PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yanlış kesilen ceza iptali - (Bağlanmış görünen araç)

srkns
27-10-2020, 16:52
Telefonuma e-devlet üzerinden otoparka çekilen araç bilgisi adında mesaj geldi bugün;

"20.10.2020 tarihinde KYTK EK2/3-a maddesi (korsan taşımacılıkmış) dolayı men edilmiş araçlar OTİM otoparkına çekilmiştir" şeklinde bir mesaj

araç bende günlük işe gidip geliyorum, çevirmeye dahi girmişliğim yok 3-5 aydır.

e-devletten sorguladığımda araç bağlı-men edilmiş görünüyor, plakaya yazılı ceza sorgulaması boş çıkıyor

otim otoparkını telefonda aradım durumu anlattım, burada o plakada araç yok dediler
memur yanlış plaka yazmıştır dedi, düzeltmek için de 1.köprü girişindeki sivil trafik ekipler amirliğine ruhsatınla git düzelt başın ağrır dedi

Gittiğimde ben derdimi anlatana kadar bu araç men diye el koyma durumu yaşar mıyım, araç ve ruhsatla git dediler
Telefonda a ve c bölgesini aradım ama bakan yok bu saatte tabi..
Doğru kontak bilgisi kimdir, hızlı bir şekilde kiminle nerede çözebilirim bu durumu?

muratburunce
27-10-2020, 16:56
bence yaşamazsın çünkü bilgisi gelen araç otoparkta görünüyor ordan çıkarman için meni kaldırmış olman gerek mantıken polisler yanlışlık olduğunu anlar

srkns
27-10-2020, 16:59
bence yaşamazsın çünkü bilgisi gelen araç otoparkta görünüyor ordan çıkarman için meni kaldırmış olman gerek mantıken polisler yanlışlık olduğunu anlar

inşallah öyle olur hocam, men muhabbeti çok başımı ağrıtır yoksa tekrar muayene, itiraz dilekçesi vs..
her ihtimalin en kötüsünü düşünüyorum artık bu ülkede..

Octane
27-10-2020, 20:14
Sen arabayla gitme ruhsatla git, ruhsatı da adama verme kendin göster. Başka araba ile git. Adamlar bugün şaşmazda dükkanın önünde duran arabayı egzozdan bağladılar, gözleri dönmüş.

Yigit-Y
27-10-2020, 22:26
Arabayla gitme
Burası Türkiye

gokhankenar
27-10-2020, 23:35
Sen arabayla gitme ruhsatla git, ruhsatı da adama verme kendin göster. Başka araba ile git. Adamlar bugün şaşmazda dükkanın önünde duran arabayı egzozdan bağladılar, gözleri dönmüş.

o muhabbeti bende duydum bugün. Çok saçma gerçekten

Ormanci
28-10-2020, 08:05
Bu ülkenin bu aptal saptal adamlar yüzünden yapılan malca hataları düzeltme işinden nefret ediyorum.

Malın biri bi hata yapar sen uğraşırsın. Bunları denetleyecek cezalandıracak bi mekanizma da yok. Mal mal uğraşıyoruz. 20 sene önce de bu böyleydi, ondan bi 20 sene öncesinde de... Hala aynı... ondan sonra "kabile devleti miyiz" :D

Zamanında böyle ruhsata malın biri 5 yerine 4 kişilik yazmıştı arabaya. Uğraş dur, muayeneden geçemedik edemedik, allahtan bi trafik müşaviri tanıdık vardı onunla hallettik. Yoksa uğraşacaktık salak salak.

Benzer şekilde gazetede orada burada da çok görüyoruz, adam başka ilde, alakasız bi yerde ceza yemiş görünüyor. Düzelttirmek için yok mahkeme yok bilmemne, uğraş dur. Yahu davayı açıyorsak madem, getirin o polisi de davayı açtığımız şehre, mahkeme, dava bilmemne uğraşsın dursun. Uğraşsın ki işini düzgün yapmaya dikkat etsin bi dahaki sefere. Ama yoook, hiç olur mu..

DOHC
28-10-2020, 08:14
Bu ülkenin bu aptal saptal adamlar yüzünden yapılan malca hataları düzeltme işinden nefret ediyorum.

Malın biri bi hata yapar sen uğraşırsın. Bunları denetleyecek cezalandıracak bi mekanizma da yok. Mal mal uğraşıyoruz. 20 sene önce de bu böyleydi, ondan bi 20 sene öncesinde de... Hala aynı... ondan sonra "kabile devleti miyiz" :D

Zamanında böyle ruhsata malın biri 5 yerine 4 kişilik yazmıştı arabaya. Uğraş dur, muayeneden geçemedik edemedik, allahtan bi trafik müşaviri tanıdık vardı onunla hallettik. Yoksa uğraşacaktık salak salak.

Benzer şekilde gazetede orada burada da çok görüyoruz, adam başka ilde, alakasız bi yerde ceza yemiş görünüyor. Düzelttirmek için yok mahkeme yok bilmemne, uğraş dur. Yahu davayı açıyorsak madem, getirin o polisi de davayı açtığımız şehre, mahkeme, dava bilmemne uğraşsın dursun. Uğraşsın ki işini düzgün yapmaya dikkat etsin bi dahaki sefere. Ama yoook, hiç olur mu..

Devlet memuruna değil çalıştığı kuruma dava açabiliyorsun galiba.

Ormanci
28-10-2020, 10:23
Devlet memuruna değil çalıştığı kuruma dava açabiliyorsun galiba.

Açabiliyor olsan ne olacak? Ne oluyor? Yine sen uğraşıyorsun, o hatayı yapan memura bi halt olmuyor. Bir de efsane adalet sistemi sayesinde o dava da en az 2 yıl sürüyor, uğraş dur. Onun yerine lanet edip oturuyorsun :)

srkns
28-10-2020, 10:55
sabah sivil trafik ekipler amirliğine gittim, durumu izah ettim, memur gayet sakin "plakayı yanlış yazmışlar düzelteyim" dedi.

çekinerek ruhsatı verdik bir kaç dakika işlemden sonra tamam hallettim dedi, e-devletten baktığımda silinmişti

şimdi aklımda kalan tek soru işareti noterde satışta olmadık bir zamanda önüme çıkıp beni yine uğraştırmaz inşallah

Emre911
28-10-2020, 11:04
Benzeri başıma geldi gece sabaha kadar kan işedim. Sabah nereye giderim ne derim vs. Şansıma öğlen gibi gitmeden bakayım dedim silinmişti benle birlikte farkettiler heralde yanlışlığı.
Ceza olsaydı o memurun adı yazardı. Ordan ulaşır benim bir geceme maloldun diye giydirirdim. Vicdan yapsın

Ormanci
28-10-2020, 11:05
sabah sivil trafik ekipler amirliğine gittim, durumu izah ettim, memur gayet sakin "plakayı yanlış yazmışlar düzelteyim" dedi.

çekinerek ruhsatı verdik bir kaç dakika işlemden sonra tamam hallettim dedi, e-devletten baktığımda silinmişti

şimdi aklımda kalan tek soru işareti noterde satışta olmadık bir zamanda önüme çıkıp beni yine uğraştırmaz inşallah

Vay tahminimden baya kısa sürmüş :D

Geçmiş olsun. E-devlette falan da yoksa sıkıntı olmaz büyük ihtimal.

muratburunce
28-10-2020, 11:12

ara ara girip kontrol etmekte fayada var dediğin gibi ilerde sıkıntı çıkarmasın

DOHC
28-10-2020, 11:21

Doğru plakayı nereden buldu?

srkns
28-10-2020, 11:29
Doğru plakayı nereden buldu?

onu ben de merak ettim doğrusu, hiç kurcalamak istemedim sonra
hatta otim otoparkına gidip benzer plaka grubunda arabalara bakmayı bile düşündüm sırf meraktan

Deniz.
28-10-2020, 12:14
bana hayatımda hiç gitmediğim hatta nerede olduğunu dahil bilmediğim bir yerden park cezası geldi. 132lira önce öde sonra geri almak için trafik mahkemesine gideceksin denildi. Baktım hayatımdan günler çalacak bir durum geri almak için uğraşmadım bile. Burası ortadoğunun çöplüğü haline gelmiş Türkiye bu hale getirenler ve gelmesi için çabalayanlar, katkıda bulunanlar, sempatizanlığını yapanlar hepsini gönülden selamlıyorum.

dkaya87
28-10-2020, 14:04
sahte plaka işi olabilir mi acaba?

srkns
28-10-2020, 15:17
sahte plaka işi olabilir mi acaba?

o ihtimalde geldi aklıma, hgs geçişlerime baktım bir anormallik görmedim
yine de ufak bir kuşku var

imprezaWRC
28-10-2020, 17:20

Geçmiş olsun, halledebildiğine sevindim.

imprezaWRC
28-10-2020, 17:26
bana hayatımda hiç gitmediğim hatta nerede olduğunu dahil bilmediğim bir yerden park cezası geldi. 132lira önce öde sonra geri almak için trafik mahkemesine gideceksin denildi. Baktım hayatımdan günler çalacak bir durum geri almak için uğraşmadım bile. Burası ortadoğunun çöplüğü haline gelmiş Türkiye bu hale getirenler ve gelmesi için çabalayanlar, katkıda bulunanlar, sempatizanlığını yapanlar hepsini gönülden selamlıyorum.

Park halindeyken elimde telefon trafik durumuna bakıyordum. Bir tane fahri müfettiş sağolsun arkamdan ceza yazmıştı. Cesareti olsa 2 sokak aşağıdan minibüs caddesi geçiyor. Sıkıyorsa çıksın orada trafiği engelleyen minibüslere ceza yazsın. Yolun ortasına otomobil park edene ceza yazsın. Yok ama gelir bana yazar. Onun elinde ispat yok, benim elimde o güne ait kamera kaydı vardı. Yazdığı saatte park halindeydim ama işte bende seninle aynı şekilde düşünüp bana yazdığı ceza misli ile ondan çıksın diyerek gidip ödemiştim.

BERKİN
29-10-2020, 00:18
Banada şimdi park cezası geldi caddebostan migrosun önünde yol kenarına koymuyoruz arabayı çekmesinler diye otopark sırası bekliyoruz birde üstüne park cezası yiyoruz allah belalarını versin işini doğru dürüst yapmayanların ödediğim 100 tl para bişe değil ama misliyle o fesat şerefsizlerden çıksın gerçekten bıkkınlık geldi artık sıkıldım.