Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfa Romeo 4c Spider
Celimabi38
14-10-2020, 15:07
Arkadaslar merhaba. Arac konusunu acmamin sebebi merak edilebilecek bir arac olabileceginden dolayi. Sizlere aracla gecirdigim 4000 km'de, arcakta begendigim ve begenmedigim ozellikleri paylasacagim.
Araci ilk defa amerikada gorme firsatim olmustu ve o gunden beri cok begendigim bir arabaydi. Istanbuldada 2sene once 2000km'de satilikta bulunca kacirmak istemedim. Arac bildiginiz gibi komple carbon fiber sasi. Dolayisiyla bir hayli hafif. Tamamen surus odakli bir otomobil ve konfordan bi hayli uzak.
Koltuklar racing seat diyebilecegimiz bir gorunumde, fakat vucudu yeterince kavramadigi icin, ozelliklede pistte sagdan sola savrulup kapilara carpabiliyorsunuz.
Aracin suanki rengi gri mat kaplama. Orjinal rengi ise Alfa Rosso.
Genel olara pistte surusunden en keyif aldigim otomobilim diyebilirim, fakat sadece Istanbul Park pistine maalesef yeterince uyumlu bir arac degil. 4c daha fazla keskin viraji olan ve daha az duzluklu pistlerde daha basarili bir arac. Istanbul Park'in bildiginiz gibi suratli virajlari oldugundan dolayi, bu virajlarda arac ciddi bir kopma istegi gosteriyor. Aracin kullanimi gercekten buyuk bir karting aracindaymissiniz gibi. Ilk bindiginizden, aractan inene kadar bunu fazlasiyla yasiyorsunuz. 240 beygir gucunde olmasina ragmen, hafifliginde getirdigi bir cabukluk var ve 4.3 saniyede 0-100 ulasiyor arac. Her kullandigimda iyiki almisim ve cok ozel bir arac diyorum 4c icin. Sokakta surmek icin ideal bir otomobil kesinlikle degil, ama surus zevki ve limited bir model oldugu icin, benim gibi italyan severler icin olmazsa olmaz diyebilecegim bir arac. Umarim keyifle okuyacaginiz bir yazi olmustur.
Aracin eski fotolari burda mevcut. Fakat beceriksiziligimden dolayi elimde resimleri ekleyemedim.
ALFA ROMEO/4C 1.8 TBI SPIDER (https://www.yenikoymotors.com/alfa-romeo/4c/10991)
rahmitanir
14-10-2020, 15:33
Bir MiTo sahibi olarak hayaller vs hayatlar konusu olur bu benim için :D
Kazasız belasız güle güle kullanın. Özellikle pist videolarınızı sürelerinizi görmek isteriz.
Celimabi38
14-10-2020, 16:13
Kazasız belasız güle güle kullanın. Özellikle pist videolarınızı sürelerinizi görmek isteriz.
Sizinde arabaniz cok guzel. Insallah ileride en iyilerine sahip olursunuz. Pist surelerine gelincede suanda 2.25.110 en iyi surem. Fena bir sure degil. Cok daha iyi olabilir ve olmasi lazim. Fakat suremin cok iyi olmamasinin sebeplerinden biride, pist gunlerine 4 5 farkli aracla gidiyorum ve hepsinde sirayla sure yapmak kolay yada mukemmel olmuyor. Video henuz cekmedim. Ama 4c yle piste daha fazla cikmayida planlamiyorum.
CelalMrz
14-10-2020, 16:22
Kazasız belasız inşallah
Celimabi38
14-10-2020, 16:25
Kazasız belasız inşallah
Amin Celal bey. Cok sagolun.
aracınız hayırlı olsun , tecrübe etmeyi çok istediğim araçlardan biri.
Celimabi38
14-10-2020, 16:48
aracınız hayırlı olsun , tecrübe etmeyi çok istediğim araçlardan biri.
Cok tesekkur ederim. 2018 Nisan ayinda almistim. Insallah en kisa zamanda tecrube edebilmeniz dilegiyle.
Ferhat_V
14-10-2020, 19:03
maşallah çok güzelmiş kazasız belasız keyifle kullanın inşallah..
eğer 2 tane yoksa türkiyeye ilk geldiği günü biliyorum bu aracın..kuruçeşme sahildeki alfa bayisinden çıkmıştı çekici üstünde.
Celimabi38
14-10-2020, 20:20
maşallah çok güzelmiş kazasız belasız keyifle kullanın inşallah..
eğer 2 tane yoksa türkiyeye ilk geldiği günü biliyorum bu aracın..kuruçeşme sahildeki alfa bayisinden çıkmıştı çekici üstünde.
Cok tesekkurler Ferhat bey. Bildigim kadariyla 3 adet Spider var trde. 1 i Vural Ak bey'in. Diger arac kimin bilmiyorum. Sizin dediginiz aracin bu olma ihtimali yuksek tabii.
cabrioleter
15-10-2020, 08:37
çok güzel araba tam bir petrolhead aracı..
iyi bir coil ve stage 2 yapıldığında istanbulparkın asfaltlarını çiğ çiğ yiyecektir. var mı böyle bi plan?
Celimabi38
15-10-2020, 08:42
Bu arada tamamen youtube dan rastlandi. M2 taxi ve Mito turlama videonuzu gordum Istabulpark. Cok guzel aracininiz. Amerikalilar bizi gozetliyor diye bosa demiyorlar. Dun burda mesajlasiyoruz, bugun youtube'da video karsima cikiyor.
rahmitanir
15-10-2020, 09:05
Bu arada tamamen youtube dan rastlandi. M2 taxi ve Mito turlama videonuzu gordum Istabulpark. Cok guzel aracininiz. Amerikalilar bizi gozetliyor diye bosa demiyorlar. Dun burda mesajlasiyoruz, bugun youtube'da video karsima cikiyor.
Hehehehe, lanet olası amerikanlar :)
Mümkün olduğunca pistte gazlamaya çalışıyorum ben de. İnş bir gün 4C'nin de en azından sağ koltuğu nasip olur.
Maşallah harika görünüyor.
Ben olsam orjinal rengine dönerdim ama.
Sti_Ozan
15-10-2020, 09:44
Maşallah,farklı ve şık bi araba. Sanıyorum farklı bi konuda okumuştum ufak çaplı bi koleksiyonunuz varmış. Diğer araçları da görmek isteriz. Kazasız belasız keyifli sürüşler :)
Celimabi38
15-10-2020, 10:20
Hehehehe, lanet olası amerikanlar :)
Mümkün olduğunca pistte gazlamaya çalışıyorum ben de. İnş bir gün 4C'nin de en azından sağ koltuğu nasip olur.
Insallah Rahmi bey.
Celimabi38
15-10-2020, 10:23
Maşallah,farklı ve şık bi araba. Sanıyorum farklı bi konuda okumuştum ufak çaplı bi koleksiyonunuz varmış. Diğer araçları da görmek isteriz. Kazasız belasız keyifli sürüşler :)
Evet Sti Ozan bey. Orta caplida diyebilirim. Arabalarin hepsi cok az kilometreli ve kazasiz. Secim yaparken okna dikkat ederek ve avrupadada deger eden araclari almaya calisiyorum. Insallah V weekend etkinliklerine birkacini getirmeyi planliyorum duzenlendigi zaman. Keyifli gunler.
Dogukankyn
15-10-2020, 18:11
Allah kaza bela vermesin. Araca herhangi bir upgrade gelecekmi ve diğer araçlarınızın konusu var mı ?
Celimabi38
15-10-2020, 22:00
çok güzel araba tam bir petrolhead aracı..
iyi bir coil ve stage 2 yapıldığında istanbulparkın asfaltlarını çiğ çiğ yiyecektir. var mı böyle bi plan?
Guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Araca Pogea racing modifiye yapiyormus yurt disinda. 300 hp yapiyorlar. Onu bir ara dusunduk fakat 6 7 bin euro uzeri maliyet cikinca rafa kaldirdik. Onun yerine 7 8 ay kadar once yazilim yapildi Power shopta. Suanda 270 beygirllik bir guc uretiyor. Extra olarak uzerinde hava filtresi ve Sway barlar var. Fakat Alfada en buyuk sikintim uzun virajlarda yuksek suratlerde yola tutunmak oluyor. Cok ciddi spin sınırinda gidiyor arac. Tam limitine yakin kullaniyorum. Guzel bir havada ve iyi lastiklerle ben 2.23.500 suresine ancak cikabilirim gibi duruyor.
Celimabi38
15-10-2020, 22:01
Allah kaza bela vermesin. Araca herhangi bir upgrade gelecekmi ve diğer araçlarınızın konusu var mı ?
Dogukan bey merhabalar. Aracta suan stage 1 yazilim, hava filtresi ve sway barlar var. Birde ds3000 ferodo racing fren balatalari. Diger araclara henuz bir konu acmadim. Abarth 500 icin birkac dostum istemisti. Onun icin acmayi planliyorum. Tesekkur ederim.
Allah kazadan-nazardan korusun, gerçekten çok güzel bir otomobil. Bende bir süre önce 159 TBİ aldım. 40 hp eksiği olsa da benzer makinalar. Açıkcası ben bu motorun karakterini çok beğendim, alt devirlerde ki istekli devirlenmesi atmosferik motor hissini yaşatıyor. Bu motoru 65 kg şasi, toplam 1000 kg civarında ki dry ağırlıklı bir otomobilde düşündüm şimdi de, baya baya go karttır o :)
Güzel günlerde kullanın :icon_tup:
sanctuary35
15-10-2020, 22:35
izmirde alfalar toplanıp ülküde kendi çapımızda trackday yapıyoruz bekleriz izmire
Celimabi38
16-10-2020, 07:36
Allah kazadan-nazardan korusun, gerçekten çok güzel bir otomobil. Bende bir süre önce 159 TBİ aldım. 40 hp eksiği olsa da benzer makinalar. Açıkcası ben bu motorun karakterini çok beğendim, alt devirlerde ki istekli devirlenmesi atmosferik motor hissini yaşatıyor. Bu motoru 65 kg şasi, toplam 1000 kg civarında ki dry ağırlıklı bir otomobilde düşündüm şimdi de, baya baya go karttır o :)
Güzel günlerde kullanın :icon_tup:
Cok tesekkurler. 159 da efsanelerdendir. Motor, sanziman bu aracta cok iyi oturmus. Tam racing hissiyatini veriyor arac.
Celimabi38
16-10-2020, 08:06
izmirde alfalar toplanıp ülküde kendi çapımızda trackday yapıyoruz bekleriz izmire
Davetiniz icin tesekkur ederim.
Insallah bende Ulku parka gelmek istiyorum en yakin zamanda. Pandemi sureci yuzunden erteledigim bir etkinliktir Ulku park.
Mutlaka beraber turlayalim.
Rockford
16-10-2020, 08:18
fuarda içine binme inceleme imkanım olmustu rahatsız gelmişti ama harika bir araç tüm petrolhead lerin deneyimlemek istedigi araçlardan biridir.
Güzel günlerde kullanın. gücü halen istanbulpark için biraz az kalıyor ama izmir ve körfez için cok ideal bir pist eglence makinasıdır eminim.
Bu arada güc eksigine ragmen 2.23 cok iyi süre konuda göremedimde video falan cektiyseniz paylaşırsanız izleyelim atmosferi
Celimabi38
16-10-2020, 08:28
fuarda içine binme inceleme imkanım olmustu rahatsız gelmişti ama harika bir araç tüm petrolhead lerin deneyimlemek istedigi araçlardan biridir.
Güzel günlerde kullanın. gücü halen istanbulpark için biraz az kalıyor ama izmir ve körfez için cok ideal bir pist eglence makinasıdır eminim.
Bu arada güc eksigine ragmen 2.23 cok iyi süre konuda göremedimde video falan cektiyseniz paylaşırsanız izleyelim atmosferi
Merhabalar Rockford. Guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim.Ici sizinde soylediginiz gibi cok rahatsiz. Arac resmen beni sokakta kullanma, ben pist icin yapildim diyor. Ist park icin dediginiz gibi gucsuz kalsada, asil en buyuk sikinti 8.viraj ve 11.viraj gibi suratli virajlarda oluyor. 8.virajin cikisinda hemen spin atmak istiyor ve atmisligimda var. Suaki en iyi surem 2.25.100. 26 derece gibi orta iyi bir hava vardi. Stockken en iyi surem 2.26.500. Son gittigim zamanlardada 2.25.300 ile 2.26 arasinda donuyor. Fakat sure yapmaya oncelik gosterdigim 2 farkli aracida surekli goturdugum icin, 4c ye yeterince konsantre olamiyorum. Diger araclardan biri 997.2 Esmotor Turbo S, digeride uzerinde yeni calismaya basladigimiz bir Evo X. Ozellikle Porscheden sonra Alfaya binince, okadar erken fren yapiyorsunuzki kafanizda Porschenin surati ve nerede duracayi oldugu icin, aracin duracagi yerden 3 4 araba boyu erken fren yapmis oluyorsunuz. Alfa kg ve kullanim sekli olarak ornek disi bir araba oldugu icin, gunluk extra konsantrasyon ve nerde fren yapacaginizi iyi bilmeniz gerekiyor. Sizinde soylediginiz gibi, Korfez ve Ulku icin cok cok ideal bir arac. Ornek olarak veriyim, Alfayla 4 ayri gunden 35-40 hot lap im olmasina ragmen, evo 340 hp iken 2.hotlapimde bile Alfada suresi daha iyi. Cunku piste hem daha uyumlu hemde cok hata kabul eden bir arac.
Video konusuna gelincede, babamla beraber gidiyoruz pistlere. Sagolsun arabalardan cok iyi anlayan ve araba manyagi olan birisi. Baba video alalim dedigimde, oglum hastamisin bin arabana sur, keyfini cikart, kaza yapmadan pite don diyor.:)
Celimabi38
16-10-2020, 08:31
Bu arada forum icinde ayri bir parantez acmak istiyorum. Bu konuyu acincada gordumki, forumdaki arkadaslarin hepsi cok kaliteli ve cok guzel insanlar. Herkese teker teker tesekkur ediyorum bu hissiyati yasattiginiz icin. Gercekten cok keyif alarak takip ettigim ve huzur buldugum bir forum.
Low-Rider
19-10-2020, 11:40
Harika bir seçim.
Bir kez binmiştim, o karbon kapı eşiği(şase) beni benden almıştı.
detay fotolar ve ses, yol videoları gibi içerikler gelirse kendi adıma çok mutlu olurum. en merak ettiğim Alfa'lardan bir tanesi çünkü.
keyifli günlerde kullanın
Celimabi38
19-10-2020, 19:27
Harika bir seçim.
Bir kez binmiştim, o karbon kapı eşiği(şase) beni benden almıştı.
Cok tesekkur ederim Low Rider. Cok keyifli bir ortam icerisi
Celimabi38
19-10-2020, 19:28
detay fotolar ve ses, yol videoları gibi içerikler gelirse kendi adıma çok mutlu olurum. en merak ettiğim Alfa'lardan bir tanesi çünkü.
keyifli günlerde kullanın
Tabiiki koyarim, fakat video ve fotograf nasil koyacagimi bulamadim. Sadece URL olarak konulabilecegi cikiyor karsima.
Tabiiki koyarim, fakat video ve fotograf nasil koyacagimi bulamadim. Sadece URL olarak konulabilecegi cikiyor karsima.
Güzel günlerde keyifle kullanın. Özel bir otomobile binmenin verdiği hazzı sonuna kadar yaşıyorsunuz :)
Fotoğraf eklemek için upload sitelerini kullanabilirsiniz. Ben Resim Yukle - Hızlı Resim Paylaş - Hızlı Resim (https://hizliresim.com/) kullanıyorum.
Seçtiğiniz resimleri yükle dedikten sonra çıkan linklerden "Forumlar : bbcode" altındaki linki konuya yapıştırmanız yeterli.
Celimabi38
20-10-2020, 10:08
Güzel günlerde keyifle kullanın. Özel bir otomobile binmenin verdiği hazzı sonuna kadar yaşıyorsunuz :)
Fotoğraf eklemek için upload sitelerini kullanabilirsiniz. Ben Resim Yukle - Hızlı Resim Paylaş - Hızlı Resim (https://hizliresim.com/) kullanıyorum.
Seçtiğiniz resimleri yükle dedikten sonra çıkan linklerden "Forumlar : bbcode" altındaki linki konuya yapıştırmanız yeterli.
Cok tesekkur ederım. Cok yardımcı olacaktır paylastıgınız sıte. Hemen bakıyorum.
Celimabi38
20-10-2020, 10:19
=https://hizliresim.com/yatX5O]https://i.hizliresim.com/yatX5O.jpg[/url]
https://i.hizliresim.com/AqYDDd.jpg (https://hizliresim.com/AqYDDd)
Foto olarak bu ikisini yukledim. Video icin gecersiz format dedi. Onun icinde bilgisayardan calisacagim.
Maaşallah ) Allah kaza bela göstermesin. Evo x 'da paylaşırsınız umarım) araç hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Keyifli sürüşler)
Celimabi38
20-10-2020, 10:53
Maaşallah ) Allah kaza bela göstermesin. Evo x 'da paylaşırsınız umarım) araç hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Keyifli sürüşler)
Oguz bey merhaba. Bendekı evo x ın hıkayesı cok cok enteresan. 2009 yılında babam 0 olarak almıstı aracı ve fq400 modıfıyesı yapılması ıcın yurt dısından parcalar ıle bırlıkte ustasını cagırmıstı. Adam ılk parcaları getırdı ve kalan parcaları getırmedı. Arac bır nevı fq 360 oldu dıyebılırım. Cunku eksık olan 1 2 parca kalmıstı. Aracı 3 sene tuttuktan sonra sattı. Aracı alan kısı drag aracı yapmıs arabayı ve 600 beygırın ustune cıkartmıs. Sonrasında satılıga cıkartmıs arabayı 6bın kmde. Babamda 3bınde satmıstı ve sattıgından 10bın euro ucuz olunca arabayı tekrar aldı. Arac ıle ılk pıste cıkısımda turbo fazla bastı ve onden dumanlar gelmeye basladı. Borularda bırı cıkmıs (ne borusu hatırlayamıyorum) babamında moralı bozuldu aracı bıdaha sattı. bu sene basında arac 20bınde tekrar satılıktaydı ve kazasız, cok makul fıyatta olunca bırdaha aldık. Resmen yılan hıkayesı. Arac ıle 2 hot lap yapma sansım oldu ve 2.25.126 cıkarttı. Suandakı en ıyı 3.evo suresı. Suanda arac 350 hp, fakat 4 vr 5 vıteste gaz kesme problemı var. 8. ve 11.vıraj cıkıslarında hep gaz kestı ve dogru suratletrı bulamadım. Aracın yol tutusuna soyleyecek soz yok ve gercekten keyıflı bır arac. Fıyat performansı kusursuz benım ıcın. Dogru ayarlarını yapıp, 40-50 beygır guclenme ıle cok daha ıyı olacagına ınanıyorum.
https://i.hizliresim.com/lXZTBS.jpg (https://hizliresim.com/lXZTBS)
Dogukankyn
20-10-2020, 17:30
Evo x çok yakışıklı duruyor maşallah :)
Celimabi38
20-10-2020, 17:50
Evo x çok yakışıklı duruyor maşallah :)
Cok tesellur ederim. Uzerinde altin renk advan jantlar var. Onlarda cok guzel. Suanda arka ili egzos. Bu fotoda tekti.
Dogukankyn
20-10-2020, 21:00
Cok tesellur ederim. Uzerinde altin renk advan jantlar var. Onlarda cok guzel. Suanda arka ili egzos. Bu fotoda tekti. ����
Advanları ilk görüşümde farkettim :D jdm gibi duruyor jantlarla bu haliyle araç çok güzel ama ola ki sıkılıranız final editiona çevirmekle uğraşabilirsiniz hoş olur
diye düşünüyorum :D
.::EmrE::.
20-10-2020, 21:27
Özel, ve gerçekten karakterli bir araç. Bana yandan Lotus Elise'yi andırdı.. Kazasız belasız sürüşler diliyorum, kırmızı renk konusundaki fikirlere katılıyorum. Ben de olsam mat kaplamayı sökerdim :)
Celimabi38
21-10-2020, 08:07
Özel, ve gerçekten karakterli bir araç. Bana yandan Lotus Elise'yi andırdı.. Kazasız belasız sürüşler diliyorum, kırmızı renk konusundaki fikirlere katılıyorum. Ben de olsam mat kaplamayı sökerdim :)
Tesekkur ederım guzel dıleklerınız için. Forumdaki tavsiyeler sonrası, kırmızıya geçme kararını daha fazla düşünmeye başladım.:)
Tesekkur ederım guzel dıleklerınız için. Forumdaki tavsiyeler sonrası, kırmızıya geçme kararını daha fazla düşünmeye başladım.:)
4C galeri SS'e verilmiş galiba lacivert Giulia ile beraber galiba.
Celimabi38
03-12-2020, 12:19
Yok Doga bey o benim arac degil. O arac spider degil bide trameri var bedelsiz. Benimki sessiz sakin yatiyor hala yerinde. Km'de yapmiyor. Giulia kimin onu hic bilmiyorum. Ama yanlis hatirlamiyorsam Istanbulparkta bir open pit'e gelmisti. O arac olmasi lazim.
eminkilic61
09-07-2024, 12:38
selamlar, araç hala sizde mi acaba? uzun zaman yorumu da bekleriz böyle keyifli bir makineden.