Orijinalini görmek için tıklayınız : 2005 Civic Vtec2 Satılıp Bmw E39 Geçilir mi?
Merhaba arkadaşlar;
Bu aralar E39 sevdası başladı. Arkadaşımda var bi tane 5.28 ama ben büyük motor düşünmüyorum. 5.20 ler daha yaygın.
Vtec2 otomatik vites aracımı çok arar mıyım?
Etrafımdakiler hep fazla yakar masrafın ardı arkası kesilmez 5.20 ta vermez gitmez en az 2.8 olmalı gibi yorumlar yapıyorlar.
Vtec2 ile şuan 8 lt yakıyorum. 3,35 den lp ile ortalama 27-30 kuruş arası yakıyor. Yakıt özellikle kafamı kurcalıyor.
E39 E segmenti bir araç ve kalitesi tartışılmaz. Kağıt üzerindeki değerlere bakınca 0-100 Honda ile aynı fakat son hızı daha iyi.
E39 ortalama 80-85.000 TL. 10-15.000 TL fazla verip temizini alsak yine sanayi ile akraba olur muyuz?
vtec 2 den e39 a geçmek güzel olurda almışken 2002 2003 model 5.20i ler 2.2 motor 170 bg onlardan almak mantıklı olur 2.0 pek yetmiyor o kasaya keyif vermez bence
Araçtan ne beklediğine bağlı, konfor ve kalite bekliyorsan e39 hala çok tatmin edici olur. Ama tüketim ve işletme maliyetleri konusunda masrafı kesinlikle civic ile kıyaslanmaz.
Sürekli kenarda 10-15 arası bakiyem kalmayacak ise ben girmezdim e39'a.
AhmetKadir
09-10-2020, 23:20
1 yildir 2003 530i sahibiyim. Yaptığım masraflari civic im olsa yapmamis olurdum. Mesela elektrikli koltuk halatlari, klima rezistansi, katlanir ayna arızası , far ayar z rotu, angel eye soketi, 5. Ve 6. Silindir bobinleri. Cunku bunlar civicte yok :D
Civicle durduk yerde hadi bi uzun yol yapayım diye heveslenmezdim. E39 ile habire uzun yol yapasim geliyor.civic ile 8 litre ortalama yaptigin yerde e39 ole ortalaman 12 olur.
Civic 31, e39 metres keyfi de masrafi da farkli :)
Gokmen Erbas
10-10-2020, 03:00
düşman başına.. yuva yıkar :)
vtec 2 den e39 a geçmek güzel olurda almışken 2002 2003 model 5.20i ler 2.2 motor 170 bg onlardan almak mantıklı olur 2.0 pek yetmiyor o kasaya keyif vermez bence
Teşekkürler.
Araçtan ne beklediğine bağlı, konfor ve kalite bekliyorsan e39 hala çok tatmin edici olur. Ama tüketim ve işletme maliyetleri konusunda masrafı kesinlikle civic ile kıyaslanmaz.
Sürekli kenarda 10-15 arası bakiyem kalmayacak ise ben girmezdim e39'a.
Teşekkürler.
1 yildir 2003 530i sahibiyim. Yaptığım masraflari civic im olsa yapmamis olurdum. Mesela elektrikli koltuk halatlari, klima rezistansi, katlanir ayna arızası , far ayar z rotu, angel eye soketi, 5. Ve 6. Silindir bobinleri. Cunku bunlar civicte yok :D
Civicle durduk yerde hadi bi uzun yol yapayım diye heveslenmezdim. E39 ile habire uzun yol yapasim geliyor.civic ile 8 litre ortalama yaptigin yerde e39 ole ortalaman 12 olur.
Civic 31, e39 metres keyfi de masrafi da farkli :)
Hali hazırda kullanıcısı olarak size sorayım; bu saydığınız masraflardan ilk mesajda da belirttiğim gibi piyasanın üstünde bir fiyata 1.2. yada 3. kullanıcıdan alarak, E39 un bir metres olma özelliğinin önüne geçilebilir mi?:D
düşman başına.. yuva yıkar :)
Bir İroni hissediyorum;)
coupesi30
10-10-2020, 13:55
En temizinide alsan yine masraf yapacaksın mekanik arızaların temiz olması ile pek ilgisi yok bazı parçalar var artık ömrünü doldurmuş değiştirmen gerek, tabi senden önceki sahibi bu işlerin hepsini yaptı ise mantıklı olabilir. Yinede civicte daha az masraf yaparsın, çünkü civicteki donanım ile e39 farklı bi yer çalışmasa aklına takılıyor gidip yaptırıyorsun. Yaptırmasan bunlar bir yığın oluyor sonra daha fazla para çıkıyor.
tlgylmz106
10-10-2020, 16:00
Günlük kullanacaksanız, senede yüksek kmler yapıyorsanız vtec2 den vazgeçmeniz çok doğru olmaz. İki aracın kalitesi kıyaslanmaz bile ancak, yürütme maliyeti, sorunsuzluk, bütçe gibi hesaplar yapıldığında vtec2 daha mantıklı. Parça fiyatları, ustasızlık gibi durumlar daha az sorun açacak araçlara itiyor malesef bizleri. Yoksa neden e39 yerine vtec2 ye binelim ki :)
al bin motor haricide masraf yapma yok difizöründe tek tırnak kırıkmış kafa ayarı bozukmuş, kalorifer peteği kırıkmış al motor harici masraf yapmadan bin. bir iki tıkırtı geliyorsa bırak gelsin alan düsünsün. şunu unutma yaptıgın masrafı satarken alamayacaksın
AhmetKadir
10-10-2020, 18:09
Civic le kiyaslarsan masrafi hep mutsuz olursun. Araba sorun cikarmasa da biseyleri yenileme isteği oluyor icinde.
Umursamazsan eskiyen yerleri hic masrafin olmaz :)
Temiz 520 100000 bandinda bulunabilir. 530 lara 140 150 yazan var.
Hevesin varsa ayda ortalama 1000tl de fazladan ayiracak butcen varsa al mutlaka çünkü insanın icinde tutabilecegi bir heves degil. Ben 5 yilin spninda aldim mesela:)
En temizinide alsan yine masraf yapacaksın mekanik arızaların temiz olması ile pek ilgisi yok bazı parçalar var artık ömrünü doldurmuş değiştirmen gerek, tabi senden önceki sahibi bu işlerin hepsini yaptı ise mantıklı olabilir. Yinede civicte daha az masraf yaparsın, çünkü civicteki donanım ile e39 farklı bi yer çalışmasa aklına takılıyor gidip yaptırıyorsun. Yaptırmasan bunlar bir yığın oluyor sonra daha fazla para çıkıyor.
Teşekkürler.
Günlük kullanacaksanız, senede yüksek kmler yapıyorsanız vtec2 den vazgeçmeniz çok doğru olmaz. İki aracın kalitesi kıyaslanmaz bile ancak, yürütme maliyeti, sorunsuzluk, bütçe gibi hesaplar yapıldığında vtec2 daha mantıklı. Parça fiyatları, ustasızlık gibi durumlar daha az sorun açacak araçlara itiyor malesef bizleri. Yoksa neden e39 yerine vtec2 ye binelim ki :)
Evet günlük kullanıyorum.
Teşekkürler.
al bin motor haricide masraf yapma yok difizöründe tek tırnak kırıkmış kafa ayarı bozukmuş, kalorifer peteği kırıkmış al motor harici masraf yapmadan bin. bir iki tıkırtı geliyorsa bırak gelsin alan düsünsün. şunu unutma yaptıgın masrafı satarken alamayacaksın
Aynen hocam ama insan yinede maliyet kısmını düşünüyor.
Teşekkürler.
Civic le kiyaslarsan masrafi hep mutsuz olursun. Araba sorun cikarmasa da biseyleri yenileme isteği oluyor icinde.
Umursamazsan eskiyen yerleri hic masrafin olmaz :)
Temiz 520 100000 bandinda bulunabilir. 530 lara 140 150 yazan var.
Hevesin varsa ayda ortalama 1000tl de fazladan ayiracak butcen varsa al mutlaka çünkü insanın icinde tutabilecegi bir heves degil. Ben 5 yilin spninda aldim mesela:)
Hocam ayda 1.000 TL yakıt içindeyse olabilir:D
Sadece sağını soluna yaptırmaya dersen şuan için ayıramam.
AhmetKadir
10-10-2020, 20:54
Bence arada accord gibi d segment ama japon olan bi arac alman daha iyi olacak. E39a guzel bir gecis olur:)
Bence arada accord gibi d segment ama japon olan bi arac alman daha iyi olacak. E39a guzel bir gecis olur:)
Eyvallah hocam sağolasın
LPG'li bakıyorsanız yakıt üzmez. 520 ile 530 un lpg sarfiyatı arasında dağlar yok. Atıyorum biri 50 kuruş yakarsa diğeri 55 kuruş yakar.
İnsanlar alırken ucuzunu arıyor, temizini değil. O yüzden çok ciddi masraflarla karşılaşıyorlar. Bakımları zamanında yapılmış bir araba sizi üzmez.
Aldıktan sonra kafanız rahat olsun diye soğutma sistemi elemanlarını, kayışları ve sıvıları değiştirin devam.
Bir de, almadan önce 150 HP'lik bir 520 kullanın. Muhtemelen hantal gelir ve almazsınız. En azından ya makyajlı 520 ya da min 2.5 hacim seçin derim.
Günlük kullanılmaya vtec2 çok daha uygun bir araç bence. Hem yürütme maliyeti olarak hem masraf çıkarma olasılığı olarak.
e39 daha çok keyif arabası.
Ben olsam günlük kullandığım arabada böyle bir maceraya girmezdim.
bosporuss06
12-10-2020, 08:04
6 yıl e39 sahibi olarak kullandım.(3 yıl 528-3 yıl 530)Kendi araçlarımdan bağımsız,en düşük motor alternatifi 150hp'lik 520i'den m5'e kadar da fazla sayıda e39 kullandım.Bu saatten sonra e39'a binecem diyorsan ya çok iyi paralar verip 10 üzerinden 7-8 bir e39 alacaksın,yada uzak durmak mantıklı olabilir.vtec2 gibi masrafsız bir araçtan sonra e sınıfı bir alman zorlayabilir seni.İlla e39 alacam diosan,ilk hedef makyaj sonrası(2001-2003) bir araç olsun.Bmw'ye bindim demek istiyorsan 530 almak en doğru seçim.Lpg ile 530 ile şehir içi 13-16 litre lpg tüketerek gezebilirsin.Uzun yolda yarı yarıya bile düşürebilirsin.Türkiyede düzgün,bakımlı e39 lar hala var,ama onları bulup sahibinden kopartmak mesele...
1 yıldır 5.30 sahibiyim.Günlük sağa sola gitmelik otomatik eg civic kullanıyorum hafta sonu e39 'u.Konfor zaten tartışılmaz.Geçmişi bilinen,kurcalanmamış,bakımları tam yapılmış olması bu yaş araba için çok önemli.Ne kadar temizde olsa illaki ufak tefek masrafları hep cıkacaktır.Para harcatma konusunda bakımı olsun,eksikleri olsun hep civice göre x2 olacaktır.Ama temizi,hacimlisi,donanımlısı her zaman bunun karşılığı verecektir.Yakıt konusunda trafikli yerde 15 litre uzun yolda 10 litre LPG kesini var.