Orijinalini görmek için tıklayınız : Eksper Raporunu alamiyorum
golgeoyunu03
10-09-2020, 15:52
Arkadaslar merhaba
Aracim icin deger kaybi davasi acacagim ancak bir turlu eksper firmasindan eksper raporunu alamiyorum, elden islak imzali evrak haricinde raporu teslim etmiyorlar, pandemi donemi de gidip almak istemiyorum. Gozlem ya da sky eksperlik diye geciyor firma, yardimci olabilcek varsa bana dm atarsa cok sevinirim.
skaratas2
10-09-2020, 16:27
Ben deger kaybi icin sadece notersen avukata bir vekalet berdim....alti ay sonra dönüş yaptılar...hesaba parayi attilar o kadar...
Burak Mehmet
10-09-2020, 16:36
Sizin raporu almanıza gerek yok... Eksper firması da müşterisi olan sigorta şirketi harici birisine raporu vermek zoruna değil...
Kaza raporunuz ve onarım faturanız olsun yeter size...
Geçmiş olsun.
Değer kaybı için dava açılmaz. Yani çok istiyorsanız açın ama gerek yok :)
2 yolu var. Kazadaki kusurlu aracın trafik poliçesini tanzim eden sigorta şirketine şahsen bir dilekçe ile başvurabilirsiniz. Şirketin sizden bir evrak istememesi gerekir.
Veya bir ekspere değer kaybı raporu yazdırabilirsiniz. Onlar sizin için gerekli her şeyi temin edecektir.
Kusurlu aracın trafik poliçesi 1 Nisan 2020 ve sonrasında tanzim olmuşsa bütün bunlara da gerek yok. Kusurlu aracın trafik şirketine başvuruda bulunun. Onlar SBM üzerinden rastgele bir eksper atayacaktır. Bu eksper yine her şeyi temin edip değer kaybı raporunu sigorta şirketine ve size iletecektir.
Takıldığınız bir yer olursa sorabilirsiniz.
golgeoyunu03
10-09-2020, 16:57
Arkadaslar kaza tek tarafli, insaattan dusen bir merdivenden dolayi hasar gerceklesti
Burak Mehmet
10-09-2020, 17:07
Arkadaslar kaza tek tarafli, insaattan dusen bir merdivenden dolayi hasar gerceklesti
tamam hocam işte siz o hasar için kolluk kuvvetlerine tutturduğunuz tutanak ve onarım faturası ile dava açacaksınız.. onarım bedeli haricinde birde değer kaybı için dava açılacak ise onun için kendiniz rapor tutturacaksınız..
değer kaybı raporu ve hasar tespit raporu iki ayrı rapordur..