Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda 2021 f1 den cekiliyor..

ChtArdARSL
03-10-2020, 22:19
Cocukluk Askim Honda gene bir aciklama ile
2021 Formula 1 den cekilecegini soylemis,acikcasi ben bu ise cok uzuldum hem honda fani hemde arac markasi olmadan ilerleyen redbull icin. Oysaki biraz yavas olmasi ragmen mekanik olarak iyilerdi,umarim bu karari degistirirer.

Sizler bu konuda ne dusunuyorsunuz?

Link: Honda Formula 1’den ayrılıyor – Sozcu Gazetesi (https://www.google.com.tr/amp/s/www.sozcu.com.tr/2020/otomotiv/honda-formula-1den-ayriliyor-6063954/amp/)

ardicli2000
04-10-2020, 13:01
F1 yönetiminin markalar bağlamında aldığı kararlar yüzünden çekiliyor olaiblirler. Motor tedarik ediyorlar ancak öyle saçma sapan kısıtlama ya da izinler geliyor ki; adamlar "boşuna mı uğraşıyoruz hep başkaları ön planda, verdiğimiz paraya değmiyor" diye düşünmüş olabilirler....

MetalliHead
04-10-2020, 13:41
Güç ünitesi geliştirmesi çok pahalı, F1 yönetimi bu güç ünitesinde ısrara devam ederse yeni bir tedarikçi çekebileceğini düşünmüyorum. Geçen sene Porsche bir prototip güç ünitesi geliştirmişti ama KERS'in aynı kalacağının açıklanması sonucu geliştirmeden vazgeçti. F1 bu gidişle motorsporlarındaki en tepedeki konumunu Formula E'ye kaptırabilir. Formula E BMW, Porsche, Nissan, Jaguar ve DS gibi markaları çekebilirken, bu markalar F1'e girmek istemiyor.
Asıl merak ettiğim Red Bull kiminle yoluna devam edecek. Mercedes en büyük rakibini güçlendirmek istemez, Ferrari'nin hali zaten içler acısı. Kalan sorunlu ayrıldığı Renault oluyor. Tercihini de çabuk yapmak zorunda sonuçta şasi ve diğer tasarımlar güç ünitesine göre yapılıyor.

ChtArdARSL
04-10-2020, 20:25
Redbull devam edecek,belki honda tekrar devam edebilir. Cunku bu sefer basarilardi,vag grubu dahil olabilecegini soyluyorlar. Firmalar icin ciddi para kaybi fakat bu gercekten seri uretime yansiyor

sanctuary35
04-10-2020, 21:03
yensede yenilsede ferrariyi ferrari yapan mevzu tamda budur var olduğundan beri yarışlarda

JumboAli
05-10-2020, 01:24
Bende kendi kendime hayaller kuruyordum Alex albon ve pier gasslyden kurulmus honda fabrika takımı olurmu acaba diye :(

cabrioleter
05-10-2020, 08:45
bir de sanırım en az takıma tedarik yapan firma sağlamak durumunda kalıyor bu şekilde tek seçenek renault gibi..

daha çok firmayı çekmeleri gerekirken ellerindekileri kaçırıyorlar çok yazık..