PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir garip şanzuman arızası (106 GTİ )

4LaRKaD
27-08-2020, 09:40
Merhaba,

Bir arıza ile karşı karşıyayım ve konu hakkında sizlerden fikir paylaşımı almak istiyorum. Aracımda alt devirlerde bütün vitesler sorunsuz bir şekilde geçiyor, fakat üst devirlerde mesela 1.vites 7bin dönünce 2ye... 2.vites 7bin dönünce 3e girmesi çok çok zor oluyor sanki o an vites kutusu komple kapanıyor gibi debriyaj ayağımın altında kayboluyor. Aracımın şanzuman içini komple sıfırlamıştım, şanzuman yağını düzenli değişirim, 5km önce orjinal baskı balata takmıştım belki fabrika hatası vardır diye onu söktüm dün sıfırladım yine aynı, vites çubukları sıfır, debriyaj teli sıfır. Senkromençlerde veya dişlide olduğunu sanmıyorum çünkü üst devirlerde bildiğiniz vites duvar oluyor. Debriyaj telinden şüpheleniyorum takarken yanlış takılmış olabilir mi ? Belki saçma gelecek ama aracımda daha önce warex vardı söktüm şuan oem susturucularım takılı, ustanın biri :soru:küçük viteslerde yüksek devirde araba sıkıyor ondan olabilir diye fikir verdi açıkcası çok mantıklı gelmedi.

onurc
27-08-2020, 09:44
Kendi bindiğim otomobilden örnek vereyim.Servisten aldığımız orijinal debriyaj telleri uymuyor,hatalı yedek parça üretimi olarak mimlenmiş bir parça
Fakat sachs marka sorunsuz ve çok daha iyi :)

Debriyaj teli boşa düşüyordu saçma bir şekilde,takılıyordu geçiyordu geçmiyordu gibi gibi garip şeyler =)

4LaRKaD
27-08-2020, 09:55
Kendi bindiğim otomobilden örnek vereyim.Servisten aldığımız debriyaj telleri uymuyor,hatalı yedek parça üretimi olarak mimlenmiş bir parça
Fakat sachs marka sorunsuz ve çok daha iyi :)

Debriyaj teli boşa düşüyordu saçma bir şekilde,takılıyordu geçiyordu geçmiyordu gibi gibi garip şeyler =)

Ben tel üzerinde biraz daha araştırma yapayım

220T
27-08-2020, 10:49
Sıfırladığınız parçalar tam olarak kendi oem kodlu parçaları mı?İki gün önce tel değiştim,maalesef,Partner'le aynı diye alındı ama 1'e geçerken zorlanma var.

4LaRKaD
27-08-2020, 10:50
Sıfırladığınız parçalar tam olarak kendi oem kodlu parçaları mı?İki gün önce tel değiştim,maalesef,Partner'le aynı diye alındı ama 1'e geçerken zorlanma var.

Telin satın aldığım yerde orjinali yoktu, cavo marka almıştım

MeRtCaN
27-08-2020, 15:24
Ust devırdee vıtes gecmıyorsa senkromec masondan yapar

4LaRKaD
28-08-2020, 08:23

Aslında yakın zamanda komple yenilemiştim şanzumanı ama şuan tek seçenek yine o kaldı gibi gözüküyor.

MeRtCaN
28-08-2020, 08:27
Aslında yakın zamanda komple yenilemiştim şanzumanı ama şuan tek seçenek yine o kaldı gibi gözüküyor.

Yenılemıs olabılırsınız ama duzgun parca kullanmamıs olabılır
yıllarca drag kovaladım cıkma senkromec mason takıyordum her drag da kırılıyorsu

en son sıfır 2-3-4 dıslı mason senkromec setı aldım yetkılı servısten asla kıırlmadı sanzıman
bu arada 1 vıtes 9200 2. vıtes 8800 devır donuyorduk :)

4LaRKaD
28-08-2020, 08:36
Yenılemıs olabılırsınız ama duzgun parca kullanmamıs olabılır
yıllarca drag kovaladım cıkma senkromec mason takıyordum her drag da kırılıyorsu

en son sıfır 2-3-4 dıslı mason senkromec setı aldım yetkılı servısten asla kıırlmadı sanzıman
bu arada 1 vıtes 9200 2. vıtes 8800 devır donuyorduk :)

Normalde asla yan sanayi parça takmam aracıma ama bazen bilmeden orjnal diye yan sanayi malzeme alıyoruz, galiba senkromençlerde öyle oldu. Bilgilendirme için teşekkür ederim, yeniden tamir yolu gözüktü bize :)

4LaRKaD
28-08-2020, 11:39

Vites ayırıcı topuzda problem var gibi oda etkiliyor olabilir mi ?