Orijinalini görmek için tıklayınız : DHL kargo sorunsalı ve çıkmazı - Lütfen Yardım
Fatih06ank
21-08-2020, 11:25
Arkadaşlar herkese merhaba. Amerikadan bir siteden aracım için vites halatı bushing lerini sipariş ettim. Daha önce bu siteden onlarca parça aldım DHL kargo ile sorunsuz geliyordu fakat bu son siparişimde acayip bir sorun hasıl oldu. Sorunum şu, Ad soyad yerine Adresimin ilk 2 kelimesini, diğer yarısını da adres kısmına yazmışlar, DHL kargoyu aradığımda ürün sizin adınıza değil de ikitelli o.s.b. adına gelmiş isim değişikliği yapmamız lazım diyorlar. Gerekli evrakları eksiksiz gönderdim fakat sadece 1evrağı satıcının doldurup kaşe ve imza atıp yollaması gerekiyormuş, 40takla atarak binbir güçlükle gece yarısı satıcıya ulaştım, şöyle meşgulüz böyle meşgulüz muhabbetlerinden sonra zar zor da olsa bi evrak geldi fakat, formu doldurup altına sadece imza atmışlar, kaşe basın dediğimde, kaşemiz yok sadece imzalayabiliriz, tek yapacağımız bu cevabını aldım, şirket bilgilerinizi falan yazın diyorum, onlara da cevap vermiyorlar.
DHL Express gümrük departmanını aradım, 120TL gibi bir ceza çıkacağını (bir suçum olmadığı halde razı oldum çünkü parça lazım araba sökülü kaldı bekliyor...) ve tüm evrakları gönderin başvuruyu yapalım, olumsuz bir şey olursa haber veririz cevabını aldım ve kaşesiz satıcının imzalayıp gönderdiği form da dahil her şeyi mail attım.
Daha önce başına böyle bir saçmalık gelen oldu mu? internette araştırdım Türkiye'de sadece 1 kişinin başına gelmiş, onunla da görüştüm Çin deki satıcı kaşeli form göndermiş çözmüşler. Yıllardır DHL ile ürün alırım ilk defa cadde-sokak-site adına gönderi geliyor.
Gerekli resimleri ekliyorum:
https://i.hizliresim.com/bEfyGx.jpg (https://hizliresim.com/bEfyGx)
https://i.hizliresim.com/F14YFp.png (https://hizliresim.com/F14YFp)
Adam resmen dalga geçer gibi altına Donald Duck yazmış yollamış :D
Diyorum ki kaşen yoksa firma detaylı bilgilerini o boşluğa yaz gönder, daha da ne maillerime cevap veriyorlar, ne instagramdan yazıyorlar, adamlardan Amerika'nın yeniden keşfini istiyorum sanırım...
Lütfen yardım...
Demek ki adamlar ciddi bi satıcı değil. Malın teki anlaşılan... Veya andaval elemanlardan biri. Bu andavallarda ultra gerizekalı olup müthiş bir "ben amarigalıyım, efsane bi insanım" havası oluyor. Otel resepsiyonu, uçak alımı sırasındaki bilet kontrolü yapan elemanlar vesaire gibi yerlerde çok çıkıyor bu andavallardan.
DHL de ayrı kastırmış.
Yıllar önce Logitech bana böyle bir 5.1 seti garanti kapsamında göndermişti.
Ama oradaki bir gerizekalı da onlara gönderdiğim faturanın üzerinde eşşşşek gibi ismim ve adresim yazmasına rağmen, gidip fatura üzerinde matbu şekilde yazılmış ve artık hizmet vermeyen internet satış sitesinin ismi ve adresini yazmışlardı. Allahtan başta ismim vardı.
Takip no ile takip ederken fark ettim, TNT ya da DHL getiriyordu, aradım söyledim dedim böyle böyle, önce mırın kırın ettiler, işte o adrese gider, değiştiremeyiz bilmemne... Yahu dedim o adrese giderse, öyle bir yer kalmamış, siz de boşa uğraşırsınız iade mi olur ne olursa dedim... Onun üzerine "efendim siz bize bir mail atın şöyle şöyle diye, çözmeye çalışalım" falan dediler. Maili gönderdiğim gibi adres değişti, doğru düzgün gelmişti.
Bence oradan da bi zorlayın, ceza meza neyin cezasıymış anasını satayım. Adamlar nereden nasıl çakalım diye uğraşıyor resmen.
Donald Duck imzası da ayrı komedi. Kaşe olsa kabul edecekler yani bizimkiler de? Madem öyle gidin bi kaşeciye yaptırın adamın adresini şirket ismini falan filan, basın geçin, bakalım ne yapacaklar :D Kaşeyi falan mı karşılaştıracaklar, imza sirküleri de istesinler, donald duck diye bi çalışan var mıymış bakalım. Armutlar ya...
Amerikalılar salaktır.
Salak ki ne salaklar... Geçen sene fuara gideceğiz, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren amcaları fuara kayıt ettirdik, ilgili belgeleri sağlarsanız şu fiyat diyor. Bir türlü kabul ettiremedik, her moku gönderdik beyinsizlere, onu yükle, yok, bunu yükle, yok, kabul etmiyorlar belgeleri bi türlü, kafayı yedik. Onaylanmadıkça da fuara giremezsiniz vesaire gibi şeyler yazıyor her yerde...
Neyse dedim sonunda, artık uğraşmayacağım, gidince kavga gürültü, çözeriz.
Fuar girişine geldik, başvurunuz var mı, var... Ama beklemede görünüyor, ne göndersek kabul edilmedi dedim...
Kadın sadece şunu yaptı, kartvizitiniz var mı, var... İngilizce automotiv parts cart curt yazıyor mu, yazıyor. Yazmayan da kataloğunu mu ne gösterdi. Tamam dediler, onaylayıp aldılar içeri. Ulan dedim ne uğraştık o kadar sinir stres.
Amerikalılar salaktır.
dil kursu yaparken amerikadan gelen hocam da söylemişti bunu, ahlaksız herif bir de dalga geçmiş imza kısmında.
klasik Dhl muamelesi kötü satıcıyla da birleşince içinden çıkılamaz hale geliyor.şahsen Dhl yi eğer başka hiçbir seçeneğim yoksa tercih ediyorum.en güzeli ptt,usps,ems gibi kargo firmaları.
ghibli06
21-08-2020, 13:13
Fatih en iyisi İkitelli OSB yönetimine rica edip kargoyu onlara aldırmak :)
imprezaWRC
21-08-2020, 14:05
Amazon Japonya'dan geçen sene 4 parça detailing ürünü sipariş etmiştim. DHL 4 günde İstanbul'a getirebildi ancak sonrasında 1 hafta boyunca kanser etti. 1 hafta boyunca hergün gümrük vergi bildirim borcu diye e-mail gönderdiler. Mailde ödeme için link var giriyorum 1 kuruş borç çıkmıyor. Maillere cevap vermiyorlar, telefon açmıyorlar en sonunda ulaştım ve şunu sordular bunlar otomobil parçası mı? Ne alaka ne parçası, cila var, bez var...vs
Ha tamam o zaman dediler ve adrese getirdiler. Neymiş, gönderici car parts yazmış üzerine ondan kıllanmışlarmış. Telefon aç sor o zaman, insanı kanser edecek e-mailler gönderme. Sanki kargoyu x-ray'den geçirmedin içeriğini göremedin.
Ayrıca, satıcının yediği halt için ne cezasıymış, ödemeyin, yokuş yapın. Özel firmasın ne cezası kesiyorsun, kime kesiyorsun diye çıkışın.
CloudGrey
21-08-2020, 14:16
abi 15 liraya bir kaşe yaptırsanıza ne uğraşıyorsunuz ?
dhl ne bilecek kaşe amerikadamı burdamı yapıldı ??
Cimmeria
21-08-2020, 14:20
Donald duck diye imza atan adam haketmisti sahte kaseyi, katiliyorum yukardaki arkadasa yaptir bi kase bas yolla dhle
Fatih06ank
21-08-2020, 14:23
Teşekkürler arkadaşlar, şu an tekrar maillerimle sıkıştırıyorum, olur da gerçek kaşeyi atarlarsa diye...
Teşekkürler arkadaşlar, şu an tekrar maillerimle sıkıştırıyorum, olur da gerçek kaşeyi atarlarsa diye...
Merhaba. Sizin adiniza facebook uzerinden iletisim kurdum. Gerekirse kaseyi bana gondermelerini soyledim. Eger daha hizli bir donus olacak ise benim iletisim bilgilerimi verip bana gondertip, size postalayabilirim.
Merhaba. Sizin adiniza facebook uzerinden iletisim kurdum. Gerekirse kaseyi bana gondermelerini soyledim. Eger daha hizli bir donus olacak ise benim iletisim bilgilerimi verip bana gondertip, size postalayabilirim.
"Hi there! As a last resort with his permission we can discuss this" mesajini aldim. Bilginiz olsun.
Fatih06ank
21-08-2020, 14:54
"Hi there! As a last resort with his permission we can discuss this" mesajini aldim. Bilginiz olsun.
ilaç gibi yetiştin üstad çok teşekkür ederim. izin almamız gerekli dedikleri kişi ben miyim? aslında kaşe postalamaya falan gerek yok, adamların gönderdiğim dilekçenin altına kaşe basıp imzalayıp, bana mail atmaları yeterli oluyor ama neden kaşemiz yok diyorlar anlam veremedim. dandik bi firma da değil aslında büyük firma ve eski müşterileriyim.
DHL kural neyse onu uyguluyor. Evrak değişiminden dolayı gümrükte ilave ücret çıkar ki çıkmış.
Satıcıya ulaşamıyorsan en pratik yol ikitelli osb yönetiminden birine rica etsen kaşeyle teslim alırlar aslında :)
Satıcının sorunu çözmesi 10 dk. Dhl'yi arayacak. Onlar diyecekki şunu şunu yapıp kaşe imza yap tarayıp mail at. Bitti gitti.
Fatih06ank
21-08-2020, 19:48
Ikitelli o.s.b. alamaz çünkü kurum, gönderi ise şahıs adına ve şahis otomobili için ruhsat istiyorlar. Otomobil ruhsatının da kurum adına olması gerekiyor vs...
Firmadan son gelen mail, isteğinizi sevkiyat müdürümüze ilettik, en kısa sürede cevap verecektir oldu.
Fatih06ank
21-08-2020, 21:52
Geçen senelerde bu kadar şerefsizlik yapmıyorlardı, şimdi iyice şerefsizleşmişler.
ota bota sunum ücreti sunup içini açtıklarından ondan cortlamıştır gümrük ondan yokuş yapıyorlardır kesin
Fatih06ank
24-08-2020, 11:15
Güncel çekelim, DHL gümrük ile görüştüm, kargoyu düzeltilmesi için geri göndermek istediğimi söyledim, kargo ikitelli o.s.b. adına olduğu için benim işlem yapamayacağımı, satıcının geri çekmesi gerektiğini söylediler. Günlerdir satıcıdan haber yok zaten. Bu gidişle gümrüğe terk edeceğim sanırım, olan benim 505TL ye oldu.
Güncel çekelim, DHL gümrük ile görüştüm, kargoyu düzeltilmesi için geri göndermek istediğimi söyledim, kargo ikitelli o.s.b. adına olduğu için benim işlem yapamayacağımı, satıcının geri çekmesi gerektiğini söylediler. Günlerdir satıcıdan haber yok zaten. Bu gidişle gümrüğe terk edeceğim sanırım, olan benim 505TL ye oldu.
Hocam satıcıdan haber yoksa, kartla falan aldıysanız bankaya falan iletin geçmesinler ödemeyi, kargoyu değil ödemeyi geri çekmiş olursunuz :)
Fatih06ank
24-08-2020, 13:16
Hocam satıcıdan haber yoksa, kartla falan aldıysanız bankaya falan iletin geçmesinler ödemeyi, kargoyu değil ödemeyi geri çekmiş olursunuz :)
Öyle bir imkan varsa ve malı hiç alamaycaksam bankadan engel koydururum biraz da onlar uğraşsın + PAYPAL çalışıyor olsaydı var ya ben bu namussuzlara duman attırırdım, canlarına okurdum. PAYPAL ın kapanmasına kim sebep olduysa ............................... neyse terbiyemi bozmayayım. :D
Öyle bir imkan varsa ve malı hiç alamaycaksam bankadan engel koydururum biraz da onlar uğraşsın + PAYPAL çalışıyor olsaydı var ya ben bu namussuzlara duman attırırdım, canlarına okurdum. PAYPAL ın kapanmasına kim sebep olduysa ............................... neyse terbiyemi bozmayayım. :D
Yani süreci biraz ağır işliyormuş galiba 1-2 ay şeklinde ama bankaya işlem itirazı yapıyorsunuz, bu parayı ödedim ama mal/hizmet karşılığı verilmedi diye. Adamlar da araştırıyor ediyor, gerçekten böyle bir durum varsa harcamayı iptal ediyorlar.
Alışveriş kartla ise kesinlikle yapın. Adamlar uğraşsın, o zaman yazsın bakalım donald duck diye at kafası... En azından bi denemiş olursunuz.
Fatih06ank
24-08-2020, 13:53
Yani süreci biraz ağır işliyormuş galiba 1-2 ay şeklinde ama bankaya işlem itirazı yapıyorsunuz, bu parayı ödedim ama mal/hizmet karşılığı verilmedi diye. Adamlar da araştırıyor ediyor, gerçekten böyle bir durum varsa harcamayı iptal ediyorlar.
Alışveriş kartla ise kesinlikle yapın. Adamlar uğraşsın, o zaman yazsın bakalım donald duck diye at kafası... En azından bi denemiş olursunuz.
ewt 1 defa başıma gelmişti, kredi kartımdan benden habersiz yurtdışı alışveriş yapmışlardı, banka araştırıp işlemi iptal edip parayı kartıma iade etti. bunu söylediğiniz iyi oldu, yarına kadar mail atmazlarsa banka ile görüşüp malı teslim almadığıma dair bir dilekçe imzalayıp para iadesi talep edeceğim. çok teşekkürler.
imprezaWRC
24-08-2020, 14:20
Yazık günah ya, göndericeden banka üzerinden paranızı geri çekebiliyorsanız onu yapın. Malı gümrüğe terk edin, satışa çıkaracağınız zaman da haber edin gelip alayım deyin.
Fatih06ank
24-08-2020, 14:22
Yazık günah ya, göndericeden banka üzerinden paranızı geri çekebiliyorsanız onu yapın. Malı gümrüğe terk edin, satışa çıkaracağınız zaman da haber edin gelip alayım deyin.
paramı alabilirsem alayım da kime satarlarsa satsınlar. başka firmadan yenisini alacağım artık. 5dakika bir kağıda kaşe basıp mail atmak bu kadar zor demekki.
Kendiniz firma adını içeren bir kaşe yaptırıp halledemiyor musunuz?
Yurtdışında bir çok ülkede bizdeki gibi kaşe, antetli kağıt falan yok.
faturaları bizim gibi değil, a4 üzerine yazılan şeyler.
O yüzden kendi işinizi kendiniz çözün, karşı taraftan bir şey bekelemeyin.
paramı alabilirsem alayım da kime satarlarsa satsınlar. başka firmadan yenisini alacağım artık. 5dakika bir kağıda kaşe basıp mail atmak bu kadar zor demekki.
Mail order ile mi ödeme yapmıştınız ? yoksa siteden normal kredi kartı numaranızı girerek, 3D secure ile mi işlemi tamamladınız ? Eğer mail order ile yaptıysanız bildiğim kadarıyla mastercard'ın global olarak mail order işlemlerinde müşterilerine sunduğu "chargeback" denilen ödemeyi geri alma hakkınız var fakat mail order değilde diğer yöntemlerle yaptıysanız zor gibi.
Mail order dan kastım şifresiz işlem yani; kredi kartınızın hem telefon bankacılığına hem de internet alışverişlerine açık olduğu durumlarda 3D secure veya şifre gerekmeden yapılan işlem.
Ek olarak, Amerika da vs. müşteri geri bildirimi e-ticarette çok kritik rol almakta yani Türkiye de olduğu gibi saçma sapan cevap yazan satıcılar bulamazsınız ve insanlar bu yorumlara bakarak alışveriş yaparlar dolayısıyla ilgili firmanın hem google yorumlarına hem de yorum yazabileceğiniz ne kadar sayfa varsa hepsine durumu anlatan, negatif geri bildirim yaptığınızda tahmin ediyorum ki sorunu çözmek için aksiyon alırlar.
Türk mantığıyla da ve gerçekten firmayla uğraşmak istiyorsanız; sizi bu şekilde mağdur eden firmanın Amazon veya Ebay üzerinden sattığı bir ürün bulup, maddi olarak sizi yormayacak çok küçük rakamlara sattığı ürünler var ise onlardan bir tane alıp negatif feedback'i basın akılları başlarına gelsin. Yorum olarakta Donald Duck tan sevgiler yazarsınız.
Fatih06ank
24-08-2020, 19:42
Evet mail order ile siteye kart bilgilerimi girerek alışveriş yaptım. Ebay turkiyede çalışmıyor ne yazıkki.
ercan26esk
24-08-2020, 20:04
ebay kullanmasını bilene çalışıyor ne yazık ki...
CloudGrey
24-08-2020, 21:30
...
...
nick uyumlarınız aklıma şu videoyu getirdi kb :)
https://www.youtube.com/watch?v=BQ6i-P6NX0k
ercan26esk
24-08-2020, 22:38
nick uyumlarınız aklıma şu videoyu getirdi kb :)
https://www.youtube.com/watch?v=BQ6i-P6NX0k
:D:D:D ilginç hakketen
Fatih06ank
25-08-2020, 12:00
Arkadaşlar tekrar merhaba, kaşeli + imzalı evrak PDF dosyası olarak firmadan geldi, gümrüğe sunduk bakalım sonuç bekliyoruz...
Donal duck'li mi darkwing duck'li mi
Fatih06ank
25-08-2020, 13:39
Digital Designs olarak geldi :D
Fatih06ank
27-08-2020, 12:54
Güncel çekeyim, bugün gümrükten yanıt geldi, başvurum (satıcı kaşeli - imzalı dilekçesi) kabul edilmiş, 119TL hatalı isim cezası çıkmış, gümrük vergisi için gerekli evrakları ilettim sonucu bekliyorum...
Fatih06ank
27-08-2020, 13:00
işleyen süreç: başına gelmiş - gelecek olan arkadaşlar için:
Gümrük departmanını arayıp kargoyu alıcı adının düzeltilmesi için geri göndermek istedim fakat paket benim adıma olmadığı için (sokak adına olduğu için) sadece satıcının geri çekebileceği söylendi.
Ben de adreste oturduğuma dair, gönderinin benim adıma olduğuna dair, ürünün bana ait olduğuna dair tüm evrakları topladım fakat bunlardan sadece satıcının doldurup - kaşe imza atıp göndermesi gereken bir dilekçe vardı, tam 10gün gece gündüz mail attım, satıcının sosyal medya hesaplarına mesajlar bıraktım vs... bir türlü dilekçeyi kaşeleyip göndermediler. Şöyle yoğunuz böyle bilmemneyiz cevaplarını aldım.
1 gün sonra mail geldi ona da kaşe vurmamışlar, sadece imza atıp göndermişler, Amerika'dan gelen evrağı DHL gümrük departmanına ilettim fakat onlar da haklı olarak sizin imzalamadığınızı bilemeyiz dediler gene kabul edilmedi.
Tekrar satıcıyı sıkıştırmaya başladım, kargo müdürümüze ilettik cevabını aldım, 3 gün geçti gene gelen giden yok.
Amerikada bir arkadaş da saolsun benim adıma sosyal medya hesaplarından falan sıkıştırdı, ona da sadece bana bilgi vereceklerini söylemişler o da öyle kaldı.
Neyse 10. günün sonunda zar zor da olsa firma imzasının üstüne kaşe bastı gönderdi ve süreç tamamlandı.
Bugün gümrükten yanıt geldi, başvurum (satıcı kaşeli - imzalı dilekçesi) kabul edilmiş, 119TL hatalı isim cezası çıkmış, gümrük vergisi için gerekli evrakları ilettim sonucu bekliyorum...
enesakkurt
27-08-2020, 13:43
DHL kadar aptal bir firma yok. Kanser ederler adamı. Sırf bu yüzden son siparişimi Fedex ile gönderttim onlar daha aptal çıktı. Sorsan premium shipping. İnsan PTT'ye şükrediyor bazen...
Fatih abi inşallah halledersin. DHL'e çingenelik yap başka türlü zor
Fatih06ank
27-08-2020, 13:48
DHL kadar aptal bir firma yok. Kanser ederler adamı. Sırf bu yüzden son siparişimi Fedex ile gönderttim onlar daha aptal çıktı. Sorsan premium shipping. İnsan PTT'ye şükrediyor bazen...
Fatih abi inşallah halledersin. DHL'e çingenelik yap başka türlü zor
çingenelik falan işlemiyor ama hallettik sanırım yaa :)
enesakkurt
27-08-2020, 13:52
çingenelik falan işlemiyor ama hallettik sanırım yaa :)
cezayı ödedin mi yoksa ona da bir çözüm buldun mu?
Fatih06ank
27-08-2020, 13:53
cezayı ödedin mi yoksa ona da bir çözüm buldun mu?
onun çözümü yok ödeyeceğiz el mahkum...
Fatih06ank
31-08-2020, 13:50
Veee, Mutlu son:
https://i.hizliresim.com/WDSx4t.jpg (https://hizliresim.com/WDSx4t)
:D :D
Fatih06ank
31-08-2020, 13:52
ismimi yanlış yazan ş....siz, şu 4burç 4pul için kıvrandırdı resmen... bi de 42TL ödeyecekken cezasıyla 161TL ödemek zorunda kaldım. ne yapalım çıkacağı varmış. sonuçta geldi ya.
imprezaWRC
31-08-2020, 14:21
ismimi yanlış yazan ş....siz, şu 4burç 4pul için kıvrandırdı resmen... bi de 42TL ödeyecekken cezasıyla 161TL ödemek zorunda kaldım. ne yapalım çıkacağı varmış. sonuçta geldi ya.
Bununla geçmiş olsun. Bugün peder bir web sitesi bulmuş gözlüklerde indirim var diye tam almaya niyetlendi ki, DHL ile gönderildiğini öğrenince sakın alma, kanser ederler, değmez dedim, vaz geçti.
bu parcaları burda 160 lıraya tornacıya yaptırırdın.farklı bır ozellıgı var ıse paylasır mısın_?
Fatih06ank
31-08-2020, 22:26
Numune veya ölçüyü nasıl verecektik acaba? Tornacı yapana kadar vitessiz kalırdık.
Buralardan gonderilecek birsey olursa yardimci olmaya calisirim. :)
Fatih06ank
01-09-2020, 14:52
Buralardan gonderilecek birsey olursa yardimci olmaya calisirim. :)
Teşekkürler.
Bu malzemeyi yerine takabildiğine göre eskisini soküp verebilirdin ama anladığım kadarıyla bu tarz işlerin yapılabileceğinin farkında değilsin.
Fatih06ank
02-09-2020, 08:44
Bu malzemeyi yerine takabildiğine göre eskisini soküp verebilirdin ama anladığım kadarıyla bu tarz işlerin yapılabileceğinin farkında değilsin.
üstad birincisi ne tarz işlemi nasıl yapabileceğimi senden öğrenecek değilim.
ikincisi sana rapor verme gibi bir gereksinimim yok ama ben gene de açıklama yapayım, o malzemeyi söktüğün anda vites halatları, vites kolu, shifter, geri vites mekanizması, orta konsol, taban halısının bir kısmı, kalorifer havalandırma kanalları körük topuz ve 24adet civata sökülüyor takılıyor vs... bunlar söküldüğünde de vites kolu olmadığı için vites değiştirme imkanın yok, ülkemizdeki bi tarafı havalanmış tornacılardan şöyle yoğunum böyle bilmemneyim cevabı alıp da 1 saatte CNC de yapılacak işi bekletip 10 gün arabasız kalmak istemedim.
Hazır CAD design edilmiş T6061 alüminyum malzeme varken gittim aldım, kimseyi de ilgilendirmez.
üçüncüsü, burası bunu tartışacak yer değil, ben buraya nasıl yaparım diye sormak için konu açmadım, sadece DHL kargo ile ürün alıp da başına böyle bir şey gelen arkadaşların fikirlerinden yararlanmak istedim, sonuçta 150TL lik burç değil de 1000dolarlık forged piston da alamış olabilirdim.
Lütfen sivri zekanı kendine sakla.
Örnek resim atıyorum bu arada. Daha bu yüzde 20sini sökülmüş hali o burçlar direk şasede olduğu için görünmüyor bile.
Fatih06ank
02-09-2020, 08:45
https://i.hizliresim.com/MP4nPx.jpg (https://hizliresim.com/MP4nPx)
Fatih06ank
02-09-2020, 08:48
zaten üzerinden çıkan plastik malzeme ile yeni tornada yapılan malzemenin yakından uzaktan alakası yok, üzerinden çıkanı numune olarak götürüp tornacıya versen bu ne emenike diyip seni evine yollar... :D :D
Fatih06ank
02-09-2020, 08:49
Ben 5 yaşından beri arabalarla haşır neşirim, bana arabacılık öğretmek yerine SADECE ama SADECE DHL kargo problemleri ile karşılaşıp burdaki bilgiler işine yarayacak kişiler yorum yaparsa sevinirim...
Ben 5 yaşından beri arabalarla haşır neşirim, bana arabacılık öğretmek yerine SADECE ama SADECE DHL kargo problemleri ile karşılaşıp burdaki bilgiler işine yarayacak kişiler yorum yaparsa sevinirim...
Rıdvan sadece yardımcı olmak istemiş "bilmeme ihtimalinize karşılık" yol göstermek istemiş, ne bu şiddet?
5 yaşından beri otomobille uğraşırken düzgün bir tornacıya denk gelememişsiniz demek ki, o da sizin talihsizliğiniz
benzer durumlar için başkalarına fikir olur en azından, çünkü parçaları görünce ben de aynı şeyi düşündüm :)
Fatih06ank
02-09-2020, 09:27
Tüh yaa ben nasıl düşünemedim tornacıya götürüp yaptırmayı :D :D
Ben rıdvandan veya senden tornacı önerisi veya montaj önerisi istediğimi hatırlamıyorum.
Fatih06ank
02-09-2020, 09:29
Bakın bakalım aracın üzerindeki parça ile yeninin yakından uzaktan alakası var mı:
Konuyu iyice amacından saptırdınız bu arada. Ben tornacı önerisi falan istemedim, tornacının kralına gidiyorum zaten maslakta.
https://i.hizliresim.com/ffHl6q.jpg (https://hizliresim.com/ffHl6q)
CloudGrey
02-09-2020, 09:30
abi 15 liraya bir kaşe yaptırsanıza ne uğraşıyorsunuz ?
dhl ne bilecek kaşe amerikadamı burdamı yapıldı ??
ben hala bu yolu neden denemediniz onu anlamadım
Fatih06ank
02-09-2020, 09:31
Neden deneyim ki, dedim ya Amerikadaki vatandaş imzanın üzerine kaşe attı gönderdi ürünleri teslim aldım diye...
CloudGrey
02-09-2020, 09:35
Neden deneyim ki, dedim ya Amerikadaki vatandaş imzanın üzerine kaşe attı gönderdi ürünleri teslim aldım diye...
bilmem bu kadar beklemezdiniz belki yada ceza azmı çıkardı belki aman ne bilim
Fatih06ank
02-09-2020, 09:37
bilmem bu kadar beklemezdiniz belki yada ceza azmı çıkardı belki aman ne bilim
ben biraz da çakma çukma iş sevmediğimden, işlem tam yasal olsun istedim o yüzden adamların başının etini yedim, cezayı da zaten ilk görüştüğüm gün saplayacaklarını söylediler yani ondan kaçış yok :D :D
üstad birincisi ne tarz işlemi nasıl yapabileceğimi senden öğrenecek değilim.
ikincisi sana rapor verme gibi bir gereksinimim yok ama ben gene de açıklama yapayım, o malzemeyi söktüğün anda vites halatları, vites kolu, shifter, geri vites mekanizması, orta konsol, taban halısının bir kısmı, kalorifer havalandırma kanalları körük topuz ve 24adet civata sökülüyor takılıyor vs... bunlar söküldüğünde de vites kolu olmadığı için vites değiştirme imkanın yok, ülkemizdeki bi tarafı havalanmış tornacılardan şöyle yoğunum böyle bilmemneyim cevabı alıp da 1 saatte CNC de yapılacak işi bekletip 10 gün arabasız kalmak istemedim.
Hazır CAD design edilmiş T6061 alüminyum malzeme varken gittim aldım, kimseyi de ilgilendirmez.
üçüncüsü, burası bunu tartışacak yer değil, ben buraya nasıl yaparım diye sormak için konu açmadım, sadece DHL kargo ile ürün alıp da başına böyle bir şey gelen arkadaşların fikirlerinden yararlanmak istedim, sonuçta 150TL lik burç değil de 1000dolarlık forged piston da alamış olabilirdim.
Lütfen sivri zekanı kendine sakla.
Örnek resim atıyorum bu arada. Daha bu yüzde 20sini sökülmüş hali o burçlar direk şasede olduğu için görünmüyor bile.
kargo gümrükte beklerken arabam liftte kaldı diye söyleniyordun. demek ki 10 günde kalsa sorun olmuyomuş.
Rıdvan sadece yardımcı olmak istemiş "bilmeme ihtimalinize karşılık" yol göstermek istemiş, ne bu şiddet?
5 yaşından beri otomobille uğraşırken düzgün bir tornacıya denk gelememişsiniz demek ki, o da sizin talihsizliğiniz
benzer durumlar için başkalarına fikir olur en azından, çünkü parçaları görünce ben de aynı şeyi düşündüm :)
senin ne haddine adam arabacı. dhl de tanıdık var mı onu soyle.
kaşe yaptırmak için birilerinin kaşeyi dizayn etmesi lazım. dizayn için pc nin tusuna basılacak. klavyeden tuslara basılacak.mouse hareket ettırılecek. bırde zaman kaybı.
karsı tarafta hazır yapılmısı var neden ugrasalım.
Fatih06ank
02-09-2020, 10:17
Birincisi ben kimseye arabam liftte kaldı falan demedim, arabamın konsolu sökülü kaldı dedim, o da seni yakından-uzaktan alakadar etmez. ister tornacıya yaptırırım, istersem PPR kaana titanyumdan 500dolar verir yaptırırım bu da seni alakadar etmez.
Allah'a şükür DHLde tanıdığa falan ihtiyacım yok, yabancı dilimle, genel kültürümle, güzel bir iletişimle adamlardan kaşeli imzalı evrağı aldım, ürünümü de krallar gibi teslim aldım, bunda da seni ırgalayacak bi durum yok.
Kaşe yaptırıp, yasadışı-çakma çukma işleri sen ve senin gibiler yaptırıyor olabilirsiniz, benim ihtiyacım yok öyle işlere, onu da sana sormadım ayrıca.
Herkes kendi aklını kendine saklasın.
Daha fazla konuyu dağıtıp polemiklere girmek istemiyorum, eğerki DHL kargoda isim yerine sokak adı yazıp paketiniz gönderilirse teslim alamazsanız, bu konu üzerinden veya özel mesaj ile bilgilendirme yaparsanız elimden geldiğince her türlü yardımcı olurum.
Herkese iyi günler.
:) bana soru sormadığının farkındayımda sen bana niye tripli cevap veriyosun onu anlamlandıramıyorum.
çözümde sunmadım aslında özel bir nedeni var mı dedim. yok tornacıyla mı uğraşayım falan filan diye cevap veriyosun.
bu kadar gerilmene gerek yok.
Fatih06ank
02-09-2020, 12:38
Üstad burda tornacıda yapılmayacak bir iş olduğunun sebeplerini söylüyorum ısrarla bana tornacı diyorsunuz. Fotolarla anlatıyorum bakın üzerindeki parca ile yeni gelen aynı değil tornacıya verecek numunem yok diyorum bunun üzerine bir de dalga geçiyorsunuz. Dalga geçilen benim, tirip atmayım da ne yapayım? Aslında gergin de değilim ciddi ciddi bir şeyler anlatma çabasındayım...
bende sana acaba yardımcı olabılır mıyım tavrındaydım ama konu anlamsız bir şekil aldı.
Fatih06ank
02-09-2020, 13:15
bende sana acaba yardımcı olabılır mıyım tavrındaydım ama konu anlamsız bir şekil aldı.
teşekkür ederim yardımların için üstad. hallettim bitti. gene torna ile alakalı yardıma ihtiyacım olursa çalarım kapını. iyi günler.
teşekkür ederim yardımların için üstad. hallettim bitti. gene torna ile alakalı yardıma ihtiyacım olursa çalarım kapını. iyi günler.
ne zaman ıstersen seve seve yardımcı olurum ama tornacı değilim.
not:alıntılar karışmış ust 2 alıntı fazla oldu.