Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Tavsiyesi (200 bin lira)

DR059
16-07-2020, 16:55
Merhabalar,

Devlet bankalarının sağladığı düşük kredilerden faydalanarak bir ev satın alma yoluna girdik.
Bu süreçte hali hazırda oturduğumuz evin görece daha geç satılacağını bildiğimden ötürü; aracımı sattım.
İşlemlere başladık, tapu, masraf vs derken kendi evimize de bir alıcı çıktı.

Şimdilerde max. 200 bin lira kadar bütçe ile otomobil arayışı içerisindeyim.

Sattığım aracımı 2016'da sıfır km almıştım, sorunsuzca kullandık (leon fr manuel)
Yakıt tüketimi ve gidişiyle yüzümüzü güldürse de; süspansiyon sistemi konfor anlamında başarısızdı.
Ve bu durumu bir sonraki aracımda yeniden tecrübe etmek istemiyorum

Bu bütçe ile;

* Otomatik vitesli,
* Süspansiyon konforu yüksek,
* Görece olarak sorunsuz,
* Tüketim olarak bizi üzmeyecek dizel ya da benzinli

araç tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Ben Focus mk4 için niyetlendim fakat 8 ileri tam otomatik şanzımanı sadece Dizelde geliyor ve bütçemin üstünde kalıyor.
Honda Civic 1.5 motorlu araçların bir kısmına erişebiliyorum.
Toyota Corolla son kasa 1.6 CVT düşük km'li araçlar erişilebilir.
Opel Astra K kasa, makyajsız versiyonlar (1.6 cdti, 6AT) bu bütçe için yine erişilebilir durumda.

Öncelikler yukarıdaki gibi sıralanmışken sizin önereceğiniz araçlar ne olurdu? Tecrübelerinizi dinlemek bu süreçte daha sağlıklı bir seçim yapabilmemi sağlayacaktır.

** Son olarak eğer Eylüle kadar beklesek sizce araç fiyatları düşer mi? (Bayilere sıfır km araçlar geleceği için fiyatlar düşme ihtimalinden ötürü)

Teşekkür ederim.

weST.27
16-07-2020, 17:03
Fiyatların düşeceğine inanmıyorum. Bence F30 listeye eklenebilir

Kahn23
16-07-2020, 17:07
Sıralamamı Honda-Astra-Toyota olarak yapardım.

Astra'dan memnun olanlar %50-50.
Civic alıp da olumsuz yorum yapan çok denk gelmedim. Hatta yakıt tüketimi baya iyi diyenler var.
Corolla'yı kapımın önüne koymam o tipsizlikten ötürü :)

individual
16-07-2020, 17:16
Leon FR süspansiyonları sert.Yine Leon önericem ama bu sefer Style yada Xcellence.Fr süspansiyon sertliğinden şikayet edip Xcellence alan çok vardı forumda.

ahmetbaha-drs
16-07-2020, 18:48
Mazda 3'lere bir bakın bence güzel araçlar.

rain man
16-07-2020, 18:52
Ne alacağınızı bilmiyorum ama bence zamanı bol kullanmayın. Eylülde araç gelse bile özellikle 2. el fiyatların ilerlemesini bir kaç sebepten durduramayacak tahminimce. Her ne kadar kötü bir ünle başlasalar da civic rs diyorum ben bunların arasından.

_driver_
16-07-2020, 19:03
Ben listeye A3 sedan eklemenizi öneririm

DR059
16-07-2020, 19:27
Fiyatların düşeceğine inanmıyorum. Bence F30 listeye eklenebilir

Düzgün F30'lar için sanki 50bin lira kadar eksiğim kalıyor.
Aracı gündelik olarak eşim kullanıyor. (Okul - Ev arası)
Araç bakarken onun sorun yaşamayacağı türde, görece olarak hırpalanmamış ve düşük km araçlar bakınıyorum.

Sıralamamı Honda-Astra-Toyota olarak yapardım.

Astra'dan memnun olanlar %50-50.
Civic alıp da olumsuz yorum yapan çok denk gelmedim. Hatta yakıt tüketimi baya iyi diyenler var.
Corolla'yı kapımın önüne koymam o tipsizlikten ötürü :)

Toyota sadece bir örnekti aslında. 1.6 Atmosferik motoru 10 yıl önce çıksa güzeldi belki ama günümüzde biraz demode. (Ama tipi eski kasasına göre daha derli toplu olmuş, hakkını teslim edeyim)
Benim de istediğim aşırı beslemeli benzinli ya da dizel araçlar.
En büyük beklentim süspansiyon konforu.

Leon FR süspansiyonları sert.Yine Leon önericem ama bu sefer Style yada Xcellence.Fr süspansiyon sertliğinden şikayet edip Xcellence alan çok vardı forumda.

4 sene boyunca bize güzel hatıralar bıraktı. Yine 26 yaşında olsam belki Leon olurdu tercihim.
Ama hayat Leon satıp, Leon almak için çok kısa değil mi? :)

Mazda 3'lere bir bakın bence güzel araçlar.

12 aralıkta Musluoğlunda bir Mazda 3 sedan inceledik eşimle. Power sense, dizel otomatik ve beyaz deri.
Bence çok güzeldi fakat eşim beğenmedi. 178 liraya bıraktılar aracı. (2018 model ama sıfır km)
Eşim istemedi diye vazgeçtik, bugün 40-50 bin lira hasarlısı 190-200 bin lira maalesef.

Ne alacağınızı bilmiyorum ama bence zamanı bol kullanmayın. Eylülde araç gelse bile özellikle 2. el fiyatların ilerlemesini bir kaç sebepten durduramayacak tahminimce. Her ne kadar kötü bir ünle başlasalar da civic rs diyorum ben bunların arasından.

Evimizi almak için bugün krediye başvurdular, takribi 2 hafta içinde neticelenmiş olur.
Benim de amacım çok beklememekten yana sadece kafamda tercihleri oturtamıyorum.
Civicin süspansiyonları başarılı, CVT şanzıman DSG gibi gol atmaz diye aklıma yatıyor.

Ben listeye A3 sedan eklemenizi öneririm

A3 sedanlar genelde kiralamadan çıkma oluyor sahibindende. A3 HB bakınıyorum benzinli.
Benzinli A3'ler arkada torsiyon çubuğu yerine bağımsız süspansiyonla geldiği için konfor anlamında başarılıdır mutlaka. Ama mesela konfor sıralaması yapsak nasıl olur kestiremiyorum. Biraz saçma gelecek belki ama en konforlu olanı makbul şu an benim için.
Tek sıkıntı 200bin bandındaki A3'ler için de S-Tronic arıza ihtimali biraz kafa karıştırıcı oluyor.

rain man
16-07-2020, 19:40
Hangisinin süspansiyonu daha konforlu bilmiyorum ama dsg stronic ikilemindense cvt konfor beklentisini daha çok karşılayacaktır.

ahmetbaha-drs
16-07-2020, 22:43
Nissan Qashqai ya da Suzuki Vitara gibi kompakt suvda bakabilirsiniz bulunur bu fiyata düsük km'de araclar, Hayırlısı olsun.

Oznsrl
16-07-2020, 23:10
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-mondeo-1.5-titanium-otomatik-sifirdan-farksiz-2017-30.000km-792049670/detay

bu tarz birşeyde olabilir :)

DR059
17-07-2020, 06:48
Nissan Qashqai ya da Suzuki Vitara gibi kompakt suvda bakabilirsiniz bulunur bu fiyata düsük km'de araclar, Hayırlısı olsun.

Qashqai olabilir ama araçlar yerden yükseldikçe süspansiyon sistemleri de sertleşiyor maalesef. (Hidropnömatik gibi gelişmiş sistemleri göz ardı ederek söylüyorum)
Bu sınıfın en en konforlularından birisi Opel Grandland X (bütçenin bir miktar üzerinde yine), fakat o bile soru işareti oluyor yerden yüksekliğinden ötürü

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-mondeo-1.5-titanium-otomatik-sifirdan-farksiz-2017-30.000km-792049670/detay

Bu Mondeo yaklaşık 1 aydır favorilerimdeydi.
Yanlış olmasın ama ya 167 ya da 168 gibi bir fiyatı vardı. Sonra bir sabah satıcı fiyatı 216bin liraya çıkardı.
Bu araçla aynı donanımlı benzer km'li Boyasız-Değişensiz Mondeo, Darıca'da 3 hafta önce 168 ya da 169'a satıldı.

malkoc
17-07-2020, 07:32
Listedeki araçlardan focus hariç diğerlerini test ettim. Astra bana gereğinden fazla sert gelmişti sıfır asfaltta sorun yok ama bozuk yolda rahatsız etmişti. Corolla yı beğendim diyebilirim. Ama test ettiklerim aracında civic hb en çok hoşuma giden olmuştu.Süspansiyon dengesi ve yol tutuşu diğerlerinden daha iyiydi. Cvt belki yavaş ama sakin kullanımda konforlu ve dayanıklı bir şanzıman.

darkred
17-07-2020, 08:03
Süspansiyon konforu olarak mondeolar için passat tan bile daha iyi tanımlaması yapıyor otomobil incelemesi yapanlar.

O fiyat bandında D segment düşük km bence en alınası model. Tek sorunu 150 hp gibi gitmiyormuş. Ama kriteriniz bu olmadığı için değerlendirebilirsiniz.

Saydığınız toyota honda opel tüm araçlar C segment. Mondeo D segment olması nedeniyle illaki diğerlerine göre daha çok konfor daha geniş iç hacim sunacaktır.

drago
17-07-2020, 09:01

Yoook artık ne ara Mondeo bu para oldu yav

rain man
17-07-2020, 09:13

Geçen sene 120 bin tl falandı. Belki tam 1 sene de olmamıştır.

Her şeyin fiyatı artıyor eyvallah da deli yakıyormuş. Fabrika verilerinden uzak baya.

Oznsrl
17-07-2020, 10:58
Bu Mondeo yaklaşık 1 aydır favorilerimdeydi.
Yanlış olmasın ama ya 167 ya da 168 gibi bir fiyatı vardı. Sonra bir sabah satıcı fiyatı 216bin liraya çıkardı.
Bu araçla aynı donanımlı benzer km'li Boyasız-Değişensiz Mondeo, Darıca'da 3 hafta önce 168 ya da 169'a satıldı.

c sınıfına o paraları verene kadar d sınıfı bir araca 200 bin gibi pazarlıkla alınsa mantıklı gibi geldi o yüzden paylaştım :)

Süspansiyon konforu olarak mondeolar için passat tan bile daha iyi tanımlaması yapıyor otomobil incelemesi yapanlar.

O fiyat bandında D segment düşük km bence en alınası model. Tek sorunu 150 hp gibi gitmiyormuş. Ama kriteriniz bu olmadığı için değerlendirebilirsiniz.

Eski kasa 1.6 2008 atmosferik kullandım gidişi kötü değildi. kızıcaklar ama konfor olarak o bile passatı bozar bence son kasa ne oluyor bilmiyorum ama 2015 modelleri falan :)

drago
17-07-2020, 11:10
Bu kasanın kullanımı keyifli, ama arkadan itiş gibi kıç bırakıyor, köşeleri hızlı dönmeye gelmiyor :D

Passat'a tercih ederim. Daha yakışıklı, görece aynı fiyat bandındaki muadillerine göre daha donanımlı.

Yine de artan piyasaya ragmen 3 yaşına 170'ten fazla verilmemesi gereken bir araç, 2. eli yavaş.

Bu kasanın dizelini kullandım ama ecoboost olanını kullanmadım. Lakin 150 hp gibi gitmediğine pek inanmam, yine bu forumda focus ecoboost 182, rocco 160lık kadar bile gitmiyor deniyordu, deneyince alakası olmadığını çok net geçtiğini gördüm.

R.S.C
17-07-2020, 11:13
aracınızdan memnunsanız süspansiyonlarını değiştirip kullanmanızı öneririm.Belki coilover belki farklı bir serinin süspansiyonu hangisi daha mantıklıysa.

Bu devirde içinize sinen bir araba almanız çok çok zor...

illa sıkıldım ne olursa olsun değiştirmek istiyorum derseniz aralarından en konforlusu corrolla olacaktır. HB 1.2 turbo olanlarından bakılabilir.

DR059
17-07-2020, 11:46

Saydığınız toyota honda opel tüm araçlar C segment. Mondeo D segment olması nedeniyle illaki diğerlerine göre daha çok konfor daha geniş iç hacim sunacaktır.

Muhtemelen şanzıman türünden ötürü öyle geliyor. İşin doğrusu DSG şu an PDK (Porsche'den) sonra sokaklarda görebileceğimiz en ''gaddar'' şanzıman. 110 beygir dizel aracı 150 beygirmiş gibi hissettiriyor.
Tam otomatik şanzımanlar da ise hikaye tam tersi. Ama benim 2. el almayı düşünen ve öncelikleri sorunsuzluk ve konfor olan bir kullanıcı için tam otomatik şanzımanlar tercih sebebi.

Bu kasanın kullanımı keyifli, ama arkadan itiş gibi kıç bırakıyor, köşeleri hızlı dönmeye gelmiyor :D

Passat'a tercih ederim. Daha yakışıklı, görece aynı fiyat bandındaki muadillerine göre daha donanımlı.

Yine de artan piyasaya ragmen 3 yaşına 170'ten fazla verilmemesi gereken bir araç, 2. eli yavaş.

Bu kasanın dizelini kullandım ama ecoboost olanını kullanmadım. Lakin 150 hp gibi gitmediğine pek inanmam, yine bu forumda focus ecoboost 182, rocco 160lık kadar bile gitmiyor deniyordu, deneyince alakası olmadığını çok net geçtiğini gördüm.

İşin aslı 2.5 aylık bir oğlum var. O arabadayken; onun uykusunu bölmeden zıplatmadan yolculuk ettirmek benim önceliğim.
Varsın beni geçsinler her ışıklarda, yolları açık olsun, tekerlerine taş değmesin. :)

aracınızdan memnunsanız süspansiyonlarını değiştirip kullanmanızı öneririm.Belki coilover belki farklı bir serinin süspansiyonu hangisi daha mantıklıysa.

Bu devirde içinize sinen bir araba almanız çok çok zor...

illa sıkıldım ne olursa olsun değiştirmek istiyorum derseniz aralarından en konforlusu corrolla olacaktır. HB 1.2 turbo olanlarından bakılabilir.

Aracımı sattım.
Yeni bir araç arayışım şu an araçsız olmamdan kaynaklı. Ama sizin belirttiğiniz çözümü aracımı satmadan önce çok düşündüm. Bazı forumlarda Vogtland yaylar için konforlu diye yazılmıştı. Cesaret edememiştim.

Şimdi sıkılmak demeyelim ama ihtiyaçlar değişti. Eşim ve benim çok sevdiğimiz bir tasarımdı leon fr.
Ama eğer bebeğiniz bizim ki hassas bir uykuya sahipse; mümkün olan en konforlu aracı arıyorsunuz.

OnurÖzden
17-07-2020, 14:17
Cosmo paket insignia olabilir, motor-şanzıman sorunsuz.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-kaza%2Cboya%2Ctramer-yok%2Celite-paket%2Csunroof%2Cbose-838864730/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-insignia-1.6-cdti-cosmosunroof-hatasiz-boyasiz-tramersiz-51000km-839739224/detay

kasırqa
17-07-2020, 15:13

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-kaza%2Cboya%2Ctramer-yok%2Celite-paket%2Csunroof%2Cbose-838864730/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-insignia-1.6-cdti-cosmosunroof-hatasiz-boyasiz-tramersiz-51000km-839739224/detay

Yakıt sorun değil diyorsanız aynı arabanın 1.6 turbo benzinlisini 160-180 bin lira bandında bulabilirsiniz.

ayter
17-07-2020, 15:16
6aydir mk5 Mondeo kullaniyorum.Önceliginiz konfor ve sessizlik ise şiddetle tavsiye ederim.4 yaşındaki kızım mışıl mışıl uyuyor arkada��.Tekno paket ve adaptif led farlisini bulursaniz bayaa bi dolu oluyor araç.Aynı özelliklerde passatların fiyatları ile kıyaslandığında 200bin tl bu piyasada mondeo icin cok değil.

DR059
17-07-2020, 15:49

Bu kasaya da bakıyorum fakat bir üst kasa Enjoy Insignia fiyatlarına yakın bu araçları almak ne kadar mantıklı bilemedim.
Değişensiz boyalı Enjoy'lara 210'dan başlayan fiyatlar yazıyorlar bazı ilanlarda.

Yakıt sorun değil diyorsanız aynı arabanın 1.6 turbo benzinlisini 160-180 bin lira bandında bulabilirsiniz.

Yakıt konusunda çok bir kısıtlama yok fakat 1.6 Turbo'nun namını çok duydum. :)
Üzmeyecek adamı bile üzer sanırım. Sürekli Serdivan (Sakarya'da işlek bir muhit) içinde düşük hızlarda okul-ev arası kullanılacak.

6aydir mk5 Mondeo kullaniyorum.Önceliginiz konfor ve sessizlik ise şiddetle tavsiye ederim.4 yaşındaki kızım mışıl mışıl uyuyor arkada��.Tekno paket ve adaptif led farlisini bulursaniz bayaa bi dolu oluyor araç.Aynı özelliklerde passatların fiyatları ile kıyaslandığında 200bin tl bu piyasada mondeo icin cok değil.

Ne demek istediğimi gayet ne anlayabiliyorsunuz. :)
Sizden ricam gerçekçi kullanımda tüketim verilerini paylaşır mısınız.
Teşekkür ederim.

ayter
17-07-2020, 19:15
Benimki 1.6 dizel.1.6larda otomatik getirmedi ford maalesef.benzinliler biraz fazla yakiyormus ama 2.0 dizel otomatik tam alincak araba

scoobz
17-07-2020, 22:17
Alacağınız astra-civic yada focus corolla bunların leondan çok bi farkı yok konfor olarak. Hatta Leon bunlardan tasarım ve sürüş olarak daha üstündür diye düşünüyorum.
Bu sebeple konfor ön planda baska araç arıyorsanız segment yükseltmelisiniz, passat- insignia - mondeo - audi a4 tercih edilebilir. (yeni 508 yazmıyorum fiyatı yüksek)