Orijinalini görmek için tıklayınız : Su Lekesi Kireç Lekesi Hakkında
Merhaba;
Araç kuyu suyumu havuz suyumu neyle yıkanmışsa artık üstünde sanki boya akmış gibi kireç lekesi var.
Bu lekeler nasıl çıkartırız ? Elime dyo pasta geçti. cut mı compound mu bilemedim ama elle uygulamasına rağmen baya çıkardı.
Pasta alırsa cut mı yoksa compound mu ile uygulamak gerekli? Daha farklı bir ürün daha seri çözer mi cif diyen bile oldu :D
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Cif gerçekten çözüyor :)
Yalnız başarı sağlanan araçlar opak beyazdı.
Cif gerçekten çözüyor :)
Yalnız başarı sağlanan araçlar opak beyazdı.
bizim araçta opak boyaz abi. Cidden boyaya zarar vermiyor mu nasıl uyguluyorsunuz ?
Cif o lekeleri çizerek alıyor :D sağlıklı olan şey ince pasta ile lekeleri götürmek.
ya da böyle bir ürün. 3D Water Spot Remover Su, Kirec Lekesi Giderici 500 Ml Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/3d-water-spot-remover-su-kirec-lekesi-giderici-500-ml-107oz16-pm-HB00000AL2I3)
gokhankenar
28-10-2020, 23:59
Sudan mı oluyor bilmem de bir kere bir köpük sıktım arabaya içinde nasıl bir kostik varsa beyaz beyaz lekeler resmen yapıştı arabaya. Pasta cila harici çözüm üretememiştim
bizim araçta opak boyaz abi. Cidden boyaya zarar vermiyor mu nasıl uyguluyorsunuz ?
Harelenme yapıyor. Kuru temiz kaportaya pamukla yedire yedire.
Kimsayal ile çıkarmak için özel bir kimyasalı var sanırım. Öyle cilayla vs ile çıkmıyor
Hafif su lekelerinı sirkeli suyla cıkarabilmiştim ben
Bir 15 litre kovaya yarım litre sirke karıştırıp arabayı yıkamıştım.
bölgesel dene once tabi
Bıraktığım kapalı otoparkta arabaya bildiğimiz beyaz kireç damlamış tavandan . Yıkamaya götürdüm bildiğiniz kireç sökücüyle sildiler boyaya bir zarar vermedi. Ama arkadaşımın arabasında camda su lekesi vardı ne kireç sökücü ne limon ne sirke fayda etmedi. Bir türlü çıkaramadık.
Merhaba;
Araç kuyu suyumu havuz suyumu neyle yıkanmışsa artık üstünde sanki boya akmış gibi kireç lekesi var.
Bu lekeler nasıl çıkartırız ? Elime dyo pasta geçti. cut mı compound mu bilemedim ama elle uygulamasına rağmen baya çıkardı.
Pasta alırsa cut mı yoksa compound mu ile uygulamak gerekli? Daha farklı bir ürün daha seri çözer mi cif diyen bile oldu :D
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Eski aracımda vardı aldığımda. Kireçli suyla yıkanmıştı,
Ben bunu tac system water spot zero ile çözmüştüm. Ufacık şişesi var yeterli olmuştu.
@detailbox Görkem’den almıştım. Tavsiye ederim
Boyaya olan zarardan kasıt zımpara misali aşındırıcı pastanın arkasında çizik oluşturmasıdır. Bundan dolayı doğru polisaj işlemi kat kat yapılır vs vs.
3D eraser (@zorbey link bırakmış) sizin işinizi çözecektir.
Kostikli yıkamanın beyaz leke bırakması, aracın plastik yüzeylerinde kostikli şampuanın uzun süre beklemesinden kaynaklanır. Duruma göre aynı şampuan ile araç dikkatlice yıkanırsa o beyaz lekeler %100 olmamakla birlikte giderilebilir. Kostik camda beyaz leke yapmaz, şikayetçi olduğunuz lekeler camda ve sac olan yüzeylerde de varsa muhtemelen kireçtir.
Ahmet Saraçoğlu
30-10-2020, 17:44
Bıraktığım kapalı otoparkta arabaya bildiğimiz beyaz kireç damlamış tavandan . Yıkamaya götürdüm bildiğiniz kireç sökücüyle sildiler boyaya bir zarar vermedi. Ama arkadaşımın arabasında camda su lekesi vardı ne kireç sökücü ne limon ne sirke fayda etmedi. Bir türlü çıkaramadık.
aynısından şikayetçiyim , bi süredir kapalıda yatırıyodum , ön camda oluşmuştu , yıkamada vss çıkmadı.Geçenlerde pozisyon değiştirdim , şimdide yan cama olmuş , bunları nası çıkarıcaz bilmiyorum
Size lazım olan ürün budur.
ARAC CAMLARINDA SU VE KİREC LEKELERİNİ GİDERME - 3D ERASER - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=U2bYEvNwCYE&ab_channel=DetaySever)