Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto Evo Dynamic Otomatik Hk.
Arkadaslar merhaba,
2011 model 1.4 Punto Evo Dynamic Otomatik vites sunrooflu donanim. Bu arac nasıldır? alınır mı? Kronik sorunları var mi ? Otomatik sanzuman robotu hakkında sorun çıkarır diyorlar, doğru mu ? Başka bir sorunu varmi? Parca sorunu yasar miyim ? Yarin gidip almayı düşünüyorum. Bilen arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
fiestadan sonra kalas gibi gelebilir şanzıman zaten yarı otomatik aşırı hissiz bi şanzıman ben olsam tekrar düşünürdüm :)
AhmetKadir
30-09-2020, 19:32
Sunroof acilip kapanmasini kontrol edin
On goguste yolcu havayastiginin orasi kabarma yapar
Dijital klimada klape sorunu yasayan oluyor. Saga sola yukari asagi sıcak soguk ayarlarina bakın.
Sanziman 5 ileri versiyon, dizellerdeki 6 ileri daha sorunsuz diye biliyorum. Sanzimanda sorun varsa sürüş sirasinda belli eder zaten.
Motor sorunsuz lpg uyumlu bir motor.
Stop ledleri sonuk yanabiliyor kontrol edin
Otomatik olduğu için esp olmasi gerekiyor. Bence bu segmentte onemli bir donanim.
Bence alinabilecek bir arac punto
fiestadan sonra kalas gibi gelebilir şanzıman zaten yarı otomatik aşırı hissiz bi şanzıman ben olsam tekrar düşünürdüm :)
Valla hacı ne yalan soyliyim bana fiestadan daha güzel geldi. Bugun bir tane bakmaya gittik, hatta alıyorduk Aracın torpido islemli cikti vazgeçtik. Ama cidden fiestadan daha kaliteli geldi. Ayrıca vites gecisleri pek önemli degil. Esimin öğrenmesi için alicaz bi nevi, sunroof olmasida arti :D
Sunroof acilip kapanmasini kontrol edin
On goguste yolcu havayastiginin orasi kabarma yapar
Dijital klimada klape sorunu yasayan oluyor. Saga sola yukari asagi sıcak soguk ayarlarina bakın.
Sanziman 5 ileri versiyon, dizellerdeki 6 ileri daha sorunsuz diye biliyorum. Sanzimanda sorun varsa sürüş sirasinda belli eder zaten.
Motor sorunsuz lpg uyumlu bir motor.
Stop ledleri sonuk yanabiliyor kontrol edin
Otomatik olduğu için esp olmasi gerekiyor. Bence bu segmentte onemli bir donanim.
Bence alinabilecek bir arac punto
Surus sirasinda nasil belli oluyor sanzuman sorunu? Ne gibi belirtileri var ?
AhmetKadir
30-09-2020, 20:34
Vuruntulu gecis ile hissedilir, punto forumlarina da goz gexdirebilirsin
Vuruntulu gecis ile hissedilir, punto forumlarina da goz gexdirebilirsin
Punto forumlarında ve Facebook gruplarında pek bisey bulamadım. Ortada sormama rağmen gönderiyi onaylamadılar bile :) tesekkurler bilgi verdiğiniz icin.
Ahmet kadir yazmış. Ek olarak eski punto kullanıcısı olarak. Şanzıman robotlu olduğu için hissettiren cins ve yavaş. City direksiyon sorunu yaşanabilir pahalıdır. Amortisör takozları ses yapar. Süspansiyon bana göre orta sert. 2015 polo kullanıyorum aralarında şehir içi fark hissetmedim. Hatta punto otoyolda daha güvenli hissettiriyor. Blue me varsa bozuk olabilir. En pahalı sorunları city ve göğüs kabarması. Klapeyi tamir ediyorlar servis harici. Robot arıza yapıyor. Yağ kaçırma gibi
Ahmet kadir yazmış. Ek olarak eski punto kullanıcısı olarak. Şanzıman robotlu olduğu için hissettiren cins ve yavaş. City direksiyon sorunu yaşanabilir pahalıdır. Amortisör takozları ses yapar. Süspansiyon bana göre orta sert. 2015 polo kullanıyorum aralarında şehir içi fark hissetmedim. Hatta punto otoyolda daha güvenli hissettiriyor. Blue me varsa bozuk olabilir. En pahalı sorunları city ve göğüs kabarması. Klapeyi tamir ediyorlar servis harici. Robot arıza yapıyor. Yağ kaçırma gibi
Simdi punto forumunu inceledim, neredeyse herkes dediginiz gibi sanzuman robotu, city ve gogus catlagindan şikayetçi ve neredeyse her otomatik puntoda bu robot arızası meydana geliyormuş. Sanirim vazgeçtim almaktan. Tesekkurler bilgi için.
Ben de Punto Evo baktım, bir kaç tane de test etme fırsatım oldu. Maalesef o şanzıman robotu herkesin baş belası bir problem. City modu da ciddi masraflı. Bunların hepsinin yanında da az buz para istemiyorlar araçlara.
Alternatif olarak Jazz öneririm. Yıl olarak daha düşük olabilir ama Punto'ye göre parça maaliyeti, kronik sorunsuzluğu, şanzıman problemsizliği ve ikinci elde değer kaybetmeme artıları var.
gokhankenar
01-10-2020, 01:30
vites geçişlerinin 2şer gün sürmesi haricinde sıkıntısız bir araç :icon_tup:
Ben de Punto Evo baktım, bir kaç tane de test etme fırsatım oldu. Maalesef o şanzıman robotu herkesin baş belası bir problem. City modu da ciddi masraflı. Bunların hepsinin yanında da az buz para istemiyorlar araçlara.
Alternatif olarak Jazz öneririm. Yıl olarak daha düşük olabilir ama Punto'ye göre parça maaliyeti, kronik sorunsuzluğu, şanzıman problemsizliği ve ikinci elde değer kaybetmeme artıları var.
120 bin liraya temiz jazz bile bulunmuyor ya. Nasıl bir piyasa oldu anlamiyorum.
vites geçişlerinin 2şer gün sürmesi haricinde sıkıntısız bir araç :icon_tup:
Söylenilen arizalar olmasa sorun değil vites gecisleri benim için.
AhmetKadir
01-10-2020, 09:23
Muadil araclar icinde fiyat performans olarak en iyisi punto bence. Jazzlar sorunsuz ama civic parasina satiyorlar.
Verdiginiz bilgiler için tesekkurler arkadaşlar. Bugun gidip aldik araci. Dedigim gibi puntodan vazgeçtim. 2014 model 1.2 Hyundai i10 elite otomatik aldik.