PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu zamanda iş yeri acmak ?

mycars
19-11-2020, 11:07
yasaklar corona vs derken calistigim yerdeki is yükü de agir gelmeye baslayinca (sabah 8 aksam 8 cumartesi ayni tempo)
kafamda acaba kendi isimi kurup ayni tempoda yada daha fazla calisip patronlarin agiz kokusunu cekmekten kurtulurmuyum cebime 3 yada 5 daha fazla girermi acaba diye dusunmeye basladim. En basitinden oto yikama detayli temizlik seramik kaplama yapilip yanina birde oto yazilim ariza tespit upgrade parca (hava,yag,vs ) ile taclandirip cok buyuk olmayan 2 araclik bir isyeri acma fikrim var.
BU DONEMDE ACILIRMI RISK NEDIR YASAKLAR SIZCE ARTARMI IS OLURMU ?

Mr.K
19-11-2020, 11:15
Çok güzelde olur, çokta iyi olur.

Boost Up
19-11-2020, 11:21
Benim tek diyeceğim birşey var, kimseyi dinleme. İçinden geleni yap çünkü cesareti olmayan herkes "yapma-etme" diyecektir.

Sadece şu an hali hazırda kazandığın parayı göz önünde bulundur ve dükkan işlettiğinde en başlarda en kötü senaryo ile ne kadar kazanacağını üç aşağı beş yukarı kestirmeye bak.

Son olarak, sakın arkadaş çevrenize güvenip iş yapmayın:).

rebelh
19-11-2020, 11:21
Bu dönemde daha uygun maliyetle açılabilir ama en azından 1 senenin kira, personel, vergi, vs gibi maliyetlerini sağlayacak nakitiniz olmalı
hatta daha fazlası olsa yapamadım der geri bir işe dönmeye vakit ayıracak paranız olmalı
ne olur ne olmaz garantici yaklaşmak faydalı olur bence

220T
19-11-2020, 11:26
Yıkama ile yazılımın bir arada olması, firma imajı olarak "bana" güven vermez.Çalışma alanınızı daraltmanızı öneririm.Ayrıca ön görmesi zor bir süreçte radikal kararlar verilmemeli bence.

CloudGrey
19-11-2020, 11:26
bence yasaklar problem ,
hayat normale dönene kadar bu proje beklemeli.

ama bu yasakları fırsata cevirebilcek işler bence mumkun.
bende semtte kızarmış tavuk işine girmeyi düşünüyorum.
hazır restoranları kapanmışken daha izbe bi yerde , daha ucuz kira ile ağrılık paket servis olacak şekilde.
birazda isim yapabilirsek pandemi bitişi ortalama 1-2 yıla daha düzgün bir yere geçip daha süslü bir yere geçilebilir misal.

aykutsafakyaman
19-11-2020, 11:30
Yıkama ile yazılımın bir arada olması, firma imajı olarak "bana" güven vermez.Çalışma alanınızı daraltmanızı öneririm.Ayrıca ön görmesi zor bir süreçte radikal kararlar verilmemeli bence.

Bende aynı şeyi söylemeye geldim. Çok fazla şey sayılmış bu kadar fazla hedef kitlesi bulundurmak beni de korkutur.

KÖROĞLU
19-11-2020, 11:33
yasaklar corona vs derken calistigim yerdeki is yükü de agir gelmeye baslayinca (sabah 8 aksam 8 cumartesi ayni tempo)
kafamda acaba kendi isimi kurup ayni tempoda yada daha fazla calisip patronlarin agiz kokusunu cekmekten kurtulurmuyum cebime 3 yada 5 daha fazla girermi acaba diye dusunmeye basladim. En basitinden oto yikama detayli temizlik seramik kaplama yapilip yanina birde oto yazilim ariza tespit upgrade parca (hava,yag,vs ) ile taclandirip cok buyuk olmayan 2 araclik bir isyeri acma fikrim var.
BU DONEMDE ACILIRMI RISK NEDIR YASAKLAR SIZCE ARTARMI IS OLURMU ?

İş fikri net değil o kısımdan kesin sıkıntı yaşarsın,

Hangi birini yapacaksın ? Ben yarım saat önce oto yıkayan birini koltukta elinde laptop yazılım yaparken görsem o kişiye (şahsi algılama bunu) arabamı elletmem açıkçası.

Hakkıyla yıkama yaparım dersen maliyetin istediğin paranın üzerinde olur, o fiyata yıkama hizmeti satmak zor.

Bakım kısmı olabilir elin alet tutuyorsa ama buna da az çok çevre lazım, yürüyen müşteriyi kapıdan sokmak istiyorsan çok iyi lokasyon gerek, o da iyi kira demek.

Kuruluş masrafların / tadilat vs masrafların / makina techizat masrafların az olmayacak, kur kaynaklı tüm ekipmanların fiyatları ciddi yükseldi.

Hadi olmadı diyelim makina vs satarsın ama dükkana gömdüğün tadilat orada kalır, ki düzgün bir yer yapayım dersen onun da tadilat masrafı ciddi yekün tutar.

Bütçen ne kadar bilmiyorum ama bunları iyi ölçüp biçip hareket etmek gerek, hayırlısı olsun.

MatraX_07
19-11-2020, 11:56
Kurumsal Ekspertiz Firmalarında Yöneticilik yaptım en son bende ani kararla kendi işimi kurmak için istifa ettim yaklasık 2 ay önce KURUMSAL OTO EKSPERTİZ firması kurdum Bende sizin gibi ilk basta ACABA mı dedim şimdi de İYİ Kİ diyorum..İnsanın kendi işinin patronu olması kadar iyi bir sey yok

mikelazi
19-11-2020, 12:02
yağcı açardım.

2-3 tane kanal.

bayilik alabilirsem bir yağ firmasıyla veya filtre firmasıyla anlaşırdım.

her araca peryodik bakım yağ-filtreler-fren balatası değişim yapardım.bana göre risksiz ama sürekliliği olan iş.
çalışanlarda elemanlarda adamsa. müsteriler her 10binde gelir eminim.

_opeth
19-11-2020, 12:08
fizibilitesini sağlam yapmak en az 3 sene zararda olacağını bilerek capital bulundurmakta fayda var. işler artık sosyal medya üzerinden döndüğünden cadde üzeri filan dükkan belirlemeye bence gerek yok.

kado
19-11-2020, 12:15
Kendini 1 sene idare edecek paran var mı?

drago
19-11-2020, 12:44
Ben yıkamacı açacak olsam pandeminin geçmesini beklerdim.

Şirkette mesela araçların yıkatmaya gönderilmesi yasak.

Ben de bu dönemde 3 kere falan gitmişimdir.

Ama arkadaşların da dediği gibi all-in-one işi bence de güvensizlik uyandırır.

muratburunce
19-11-2020, 12:45
önünü uzun vade de görmeden iş yapmak riskli olabilir şu sıralar açılacak yeni bir işletme müşteri potansiyeli oluşmadan yasaklardan dolayı kapanır sekteye uğrarsa normal köklü yani müşterisi hazır olan iş yerine göre daha ağır hasar alacaktır. en azından açma fikniriniz olsun fırsat kollayın uzun vade de ortalık düzelirse hemen hayata geçirin derim

Emre911
19-11-2020, 12:50
Zaten söylenmiş ama bu dönemin sermayesi kesinlikle normal dönemde iş kurar gibi olmamalı. En az 6 ay hiç kazanmadan işi ayakta tutacak bi sermaye şart derim. Şahsen benim yemezdi. Ama yemediği için böyleyiz ya. Ekipman maliyetini büyük araç biraz artırır ama varsa bi servis şirketi eş dost aracılığıyla daha uygun fiyatla tavlanıp önce onlar bağlanmalıdır derim kapı müşterisindense.

Şimdiden hayırlı olsun bol kazançlar dilerim.

said_
19-11-2020, 13:00
Pandemi döneminde dükkan gibi birşeyler açmak riskli olabilir. Oto yıkama bile etkilecektir. eğer tekrar yasaklar başlarsaki öyle gözüküyor, araç yıkatmaya bile daha az insan gider.

Bu dönemde online satışa yönelmek daha mantıklı olabilir. yer tutma gibi problemler görece olarak daha kolay. veya daha masrafsız. eğer online satabileceğinizi düşündüğünüz birşeyler varsa tercih edilebilir.

MCN21
19-11-2020, 13:01
Faaliyet alanını daraltıp başlamak daha mantıklı olabilir ilk aşamada. Örnek filtre için bayilik alacağınızı varsayalım K&N ile görüşün ön ödeme istiyorlar mı? Aylık veya yıllık hedef var mı? Dükkanı açtınız lokasyon da yeterli talebi oluşturabilecek misiniz?

Her şehrin ve ilçenin farklı geliri ve harcama alışkanlıkları oluyor.

Yıkama kaliteli olsun 50-100 lira olsun diyen de var 30-40 lira olsun hangi şampuanı kullandığınızı sormayan da var :) Performans parçaları da aynı şekilde.

+soner
19-11-2020, 13:23
İki işi de aynı anda yapıcam derseniz çok kompleks bir tesis yapmanız gerek. Milyonları bulur bu tesis.

Hangisini tercih ediyorsunuz ?

Ben olsam basit bir bakımcı açardım. Yıkatmadan gezilir ama 10 bin bakımını aştıktan sonra yusuf yusuf gezilir.

Yağ,filtre,fren balata gibi değişimi zorunlu olan parçaların işlerine bakardım. Otopratik sanırım o şekilde çalışıyor. Bayilik veriyorsa bir araştırın. Ekstra olarak yazılım,performance garage olayına da sonra girerdim.

srknzfr
19-11-2020, 13:45
valla ben açtım :) tam da pandeminin ortasında Haziran ayında. şu ana kadar memnunum piyasada bir durgunluk var tabiki ama.. benim en büyük avantajım mülkün kendime ait olması. kira olayına girer miydim şu dönemde onu bilemiyorum açıkçası.

Bugraaa
19-11-2020, 16:06
corona başladıktan sonra arkadaş hızlı bakım merkezi açtı yağ filtre değişimi vs ekstra işlerde oluyor balata değişimi gibi işleride normal varsa aklında hiç durma ya iyi olur ya kötü sonuçta % 50 :)

ChuckBartowsKi
19-11-2020, 16:51
1 yıllık ev masrafı yeme içme dükkan masrafları vs hesaplayın üstüne bir miktar daha paranız kalıyorsa her iş yapılır elbet düzelecek çünkü.

2jz
19-11-2020, 17:08
Kriz zamanı fırsata dönüştürülebilir. Sektör farklı ama mart ayına kadar cep harçlığı çıkarabiliyorken şuan yoğunluktan kafamızı kaşıyamıyoruz mesela. Özellikle yurtdışı satışlar gayet iyi seviyelere geldi, kurunda etkisiyle cirolar epey yükseldi.

Globale yönelik işlerde insanlar epey memnun şuanda ama lokal işletmelerdede farklı çalışmalar yapılabilir çözümler geliştirilebilir. Lokal hizmet sunan bir kaç tanıdık işletme var, covid dönemi bile çok iyi sonuçlar yakaladılar. Metal sanayi ve farklı sektörlerde imalat işleri yapanlarda şu dönemde ciddi yoğunlar.

Güzel bir analiz, iyi bir iş planı ile güzel sonuçlar yakalabilir.

_opeth
19-11-2020, 22:16
Kriz zamanı fırsata dönüştürülebilir. Sektör farklı ama mart ayına kadar cep harçlığı çıkarabiliyorken şuan yoğunluktan kafamızı kaşıyamıyoruz mesela. Özellikle yurtdışı satışlar gayet iyi seviyelere geldi, kurunda etkisiyle cirolar epey yükseldi.

Globale yönelik işlerde insanlar epey memnun şuanda ama lokal işletmelerdede farklı çalışmalar yapılabilir çözümler geliştirilebilir. Lokal hizmet sunan bir kaç tanıdık işletme var, covid dönemi bile çok iyi sonuçlar yakaladılar. Metal sanayi ve farklı sektörlerde imalat işleri yapanlarda şu dönemde ciddi yoğunlar.

Güzel bir analiz, iyi bir iş planı ile güzel sonuçlar yakalabilir.

aynen hanımın işyeri baya kar açıkladı. merkezi de home office yaptığından sürekli giderleri de düştü :D

axcel
19-11-2020, 22:28
otomobil ve sanayi ile bağdaşık birisi olarak uzun zamandır benimde kafamda olan bir projeydi detailing dükkanı açmak ama yaşadığım şehirin potansiyelinden dolayı korkularım vardı derken 20 gün önce hızlı bir kararla hali hazırda olan bir oto yıkama dükkanını devir aldım lokasyon olarak orta ayar olmasına rağmen çevreme çok yakın oluşu alanın yeterince büyüklükte olması beni cesaretlendirdi şuan ufak tefek düzenleme va tadilat ile başladım pandemi ve kış mevsiminde olmamıza rağmen bir şekilde çark dönüyor ki henüz çevremin %50 si anca biliyor başladığımı..anlatacağım o ki 1 ay önce olurmuydu olmazdıydı derken şuan önümüzdeki sezon için gerek yıkama ve detailing konusunda daha iyi hizmeti nasıl sağlayabilirim araştırmasındayım.kısacası biraz birikim cesaret ve çevrenizde var ise su akıp yolunu buluyor inanın...

Vintage
19-11-2020, 22:34
Ticaret çok farklı öyle ki ne işler ne yerler ne paralar kazanıyor ya da ne büyük yatırımlar karşılığını bulamıyor
Şunu gördümki dinamikleri çok farklı,değişken bazen kazanamayıp sadece döndürüyorsun ilk zamanlar çok stres yaparken bir süre sonra bu stresle yaşamak çok olağan geliyor.Herkese hayırlı işler ,içinizden geleni mantıkla yoğurup yapın :)

dqn
20-11-2020, 11:21
Esnaflığı az biraz bilen biri olarak, en az 1 senelik bağkur, kira, hiç para kazanmama durumunda dükkanın tüm giderleri elektrik doğalgaz vs. ödeyecek mebla ve kendinizi idame ettirecek kadar bir paranız varsa girişim yapma düşünülebilir. Hatta en olumsuz senaryoda dükkan kapandığında geri iş arama sürecinde sizi idame ettircek bir miktar parada olmalı.

Covid döneminde bir gün sonrasını bile öngörmek büyük kahinlik olur. O yüzden oldukça garantici ilerlemekte fayda var. Yarının ne olacağı belli değil.

207_TR
22-11-2020, 20:08
Bütçen nedir bilmiyorum ama insanların kendi araçlarını kendilerinin yıkayabileceği bir alan kurabilirsin.

4 araçlık bir yıkama istasyonu (self) 1 tane senin işçililk yapabileceğin yıkama istasyonu.

Oto süpürge, köpük makinesi, hava tabancası vs....