Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fal Ve İnandırıcılığı hk.

skaratas2
10-09-2020, 10:26
Slm herkese...

Konu çok ilginç olduğu için tecrübeleri paylaşmak adına açtım...Son günlerde bir falcı ile bilgi edinmek istedigimiz konular için görüştük.isim vermicem reklam olmasin...bizden sadece anne ismi ve dogum yili istedi ve su falina bakti... isimler vererek çok ciddi gerçek yorumlar yapti...ciddi olan hastalığımdan başlayıp, kayinlarimin ismini verdi yasamlariyla ilgili sorunlarddan bahsettiki gercekdi, kız kardeşimin ismini vererek yorumlar yapti v.s. dahada somutlaştırmak için sonrasinda trafik kazasi yapan yeğenime randevu alarak arattim ve görüştüler...onun kendisini trafik kazasi icin aradigini, yakinda mahkemesinin olacağını, haziran 23 de eline bir mahkeme evraki geldigini, kazada aracta üç kişi olduklarini, ölümlü bir kaza olduğunu, ceza evine gireceğini ama sonucda maddi olarak karsi tarafin talepleri olacak ve anlasacaksiniz vs. Sistematik olarak yorumladi...
Hic inanmadigim bir konu idi ve hala araştırıyorum, nasil olurda isimler ve tarihler verebilir diye...

Bilgisi olan ve tecrubesi olan paylaşırsa sevinirim...ucret falan çok önemli değil takilmayin...işin mantik kismindayim, bir siber altyapi sahiplerimi var...ne olabilir bu denli bilgi sahibi yapan şey...yine ciddi tavsiye üzerine gittim sadece...

mcemrek
10-09-2020, 10:30
eğer sistem üzerinden yapıyorlarsa sağlam teşkilat gerçekten yarın git mitte başla denilir öylesine. diğer türlü zaten hiç kafam basmaz bana uzak olsun

PiscocuK
10-09-2020, 10:31
Bu bilgileri sosyal medyada paylaştıysanız gerisi çok kolay
facebookta benzer bir video denk gelmişti..Adam şu tarihte şuradasın bu tarihde bu öldü bu kaza yaptı şunu yaşadın bunu harcadın diye tane tane anlatıyorlardı.Paravanın arkasında falına bakılan adamın facebooku açıktı gibi gibi.

imprezaWRC
10-09-2020, 10:44
Bu kadar net isim verebilen ne bokuma falcılık yapar. Gitsin borsada yatırım yapsın, loto falan oynasın. İlla bir yerlerde ya konuşulmuştur ya da sosyal medyanız var ise oradan yürümüştür.
Özet, inanmayın.

pirasa
10-09-2020, 10:46
nüfus, adliye, sağlık, tapu bu 4 ünde masa başı çalışan birer memur ve falcı şirket olsa kimse anlamaz ne olduğu. adliyede artık tüm dosyalar uyap üzerinde, tapuda takbis, sağlık zaten ulusal sistem üzerinde edirneden kan tahlili versen vanda sonuç 1dk da alınıyor, nüfusdaki memur tek sorguyla bütün soy ağacını görüyor. şimdi fal kısmı nerede ? olmuşları değil olacakları bilmesi falcı yapar mesela borsayı sor 1300 olurmu 1 haftaya de. yada deki 1 birim para yatırdım borsadan haftaya 1.5 olur mu? o zaman falcılık belli olur. gerisi stalk

Yigit-Y
10-09-2020, 10:46
Böyle bir tarikata bende geldim

Dedikleri olsaydı paraya bozmuştum

Oç yi ortam dinleme yapıp telefonla bilgi alıyor ibneler

Bir sikim bildikleri yok

Çok bilselerdi parayı koyacak yer bulamazlardı

Uzak dur hep bu gacılar yüzünden bu durumlara düşüyoruz zaten :)

imprezaWRC
10-09-2020, 10:49
nüfus, adliye, sağlık, tapu bu 4 ünde masa başı çalışan birer memur ve falcı şirket olsa kimse anlamaz ne olduğu. adliyede artık tüm dosyalar uyap üzerinde, tapuda takbis, sağlık zaten ulusal sistem üzerinde edirneden kan tahlili versen vanda sonuç 1dk da alınıyor, nüfusdaki memur tek sorguyla bütün soy ağacını görüyor. şimdi fal kısmı nerede ? olmuşları değil olacakları bilmesi falcı yapar mesela borsayı sor 1300 olurmu 1 haftaya de. yada deki 1 birim para yatırdım borsadan haftaya 1.5 olur mu? o zaman falcılık belli olur. gerisi stalk

Ya bırak ne borsası, hemen süper loto rakamlarını versin, 50milyon çıkarsa 5 milyonunu falcıya verirsin ya da gönlünden ne koparsa onu verirsin, sonra da cehennem olur gidersin.

pirasa
10-09-2020, 10:56
Ya bırak ne borsası, hemen süper loto rakamlarını versin, 50milyon çıkarsa 5 milyonunu falcıya verirsin ya da gönlünden ne koparsa onu verirsin, sonra da cehennem olur gidersin.

o kadar da zorlama canım oda insan :D

imprezaWRC
10-09-2020, 11:05
o kadar da zorlama canım oda insan :D

2dk'da google'da su falı diye yazınca neler çıktı neler :D :D
Bakan kişi doğa üstü varlıklar ile iletişime geçiyormuş, doğa üstü varlıklara wp'den mi yazar, açar sorar mı ya da rakamları kaynar sudan mı, soğuk sudan mı görür nereden görür bilemem. Baksın bulsun söylesin o zaman sen falcısın derim. :D :D
50 milyonu canlı elime saysınlar o zaman düzenli olarak ziyaret ederim :D :D

R.S.C
10-09-2020, 11:09
fark ettiyseniz hep olmuş olaylar hakkında bilgi verir bu tipler gelecek ile alakalı ancak sallamasyon yaparlar. üstte yazılan yorumlara katılmakla beraber 3 harfliler ile irtibatlı olabilirler.

ama ekseriyeti üçkağıtcının tekidir. bulaşmamanızda fayda var, Dinen de büyü vs işleri lanetli sayılırlar(yapanda yaptıranda) bilginize...

“Ey iman edenler! Sihir, büyü, fal... Şeytan işi birer pisliktir. Onlardan uzak durun ki şerden ve şerirlilerden kurtulmuş olursunuz.” (Maide Suresi, Ayet: 90)

“... Düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden... Sabah aydınlığının Rabbine sığınırım...” (Felâk Suresi, Ayet: 1-4)

“Pekiyi bilirler ki, büyü yapan ve yaptıran kimsenin ahirette hayırlı bir nasibi yoktur. Vicdanlarını sattıkları şey ne kötüdür. Keşke (bunu) bilselerdi.” (Bakara S. A: 102)

imprezaWRC
10-09-2020, 11:12
fark ettiyseniz hep olmuş olaylar hakkında bilgi verir bu tipler gelecek ile alakalı ancak sallamasyon yaparlar. üstte yazılan yorumlara katılmakla beraber 3 harfliler ile irtibatlı olabilirler.

3 harfliler ile irtibattaysa o zaman ihale mihale kovalasın ne diye falcılık yapıyor :D :D :D

mcanx
10-09-2020, 11:26
6 yıl önceki kız arkadaşım çok iyi bi falcıya gittim, yakında ayrılıcaz ve sen peşimden koşacakmışsın dedi. hadi ordan neden ayrılalım, inanma böyle şeylere dedim

sonuç: ayrıldık ve peşinden baya koştum :D

skaratas2
10-09-2020, 11:32
Gorusmemiz yuz yuze oldu ve soylememle birlikde bakmaya basladi suya...ama kulagina fisiladanan bir seyle ve benzeri durumlar olabilir... kaynimin ismini verdi ve sigarayi acil birakmali dedi, kendisi cocukluktan tek bobrekli ve yine onun icin diyaliz makinalari ve hastene görüyorum dedi...çok şaşırdım kaldım...yeğenle pekişti olay...

delyyy
10-09-2020, 11:33
Şok kampanya, yalnızca 50 TL'ye radyatör suyundan araba falınıza bakıyoruz.
Motoru ne zaman elinize alırsınız, 3'ten 2'ye çekerseniz ne olur hepsi bizde.
IBAN TR20 0006 xxxx

:D

skaratas2
10-09-2020, 11:51
İstediği bilgiler, ad soyad, anne adi, dogum yiliniz, ve kendisine kim aracılığıyla ulaştığınız...parali baktiklarina iban veriyor...biz samimi arkadaşıyla gidince almadi...

PiscocuK
10-09-2020, 11:52
IBAN TR20 0006 xxxx

hahahah çok iyi

imprezaWRC
10-09-2020, 11:57
IBAN TR20 0006 xxxx

Hahah çok iyi ya :D :D
Suyun sıcaklığı 90 derece bile olsa bakabiliyormusunuz :D :D

Rec.O
10-09-2020, 12:13
Askerde bi hatun ayarladım, askerlik yapmış olanlar durumları bilir :)))) . Öyle gidip fal baktırıyordu, bi gün gitmiş baktırmış benim ismimin baş harfleri çıkmış evleneceksiniz demiş (ben içimden gülüyorum o arada). Bizim kaderimiz bu evleneceğiz faldada cıktı felan filan. Sonuç=Ben başkasıyla evliyim :D Hiç inanmam.

skaratas2
10-09-2020, 12:19
Yok burda direkt osom veriyor, kaynin murat, kardesin mert v.s. ayrica sure gelen olaylarla ilgili, hastalik, mahkeme, kazanc, is dunyan, ogrenciligin vs. ile ilgili direkt gercek somut bilgi veriyor. Klasik fal olayı değil...hatunla ilgili sikintin varsa, arama sebebin, ve hatunun ismini direkt soyliyor ilk safhada... mal gibi kaliniyor yani... hatta isim olay vererekde soru sor bana diyor...ne olacak, nerde olacak, nasil sonuclanacak gibi...

imprezaWRC
10-09-2020, 12:30
İstediği bilgiler, ad soyad, anne adi, dogum yiliniz, ve kendisine kim aracılığıyla ulaştığınız...parali baktiklarina iban veriyor...biz samimi arkadaşıyla gidince almadi...

Güven telkin etmek için almamıştır. Zaten maşallah bir istemediği ikametgah, TC ve anne kızlık soyadı kalmış.

imprezaWRC
10-09-2020, 12:32
Yok burda direkt osom veriyor, kaynin murat, kardesin mert v.s. ayrica sure gelen olaylarla ilgili, hastalik, mahkeme, kazanc, is dunyan, ogrenciligin vs. ile ilgili direkt gercek somut bilgi veriyor. Klasik fal olayı değil...hatunla ilgili sikintin varsa, arama sebebin, ve hatunun ismini direkt soyliyor ilk safhada... mal gibi kaliniyor yani... hatta isim olay vererekde soru sor bana diyor...ne olacak, nerde olacak, nasil sonuclanacak gibi...

Buradan benim nickimi ver, kayınvalidemin adını ve soyadını bilsin birde kullandığım otomobillerin plakalarını söylesin adres ver yarın bende yatırım bilgisi almaya gideyim :)

pirasa
10-09-2020, 12:36

arkadaşım sen olaya kendini inandırmaya mı çalışıyorsun ? yoksa buradan fikir mi almaya çalışıyorsun? yada biraz daha inandırıp özelden millete falcıyı mı pazarlayacaksın tezgahta sen de mi varsın? böyle bir şeyin olmayacağını söylüyor işte herkes. bana hatun lazım değil gelsin bulkarayı alparayı oyununa gidelim karaları göstersin. yada kıbrısa geçelim holdemde milletin ellerini söylesin. hepsi gerçekleşmiş olay sonuçta kağıtlar dağıtılmış ve ben göremiyorum görsem ona göre bet veririm. yani olay hikaye, tezgah güzel ama bize yemez parayı zor kazanan insanlarız biz. tezgahı zekeriyaköy, sarıyer tarafında elit bir kafede açarsanız belki heybeyi doldurursunuz.

h.savas
10-09-2020, 13:15
kesinlikle fasa fiso falcıya göre şu anda c7 rs6 ile semtte turluyordum

AşkınS.
10-09-2020, 13:19
Ya kendi hayatlarını düzeltsinler,yanıma ferrariyle gelmeyen falcıya inanmam

-ER-
10-09-2020, 13:28
�� Neden bu falcılar hep geçmişi söylüyor, Bende inanmıyorum. bu kadar mı ahlaklılar, bilecekleri bilgilerle kendilerini varlık içinde yaşatabilirken 50,100,500'e fal bakıyorlar.
Hiç mi bunların insanlığı savunanı yada milliyetçisi yok. Memleketi için başına gelecek olayları ön görüp bir faydası dokunmaz.
Ahlak anlayışlarından tamam kendi menfaatlarına kullanmıyorlar sistemi ama insanlık için iyi bir şey de yapmıyorlar :D
Öyle olanlar zaten tarihte konuşuluyor mesela baba Vanga. Gerçi şimdi düşündüm oda çok zengin değil be ama falcı değilde kahin sıfatı �� bilemedim hadi eyvallah asldsjadkjashdkjashdhkajsd

pirasa
10-09-2020, 13:32
Ya kendi hayatlarını düzeltsinler,yanıma ferrariyle gelmeyen falcıya inanmam

murat övüç ferrariyle gelebilir mesela. adamın youtube da videosu var fal bakarken nasıl yürüdüğünü anlatıyor

skaratas2
10-09-2020, 13:52
Kesinlikle böyle bir dusuncem olamaz...en inanmayandan daha inanmayanim o kadar...sistemsel bir alt yapi olmasi lazim ama nasil noktasindayim... şu varki erisilmesi zor bilgileri anlık söylüyor... varsayalim kayinvalidenin adini ve rahatsizligini direkt söylese ne düşünürsün...

Ben hala sanal ortamda cok hızlı bilgi toplayip sunmalari nokatsindaki becerilerini anlamaya calisiyorum...

imprezaWRC
10-09-2020, 13:53
�� Neden bu falcılar hep geçmişi söylüyor, Bende inanmıyorum. bu kadar mı ahlaklılar, bilecekleri bilgilerle kendilerini varlık içinde yaşatabilirken 50,100,500'e fal bakıyorlar.
Hiç mi bunların insanlığı savunanı yada milliyetçisi yok. Memleketi için başına gelecek olayları ön görüp bir faydası dokunmaz.
Ahlak anlayışlarından tamam kendi menfaatlarına kullanmıyorlar sistemi ama insanlık için iyi bir şey de yapmıyorlar :D
Öyle olanlar zaten tarihte konuşuluyor mesela baba Vanga. Gerçi şimdi düşündüm oda çok zengin değil be ama falcı değilde kahin sıfatı �� bilemedim hadi eyvallah asldsjadkjashdkjashdhkajsd

Belki Osmanlı zamanında olmuştur. Padişahım siz Viyana'yı kuşatmayın orada şinitzel yapan bildiğim iyi bir usta var ona gidin. Hööörst ne diyorsun, tez bunun kellesi alına.
Tam geleceği görüp öneride bulunuyordu gitti adam veya kadın.

misery1903
10-09-2020, 13:55

Sızdırılan nüfus kimlik bilgileri verisi üzerinden tüm sülaleni bulur bu bilgiler ile. Hele ki taşınmadıysanız adrese kadar bulur. TC kimlik ve kütükten eş dost akraba da bulur. Onlardan birinin, genelde yaşlı ya da çok bilmeyenlerin herkese açık sosyal medya profillerinden de yürür gider.
Belirtildiği gibi de uyap ve findeks sistemine erişimi olandan mahkeme ve maddi durumlara erişir.

Gko
10-09-2020, 13:59
Kesinlikle böyle bir dusuncem olamaz...en inanmayandan daha inanmayanim o kadar...sistemsel bir alt yapi olmasi lazim ama nasil noktasindayim... şu varki erisilmesi zor bilgileri anlık söylüyor... varsayalim kayinvalidenin adini ve rahatsizligini direkt söylese ne düşünürsün...

Ben hala sanal ortamda cok hızlı bilgi toplayip sunmalari nokatsindaki becerilerini anlamaya calisiyorum...

Yani o kadar çok açıkça söylenmiş ve siz mesajları okumadığınızı her postta belli ediyorsunuz. Özellikle okuyun diye alta alıntı yapıp bold yapıyorum OKUMANIZ GEREKEN KISMI.

Adam sizin bütün kimlik bilgilerinizi bile istemiş. Alttaki mesajdaki gibi bi teşkilatsa yakında üstünüze şirket bile açarlar :D

ST
10-09-2020, 14:00
Geleceği bilen sadece Allah'tır.

Zamanınıza ve paranıza yazık, itibar etmeyin.

skaratas2
10-09-2020, 14:06
Yani o kadar çok açıkça söylenmiş ve siz mesajları okumadığınızı her postta belli ediyorsunuz. Özellikle okuyun diye alta alıntı yapıp bold yapıyorum OKUMANIZ GEREKEN KISMI.

Adam sizin bütün kimlik bilgilerinizi bile istemiş. Alttaki mesajdaki gibi bi teşkilatsa yakında üstünüze şirket bile açarlar :D

Farkinda olunmasi adina paylaştım...bende bu bahsettiğim noktadayım arkadaşlar, anlamadığım konular değil, eski emniyet calisaniyim, simdi valilik...bu konu çok kişiye problemler acabilirde ilerde...bilgi sahibi olalum istedim... farkli tecrübesi olandan da biz öğrenelim...

skaratas2
10-09-2020, 14:11
Birileri bu bilgileri cok hizli ediniyor ve bunu falcilik marifetiyle insanlara sunuyor....yarin ne getirir götürür bilinmez... bu kadar ileri duzeyde bir işlemler silsilesi ile hareket etmeleri de çok düşündürücü...

ozoozo
10-09-2020, 14:36
İnananı, inanmayanı veya merakı olanı, olmayanı bir kenara koyarsak.

Kuranda büyü, fal, mistik güçler vs. adı her neyse geçer yani inananlar için doğrudur. İnanmayanlar için ise tarihte mistik güçler, büyü, şamanlar vs. diye yer alıyor zaten. Artık hangi açıdan baktığınıza bağlı :)

Kuran-ı kerimde geleceği Allahtan başkasının bilemeyeceği ancak büyü yapan veya yaptıranın en büyük günahlar arasında yer aldığı geçer ve haramdır. 7 helak olmanın arasında yer almaktadır. Yapan veya yaptıran Allah katına lanetlidir diye duymuştum. Buna istinaden sureler ve dualar da vardır.

Ancak bu olayı inanmayanlar kadar başına gelipte korkan çok insan olmuştur. Hiç denk gelmediniz mi ? Yakın çevrenizde vs. büyü yapılan saçma sapan olayların geliştiğine. Benim duyduğum veya tanık olduğum bu tarz olaylara denk geldim :) Kapı kirişine sıkıştırılan kağıda yazılı sureler vs. kapı sökülüpte ortaya çıkan, insanın koymasının mümkün olmadığı vs.

Ben inanan bir insan olduğum için ve inandığım kitapta yer aldığı için bu işlere inanıyorum zaten yer alıyor ve çok fazla örneği de var. 3 Harflilerle bağlantılı ve gerçekten gerçek bilgiler veren, yok artık dedirtecek ve sizin yaşadığınız gibi sorguladığınız durumlar olabiliyor ancak genelde hep aynı tepkiler veriliyor :) Dolayısıyla fark ettiyseniz verilen bilgiler hep geçmişe dair bilgiler, geleceğe dair tutturanlarda vardır üfleyenler de vardır ancak neye göre kime göre ya da arkadaşlar dediğin gibi niye kendisine ferrari almıyor bilmiyorum fakat geçmişe dair bildikleri ve ailenize dair saydıkları gerçek olabilir, şaşıracak bir şey yok gibi. Gerçekten işini iyi yapan ve sallamasyon bir falcı değilse ciddi ciddi bilenler ve bilgisi olanlar çıkıyor. Fakat fal,büyü yapmak kadar baktırmak ve uğraşmakta aynı günahlar arasında yer alır.

He şunu da belirteyim 4 tane masa başı memur ayarlayıpta biri de gelsin bizden fal baksın, biz de masa başındaki çocuklara bilgiyi aktaralım onlar bize söylesin :) zor işler. Gerçekten iyi bir falcının yanına gittiyseniz eğer böyle bir ortamın olmadığını anlarsınız. Kıbrısta dağın tepesinde meşhur bir nine var belki bilenler bilir. Sabah 4 de millet sıraya giriyor akşam 8 de bitiriyor, biraz araştırırsanız görürsünüz.

ozoozo
10-09-2020, 14:37
İnananı, inanmayanı veya merakı olanı, olmayanı bir kenara koyarsak.

Kuranda büyü, fal, mistik güçler vs. adı her neyse geçer yani inananlar için doğrudur. İnanmayanlar için ise tarihte mistik güçler, büyü, şamanlar vs. diye yer alıyor zaten. Artık hangi açıdan baktığınıza bağlı :)

Kuran-ı kerimde geleceği Allahtan başkasının bilemeyeceği ancak büyü yapan veya yaptıranın en büyük günahlar arasında yer aldığı geçer ve haramdır. 7 helak olmanın arasında yer almaktadır. Yapan veya yaptıran Allah katına lanetlidir diye duymuştum. Buna istinaden sureler ve dualar da vardır.

Ancak bu olayı inanmayanlar kadar başına gelipte korkan çok insan olmuştur. Hiç denk gelmediniz mi ? Yakın çevrenizde vs. büyü yapılan saçma sapan olayların geliştiğine. Benim duyduğum veya tanık olduğum bu tarz olaylara denk geldim :) Kapı kirişine sıkıştırılan kağıda yazılı sureler vs. kapı sökülüpte ortaya çıkan, insanın koymasının mümkün olmadığı vs.

Ben inanan bir insan olduğum için ve inandığım kitapta yer aldığı için bu işlere inanıyorum zaten yer alıyor ve çok fazla örneği de var. 3 Harflilerle bağlantılı ve gerçekten gerçek bilgiler veren, yok artık dedirtecek ve sizin yaşadığınız gibi sorguladığınız durumlar olabiliyor ancak genelde hep aynı tepkiler veriliyor :) Dolayısıyla fark ettiyseniz verilen bilgiler hep geçmişe dair bilgiler, geleceğe dair tutturanlarda vardır üfleyenler de vardır ancak neye göre kime göre ya da arkadaşlar dediğin gibi niye kendisine ferrari almıyor bilmiyorum fakat geçmişe dair bildikleri ve ailenize dair saydıkları gerçek olabilir, şaşıracak bir şey yok gibi. Gerçekten işini iyi yapan ve sallamasyon bir falcı değilse ciddi ciddi bilenler ve bilgisi olanlar çıkıyor. Fakat fal,büyü yapmak kadar baktırmak ve uğraşmakta aynı günahlar arasında yer alır.

He şunu da belirteyim 4 tane masa başı memur ayarlayıpta biri de gelsin bizden fal baksın, biz de masa başındaki çocuklara bilgiyi aktaralım onlar bize söylesin :) zor işler. Gerçekten iyi bir falcının yanına gittiyseniz eğer böyle bir ortamın olmadığını anlarsınız. Kıbrısta dağın tepesinde meşhur bir nine var belki bilenler bilir. Sabah 4 de millet sıraya giriyor akşam 8 de bitiriyor, biraz araştırırsanız görürsünüz.

**edit

Akşam 8 demişim, sabah olacak. Sadece 4 saat bakıyor ve millet sabahın köründe dağın tepesinde sıra oluyor vs.

Bana kalırsa boş işler, ne dalga geçerim ne de inanmak isterim ama gerçek mi dersen evet gerçek derim :)

skaratas2
10-09-2020, 15:45
Buradan benim nickimi ver, kayınvalidemin adını ve soyadını bilsin birde kullandığım otomobillerin plakalarını söylesin adres ver yarın bende yatırım bilgisi almaya gideyim :)

Benim edindigim tecrübeye göre okur herseyini emin ol...�� zaten sorun bunu nasil yaptıkları... buna dahil olan işler neler...ilk akla gelen belli basli sitelere girebilmeleri, polnet, mernis, e devlet vs. Ve bunlari cabuklukla iletebilmeli...spontane durumlardada başarılılar yani...ama çözülür yakında diyorum...

ProdriveSTI
10-09-2020, 15:53
Valla ben cinlere,büyü,tarot falı vs. hepsine inanırım.
Bunlarla bir alakası vardır.

Low-Rider
10-09-2020, 15:56
Bu işleri yapanların çoğu kolpa amaaaa çat kapı gittiğiniz, sizi hayatınızda ilk kez gören birisi geçmişinizle ilgili nokta atışı yorumlar nasıl yapıyor bunu açıklayabilen var mı ?

Sizi araştırmıştr vs diyorsunuz ama çat kapı gittiniz ve araştıracak ne zamanı var ne başka bir şey.

Geleceği söylemeleriyle alakalı inancım zaten yok ama birebir yakınlarımda bu geçmişi nokta atışı söyleme olayına çok şahit oldum.

i-vtec07
10-09-2020, 16:22
Şahsi fikrim geleceği göremezler, geçmişe bişey diyemem, ısparta eğirdirde bi köyde ruhsatlı meşhur bir falcı var herkezde güveniyo, ama benden tavsiye bu işlere fazla kapılmayın bence eşiniz hakkında aileniz hakkında yalan yanlış bişey söyler kolpa bi falcı işler karışır, yada size bişey söyler psikolojiniz bozulur, cidden uğraşmayın derim.. Kolpa falcı çok fazla var ..

imprezaWRC
10-09-2020, 16:24
Bu işleri yapanların çoğu kolpa amaaaa çat kapı gittiğiniz, sizi hayatınızda ilk kez gören birisi geçmişinizle ilgili nokta atışı yorumlar nasıl yapıyor bunu açıklayabilen var mı ?

Sizi araştırmıştr vs diyorsunuz ama çat kapı gittiniz ve araştıracak ne zamanı var ne başka bir şey.

Geleceği söylemeleriyle alakalı inancım zaten yok ama birebir yakınlarımda bu geçmişi nokta atışı söyleme olayına çok şahit oldum.

Olm bunların tabelası falan mı var :D Anca birisi gel götüreyim diyecek o da şu saatte sana falancayı getireyim falan diyecek. Benim duyduğum bu işler böyle işliyor. Neyse, işin özeti ben zerre inanmıyorum.

Low-Rider
10-09-2020, 16:28
Olm bunların tabelası falan mı var :D Anca birisi gel götüreyim diyecek o da şu saatte sana falancayı getireyim falan diyecek. Benim duyduğum bu işler böyle işliyor. Neyse, işin özeti ben zerre inanmıyorum.

ya hadi aradı dedi sana falancayı getiricem adı imprezaWRC, hadi e devlet'ine falan da girdi gitti seni muhtarlıktan tapudan her yerden araştırdı (olmaz ya hadi oldu:))

geçmiş kişisel bazı şeyleri söylemelerinin mantığını almıyor benim kafam. Bu yorumu yapma sebebim birebir gördüğüm örnekler olduğu için sorguluyorum ben de.

CloudGrey
10-09-2020, 19:33
bigün böyle bi falcıya gittik yanımda kısa bir arkadaşım var.
cocuk öyle kısakı mini cooper'ı kullanırken dısardan gören herkes araba kendi gidioyor sanıyor.

neyse cocuha falcı abla baktı baktı dediki bu sene üniyi kazanıcaksın :D :D

cocugun maltepe üniversitesi 3. sınıf radyo tvCilik okuması dışında bir sorunumuz yoktu aslında.. :D

livaneli
10-09-2020, 20:01
Nitelikli dolandırıcılık

GokhanRS
10-09-2020, 20:01
Falcıları miktir edin, alayı şaklaban. Ya size aracı olan ötmüştür yada red hack filan zamanında tüm devlet kurumlarını hackledi nette paylaştı. Bknz soner Rolling ispiyon vakası.

Ancak takık olduğum konu, bu dıbırına çaktımın CİN lerine neden herkes 3 harfli diyor. Yazması bile zor.

30 senedir CİN derim bir b.kta olmadı. Hatta cinlerim var diyen birine CİNLERİNİ skeyiim dedim. Yine Bi halt olmadı.

Kısaca CİN deyin yahu. CİN CİN CİN CİN

ETİ CİN
MİKİ CİN
DİKİ CİN.
ALAYINI S...CİN.

hayretler içinde izlerim halkımızın gerçek olmayan şeylerden korkmasını.

Korkmayın tüm CİN leri üstüme gönderin, bende cin kızartma seviyorum.

MetalliHead
10-09-2020, 20:17
6 yıl önceki kız arkadaşım çok iyi bi falcıya gittim, yakında ayrılıcaz ve sen peşimden koşacakmışsın dedi. hadi ordan neden ayrılalım, inanma böyle şeylere dedim

sonuç: ayrıldık ve peşinden baya koştum :D

Kendini gerçekleştiren kehanet deniyor buna. Siz istemeseniz de bilinç altınız ve oluşturduğunuz ön yargıların kehaneti gerçekleştirmesine deniyor.

PiscocuK
11-09-2020, 06:49
Falcıları miktir edin, alayı şaklaban. Ya size aracı olan ötmüştür yada red hack filan zamanında tüm devlet kurumlarını hackledi nette paylaştı. Bknz soner Rolling ispiyon vakası.

Ancak takık olduğum konu, bu dıbırına çaktımın CİN lerine neden herkes 3 harfli diyor. Yazması bile zor.

30 senedir CİN derim bir b.kta olmadı. Hatta cinlerim var diyen birine CİNLERİNİ skeyiim dedim. Yine Bi halt olmadı.

ETİ CİN
MİKİ CİN
DİKİ CİN.
ALAYINI S...CİN.

Cinayet susu diye bir film var yakin donemde vizyona girmisti
Oradan bir sahne geldi aklima 1:10 sonrasi :)

Cinayet Süsü - CHAT SAHNESİ - YouTube (https://youtu.be/_jaW4nO2C4s)

https://youtu.be/_jaW4nO2C4s

mertxx
11-09-2020, 07:03
Ülkenin ne hale geldi gül gibi forum bile artık dayanamadı

Ome_RS
11-09-2020, 07:37
Eğer fal büyü gerçek olmasa dinimizce yasaklanmazdı.
Hadi şimdi dinleme teknoloji bi sebep bulunuyor da 50-100 sene evvel nasıl yapılıyordu?
Sebebini bilmem, nasıl yapıldığı ile ilgilenmem ama uzak durmakta fayda var.

cabrioleter
11-09-2020, 08:31

ETİ CİN
MİKİ CİN
DİKİ CİN.
ALAYINI S...CİN.

muhtemelen islamla alakası olmayan şamanizm geleneklerinden.. kötü adı anınca onu çağırmış olma ritüeli..
yoksa kuranda cin suresi var bu durum bana da çok tezat gelmiştir hep :D

bu çağda cine, büyüye inanan da ne bileyim açsın harry potter falan izlesin..

EOZDAG
11-09-2020, 08:41
Geçen sene bu işlerle kafayı bozup okulu bırakmış bir arkadaşım zorla bana bişeyler baktı, yıldız haritası vs. dedi ki "2020 senin yılın olacak, uçacan, kaçacan, evlenmek için can atacan, şöyle ivmelenecen, işlerin böyle büyüyecek, rüzgar arkanda vs. vs." böyle büyük büyük manşetlerin ardından geldiğimiz durum; covid patladı, aldığımız yatırımlar ertelendi, anlaştığımız yerli yabancı çoğu firmayla anlaşmayı bozduk vs. vs. evlenmekten kasıt göktürkte bahçeli otoparklı ev sahibi olmaksa, evet can atıyorum. Ben bu işe para vs. vermedim ama bu hata payıyla bana şöyle böyle olacaksın diyen insanın yüzünü görmeden, telefonla saatine 250tl-300tl ödeyen insanlar var. Bence çok temiz iş, azıcık merak varsa yapılır. Bugün Tr'de çalışan kaç kişinin saati 300tl ediyor ?

skaratas2
11-09-2020, 09:46
Burda anlatmak istediğim... Öyle yada böyle bu işi iyi yaptığına inanilan falcilar v.s. normal insanlarin düşünebileceği düzeyin üstü bir sistem ile çalışıyor artik ve çok şaşırtıcı bilgilere anlik ulaşıp, karşısındakini inanilmaz şaşırtabilir halde... kapılmamakta fayda var...tabi inanan çok insanda var... Zora sıkıntıya düşmüş bazı insanların Fal ı, bir çeşit terapi yöntemi görmesi. profesyonel yardım görmeye cesaret edemeyen, buna gerek duymayan insanların bu yardım ihtiyaçlarını çeşitli ruhban araçlarıyla kolay tatmin etmelerini artik yadırgamıyorum...çok iyi yerlerden yakalıyorlar...

Ome_RS
11-09-2020, 09:47
muhtemelen islamla alakası olmayan şamanizm geleneklerinden.. kötü adı anınca onu çağırmış olma ritüeli..
yoksa kuranda cin suresi var bu durum bana da çok tezat gelmiştir hep :D

bu çağda cine, büyüye inanan da ne bileyim açsın harry potter falan izlesin..

o zaman bu çağda kuran a da inanmayalım :)
Kuran'a inanıyorsan Cinlerin varlığını da kabul etmek gerekir. He bu cinler filmlerde vs işlendiği şekilde olan varlıklar mıdır orası tartışılır.
Cin vardır bu net ama o cin bizim bildiğimiz varlıklar mıdır o tartışılır.

Ome_RS
11-09-2020, 09:50
Kuran'a inanıyorsan Cinlerin varlığını da kabul etmek gerekir. He bu cinler filmlerde vs işlendiği şekilde olan varlıklar mıdır orası tartışılır.

Sokacam ayarına bu karakterlerin.

Kuran'a inanıyorsan Cinlerin varlığını da kabul etmek gerekir. He bu cinler filmlerde vs işlenen şekilde olan varlıklar mıdır orası tartışılır.

imprezaWRC
11-09-2020, 10:06
Geçen sene bu işlerle kafayı bozup okulu bırakmış bir arkadaşım zorla bana bişeyler baktı, yıldız haritası vs. dedi ki "2020 senin yılın olacak, uçacan, kaçacan, evlenmek için can atacan, şöyle ivmelenecen, işlerin böyle büyüyecek, rüzgar arkanda vs. vs." böyle büyük büyük manşetlerin ardından geldiğimiz durum; covid patladı, aldığımız yatırımlar ertelendi, anlaştığımız yerli yabancı çoğu firmayla anlaşmayı bozduk vs. vs. evlenmekten kasıt göktürkte bahçeli otoparklı ev sahibi olmaksa, evet can atıyorum. Ben bu işe para vs. vermedim ama bu hata payıyla bana şöyle böyle olacaksın diyen insanın yüzünü görmeden, telefonla saatine 250tl-300tl ödeyen insanlar var. Bence çok temiz iş, azıcık merak varsa yapılır. Bugün Tr'de çalışan kaç kişinin saati 300tl ediyor ?

İyiki dinlememişsin. Seniinki tam Forer (Barnum da deniliyor) efekti için ideal örnek olmuş. Evlilik haricindekileri bana da söylese bana da cuk otururdu.
Rüzgar arkanda, yelkenlimiyim a.m.k (Spor gazetesi) :D :D

MeRtCaN
11-09-2020, 10:09
Su falıymıs
Kıtap falıymıs
Kum falıymıs

Bunlar hıkaye Şeyler hiç bir şekilde inanmayın

Ama Dogum haritası yıldız haritası
Sizin dogum tarihiniz saatiniz ile oluşturulan gökyuzu haritasıdır
Astrolojidir..
hayatınızdaki dönüm noktaları vs %80 çıkar gelecek hakkında bilgi vermesi o haritaya bakan yorumlayan kişiye bağlıdır.

Türkiyede ve Dünya da işide cok ıyı olan astrolog lar vardır.

ama astrolg falcı degıldır
bu işin egıtımını almıs ve egıtımını veren kısılerdır

imprezaWRC
11-09-2020, 10:25
ya hadi aradı dedi sana falancayı getiricem adı imprezaWRC, hadi e devlet'ine falan da girdi gitti seni muhtarlıktan tapudan her yerden araştırdı (olmaz ya hadi oldu:))

geçmiş kişisel bazı şeyleri söylemelerinin mantığını almıyor benim kafam. Bu yorumu yapma sebebim birebir gördüğüm örnekler olduğu için sorguluyorum ben de.

Olm adam veya kadın bezgin bir şekilde oraya giderse, denilecek şeyler basit, senin yüreğin kabarmış, için çömelmiş, senin omuzlarında çok büyük baskı var.
Sonraki durumda eyvah eyvah'daki çakmakçı dede sahnesindeki gibi ilerleyebilir. :D :D
Bakınız Eyyvah Eyvah - Ali Rıza Şeker - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=pLaL5Ce3BE8)

https://www.youtube.com/watch?v=pLaL5Ce3BE8
O birşey söyler sen onaylamak için ağzını açarsın biraz dökülürsün o orada biraz daha yürür sen yine dökülürsün.
Ha öyle sen hiç konuşmuyacaksın, eline de sadece isminden başka done vermeyeceksin (bu da ne çirkin laf, done ne ya) o sana geçmişte tarih bazında ne halt olduğunu anlatacak o zaman durup düşünürüm. Ama işte bana ne geçmişten, olmuş bitmişi anca DMC Delorean ile değiştirebilirim ki benim şansıma 60-70mph'i geçince arkadan ceza gönderirler otur birde onunla uğraş :D : İşin özeti, geleceği görsün (ama öyle gaz verecek şekilde değil) yatırım tavsiyesi versin, loto numaralarını söylesin. Bana ne geçmişten, ben bilmiyorum sanki ne halt oldu :D :D Ya da al bu zaman makinesinin anahtarı şu tarihe git rakamlarda bunlar, oyna ve hemen paraları al biraz değerlendirip doğru Japonya'ya yerleş desin :D :D

EOZDAG
11-09-2020, 10:35
Nitelikli dolandırıcılık

Hizmet sektörünün kaliteli ve getirisi yüksek bir alt kolu lütfen :D

Yigit-Y
11-09-2020, 10:55
Olm adam veya kadın bezgin bir şekilde oraya giderse, denilecek şeyler basit, senin yüreğin kabarmış, için çömelmiş, senin omuzlarında çok büyük baskı var.
Sonraki durumda eyvah eyvah'daki çakmakçı dede sahnesindeki gibi ilerleyebilir. :D :D
Bakınız Eyyvah Eyvah - Ali Rıza Şeker - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=pLaL5Ce3BE8)

O birşey söyler sen onaylamak için ağzını açarsın biraz dökülürsün o orada biraz daha yürür sen yine dökülürsün.
Ha öyle sen hiç konuşmuyacaksın, eline de sadece isminden başka done vermeyeceksin (bu da ne çirkin laf, done ne ya) o sana geçmişte tarih bazında ne halt olduğunu anlatacak o zaman durup düşünürüm. Ama işte bana ne geçmişten, olmuş bitmişi anca DMC Delorean ile değiştirebilirim ki benim şansıma 60-70mph'i geçince arkadan ceza gönderirler otur birde onunla uğraş :D : İşin özeti, geleceği görsün (ama öyle gaz verecek şekilde değil) yatırım tavsiyesi versin, loto numaralarını söylesin. Bana ne geçmişten, ben bilmiyorum sanki ne halt oldu :D :D Ya da al bu zaman makinesinin anahtarı şu tarihe git rakamlarda bunlar, oyna ve hemen paraları al biraz değerlendirip doğru Japonya'ya yerleş desin :D :D

Video varya cuk

sensinkulustur
11-09-2020, 11:45
Düzeni oturtmuştur hocam hepsi hikaye inanmayın.
Hele bu fal uygulamalarına inanıp para verenleri hiç anlamıyorum.
Az iyi, az kötü fal yorumlarını veritabanına eklemişler kafalarına göre yolluyorlar.

Low-Rider
11-09-2020, 11:47

Benim söylediğim kısım boldladığım kısım bunun yaşanmışlığını bildiğim için yazıyorum. Ama isteyen istediği şeye inanmakta özgür.

imprezaWRC
11-09-2020, 12:25
Benim söylediğim kısım boldladığım kısım bunun yaşanmışlığını bildiğim için yazıyorum. Ama isteyen istediği şeye inanmakta özgür.

Yani bence çat kapı bile olsa illa birinin tanıdığı aracılığı ile gitmiştir ve illa bir takım bilgileri almıştır diye düşünüyorum. Gelecekten birşeyler de söyleyip tutturdu mu? Yani ne bileyim dende ofisin olduğu lokasyonda fal bakan bir teyzeyi biliyorum. Bir ara kapıya ne kadar lüks otomobil varsa gelip gidiyordu. Nerede evde oturan paralı hatun var hepsi teyzeye kahve falı baktırmaya gidiyordu. Bir ara bizim ofisten arkadaşadı yodla görüp gel bakayıp demişliği vardır. Ha tutturuyormuydu tutturamıyormuydu bilemiyorum ama haneyi geçindiren, kirayı, ıvırı zıvırı ödeyen teyzeydi .
Parayı bulmuşsun altında Range Rover, ne halt etmeye falcıya gidersin. Ne öğreneceksin, kocam beni aldatıyor mu ? Ya ablacım bırak aldtasın, senin altına vermiş mi Range Rover'ı, kartı ve nakiti de vermiş mi? Bitti gitti. Sende günü gün et, her gün 3-5 kıyıya köşeye biriktir, sende akıllı davran. Yarın öbürgün kocan haddi uğurlar olsun dediğinde dımdızlak kalma.
Falcı dediğin bir nevi psikolog. İnsan niye gider, terapi olsun diye gider. Konuşacak, içini dökecek birini arıyorsan gidersin. Yalanda olsa 3-5 iyi laf dinlemek içinde gidebilirsin. Ne bileyim bana geçmişi anlatması çok cezbedici gelmiyor. (hiç cezbedici gelmiyor) Diyorum işte, bana rakamları söylesin :D :D

Low-Rider
11-09-2020, 12:45
Yani bence çat kapı bile olsa illa birinin tanıdığı aracılığı ile gitmiştir ve illa bir takım bilgileri almıştır diye düşünüyorum. Gelecekten birşeyler de söyleyip tutturdu mu? Yani ne bileyim dende ofisin olduğu lokasyonda fal bakan bir teyzeyi biliyorum. Bir ara kapıya ne kadar lüks otomobil varsa gelip gidiyordu. Nerede evde oturan paralı hatun var hepsi teyzeye kahve falı baktırmaya gidiyordu. Bir ara bizim ofisten arkadaşadı yodla görüp gel bakayıp demişliği vardır. Ha tutturuyormuydu tutturamıyormuydu bilemiyorum ama haneyi geçindiren, kirayı, ıvırı zıvırı ödeyen teyzeydi .
Parayı bulmuşsun altında Range Rover, ne halt etmeye falcıya gidersin. Ne öğreneceksin, kocam beni aldatıyor mu ? Ya ablacım bırak aldtasın, senin altına vermiş mi Range Rover'ı, kartı ve nakiti de vermiş mi? Bitti gitti. Sende günü gün et, her gün 3-5 kıyıya köşeye biriktir, sende akıllı davran. Yarın öbürgün kocan haddi uğurlar olsun dediğinde dımdızlak kalma.
Falcı dediğin bir nevi psikolog. İnsan niye gider, terapi olsun diye gider. Konuşacak, içini dökecek birini arıyorsan gidersin. Yalanda olsa 3-5 iyi laf dinlemek içinde gidebilirsin. Ne bileyim bana geçmişi anlatması çok cezbedici gelmiyor. (hiç cezbedici gelmiyor) Diyorum işte, bana rakamları söylesin :D :D

İlk mesajıma zaten yazdım.. Bu işi yapanların %90i kolpaci, geleceği söylüyorum diyen yalan söylüyordur.

cabrioleter
11-09-2020, 15:45
Su falıymıs
Kıtap falıymıs
Kum falıymıs

Astrolojidir..
hayatınızdaki dönüm noktaları vs %80 çıkar gelecek hakkında bilgi vermesi o haritaya bakan yorumlayan kişiye bağlıdır.

bu ne bilimsizliktir ya rabbi!
astronomi bilimdir astroloji ise şarlatanlıktır.
astrologlar ise şarlatanın ta kendisi..

Astrolojinin Bilimle İmtihanı - Tevfik Uyar | kitapyurdu.com (https://www.kitapyurdu.com/kitap/astrolojinin-bilimle-imtihani/372287.html)

şiddetle tavsiye ederim..
yalansavar ekibinin her sene başında nasıl bilimsel metodoloji ile kehanet uydurup tutturduğunu ve bunların nasıl bir şarlatanlık olduğunu anlattığı podcastler var onları da dinlemelisin..
bi insanın dönüm noktasıyla yıldızların, gezegenlerin uzaktan yakından hiçbir alakası yok..

Berkan
11-09-2020, 15:50
Bizde zamanında gecenin bir köründe Mr.K (Onur) ile oturuyorz birde bir kız. Bizim kayseri kurnazı Onur başladı sallamaya söyle falcı var böyle falcı var hemen gelir eder falan. bu böyle yürüyünce bende eslik ediyim dedim tanıman etmen lazım herşeyi biliyor ediyor diye iki koldan destekli desteksiz sallıyoruz.

Tabi bukadar gaza abla tutuldu çağırın nolur diye, falcı dediğimizde Yavuz-Dragger :hahaha:.
Bizim falcı gelene kadar biz sağlı sollu kıza ne seversin nelerden hoşlanırsın yok hoslandıgın biri varmı falda sallamalık salak saçma biton soru sorduk.

Bende bu kızın keklik gibi söylediklerini mesaj yazdım, ana maddelerin bunlar doldur doldur sallar artık diye. :hahaha::hahaha:

Bizimki durup durup sen xx yerde yaşamak istiyosun, 5 dk geçiyor içinde X harfi olan birini bekliyosun diyip yazdıgım 1 cümleyi 10 cümle sallayıp sallayıp duruyor.

Tabi abla dumur, eli ayagı karıstı ayy dogru, nerden gördün nası biliyorsun, bayıldım ettim,kaça bakıyorsun normalde, arkadaslarıma söyliyime kadar geldiydi mevzu ahahha

İşin özü Kek olmayın, biraz zorlasak saatte usturuplu olsa orda falcı diye tarikat kurardık valla:D

imprezaWRC
11-09-2020, 16:22

Astrolojinin Bilimle İmtihanı - Tevfik Uyar | kitapyurdu.com (https://www.kitapyurdu.com/kitap/astrolojinin-bilimle-imtihani/372287.html)

yalansavar ekibinin her sene başında nasıl bilimsel metodoloji ile kehanet uydurup tutturduğunu ve bunların nasıl bir şarlatanlık olduğunu anlattığı podcastler var onları da dinlemelisin..
bi insanın dönüm noktasıyla yıldızların, gezegenlerin uzaktan yakından hiçbir alakası yok..

Şu kitabı arıyordum link verdiğin iyi oldu :)

eraslanb
11-09-2020, 16:57
Eğer müslümansanız hatta 3 büyük dine inanıyorsanız. Cinlerin varlığına da inanmalısınız.
Gelelim fal mevzusuna Cinler pisliğin olduğu her yerde yaşar eskiden tuvalet evlerin dışındaydı değil mi? Saraylarda bile bu böyle sebebi ev temiz kalsın cinler gelmesin diyedir. Hatta doğudaki evlerde mutfak bile eve dahil değildir başka bir bölümüdür evin kapıyı kilitler gidersin.
Sizin tanışabileceğiniz kapasite deki tüm falcılar gelecek konusunda sahtekardır. Komple sallama bakanları bir kenara bırakırsak. Az biraz cinlerle bağlantılı bir falcıya gittiğinizde ışık hızında hareket edip aynı anda birçok yerde olan bir varlığa kim olduğunuzu söylediğiniz de saliseler içinde bilgi alabilir. �imdi bir örnek vereyim karınız sizi aldatıyor. Falcıya bunu söyledi cin. Size de falcı boşanacaksınız eşiniz hayattındaki adamın adı e harfiyle başlıyor dedi şüphelendiniz yakaladınız boşandınız bu onun geleceği görmesi değil olan olaydan ve geçmişinizden çıkarım yapmasıdır. Bir örnek daha kardeşinizle iyi gibi duran ortaklığınız var. Falcı 6 aya dükkanı ayıracaksınız dedi. Kardeşinizin eşi hergün başını yiyor dükkanı ayır diye ve adam pes edecek gibi size çaktırmıyor. Bu durumu duyan falcı size söyleyince geleceği bilmiş olmuyor çıkarım yapıyor. Belki kardeşiniz son dakika eşini boşayacak.
Gelelim geleceği direk görme mevzusuna Allah'a has bir özelliktir. Çok kurcalamayın ebcet alfabesi yıldızname falan diye cehennemin dibi çok sıcak duramazsınız:)

eraslanb
11-09-2020, 16:58
Mobildeyim biri duzeltebilirse sevinirim.

MetalliHead
11-09-2020, 18:31

Bahsettiğiniz kitaba ek olarakbu videolarda izlenebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=wuc9KGB3yi4

https://www.youtube.com/watch?v=CoZ-NRsGWKw

GokhanRS
11-09-2020, 20:14
Astroloji bilimdir ayağı ile pazarlanan dindir falcılıktır. İnsanlığın büyük kısmı da gazetelerin satış kaygısıyla yayınladıkları sahte burç makale vb sayesinde gerçekmiş gibi inanırlar. Bence insanların günlük algılarıyla oynamaya yönlenmeye başlamıştır. Bazı gazeteler burç sayfasıyla beyin yıkama girişimlerinde bile bulunurlar.

livaneli
11-09-2020, 20:21
Su falıymıs
Kıtap falıymıs
Kum falıymıs

Astrolojidir..

Astrolojiyi de falcılığın bir türüdür. Üfürükçülerin değil de okumuş yazmış, entelektüel kesimin iştigali olması bir şeyi değiştirmiyor. Astronomi dersen bilimdir.

MeRtCaN
11-09-2020, 23:34
Astrolojiyi de falcılığın bir türüdür. Üfürükçülerin değil de okumuş yazmış, entelektüel kesimin iştigali olması bir şeyi değiştirmiyor. Astronomi dersen bilimdir.

Alakasi yok
Yanlis biliyorsunuz
Astroloji gezegen ve yildizlarin insan uzerindekini etkisini yorumlayan
Bir bilim dalidir

Fal ise uydurma hurafe dir
İkisi bir birinden cok farklidir

MeRtCaN
11-09-2020, 23:37

Siz hala
Astrolog lar ile
Sarlatanlik yapan hurafecileri karistiriyorsunuz
Ayni sey degil

sagi
11-09-2020, 23:38
Su falıymıs
Kıtap falıymıs
Kum falıymıs

Astrolojidir..

valla abi küçükken bakılan yıldızname'nin gerçekleşmesi insanı etkilemiyor değil al sana gelecek :)

MeRtCaN
11-09-2020, 23:39
Ha bu arada eski kiz arkadasim unlu bi astrolog du :))
5 yil dir birlikteydik 2 aydir ayriyiz

5 yilda ne mi oldu hala zengin değilim sayilsal cikmadi bize ������������

MeRtCaN
11-09-2020, 23:40
valla abi küçükken bakılan yıldızname'nin gerçekleşmesi insanı etkilemiyor değil al sana gelecek :)

Kanka bende cok asiri inanmiyorum
Ama cidden cikan tutan seyler var
5 yildir isin icinde oldugum icin net konusyorum :)

MetalliHead
12-09-2020, 07:57
Alakasi yok
Yanlis biliyorsunuz
Bir bilim dalidir

Astroloji toplumda en yaygın olan sahte bilimdir(pseudo science). Köken olarak bilimi alsa da yöntem olarak bilimsel değildir. . Bir gezegenin sizin üzerinizde etki oluşturabileceği tek fiziksel kuvvet kütle çekim kuvvetidir ama aynı evin salonunda oturduğunuz arkadaşınızın size uygulayacağı kütle çekim kuvveti jüpiterin uygulayacağından fazladır.

Ahmet.S
12-09-2020, 08:22
3 harfliler ile irtibattaysa o zaman ihale mihale kovalasın ne diye falcılık yapıyor :D :D :D

Geçmişle ilgili olayları öğrenebilir cinlerden. İrtibat halinde olan var. 18 yaşlarımızda bir arkadaşımın üstüne orutuyorlardı sabaha karşı. Yanında kalınca kireç gibi olmuştum. Yani inanan için cinler var.

fthdrn
12-09-2020, 08:40
Bu cinlerle muhattap olan birini tanıyordum gerçekten geçmişe ait bilgiler veriyorlar. İş güç yok tabi onlarla uğraşıyorlar. Hobi gibi düşünün.

GokhanRS
12-09-2020, 09:09
Metafiziksel olayları cinleri falan ispatlayanlara çok büyük para ödülü veren bilimsel kuruluşlar var.

Bence harcanıyorsunuz buralarda.

AşkınS.
12-09-2020, 10:40
Geçmişe dair değil geleceğe dair ipuçları lazım bize

Anıl E.
12-09-2020, 10:46
Sadece ölüler görür..

free-hifi
12-09-2020, 10:48
Definecilerin yoldaşıdır onlar

said_
12-09-2020, 11:31
https://pbs.twimg.com/media/DnEqFlbW4AEahXz.jpg

MetalliHead
12-09-2020, 11:55
Metafiziksel olayları cinleri falan ispatlayanlara çok büyük para ödülü veren bilimsel kuruluşlar var.

Bence harcanıyorsunuz buralarda.

Randi vakfı paranormal olduğunu ispatlayanlara milyon dolar para veriyordu, 50 sene kimse bu ödülü alamadı :D James Randi illüzyonist olduğu için hilelerini yediremediler :D :D

livaneli
12-09-2020, 23:20
Alakasi yok
Yanlis biliyorsunuz
Bir bilim dalidir

Nesnel etki ve tepkileri gözlenemeyen hiç bir olgu bilim değildir. Deneysel olmayan hiç bir eylem de bilim kapsamında incelenemez.

Mutlu Değerli
13-09-2020, 00:08
Falcılara kalsa arkadaşım şimdi C7 Stingray la geziyordu... Hayatlar H100 :D

DOHC
13-09-2020, 08:43
Alakasi yok
Yanlis biliyorsunuz
Bir bilim dalidir

Bilim dalı mı?
Hangi üniversitede astroloji bölümü var peki?

DOHC
13-09-2020, 10:43
Soramazsın: Faladdin (Sertac Taşdelen) I 86. Bolum - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=9OWYjnOVmy0)

cabrioleter
13-09-2020, 18:59
abi konuda carl saganlar, richard dawkinsler, james randiler yetmiyor yerlilerden yalansavar ekibi, tevfik uyar falan yani cayır cayır bilim insanlarının konuya nasıl baktığı ile alakalı bir ton paylaşım var hala şarlatanlığa ısrarla bilim diyorsunuz ağzım açık bakıyorum..

bugün sosyal medya yıkılıyor cinci hocanın nasıl cin çıkardığıyla ilgili görüntülere denk gelmişsinizdir belki.. bunlar bu ülkede asla bitmeyecek..

çünkü çok hafife alıyoruz..

https://pbs.twimg.com/media/Eg59ji8WsAAZMoE?format=jpg&name=small

GokhanRS
13-09-2020, 21:07
Cinsel tacizden kaydı olan ‘cinci hoca’ yakalandı! Skandal goruntuler ortaya cıktı - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/cinsel-tacizden-kaydi-olan-cinci-hoca-yakalandi-skandal-goruntuler-ortaya-cikti-6036379/)

gokhankenar
14-09-2020, 00:21
Fala inanmayın Falsız kalın...

MetalliHead
14-09-2020, 08:33
abi konuda carl saganlar, richard dawkinsler, james randiler yetmiyor yerlilerden yalansavar ekibi, tevfik uyar falan yani cayır cayır bilim insanlarının konuya nasıl baktığı ile alakalı bir ton paylaşım var hala şarlatanlığa ısrarla bilim diyorsunuz ağzım açık bakıyorum..

bugün sosyal medya yıkılıyor cinci hocanın nasıl cin çıkardığıyla ilgili görüntülere denk gelmişsinizdir belki.. bunlar bu ülkede asla bitmeyecek..

çünkü çok hafife alıyoruz..

https://pbs.twimg.com/media/Eg59ji8WsAAZMoE?format=jpg&name=small

Günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolaylaştı, bundan 40 sene önce ancak dergi takip ederek ulaşılabilecek makalelere Pubmed ve Google Scholar gibi siteler üzerinden saniyesinde ulaşabiliyoruz. Fakat tüm dünyada cahilliğe itibar ve yanlış bilgiye itimat da arttı. Buna bağlı olarak spirütalizm, astroloji, geleneksel Çin tıbbı... gibi safsatalara inanış da arttı. Birkaç uyduruk siteden aşıyla ilgili safsata okuyanlar karşımıza aşı karşıtı kesildi. Sonumuz iyi görünmüyor.

Aranel Ciryatan
14-09-2020, 10:29
Fal mevzularına pek inanmam. Hatta sallıyor vs derdim. 2010 yılı ***** sosyal medya vs o zamanlar bu kadar patlak değil. O dönem bir kız arkadaşım vardı ve çok yakın çocukluk arkadaşım ile beni aldatma mevzularını yakalamışım. Bir kız arkadaşımda gel falcıya gidelim diye darlıyor o dönem. Yaş 26 o zamanlar. Neyse gittik Taksim'de ara sokakta bir kafeye. İşte yıldızname falan bakıyormuş arkadaşlar. Girdik neyse içeri. Sabah gittiğimiz için boştu kafe bide hafta içi idi direkt aldılar. Oturdum karşısına dedi senin sıkıntıların var baya konuşacağız.

Neyse özet geçerek ilerliyorum baya uzun mevzu. Dedi işte yıldızname baktırmak istediğine emin misin? Doğru bildiklerinin yanlış, yanlış bildiklerinin doğru olduğunu öğrenebilirsin. Ters giden hayatın düze, düz giden hayatın terse dönebilir falan filan dedi. Bana ne söyleniyorsa sana söylemekle yükümlüyüm dedi. Dedim ben ok'im baktırcam.

Neyse önüne küçük bir tahta sandık aldı mini minide not kağıtlarını masaya serdi. Üzerlerine arapça bir şeyler yazmaya başladı. baya bi 30-40 tane falan yazdı kağıt. Sonra başladı tek tek onları yakıp o minik sandığa atmaya. Son başladı takır takır saymaya annenin adı bu, babanın adı bu, 3 kardeşmişsiniz ama senden büyük kardeşinden küçük olan doğmamış. Ben tabi şok böyle birşeyden haberim dahi yok. Neyse bunun mevzu sonda.

Senin kız arkadaşın varmış en yakın arkadaşın ile bişiler olmuş ama işte çocuk şöyle yapmış kız böyle yapmış vs mevular. Geçmişten bahsettik ettik sonra geleceğe geldik. Asıl bomba bundan sonra.

Başladı sen 3 ay içinde bir kaza yapacaksın. böyle bir köşemi dönüş mü adını bilmiyorum öyle bir yerde kaza yapacaksın ama sana bir şey olmayacak dedi. 3 ay sonra tam dediği şekilde tali yoldan ana yola çıkan bir arkadaş yandan vurdu arabaya.

Neyse devam edelim. Dedim ya sene 2010. Hayatına biri girecek önce uzun süre arkadaş olacaksınız sonra birbirinizin farkına varacaksınız ama o zamanlar ikinizin hayatlarında da başkaları olacak fakat ikinizde çevrenizdekilerden kurtulup yollarınızı birleştireceksiniz. Adını net göremiyorum ama 5 harfli ve up uzun saçları ile ön plana çıkıyor dedi. 2011'de sevgili eşim ile tanıştım 2015'e kadar arkadaştık ve 2017'de evlendik. 5 harfli adı ve uzun saçları en belirgin özelliği.

Ben tabi bu süre zarfında bu falı unuttum gitti. 2018 yılı eşimle bir kafede oturuyoruz. Kafede fal falan yazıyordu o anda ampul yandı ben. Lan bu falcının dedikleri bir bir çıktı diye. :D

Neyse kardeş mevzuna döneyim. Bu arada daha baya birşey anlattı etti falan neyse bitti çıktım odadan. Elim ayağım titriyor şok içindeyim çünkü. İlk iş annemi aradım. "Kardeşimden önce düşük yaptın mı?" annemden ne cevap gelse beğenirsiniz. Evet :D Direkt sordu tabi bu nereden çıktı diye. Dedim falcı söyledi. Oda tabi şok durumda.

O yüzden fal mal hala pek inanmasam da başımdan da böyle bir mevzu geçti.

MeRtCaN
14-09-2020, 10:43
Bilim dalı mı?
Hangi üniversitede astroloji bölümü var peki?

Gökyüzü bilimi dedim..

Yazılmış mlyonlarca kitap var

yanı ınanmak zorunda degılsın ben bısı dıyemem

Allah a da ınanmayan bır suru ınsan var

Ormanci
14-09-2020, 10:52
Genelde işin hep "şebeklik" kısmına denk gelenler pek inanmıyor ama rüya, fal, bilmemnegörü (duru görü müydü), vesaire ile çeşitli bilgileri şunları bunları gören var. İş "o zaman altılıyı söylesin, sayısalı söylesin" şeklinde işlemiyor galiba. Yaşayan, anlatan eden de yalancı konumuna düşmesin neticede şurada :) Büyü, fal ve benzeri işler eski zamanlardan beri var.

Ha inanıyor musun deseniz, ben bu şekilde "tutan" şeylere denk gelmediğim için pek sallamıyorum ama öyle birilerine denk gelirsem de %100 önyargılı şekilde "heuheee ne bilecek lann" modunda yaklaşmam :)

Zamanında annemin bi arkadaşı çağırmıştı, ay falcı gelecek çok iyiymiş şöyle bilmemneymiş... Ben de o zaman üniversitedeyim, araba da var, okuldan gelince anamın şöferliğini yapıyorum :D Annem de meraklı hadi gidelim cart curt. Gittik, salak karı sallıyor da sallıyor, acayip soyut, mal mal şeyler söyledi, bi de kadına orada para ödediler ahahah :) Yazdırdılar güya bir de, şöyle olacak böyle olacak..

Tek hatırladığım ve az buçuk tutan, benim için "evinizin kapısında beyaz bi spor araba" dedi. Herhalde bi 20 sene sonra falan beyaz Giulietta tuttu buna istinaden :D Az buçuk dedim çünkü "acayip bi zenginlik"ten de bahsediyordu, borç harç gidiyoruz lan ne zenginliği :D

Ama enteresandır, yine o zamanlar bir arkadaşımın ablası da tarot falı bakmıştı, her açtığım kartın bi köşesinde bi yerinde altın çıkıyor. Kız baktı baktı, neredeyse her kartta altın var, o da bi zenginlikten bahsetmişti, normal değil bu falan diye... Ulan arka bahçede 1 milyon metreküp doğalgaz mı bulacam, miras mı kalacak, hiç bişey olmadı :D

DOHC
14-09-2020, 12:14
Gökyüzü bilimi dedim..

Yazılmış mlyonlarca kitap var

yanı ınanmak zorunda degılsın ben bısı dıyemem

Allah a da ınanmayan bır suru ınsan var

Bence yazdığın mesajı tekrar oku derim............