Orijinalini görmek için tıklayınız : Evde Hem Yavru Kedi Hem Yavru Köpek Beslenir mi? Anlaşır mı?
Emre-Dylan
19-12-2020, 00:18
Yeni 1 1.5 aylık scottish sahiplendim arkadaşımın küçük çocuğu korktuğu için, geçmişte tekir yavrularımız oldu. Bir kaç haftadır köpek istiyordum evime 2. bir hayvan almak istiyorum. Yavru max 2 2.5 aylık blue nose, cane corso, dogo düşünüyorum. Vakit ayırabilecek ilgilenebilecek zamanımız var. Tek korkum anlaşırlar mı? Gerçi ikisi de yavruyken tanışacak ve sorun yaşatmazlar diye düşünüyorum. Sahipleneceğim yavruya 4 5 aylık olunca temel eğitim de düşünüyorum uysal ve cana yakın olması için. Aynı ortamda daha önce hem kedi, hem de köpek besleyenlerin tavsiyelerine açığım teşekkür ederim şimdiden. :)
Aynı ortamdaki birden fazla canlının en az biri insan olmadığı sürece, aç değillerse, karınları düzenli doyuyorsa anlaşırlar :D
turboman
19-12-2020, 00:38
Zamanında kangal yavrusu ve kedi besledik sadece banyo yaptırıp havluya sarıp sobanın yanında uyurken yan yana duruyorlardı ondada uyurken ;)
CloudGrey
19-12-2020, 01:44
ikisi ufakken beraber büyürlerse sorun olmaz.
ama köpeği kediden koruyun belli bir süre.
kedi tırnaklarını kullanır çünkü, gözünüz üstlerinde olsun.
bu üclü arasında kediyle en iyi anlaşacak türde sırayla; cane , dogo, blue **-staff ' dır.
Balistique
19-12-2020, 03:07
5 ve 3 yaşında 2 tane siyah kedimiz vardı. Gittik bı halt ettik yavru french Bulldog aldık ama almaz olaydık.
Bağımlısı olduk sonra yanlız kalmasın diye bitane daha aldık french dişi :) Bizim kediler büyük olduğundan başta biraz yadirgadilar ama ufaktan alıştılar. Köpekle kedinin oyun tarzı biraz farklidir. Köpekler oyun oynarken bogusur kediler daha naiftir. Birbirlerine zarar vermezler ama kediler koruma içgüdüsüyle pati atıp gözüne zarar verebilir. İlk etapta buna dikkat edip yavaşca, gözetim altında alistirin. Yavruysa 2side çok daha kolay olur. Son olarak köpek bir başkadır.
Balistique
19-12-2020, 03:11
Birde şunu söyleyeyim. Kedi beslemek demek aslında hicbisey yapmamak demektir. Mama su ver tuvaletini temizle devam.
Köpek sahibi olmak demek sürekli bir bebek sahibi olmak gibi tuvaleti zordur, mama yemez, yediğiniz herşeye salça olur vs. vs. ama her turlu köpek derim.
ghibli06
19-12-2020, 04:52
Yeni 1 1.5 aylık scottish sahiplendim arkadaşımın küçük çocuğu korktuğu için, geçmişte tekir yavrularımız oldu. Bir kaç haftadır köpek istiyordum evime 2. bir hayvan almak istiyorum. Yavru max 2 2.5 aylık blue nose, cane corso, dogo düşünüyorum. Vakit ayırabilecek ilgilenebilecek zamanımız var. Tek korkum anlaşırlar mı? Gerçi ikisi de yavruyken tanışacak ve sorun yaşatmazlar diye düşünüyorum. Sahipleneceğim yavruya 4 5 aylık olunca temel eğitim de düşünüyorum uysal ve cana yakın olması için. Aynı ortamda daha önce hem kedi, hem de köpek besleyenlerin tavsiyelerine açığım teşekkür ederim şimdiden. :)
Sıkıntı olabilir DOGO ya da cane corso ile...
AhmetKadir
19-12-2020, 05:01
Ikisi yanyana anlasir, evdeki insanin davranisi onemli. Evde herkese yeterli sevgi varsa hic sorun olmaz. Ankarada Tork Garaja Korhan abi cane corso istedi yil 2011 falandi. Yavru aldik o zaman, dukkanin icinde herkes severek buyuttu, hayvan dukkanin icinde serbest duruyor kimseye bisey dedigi yok. Sadece kapidan gecen eskiciye veya simitciydi tam hatırlamıyorum o adama gicik onu kovaliyor:D
Bayrampaşalı
19-12-2020, 08:54
Ikiside ufak olucagi icin sorun olmaz cok kolay alisirlar birbirlerine :)
Benim tavsiyem yasakli irk almayin en ufak sikayet oldugunda buyuk sikinti yasatiyorlar kanunen elinizden birsey gelmiyor
Benim ufakligi burdan cogu arkadas bilir suan 10 yasinda sikayetler yuzunden babama birakmak zorunda kaldim insan dayanamiyor
https://i.hizliresim.com/WFEiSw.jpg (https://hizliresim.com/WFEiSw)
dachosen
19-12-2020, 12:21
Yavruyken birlikte büyüdüklerinde hangi cins olursa olsun hiçbir sıkıntı olmaz. Ama Cane Corso, Dogo gibi büyük cinsleri evde büyütmek hata olur. Hem Fiziksel hem mental sağlıkları için Bahçe, arsa, geniş toprak alan mutlaka olmalı.
MertSerhanÖ.
19-12-2020, 12:26
9 yaşındaki kedi düşmanı köpeğimin yanına yavru kedi getirdim 7 ay önce.Şuan aynı kaptan su içiyorlar,kedi kendini yalayıp temizledikten sonra köpeği temizliyor yalayarak:) Mühim olan eğitim,köpek ve kedi psikolojisini bilmek.Bu arada daha önce kaç kere köpek beslediniz bilmiyorum ama,alacağınız ırklar iddialı ırklar.İyi düşünmenizi tavsiye ederim.
ChuckBartowsKi
19-12-2020, 12:50
Scottish kedim arkadaşımın rottweiler köpeği ile 2 hafta beraber kaldı en son köpek psikolojik tedavi aldı veterinerden bana mısın demedi 2 kat büyüklüğünde köpeğe işkence etti evde dikkat edin gözüne özellikle köpeğin.
Emre-Dylan
19-12-2020, 13:46
Zamanında kangal yavrusu ve kedi besledik sadece banyo yaptırıp havluya sarıp sobanın yanında uyurken yan yana duruyorlardı ondada uyurken ;)
[QUOTE=2jz;8690562]Aynı ortamdaki birden fazla canlının en az biri insan olmadığı sürece, aç değillerse, karınları düzenli doyuyorsa anlaşırlar :D
Bende öyle düşünüyorum :D
ikisi ufakken beraber büyürlerse sorun olmaz.
ama köpeği kediden koruyun belli bir süre.
kedi tırnaklarını kullanır çünkü, gözünüz üstlerinde olsun.
bu üclü arasında kediyle en iyi anlaşacak türde sırayla; cane , dogo, blue **-staff ' dır.
Aslında amstaff blue daha ağır basıyor düzgün yetiştirilirse biraz daha ufak dogo ve corsoya bakarak. Dogo yasaklı ırk ondan da ayrı çekiniyorum abi.
Emre-Dylan
19-12-2020, 13:49
Sıkıntı olabilir DOGO ya da cane corso ile...
Dairede bakilacagi için alan konusunda sıkıntı yaşayabilirim evet Bülent abi yavruyken alacağım sevgiyle büyütürsem başka sıkıntı çıkartmazlar diye düşünüyorum.
Birde şunu söyleyeyim. Kedi beslemek demek aslında hicbisey yapmamak demektir. Mama su ver tuvaletini temizle devam.
Köpek sahibi olmak demek sürekli bir bebek sahibi olmak gibi tuvaleti zordur, mama yemez, yediğiniz herşeye salça olur vs. vs. ama her turlu köpek derim.
Evet kedi beslemek çok çok daha basit hiç köpek tecrübem yok. Ama üstesinden gelirim bir kaç ay alışma süreci zorlu geçecektir. :)
Emre-Dylan
19-12-2020, 13:53
Ikiside ufak olucagi icin sorun olmaz cok kolay alisirlar birbirlerine :)
Benim tavsiyem yasakli irk almayin en ufak sikayet oldugunda buyuk sikinti yasatiyorlar kanunen elinizden birsey gelmiyor
Benim ufakligi burdan cogu arkadas bilir suan 10 yasinda sikayetler yuzunden babama birakmak zorunda kaldim insan dayanamiyor
https://i.hizliresim.com/WFEiSw.jpg (https://hizliresim.com/WFEiSw)
Evet bu yüzden dogodan çekiniyorum birde apartmanda hayvan sevmeyen bir yöneticimiz var zamanında dairesine kadar kovalamıştım sokak kedilerini besliyorum diye laf etmişti. O puşt şikayet edebilir ast blue nose yada cane corso daha ağır basıyor şuan için :)
Ikisi yanyana anlasir, evdeki insanin davranisi onemli. Evde herkese yeterli sevgi varsa hic sorun olmaz. Ankarada Tork Garaja Korhan abi cane corso istedi yil 2011 falandi. Yavru aldik o zaman, dukkanin icinde herkes severek buyuttu, hayvan dukkanin icinde serbest duruyor kimseye bisey dedigi yok. Sadece kapidan gecen eskiciye veya simitciydi tam hatırlamıyorum o adama gicik onu kovaliyor:D
Bir şeyler sezmistir abi yavrucak :D
Emre-Dylan
19-12-2020, 13:57
Scottish kedim arkadaşımın rottweiler köpeği ile 2 hafta beraber kaldı en son köpek psikolojik tedavi aldı veterinerden bana mısın demedi 2 kat büyüklüğünde köpeğe işkence etti evde dikkat edin gözüne özellikle köpeğin.
Bizim ki şuan biblo gibi duruyor sevdiriyor opturuyor kucak kedisi sev diye geliyor yavru tekirler öyle değildi insan azmaniydi adeta tavsiyeni dikkate alacağım :D
9 yaşındaki kedi düşmanı köpeğimin yanına yavru kedi getirdim 7 ay önce.Şuan aynı kaptan su içiyorlar,kedi kendini yalayıp temizledikten sonra köpeği temizliyor yalayarak:) Mühim olan eğitim,köpek ve kedi psikolojisini bilmek.Bu arada daha önce kaç kere köpek beslediniz bilmiyorum ama,alacağınız ırklar iddialı ırklar.İyi düşünmenizi tavsiye ederim.
Çok düşündüm husky değerlendirdim golden falan da tüy konusunda çok üzerler diye eledim husky bir de çok yaramaz arkadaşımda var, minyatür köpek pek sevmiyorum tavsiyeniz varsa dinlerim. Teşekkürler
Yavruyken birlikte büyüdüklerinde hangi cins olursa olsun hiçbir sıkıntı olmaz. Ama Cane Corso, Dogo gibi büyük cinsleri evde büyütmek hata olur. Hem Fiziksel hem mental sağlıkları için Bahçe, arsa, geniş toprak alan mutlaka olmalı.
Evet bayağı iri corso ve DOGO astf blue şuan için daha ağır basıyor eve daha uygun gibi.
CloudGrey
19-12-2020, 14:03
[QUOTE=turboman;8690564]Zamanında kangal yavrusu ve kedi besledik sadece banyo yaptırıp havluya sarıp sobanın yanında uyurken yan yana duruyorlardı ondada uyurken ;)
Bende öyle düşünüyorum :D
Aslında amstaff blue daha ağır basıyor düzgün yetiştirilirse biraz daha ufak dogo ve corsoya bakarak. Dogo yasaklı ırk ondan da ayrı çekiniyorum abi.
yani staff onların arasında TR'de en basit bulunabilecek tür.istediğin boyda ebatta renkte gırla.
burda öyle nette görüldüğü gibi heybetli cane corso bulmak zaten imkansız.
ama caneler mastiff ailesinden olduğundan çok tevazükarlardır her canlıya karşı.
dogoyo yerinde olsam bende direk elerdim.biraz tutuk oluyorlar havasındanmı suyundanmı bilinmez..
staff yerine bende zamanında ebt (english bull terrier) tercih etmiştim.
hemde 2 tane almıştım 2side erkekti.
sende düşünebilirsin.onlarda çok sıcakkalı , mütavazi hayvanlardı.
acaip eğlenceliydiler. (yaptıkları denyoluklarla çok güldürürlerdi :)
son olarak listeye akita inu'da ve samoyed katmanı öneririm.
bugun yerim sadece bu ikisini düşünürdüm.
MertSerhanÖ.
19-12-2020, 17:15
Bizim ki şuan biblo gibi duruyor sevdiriyor opturuyor kucak kedisi sev diye geliyor yavru tekirler öyle değildi insan azmaniydi adeta tavsiyeni dikkate alacağım :D
Çok düşündüm husky değerlendirdim golden falan da tüy konusunda çok üzerler diye eledim husky bir de çok yaramaz arkadaşımda var, minyatür köpek pek sevmiyorum tavsiyeniz varsa dinlerim. Teşekkürler
Evet bayağı iri corso ve DOGO astf blue şuan için daha ağır basıyor eve daha uygun gibi.
tüy konusu her ırkta aynı.özellikle kısa ve sert tüylü ırkların tüy sorunu daha çok olur.Daha çok olmakla beraber birde temizlemesi sorundur.Kısa ve sert oldugu için süpürgeyle kesinlikle alamazsınız öncelikle bunu bi belirteyim.
Biotin haplar var,bunları kullandığınız sürece herhangi bir tüy sorunu olmayacaktır.Hangi ırkı alırsanız alın tekrar sölüyorum eğitimi ve psikolojisini çözemediğiniz sürece malesef hepsinde aynı sorunu yaşayacaksınız.Mesela aşırı saldırgan bir golden hiç gördünüz mü? sizi koltuğa almayan,koltuğa oturacağınız zaman size hırlayan ve saldıran? :)
Çoban köpeklerini değerlendirebilirsiniz,alman çoban,rott vs. Benim şahsi görüşürüm alman çoban köpeği olur size.İtaatkar,sadık ve iyi bir dost olur.
https://i.ibb.co/SrB58nP/967ee61f-b3a9-497a-9c2a-7b5e2588c1ac.jpg
Geçenlerde organizede bir fabrikada çektim bu fotoğrafı. Bahçenin bir bölümü ayrılmış hayvanlar için. Fotoğrafta hepsi yok ama 2'si yetişkin 3'ü yavru 5 köpek, 2'si yetişkin 6'sı yavru 8 kedi vardı.
Sordum hiç problem olmuyor mu diye. Diğer yetişkin sarı, siyah, beyaz renk dişi kediyi gösterip "ona dokunursan köpekler sana saldırır" dedi. İlk gelen köpeği yavruyken emzirmiş, büyütmüş. Hepsinin süt anası yani :)
Küçüklükten bir arada bırakılırsa sorunsuz yaşarlar. İnternettede gördüğüm bir çok örnek var. En vahşi denen köpekler evdeki yavru kedinin maskarası olmuş durumda.
İnsan dışında problem çıkaran bir canlı yok dünyada :D
İkisi de yavru olup beraber büyüyecekleri için sıkıntı olmaz. 3 Kedi sahibi olarak kediniz 7-8 aylık yani ergenlikten olgunluğa geçtikten sonra zaten sizinle yada köpekle alakası kalmayacak. Mamasıını yer suyunu içer sevidiği koltuğun üzerinde yada ortama hakim olabileceği yüksek biryer ( bizimki derin dondurucunun tepesinde) uyumak kendini yalamakla gününü geçirecektir. Kendisi istediği zaman gelip sevdiricek sıkılınca yine yerine geçicektir.
Köpek tecrübem yok ancak yakın bir arkadaşım cane corsa sahibi 2,5 yaşında kızı varken sahiplendi bahçeli evinde. kızı 3,5 yaşına geldiğinde o dev gibi köpeğin üstüne biniyor ağzını burnunu sıkıyor oyuncak gibi oynuyordu. O zaman emin oldum ki köpeğin cinsinden çok yetiştirilme tarzı önemli.
Emre-Dylan
19-12-2020, 18:24
https://i.ibb.co/SrB58nP/967ee61f-b3a9-497a-9c2a-7b5e2588c1ac.jpg
Geçenlerde organizede bir fabrikada çektim bu fotoğrafı. Bahçenin bir bölümü ayrılmış hayvanlar için. Fotoğrafta hepsi yok ama 2'si yetişkin 3'ü yavru 5 köpek, 2'si yetişkin 6'sı yavru 8 kedi vardı.
Sordum hiç problem olmuyor mu diye. Diğer yetişkin sarı, siyah, beyaz renk dişi kediyi gösterip "ona dokunursan köpekler sana saldırır" dedi. İlk gelen köpeği yavruyken emzirmiş, büyütmüş. Hepsinin süt anası yani :)
Küçüklükten bir arada bırakılırsa sorunsuz yaşarlar. İnternettede gördüğüm bir çok örnek var. En vahşi denen köpekler evdeki yavru kedinin maskarası olmuş durumda.
İnsan dışında problem çıkaran bir canlı yok dünyada :D
Süt annesi olayı harikaymış ahahah :D
Bende sabahtan beri video izliyorum bayağı anlaşıyorlar aslında. İki farklı yavrunun bir arada büyümesi önemliymiş, diğer hayvanlara da ön yargılı olmuyorlarmış büyüdüklerinde. Daha iyi psikolojiye sahip olduklarını yazmışlar forumlarda bloglarda.
tüy konusu her ırkta aynı.özellikle kısa ve sert tüylü ırkların tüy sorunu daha çok olur.Daha çok olmakla beraber birde temizlemesi sorundur.Kısa ve sert oldugu için süpürgeyle kesinlikle alamazsınız öncelikle bunu bi belirteyim.
Biotin haplar var,bunları kullandığınız sürece herhangi bir tüy sorunu olmayacaktır.Hangi ırkı alırsanız alın tekrar sölüyorum eğitimi ve psikolojisini çözemediğiniz sürece malesef hepsinde aynı sorunu yaşayacaksınız.Mesela aşırı saldırgan bir golden hiç gördünüz mü? sizi koltuğa almayan,koltuğa oturacağınız zaman size hırlayan ve saldıran? :)
Çoban köpeklerini değerlendirebilirsiniz,alman çoban,rott vs. Benim şahsi görüşürüm alman çoban köpeği olur size.İtaatkar,sadık ve iyi bir dost olur.
Biotin olayını bilmiyordum çok güzel teşekkür ederim. Evet köpeğin psikolojisini çözmek zaman alacaktır ne olursa olsun. Hırçın golden hiç görmedim ama sahibiyle alakalı bir köpeğin agresif olması genelde. alman kurdu da çok güzel bir cins fazlasıyla akıllı cana yakın düzgün yetiştirilirse onu da değerlendirebilirim aslında. Alman mı belçika mı desem hangisini tavsiye edersiniz? Doberman haberi geldi 1 saat önce yavru yeni doğum yapmış annesi arkadaşımın köpeği. Dairede besleyebilir miyim dobermanı bilmiyorum fazla büyük köpekler. :)
[QUOTE=Emre-Dylan;8690603]
yani staff onların arasında TR'de en basit bulunabilecek tür.istediğin boyda ebatta renkte gırla.
burda öyle nette görüldüğü gibi heybetli cane corso bulmak zaten imkansız.
ama caneler mastiff ailesinden olduğundan çok tevazükarlardır her canlıya karşı.
dogoyo yerinde olsam bende direk elerdim.biraz tutuk oluyorlar havasındanmı suyundanmı bilinmez..
staff yerine bende zamanında ebt (english bull terrier) tercih etmiştim.
hemde 2 tane almıştım 2side erkekti.
sende düşünebilirsin.onlarda çok sıcakkalı , mütavazi hayvanlardı.
acaip eğlenceliydiler. (yaptıkları denyoluklarla çok güldürürlerdi :)
son olarak listeye akita inu'da ve samoyed katmanı öneririm.
bugun yerim sadece bu ikisini düşünürdüm.
Akita güzel bir cins ama şuan yurtdışından temin edilememekte veteriner bir abim var onunla konuştum piyasa çok yüksek her cins için dedi. Samoyed kadar güzel bir köpek görmedim ama uçuk kaçık rakamlar veriyorlar. Şuan doberman buldum ücretsiz yavru safkan arkadaşımın arkadaşından alsam mı almasam mı çok kararsızım abi. Bull terrierlere ısınamadım hiç ama kökeni bayağı geçmişe dayanıyor bildiğim kadarıyla bakıcı köpeği olarak geçiyormuş usa'da.
ghibli06
19-12-2020, 19:17
herkes yavruyken ki durumu söylüyor, evet 1 yaşına kadar mutlu mesut hatta kedi dominant yaşarlar, sonrasında ise staff ve dogoların huyları içgüdüsel olarak değişir, daha çok korumacı daha tahammülsüz olurlar, bu genlerinden kaynaklanıyor bana bunu kendi köpeğimi de eğiten prof. bir veteriner trainer uzun uzun anlattı... kedileri hamsterlarla beraber büyütürseniz ne olur? hamster en iyi ihtimalle kalpten ölür... staff, dogo, cane corso ve kedi bence çok fantazi...
Not : 16 yıldır dogo besliyorum...
Benim yavru kopek ile yetiskin kediyi pek beceremedik. Evde kopek beslemek istemiyorum. Tek amacim, birbirlerini gorduklerinde parcalamasinlardi... Bir sure beraber ayni yerlerde takildilar... Birbirlerine arkasini donup yatabildiler. Lakin kedi agresif davraniyordu.
1 aydir is yerinde. Geri goturup bir deneyecegim bakalim...
Buralarda genelde beraber besliyor bir cok kisi...
Emre-Dylan
19-12-2020, 23:30
herkes yavruyken ki durumu söylüyor, evet 1 yaşına kadar mutlu mesut hatta kedi dominant yaşarlar, sonrasında ise staff ve dogoların huyları içgüdüsel olarak değişir, daha çok korumacı daha tahammülsüz olurlar, bu genlerinden kaynaklanıyor bana bunu kendi köpeğimi de eğiten prof. bir veteriner trainer uzun uzun anlattı... kedileri hamsterlarla beraber büyütürseniz ne olur? hamster en iyi ihtimalle kalpten ölür... staff, dogo, cane corso ve kedi bence çok fantazi...
Not : 16 yıldır dogo besliyorum...
Dogoyu eledim maalesef bülent abi komşular sıkıntı çıkartacağı için doberman için ne düşünüyorsun? Doberman, alman kurdu, ast blue nose, husky var kafamda. Ast olursa zaten eğitim kesinlikle alacak bir tanıdığım var birebir sahibiyle eğitim veriyor faydalı bayağı normal eğitimlere bakarak.
Emre-Dylan
20-12-2020, 00:14
Benim yavru kopek ile yetiskin kediyi pek beceremedik. Evde kopek beslemek istemiyorum. Tek amacim, birbirlerini gorduklerinde parcalamasinlardi... Bir sure beraber ayni yerlerde takildilar... Birbirlerine arkasini donup yatabildiler. Lakin kedi agresif davraniyordu.
1 aydir is yerinde. Geri goturup bir deneyecegim bakalim...
Buralarda genelde beraber besliyor bir cok kisi...
Kadir abi yavru kedi yavru köpek anlaşır gibime geliyor kedinin ve köpeğin cinsi ne sendekilerin? Kediler gergin hayvanlar zaten köpek gibi sevecen pek olamıyor eğitilemiyorlar :)
Kadir abi yavru kedi yavru köpek anlaşır gibime geliyor kedinin ve köpeğin cinsi ne sendekilerin? Kediler gergin hayvanlar zaten köpek gibi sevecen pek olamıyor eğitilemiyorlar :)
Kedi 5.5 yasinda. Standart bir cins :)
Kopek Alman Kurdu, suan 4 aylik falandir
Emre-Dylan
20-12-2020, 13:22
Kedi 5.5 yasinda. Standart bir cins :)
Kopek Alman Kurdu, suan 4 aylik falandir
Alman kurdu hakkında kısa bir bilgi verir misin? Dairede beslemek için soruyorum, hayvancağıza ızdırap olmayalım kısıtlı alandan dolayı? Alman kurdunu da değerlendirmek istiyorum.
Bizim de bahçede beslediğimiz bi rotumuz var memlekette. 2 yaz önce bi kedi dadandı mamasına suyuna hatta klübesine kadar el koydu baktık kedi otoritesini konuşturuyor. Mama koyuyoruz kedi çekilmeden rot yanaşmıyor destur istiyor buna rağmen milyon tane pati darbesi yiyor hiçbişey yapmadığı halde. Zamanla baya iyi anlaşmışlardı hatta sabahları aile grubuna foto video yağdırıyodu yeğen/kuzenler koyun koyuna uyuyolar ne güzel oynuyolar falan neyse. Bi gün akşamüstü eve gircem bi seviyim dedim, köpek klubesinde rahat rahay mama yiyor ilginç geldi derken kediyi gördüm boğmuş öldürmüş onu hayvan mutfak bezi gibi olmuş, azarlayınca da geldi tekrar yalayıp düzeltmeye çalıştı ama iş işten geçti, ki bu köpek yabancıyı bahçeye sokmazken komşu çocuklarını sırtında gezdirecek kadar bilinçli. Tahammülü bitmiş demekki.
Bunlar yavruyken beraber büyümediler sonradan arkadaş oldular ama 2-3 aya kötü bitti. Bu ihtimali de değerlendirin derim :)
ardicli2000
22-12-2020, 14:20
밀키복이탄이MilkyBokiTan - YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCP1CQH2PVJv4-glNTuVJl3g/videos)
Bu kanal efsanedir. Kedi köpek davranış farklılıklarını çok güzel gözler önüne seriyor.
Ayrıca Tan geleli 3-5 ay oluyor. Aralarına salmadan önce kokusunu yaydı. Ona yer hazırladı. Uzaktan gösterdi falan.... Alıştıra alıştıra yaptı. Ama köpeği samoyed inanılmaz uysal ve sevecen.... Onun da etkisi olabilir.
Alman kurdu hakkında kısa bir bilgi verir misin? Dairede beslemek için soruyorum, hayvancağıza ızdırap olmayalım kısıtlı alandan dolayı? Alman kurdunu da değerlendirmek istiyorum.
Onermem acikcasi...
Daha once evde, simdi galeri ev bahce ucgeninde besliyorum... Enerjik hayvanlar...
Uzun tuylu beli kirik gibi olanlar yani showline olanlar daha uysal... Ama working line olanlar cok hareketli. Ozel bir begeni yoksa, ev icinde daha az enerjik ve daha az havlamaya megilli bir kopek almaniz daha uygun olur bence...
Ozgu_Akcan
23-12-2020, 16:37
abim bahcelı ev almadan gitti Presa canario (mastiff) aldı tabi evde 8 yaşında birde stocish folt kedi var kedi psikopat öyle herkez sevemez yaklaşamaz!
neys 50 gunluk joker ı ben aldım 5 ay büyüttüm sonra ev alındı bahçeye gıttı tabi kediye saldırmıyor ama oyun oynamak ıstıyor kedi dedim ya psikopat hemen savunma mekanızmasını çalıştırıyor pençeyi takıyor joker e suratında ufak bir iz bile bıraktı :D şimdilik pek anlaşamıyorlar ama ümid ediyoruzki ilerki gunlerde anlaşacaklarını ümid ediyoruz :D
Tanıştırayım Joker (presa canario mastiff Dişi)
tam olarak 5 ay 15 günlük ufak bir dana :D
https://i.hizliresim.com/N4lE2k.jpg (https://hizliresim.com/N4lE2k)
buda ilk geldiği zamanlar
https://i.hizliresim.com/yGFp6E.jpg (https://hizliresim.com/yGFp6E)