Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf 1.6 TDI silkeleme tekleme sorunu ?

bytchjx
28-09-2020, 13:34
İyi forumlar herkese. 2016 model 1.6 Tdi manuel golf7 sahibiyim. Aracımı aldığımdan beri ufak ufak silkeleme sorunları yaşıyorum. Bu sorun gittikçe artmaya başladı. Araç sanki gaz pedalında ölü bölgeye düşüyor gibi, o bölgeden kurtardığımda topluyor araç kendini. Araçta yazılım mevcut fakat aldığımda da silkeleme olduğu için yazılımdan şüphelenmiyorum. Bi kaç kişiye danıştım akışmetre, enjektör gibi sorunlar söylediler. Daha önce başına gelen oldu mu acaba ?

Omak
28-09-2020, 22:18
Gaz pedalı potansiyometresinden olabilir, astra H kasalarda kroniktir ama diger araclarda da olabiliyor bu ariza.
Video da temizleme yontemini gosteriyor ariza kodlarini soylemis ama her zaman ariza kodu verecek diye birsey yok. En basit yer burasi burdan baslayabilirsin.

https://youtu.be/5rMthcHo67A

Gaz pedalindan sonra egr ye baktir.

Oznsrl
28-09-2020, 22:38
soğuk çalıştırmalarda titreme var mı kasada hissedilcek şekilde yada ağır bi koku

tolga_55
29-09-2020, 15:15
Belli bir devir aralığı varmı? sanki 1900-2000 devir arasında çoğu tdi da var gibigeliyor bana. özellikle gazı azar azar yedirince hissediliyor. Tahminimce egr kaynaklı bir durum.

bytchjx
29-09-2020, 16:37
Gece aracı çalıştırmadım. Bu sabah çalıştırdığımda ise motor sarsıntılı çalışıyo ve deviri 1.000 in altında tuttuğumda dengesizlik var. 1000 in üstüne çıktığımda dengesizlik kayboldu. Rölantide ise ciddi bi titreme hissediliyordu. Aracı sanayiye yürütmek mecburiyetinde kaldım, yolda farkettiğim ise aracın hiçbir tekerinde balans ayarı yokmuşçasına titreme vardı. Motor sesi araç zorlanınca daha şiddetli çırrrlıyodu.

bytchjx
29-09-2020, 16:39
soğuk çalıştırmalarda titreme var mı kasada hissedilcek şekilde yada ağır bi koku

Dün gece aracı çalıştırmadım. Bu sabah çalıştırdığımda ise motor sarsıntılı çalışıyo ve deviri 1.000 in altında tuttuğumda dengesizlik var. 1000 in üstüne çıktığımda dengesizlik kayboldu. Rölantide ise ciddi bi titreme hissediliyordu. Aracı sanayiye yürütmek mecburiyetinde kaldım, yolda farkettiğim ise aracın hiçbir tekerinde balans ayarı yokmuşçasına titreme vardı. Motor sesi araç zorlanınca daha şiddetli çırrrlıyodu.

bytchjx
29-09-2020, 16:40
Belli bir devir aralığı varmı? sanki 1900-2000 devir arasında çoğu tdi da var gibigeliyor bana. özellikle gazı azar azar yedirince hissediliyor. Tahminimce egr kaynaklı bir durum.

5.vites 1800 devir bandında geçen akşam baya silkeledi fakat tekrarlanmadı. Düşük viteslerde net bi devir söyleyemem

bytchjx
29-09-2020, 16:41
Gaz pedalı potansiyometresinden olabilir, astra H kasalarda kroniktir ama diger araclarda da olabiliyor bu ariza.
Video da temizleme yontemini gosteriyor ariza kodlarini soylemis ama her zaman ariza kodu verecek diye birsey yok. En basit yer burasi burdan baslayabilirsin.

https://youtu.be/5rMthcHo67A
Gaz pedalindan sonra egr ye baktir.

Teşekkürler deneyeceğim

sweap07
29-09-2020, 19:10
aynı problem polo 1.6 tdi cay motor aracımda vardı.Aracı aldıgımda yazılım dp egzoz vardı,4.viteste yüklendiğimde silkeleme yapıyordu geçen hafta yazılımı güncelledik problem ortadan kalktı sıfır silkelenme

Oznsrl
29-09-2020, 19:27
Dün gece aracı çalıştırmadım. Bu sabah çalıştırdığımda ise motor sarsıntılı çalışıyo ve deviri 1.000 in altında tuttuğumda dengesizlik var. 1000 in üstüne çıktığımda dengesizlik kayboldu. Rölantide ise ciddi bi titreme hissediliyordu. Aracı sanayiye yürütmek mecburiyetinde kaldım, yolda farkettiğim ise aracın hiçbir tekerinde balans ayarı yokmuşçasına titreme vardı. Motor sesi araç zorlanınca daha şiddetli çırrrlıyodu.

Kuzende aynı motor jetta vardı oda öyle silkeleme yapıyordu dip gazlarda değilde hafiften yüklenince sabahları çalıştırınca titriyor ve koku yapıyordu vw ci bi tanıdık vardı dükkanına yanaştım daha durmadan enjektör dedi :D tamir ettirmiştik sorun düzelmişti

bytchjx
29-09-2020, 22:53
Kuzende aynı motor jetta vardı oda öyle silkeleme yapıyordu dip gazlarda değilde hafiften yüklenince sabahları çalıştırınca titriyor ve koku yapıyordu vw ci bi tanıdık vardı dükkanına yanaştım daha durmadan enjektör dedi :D tamir ettirmiştik sorun düzelmişti

Sabah temizletmek için sanayiye bıraktım. Enjektör sıkışması olduğunu temizlediklerini söylediler. Şuanda sorun yok gibi umarım tekrarlamaz

efe_
04-10-2020, 11:35

jetta ile golf 7 deki motorlar tamamen farklı . bilginize.

Oznsrl
04-10-2020, 13:17
jetta ile golf 7 deki motorlar tamamen farklı . bilginize.

aynı motordan kastım 1.6 tdi idi vw e çok hakim değilim euro farkı var sanırım teşekkür ederim birşey daha öğrenmiş olduk :)

Ugur95
03-12-2020, 19:20
İyi forumlar herkese. 2016 model 1.6 Tdi manuel golf7 sahibiyim. Aracımı aldığımdan beri ufak ufak silkeleme sorunları yaşıyorum. Bu sorun gittikçe artmaya başladı. Araç sanki gaz pedalında ölü bölgeye düşüyor gibi, o bölgeden kurtardığımda topluyor araç kendini. Araçta yazılım mevcut fakat aldığımda da silkeleme olduğu için yazılımdan şüphelenmiyorum. Bi kaç kişiye danıştım akışmetre, enjektör gibi sorunlar söylediler. Daha önce başına gelen oldu mu acaba ?

Üstad aynı benzer sorunla konu açtım . Suan ne durumdasın neler yapıldı araca sorunu çözebildin mi

Ugur95
03-12-2020, 19:22

Benzer sıkıntıyı yaşıyorum konu açtım hatta. 1.6 tdi cxxb Octavia var manuel. Bu devir bandında sirkelerime tekleme gibi şikayetim oluyor bazen araç yazılımlı yazılımdan sonra biraz arttı gibi ama onun öncesinde de yaşıyordum bu problemi

bytchjx
03-12-2020, 21:10
Hocam 1 ve 4 üncü enjektörüm sıkışma yapmış dedi usta. Temizleme yaptık eskiye nazaran iyileşti. Çok üstünde durmadım kafayı yiyeceğim yoksa ��

ckrc
30-12-2020, 00:41
Enjektör + yazilim gibi duruyor.

Bence bir enjektörlere bakin, bir de yazılımı güncelleyin vw servisinde.

KGüneyli
30-12-2020, 21:41
Bendede vardı aynı problem araba soğukken dedıgın gıbıydı bariz belli oluyordu ara arada normal ısısında seyir halindeyken yapıyordu. Bikaç kişiye gittim geldim enjektör dedıler. Avek e gittim iyi niyetten kavrama değişti. Bilgin olsun.