Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.5 TSI-TFSİ Kullanıcıları Sorun-Öneri Vb
Merhabalar, bu motor yeni çıkmış olması sebebiyle forum ortamında oldukça az bilgi var. Bu konu altında sorunlar, öneriler vb şeyler değerlendirilir diye düşündüm.
Ben 1.6 tdı dan geçtim 1.5 tfsı 150hp motora. A3 aracımda özellikle iki silindir modunda alt devirlerde bariz bir titreme yaşatıyor. Sorun mu yoksa motorun karakterimi tam anlayamadım. Başına gelmiş yada yaşamış olan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Ayrıca yurt dışında servisler sanırım bakımlarda 0-20 yağ kullanıyormuş doğuş ise 5-30 koyuyormuş. Bu durum beni şaşırttı açıkçası bakımda nasıl davranılmalı oldukça merak ediyorum.
mertypeR
21-10-2020, 14:56
Bende 2 gün önce sıfır a3 aldım. Bende 2 silindir moduna bir titreşim yok. Yani çok küçük olmuşsa ben hissetmemiş olabilirim. Sonuçta silindir sayısı azaldıkça titreşim artar fakat ben bariz bir titreşim hissetmedim. Konuyu takipteyim
Merhabalar, bu motor yeni çıkmış olması sebebiyle forum ortamında oldukça az bilgi var. Bu konu altında sorunlar, öneriler vb şeyler değerlendirilir diye düşündüm.
Ben 1.6 tdı dan geçtim 1.5 tfsı 150hp motora. A3 aracımda özellikle iki silindir modunda alt devirlerde bariz bir titreme yaşatıyor. Sorun mu yoksa motorun karakterimi tam anlayamadım. Başına gelmiş yada yaşamış olan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Ayrıca yurt dışında servisler sanırım bakımlarda 0-20 yağ kullanıyormuş doğuş ise 5-30 koyuyormuş. Bu durum beni şaşırttı açıkçası bakımda nasıl davranılmalı oldukça merak ediyorum.
Hayırlı olsun öncelikle yeni aracınız, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
Ben 1.4 TSI ACT Polo BlueGT araç kullandım, titreme yoktu hiç, anlamıyorsunuz bile 2 silindir modunu sadece egzoz modifiyesi yapıp, orta iptali yaptığınızda pırrr sesi oluyordu. MeRtCaN abi de 1.5 Leon almıştı, kendisi de görünce yazacaktır.
Yağ konusu ise, ülkenin hava şartlarına göre de değişkenlik gösterir aslında.
Sıfır alıp 10 bın km kullandım
1.5 eco tsi leon Fr
sehır ıcı 5/5.5 lt uzun yolda sakın kullanımda 4.5/5 lt yakıyordum
kutu ıcı kn fıltre vardı
2000 km de yagını boşaltık
5*30 liqu moly top tec 4200 koydum
ıcınden cıkan yag 2000 kmde sımsıyah dı
yelken modu ve eco mod cok guzel bır sıstem
cok hıssetırmesede bazen eco modan cıkarken cok ufak sılkeleme ben hıssedıyordum
aracın tepkıler cok guzeldı
100-200 suresı -1.7 egımde 26.5 sn aldım
Merhaba;
ülke şartlarına göre değişebilir yağ tipi ve bakım aralığı. Yol kalitesi,yakıt kalitesi,iklim koşulları etken eder. Mesela VAG eko sistemine göre Türkiye Dust Country ve Tropical Zone olarak sınıflandırılmakta.
Bende 2 gün önce sıfır a3 aldım. Bende 2 silindir moduna bir titreşim yok. Yani çok küçük olmuşsa ben hissetmemiş olabilirim. Sonuçta silindir sayısı azaldıkça titreşim artar fakat ben bariz bir titreşim hissetmedim. Konuyu takipteyim
İki silindir ile ilerlerken yol hafif rampalasti mi titreme geliyor. Nadiren klima acikkende yasanabiliyor. Diger durumlarda gercekten gecisler hissedilmiyor, iki silindir modu olsun yelken modu olsun su an icin basarililar. Baya kendinden soz ettirecek bir motor gibi. Sanirim sizin aracta a3 sedan. Sizin aracinizda hayirli olsun.
Hayırlı olsun öncelikle yeni aracınız, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
Ben 1.4 TSI ACT Polo BlueGT araç kullandım, titreme yoktu hiç, anlamıyorsunuz bile 2 silindir modunu sadece egzoz modifiyesi yapıp, orta iptali yaptığınızda pırrr sesi oluyordu. MeRtCaN abi de 1.5 Leon almıştı, kendisi de görünce yazacaktır.
Yağ konusu ise, ülkenin hava şartlarına göre de değişkenlik gösterir aslında.
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Sıfır alıp 10 bın km kullandım
1.5 eco tsi leon Fr
sehır ıcı 5/5.5 lt uzun yolda sakın kullanımda 4.5/5 lt yakıyordum
kutu ıcı kn fıltre vardı
2000 km de yagını boşaltık
5*30 liqu moly top tec 4200 koydum
ıcınden cıkan yag 2000 kmde sımsıyah dı
yelken modu ve eco mod cok guzel bır sıstem
cok hıssetırmesede bazen eco modan cıkarken cok ufak sılkeleme ben hıssedıyordum
aracın tepkıler cok guzeldı
100-200 suresı -1.7 egımde 26.5 sn aldım
Motor gercekten benimde hosuma gitti, daha 800 km de arac gerci ama sehir ici 6.6 ortalamam var. Performans olarakta 100-200 degerinizde arac stoksa iyiymis. Benim arac a3 sedan leona gore agir oldugundan bir tik daha yavas kalir sanirim.
Merhaba;
ülke şartlarına göre değişebilir yağ tipi ve bakım aralığı. Yol kalitesi,yakıt kalitesi,iklim koşulları etken eder. Mesela VAG eko sistemine göre Türkiye Dust Country ve Tropical Zone olarak sınıflandırılmakta.
Teşekkürler, benim atladigim bir husus olmuştu bu durum.
2 aylıki 2020 model 35 TFSI A3 sedanım var.
Yelken modu başarılı ve göstergede yelken modunda olduğu görülüyor.
Ama 2 silindir kapama olayı var mı emin değilim? Kapanyorsa ekranda bir uyarı falan görmüyorum.
Ama özellikle hafif rampa yukarı yolda, 1200-1500 devir arası gibi bir titreme yapıyor. Umarım şanzıman değildir.
Silindir kapamanın-açmanın titreşimi olabilir mi?
Motor kodum DPC
Ama 2 silindir kapama olayı var mı emin değilim? Kapanyorsa ekranda bir uyarı falan görmüyorum.
Ama özellikle hafif rampa yukarı yolda, 1200-1500 devir arası gibi bir titreme yapıyor. Umarım şanzıman değildir.
Motor kodum DPC
Dijital hiz acikken degil, tuketim bilgileri kismindan anlik tuketim acik olunca iki silindirde gittigi gozukuyor sadece. Bildigim kadariyla bu modu yol bilgisayarindan acip kapamakta mumkun degil.
Ben 2015 ten beri dsg7 şanzımanlı araç kullanıyorum, titremenin dsgden olma ihtimali bence mümkün degil. Zaten 4 silindire gectigi an direkt geciyor titresim. Dediginiz gibi 1200-1500 devir arasinda genelde oluyor. Yuksek devirde 2 silindir ile gidilirken pek bir titresim hissedilmiyor.
Ben yurtdışı forumlarda bu durumla karşılaştım. Bulunabilmiş bir çözüm yok, titreşim şanzıman değil motor kaynaklı.
Mehmetmert
22-10-2020, 06:21
Motor dusundugunuzdende komplike, vag bazen cidden gereksiz abartiyor. Araba miller cevrimini kullaniyor yanma olarak, vuruntuyu engellemek icinde silindirler plazma sprey ile falan kapli (sikistirma cok yuksek). Ben 2. Depon olarak dusunup, baska bir istasyonla denemeni dusunuyorum. Yurt disinda da var yazilmis ama ulkemizin mukemmel yakitindan olabileceğini dusunuyorum
Ben 3-4 değişik shell'den alıyorum yakıtı. Hep aynı titreşim.
1.5 TSI Kodiaqta kullanıyoruz, koca arabayı soluksuz götürüyor güzel motor sevdim ben.
Tüketimi küçük arabalarda çok daha iyidir diye düşünüyorum, F30 pert olduğunda ikame passat almıştım 1.5 TSI araba şehiriçi 6 litreler yakıyordu inanamadım. A3, Golf, Leonda ciddi az yakıyordur.
Yazılım var mı bunlara yaptıran oldu mu?
Bu arada güncel çekeyim:
1.6TDI Sedan A3 kullanıcısıyım yazılım-18 jant, ikame araç olarak HB 2020 Sıfır 1.5TSI verdiler. Aynı güzergahta TDI 5.1lt yakarken 1.5TSI 7.0lt yaktı.
Gidişi vs çok güzel, sessiz ve uzunda dur-kalka girmezse çok iyi anlık verileri.
Not: 1200-1450devir arası 2 silindir modu aktifken kesinlikle titriyor araç ama şanzımandan değil, motor titiriyor sanki çok düşük devirde kalmış gibi ama sıkıntı yaratacak bişey olduğunu düşünmüyorum.
1.5 TSI Kodiaqta kullanıyoruz, koca arabayı soluksuz götürüyor güzel motor sevdim ben.
Tüketimi küçük arabalarda çok daha iyidir diye düşünüyorum, F30 pert olduğunda ikame passat almıştım 1.5 TSI araba şehiriçi 6 litreler yakıyordu inanamadım. A3, Golf, Leonda ciddi az yakıyordur.
Yazılım var mı bunlara yaptıran oldu mu?
Abi ben kendi arabama yapmadım 15000 ı beklıyordum
ama bı leon bı tane de tıguan yaptım cıddı sekılde guzel oldu
arabanın alt devırlerı zaten cok ıyı yazılım ıle cok zevklı hale gelıyor
Day Walker
22-10-2020, 09:08
Bende 6 ay kadar Tiguan da kullandım.
Şehir içi 6-6.5 yaktı şehir dışı 4.5-5 lere kadar düştü ama tabiki sakin kullanımda.
Şehir gazladığımda 9 litre
Şehir dışı gazladığımda 7.5 lt gördüm
Ayrıca eco moddayken bende titreme vardı. Tiguanın büyüklüğünden midir bilemem ama sıkışık trafikte 1 den 2 ye alırkende titreme yapıyordu.
Son olarak ara hızlanmalarda tatlı bir sesi var.
Süper, az km yapalım ben de yaptırırım daha seri olsun.
Süper, az km yapalım ben de yaptırırım daha seri olsun.
Abi Kodiaq ne kadar yakıyor şu an istanbul kullanımında?
Motor kodum DPC
2 silindir modunda km göstergesinin yanında daire içinde ECO yazısı çıkıyordu benim 1.4 TSI ACT de.
belki sizinkilerde de aynısı olabilir.
Abi Kodiaq ne kadar yakıyor şu an istanbul kullanımında?
10 üstünü görmedim full trafikte, sakin yolda 7lere kadar düşüyor.
Dijital hiz acikken degil, tuketim bilgileri kismindan anlik tuketim acik olunca iki silindirde gittigi gozukuyor sadece. Bildigim kadariyla bu modu yol bilgisayarindan acip kapamakta mumkun degil.
Ben 2015 ten beri dsg7 şanzımanlı araç kullanıyorum, titremenin dsgden olma ihtimali bence mümkün degil. Zaten 4 silindire gectigi an direkt geciyor titresim. Dediginiz gibi 1200-1500 devir arasinda genelde oluyor. Yuksek devirde 2 silindir ile gidilirken pek bir titresim hissedilmiyor.
Bugün baktım gördüm 2 silindir modu yazısını.
Ama yelken modu gibi daha sık ve her zaman görünür olmasını isterdim.
Benim beklediğim gibi çıkmadı valla, ya da psikolojik olarak öyle hissediyorum.
Kick down esnasında vites küçültmesi çok daha hızlı olmalıydı bence. Şu an bana çok yavaşmış gibi geliyor.
Gerçi benimki şirket aracı. Ne verseler kullanırız :)
Aracı teslim etmeden önce Kemalpaşa otobanında bir denedim düzlükte 241 nefessiz oturttu baya şaşırdım uzunda baya iyi gidiyormuş :)
Aracı teslim etmeden önce Kemalpaşa otobanında bir denedim düzlükte 241 nefessiz oturttu baya şaşırdım uzunda baya iyi gidiyormuş :)
1.4 TSI'a göre üstlerde daha iyi gidiyor bence. 3 kişi + dolu bagaj izmir yeni yolda 1.5 tsi dsg leonla 236 gördüm ki gayet rahat hızlanıyor, daha da gidiyordu yol daralıyor diye çektim. Beklentimin üstünde çıktı genel olarak motor, nazlanmıyor hızlanırken.
160-170 den sonrakı hızlanması cıddı guzel
Yakıt aldığım yeri değiştirdim, bp’ye geçtim. Titreşim hissiyat olarak baya azaldı. Sanırım yakıt kalitesi de bu durumu etkiliyor.
İş dönüşü çevre yolunda yol boşken ufaktan bir basayım dedim. Hemen 230 lara çıkıveriyor :)
https://youtu.be/mut9WFpSG6w
Yakıt aldığım yeri değiştirdim, bp’ye geçtim. Titreşim hissiyat olarak baya azaldı. Sanırım yakıt kalitesi de bu durumu etkiliyor.
İş dönüşü çevre yolunda yol boşken ufaktan bir basayım dedim. Hemen 230 lara çıkıveriyor :)
%10 ethanol ekle bırde depo ya tıtresım hıc kalmıyor :)
Eco moduna gectiginde titreaim yapmasi normal. Cunku araba 2 silindire dusuyor. Sesi de pirpirpir diye degisiyor ztn. Eski act motorlarda da boyleydi bunlarda da boyle
Benimde 23bin km olacak.Çok memnunum performansından 1.5 tsi dan.Yazılım ile 180 hp ler alınıyormuş ama cesaret edemedim hem dsg hem yetkili servis olaylarından ötürü
onn_dear
29-10-2020, 09:44
Kesinlikle 1.4 tsi dan daha istekli hızlanıyor özellikle 200 den sonra hızlanma çok muazzam görünüyor.
mertypeR
30-10-2020, 10:49
Konu ile alakasız olacak ama bende bir şey sorayım
Aracım şuan 300 kmde devir dönmeden usul usul sürüyorum şimdilik arabalarda artık rodaj var mı yok mu ne yapmam gerekiyor ekstra acaba. Mesela ilk 1000 km hiç yüklenme sonra top speed yap motor açılsın diyen var ne yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz :)
Sportline
30-10-2020, 12:02
Ben çok hissetmedim titreme vs, yakıtı düşük performansı güzel, özellikle eğim olursa 250-260km/h gidiyor :) (passat 1.5)
selam hocam harika yürüyor ... meyil varmıydı yolda ? araç sedan mı ?
selam hocam harika yürüyor ... meyil varmıydı yolda ? araç sedan mı ?
Araç sedan hocam, evet meyil var. Videoda 150hp den daha fazla gibi yurumus meyilden :) ama 200 ustu hizlarda gercek anlamda basarili. Kolayca 240 lara cikabiliyor.
Konu ile alakasız olacak ama bende bir şey sorayım
Aracım şuan 300 kmde devir dönmeden usul usul sürüyorum şimdilik arabalarda artık rodaj var mı yok mu ne yapmam gerekiyor ekstra acaba. Mesela ilk 1000 km hiç yüklenme sonra top speed yap motor açılsın diyen var ne yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz :)
Eğitimlerde denilen şey şu rodaj yok. Parçalar artık yüzbinde bir toleranslarla üretim yapılıyor. Rodaj işi artık kalmadı. Fakat ilk bin km ihtiyatlı sürün sonuçta yeni motor bir cıvata gevşektir ya da sıkılmıştır bir hortum gevşek bağlanmıştır sonuçta hala insan montajda işin içinde bu olumsuzluğa yüksek hızda yakalanmayın paniklemeyin diye.
Bende act dsg leon var 1.4 afyon-ankara yolunda şu istihkak gibi zibil gri Scala'lardan birine tutuldum baya deneme şansımız oldu. Alt üst farketmiyor basar basmaz biraz yanyana yürüdükten sonra milim milim açıyor üstlerde 1.4 ün hiç esprisi kalmıyor. Apple gibi oldu bu sevmedim eskisini yavaşlattılar mı noldu
Haziran sonu bende 1.5 tsi a3 sportback aldım. Şuan 6000 km yaptım aracımla. Titreşim sorunu için yurtdışı forumlarda okuduğum motorun yazılımı ile alakalı olduğu, kanguru efekt diye adlandırmışlar hatta. 2020 yılında üretilen motorlarda yazılım ile büyük oranda çözüldüğünü söylüyorlardı. Benim motor kodumda dpca, rahatsız eden bir titreşim görmedim. Performans ve yakıtta bende çok memnunum, 4 kişi klima açık dolu bagajla 230 km gördüm, sapmam gerekti bıraktım.
İlk bakımdan sonra yazılım düşünüyorum bende. Yakıt konusunda katkılı kullanılmasını tavsiye ediyorlar, ***** yakıtımız kötü, o konuda da dikkat ediyorum.
1.5 tsi superb bende titreme konusunda ben hisstemedim. 19 jantla Ş.İçi yakıtım dur kalk 7,2 yazılım konusunda 1.5 tsi larda beyin kayıt ediyor silinse bile görülebiliyor,garanti kapsam dışı kalabilir dendi.Bilgisi olan var mı?
Haziran sonu bende 1.5 tsi a3 sportback aldım. Şuan 6000 km yaptım aracımla. Titreşim sorunu için yurtdışı forumlarda okuduğum motorun yazılımı ile alakalı olduğu, kanguru efekt diye adlandırmışlar hatta. 2020 yılında üretilen motorlarda yazılım ile büyük oranda çözüldüğünü söylüyorlardı. Benim motor kodumda dpca, rahatsız eden bir titreşim görmedim. Performans ve yakıtta bende çok memnunum, 4 kişi klima açık dolu bagajla 230 km gördüm, sapmam gerekti bıraktım.
İlk bakımdan sonra yazılım düşünüyorum bende. Yakıt konusunda katkılı kullanılmasını tavsiye ediyorlar, ***** yakıtımız kötü, o konuda da dikkat ediyorum.
Yazılım ve katkı konusunda yardımcı olabilirim detaylarını aktarırım
Race Werks İstanbul 05442080318
Yazılım ve katkı konusunda yardımcı olabilirim detaylarını aktarırım
Race Werks İstanbul 05442080318
Hocam 1.5 tsi superb bende titreme konusunda ben hisstemedim. 19 jantla Ş.İçi yakıtım dur kalk 7,2 yazılım konusunda 1.5 tsi larda beyin kayıt ediyor silinse bile görülebiliyor,garanti kapsam dışı kalabilir dendi.Bilginiz var mı?
Akif bey 1.5 tsi grubu henüz OBD olmadı. Beyni soketlerinden ayırdıktan sonra müdahele ediliyor. Beynin bu durumda kayıtedebileceği bir veri olacağını düşünmüyor. Şehir efsanesi gibi görünüyorum. Ankaradasınız sanırım yazılım için Serdar Bey ile görüşebilirsiniz 0532 638 22 73
Hocam 1.5 tsi superb bende titreme konusunda ben hisstemedim. 19 jantla Ş.İçi yakıtım dur kalk 7,2 yazılım konusunda 1.5 tsi larda beyin kayıt ediyor silinse bile görülebiliyor,garanti kapsam dışı kalabilir dendi.Bilginiz var mı?
Akif bey 1.5 tsi grubu henüz OBD olmadı. Beyni soketlerinden ayırdıktan sonra müdahele ediliyor. Beynin bu durumda kayıtedebileceği bir veri olacağını düşünmüyor. Şehir efsanesi gibi görünüyorum. Ankaradasınız sanırım yazılım için Serdar Bey ile görüşebilirsiniz 0532 638 22 73
Cevabınız için teşekkür ederim. Yazılım yapan bir firmanın bayisi başka bir arkadaşa böyle bilgi vermiş.Sadece öğrenmek istedim.
doğru, artık bütün geçmiş TD1 TG1 TE1 TB1 Flag sistemleri ile VW tarafından görülüyor ister obd ister bench yani beyin dışarda uygulama yapılması hiçbirşey ifade etmiyor. Siz yazılımı sildirip orjinal hali ile servise gitseniz dahi servis bunu anlayabilcek kapasitededir. Uygulama yaptırırken herzaman bunları göz önünde bulundurun. Aracınızın garantisi bozulmaz vs. diyen kişilere itibar etmeyin tamamen hurafedir. Servis birşeyden şüphelendiği an aracı garantiden cıkarabilir.
Mehmetmert
10-12-2020, 19:00
2020 bitiyor, 2021’ e girecegiz arkadaslar. Direkt anlayabiliyorlar tuningli oldugunu. Utku guzelce yazmis yukarida flag sistemlerini. En azindan yazilim isini yapan arkadaslar googlede arastirsin biraz :( Hicbir ise yaramayan tuningbox bile anlasilir artik...
Temmuz 2020’ den itibaren leon 1.5 150 Dsg kullanıyorum.
Öncesinde 1.2 Tsi Polo kullanıyordum yakıt olarak bana daha fazla yakıyor gibi geldi.
Şuan 6.000 KM’deyim -3 eğimde ancak 240 km/h görüyor düzde nasıl bu hızlara cıkıyorsunuz anlamıyorum.
Düzde 220 lere ancak çıkıyor sonra nefesi kesiliyor.
Sanırım stock hızlanmada 100-200 34 saniye.
Oem 18 jant var bende acaba bumu çok etkiliyor :)
Öncesinde 1.2 Tsi Polo kullanıyordum yakıt olarak bana daha fazla yakıyor gibi geldi.
Şuan 6.000 KM’deyim -3 eğimde ancak 240 km/h görüyor düzde nasıl bu hızlara cıkıyorsunuz anlamıyorum.
leon la a3'ün aerodinamiği aynı olamaz, yüksek hızda audi geçicektir
ya sızın aracta bı sıkıntı var
ya benımkınde var
100-200 -1.7 egımde 26.6 sn olcum yaptım
sadece k&n fıltre vardı
bıdee yagını sıfırken lm 5/30 ıle degıstırmıstım.
fazla devır cevırmeden bence manuel olarak kullanarak bır sure alın
benım arac 2020 dsg mat paket 18 jantlıydı
fıltre harıcı stoktu
https://i.hizliresim.com/ICImkN.jpg (https://hizliresim.com/ICImkN)
45E668DE-CC98-463D-A0BD-868FB4A786BB - Hızlı Resim (https://hizliresim.com/cV2O5F)
Bu kadar fark olmamalı sanki ama anlam veremedim.
https://hizliresim.com/cV2O5F
Yakıt shell, bp alıp motul oktan arttırıcı ile denesem iyileşme olurmu acaba ?
Gerçi 1.2 tsi aracımda big turboydu aynı yerden yakıt aldığımda patırtı vs problemim yoktu.
45E668DE-CC98-463D-A0BD-868FB4A786BB - Hızlı Resim (https://hizliresim.com/cV2O5F)
Bu kadar fark olmamalı sanki ama anlam veremedim.
https://hizliresim.com/cV2O5F
Yakıt shell, bp alıp motul oktan arttırıcı ile denesem iyileşme olurmu acaba ?
Gerçi 1.2 tsi aracımda big turboydu aynı yerden yakıt aldığımda patırtı vs problemim yoktu.
Evet yakıt kalıtesı de buyuk etken ama o kadar fark olacagını dusnmuyorum
Evet yakıt kalıtesı de buyuk etken ama o kadar fark olacagını dusnmuyorum
Bp’nin kendi şubesinden yakıt alıp oktan arttırıcı kullanarak yeniden süre alıp paylaşıcam.
Ben sport modda süre almaya başlıyorum ama belki şöyle bir yanlışlık yapıyor olabilirim.
Hangi vites
Hangi devir aralığı / hız İle kurularak başladınız burada ?
Bu ölçümler cep telefonu ile mi yapılıyor yoksa dbn le mi?
Mehmetmert
17-12-2020, 11:30
-1.7 ile -0.8 egim bayagi farkli ama. Sureler benzer bence
Mehmetmert
17-12-2020, 11:31
-1.7 ile -0.8 egim bayagi farkli ama. Sureler benzer bence
Bknz google pgear brocum :D
Bp’nin kendi şubesinden yakıt alıp oktan arttırıcı kullanarak yeniden süre alıp paylaşıcam.
Ben sport modda süre almaya başlıyorum ama belki şöyle bir yanlışlık yapıyor olabilirim.
Hangi vites
Hangi devir aralığı / hız İle kurularak başladınız burada ?
Ben arabayı bayıden aldım
Sport Moda bastım bı daha hıc bı modda kullanmadım
aldıgım gun ıle sattıgım gun de hep sporttadı :)
manuel vıtesde 60-70 gibi gazlayıp 220 de bıraktım
keske vıdeolu cekseydım
ama onceden de dedıgım gıbı 200 km de aracın yagını bosaltım Lıquı moly toptec 4200 koydum
bıde kn kutu ıcı hava fıltresı ve fıltre kutusundakı snow guard denılen parcayı sokup hava fıltresının hava alan kısımı kapalı oluyor orayı açtım
bu kadar fark edecegını dusunmuyorum ama :) belkıde fark etmıs de olabılır :)
https://mk0autoinstruct25ass.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2016/07/DSC_9125-2000x1335.jpg
https://dgolfrmk7.webnode.fr/_files/200000029-36a6537a0c/700/snowguard%202.jpg
https://mk0autoinstruct25ass.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2016/07/DSC_9126-2000x1335.jpg
https://s3.eu-west-2.amazonaws.com/vwroc/monthly_2017_08/Intake.thumb.png.90bf2fb7d8000bc2a38e579750d2c4cc. png
fotolar Alıntı
P Gear ile ölçüm yapıyoruz
hatta izmit körfez ve İstanbul parkda kullanma sansım oldu.. Transponder ile birebir süre olçüyor
İncelemek isterseniz
PGEAR Interactive (http://www.pocketgear360.com/carya_website/en/)
Kanalıma hoşgeldiniz :D : P-GEAR Tanıtım ve Karşılaştırma - 100-200 un kac?? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=xaPEw8lDer4)
Resul911
18-12-2020, 08:05
Ben arabayı bayıden aldım
Sport Moda bastım bı daha hıc bı modda kullanmadım
aldıgım gun ıle sattıgım gun de hep sporttadı :)
manuel vıtesde 60-70 gibi gazlayıp 220 de bıraktım
keske vıdeolu cekseydım
ama onceden de dedıgım gıbı 200 km de aracın yagını bosaltım Lıquı moly toptec 4200 koydum
bıde kn kutu ıcı hava fıltresı ve fıltre kutusundakı snow guard denılen parcayı sokup hava fıltresının hava alan kısımı kapalı oluyor orayı açtım
bu kadar fark edecegını dusunmuyorum ama :) belkıde fark etmıs de olabılır :)
https://mk0autoinstruct25ass.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2016/07/DSC_9125-2000x1335.jpg
https://dgolfrmk7.webnode.fr/_files/200000029-36a6537a0c/700/snowguard%202.jpg
https://mk0autoinstruct25ass.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2016/07/DSC_9126-2000x1335.jpg
https://s3.eu-west-2.amazonaws.com/vwroc/monthly_2017_08/Intake.thumb.png.90bf2fb7d8000bc2a38e579750d2c4cc. png
fotolar Alıntı
Merhaba;
1.4 tsi lerin filtre kutusunda da snow guard denılen parca varmı ? bende hava çekişini iyileştirmek istiyorum.
birde K&N kutu içi filtrenin performansa faydası oldu mu ?
Merhaba;
1.4 tsi lerin filtre kutusunda da snow guard denılen parca varmı ? bende hava çekişini iyileştirmek istiyorum.
birde K&N kutu içi filtrenin performansa faydası oldu mu ?
1.6 tdı leonda cıktı o parca
tsı a bakmak gereklı
kutu ıcı fıltre yapıp hava gırısını de açarsanız fazlası ıle yararı olacagını dusunuyorum
Sti_Ozan
18-05-2021, 00:49
Aracına DP+spor kat yada sadece DP yaptıran var mı? Bi video atabilirse süper olur, benimde aklımda ama ne ses çıkar tam kestiremiyorum.
1.5 TSI Stage 3 ne aşamada acaba bileniniz duyanınız var mı ?
Arge ne aşamada acaba RSA Tarafımda ?
Mehmetmert
04-06-2021, 16:58
1.0 TSI Stage3 yakında tamamlanacak, çak az kaldı. Ardından 1.5 TSI Stage3 çalışması başlayacak ama pandemide gerçekten her şey yavaş ve zor oluyor. 2021 yılı içinde tamamlanır yüksek ihtimal(bence)
CelalMrz
04-06-2021, 17:05
1.0 TSI Stage3 yakında tamamlanacak, çak az kaldı. Ardından 1.5 TSI Stage3 çalışması başlayacak ama pandemide gerçekten her şey yavaş ve zor oluyor. 2021 yılı içinde tamamlanır yüksek ihtimal(bence)
Pazar günü pizza alırken gördüm dükkanı çarşamba günü de öğlen vakti geldim hayırlı olsuna kapalıydın
Mehmetmert
04-06-2021, 17:30
Pazar günü pizza alırken gördüm dükkanı çarşamba günü de öğlen vakti geldim hayırlı olsuna kapalıydın
Şimdi saatlere baktımda, 10:20 - 12:50 arası yoktum :) Ufak bir sanayide cam işim vardı malesef :( Beklerim yinede
Sti_Ozan
01-07-2021, 09:43
1.5 Tsi'larda yazılım için bir kaç firma ile görüştüm. Beynin üzerindeki pinlerden yazıyoruz diyen de oldu obd den yazarız diyende oldu. Bilgisi olan var mı? Üzerindeki pinlerden yazmak sağlıklı mı? Obd den yazılabilir mi? Dp-Filtre-yazılım üçlüsüyle turboya da zulüm olmadan uzun süreli kullanım için kaç hp alabiliriz?
1.5 Tsi'larda yazılım için bir kaç firma ile görüştüm. Beynin üzerindeki pinlerden yazıyoruz diyen de oldu obd den yazarız diyende oldu. Bilgisi olan var mı? Üzerindeki pinlerden yazmak sağlıklı mı? Obd den yazılabilir mi? Dp-Filtre-yazılım üçlüsüyle turboya da zulüm olmadan uzun süreli kullanım için kaç hp alabiliriz?
Ben olsam RSA ile bir görüşürdüm. 180-185hp alınıyor.
Ben fırma olarak
Bench mode dedıgımız beyının pınlerıne kablo baglayarak yapamaktan yanayım
daha garantı vı sorunsuz okuma yazma yapılablıyor
stage 1
175 hp
300 nm
tork ve guc alınabılıyor
daha ust gucler ıcın turbonun dayanıksız oldugunu dusunuyorum
yazılım olarak tercıh edecegınız fırmayı youtube uzerınden reklam vs degıl de
daha cok yaptıgı arabaların referasına gore secmeızı onerırım :)
Sti_Ozan
01-07-2021, 16:25
Ben olsam RSA ile bir görüşürdüm. 180-185hp alınıyor.
Abi görüştüm dediğin güç tahminlerini söylediler,beynin pinleri üzerinden yazacaklarını söylediler bi danışmak istedim ama anladığım kadarıyla üzerindeki turbo ile çok bir şey çıkarmıyor genelde tavsiyeler 1.4 tsi ın hibrit turbosuyla stage 3 olup 220-230hp gibi güçler alınabileceği yönünde.
Ben fırma olarak
Bench mode dedıgımız beyının pınlerıne kablo baglayarak yapamaktan yanayım
daha garantı vı sorunsuz okuma yazma yapılablıyor
stage 1
175 hp
300 nm
tork ve guc alınabılıyor
daha ust gucler ıcın turbonun dayanıksız oldugunu dusunuyorum
yazılım olarak tercıh edecegınız fırmayı youtube uzerınden reklam vs degıl de
daha cok yaptıgı arabaların referasına gore secmeızı onerırım :)
Önerinize kesinlikle katılıyorum,forumda da aklımdaki firmaların yaptığı arabalar kaç saniye koşuyor diye değilde ne kadar sorunsuz yürüyebiliyor onları araştırmaya çalışıyorum. Öneri için teşekkür ederim :)
Bu arada sizin firma hangisiydi? Kusura bakmayın firmaları bilsemde sahiplerini yada bayilerini pek bilmiyorum piyasada olmadığım için :)
Ben paşaoğlu bayisiyim.
Ben kendim de 1.5 tsı kullandım sıfır alıp
zaten cok guzel verımlı bır motor
ufak hava fıltresıne doknuşlar ıle bıle cok guzel verımler aldım ben
Sti_Ozan
02-07-2021, 14:10
Ben paşaoğlu bayisiyim.
Ben kendim de 1.5 tsı kullandım sıfır alıp
zaten cok guzel verımlı bır motor
ufak hava fıltresıne doknuşlar ıle bıle cok guzel verımler aldım ben
Avatardaki logoya dikkat etmemişim kusura bakmayın :) Stage3 için bir çalışma yaptınız mı? Şu turbo bolt-on kullanılabilir vs tarzında? Golf Gti turbosu kullanılabilir mi mesela? Yada polo gti turbosu hibritlenip kullanılabilir mi?
individual
02-07-2021, 15:57
1.5 TSI üzerinde gelen turbo yüksek güçler için çok sağlık değildi.Turbo değişimi için 1.4 TSI 140HP üzerinde gelen ihi mar ak turbo alınıp hibrit yapılabilir bilir.
Sti_Ozan
02-07-2021, 16:53
1.5 TSI üzerinde gelen turbo yüksek güçler için çok sağlık değildi.Turbo değişimi için 1.4 TSI 140HP üzerinde gelen ihi mar ak turbo alınıp hibrit yapılabilir bilir.
Bolt-on olarak takılabilir mi? Birde Golf Gti ın yani 2.0 tsi ın turbosunu kullanabilir miyiz? + ları - leri ne olur bilginiz var mı?
individual
02-07-2021, 16:59
Bolt-on olarak takılabilir mi? Birde Golf Gti ın yani 2.0 tsi ın turbosunu kullanabilir miyiz? + ları - leri ne olur bilginiz var mı?
ben kendim bir işlem yapmadım ama seat forumdan 1.5 tsi turbosunda yazılım sonrası sorun yaşayıp ihiturboya geçen vardı.konuyu bulursam link paylaşırım.tahminimce 1.4TSI ihi turbosu bolt on oluyor ve sağlam güzel bir turbo.
1.2TSI takan olmuştu.
2.0 turbosu çok büyük gelebilir.
örnek olarak bu video azda olsa yardımcı olur sanırım.
https://www.youtube.com/watch?v=Vhbr_d4tHy4&t=34s
Seat İbiza 1.2 Stage 3 Big Turbo 250 PS / Dunyanın En Hızlı 1.2 TSi'ı ? / 100-200 11.9 Hızlı ! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Vhbr_d4tHy4&t=34s)
https://www.youtube.com/watch?v=oLCQAzlr7ZE
Balistique
03-07-2021, 00:58
1.5 tsi ların turbosu vtg. Bolt on olarak 1.4 tsi ihi ile degisince sorun olmayacakmı?
Mehmetmert
03-07-2021, 16:12
-1.4 TSI 140lıktan, 1.5 TSI'ın turbosu daha büyük ve daha verimli. Stock olarakda yüksek basınçlarda çalışıyor 1.5 tsi, 1.4tsi'a göre.
-1.5 TSI'a bolt on 1.4 TSI turbosu takmanın bir mantığı yok çünkü 1.5 TSI çok daha verimli ve sağlam.
-1.5 TSI'da VGT turbolu olanda var VGT'siz olanda var.
-1.5 TSI 130 ile 150lik turbolarıda farklı bu arada (hem boyut hem çalışma mantığı olarak). İnternette 1.5 TSI için okuduğunuz bilgi.
-Daha fazla güç alımında turbo değil, yakıt kalitesi limitliyor bizi(en azından bizim düşüncemiz bu). Sıkıştırma oranı yüksek, ülkenin pompa yakıtıyla zorlanıyor.
Sti_Ozan
05-07-2021, 08:17
ben kendim bir işlem yapmadım ama seat forumdan 1.5 tsi turbosunda yazılım sonrası sorun yaşayıp ihiturboya geçen vardı.konuyu bulursam link paylaşırım.tahminimce 1.4TSI ihi turbosu bolt on oluyor ve sağlam güzel bir turbo.
1.2TSI takan olmuştu.
2.0 turbosu çok büyük gelebilir.
örnek olarak bu video azda olsa yardımcı olur sanırım.
https://www.youtube.com/watch?v=Vhbr_d4tHy4&t=34s
Seat İbiza 1.2 Stage 3 Big Turbo 250 PS / Dunyanın En Hızlı 1.2 TSi'ı ? / 100-200 11.9 Hızlı ! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Vhbr_d4tHy4&t=34s)
https://www.youtube.com/watch?v=oLCQAzlr7ZE
Videoları izledim evet üstlerde gelme durumu fazlasıyla can sıkıcı olur en azından benim tarafımda. Roll koşturmayacak sonuçta sadece şehiriçi biraz daha hareketlendirmeye çalışıyoruz :) Bilgiler için teşekkür ederim.
-1.4 TSI 140lıktan, 1.5 TSI'ın turbosu daha büyük ve daha verimli. Stock olarakda yüksek basınçlarda çalışıyor 1.5 tsi, 1.4tsi'a göre.
-1.5 TSI'a bolt on 1.4 TSI turbosu takmanın bir mantığı yok çünkü 1.5 TSI çok daha verimli ve sağlam.
-1.5 TSI'da VGT turbolu olanda var VGT'siz olanda var.
-1.5 TSI 130 ile 150lik turbolarıda farklı bu arada (hem boyut hem çalışma mantığı olarak). İnternette 1.5 TSI için okuduğunuz bilgi.
-Daha fazla güç alımında turbo değil, yakıt kalitesi limitliyor bizi(en azından bizim düşüncemiz bu). Sıkıştırma oranı yüksek, ülkenin pompa yakıtıyla zorlanıyor.
Hocam bilgiler için teşekkür ederim, Filtre,dp stage 1 yazılım ile bildiğim kadarıyla sizin de bayisi olduğunuz RSA 180-185 HP civarı alınacağını söylüyordu. Turbonun limitlerine gelmiş oluyor muyuz? 1.5 TSİ için geri dönüşler nasıl?
Mehmetmert
05-07-2021, 08:26
Turbonun limitlerine gelmiyoruz, dp yapsanizda yapmasanizfs guc ve sure ayni olacaktir. Ben ethanol ile kullanirim derseniz veriler degisir :) dedigim gibi limitleyen sey gercekten yakit kalitesi su an icin
Sti_Ozan
17-08-2021, 11:41
Aracın bakıma 1 ay kala yağ seviyesi uyarısı verdi 13.08 tarihinde yıllık bakımı geliyordu. Mart ayında aldık,ondan öncesinde araç otoparkta çok aktif kullanılmayacak şekilde duruyor muş. 5 ayda 10k km gibi bir yol yaptık. ortalama 7k km şehirdışı ve tempoluydu (150-180). Normal mi? önceki bakımı ben yapmadığım için eksiltmeyi tam olarak anlayamadım. Bilgisi olan var mı? Servis tempolu sürüşte yağ eksiltmesi normal vs.vs. dedi. Aracın garantisi eylül ayının sonunda bitiyor.
Mehmetmert
17-08-2021, 13:08
Aracına DP+spor kat yada sadece DP yaptıran var mı? Bi video atabilirse süper olur, benimde aklımda ama ne ses çıkar tam kestiremiyorum.
Seat Leon FR DSG 1.5 TSI Stage 1 | 185hp 330nm | 50 - 200 kmh | RSA Motorsports Tune | - YouTube (https://youtu.be/TieDVNjxOXY)
Sport kat değil bu ama videoda çok ses çıkmıyor, ses hem gür hem çok yüksek bence
Aracın bakıma 1 ay kala yağ seviyesi uyarısı verdi 13.08 tarihinde yıllık bakımı geliyordu. Mart ayında aldık,ondan öncesinde araç otoparkta çok aktif kullanılmayacak şekilde duruyor muş. 5 ayda 10k km gibi bir yol yaptık. ortalama 7k km şehirdışı ve tempoluydu (150-180). Normal mi? önceki bakımı ben yapmadığım için eksiltmeyi tam olarak anlayamadım. Bilgisi olan var mı? Servis tempolu sürüşte yağ eksiltmesi normal vs.vs. dedi. Aracın garantisi eylül ayının sonunda bitiyor.
Bence normal bakımı yaklaştıysa, 2000kmde 1 litre eksiltmesi falan normal değil.
Sti_Ozan
17-08-2021, 13:20
Seat Leon FR DSG 1.5 TSI Stage 1 | 185hp 330nm | 50 - 200 kmh | RSA Motorsports Tune | - YouTube (https://youtu.be/TieDVNjxOXY)
Sport kat değil bu ama videoda çok ses çıkmıyor, ses hem gür hem çok yüksek bence
Bence normal bakımı yaklaştıysa, 2000kmde 1 litre eksiltmesi falan normal değil.
Kısmetse bende eylül ayında Rsa ya uğrayıp stage 1 yapmayı düşünüyorum. Videonuzu izledim aslında dp+orta iptalle çok güzel ses alınıyor ama o da bana uymuyor. Aklımdaki tek soru işareti DP ye gerek var mı yoksa sadece yazılım atıp geçmeli miyim ona tam karar veremedim :) Birde hava filtresi videonuzu izlemiştim aynı şekilde kutu içi K&N kullanmak istiyorum,üst devirlerde orjinal filtrenin daha soğuk hava çektiğini söylemiştiniz loglardan. Filtre işine de gerek yok mu diyelim o zaman?
Yağ hakkındaki bilgilendirme için teşekkür ederim :)
Mehmetmert
17-08-2021, 17:00
Hayır üstlerde kutu içi daha düşük sıcaklıkta hava geçiriyor. Her devirde artısı var ama fiyatına göre getirisi tartışılır orijinal filtreler gerçekten çok verimli ve güzel.
DP'nin bir getirisi yok şu an için performans olarak, çünkü orijinal katalizörüde çok verimli. Bence en güzel kombin 400 cell sport kat, spor son susturucu.
Sti_Ozan
18-08-2021, 09:05
Hayır üstlerde kutu içi daha düşük sıcaklıkta hava geçiriyor. Her devirde artısı var ama fiyatına göre getirisi tartışılır orijinal filtreler gerçekten çok verimli ve güzel.
DP'nin bir getirisi yok şu an için performans olarak, çünkü orijinal katalizörüde çok verimli. Bence en güzel kombin 400 cell sport kat, spor son susturucu.
Teşekkür ederim bilgiler için :)
i-vtec07
18-08-2021, 14:21
Bilgiler için teşekkürler, stock 1.4 tsı 150 hp ile stock 1.5 tsı 150 hp arasında hızlanma farkı var mı sizce ?
Bilgiler için teşekkürler, stock 1.4 tsı 150 hp ile stock 1.5 tsı 150 hp arasında hızlanma farkı var mı sizce ?
Audi A3 - Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Audi_A3#A3_Sedan_(2013%E2%80%93present))
En altta engines kısmı var, orada fark olduğu yazıyor.
i-vtec07
18-08-2021, 16:41
Audi A3 - Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Audi_A3#A3_Sedan_(2013%E2%80%93present))
En altta engines kısmı var, orada fark olduğu yazıyor.
Mehmet i instagramda takip ediyorum onların firması yol testi yapıp farklı eğimlerde sürekli süre alıyorlar teknik farkdan ziyade yolda ne kadar fark var ikisi arasında 1.5 ne kadar hızlı onu merak ediyorum,
Edit: imla
2020 A3 sahibiyim. KN kutu içi filtre ve Dr.Ecu da soft yazılım yaptırdım. 175 bg 300 tork alabileceğimi söylediler. Komple ses yalıtımı, ses sistemi ve 18 jantlardan sonra artan yakın tüketimim orjinal hafif ve 16 jantlı haline döndü. Gaz tepkisinde hissedilir fark var. Ama net bir şekilde süre alamadım. Şuan memnunum işlemden, yap sıcaklığına ve turboya çok özen gösteriyordum şimdi daha dikkatliyim tabiki. Yavuz abiye de yardımları için teşekkür ederim
2020 A3 sahibiyim. KN kutu içi filtre ve Dr.Ecu da soft yazılım yaptırdım. 175 bg 300 tork alabileceğimi söylediler. Komple ses yalıtımı, ses sistemi ve 18 jantlardan sonra artan yakın tüketimim orjinal hafif ve 16 jantlı haline döndü. Gaz tepkisinde hissedilir fark var. Ama net bir şekilde süre alamadım. Şuan memnunum işlemden, yap sıcaklığına ve turboya çok özen gösteriyordum şimdi daha dikkatliyim tabiki. Yavuz abiye de yardımları için teşekkür ederim ����
Turbo değişmeden 175 bg hayalini kurarsın ancak, 145 dir o :)
Mehmetmert
27-08-2021, 13:32
Mehmet i instagramda takip ediyorum onların firması yol testi yapıp farklı eğimlerde sürekli süre alıyorlar teknik farkdan ziyade yolda ne kadar fark var ikisi arasında 1.5 ne kadar hızlı onu merak ediyorum,
Edit: imla
1.5 TSI uzunda şaka gibi 260-270'ler hava uçuşuyor gelen videolarda :) Stock olarakta aynı araçta 1.5 tsi bence bayağı hızlı 1.4 TSI'dan. İyi bir yakıt ile tabiki, sıkıştırma oranı daha yüksek olduğu için yakıt çok önemli(daha dayanıklı bir motor vuruntuye tabi ki)
Turbo değişmeden 175 bg hayalini kurarsın ancak, 145 dir o :)
Arkadaş 30 mu 35 mi motor yazmamış ama 35 ise zaten 150 hp, 175 neden olmasın?
1.5 150 lik benim araba ya yazmamışım. 175 olmuştur herhalde, stok 1.5 le denedim geçiyorum rahatça
Arkadaş 30 mu 35 mi motor yazmamış ama 35 ise zaten 150 hp, 175 neden olmasın?
tdi sandım ben :D
tdi sandım ben :D
Yaw konunun başlığı "1.5 TSI-TFSİ Kullanıcıları Sorun-Öneri Vb" ne TDI'ı :)
herkese merhaba 2020 a3 aracım var 35 tfsı
dp düz boru varex yazılım kombini var daha önce 1.4 tsi leon coupem vardı stage 2+ sevdiğim motor sorum şudur
1,5 için filtre kiti arıyorum yardımcı olacak varmı yoksa costum mu yapacağız?
ileride hybrid setup düşünüyorum bakalım ne + ve - si olacak
ErenErdem
28-08-2021, 22:14
dp düz boru varex yazılım kombini var daha önce 1.4 tsi leon coupem vardı stage 2+ sevdiğim motor sorum şudur
Ramair filtre kiti üretti, oradan alınabilir veya kutu içivkn tercih edilebilir.
Sti_Ozan
02-09-2021, 16:30
Ramair ve forge un kitleri var şu an. Ramair ortalama 150-160 pound civarı,Forge 350-360 civarıydı sanırım
Sti_Ozan
04-04-2022, 14:09
Güncel diyelim konu da canlansın,
Araca önce dp yaptık ses gayet güzeldi ama baba rahatsız olmasın diye ortaya varex taktık, şimdide civicler gibi zırıldamasını kesmek için varex öncesi spor susturucu birde sona spor susturucu yapıp dışarıya çıkış vericez.
Harici olarak Rsa da yazılım yapıldı. Tahmini 185HP 330NM tork dendi, ekstra olarak K&N kutu içi filtreyi de taktım bence gidişi gayet tatminkar oldu.
Filtre kazanındaki o emişe yön veren parçayı sökmek gerekiyor muydu gerekmiyor muydu emin olmadığım için üstünde bıraktım onu, olmadı onu da sökeriz.
Aracımda act motorlarda olan sondaki 2 susturucudan en sondakini söktüm sağ ve sol çift çıkışlı cupra tarzında egzos uçları taktım.Çok hafif ve güzel bir ses aldım.Yanlız araç eco moda girip 2 silindire düşünce susturucu iptalinin de etkisi ile az da olsa hırıldama sesi çıkartıyor.Merak ettiğim şey bu eco mod yazılım ile iptal oluyor mu?Oluyorsa da zararı olur mu?
individual
22-04-2022, 12:33
Aracımda act motorlarda olan sondaki 2 susturucudan en sondakini söktüm sağ ve sol çift çıkışlı cupra tarzında egzos uçları taktım.Çok hafif ve güzel bir ses aldım.Yanlız araç eco moda girip 2 silindire düşünce susturucu iptalinin de etkisi ile az da olsa hırıldama sesi çıkartıyor.Merak ettiğim şey bu eco mod yazılım ile iptal oluyor mu?Oluyorsa da zararı olur mu?
emin değilim ama sanki araca yazılım yapılırken kapatılabiliyordu diye aklımda kalmış.
emin değilim ama sanki araca yazılım yapılırken kapatılabiliyordu diye aklımda kalmış.
Teşekkür ederim bilgi için.Dediğiniz gibi sanırım yazılım ile kapatılıyotmuş.Bayram sonrası yazılım yapılırken sorucam.
Güncel diyelim konu da canlansın,
Araca önce dp yaptık ses gayet güzeldi ama baba rahatsız olmasın diye ortaya varex taktık, şimdide civicler gibi zırıldamasını kesmek için varex öncesi spor susturucu birde sona spor susturucu yapıp dışarıya çıkış vericez.
Harici olarak Rsa da yazılım yapıldı. Tahmini 185HP 330NM tork dendi, ekstra olarak K&N kutu içi filtreyi de taktım bence gidişi gayet tatminkar oldu.
Filtre kazanındaki o emişe yön veren parçayı sökmek gerekiyor muydu gerekmiyor muydu emin olmadığım için üstünde bıraktım onu, olmadı onu da sökeriz.
Sadece DP ile stok sesten ne kadar arttı ses?
Hafif bir hırıltı, homurtu istiyorum. Diğer susturuculara dokunmadan DP değiştirsem alır mıyım yoksa fazla mı kaçar?
Hafif bir hırıltı, homurtu istiyorum. Diğer susturuculara dokunmadan DP değiştirsem alır mıyım yoksa fazla mı kaçar?
Dp den sonra kucuk bı katalızor ve orta susturucuyu alırsanız dp sokmeden guzel bı ses cıkar
Dp den sonra kucuk bı katalızor ve orta susturucuyu alırsanız dp sokmeden guzel bı ses cıkar
Peki sadece Dp yapsak? Mümkün mertebe ellememe taraftarıyım sistemin geri kalanını
Peki sadece Dp yapsak? Mümkün mertebe ellememe taraftarıyım sistemin geri kalanını
Bende hafif bir ses istiyordum bu yüzden son susturucu iptali yaptım.Tavsiye edebilirim
Sti_Ozan
25-04-2022, 14:25
Abi özelden numaramı atayım sadece dp ile cold start videosu var ileteyim istersen alt devirler sessiz gaza basınca içeride tatlı bi homurtu oluyor ufaktanda dsg fart olayı oluyor. Yalnız ciddi anlamda benzin kokusu oluyor şu anda. Spor kata geçicem sanırım.
DPC motor kodlu 1.5 TFSI’da ACT diğer adıyla COD özelliği var mı?
Motorun alt devirleri çok güzel orta iptali yaptığımda alt devirlerde kayıp yaşar mıyım ?
Motorun alt devirleri çok güzel orta iptali yaptığımda alt devirlerde kayıp yaşar mıyım ?
Kayıptan önce ACT devreye girdiğinde ki oluşacak ses sizi mutlaka rahatsız edecektir :)
Tecrübe ederek konuşuyuorum.
Kayıptan önce ACT devreye girdiğinde ki oluşacak ses sizi mutlaka rahatsız edecektir :)
Tecrübe ederek konuşuyuorum.
Ortadaki 2 susturucuyu da mı aldınız ? sonu iptal etmek istemiyorum edince dip gazda ıslık sesi yapıyor :)
Ortadaki 2 susturucuyu da mı aldınız ? sonu iptal etmek istemiyorum edince dip gazda ıslık sesi yapıyor :)
Ben iki çeşit denemiştim.
ilk olarak orta iptal son varex
ikinci de orta ufak spor
son Supersprint tarzıydı.
iki türlü de act devreye girdiğinde ses geliyor malesef..
Aracında yağ eksiltme sorunu yaşayan oldu mu?
Sti_Ozan
02-08-2022, 13:46
Ben iki çeşit denemiştim.
ilk olarak orta iptal son varex
ikinci de orta ufak spor
son Supersprint tarzıydı.
iki türlü de act devreye girdiğinde ses geliyor malesef..
Abi o işin çözümü ACT devreye girecek şekilde kullanırken egzozu kapatmak :D
Sti_Ozan
02-08-2022, 13:54
Egzoz konusunda bir kaç deneme de ben yaptım,
İlk olarak sadece Dp yaptırdım, arabanın içinde güzel bi homurtu var ama dışarıda ses yok gibi bir şeydi. Aile ile kullandığımız için evdekiler rahatsız olmasın diye çok uzun tutmadım sadece DP ile,
Dp sonrası ortayı çıkartıp Varex taktım, DP ve Varex 63 sonrası orjinaldi. Varex açıkken honda vari bir ses geliyordu dayanamayıp ondan da vazgeçtim,
Son olarak DP- spor susturucu - orta yerine varex - sona T spor susturucu kombinini yaptım. Ses oldukça tok ve güzel, gaza oturduğumda o klasik leonlarda yapılan gibi yakma yıkma yok. Çevremdekiler de ya şöyle mi olsaydı vs demediler hiç.
Son aşamada bir değişiklik daha yapabilirim o da şöyle olur, Benzin kokusundan dolayı DP yerine 400 cell spor takabilirim, bu sesi kısacaktır sanırım bundan dolayı da ortanın önündeki sporu iptal edebilirim. Bu sefer de Spor - varex - T spor kombini olur.
Sti_Ozan
02-08-2022, 13:55
Aracı genel anlamda tempolu kullanıyoruz, bakımdan bakıma (15 bin km) 750ml civarı eksiltiyor ortalama.
driver_can
02-08-2022, 16:11
Benim aracım da 1.4 tsi stage 1 yazılım var 125 lik golf.Benimde düşüncem downpipe spor kat 400 cell ortaya elimde bir tane spor susturucu var onu takmak ve gerisini orjinal bırakmak.Hafif homurtu yapsın tatlı yeter aileyiz polislerle uğraşmak yada o strese girmek istemiyorum.Uzun yolda da kafa ütülemesin.Eylül sonrası gibi de 140 lık ıhı turbo takıp yazılımı bu turbo ve downpipe ile güncellemek istiyorum.Yorumunuz ne olur deneyen oldu mu bu şekilde?
Benim aracım da 1.4 tsi stage 1 yazılım var 125 lik golf.Benimde düşüncem downpipe spor kat 400 cell ortaya elimde bir tane spor susturucu var onu takmak ve gerisini orjinal bırakmak.Hafif homurtu yapsın tatlı yeter aileyiz polislerle uğraşmak yada o strese girmek istemiyorum.Uzun yolda da kafa ütülemesin.Eylül sonrası gibi de 140 lık ıhı turbo takıp yazılımı bu turbo ve downpipe ile güncellemek istiyorum.Yorumunuz ne olur deneyen oldu mu bu şekilde?
Ben eski aracım olan 1.4 125lik leonda dp + 200cel kat + spor orta + orjinal son ile gayet tatlı ve hiç rahatsız etmeyen ses aldım. 140 ıhı hibrit turbo, egzos, methanol kit ve hava filtre kiti ile kullandım, Ankara rakımında -1.8 eğimde 18 sn civarı 100-200'ü vardı. Gidişi gayet tatminkardı, hatta benden alan arkadaş yazılımı değiştirip +30hp daha fazla aldı dynoda, gidişi çok değişti demişti :)
2021 Elegance var geçen yağ uyarısı verdi baktık yağ kalmamış. Servise gittik yağ ekledik ama araba sabit durmadığı için 1000 km kontrolünü yapamadık.
Ama eksiltiyor yani bizimki.
berkay2m
29-10-2022, 13:45
1.5 tsi 130 için yazılım yaptıran oldumu
yeni konu açmamak için hortlatıyorum,
1.5 tsi ilk marş sonrası motor soğuk, gaz %15-20 civarı açıkken 1500-2000rpm civarında özellikle 3-4. viteslerde hissedilen bir kesiklik yapıyor, bazen 2 silindir moduna girip çıkmış gibi bazen daha belirgin şekilde.
cihaza bağlatmadım ama arıza kaydı yok, bujiler 58k da değişti güncel km 68k, buji değişimi öncesinde de vardı. var mıdır tecrübe eden?
yeni konu açmamak için hortlatıyorum,
1.5 tsi ilk marş sonrası motor soğuk, gaz %15-20 civarı açıkken 1500-2000rpm civarında özellikle 3-4. viteslerde hissedilen bir kesiklik yapıyor, bazen 2 silindir moduna girip çıkmış gibi bazen daha belirgin şekilde.
cihaza bağlatmadım ama arıza kaydı yok, bujiler 58k da değişti güncel km 68k, buji değişimi öncesinde de vardı. var mıdır tecrübe eden?
Gavurların Kangarooing dedikleri bir soruna çok benzettim bendeki durumu DADA ve DPCA kodlu motorlarda varmış ama benim motor kodu DPCD
Aşağıdaki bulduğum bilgileri kopyalıyorum
DADA-non GPF, DPCA-GPF, both engines have ACT
(DADA and DPCA known kangaroo [hesitation] problems and flat acceleration spots at low demand and low rpm when the engine is cold,
the cause is the wall guided direct injection leading to lean air/fuel mixture in the spark plug area).
1.5tsi-dpca, 110kw, mq281-uet, ECU sw update (in 2023) from 0863 to 1910, Kangaroo 50% fixed.
i'm 99% sure that the kangaroo is from bad ECU maps engineering.
Kangaroo is related to the exhaust camshaft advance/retard when the engine is cold/when preheating the catalitic converter.
It is because the ea211evo does not have a physical EGR, everything was made with the inlet/exhaust valve overlap in order to decrease NOx.
So don't ask for the usual power remap (with the lambda and timing advance, like all do), ask instead for the exhaust camshaft tweak at low RPM and low driver demand (for less overlap with the inlet).
SSP-253 info there, you can also check by yourself with a tester.