PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerlik Tecili Hk. Yardım

BurakSah
29-09-2020, 14:38
Merhabalar, Kocaeli Üniversitesi Makine önlisans 2016 girişliyim aynı zamanda Atatürk Üniversitesi ikinci üniversite adalet myö yeni mezunuyum. Askerliğimi Kocaeli Üniversitesi Makineden ötürü 2016'dan beri tecil ettiriyordum. Ancak Kocaeli Üniversitesinde ki okula devam etmiyor aynı zamanda da özel sektörde çalışıyorum. Haliyle Pasif öğrenci kaydı oluştu ve okuldan kaydım silinecek. Şu an Dgs kursuna gidiyorum ve önümüzdeki 2021 sınavına girip hukuka tamamlamaya niyetim var. Askerliğimin tecili aralığın 2020 tarihinde bitiyor. Tecil etmenin başka bir yolu var mıdır? yoklama kaçağı gözükmek istemiyorum. Sürekli devlet daireleri ve adliyelerdeyim. Bilgi ve tecrübesi olanlanlardan yorum bekliyorum

Killah
29-09-2020, 14:48
1 sene kayitsiz sartsiz tecil etme hakkin var, ben okul kaydimi silip bir sonraki universite sinavina girecegim donemde bu hakkimi kullanmistim.

CloudGrey
29-09-2020, 15:01
burda en önemli şey yaşın ...yaşın 30a gelmediği sürece sıkıntı yok.

ben yaşım 18de üniye yazıldım , okul bittiğinde 27 idim.
9 yıllık öğrenim hayatımın 4ü tecilli gerisi yoklama kaçağı. hiç bir günde askerlik şubeye gidip tescil yaptırmadım.
benim işlerin devlet dairesindeydi , jandarma çevirmesi , polis cevirme karakolluk olma vs vs her olayda bulundum.
bana kimse sen yoklama kacağısın demedi..

2014te gidip şubeye ben askere gidicem artık dediğimde , aga sen bu zamana kadar nerdeydin dediler.
-anca okul bitti dedim,harbidende öyle oldu
para cezası verdiler tecilsiz gezdiğim için, onuda hakime benim bir ailem ve işim yok dediğimde cezayıda iptal etmişti.

BurakSah
29-09-2020, 15:17
Abi cevap için teşekkürler, bana da gerekli olan süre bu aslında. Tabi ki her şey olunda giderde olursa.

BurakSah
29-09-2020, 15:18
Abi gerçekten şu an şaşkınım, öğrenci işleri kaydımın silineceğini ders seçemeyeceğimi söylediler telefonda, nasıl oldu bilmiyorum 29.12.2020 de biten tecil az evvel 29.09.2024 tarihine kadar uzatılmış ? imtihandan geçiyorum sanırım :) Daha az önce aralıkta bitiyordu tecil

said_
01-10-2020, 08:50
Abi gerçekten şu an şaşkınım, öğrenci işleri kaydımın silineceğini ders seçemeyeceğimi söylediler telefonda, nasıl oldu bilmiyorum 29.12.2020 de biten tecil az evvel 29.09.2024 tarihine kadar uzatılmış ? imtihandan geçiyorum sanırım :) Daha az önce aralıkta bitiyordu tecil

olur böyle şeyler. izahı yok bu durumların.

Bende yurtdışında okuduğum için konsolosluktan tecil yaptırmıştım. 3 sene yoklama kaçağı olarak gittim geldim TR ye 4. sınıfa geçerken tecili yaptırdım. otomatik 4 sene uzatmışlardı. çünkü konsolosluk kaçıncı sınıfta olduğunu kontrol etmiyordu :)

sonrada bir daha kimse bu eleman hala okuyormu her dönem belge göndermişmi diye kontrol etmemiş.

E devlette şuan 2024 e kadar tecil gözüküyorsa öyle gider o.