞLIYORLAR. beşiktaşta sanki nufuz azmış gibi bide kaldırımlarda onların üstünden atlıyoruz...
kısaca bir düzene bağlanmalı bu iş.
Şimdi sitesinden baktım.e5 veya teme çıkarsanız kendisi yavaşlayıp duruyormuş.Rampa aşağı da kendisi yavaşlatıyormuş.sal gitsin yapamıyorsunuz. Küçüksu da bulunan çayır alanda vardı geçen gün.Gelen geçen biniyordu.Hiç hijyenik değil. Hele küçük 8 14 yaşındakiler sürekli bir frenleme lastik kaydırma. Yine de şarjı iyi dayandı :)
hijyen kısmı göreceli. evet herkes biniyor ama açık havada oluyorsun başkasının havasını koklamıyorsun. Binip bıraktıktan sonra elleri dezenfekte et telefonu dezenfekte et bitti.
Taksiye binsen onun hijyenik olduğu ne kadar muamma. taksiye, minibüse binmekten mantıklı bence.
KaradumanBerke
06-07-2020, 12:17
Martı da yakın arkadaşlarımdan biri çalışıyordu ilk zamanlarında. Kar edememe nedenleri araçların çok hor kullanılması ve şu an öyle mi bilmiyorum ama şarj için toplanıp şarj edilip tekrar yerlerine konulması gibi bir durum vardı. Aslında çok mantıklı bir kısa yol ulaşım çözümü şahsi fiikrim. Lakin kullananlar biraz sıkıntılı kullanıyor yollara bir anda atlayan mı dersin yayaların üzerine sürenler mi dersin. Umarım devam eder ama böyle giderse sıkıntı olacak gibi. Üzülerek ve istemeyerekte olsa söyleyebileceğim tek şey önce insanların bilinçlenip biraz daha saygılı olması lazım.
Martıydı :D
İlk emekle dönemlerinde arkadşaın dediği gibi 4 digit dandik bisiklet kilidi vardı.
Konuya dönersek: Martıya bineceğinize eğer trafik yoksa taksiye binin çünkü aynı para. Martıda yoldan gitseniz yavaş kalıyorsunuz, kaldırımdan gitseniz yaya kalabalığı zaten *****. Kadıköy gibi kalabalık yerlerde acaip pratik ve hızlı ama dediğim etmenlerden dolayı dikkatli olmak gerekiyor.
Alman versiyonu: Lime. Hatta renkler bile aynı :)
Martıydı :D
İlk emekle dönemlerinde arkadşaın dediği gibi 4 digit dandik bisiklet kilidi vardı.
Konuya dönersek: Martıya bineceğinize eğer trafik yoksa taksiye binin çünkü aynı para. Martıda yoldan gitseniz yavaş kalıyorsunuz, kaldırımdan gitseniz yaya kalabalığı zaten *****. Kadıköy gibi kalabalık yerlerde acaip pratik ve hızlı ama dediğim etmenlerden dolayı dikkatli olmak gerekiyor.
Alman versiyonu: Lime. Hatta renkler bile aynı :)
Kuzenim martı da çalışıyor. Bu işin mucidi bird diye biliyorum. Bize de o yüzden martı diye geldi :)
Kuzenim martı da çalışıyor. Bu işin mucidi bird diye biliyorum. Bize de o yüzden martı diye geldi :)
Lime bird aynı yılda kuruldu. Sanırım aralarında 2-3 ay vardır.
Hiç kullanmadım, arkadaşımın scooterı var onu kullanıyorum. Martı kullanımıyla alakalı gözlemim kesinlikle yaş, park yeri ve kullanım alanı sınırı getirilmeli.
Martıya Kızlı erkekli biniliyor dinen caiz değil diye bir açıklama duyurulup kapatılmasını bekliyorum.
volume81
06-07-2020, 14:10
evden çıkmadığım zamanlarda sabah bostancı sahil'e gidip yürüyüş yapıyordum fazla yürümüşüm dönerken denedim güzeldi ama uygun maliyetli bişey değil.
Trafik olan yerde kısa mesafe diye taksici tribi çekmemek için ara sıra kullanıyorum.
işyeri hizmet bölgesinde ama ev değil yoksa git gel yaparım :D
hijyen kısmı göreceli. evet herkes biniyor ama açık havada oluyorsun başkasının havasını koklamıyorsun. Binip bıraktıktan sonra elleri dezenfekte et telefonu dezenfekte et bitti.
Taksiye binsen onun hijyenik olduğu ne kadar muamma. taksiye, minibüse binmekten mantıklı bence.
Başkan taksiye minibüse bindiğimi kim söyledi ki :)
Eldiven aldım ama ter vs olmasından kaynaklı tercih etmedim Covid sonrası :) belki de ben korktum, ama neyse kendime "martı" aldım.
Rahat olmayan tek kısmı çalınır mı korkusu :D
cabrioleter
06-07-2020, 15:23
izmir'de kampanya yapmışlar açılış ücreti yok dakikası 39 kuruş idi sürüyor mu kampanya bilmiyorum ama bisiklet yolları bu martıcılarla dolu tam şeridin ortasından gidiyorlar sinir bozucular..
Gereksiz pahalı bence
İlk defa Covid öncesi Moda'da kahvaltı ettikten sonra arkadaşlarla Kalamış'a yürüdük. Ka'hve'nin hizasından sahilden aldık birer Martı geri dönmek için, deniz kenarından sahilden tekrar Big Chefs'in oraya döndük 27 lira mı ne verdim. Şaka gibi 4 kişi 100 liraya Kalamış'dan Moda'ya dönmüş olduk :D :D
Aşırı çoğalmış olmaları şu an motosikletle gezerken bana da epey sıkıntı doğuruyor. bizim millete böyle şeyler fazla ya vallahi :D
individual
06-07-2020, 16:54
bende kendisiyle sene başında tanıştım.
şişli ve avcılar bölgesinde benim çok işime yarıyor.neden diyeceksiniz şişliden harbiye gitmem gerekiyor sağolsun taksiciler mesafe kısa değişim saati falan dedikleri için çok kullandım.avcılardada aynı şekilde.
taksiden pahalımı ucuzmu hesap yapmadım ama kendi aracımla gitsem gelsem park parası falan daha tuzluya geliyor.
(özetle ben memnunum inşallah abuk subuk kullanılar yüzünden kaldırılmaz)
Silence45
06-07-2020, 17:34
Açılış 1.99TL, sonra dakikası 0,59 kuruş. Fiyatı yüksek bence de ama sahilde vs arada yetişmelik durumlarda kullanılır. E5 gibi ana caddelerde sıkıntılı. Kaldırımlarda bile son sürat geçiyorlar herkesin dibinden. Kural, düzen gelmez ise dertli olacak gibi.
mikelazi
16-07-2020, 17:10
caddede suadiye trafiğinde araçların solunda bir amca kullanıyordu.trafil ilerledikçe amcaya yetişiyordum.solumda kaldırımla aramda kalıyor banada sıkıntı oluyordu.amca kaldırıma çıksana dedi oralı olmadı.sonra ön tekeri kaldırıma takıldı ve önümde seyreden mininin dibine düştü.hemen kalktı sağını solunu temizledi.kaocam herif bişeyde diyemedim.5dk.sonra kaldırımdan jet hızıyla yanımdan geçti.şimdi kaldırımdakiler düşünsün :))))
scooter candır yaa :)
yeniledilerse bilemem ama izmirdekiler de basit şifreli bisiklet kilidi var.
bu tarz kurnazlıklar benim kötüyü düşünme alışkanlığımdan. yani bu olayın aynısı benim başıma gelebilir ve son kullanıcı ben olduğumdan direk sorumluluk bana ait olmuş oluyor. McKrop
izmirde çalıncağını sanmıyorum
İzmirde hırsız yok mu :D
Akıllı adam nerede nasıl kullanacağını biliyor. Ben de geçen gün yürümeye üşendim, kısa mesafe için aldım çok mantıklı ve makul buldum.
1.5 km mesafe, taksiye binsem 13 TL - Otobüse binsem 3.5 TL.. 7 Liraya mesafeyi rahat ve hızlı bir şekilde kaydettim :)
Açılış ve mesafe arası parasıda uygun aslına bakılırsa. İlk çıktığında daha pahalı diye hatırlıyorum.
Şu aralar Xiamo m365 indirimde. Sürekli kullanacak olanlar alabilir. Bir de Xiaomi nin Pro modeli var, o 3 modlu. %50 üstü şarj üstü olduğunda BJK yokuşunu rahat rahat çıkabiliyor.
sanctuary35
20-07-2020, 22:08
izmirde nie çalınmasın kapıdan ayakkabı, çamaşırlıktan kot çalıolar yaw