PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Skoda Kodiaq 4x4 Ambition & Hockey Edition 1.4 (Moskova)

GokhanRS
14-12-2020, 17:23
Bende bir Gurbet Spec paylaşayım dedim.

Öncelikle araç Rusyada üretiliyor.

"Skoda Kodiaq 1.4 DSG 150hp 4x4 Ambition & Hockey Edition" anlamı buranın cam tavan hariç en dolu paketi sayılır gibi bişey, hockey edition sponsorlukla alakalı buraya özel versiyonmuş, bayide son kalan hockey maalesef yeşildi ama rengi beğendim, canlısı resimlerden daha iyiydi... Daha fazlası ekstra opsiyonlara giriyor burada.

Başlıca Rusya için değerli olan özellikleri,
Isıtmalı ön cam(rezistans), yan aynalar ve arka camlar.
Isıtmalı cam ve far fıskiyeleri.
Isıtmalı tüm koltuklar ve Direksiyon.
Motor ısıtma sistemi. (Motor daha yola çıkmadan yeterince ısınıyor gerçekten)

Diğer özellikler zaten herkesin malumu olan özellikler Türkiye ile çoğu şey aynıdır sanırım. Tüm aydınlatmalar led, multimedia sistem ve otomatik bagaj, kamera, kamera yıkama sistemi v.s gibi şeyler var.

Uzaktan çalıştırma navigasyon haritalarının aktif edilmesi v.s gibi kalem başı 40*50 euro civarlarında olan ekstraları henüz satın almadım. Kurcalamak istemedim. Servise uğrayıp onları da eklettirmeyi düşünüyorum.

Zaten cep telefonu araç ekranına yansıtılabildiğinden gerek var mı bu navigasyon haritasına açıkcası kararsızım henüz.

Kar lastikleri zaten orjinalin yanında hediye olarak verildi.

İlk izlenimlerim olarak gerçekten yeterli bir araç, konfor hızlanma v.s hepsi bir aile için tam kıvamında bence. Henüz detaylı test ve inceleme fırsatım olmadı, sadece kullanıyorum şimdilik.

https://r.resimlink.com/J28ivG.jpg

Aracı teslim alacağım gün farlarda buharlanma vardı, bunlar ne filan dedik ama hepsi geçecek dediler. Dedikleri gibi kullanmaya başladıktan sonra ilk 50km lik aralıksız sürüşten sonra yok oldu. Bu çok enteresan geldi bana.

https://i.ibb.co/4tqCWmp/arac1.png
https://i.ibb.co/YBSXCp3/arac3.jpg

Fotoğraf için Türkçe ye çevirdim. Normalde Rusça.

https://i.ibb.co/ZNsqyZN/aracic1.jpg

AhmetKadir
14-12-2020, 17:36
Arabanin her yerine isitma yapmislar, Maşallah agiz tadiyla kullanin, son yillardaki skodalarin hepsi mantikli arabalar olarak cikiyor karsimiza.

imprezaWRC
14-12-2020, 18:44
Skoda akvaryum edişın kodyak hayırlı olsun. Arka camlara acilen film çektirmelisin. (kamu spotu :) )
Güle güle kullanasın :)

Ferhat_V
14-12-2020, 19:06
hayırlı olsun keyifle kullanırsın inşallah..
renk de güzel değişik duruyor bir jant değişimi ile kendini gösterir araç..

zOnstyLe
14-12-2020, 20:57
Cok sevdiğim bir araba kodiaq massallah kazasız belasız.

GokhanRS
14-12-2020, 22:24
Herkese çok teşekkürler. Zaten audi BMW suvları ile çok yakın özelliklere rağmen yarı yarıya ucuz olması büyük bir artı. Ayrıca bu kadar içi geniş bir aracın, bu denli az yakması süper. Heralde tr de olsa 6.5-7l ile gezecek. Zira burda hava şuan eksi 7-10 aralığında.

Ayrıca bakım ücretleri de abileri audi den 3 kat ucuz.

GokhanRS
14-12-2020, 22:30
Skoda akvaryum edişın kodyak hayırlı olsun. Arka camlara acilen film çektirmelisin. (kamu spotu :) )
Güle güle kullanasın :)

Filmsiz araçları pek çevirmiyorlar burada, polis her memlekette aynı galiba :) o yüzden şimdilik dursun. Ama kesinlikle şart. Arkaları belki orjinal karartılmışa çevirebilirim kazalı bir kodiaq tan transfer.

BYET
15-12-2020, 11:35
Aracınızı çok beğendim rengi ise gayet şık duruyor elektrikli donanımlar sizi özel ve mutlu hissettirir. Birşey soracağım araç dışını bodykit ile doldurmanız mümkünmü? (mesela RS versiyon gibi) Güle güle gezmelerde kullanın zaten araç tam bir al aileyi gez sağı solu spec.

GokhanRS
15-12-2020, 13:12
Aracınızı çok beğendim rengi ise gayet şık duruyor elektrikli donanımlar sizi özel ve mutlu hissettirir. Birşey soracağım araç dışını bodykit ile doldurmanız mümkünmü? (mesela RS versiyon gibi) Güle güle gezmelerde kullanın zaten araç tam bir al aileyi gez sağı solu spec.

bu biraz fazla "dikkat araçta bebek var" spec bir araç. o tarz şeyler yapmak istersem bunu verip gerçek RS versiyonunu almak daha ucuza gelir :)

Örneğin burada kimse wrx alıp sonra sti parçalar takmaz pek. o parçalar zaten orjinal sti almak için yeterli bir fiyat farkı. niye çakma olsun ki.

individual
15-12-2020, 13:31
maşallah nazar değmesin.renk çok güzelmiş.

AhmetKadir
15-12-2020, 19:41
bu biraz fazla "dikkat araçta bebek var" spec bir araç. o tarz şeyler yapmak istersem bunu verip gerçek RS versiyonunu almak daha ucuza gelir :)

Örneğin burada kimse wrx alıp sonra sti parçalar takmaz pek. o parçalar zaten orjinal sti almak için yeterli bir fiyat farkı. niye çakma olsun ki.

var da var da, varlıga darlık olur mu :D

bu arada kucuk jantlı olması benım hosuma gıttı, son yıllarda Turkıye de butun markalarda araba dolu paketse illa ki buyuk jant standart gelmeye basladı. eskıden opsıyon olurdu mesela. yanı illa ki 19 jant olup kutur kutur gezmek mı lazım. lastıgım ucuz olsun, kofte gıbı yanak olsun rahat rahat gezeyım yanı

GokhanRS
15-12-2020, 21:18
Skoda bildiğiniz gibi mensubu olduğu grubun en ucuz ekonomik aracı, fiyat uçmasın diye bir çok şey dolu pakette bile opsiyonel.

Üstündeki 17 ler kar lastiği için bu arada. Ayrıca 18lik jantlar depoda şimdilik.

MertSerhanÖ.
15-12-2020, 23:06
tüm iskandinav,slav ülkelerinde vw den ziyade skoda çok daha favori.Çok güzel aracınız,rengide çok hoş.Kazasız belasız kullanın:)

Mutu
15-12-2020, 23:30
Rengini beğendim, güzel günlerde kullan abi. :icon_tup:

SkY
16-12-2020, 11:17
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın..rengini bende beğendim yakışmış.

sekizsilindir
17-12-2020, 17:34
Flim jant miss gibi, yeter.. kazasız belasız. Rengin adı ruhsatta ne olarak geciyor

GokhanRS
17-12-2020, 19:24
Flim jant miss gibi, yeter.. kazasız belasız. Rengin adı ruhsatta ne olarak geciyor

Emerald Metalik Yeşil

Ruhsatta kril yazıyor, forum kabul etmedi Türkçe yazdım.

Slmcnsl
18-12-2020, 09:42
Rengi çok hoş gerçekten.
Kazasız belasız inşallah.

burak_2885
24-12-2020, 21:03
Maşallah rengi falan çok hoş. Bir şey merak ettim :) o araç oranın kaç asgari ücreti :)

GokhanRS
24-12-2020, 23:58
Maşallah rengi falan çok hoş. Bir şey merak ettim :) o araç oranın kaç asgari ücreti :)

burada asgari ücret kavramı yok. Asgari ücret alan stajyer bile yok çünkü çok düşük. Depocunun 40 aylık maaşı. Dandik ve şeyinin keyfine çalışan RUS muhendisler için 20 aylık maaş. Ortalama çalışkan Türk mühendis için 8-10 maaş. Odtü Yıldız teknik gibi yerlerden mezun ve çok iyi seviye rusça bilen iyi Türk mühendisleri içinde 4-5 maaş gibi bişiye denk gelir.

Ama burada 1 çocuk yaptığında bu aracın 4te 1ine denk gelen bir parayı Putin amca sana evrak olarak veriyor. Nakit para olmadığı için bu aracın veya evin peşinatı olarak kullanır kalanını çok düşük faizle alırsın. 3 çocuk yaparsan, çocuğun çeki ile bu araç sana sadece kasko + trafik sigortasına mâl olur.

Birde 3 çocuk yaparsan tüm otoparklar v.s hepsi bedavaya dönüyor. Moskovada maalesef araba almak çok kolay. 50bin tl ye sıfır kia rio alırsın ama merkeze yakın yaşıyorsan saati 50tl ye kadar ulaşan otopark ücretleri mevcut. Araba almak kolay, otopark sorunun yok ise.