PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Istanbul Boğazı Koprulerı gecıslerı hk.

ChtArdARSL
12-10-2020, 15:32
Merhabalar,

Gecen senelerde konusu çok olup tartışılmıştı.Kamyonlar icin Tırlar icin Plaka tanımlamavs vs derken yurdum ınsanına gecırmısler çocuğu adını ıle koymuşlar,belkı bılenlerınız vardır.

Hayırlı olsun

HABERTURK.COM'dan ALINTIDIR.:confused:

Merhaba Fatih Bey,

Toplumun ortak sorun ve problemlerine olan duyarlığınız ve bunları gündeme getirmenizden dolayı öncelikle çok teşekkür ederim.

28.08.2020 tarihinde 15 Temmuz Köprüsü'nden Asya- Avrupa yönüne satın aldığım yeni aracım ile geçtim, sonrasında HGS bakiyeme baktığımda ücret olarak 10.50 kuruş kesildiğini gördüm.

Karayollarının sitesinde ücret tek yönlü olarak alınılır denilmekte ve yıllardır uygulama bu yönde diye biliyoruz. Buna rağmen dönüşte de ücret alındığını görünce şaşırdım.

Bilgi almak için Karayolları’nı aradığımda aynı günde gidiş ve dönüş gerçekleşmez ise ücret alındığını söylendi.

Normalde Avrasya Tüneli, Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprülerinde iki yönde de ücret alınırken, şimdi artık tek yönlü ücret alındığı zannedilen 15 Temmuz ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden “aynı günde geçilmezse” iki yön geçişinde ayrıca ücretlendirildiği söyleniyor.

Bu bilgi ne kurumun sitesinde var ne de konu haber oldu. Muhtemelen kimse farkında değil.

Yıllardır Avrupa’dan Asya’ya geçerken ücret ödenen ama Asya-Avrupa geçişi ücretsiz olan bu köprülerde vatandaşın 2 defa ödeme yapması üstelik de bunun kimseye haber verilmeden, oldubitti şeklinde olması hem kamu vicdanı hem vatandaş için çok ağır bir yük.

Kurumdan aldığım bu şifahi bilgi dışında ücret tarifesinin ne zamandan beri bu şekilde işletildiği ile ilgili kurumdan bilgi de verilmiyor.

Konu geniş bir kitleyi ilgilendirdiği için köşenizde yer alması ile belki bu uygulamadan vazgeçilir ya da en azından vatandaş nasıl kandırıldığı ile ilgili bilgilendirilir umudu ile…

dark_crow
12-10-2020, 15:52
Ben de bu kadar teçhizatı neden kurdular buraya diyordum.

ChtArdARSL
12-10-2020, 15:53
ama doğru olmadıgı söyleniyor kontrol etmekte yarar var,bu devlet bunu önümüze çıkartır bir şekilde.

dark_crow
12-10-2020, 15:59
Yani o ekipmanlar için; dingil mesafesi vs. ölçüyor diye biliyordum ama. Gidiş/Dönüş ücretli olacak diye sanki bir ara yoklama çekmişlerdi.

Dragger
12-10-2020, 16:06
Çok yakında resmi olarak başlatırlar zaten.

Özel işletmelere ait otobanların, köprülerin fiyatlarına yaklaştıracaklar eski otobanları köprüleri vs yavaş yavaş yenileri cazip kılmak için.

_opeth
12-10-2020, 16:06
bende ogs olduğu için şimdiye kadar dütlemedi geçerken.

PiscocuK
12-10-2020, 17:50
bende ogs olduğu için şimdiye kadar dütlemedi geçerken.

Sessiz sedasizmi dütüyorlar acaba bizi :)

CloudGrey
13-10-2020, 00:07
bende hiç yaşamadım.
ogs sadece avrupadan - asyaya geçişte ötüyor.
-ki karşıya geçip 1-2 gün geri avrupaya dönmediğim zamanlarda oldu son 1 ay içinde..

extreleride kontrol ediyorum arada ne çekmiş nolmuş vs

S.Özeren
13-10-2020, 00:56
Nabiz yoklamayi kes :)

FRTDI
13-10-2020, 10:30
Bende konuyu görünce kontrol ettim ikinci geçiş ücreti yok.. Ama bende bekliyorum bir sabah resmi gazete haberini..

denizhandinc
13-10-2020, 12:35
Yakinda gelir. 30 lirada olsa trafik azalmaz.

Ozan Özer
13-10-2020, 13:42
Hiçbirşeyi etkilemez..Geçen yine patır patır geçer köprüden.
Pazar günü Çandarlı'dan döndüm,Osmangazi köprüsü bitiminde yol yapım çalışması vardı,2 km'lik yolu 50 dakikada geçebildik,üzerine verilen otoyol+köprü ücreti de soğuk su oldu.

Ozgu_Akcan
13-10-2020, 23:01
valla bende kontrol ediyorum hıc 2 çekim yok

Aktaş61
14-10-2020, 08:18
Nabiz yoklamayi kes :)

katılıyorum başka bir açıklama yok