Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖTV Artışı resmi gazetede yayımlandı

eabasmak
30-08-2020, 01:50
Gece gece moralimi bozan haberdir, ne kadar inanmasam ve beklemesem de ötv düşüşü olcağının söyletilerinin üstüne gelmesi şaşırtmadı

Araç fiyatlarını düşürmeye yönelik yetki belgesi 1 eylül de devrede, (uzatılmasını bekliyorum) kayıt dışı alım satım yapanların ve galerisi olmayanların bu işi yapamayacığını kesinleştirip sağlama almaya çalışıyorlar; güzel mantıklı olabilir ama halkımız insanımız bunu yine fırsata çevirip yansıtıcaktır.

Rüyada göreceğimiz araçlara hergün uzaklaşıyoruz.. detaylar:

Otomotivde ÖTV değişikliğini içeren karar resmi gazetede yayımlandı.

1600 motora kadar olan araçlarda ÖTV oranı aynı kaldı ancak matrah değişti.

Özel tüketim vergisi matrahı 70 bin liraya kadar olan araçlarda matrah 85 bin liraya çıktı. ÖTV oranı yüzde 45 olarak korundu.

ÖTV matrahı 70 bin TL ile 120 bin TL olan araclarda matrah 85 bin ile 130 bin TL arasında çıktı. ÖTV oranı yüzde 50 olarak korundu. Ancak motor silindir hacmi 1600 ile 2000 arasında olan araçlarda yüzde 60 olan ÖTV oranı yüzde 80'e çıktı.

2000 motor üstü araçlarda yüzde 100 ile yüzde 160 arasında olan ÖTV oranı yüzde 130 ile yüzde 220'ye çıkarıldı.

Octane
30-08-2020, 02:29
Şu ötv indirimi bekleyen bir güruh vardı, ikinci elcileri suçlayan. Neredeler acaba, kandırılmışlar mı?

Onurkk06
30-08-2020, 06:39
Eylülde fiyatlar düşecek diye bekleyen arkadaşlara geçmiş olsun :)

ardicli2000
30-08-2020, 09:13
Şu ötv indirimi bekleyen bir güruh vardı, ikinci elcileri suçlayan. Neredeler acaba, kandırılmışlar mı?

İndirim olmaz diyorduk, olmak zorunda diyorlardı.

Devlet de kısacası diyor ki, "Fiat Egea tarzı araçlar neyine yetmiyor alacaksan ondan al."

Kaldı ki bunca enflasyondan sonra gelen bu düzenleme indirim değil enflasyon düzeltmesidir.

ercan26esk
30-08-2020, 09:23
adamlar kısaca şunu diyor araba alıp dışarıya döviz göndermeyin zaten ülkenin dövizi kısıtlı 2 el idare edin eskidikçe daha fazla para verin alın binin .....

imprezaWRC
30-08-2020, 10:55
Landcruiser VX200 hayalim aşama aşama küçüldü ve sonunda yok oldu. Landcruiser 200,Land Cruiser 100, Land Cruiser Prado. Ya aman, illa 0 km olmasına da gerek yok, aa 2.elleri de uçmuş. Tamam o zaman ben yine cataloglara bakmaya devam.

denizhandinc
30-08-2020, 10:57
Eylül de fiyatlar düşecekti. Düştü mü? hahahah

pirasa
30-08-2020, 11:09
ben togg alcam isterse ötv %1000 olsun, gidip mutfaktan satırımı alıp "diriliş ertuğrul" izleyeceğim. söyleyeceklerim bu kadar

REVOLTA
30-08-2020, 11:30
Covid19 bittikten sonra ülkeye girecek olan bol miktarda ki 0 araçlar nasıl satılacak? Göreceğiz.Otomotiv markalarının TR dis. Olan firmalar yine ağlayacaklar devlete araç satamıyoruz diye.
Ayrıca dışarı döviz kaçmasını istemiyorsan markalara Tr de fabrika kurduracaksın.Kurmuyorlar mı o zaman Tr pazarına sokmayacaksın.Türkiye pazarı çoğu markanın vazgeçmek istemediği bir pazar.Herşeyin bedelini halka mal etmek net yönetim başarısızlığıdır.O zaman bütün makam araçlarını egea yapında görelim? O aldığınız mybachleri tl ile mi aldınız sayın yönetemeyenler?
Bunlara itiraz etmeyip, bu durumdan kar etmeye çalışan halka az bile, almayın dedikçe kredi çekip alanlar mı dersin şuan indirim gelmediği hatta Zam geldiği için çok sevinenler mi dersin hepsi mevcut.

Octane
30-08-2020, 11:33
Covid19 bittikten sonra ülkeye girecek olan bol miktarda ki 0 araçlar nasıl satılacak? Göreceğiz.Otomotiv markalarının TR dis. Olan firmalar yine ağlayacaklar devlete araç satamıyoruz diye.
Ayrıca dışarı döviz kaçmasını istemiyorsan markalara Tr de fabrika kurduracaksın.Kurmuyorlar mı o zaman Tr pazarına sokmayacaksın.Türkiye pazarı çoğu markanın vazgeçmek istemediği bir pazar.Herşeyin bedelini halka mal etmek net yönetim başarısızlığıdır.O zaman bütün makam araçlarını egea yapında görelim? O aldığınız mybachleri tl ile mi aldınız sayın yönetemeyenler?
Bunlara itiraz etmeyip, bu durumdan kar etmeye çalışan halka az bile, almayın dedikçe kredi çekip alanlar mı dersin şuan indirim gelmediği hatta Zam geldiği için çok sevinenler mi dersin hepsi mevcut.

Kimse bir şeye sevinmiyor kardeşim. Aylardır aptal aptal konuşanların bir tarafında patladığı için gülüyoruz sadece.
Yoksa benim geçen sene 70e aldığım aracım şimdi 150 ediyor, ama geçen sene 100 olan araç şu an 250 edecek, yani geçen sene 30 üstüne koyup onu alabilecekken şimdi 100 koymalıyım, bunun sevinilecek bir yanı yok.

REVOLTA
30-08-2020, 11:59
Kimse bir şeye sevinmiyor kardeşim. Aylardır aptal aptal konuşanların bir tarafında patladığı için gülüyoruz sadece.
Yoksa benim geçen sene 70e aldığım aracım şimdi 150 ediyor, ama geçen sene 100 olan araç şu an 250 edecek, yani geçen sene 30 üstüne koyup onu alabilecekken şimdi 100 koymalıyım, bunun sevinilecek bir yanı yok.

Çoğu platformda sevinenleri gördüğüm için genel konuştum.Kazandığımız paralar hala aynı iken her şeyin bu kadar zamlanması hiç normal bir durum değil.Tüm dünyada otomotiv sektörüne olan talep düşerken, Türkiye de sürekli bunun gündem olması çok garip.İnsanların bu algıda olması, çekilen onlarca kredi, temmuz ayında yapılan 250 bine yakın noter işlemleri, insanımızın konuya nasıl baktığını gösteriyor.

Mutu
30-08-2020, 12:24

Valla şuan elelrinde stok az diye alıcıları yok aksesuar yok seramik almak zorunlu diye silkmeye çalışan satış temsilcisi arkadaşlar artık bulur bir yöntemini :) :)

M_PROJECT
30-08-2020, 12:43
TTA Grup on Instagram: “Anıtkabir siyasi şov yapacağınız yer değildir.
Rezilsiniz!” (https://www.instagram.com/p/CEggLNcn5Kd/)

hainlik etmeyin yerli otomobilimiz geliyor onu alirsiniz

REVOLTA
30-08-2020, 12:51
TTA Grup on Instagram: “Anıtkabir siyasi şov yapacağınız yer değildir.
Rezilsiniz!” (https://www.instagram.com/p/CEggLNcn5Kd/)

hainlik etmeyin yerli otomobilimiz geliyor onu alirsiniz

Gelsin de ailecek kredi çekip alalım hemen.Yazın da bir memleket yaparız. Şanımızın yürümesi lazım.Akrabalarda görsün milli servetimizi :D

Günkut
30-08-2020, 13:01
Gece gece moralimi bozan haberdir, ne kadar inanmasam ve beklemesem de ötv düşüşü olcağının söyletilerinin üstüne gelmesi şaşırtmadı

Araç fiyatlarını düşürmeye yönelik yetki belgesi 1 eylül de devrede, (uzatılmasını bekliyorum) kayıt dışı alım satım yapanların ve galerisi olmayanların bu işi yapamayacığını kesinleştirip sağlama almaya çalışıyorlar; güzel mantıklı olabilir ama halkımız insanımız bunu yine fırsata çevirip yansıtıcaktır.

Özel tüketim vergisi matrahı 70 bin liraya kadar olan araçlarda matrah 85 bin liraya çıktı. ÖTV oranı yüzde 45 olarak korundu.

ÖTV matrahı 70 bin TL ile 120 bin TL olan araclarda matrah 85 bin ile 130 bin TL arasında çıktı. ÖTV oranı yüzde 50 olarak korundu. Ancak motor silindir hacmi 1600 ile 2000 arasında olan araçlarda yüzde 60 olan ÖTV oranı yüzde 80'e çıktı.

2000 motor üstü araçlarda yüzde 100 ile yüzde 160 arasında olan ÖTV oranı yüzde 130 ile yüzde 220'ye çıkarıldı.

Bu metni birisi mi yazdı siz mi yazdınız ?

denizhandinc
30-08-2020, 13:06
Bu arada arabasından kar ettigini sanan arkadaslar öyle sanmaya devam etsin. Ancak arabanı satıp yaya takılacaksın kar etmis oluyosun. Yoksa satıp alacagın arabada aynı oranda yükseliyor.

srknzfr
30-08-2020, 13:11
Bu arada arabasından kar ettigini sanan arkadaslar öyle sanmaya devam etsin. Ancak arabanı satıp yaya takılacaksın kar etmis oluyosun. Yoksa satıp alacagın arabada aynı oranda yükseliyor.

Bunu ciddi ciddi düşünenler var ya :)

DOHC
30-08-2020, 14:18

Esas vurucu noktayı yazmamışsın.
Matrahı 130k tl üstü motor hacmi 1600 altı olanlarda vergi %60'dan %80 oldu.
Yani golf leaon falan artık 400k TL'den başlar.........

Cimmeria
30-08-2020, 14:24
Hukumet diyor ki back to the 90s.

artik hondaya binen volvoya binen zengin adamdir, reno tofas neyinize yetmiyor...

GÖKTÜRK
30-08-2020, 15:09

artik hondaya binen volvoya binen zengin adamdir, reno tofas neyinize yetmiyor...

bu millete her şey müstehaktır sözüm meclisten dışarı, yarın seçim olsa gene sonuç değişmez artar hatta oy oranı

livaneli
30-08-2020, 15:12
ÖTV'yi bir yükseltiyorsun ŞAAAAAK!... diye, Dolar alanlar şaşırıyor, hemen sıfır araca kaydırıyor yatırımını. Yaa... Büyük resmi göremiyorsunuz.

eabasmak
30-08-2020, 17:26

Ben yazdım, rakamları tabiki internetten aldım

eabasmak
30-08-2020, 17:31
Alım satım işi yapıyoruz önceden de diyordum bugün alabildiğimiz her şeyi bugün almamız gerekiyor, düşünen kaybediyor indirim bekleyen tayfa düşünmeye devam etmeli bence

HondatugraL
30-08-2020, 18:15
Eylülde fiyatları bilmem de tansiyonumun düştüğü doğrudur

YUNUS
30-08-2020, 18:20
İlanLarda favori oluşturma mesaisi yaptım biraz bekle bakalım şimdi :

207_TR
30-08-2020, 20:31
Valla şuan elelrinde stok az diye alıcıları yok aksesuar yok seramik almak zorunlu diye silkmeye çalışan satış temsilcisi arkadaşlar artık bulur bir yöntemini :) :)

https://www.youtube.com/watch?v=XD0zjGGylao

İnsanları silktiğini düşündüğün meslek gurubundan birisi olarak sana bu video ile cevap veriyorum :)

Ötv zammı hiç hayırlı olmadı, bu iş en çok Ötv siz araç alan Engelli bireyleri etkiledi. Alabilecekleri araç zaten kısıtlıydı daha da kısıtlandı.

250.000 TL Bandı altındaki araç markalarına gün doğdu...

Bakalım markalar nasıl aksiyonlar alacaklar.

Boşoğlu boş paketlerle gelir 2021 de araçlar artık...

sanctuary35
30-08-2020, 21:11
insanlar azalmasını beklerken kötü oldu bende böle bişi beklemiyordum. merak ettiğim firmalar neden bomboş satıp faturalandırdıktan sonra doldurmuyor arabayı? mesela jantı arabanın üzerinde alırsanız dünya kadar ötv ödüosunuz ama jantı ayrıca alırsnız ödemiyorsunuz arabaları saç jant ekransız fln getirip soradan taksalar olmuomu?

devir tam anlamıyla eldekini koruma devri

207_TR
30-08-2020, 21:20
insanlar azalmasını beklerken kötü oldu bende böle bişi beklemiyordum. merak ettiğim firmalar neden bomboş satıp faturalandırdıktan sonra doldurmuyor arabayı? mesela jantı arabanın üzerinde alırsanız dünya kadar ötv ödüosunuz ama jantı ayrıca alırsnız ödemiyorsunuz arabaları saç jant ekransız fln getirip soradan taksalar olmuomu?

devir tam anlamıyla eldekini koruma devri

Sıkıntı şu, Aracı satın alan müşteriye yakın tarihte extra bir aksesuar fatura ettiğinde dahi devlet ötv kaçırdığın düşüncesiye araştırma yapıyor. En basit paspas faturasında bile.

turboman
30-08-2020, 22:28
İnşallah dahada yükselir ;)

xILuciferIx
30-08-2020, 23:28
KARTAL BULUT DOĞAN - DEVLETTEN İSTEĞİ - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=XHDgOrPxEPM)

:D :D :D

Günkut
31-08-2020, 00:19
Ben yazdım, rakamları tabiki internetten aldım

1- Yetki belgesi fiyatları düşürmek için değil , kaçak satışların önüne geçmek için ,vergi toplamak için.
2- Kayıt dışı yada içi , galerici yada değil Türkiye'de bu sistem olduğu sürece kimse bunu engelleyemez.
3- Halkımız herşeyi fırsata çeviriyor sadece araçla ilgili bir durum değil. Telefon,patates,çakmak vs. vs.

4.sü ise yaşım 30 bu ülkede hiçbirşey iyiye gitmiyor ve bu şekilde gittiği sürece gitmeyecekte... Çünkü düzelmesi için yapılan hiçbir işlem olmamasına rağmen atılan adımlar işleri daha da çıkmaza sokuyor.

Son olarak 2. el araç piyasası gelecek 1.5-2 yıl zarfında düşmez,düşmeyecekte.

5-6 yıl plaza geçmişim yaklaşık 10-12 yıl 2.el geçmişim var.

eabasmak
31-08-2020, 01:40

1- Yetki belgesi fiyatları düşürmek için değil , kaçak satışların önüne geçmek için ,vergi toplamak için.
2- Kayıt dışı yada içi , galerici yada değil Türkiye'de bu sistem olduğu sürece kimse bunu engelleyemez.
3- Halkımız herşeyi fırsata çeviriyor sadece araçla ilgili bir durum değil. Telefon,patates,çakmak vs. vs.

4.sü ise yaşım 30 bu ülkede hiçbirşey iyiye gitmiyor ve bu şekilde gittiği sürece gitmeyecekte... Çünkü düzelmesi için yapılan hiçbir işlem olmamasına rağmen atılan adımlar işleri daha da çıkmaza sokuyor.

Hocam sorduğunuz soruyla verdiğim cevapla yazdığınızın alakası nedir?
Düşüncelerinizi yazmışsınız teşekkür ederiz fakat konunun devamına da yazabilirdiniz
İyiye gittiğini savunan yok
Halkımızın her şeyi değil sadece bunu fırsata çevirdiğini savunan yok evet her şeyi fırsata çeviriyor fakat patatesi değil arabaları konuşuyoruz
Yetki belgesini zorunlu kılmaları, galeri istemeleri vergi toplamanın yanında tek ele indirmek istemeleridir aksi taktirde şahıs firması kurup vergisini verip sokak arasında araç satanları engellemek istemezlerdi
Tabiki önüne geçilmicek 100 bin TL ye alınan aracı 110 bine sattığında satışını hala 101 bin e gösterebiliyorlar

individual
31-08-2020, 05:59
hala ötv indirim bekleyen yoktur sanırım ?

DOHC
31-08-2020, 07:54

Benim yazdığım maddeyi yazmadığına göre kendisi yazmamış bence.
Esas can alıcı nokta benim yazdığım olay.
1600 altı, 130k tl üstü vergi artışı %60 dan %80e.
Bu ne demek? 400k TL golf-leon hatta belki polo olacak demek memleketimde.

Ormanci
31-08-2020, 08:14

O zamanlar o araçlara binmek yine daha kolaydı.

Çünkü cebimizdeki para böylesine değer kaybetmiyordu. Niye? Sene başında enflasyon %100 ise maaşlar da %100 zamlanıyordu. En azından alım gücümüz böyle saçmalamıyordu.

Şimdi ne oluyor, her yıl anca %10 zam al, ama her halt en az %25 artsın. 5 sene sürse şimdiki gibi bitiyoruz zaten.

Arabayı şunu bunu geçtik, DH'de başlığı var, HB'den alınan siparişleri paylaşmış millet, çok değil 2-3 sene öncesi maksimum. Adam diyor ki "zamanında 200 TL verdiğim şeye çok pahalı demiştim, şimdiki fiyatına bakın"... 200 TL'lik mal, 800 TL olmuş... Diyor ki şu an ben bunun yenisini bir daha alamam.

ÖTV'yi istersen yükselt de, alım gücümüz de yükseleydi bari. Daha küçük arabaların 60-70'lere gelmesine alışamamışken bir anda bu kadar artış ve saçmalama çok güzel valla...

Geçende yıkamada birisiyle konuşuyoruz. Adam diyor ki, şu model Focus'um vardı 2 sene önce, galerici tanıdık ile konuştuk, şu kadar üzerine koydum, benim arabayı aldı, bu Focus'u aldım. 50-60'a mı ne almış. Sonra yine galerici bunu aramış, 90'a alayım demiş. Yahu diyor bu piyasada bu arabaya 90 verecek var, satsam ne alacağım, yok dedim diyor. Galerici geçende yine aradı 125 vereyim dedi, ben yenisini nasıl alacağım dedim, adam bana "sen akıllanmışsın" dedi diyor :D

Sonra bir tane bayide 2018 Focus ST Line bulmuşlar sıfır, hiçbir bayide yokmuş, o da test aracı imiş aslında, çok almak istemişler, açmışlar bayiyi, adamlar 2020 liste fiyatından verebiliriz demiş. 2018 arabayı niye 2020 liste fiyatından veriyorsun, araba Türkiye'de yok diyemedim, çünkü adamlar zaten "kaporası alındı" demişler. 280 bin TL mi ne fiyat... Kaporası verilmiş diyor... Yani bu fiyata bir de alan var.

Millet manyak gibi almaya çalışıyor hala.

4 tane 508 gelecek, kime ne renk verileceğine satış danışmanı karar verecek diyorlar DH'de :) Adamlar sövüp saymış, zaten 300-350 kaat Mercedes BMW parası veriyorsunuz, bir de satış danışmanına mı karar verdirteceksiniz diyorlardı...

Ama arkadaşlar yukarıda da yazmış. Makas git gide açılıyor, "bir daha alamayacağız" çabası hep.

BARR
31-08-2020, 08:28
Ekimde ÖTV indirim varmış bizim enişte duymuş... Araba almayın :hehe:

Kekuti*
31-08-2020, 08:33
Ya abi mantıksızlığı geçin, gerçek dışı bence.
Son 6 aylık dönemde, biri sokağa çıkma açıklar, reyiss derki yok çıkın sokağa. Biri bir karar açıklar kimsenin hoşuna gitmez, yooooh o öyle olmaz halkımın yanındayım ben. kabul etmiyorum falan..

Adamlara ikinci el piyasasını düşürün dendi, sıfırı ikinci ele yükselttiler :D müthiş mantık.
Vw'in çekilmesi, yerliye yatırım vs demesindeki faktör PSA grubunun TR'ye girişini teşviklemek falan diyorlar ama bu fiyatlarda teşvik edilecek bir olay yok.

İlk 2-3 vakte kadar reis çıkar açıklama yapar.
"Eyy halkım ötv falan bunu ertelediM" merak etmeyinizzz.
Bu akp bensiz karar vermiş falan diyecek. Bunlar dış mihrak diyecek Ce ha Pe falan diyecek, ben onaylamıyorum diyecek falan iptal edecekler.

Seçim öncesi ucuz şovlar :D

Yaz bunu değerlenecek :D

rebelh
31-08-2020, 08:54

bu olacak ama satışlar düşünce olacak
Bence ötv artışı için geç kalındı daha erken arttırıp daha iyi gelir elde edebilirdi hükümet
ama talep devam ederse artışında devamı gelecektir
ta ki satışlar düşünceye kadar
satışlar düşünce de piyasayı hareketlendirsin diye indirim yapacaklar 2020 aralıka bekliyorum ben zaman belirtelim ki eylülde bekleyenlerle karıştırmasınlar :)
150 bin liralık arabaya 250 bin lira verilebiliyorsa neden 300 bin lira verilmesin?
300ü veren 350 de verir önemli olan o 350 nin çoğunun devletin cebine gitmesi..

rebelh
31-08-2020, 09:06
ne yani clio 500 bin tl olsa ve sizin maaşınız yılda %10 artsa clio almaya devam mı edeceksiniz? :D
araba fiyatları düşmez düşmeyecek imkanı yok diyenlerin tezlerini okumak isterim, artış (%100ü buldu) için gerekçelerini bilmek isterim
bu arada bende de 2 tane araba var 2.0 motorlu yani arabası olmayıpta uzanamadığı ciğere pis diyen birisi değilim

DOHC
31-08-2020, 09:15
Bence ötv artışı için geç kalındı daha erken arttırıp daha iyi gelir elde edebilirdi hükümet
satışlar düşünce de piyasayı hareketlendirsin diye indirim yapacaklar 2020 aralıka bekliyorum ben zaman belirtelim ki eylülde bekleyenlerle karıştırmasınlar :)
150 bin liralık arabaya 250 bin lira verilebiliyorsa neden 300 bin lira verilmesin?

Senin örnek şu olmuş:

https://twitter.com/ozgurugzo/status/857225180984344576

:)

DOHC
31-08-2020, 09:25
Benim yazdığım maddeyi yazmadığına göre kendisi yazmamış bence.
Esas can alıcı nokta benim yazdığım olay.
1600 altı, 130k tl üstü vergi artışı %60 dan %80e.
Bu ne demek? 400k TL golf-leon hatta belki polo olacak demek memleketimde.

https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2020/08/31/oto-yeni-grafikson.jpg

i-vtec07
31-08-2020, 09:27
Sıfır araç satışları ne zaman yeterli miktarda düşer devletin vergigeliri azalır işte anca o zaman ötv indirimi gelir, 250+ liraya tüplü civic sırasına girenler oldukça ötv möteve düşmez, bence az bile gelen bu zamlar, eşek olana semer vuran çok olur...

rebelh
31-08-2020, 09:34
Sıfır araç satışları ne zaman yeterli miktarda düşer devletin vergigeliri azalır işte anca o zaman ötv indirimi gelir, 250+ liraya tüplü civic sırasına girenler oldukça ötv möteve düşmez, bence az bile gelen bu zamlar, eşek olana semer vuran çok olur...

herkes iliğine kadar araba alıyor mükemmel bir talep patlaması var insanların geliri bu kadar çok artmadığı için elbet o talep patlaması bitecek
ki bitmek üzere bence o yüzden hükümet vergi zammı için çok geç kaldı

rebelh
31-08-2020, 09:36

tane tane yazmaya çalıştım 2020 aralık yazmışım mallığıma bak en önemli yeri yanlış yazmışım
2021 aralık olacak arkadaşlar ama sene başında satışlar iyi devam ederse 2022 aralık da olabilir
yıllık 600 bin üstü araç satılmalı ötv düşmesin diye o yüzden araç satış rakamlarını takip etmek lazım

Ormanci
31-08-2020, 09:42
Bu arada evet, indirim beklerken bindirim gelmesi, taleplerin saçma sapan şekilde artması. Birkaç ay önce ağlayan otomotivciler şimdi burnundan kıl aldırmıyor.

Arkadaşım 160 TL liste fiyatı olan arabaya 180 verecek, niye, efendim yok far, lpg, seramik, bilmemne, o, bu diye bayi ekliyormuş ve ALMAK ZORUNDASIN.

"Hadi oradan lan" der çıkarım diyorum, konuşuyoruz arkadaşlarla, adam diyor ki bayinin umurunda değil çünkü millet sırada bekliyor... Saçmalığa bakar mısınız. Ama ortam bu.

İkinci el iyice komedi.

Ben 250'den ilana çıkıyorum, hayırlı olsun :D

Bugraaa
31-08-2020, 09:54
1 saat önce 114 olan aracın fiyatı şimdiki konuşmamızda 120 den aşağı veremem demesi sebebi ötv artışı olduğunu belirtmesi :D

bu ülkede inen birşey olmadı sürekli yükseliyor

Ormanci
31-08-2020, 09:57
1 saat önce 114 olan aracın fiyatı şimdiki konuşmamızda 120 den aşağı veremem demesi sebebi ötv artışı olduğunu belirtmesi :D

bu ülkede inen birşey olmadı sürekli yükseliyor

Devlet dahil herkes çakal olunca... :D

rebelh
31-08-2020, 10:14
ben çakallık fırsatçılık kısmına katılmıyorum
kimse kimseye silah zoruyla araba satmıyor
herkes cebindeki parasına ödeme gücüne göre arabasını alıyor biniyor
bu ülkede ötv olmasın mercedes yılda 1 milyon araba satar
her evin önünde bi 3 serisi bi a serisi merso olur
o yüzden ben vergi artışına karşı değilim
ben almam o ayrı :)

Mutu
31-08-2020, 10:24
https://www.youtube.com/watch?v=XD0zjGGylao

İnsanları silktiğini düşündüğün meslek gurubundan birisi olarak sana bu video ile cevap veriyorum :)

Zerre alakasını görmedim araba alma çabasında olan insan yapılan fırsatçılıkla...

MK8800
31-08-2020, 10:40
Yorum yapmıyorum :D yansın bu saatte sonra su verenin de xd

https://i.hizliresim.com/YO2242.png (https://hizliresim.com/YO2242)

https://i.hizliresim.com/rJEZ2H.png (https://hizliresim.com/rJEZ2H)

BARR
31-08-2020, 10:47
MK8800 bile derbeder olmuş biz ne yapalım eyyyy kader.

G.U.Z.
31-08-2020, 11:27
Sıkıntı şu, Aracı satın alan müşteriye yakın tarihte extra bir aksesuar fatura ettiğinde dahi devlet ötv kaçırdığın düşüncesiye araştırma yapıyor. En basit paspas faturasında bile.

Farklı şirketetten satış yapıyorlar ki :)

G.U.Z.
31-08-2020, 11:30
Liste fiyatı 162 olan corollayi 186dan, 185 olani 192den aşağı alamıyorsunuz. Arap müşteri araç teslim almaya geldi, lpg montajindan yeni geldi diyor satışci, Arap "ben benzinde kullancam ama" diyor, satışci "lpg koymazsan kullanamazsın" diyor,

maykee
31-08-2020, 12:12
ÖTV artışı doğru - çünkü TL ni dövze çevirip yurt dışına çıkarıyorlar.. ithalat ihracat dengen tutmuyor TL değer kaybediyor.
ÖTV artışı yanlış - çünkü yönetenler ALTERNATİF sunmuyor.. bak TR de bu üretiliyo bunu alabilirsin diyemiyorlar ama onu da alırsan 3 misli para ödersin diyorlar

20 yıldır ülke yönetiyorlar ama sanki yarın kaçacakmış gibi yönetiyorlar.. 1 çivi çakılmadı aga bu ülkeye.. yıl olmuş 2020 yerli araba diye milleti kerizliyolar.. o da 2023 de anca piyasaya çıkacak ve onun da ilk aşamada %90 ı yabancı olacak..

köprü başındaki deli dumrul gibiler.. dikta rejimi bile daha insaflıdır.. sana yaptırmıyorum der ama alternatifi vardır.. bizde o da yok.. yapma diyorlar ama yapmazsak ne yapabileceğimiz hakkında bir fikirleri de yok

Özal dövizi serbest bıraktığında kayış kopmuştu zaten.. o tarihten sonra da kimse önlemini almadı.. TL neden düşüyor ? şahsi ve kurumsal firmaların bankalardaki döviz miktarı yaklaşık 200milyar dolar !!!

200 milyar dolar dediğin rakamın TL karşılığı 1trilyon 500milyar TL.. yani sen Türk vatandaşı olarak TL ni satmışsın dolar almışsın onuda bankaya yatırmışsın bekliyorsun.. neyi bekliyorsun ? doların değer kazanmasını ? TÜRKÇESİ - neyi bekliyorsun ? TL nin değer kaybetmesini

GOU tabir edilen gelişmekte olan ülke statüsündeki hiçbir ülkede hatta gelişmiş olan tüm ülkelerde vatandaş olarak gidip döviz hesabı açamazsın.. yani brezilyada sistem sana bankada dolar euro hesabı açtırmaz.. bu güney afrikada da böyledir.. almanyada da isviçrede de ingilterede de.. sen kendi parana sahip çıkmazsan sana 190 ülke niye nasıl sahip çıksın

sadece ithalat ihracat ile ilgili firmalar izin ile döviz hesabı açabilir..

bu sistemi Özal denilen soysuz değiştirdiğinde bize kaymaklı ekmek kadayıfı gibi anlattı.. bizde yedik..

ötv artışı yanlıştır, 1x malı vatandaşına 3-4x e satamazsın.. böyle devletcilik olmaz.. bu soygundur..

ötv artışı doğrudur ama devamını getirirsen... yasakla dövizi.. herkes TL ye dönsün.. düşür banka faizini, insanlar parasını bankada değil piyasada ticarette tutsun.. alsın satsın.. sıcak para piyasaya aksın.. banka ziktirsin gitsin yurt dışından kredi alsın..

TR ye yatırım yapana vergi indirimi sağla, hem ihracata az para ver hem yapılanı ithal et döviz girdisi sağla hem de işsizliği azalt

CB korumalarının aylık masrafı 22milyon dolar.. e tamam aga ben %300 ötv kdv ödeyeyim ama sen de bu parayla kıçını korumada yatırım yap bu ülkeye..

dün bir mekanda burger yedik masaya gelen ketçap mayonez HEINZ marka.. ketçap HOLLANDA, mayonez POLONYA üretimi.. domates tarlada çürüyo biz ketçapı hollanda ya euro verip alıyoruz.. yumurta yağmı kalmadı mayonezi polonyadan ithal ediyoruz..

hadi üretilmeyeni ithal ettik aldık anladım... aga bu neyin kafasıdır.. kimse ağlamasın.. amirinden memuruna cb sinden en dip vatandaşına kadar satmışız savmışız ülkeyi.. kimse ülkesine, parasına sahip çıkmamış..

ötv yükselmiş.. sanki ilk defa yükseliyo.. 3milyonluk araba alana aradaki %20 mi engel olacak...

tükenişin sonu yok arkadaşlar.. bu yönetimle buraları görmemiz bile mucize oldu.. aslında ülke 2018 de battı şu an farkında değiliz.. zira dünyada da kriz var.. dünya ekonomik ve virüssel krizi atlattığında bizim gerçek yüzümüz ortaya çıkacak... son bir ihtimal akdeniz satrancını düzgün oynarlarsa süreyi uzatırız.. yoksa game over...

barisy
31-08-2020, 12:17
Yazık günah şu millete. Araba bir lüks değil ihtiyaç. Almayın demekle çözülecek bir şey değil. Almanya da ayda 250 bin araç satılıyor , insan gibi yaşıyorlar. Şu ülkede 41 yaşıma geldim, bırak arabayı elektroniği aynı yemeği 2 yıl üst üste aynı fiyata yemek nasip olmadı. Almanya da 2015 yılında yediğim yemeği 2019 da aynı ücret karşılığı yedim. Allah’a şükür alabiliyoruz ama azınlık bir grubun satın alma kabiliyeti ile alakalı değil dediğim şey. Cidden üzülüyorum , insan gibi yaşamaya herkesin hakkı var.

arabasızadam
31-08-2020, 12:20
https://twitter.com/sozcumuratoglu/status/1300332230900879361?s=09

barisy
31-08-2020, 12:20
Bu arada otomotiv sektörü de ihracatı ithalatından fazla olan yani ihracat fazlası veren ender sektörlerden. Türkiye ye doğrudan yatırım en son Honda fabrikası diye biliyorum. Bunca yılda yapılması gereken şarta bağlı kısıtlama yasak getirmek değil üretimi arttırmak refahı arttırmaktı. Evet şu an dış ticaret açığını azaltmak için vergiye yükleniyorlar. Doğru soru ise neden bu kadar dış ticaret açığı oluşuyor da biz arabadan mahrum kalıyoruz olmalı.

rebelh
31-08-2020, 13:16
ben mevzunun dış ticaret açığıyla ilgisi olduğuna katılmıyorum
öyle olsa taşıtta faizi indirmezlerdi

gerçi neyi planlı yapıyorlar ki bunu yapsınlar :D

Deniz.
31-08-2020, 14:24
ben çakallık fırsatçılık kısmına katılmıyorum
kimse kimseye silah zoruyla araba satmıyor
herkes cebindeki parasına ödeme gücüne göre arabasını alıyor biniyor
bu ülkede ötv olmasın mercedes yılda 1 milyon araba satar
her evin önünde bi 3 serisi bi a serisi merso olur
o yüzden ben vergi artışına karşı değilim
ben almam o ayrı :)

Lütfen ama A serisi ile 3 serisini eş tutmayalım :D

DOHC
31-08-2020, 14:51
Araba yurtdışından geliyor mesela 20k €. Eder yaklaşık 170k TL.
Devlet senden bu 170k TL için 250 k TL vergi alıyor.
Araba parası 170k TL yurtdışına gitse ne yazar?
Devlet arabadan daha çok kazanıyor.
Dış ticaret açığı vs inanmıyorum ben.

rebelh
31-08-2020, 14:56
Lütfen ama A serisi ile 3 serisini eş tutmayalım :D

bi e bi de a yazacaktım üst tuşa basmışım kendi içinde anlamı pek bozmayınca düzeltmedim :)

mikelazi
31-08-2020, 14:57
evet karadenizde GAZ bulmuştuk.ne çabuk unuttunuz

rebelh
31-08-2020, 14:58
Araba yurtdışından geliyor mesela 20k €. Eder yaklaşık 170k TL.
Devlet senden bu 170k TL için 250 k TL vergi alıyor.
Araba parası 170k TL yurtdışına gitse ne yazar?
Devlet arabadan daha çok kazanıyor.
Dış ticaret açığı vs inanmıyorum ben.

örtülü bir sermaye transferi bu
devlet parası olandan daha çok vergi almak için manipülasyon yapıyor
satışlar az düşünce vergi arttırdılar ki fiyatlar artacak beklentisi zayıflamasın insanlar araba alıp fazlaca vergi ödemeye devam etsin
insanların 0 km arabada kuyruğa girme sabepleri fiyatların sürekli artacağı düşüncesi ve şimdilik haklılar da

darkred
31-08-2020, 16:18
Bir yerden duydum; ÖTV ödüyorsun, otomobil hediye ediyorlar... İş buna döndü artık.

maykee
31-08-2020, 18:12
olayı başka türlü anlatayım.. merkez bankası TL basabilir... Türkiyenin toplam dış borcu 430milyar dolar.. hadi diyelimki karşılıksız sen 430milyar dolarlık TL bastın yani 3trilyon TL bastın.. hadi git dolar borcunu kapat bakalım kapatabiliyo musun ? ka pa ta maz sın.. neden ? çünkü senin benim paramın kapıkuleden sonra delikli bir kuruş değeri yok.. 3 trilyon TL verip al 430milyar dolar almayı bi deneyin bakalım kaç dolar alabiliyosunuz ? TL verip grivna almayı deneyin ? TL verip ruble almayı deneyin ? alamazsınız arkadaşlar. kimse senin benim paramı tanımıyor.. sistemi kuran kurmuş.. dünya ticaretinin tamamına yakını dolar euro.. saddam hüseyin ben petrolü euro ile satıcam dedi.. sonucunu bilemeyecek yaşta arakdaş yoktur heralde !! saddam öldü, ırak paramparça..

arkadaşlar ekonomi damadın anlattığı gibi para çokomel eğrisi kadar basit değil... senin her ithalatında bu ülkeden döviz çıkıyor.. o dövizi ihracat ile kazanman gerekiyor ki kasanda döviz olsun borcunu ödemen gerektiğinde ödeyebil.. savaşman gerektiğinde savaşabil, hastalandığında ilaç alabil.. biz dışa bağlı bir ülkeyiz.. devletin kasasında döviz yoksa, o devletin kıçından donunu alırlar.. TL verip füze uçak falan alamıyosun malesef...

TR sınırları içinde döviz olmazsa ki devlet kasasında 70milyar dolar kaldı, yarın öbür gün imf veya benzeri kuruluştan yüksek faiz ile yine borçlanmak zorunda kalacağız..

öyle 20 bin euro verdim devlette benden 2misli vergi aldı değil hesap.. senin verdiğin 20bin euro da bu ülke sınırlarındaki TL nin dövize çevrilmesi ile oluyo, ve çevrildikten sonra almanyaya gidiyo... önceki yazımda da yazdığım gibi TL ye sahip çıkan yok herkes euro dolar ile mal alıyo almayan parasını euro dolar yapıyo istifliyo sonra dolar neden 7,50..

gelen ile giden birbirini tutmazsa dolarıda tutamazsın.. ha devlet alternatif sunuyomu ? sunmuyo.. amerika da amerikan malı alternatif bir sürü marka var.. o kendi içinde onu alma bunu al ülkene malına sahip çık diyebilir..

bizde öyle bir sistem yok.. bizdeki sistem alma diyor.. e almiimde naapim.. e o zamanda 2-3x vergi ver o zaman diyor..

devlet haklımı ? haksız.. devlet haklımı ? haklı.. nereden baktığına bakar..

35milyar dolar turizm girdisi oluyordu.. covid sebebi ile o da bu sene max 2milyar dolar ya olur ya olmaz.. yani doları nasıl baskılarsın.. TL ne sahip çıkarak.. sıfır araba almayarak..

almayın arkadaş sıfır araba 2 sene sabredin dese ki diyemez sistem izin vermiyo, almayın aga.. 2el piyasası uçsun para TR içinde dönsün dolaşsın yaa..

adamlar ulkenin anasını zikti evet ama ne yapalım beyler, sifonu mu çekelim.. çekersek hepimiz gidicez..

semavi
31-08-2020, 18:37
Kasa hic bir zaman kaybetmez...

OTV ile vermezseniz benzin ile alacaklar...

Benzin ile vermezseniz beyaz esya ile alacaklar...

Beyaz esya ile vermezseniz telefon ile alcaklar...

Yani adamlarin bir gelir hedefi var ve bizler bunu bilmiyoruz... seve seve alacaklar...

At avrat silah uclemesinden elimizde AT kaldi...

O yuzden ona zam buna zam diye bakmiyorum ben...

Kasa kaybetmez ve elinde ki guc ile bir sekilde bizlerden alir... Simdilik sira OTV'de... bir sure sonra baska kalemlere de gecer...

oguz
31-08-2020, 20:26
Bu millete müstehak diyenler için soruyorum , Siz başka bir ülkede mi yaşıyorsunuz , Millete giren Siz e girmiyormu ? Onlara giren sanki bize de giriyor gibi de ..))))
Adam Tv de dedi,, milletin Bmw mercedes derdi yok.. Şu dakikadan sonra olma şansı yok zaten .. sınırlı sayıdaki şanslı gruptan değilseniz ülkede ayakta kalmak çok zor..

İkinci bir Atatürk şart.. olmayacağına göre.. Allah yardımcımız olsun.

sanctuary35
31-08-2020, 21:58

hee yani bi akıllı ben değilmişim :)

uniquel
31-08-2020, 22:27
olayı başka türlü anlatayım.. merkez bankası TL basabilir... Türkiyenin toplam dış borcu 430milyar dolar.. hadi diyelimki karşılıksız sen 430milyar dolarlık TL bastın yani 3trilyon TL bastın.. hadi git dolar borcunu kapat bakalım kapatabiliyo musun ? ka pa ta maz sın.. neden ? çünkü senin benim paramın kapıkuleden sonra delikli bir kuruş değeri yok.. 3 trilyon TL verip al 430milyar dolar almayı bi deneyin bakalım kaç dolar alabiliyosunuz ? TL verip grivna almayı deneyin ? TL verip ruble almayı deneyin ? alamazsınız arkadaşlar. kimse senin benim paramı tanımıyor.. sistemi kuran kurmuş.. dünya ticaretinin tamamına yakını dolar euro.. saddam hüseyin ben petrolü euro ile satıcam dedi.. sonucunu bilemeyecek yaşta arakdaş yoktur heralde !! saddam öldü, ırak paramparça..

arkadaşlar ekonomi damadın anlattığı gibi para çokomel eğrisi kadar basit değil... senin her ithalatında bu ülkeden döviz çıkıyor.. o dövizi ihracat ile kazanman gerekiyor ki kasanda döviz olsun borcunu ödemen gerektiğinde ödeyebil.. savaşman gerektiğinde savaşabil, hastalandığında ilaç alabil.. biz dışa bağlı bir ülkeyiz.. devletin kasasında döviz yoksa, o devletin kıçından donunu alırlar.. TL verip füze uçak falan alamıyosun malesef...

TR sınırları içinde döviz olmazsa ki devlet kasasında 70milyar dolar kaldı, yarın öbür gün imf veya benzeri kuruluştan yüksek faiz ile yine borçlanmak zorunda kalacağız..

öyle 20 bin euro verdim devlette benden 2misli vergi aldı değil hesap.. senin verdiğin 20bin euro da bu ülke sınırlarındaki TL nin dövize çevrilmesi ile oluyo, ve çevrildikten sonra almanyaya gidiyo... önceki yazımda da yazdığım gibi TL ye sahip çıkan yok herkes euro dolar ile mal alıyo almayan parasını euro dolar yapıyo istifliyo sonra dolar neden 7,50..

gelen ile giden birbirini tutmazsa dolarıda tutamazsın.. ha devlet alternatif sunuyomu ? sunmuyo.. amerika da amerikan malı alternatif bir sürü marka var.. o kendi içinde onu alma bunu al ülkene malına sahip çık diyebilir..

bizde öyle bir sistem yok.. bizdeki sistem alma diyor.. e almiimde naapim.. e o zamanda 2-3x vergi ver o zaman diyor..

35milyar dolar turizm girdisi oluyordu.. covid sebebi ile o da bu sene max 2milyar dolar ya olur ya olmaz.. yani doları nasıl baskılarsın.. TL ne sahip çıkarak.. sıfır araba almayarak..

almayın arkadaş sıfır araba 2 sene sabredin dese ki diyemez sistem izin vermiyo, almayın aga.. 2el piyasası uçsun para TR içinde dönsün dolaşsın yaa..

adamlar ulkenin anasını zikti evet ama ne yapalım beyler, sifonu mu çekelim.. çekersek hepimiz gidicez..

Dediklerine harfiyen katılıyorum.

Ve evet, nereden baktıgımıza baglı.

Üretici olarak benim ürettigim ürünü 400 TL ye benden almak yerine, Alman X medical'e sattığım aynı ürünü 300 Euro ya geri alan bir devletimiz var.

Yaklaşık maliyetten ihaleden atılan Alman Y medical firmasının itirazını, yerli üreticisi olan benim adıma devletin 42 doktoru tarafından onaylanmış ihalesinde, kabul ederek; hastanelerde 2 yıldır süren malzeme yetersizliği sorununu nihayete erdiremeyen bir devletimiz var.

Şehir hastaneleri projelerinin ihaleleri icin davet bile göndermeyen, görüsme talep edildiğinde de "sizi şu projede degerlendirmek isteriz" diyen bir devletimiz var.

Mevcut tesislerin iyileştirilmesi icin destek vermeyen, amerikayı yeniden keşfet de ona destek vereyim diyen bir devletimiz var.

Bu örnekler cogalır gider.

Üreticisinin önünü acmayıp, ticarete sevkeden bir zihniyet oldukca istediginiz kadar evdeki buzdolabından ötv alsın..

kesici
01-09-2020, 01:59
Havaya para atmıyoruz ki vergi devlete gidiyor. Vergi de bize yol köprü olarak geri geliyor.
Bütün bunlar dış güçlerin oyunu, Reis yerli otomobil yapınca bu oyunu da bozacak. Biz ailecek togg için başvurduk internetten, çıkınca alacağız. Elektrikli olduğu için benzin parası da vermeyeceğiz. 2023 yılında doğalgaz da bedava olacak.

mertxx
01-09-2020, 08:02

Maalesef milletçe gösteriş budalasıyız. Adamın götüne giyecek donu yok elinde son model cep telefonu, altında sıfır araba. Benim hiç 2000 model arabam olmadı 90 larda geziyorum. İmkanım var ama ihtiyacım yok. Bunu bir türlü çözemedik ihtiyacın olmayanı neden alıyorsun neden ömrünü kredi ödeyerek heba ediyorsun, sistemin istediği bu zaten. Vergiden kaçış yok her hizmette vergi ödüyoruz maaşımızdan hayvan gibi vergi kesiliyor. Tüm bunlara rağmen ben kendi kendime saplarsam oturup ağlamayacam arkadaş...

KÖROĞLU
01-09-2020, 08:12
Maalesef milletçe gösteriş budalasıyız. Adamın götüne giyecek donu yok elinde son model cep telefonu, altında sıfır araba. Benim hiç 2000 model arabam olmadı 90 larda geziyorum. İmkanım var ama ihtiyacım yok. Bunu bir türlü çözemedik ihtiyacın olmayanı neden alıyorsun neden ömrünü kredi ödeyerek heba ediyorsun, sistemin istediği bu zaten. Vergiden kaçış yok her hizmette vergi ödüyoruz maaşımızdan hayvan gibi vergi kesiliyor. Tüm bunlara rağmen ben kendi kendime saplarsam oturup ağlamayacam arkadaş...

Benzer kafadayız abi seninle,

Dün ofsiten bir bayan arkadaşla konuşuyorum, iyi bir pozisyonda çalışıyor, eşi de korelilerin otomotiv firmasında iyi bir pozisynda çalışıyor.

Maddi sıkıntıları yok. 88 bin km de auiris'i var arkadaşın, sıfır araba bakıyorum dedi.

Yahu dedim 88 bin km de araban var kazası belası yok neden değiştirmek istiyorsun. E ama km si yükseldi.

88 bin km yüksek ise ben öleyim o zaman benim arabam 472 bin km de, yazık günah dedim gidip sıfır araba almak.

İkna etti mi bilmiyorum ama bu tüketim çılgınlığı çok manasız.

Ötv konusunda da diyecek bir şey yok, güncellemeyi yaptılar. Sene başından beri akçeli ihale vs almayan arkadaşların gelirleri ötv artışı yada araç fiyatlarındaki artış kadar yükseldi mi acaba ?

Hiç sanmıyorum.

16EC813
01-09-2020, 08:38

senneymişinnn be abiii aaa a aaa :D :D

CloudGrey
01-09-2020, 08:48
Benzer kafadayız abi seninle,

Dün ofsiten bir bayan arkadaşla konuşuyorum, iyi bir pozisyonda çalışıyor, eşi de korelilerin otomotiv firmasında iyi bir pozisynda çalışıyor.

Maddi sıkıntıları yok. 88 bin km de auiris'i var arkadaşın, sıfır araba bakıyorum dedi.

Yahu dedim 88 bin km de araban var kazası belası yok neden değiştirmek istiyorsun. E ama km si yükseldi.

88 bin km yüksek ise ben öleyim o zaman benim arabam 472 bin km de, yazık günah dedim gidip sıfır araba almak.

İkna etti mi bilmiyorum ama bu tüketim çılgınlığı çok manasız.

Ötv konusunda da diyecek bir şey yok, güncellemeyi yaptılar. Sene başından beri akçeli ihale vs almayan arkadaşların gelirleri ötv artışı yada araç fiyatlarındaki artış kadar yükseldi mi acaba ?

Hiç sanmıyorum.

abi yukarıda anlattığın olay son 50 yıldır pompalanan neo liberalizm olgusu.
bu herşeye binen fiyatlarda bunun meyveleri.

herkesi gazlıyorlar ;
-en güzel/en yakısıklı sensin
-senin neyin eksik diye.

kısaca neolib herkesi tüketim çılgınlığının içine çekmek istiyor ve çektide.

kimse ben vasatım demiyor,herkese herşeyin en iyisi / ve en iyisine layık.
ee madem insanları bu kuyuya çektin şimdide ekmeğini yemen lazım.

avrupa/usa satışları miktar tarafında arttırak bundan çıkarım elde etti.
ee biz ?
bizim sürekli fakirleşiyoruz.
3. dünya ülkeleri olarakta sürüm arttıramadığımız için fiyatları arttırıyoruz.
yani gazladığız kitle gazı iyi aldı neden ucuza verek malı değilmi , vergi üstüne vergi...

ülkede spor ayakkabıdan vergi alınıyor daha ne olsun...

Dragger
01-09-2020, 09:15
F30 pert olduktan sonra F10u hatırı sayılır yüksek bir paraya aldım. Alırken o paraya alınır mı vs eleştiren arkadaşlar vardı. Kulağımı tıkadım gittim aldım.

Önceki hafta yine Kodiaq için bayi fiyatları 350lerde iken (doğal olarak hiçbirinde araba yok) 400 bine galeriden araba aldık. Yine ***** arkadaşlar keriz misin o paralar verilir mi vs dedi. O sırada bayi olmayan arabanın fiyatını 350den 385 yaptı. Şu an son ötv zammı ile ne olur bilemiyorum. Zaten yılbaşından önce araç yok, yine 3-4 kez zam yer, euro artar vs 500 bin olur diye düşünüyorum.

Bu zamanda aldın aldın, yoksa bekleye bekleye hiçbirşey alamazsın.

Coğrafya kaderdir bu dünyaya öpülmeye gelmişiz devlet tarafından.

kado
01-09-2020, 09:45
Havaya para atmıyoruz ki vergi devlete gidiyor. Vergi de bize yol köprü olarak geri geliyor.
Bütün bunlar dış güçlerin oyunu, Reis yerli otomobil yapınca bu oyunu da bozacak. Biz ailecek togg için başvurduk internetten, çıkınca alacağız. Elektrikli olduğu için benzin parası da vermeyeceğiz. 2023 yılında doğalgaz da bedava olacak.

Ayasofya'yı unutmuşsun reyis olmuyor ama lütfen biraz daha dikkat edelim.

DR059
01-09-2020, 09:58
Bu zamanda aldın aldın, yoksa bekleye bekleye hiçbirşey alamazsın.

Coğrafya kaderdir bu dünyaya öpülmeye gelmişiz devlet tarafından.

Benim de baktığım pencereden gördüğüm manzara bu.
Elinde avucunda az biraz TL birikimin varsa geçmiş olsun.
Bir şey (Bu bazen otomobil, bazen ev, bazen elektrikli scooter, bazen altın, bazen döviz...) almadığın her gün zarardasın maalesef.
Bekledikçe sadece fakirleşiyoruz...
Bunu gören vatandaş ise bir şeyler alıp satarak elindeki paranın değerini korumaya çalışıyor.
Ben insanlara bu durumda kızamam.

pirasa
01-09-2020, 10:08
bütün fakirler toplanmış yok o fiyat olur mu, bu fiyat olur mu? olur bebeğim çok güzel olur. adam diyorum o ev o kadar para etmez. diyor ki 10yıl boğazımızı sıkıcaz sonra rahatız. o araba o kadar etmez diyorum 5yıl boğazımız sıkıcaz sonra rahatız diyor. 30yaş + 10yıl + 5yıl = 45yaş(bombok yaşanmış nefes alınamamış, yurtdışını geçtim memleketi köyden başka bir yere gidilmemiş, yakıt parasından gezilmemiş, çocuklar doğru düzgün eğitim almamış geçmişi gelişmekte olan, mevcudu gelişememiş bir sosyal varlık.) bak ne güzel oldu sana 45 yaşında boş bidon tertemiz. aman tadımız kaçmasın tipi vatandaş. ulan adam ev almış beni netflix için arıyor bunu yaparken de yüzü kızarmıyor. fakir olabilirsin küba da fakir, lviv de fakir, hatta eski sovyetlerin çoğu fakir ama kafalar fakir değil. neyse söyleyecek çok şey var ama boş. diriliş ertuğrul izleyip kuzey kore psikolojisiyle karın doyuracak bütün ülke inşallah bu durumdan kurtuluruz.

stay hungry, stay foolish. SJ

S.Özeren
01-09-2020, 11:21
Noterler ana baba günü söyleyeceklerim bu kadar.

Deniz.
01-09-2020, 11:53
Bu ülkede bir şeyi ilk düşündüğünüz an gidip alamıyorsanız geçmiş olsun. Çünkü yarın alamayacaksınız.

BARR
01-09-2020, 12:22
Ben konuya farklı bir yorum katayım;

Bizim ülkemizde bizim insanımız bir şey ne kadar pahalıysa ne kadar ulaşılmaz ise o kadar onu almak istiyor ve bunu yapmak için kendini zorluyor hatta şartlarını aşıyor.

Şu an otomobil ulaşılması güç bir meta olduğu için insanlarda tam tersi refleksle araba almak istiyor.

Zor olanı elde ettim, bak arabalar dünya para ama ben alabiliyorum! demek bir bakıma.

Bunun ekonomik bir izahı yok bence.

denizhandinc
01-09-2020, 12:59

Bizim ülkemizde bizim insanımız bir şey ne kadar pahalıysa ne kadar ulaşılmaz ise o kadar onu almak istiyor ve bunu yapmak için kendini zorluyor hatta şartlarını aşıyor.

Şu an otomobil ulaşılması güç bir meta olduğu için insanlarda tam tersi refleksle araba almak istiyor.

Zor olanı elde ettim, bak arabalar dünya para ama ben alabiliyorum! demek bir bakıma.

Bize özel birsey degil bu insanın dogasında var.

Mutu
01-09-2020, 13:11

Bir de şu açıdan bak, haziranda a3 dynamic prestij paket almış olsaydık, 239 249binlerden şuan aracın lsite fiyatı 375bin.

Hangi yatırım aracı bu kazanımı sağlayacak? Ekonomik açıdan ithal ürünlerin sürekli üstüne koyması nedeniyle tercih sebebi olması ekonomik açıklaması. Yoksa 375bin a3ün etmeyeceğini hepimiz biliyoruz, kimseye hava katmaz 375bine a3 almak.

300bine araba alabilecek bir insan o 100bini kazanabilmek için 1.5 sene temizinden çalışıyordur. Durup bugün 250bin tlmi altına mı yoksa dolara mı yaptırıp %3 değer kazanmasını bekleyeyim mi desin?

Ekonomi çok hızlı bir tren işt biz garibanlardan ucundan bucağından alım gücümüzü korumaya çalışıyoruz, borsa, döviz ya da başka yatırım araçlarıyla.

rebelh
01-09-2020, 13:38
Bir de şu açıdan bak, haziranda a3 dynamic prestij paket almış olsaydık, 239 249binlerden şuan aracın lsite fiyatı 375bin.

Hangi yatırım aracı bu kazanımı sağlayacak? Ekonomik açıdan ithal ürünlerin sürekli üstüne koyması nedeniyle tercih sebebi olması ekonomik açıklaması. Yoksa 375bin a3ün etmeyeceğini hepimiz biliyoruz, kimseye hava katmaz 375bine a3 almak.

300bine araba alabilecek bir insan o 100bini kazanabilmek için 1.5 sene temizinden çalışıyordur. Durup bugün 250bin tlmi altına mı yoksa dolara mı yaptırıp %3 değer kazanmasını bekleyeyim mi desin?

Ekonomi çok hızlı bir tren işt biz garibanlardan ucundan bucağından alım gücümüzü korumaya çalışıyoruz, borsa, döviz ya da başka yatırım araçlarıyla.

altınla doların değer kazanma sebepleri bakidir
otomobil piyasası ise manipülatif
375e liste fiyatı olan a3 seneye 500 ondan sonraki sene 700 falan olacak o mantığa göre
değer hesaplamasını neye göre yapacağız?
hazirandan eylüle kur 250>375 oranında arttı mı?

rebelh
01-09-2020, 13:41
Ağustos satış rakamları gelsin yeniden konuşuruz ama 80-85bin bandındaydı piyasanın beklentisi fakat faiz arttırımından dolayı 65-70binlere düşüş bekleniyordu
bu durumda hükümetin bankalardaki döviz pozisyonlarını azaltıp vergi geliri elde etmesi için "fiyatlar yükseliyor" beklentisini ayakta tutması lazım ki bu konuda başarılılar borçlanabilen herkes tercihen araba aldı ve mutlu çünkü fiyatlar aldığından daha yukarıda şimdilik
peki 250>375 arasındaki farkı kim aldı?

OnurÖzden
01-09-2020, 14:12
1 ay önce astra için fiyat almıştım, 1.5 dizel at-9 gs line + sunroof 211 bin tl demişlerdi.
Bugün görüştüm 229 bin tl + 5 bin tl kapora bırakıyorsun :)
Ekim ortası veya Kasım teslim dediler. Bu otomobil geçen yıl bu zamanlar 148 bin tl civarına satılıyordu.

Frid
01-09-2020, 15:12
gerçekten ihtiyaç durumunda olan giriş seviye aracı bile alamıyorsun, 0 km ve 2. el fiyatları çorba, kasko değeri 50 bin araç satış 150 bin.

her durumu gelir kapısı gören devlet erkanı, kendi saçma kibir ve harcamalarından vazgeçip ülkeyi yukarılara taşıma derdinde değiller.

semavi
01-09-2020, 16:13

Dediklerinize katiliyorum ama bir konuda farkli dusunuyorum nacizane...

Tam olarak bu dusuncedeki insanlar, yani sizin gibi, kendini bilen insanlarin daha fazlasini ucuza alabilecekleri bir duzen olmasi gerektigine inaniyorum...

2008-2011 arasini hatirlayalim... FULL mazda 3 30 ile 40bin lira idi o donem. ... Sifir alan kaybediyordu, ikinci elde cok uyguna daha yeni model arabalar alabiliyorduk...

Turkiye'de ki kapitalizm degil... Devlet kontrollu soygun....

Kapitalist olan ulkede ne oluyor biliyor musunuz? Cim bicme karsiligi araba veriyorum mesela...

2011 motoru bozuk camaroyu 'amaaan ugrasamam' deyip 2500 dolara verip geciyoruz...

ilk secenek... emegin degerliligini

ikinci secenek zamanin kiymetini gosteriyor...

Kapitalizm sevicilik icin anlatmadim bunlari. Sistemlerle arasi iyi olan birisi degilim.

Sadece Turkiye'de ki durumun kapitalizm ile uzaktan yakindan alakasi yok...

Aleni soygun!

Ve ben sizler ve bizler gibilerin (bende hic sifir araba almadim, benzer davranis bicmindeyiz) daha iyisine ulasabilecegi bir sistem icinde yasamasi gerektigini cani gonulden istiyorum...

semavi
01-09-2020, 16:22

Dogu toplumlarinda binek degerli...

Burada tum dunyadan insanlarla 'arac' ticareti yapiyorum... Dogu toplumlari ile ticaret yapmakta zor digerlerine gore... Cunku canindan can gidiyor :)

Digerleri arac olarak kullaniyor, bizler ise bazen yatirim bazen tatmin bazen statu olarak...

Burada bir arabayi gordugumde genel olarak kimin kullandigini %70 anlayabiliyorum...

Mesela...

Temiz volvo , cadillac mercedes vs... Dogulu Gocmen yada beyaz amerikali...

Arac kirlenmeye ve icinde yiyecek kutulari vs gormeye baslarsan , eger luks gurup ise muhtemelen siyahi... Amerikan vs ise muhtemelen hispanik :)

Turklerle de en buyuk problemimiz 5bin gidecek yag ile illaki 10bini devirmeleri...

Ha birde 8 yil kullanip 8bine aldigi arabayi 2bine satacagi zaman aldigi yere bela okuyanlar var... Cunku mal degerli...

Islemis kodlarimiza bir kere...

Kolayi var, cem tokerde ayni seyi dillendiriyor...

Amerika'da ki gibi, bir cok kisiye brut maasi verin ve daha sonra vergisini isteyin... Hersey degisir... Biz vermeyi seven bir toplum degiliz... Verme bir secenek olarak sunulursa 'devleti' sorgulariz...

haa... devlet bunu bildigi icin asla oyle bir sisteme gecmez, orasi net...

Cunku alti isitilan kurbaga testi tamda bizi yansitiyor...

pirasa
01-09-2020, 16:22
1 ay önce astra için fiyat almıştım, 1.5 dizel at-9 gs line + sunroof 211 bin tl demişlerdi.
Bugün görüştüm 229 bin tl + 5 bin tl kapora bırakıyorsun :)
Ekim ortası veya Kasım teslim dediler. Bu otomobil geçen yıl bu zamanlar 148 bin tl civarına satılıyordu.

gayet ucuz geçen yılı geç haziranda 1 birim para olan araçlar şuan 2 birim para astra gayet ucuz ihtiyaç varsa değerlendir.

Mutu
01-09-2020, 16:44
altınla doların değer kazanma sebepleri bakidir
otomobil piyasası ise manipülatif
375e liste fiyatı olan a3 seneye 500 ondan sonraki sene 700 falan olacak o mantığa göre
değer hesaplamasını neye göre yapacağız?
hazirandan eylüle kur 250>375 oranında arttı mı?

Liste fiyatı 330bin olan a3ler gayet 290 295 binden alıcı buldu. Talebi varsa fiyatı öyle belirleniyor.

Piyasada c segment ve üstü sıfıra yakın ya da sıfır araba alabilen nüfusun belki %0.10 ( tahminidir hesaplamadım) ine tekbaül eden bir güruh(galericiler de dahil) var o belirliyor piyasayı resmen.

Mutu
01-09-2020, 16:44
Biz de window shopper tayfa olarak, aaa bu araba da bu fiyat olmuş şeklinde izliyoruz.

OnurÖzden
01-09-2020, 19:02
gayet ucuz geçen yılı geç haziranda 1 birim para olan araçlar şuan 2 birim para astra gayet ucuz ihtiyaç varsa değerlendir.

Abi yazmayı unutmuşum fiyat garantisi de vermiyorlar, yani ben gittim şimdi 5 bin lira kaporayı verdim bayiye 229 bine anlaştım. Sonra diyorlar ki ekim veya kasım ayında zam gelebilir, anlaştığımız fiyatın bir anlamı yok. Aynı otomobil 260 bin lirada olabilir :)
Şuan çok şükür acil bir ihtiyacımız yok, model yenileme amaçlı düşünmüştük fakat vazgeçtik.

arabasızadam
01-09-2020, 21:06
https://youtu.be/sgb5NNSDOrk

mertxx
02-09-2020, 09:36
Dediklerinize katiliyorum ama bir konuda farkli dusunuyorum nacizane...

Tam olarak bu dusuncedeki insanlar, yani sizin gibi, kendini bilen insanlarin daha fazlasini ucuza alabilecekleri bir duzen olmasi gerektigine inaniyorum...

2008-2011 arasini hatirlayalim... FULL mazda 3 30 ile 40bin lira idi o donem. ... Sifir alan kaybediyordu, ikinci elde cok uyguna daha yeni model arabalar alabiliyorduk...

Turkiye'de ki kapitalizm degil... Devlet kontrollu soygun....

Kapitalist olan ulkede ne oluyor biliyor musunuz? Cim bicme karsiligi araba veriyorum mesela...

2011 motoru bozuk camaroyu 'amaaan ugrasamam' deyip 2500 dolara verip geciyoruz...

ilk secenek... emegin degerliligini

ikinci secenek zamanin kiymetini gosteriyor...

Kapitalizm sevicilik icin anlatmadim bunlari. Sistemlerle arasi iyi olan birisi degilim.

Sadece Turkiye'de ki durumun kapitalizm ile uzaktan yakindan alakasi yok...

Aleni soygun!

Ve ben sizler ve bizler gibilerin (bende hic sifir araba almadim, benzer davranis bicmindeyiz) daha iyisine ulasabilecegi bir sistem icinde yasamasi gerektigini cani gonulden istiyorum...

İşin o kısmı için zaten sizinle hem fikirim soyuluyoruz evet. Yetmez ama evetçiler bizi de yaktı. Ancak ben bahsettiğiniz senelerde bile aynı şekilde yaşıyordum.

CelalMrz
02-09-2020, 09:46
Liste fiyatı 330bin olan a3ler gayet 290 295 binden alıcı buldu. Talebi varsa fiyatı öyle belirleniyor.

Piyasada c segment ve üstü sıfıra yakın ya da sıfır araba alabilen nüfusun belki %0.10 ( tahminidir hesaplamadım) ine tekbaül eden bir güruh(galericiler de dahil) var o belirliyor piyasayı resmen.

Liste fiyatı 310ken 300e sattım ben temmuz ayında. İlandaki en ucuz ikinci arabaydı benimki

imprezaWRC
02-09-2020, 11:26
2 sene önce Land Rover Discovery 700.000 TL'di. Şimdi o fiyata 2.0 sözde hibrit Forester veriyorlar. Yanlız nasıl ayarlanabiliyor ise 2015'den beri de elimdekini satarsam ne alabilirim diye bakındığımda yine kafa kafaya XV alabiliyorum. Hepi topu 2 beden küçük amaannn ... :D :D

Bu son ötv hikayesinden önce 0 km Land Cruiser Prado 1.200.000 TL'di. Şimdi 1.782.500 TL olmuş. Hörrrsttt....

semavi
02-09-2020, 18:31
İşin o kısmı için zaten sizinle hem fikirim soyuluyoruz evet. Yetmez ama evetçiler bizi de yaktı. Ancak ben bahsettiğiniz senelerde bile aynı şekilde yaşıyordum.

benimde tarzim o...

Mercedes S serisini sifir almaktansa gider ikinci el bentley falan alirim...

Burada da pahali araba kullanmiyorum pek...

Bu arada bizi yetmez ama evetciler yakmadi ki sadece? HSYK maddesini kaldirin hepsini oylayalim tadinda idi muhalefet... 17-25 olup, o maddeyi AKP kaldirinca yine karsisina ilk cikan muhalefet oldu...

Kabul edelim yada etmeyelim... RTE Muhalefetinde baskani, sadece AK Partinin degil... Yani sagi solu, evetci hayirci... hepimiz bu carkin icine girdik yada sokulduk...

Bknz: Teskere, 15 Temmuz, Dokunulmazliklar vs gibi her kritik noktada el verip, ertesi hafta muhalefetcilik oynarlar... Akit ile Sozcu'nun, Ahaber ile odatv gibi haber platformlarinin kalabaliklar uzerindeki etkisi neredeyse aynidir... Aritmetik degistirmezler, saflari siklastirirlar sadece... Yani algi yonetimi ve ters algi...

Velhasil... Benim icin hepsi farkli lacivert tonu... Siyaset bilimi uzmanlik alanim olsada, midem bulaniyor artik kitaplardan bile...

Cok sukur cocuklarimi simdilik bu kavgadan uzak tutma sansina sahip oldum...

Elime bulasan kalem murekkebinden midem bulanmisti... Simdi motor yagi, sanziman yagi bulasiyor... Hic rahatsiz degilim...

Bir Ornek vereyim...

Meshur Gezi Olaylari... Oglum 3.5 yasinda... Sitenin bahcesine ciktik, sanirim agaclari budamislar... Bizim olan daha yeni konusmayi ogrenmis... 'Bunlari basbakan mi kesti? Bu ne kadar kotu bir adam, neden agaclari kesiyor' dedi...

evde konusulan, TVde yapilan haberler 3.5 yasindaki bir cocugu bile bu kavgaya cekebiliyor...

Burada benzeri olarak FLOYD olaylari oldu... Beyefendi suan 10 yasinda olmasina ragmen, gundemine bile girmedi... Ustelik biz Floydun memleketi olan Houston'da yasiyoruz...

Neyse uzun oldu... Kusura bakmayin...

MetalliHead
03-09-2020, 08:29
BMW Fiyat Listesi - 2020 | BMW Turkiye (https://www.bmw.com.tr/tr/fastlane/bmw-fiyat-listesi.html#/bookmark=aHR0cHM6Ly93d3cuYm9ydXNhbm90b21vdGl2LmNvb S9ibXcvc3RhZ2UyL2ZpeWF0LWxpc3Rlc2kvc3RhdGljLWZpeWF 0LWxpc3Rlc2ktdjIuYXNweA==)

5.20d xdrive 1.158.900 TL olmuş.

rebelh
03-09-2020, 09:02
Ağustos satış rakamları gelsin yeniden konuşuruz ama 80-85bin bandındaydı piyasanın beklentisi fakat faiz arttırımından dolayı 65-70binlere düşüş bekleniyordu
bu durumda hükümetin bankalardaki döviz pozisyonlarını azaltıp vergi geliri elde etmesi için "fiyatlar yükseliyor" beklentisini ayakta tutması lazım ki bu konuda başarılılar borçlanabilen herkes tercihen araba aldı ve mutlu çünkü fiyatlar aldığından daha yukarıda şimdilik
peki 250>375 arasındaki farkı kim aldı?

ağustos satış rakamları 61 bine düştü
yıllık bazda 800-850 bin hedefliyorlardı sanırım o da yeniden 650-700 arasına iner
Ah şu çılgın türkler pandemiyle savaşmak için 0 km araba kuyruğuna giriyorlar :D
(hükümet politikası)

sword
03-09-2020, 09:40
Kasko sigorta fiyatları da artacak muhtemelen

imprezaWRC
04-09-2020, 11:37
BMW Fiyat Listesi - 2020 | BMW Turkiye (https://www.bmw.com.tr/tr/fastlane/bmw-fiyat-listesi.html#/bookmark=aHR0cHM6Ly93d3cuYm9ydXNhbm90b21vdGl2LmNvb S9ibXcvc3RhZ2UyL2ZpeWF0LWxpc3Rlc2kvc3RhdGljLWZpeWF 0LWxpc3Rlc2ktdjIuYXNweA==)

5.20d xdrive 1.158.900 TL olmuş.

O sayfaya ben giremedim, DNS ayarlarını mı değiştirmek lazım.
Ben sayfaya girmeye çalışınca 5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda alınan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 28/01/2011 tarih ve 421.02.00.2011-039734 sayılı akrarına istinaden bu internet sitesi (BMW Fiyat Listesi - 2020 | BMW Turkiye (https://www.bmw.com.tr/tr/fastlane/bmw-fiyat-listesi.html)) hakkında idari tedbir uygulanmaktadır. diye yazı çıkıyor. Sadece fiyat listesi sayfasında böyle oluyor :D :D :D
Fiyatlar +18 seviyesine geldi herhalde :D :D

Mutu
04-09-2020, 12:24
Kasko sigorta fiyatları da artacak muhtemelen

Ben önceki kaskomu keserken 99 lira idi aracın değeri, şuan 147bin kasko yenileme geldi. Kol olmaz inşallah. :)

MetalliHead
04-09-2020, 12:41
O sayfaya ben giremedim, DNS ayarlarını mı değiştirmek lazım.
Ben sayfaya girmeye çalışınca 5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda alınan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 28/01/2011 tarih ve 421.02.00.2011-039734 sayılı akrarına istinaden bu internet sitesi (BMW Fiyat Listesi - 2020 | BMW Turkiye (https://www.bmw.com.tr/tr/fastlane/bmw-fiyat-listesi.html)) hakkında idari tedbir uygulanmaktadır. diye yazı çıkıyor. Sadece fiyat listesi sayfasında böyle oluyor :D :D :D
Fiyatlar +18 seviyesine geldi herhalde :D :D

ben dns değiştrimedim, bilmiyorum ki neden.

MetalliHead
04-09-2020, 12:42
Edit yok. Sayfa bulunamadı (https://www.bmw.com.tr/tr/fastlane/bmw-fiyat-listesi) tekrar atayım linki

HaKo
04-09-2020, 18:24
söyle söyleyim borusandan araba alıcam zar zor revize ettirdim bir tane, 2 araca niyetlendim daha yoldayken satıldı ikiside. yani diyeceğim o ki. bize müstehak.

220T
09-03-2021, 16:21
Yine ÖTV içerikli bir şeylerin ayak sesleri geliyor galiba.Sosyal medyada çeşitli söylentiler mevcut.

BARR
09-03-2021, 17:04
Yine ÖTV içerikli bir şeylerin ayak sesleri geliyor galiba.Sosyal medyada çeşitli söylentiler mevcut.

Ne gibi yeni araç alacağız ona göre erteleyebilirim?

220T
09-03-2021, 17:41
Ne gibi yeni araç alacağız ona göre erteleyebilirim?

Sosyal medya derlemesi olarak yazayım: %65'lik bir şeyden bahsediliyor lakin bunun yönü belli değil.%50'lik dilim %65 mi olacak,%80'lik dilim mi düşecek,yoksa ara dilim olarak bir de bu rakam mı eklenecek bilinmiyor.

imprezaWRC
09-03-2021, 18:25
Sosyal medya derlemesi olarak yazayım: %65'lik bir şeyden bahsediliyor lakin bunun yönü belli değil.%50'lik dilim %65 mi olacak,%80'lik dilim mi düşecek,yoksa ara dilim olarak bir de bu rakam mı eklenecek bilinmiyor.

Ben oyumu %50'nin %65 olacağından yana kullanıyorum. 1.0lt Clio en az 400.000 TL olmalı, rica edeceğim hesaplamada hata yapmasınlar.

leventrc
09-03-2021, 18:56
VW den araç aldık. Kapora verdik. Normalde 7 gün sonra Gebzeden çekeceklerdi arabaları. 1 ayı devirdik hala yok. Her aradığımda " 3 gün sonra gelecek, 5 gün sonra gelecek." denip duruyor. 1.5 ay oldu hala ortada araba yok. Evdekilere de araç È™art. Ne yapalim iptal edip baÈ™ka bir È™ey mi bakalım? Emin olamadım È™imdi. Acaba bu sebeple mi oyalıyorlar? Eğer öyleyse VW yüzünden pahalıya almayalım yaa.

Mert-
09-03-2021, 19:16
VW den araç aldık. Kapora verdik. Normalde 7 gün sonra Gebzeden çekeceklerdi arabaları. 1 ayı devirdik hala yok. Her aradığımda " 3 gün sonra gelecek, 5 gün sonra gelecek." denip duruyor. 1.5 ay oldu hala ortada araba yok. Evdekilere de araç È™art. Ne yapalim iptal edip baÈ™ka bir È™ey mi bakalım? Emin olamadım È™imdi. Acaba bu sebeple mi oyalıyorlar? Eğer öyleyse VW yüzünden pahalıya almayalım yaa.

Sebebi şu olabilir belki;

https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/cip-krizi-otomotiv-sektorunu-global-olcekte-salliyor-iste-krizin-nedenleri-6249705/

207_TR
09-03-2021, 20:03
Dün Ötv artışı haberini aldık 1-2 yerden.

Eli kulağındadır.

Ötv haberi çıkınca İstanbul bayileri bugün deli gibi satış yapmış.

207_TR
09-03-2021, 20:04

Araç nedir ?

kalipson
09-03-2021, 20:48
Dün Ötv artışı haberini aldık 1-2 yerden.

Eli kulağındadır.

Ötv haberi çıkınca İstanbul bayileri bugün deli gibi satış yapmış.

Biraz açabilir misiniz rica etsem? Bildiğiniz kadarıyla yani.
Nasıl bi zam?

207_TR
09-03-2021, 20:53
Nasıl bi zam?

Detayları tabi yok ama yasa tasarısının hazırlandığı onaya sunulduğu söylentiler arasında.

Tahminimce ötv matrahları ile oynayacakları yönünde.

imprezaWRC
09-03-2021, 20:53
Nasıl bi zam?

Aşk olsun, 37 senedir bu ülkedesin nasıl bir zam diye sormuşsun :D Ben temsili resmini buraya bırakayım.
https://medyasistan.com/wp-content/uploads/2020/05/R%C3%BCyada-Kaz%C4%B1k-G%C3%B6rmek.jpg

BARR
09-03-2021, 21:16
Araç nedir ?

Troc ta fark olur mu zaten 80 e giriyor 80 dilim artmaz tahminim ama azalırsa sıkıntı.

207_TR
09-03-2021, 21:22
Troc ta fark olur mu zaten 80 e giriyor 80 dilim artmaz tahminim ama azalırsa sıkıntı.

Abi Troc ta araç var piyasada, beklediğiniz araç spesifik bir donanıma mı sahip.

12 Mart gemisinde gelecek yeni parti var Troc için ama hazır araçlar da var.

Değişiklik durumunu da bilmiyoruz inşallah olmaz.

MertSerhanÖ.
09-03-2021, 21:40
ÖTV indirimi gelir mi diye beklerken,her seferinde zam haberini alan garibim TC vatandaşı yoklaması..:)

Dodoo
09-03-2021, 21:42
İndirim mi, ne indirimi :)

MertSerhanÖ.
09-03-2021, 21:44
ÖTV indirimi gelir mi diye beklerken,her seferinde zam haberini alan garibim TC vatandaşı yoklaması..:)

İndirim mi, ne indirimi :)
gariban işte,garip hayatında indirimden başka kelime mi bilmiş?Ne bilcek başka :D

furkane
09-03-2021, 21:57
Indirimi ancak ruyada. Sifirda ocak ayi son 10yilin satis rekoru kirildi! Dikkatinizi cekerim pandemi + faizler 17-22 + €9 buna ragmen subat ayindada rekor satislar oldu. İndirim beklemek ciddi anlamda ticaret + ekonomi + yonetimin politikasini bilmemek demek. İkinci el ise ciddi anlamda durdu satislarimiz zorlandi cogu esnaf zararina mal satti. Artis olur ise ikinci el'e yarar yine hareketlenme olur. 30 yillik yasantimda 2 kere otv indirimi gordum oda ciddi anlamda sektor kilitlendiginde stoklar arttiginda onun disi bindirim.

imprezaWRC
09-03-2021, 22:42

Ses büzüşmesi. İndirim sanılan şey aslında indireyim. Neyse işte anlayan anladı :)

MertSerhanÖ.
09-03-2021, 22:52
Ses büzüşmesi. İndirim sanılan şey aslında indireyim. Neyse işte anlayan anladı :)

Hazır indirmişken şu anal testide hallederler,aradan çıkar işte abi ahahahahah

BARR
10-03-2021, 07:52
Abi Troc ta araç var piyasada, beklediğiniz araç spesifik bir donanıma mı sahip.

12 Mart gemisinde gelecek yeni parti var Troc için ama hazır araçlar da var.

Değişiklik durumunu da bilmiyoruz inşallah olmaz.

Yok yok ikinci el alıcam zaten ben 2020, yani %80 lik dilimden 65Efln düşerse saçma olur o zaman o yüzden diyorum yoksa gırla araba var.

01ayk01
12-03-2021, 08:42
Pazartesiden beri belli ötv zammı. Borusan ve doğuş bayileri tek tek kapora veren müşterilerini arayıp fatura kesmeye çalışıyor. Sanırım zamdan sonra oluşacak alışma sürecinde satışların durmasından korktukları için. 984.000 listesi olan 520i aracı 828.000e bıraktılar her rengi mevcut 2021.

CND
12-03-2021, 09:15
Pazartesiden beri belli ötv zammı. Borusan ve doğuş bayileri tek tek kapora veren müşterilerini arayıp fatura kesmeye çalışıyor. Sanırım zamdan sonra oluşacak alışma sürecinde satışların durmasından korktukları için. 984.000 listesi olan 520i aracı 828.000e bıraktılar her rengi mevcut 2021.

Ticari açıdan düşünüyorum da bayi bu durumda neden ekstra iskonto verme ihtiyacı duysun ki? Satın alma isteğini pompalatan duyum gerçek ise zaten el mecbur müşteri alacak.

Bayi artış sebebi ile araç satılmayacağından korktuğu süre zarfınca satmaya razı olduğu miktarda aracı plakalar millete yeni fiyattan aşağıda eski fiyattan yukarıda olmak üzere ekstra karlı satışlar yapardı.

Maalesef mal ve indirimin bol olduğu yerde bu tip dedikodular bana tuzak geliyor.

imprezaWRC
12-03-2021, 09:34
Hazır indirmişken şu anal testide hallederler,aradan çıkar işte abi ahahahahah

Carrefour anonsu aklıma eldi; pantalonları indirdik orta reyonda sizi bekliyoruz :D :D

01ayk01
12-03-2021, 12:22
Bende sizin gibi düşünüyordum. Önceki ÖTV zamlarında da böyle duyumlar almıştım daha önce aynı bayiilerden sonuç ortada. Bekleyip göreceğiz artık başka yapacak bişe kalmadı artık ne yazık ki.

Purmol35
12-03-2021, 12:55
Ötv zammı harici bir çip olayı dönüyor, renault, vag grubu falan üretimi durdurmuş, global bir sorun olduğunu söylüyorlar. Buna istinadan hem stoktaki araçlar erir hemde ötv zammı gelirse 100 liralar istenen 2004 model golf ler bile 150 bandına oturur sanırım.

yilmazcatalbas
12-03-2021, 13:08
Ötv zammı harici bir çip olayı dönüyor, renault, vag grubu falan üretimi durdurmuş, global bir sorun olduğunu söylüyorlar. Buna istinadan hem stoktaki araçlar erir hemde ötv zammı gelirse 100 liralar istenen 2004 model golf ler bile 150 bandına oturur sanırım.

2 gündür ben de takip ediyorum bu durumu. Yavaşlayan veya tamamen duran fabrikaların olduğu söyleniyor. Eğer uzun soluklu bir sorun olarak devam ederse ikinci el piyasası yine hareketlenir ama bu sefer önceki gibi afaki olmaz diye düşünüyorum. Yükselen faiz oranlarıyla parasını mevduatta tutan çok insan var. Faiz oranlarında tekrar artışa gidilirse otomobile yönelmeyebilirler.

said_
12-03-2021, 13:17
Pandemi ile beraber otomobil üretimleri durunca, çip üreticileride haliyle üretim kapasitelerini ona göre düzenledi ve diğer sektörlere satışını yaptı. Şimdi otomotiv tekrar başlatyıncada çip üreticilerinden malzeme tedarik edemedi diye bir söylem duydum otomotiv sektöründen.

çok uzun süreli bir problem olmayabilir. üretim kapasiteleri tekrar düzenlenir. araç almak isteyenler bence bundan daha iyi bir an bulamazlar kısa vadede. ikinci el fiyatlarıda geriledi.

tequila818
12-03-2021, 14:53
Pandemi ile beraber otomobil üretimleri durunca, çip üreticileride haliyle üretim kapasitelerini ona göre düzenledi ve diğer sektörlere satışını yaptı. Şimdi otomotiv tekrar başlatyıncada çip üreticilerinden malzeme tedarik edemedi diye bir söylem duydum otomotiv sektöründen.

çok uzun süreli bir problem olmayabilir. üretim kapasiteleri tekrar düzenlenir. araç almak isteyenler bence bundan daha iyi bir an bulamazlar kısa vadede. ikinci el fiyatlarıda geriledi.

doğrudur kiralık araçlarımızı chip sıkıntısından dolayı zamanında tedarik edemiyoruz.

exca-
12-03-2021, 15:51
sadece otomotiv değil pek çok alan ve üründe arz sorunu var, çip olayını merak eden varsa şuradan okuyabilir:

What'''s causing the chip shortage affecting PS5, cars and more? (https://www.cnbc.com/2021/02/10/whats-causing-the-chip-shortage-affecting-ps5-cars-and-more.html)

Mert-
12-03-2021, 16:37
global ölçekte tüm büyük otomobil markalarına parça üretiyoruz. çip krizi sebebiyle üretim şu anda %30 düşmüş durumda. durum kritik bence.

CND
13-03-2021, 15:20
Konu sadece yarı iletkenler değil. Keşke öyle olsaydı. Şuan için hemen hemen her hammadde için mücbir sebep ilan edilmiş vaziyette.

Öyle ki personelini salgından korumayı başarmasına rağmen, hammadde yokluğundan plansız duruşlar yaşayan fabrikalar var.

Hammadde fiyatlarından hiç bahsetmiyorum... Usd bazında 2x - 3x ler mevcut. Önceliğimiz mal bulmak =)

Üniversitelerde vaka analizi diye kullanılacak bir zaman denk gelmemiz da nereden baksan eşşek şansı :D