Orijinalini görmek için tıklayınız : 2021 Leon Fr
Yeni leonlar an itibariyle Türkiye’ye giriş yapmış. Hayırlısı olsun.
Görünen o ki bu zamana kadar spor ve dolu paket olarak sunulan fr artık komple opsiyona dayalı.
Gelen araçlar cam tavansız ve 17 jant ile giriş yapmış.
https://i.hizliresim.com/9PRSK7.jpg (https://hizliresim.com/9PRSK7)
Fiyatı 320 civarında olacak diye duydum ama, bilgisi olan var mı?
Yuzde80 ötv ile satılır, 280-290 civarından başlar diye düşünüyorum.
Eski kasa leona 260-270 isteyenler büyük ihtimalle satamayacaklardır.
Niyeti olan hızlı davransın galeriler araçları toplamadan
Şu an toplayacaklarını hiç sanmıyorum :)
Şu an toplayacaklarını hiç sanmıyorum :)
Yarısı galeridedir bile :D
cbrracingteam
23-12-2020, 09:56
bence esnaflar toplayacaklardır :) yeni bmw 4 serisini toplamışlar komple piyasa mart gibi eski haline dönecektir diye düşünüyorum ama yeni FR cidden güzel olmuş satar bence bu araç 300 bandı da güzel rakam olur eski kasa sahiplerini üzecek bir haber (2. el rakamları açısından)
baktım şimdi Seat.uk'e , cam tavsnsız ve 17 jant olarak FR paket fiyatı 1.5 ecotsi dsg 26825 pound .
sırf kur ile zaten 270 bin liraya falan geliyor.ben fiyat 350 plus falan olur diye düşünüyorum minimum.
eski kasa sahibi olarak (2017 model makyajlı olan) ne gelmiş ne gitmiş artık hiç takip etmiyorum. normal bir işte çalışarak hem yaşayayım hem arabam olsun demek artık imkansız. satsam yerine ne alacağım mechul. 2018 de 1 yaşındayken aldığımda yine ulaşılabilir seviyedeydi önceki aracımı satıp biraz kredi biraz bişeyler koyup maaşımın 3 te 1 ini krediye ödeyerek bir şekilde aldım bindim biniyorum da model yükseltmeye kalksam şu faiz oranlarıyla şu fiyatlarla akıl karı değil.
artık en fazla big turbo vs yapıp cilalar parlatır binerim ölene kadar :D virüs mirüs zaten sonumuzun ne olacağı da belirsiz.
edit: ilkokul resim öğretmenim vardı lada samara almıştı sıfır geçende evinin önünde gördüm hala aynı yere parkediyor 26 yıldır filan aynı arabaya biniyor adam. dedim herhalde bende böyle olurum
muratburunce
23-12-2020, 11:39
arabası olmayıpta sıfırdan araba alacaklara allah yardımcı olsun fiyatları görünce insan araba alma hayali bile kuramıyor
KGüneyli
23-12-2020, 11:42
Bu araba 300 bin den aşağıya piyasaya girmez, girersede o parayı verip binen adam sıkıntılıdır.
Araba sevdamız vardı onu da bitirdiler.Nefsimi terbiye edip sıradan bir taşıt gibi davranmayı öğrenmeye çalışıyorum
denizhandinc
23-12-2020, 12:12
kanka galericiler aracın gemiden inmesini beklemiyor :D inmeden o araclar baglı zaten birilerine
https://www.seat.com.tr/modeller/yeni-leon/yeni-leon
Siteye henüz eklenmemiş ama yeni leon'u incelemek isteyenler buyursun. Fiyat listesi yok tabi :D
1.5 lt neden 130 hp olmuş yaw? Torkta yerlerde.....
DSG'de yok..........
1.5 lt neden 130 hp olmuş yaw? Torkta yerlerde.....
DSG'de yok..........
VAG grubunda ki diğer 1.5 TSI ile arasında pek bir fark olacağını sanmıyorum.
150hp'lik versiyon için şu an stage 1'de 175hp 300nm veriyor yurtdışı yazılım şirketleri.
VAG grubunda ki diğer 1.5 TSI ile arasında pek bir fark olacağını sanmıyorum.
150hp'lik versiyon için şu an stage 1'de 175hp 300nm veriyor yurtdışı yazılım şirketleri.
Son hız 20 km/h, hızlanma 1 sn kötüleşmiş.
Hem neden yazılım yapmak zorunda kalayım ki illa?
individual
08-01-2021, 11:18
1,5 TSI ACT 150 PS DSG versionu 400.000TL üstü olur.Kimse almaz diye getirmeyi düşünmemişlerdir.
Son hız 20 km/h, hızlanma 1 sn kötüleşmiş.
Hem neden yazılım yapmak zorunda kalayım ki illa?
Sonuna kadar haklısınız. Normal şartlarda araçlar hızlanır, daha fazla yakıt tasarrufu sağlar ve donanım olarak zenginleşir.
Araç dolu gelse fiyat çok fazla artar ve o fiyatla satamayız diye düşünmüşler galiba.
1.0 e-tsı dışında dsg seçeneği şu an için gözükmüyor. İlginç.
individual
08-01-2021, 16:21
bu arada ingiltere seat sitesine baktım.Yine motor cenneti.
adamlar 1.0 TSI leon fr bile yapmış onlara.Aslında bizdede aynısı olsa iyi olurdu.
bu arada ingiltere seat sitesine baktım.Yine motor cenneti.
adamlar 1.0 TSI leon fr bile yapmış onlara.Aslında bizdede aynısı olsa iyi olurdu.
Zaten bizede ilk etapta 1.0 tsi fr gelecek diye söyleniyor.
onn_dear
08-01-2021, 20:10
2013 2014 lerde bulunan mis gibi 1.4tsi 140hp den niye vazgeçerler anlamış değilim... Yok 125hp yok 150hp ACT yok 1.0 tsi bilmem ne...
Mehmetmert
08-01-2021, 21:34
Motor seçeneklerinde sorun olan ne anlamadım, makyajlı kasa olanda 1.5 tsi 150hp dsg ve 1.5 tsi 130hp manuel geldi. Muhtemelen bu manuelde 130hplik. Fıstık gibi motor 1.5 tsi 130hp... İlerleyen dönemde 1.5 tsi 150hpde gelecektir. Yurt dışında da sunrooflu araba neredeyse yok, muhtemelen tedariğinde veya üretim hattında bir sorun(sanmam ama) var.
***** sarı sitede bolca 2020 seat var bakalım kaç paralara düşecek.
hayır hiç mi haberleri yoktu yeni leon gelicek. gittiler topladılar hepsini. uygun fiyatlı leon buluruz 2 aya
onn_dear
09-01-2021, 20:47
Motor seçeneklerinde sorun olan ne anlamadım, makyajlı kasa olanda 1.5 tsi 150hp dsg ve 1.5 tsi 130hp manuel geldi. Muhtemelen bu manuelde 130hplik. Fıstık gibi motor 1.5 tsi 130hp... İlerleyen dönemde 1.5 tsi 150hpde gelecektir. Yurt dışında da sunrooflu araba neredeyse yok, muhtemelen tedariğinde veya üretim hattında bir sorun(sanmam ama) var.
Mesela 1.0 ecoTsi 110hp ve 1.0ecoTsi 115hp var mantıklı mi sence bu?
Mehmetmert
10-01-2021, 09:23
Mantiksiz olan kismi hala anlamadim, standart bir surucu icin 1.0 tsi unite gayet yeterli, ucuz ve uygun bir secenek bence. Sonucta her leon kullanicisi yaris arabasi kullanir gibi araba kullanmiyor
Yeni Leon 1.5 TSI ACT 130 HP S&S FR manuel 231.500 tl olarak belirlemişler
güzel opsiyonları var ama direk çıkardıkları paket galiba tam %50 ötv diliminde opsiyon seçilse %80 lik ötv dilimine geçiş yapıyor mu? Bilmiyorum biraz cahilim bu konuda
Yeni Leon 1.5 TSI ACT 130 HP S&S FR manuel 231.500 tl olarak belirlemişler
güzel opsiyonları var ama direk çıkardıkları paket galiba tam %50 ötv diliminde opsiyon seçilse %80 lik ötv dilimine geçiş yapıyor mu? Bilmiyorum biraz cahilim bu konuda
Sitesinde 2020 model için olan fiyat 231.500tl
Benim gördüğüm listede 2021 model fiyatları:
1.5 TSI ACT 130 HP S&S FR manuel 255.000tl
1.5 TSI ACT 130 HP S&S FR dsg 277.000tl
şeklinde
bence piyasaya göre iyi fiyatlar. Tabi galericilerden tüketiciye sıra gelebilirse..
individual
21-01-2021, 21:03
şeklinde
bence piyasaya göre iyi fiyatlar. Tabi galericilerden tüketiciye sıra gelebilirse..
Galericiler bence şuanki kredi faiz oranlarından dolayı araba almazlar.ellerindekini şuan satabilseler ne mutlu onlara.
şuan mk3 leon fr 130HP 0 km galeride ilanlar var 260.000TL yazmış.bayi mk4 231.500TL satacak.galeri şuan ne yapabilirki.
orta paket dizel clio ve full paket benzinli clio'dan daha ucuza bir üst segmen araba satıcak seat.
diğer markalarında işi zor.
Bence yeni leonları toplar 350 yazar galeriler, vatandaş yine gidip bayiden sıfır araç alamaz
şeklinde
Bildiğim kadarıyla 251 TL zam yese veya en ufak bi opsiyon seçilirse bir üst vergi dilimine giriyor.
Biraz önce bayiden geldim.1.5 130 hp düz vites fr leon satış fiyatı : 231.500 TL...
Bence muazzam bir fiyattan satışa sunulmuş piyasa koşullarına göre.Sıfır araç isteyenler kaçırmasın milletin çer çöpü ile uğraşmaya değmez.
İkinci el piyasasına da ayar çekecektir muhtemelen bu fiyat.
Artık sıfır leon 230 bin lira sen neden bahsediyorsunuz kardeş diyebilirsiniz 7-8 yıllık araçlara 200-300 bin tl çekenlere.
Doğuş güzel bir iş yapmış ilk defa.
Eğer sitedeki veriler hatalı değil ise düz vites adı Fr ama içi boşaltılmış bir araç getirmişler. Direkt vergi dilimi hedeflenmiş...
Bu da demek oluyor ki donanımlı olduğu zaman direkt 300k + gelecek.
Eski kasayı 207-230k civarından alan biniciler memnun, al-satçılar bir tık yaralıdır :D
Mk3.5 kasaya 270 yazan alsatçılar seri üzgün atıyor şuan :D
Eğer sitedeki veriler hatalı değil ise düz vites adı Fr ama içi boşaltılmış bir araç getirmişler. Direkt vergi dilimi hedeflenmiş...
Bu da demek oluyor ki donanımlı olduğu zaman direkt 300k + gelecek.
Eski kasayı 207-230k civarından alan biniciler memnun, al-satçılar bir tık yaralıdır :D
Boş dediğin araçta; arka kol dayama, anahtarsız çalıştırma,şerit takip asistanı, full led farlar ön arka, 10 inch gösterge, ön bölge çarpışma asistanı var hocam...
Bu araç da boş ise piyasadakı %80 araçlar allah'a emanet artık :)
individual
22-01-2021, 10:08
https://i.hizliresim.com/Kt5GVK.jpg
Donanım listesi.
Bu araç boş deniyorsa ben şaşırıyorum.
Led ön arka mercekli far ve stoplar var,şerit takip,anahtarsız çalıştırma.
diğer mk3.5 tek eksiği cam tavan denebilir.seat sound ses sistemi ile aracın standart gelen ses sisteminde kolonlar bile aynıydı.center hoparlör ve bas takıyorsun seat sound oluyor.
görende herkesi maybach donanımlı orta sınıf otomobillere biniyor sanar..Herkes donanımcı olmuş.Ne istiyorsunuz böyle bir otomobilden,beklentiniz nedir ? Adamlar bir sürü özellik koymuş zaten,fiyatıda gerçekten cok iyi.
Pahalı olsa bir bahane,uygun olsa bir bahane.Azcık şükür yahu =)
tuner faruk
22-01-2021, 11:17
Donanım listesi.
diğer mk3.5 tek eksiği cam tavan denebilir.seat sound ses sistemi ile aracın standart gelen ses sisteminde kolonlar bile aynıydı.center hoparlör ve bas takıyorsun seat sound oluyor.
1.0 eTSİ DSG Style Plus'ın donanım listesinde neler var bilgin var mı ?
individual
22-01-2021, 11:21
1.0 eTSİ DSG Style Plus'ın donanım listesinde neler var bilgin var mı ?
Şuan bilgim yok ama style paket'de boş bir paket değil aslında.eskiden style (full) paket geçerdi.FR cupra'nın motor olarak bir alt güç donanım olarak geçerdi.MK2 makyajlı ile donanım olarak geçmeye başladı.
STYLE paket'dede digital klima falan dolu bir araç olarak gelir.FR'dan tek eskiği spor tamponlar jant koltuk direksiyon.onun haricinde çoğu şeyi aynı olabilir.
(özetle piyasadaki çoğu full donanım diye geçen arabadan daha full paket ile gelir.Style güzeldir.FR paket ile gelen araçlar sert olur onu söyleyim.zaten fr suspansiyon diye yazıyorlardı eskiden.sert bir araba fr alıp donanım'a sebep tangur tungur gidiyor diye yazanlar oluyor onda yazdım.beni rahatsız etmiyor ama bir skoda octavia gibi yaylana yaylana gitmiyorsunuz)
tuner faruk
22-01-2021, 11:31
individual Gayet açıklayıcı oldu teşekkürler :icon_tup:
individual
22-01-2021, 11:38
bu arada arkadaşlar konu dağılmasın marka fanatikliğim falan yok benim.para çokomel ilişkisine bakıyorum ben.verdiğim paraya marka bana ne veriyor. seat diğer markalara göre en mantıklı.
bende ibiza fr var.ikinci el yeni ibiza fr çok para istiyorlar.benimde aracımı değiştirme zamanım geldi.çok baktım ilanlara uygun fiyatlı araba bulamayınca dedim en mantılı parasına göre renaul clio touch dizel manuel çıkıyordu.şimdi bakıyorum clio'nu üstüne 10.000TL daha ekleyince benzinli maneul cliodan daha büyük bir araç ve daha donanmlı leon alabiliyorsunuz.sizcede mantıklı değilmi ?
TolgaEsentepe
22-01-2021, 11:38
noldu paşinyan diyesim geliyor 280 lik leonları görünce :D
230 bine 1.0 tsı dsg çok mantıklı tercih bence, %80 ötv vereceksem golf yada a3 alırdım. Donanımlarda tatminkar sayılabilecek seviyede, gerekli her şey var. İyi bir çalışma yapılmış belli ki.
barakuda26
22-01-2021, 12:50
1.5 tsi 130 FR Şubat ilk hafta dedi bayi az önce.
1.0 Style DSG içinde mart dedi ama kesinliği yok
300bin üstü leon ilanları ne olacak çok merak ediyorum yeniler piyasaya girince :) Ya yenileri toplayacaklar 350-400 çekecekler ya da arabaların fiyatları düşecek. Vaktim olursa bayiye uğrayıp 1.5tsi dsg fiyat sormak istiyorum bugün
İçi boşaltılmış demek araba donanım olarak boş demek değil. Bir önceki haline göre içinden kırpmalar yapılmış demek.
İlk etapta gözüme çarpanlar cam tavan , ön park sensörü ve otomatik vites. Zaten bunlar olabilse vergi diliminden ötürü 3xx lere dayar fiyatı.
Şu trim sesi konusuyla ilgili bir iyileştirme vs. yapıldığına dair yerli-yabancı kaynak var mıdır?Leon fiyatı,piyasaya yeni bir hiza çekmezse ben de düşünüyorum almayı.Lakin şu eski mevzular düşündürüyor.
Trim sesi gelmeyen araç varmı hocam ?
Yeni nesil araçlarla pek ilgilenmiyorum maalesef.İstediğim gibi bir araç bulana kadar sıfır seçeneğini değerlendirmeyi düşündüm.
1.5 tsi 150 dsg için 310-340 olabilir dediler bugün seat bayisinden. Ben de incelemeyi düşünüyorum ama manuel ile otomatik arasındaki makas korkunç. Welcome to turkey :D
individual
22-01-2021, 14:21
1.0tsi otomatik fr gelse guzel olur.
1.5tsi otomatik fr fiyat otvden dolayi fiyati cok yuksek olur.
gerci gelis fiyatini bakmak lazim 15.000tl gibi fark olucaksa 150hp daha mantikli olur.
onn_dear
22-01-2021, 17:19
Benim aracim 2016 10.ay çıkışlı FR 0 km aldım. Şu an 45K km.de. gram trim sesi yok, ne kapılarda ne cam tavanda ne başka yerde. Bende çok duydum ama bende hiç trim sesi olmadi bugüne kadar. Full asfaltta kullandım o da etmen olabilir bilemiyorum..
tiMachine
22-01-2021, 19:42
Donanım listesi.
ki bence opsiyon ses sistemi almak yerine dışarıda kendin farklı markalar ile amfili çalışmak daha doğru geliyor. Kendim araba alsam bugün sıfır sipariş usulü ses sistemi almam diyorum. Cam tavan eksik ama onu eklesen 250 tlye üst vergiye giriyormuş araba sonra 300binden kapı açar
Internet sitesinde style ve style pluslarin donanim listesi var.
individual
22-01-2021, 20:10
ki bence opsiyon ses sistemi almak yerine dışarıda kendin farklı markalar ile amfili çalışmak daha doğru geliyor. Kendim araba alsam bugün sıfır sipariş usulü ses sistemi almam diyorum. Cam tavan eksik ama onu eklesen 250 tlye üst vergiye giriyormuş araba sonra 300binden kapı açar
şöyle bir durum var VAG (seat) araçların standart gelen ses sistemi bile çok çok iyi.değiştirme gereği duymuyorsun.zamanında arkadaşım megane almıştı 1 ay sonra gitti kolonları değiştirdi dayanamadı.
tiMachine
22-01-2021, 21:54
şöyle bir durum var VAG (seat) araçların standart gelen ses sistemi bile çok çok iyi.değiştirme gereği duymuyorsun.zamanında arkadaşım megane almıştı 1 ay sonra gitti kolonları değiştirdi dayanamadı.
Abi hangi marka olursa olsun ben almıyorum çünkü büyük ses firmaları küçük otomotiv ürünlerinde yeterince başarılı olmadıklarını düşünüyorum. ve evet megane ses sistemi gerçekten rezalet
Benim aracim 2016 10.ay çıkışlı FR 0 km aldım. Şu an 45K km.de. gram trim sesi yok, ne kapılarda ne cam tavanda ne başka yerde. Bende çok duydum ama bende hiç trim sesi olmadi bugüne kadar. Full asfaltta kullandım o da etmen olabilir bilemiyorum..
Hocam 2019 fr var bende de ilk aldığımda trim sesi yoktu ne zaman uzun yol yaptım (2500km) kötü stabil yollara girdim döndüğümde trim sesi oldu maalesef.
Asfaltta ve şehir içi düzgün yollarda kullananlarda sorun yaşadığını pek görmedim
Yanlış anlamayın. Yakın kmde 2016 12.ay çıkışlı fr sahibiyim. Sayısız FR tecrübe ettim makyajlı makyajsız farketmiyor. Trim sesi olmayan FR imkansız net söylüyorum. Sizin kulağınız alışmıştır dikkatinizi çekmiyordur vs. sahibi olduğum aracı çamur atmam 15 bin km de başlar trim 45 de olmaması imkansız ki yurdum yollarında kullanılanı geçin Almanya da makyajlı kasanın deneme aracını 1 günlük almıştım. Onda bile vardı kilometresi 3000
Shadow_Dancer
23-01-2021, 06:02
Ben ayni durumu 2014 senesinde yasadim, o zaman icon paket clio dizel otomatik station wagon ile leon 1.2 tsi style dsg yakin fiyatlardi. Hatta actigim konu bile duruyordur forumda. Bayiiye gidince dusunmeden leonu aldim. Hala cok severek ve iyi mi almisim diyerek kullaniyorum.
Geçen hafta da hanima sifir arona fr aldim, yine fiyat fayda olarak B crossover’lar arasinda en mantikli secenekti.
Bu mesaj uzerinden trim sesi muhabbetine de degineyim, vag grubunun meshur salincak burcu sesi benim arabamda da var. ön takimimda sesli calisiyor, fakat gûnlûk kullanimimi etkileyen bir durum yok.
Marka takintiniz yoksa vag grubunda seat ve skoda inanilmaz mantikli arabalar yapiyor. Kalite hissiyati olarakta artik volkswagen ile arasinda ucurum kalmadi.
Shadow_Dancer
23-01-2021, 06:03
1.0 tsi dsg style paket 230’dan adetli olarak girsin yok satar.
Şu trim sesi olayını bende merak ediyorum. Önceki kasada çok şikayet aldılar biraz iyileştirme yapmışlardır diye düşünüyorum.
Grup icerisinde dogal olarak bir hiyerarsi mevcut
Buda fiyat kalite seklinde yansiyor dogal olarak
Leon dan bi A3 sessizligi ve ic mekan kalitesi beklenmemeli yada Golf kadar optimum olmasida yakin olmasi yeterli ki yeni leon un testlerine bakinca net bi olumsuzluk hakim degil
Fiyat-fayda orani muthis gozukuyor
Ama sahsi fikrim fr bile olsa manuel degil otm versiyon alinmali otm vitesli varyasyonlar arttikca manuel lere ilgi cok azaliyor birde otm vitesin rahatligindan vazgecmekde debriyajla ugrasmakda cabasi
Ben 1.5 130 hp manuel alacagima
1.0 110 hp dsg alirdim mesela nasilsa aralarinda bariz guc farki yok cok az tuketir otm vitesle devam ederdim..
Şimdi bir arkadaşım Leon ile ilgileniyor bakar mısın dedi diye konuya girdim ilk kez. Ama son sayfada direk trim sesi görünce bi tuhaf geldi. Senelerce Fransız araçlarında trim sesi var VAG gibisi yok diye diye kafamı ütüleyen arkadaşlardan sonra 2019 model Leon'larda trim sesi olabileceğine şaşırdım doğrusu. Herşeye rağmen sonuç olarak 1.0 DSG araçları 230 dan verirlerse yok satacaktır.
individual
23-01-2021, 20:35
Arkadaşlar çok merak ediyorum bu trim sesi diğer markalarda yokmu ? Örnek BMW F30 ? Mercedes ? Honda Toyota Peugeot Citroen Fiat ?
Youtube trim sesi çözümü yazınca her marka model aracın trim sesi sorunu olduğunu görüyorum.Örnek BMW f30 kapı fitili ve kapı kilit trim sesi.
Bizim muheşem yollarda giden araçların kapısının yerinde durması bile mucize ?Tangur tungur gidiyoruz yollarda arabada ne vida yerinde kalır ne kapı ayarı kalır.
Örnek 3008 Trim sesi...
https://www.youtube.com/watch?v=hU2mLyX0g5k
450.000 500.000 TL para verilmiş bir araç ve trim sesi
38 bin km de 2017 model makyajlı kasa Leon fr sahibiyim. Diğer fr lar ile kıyasladığımda, (özellikle de makyajsız kasa ile) çok çok az trim sesi geliyor.
Bir süre önce gıcırtı şeklinde ses gelmeye başladı. Servise bakıma gittiğimde şikayetimi söyledim ve çözdüler şuan kafaya takacak şekilde bi trim sesi almıyorum. Ancak izolasyon biraz zayıf bence harici çok memnunum.
arkadaşlar bu 230 olan manuel değil mi yani tam ötv sınırında. bunun otomatiği en az 290-300 den aşağı olacağını sanmıyorum. manuel hastaları için mantıklı fakat devir otomatik devri bence. o zamanda c sınıfı otomatik 230 lu rakamlara hayal oluyor. çoğu kişi de bu yüzden tombalak b sınıflarına doğru kayıyor ( b suv) :D
Konudan bağımsız ama benzer fiyatta olduğu için yazıyorum.Dizel otomatik Alfa Romeo Giulietta'da kampanya yapılmış,232 binden vermişler.Şimdi de araçları bitirdik diyorlarmış sanırım.Şansına,beğeneni varsa belki yakalayabilir.Antalya Birmot vermiş fiyatı.
Arkadaşlar çok merak ediyorum bu trim sesi diğer markalarda yokmu ? Örnek BMW F30 ? Mercedes ? Honda Toyota Peugeot Citroen Fiat ?
Youtube trim sesi çözümü yazınca her marka model aracın trim sesi sorunu olduğunu görüyorum.Örnek BMW f30 kapı fitili ve kapı kilit trim sesi.
Bizim muheşem yollarda giden araçların kapısının yerinde durması bile mucize ?Tangur tungur gidiyoruz yollarda arabada ne vida yerinde kalır ne kapı ayarı kalır.
Örnek 3008 Trim sesi...
Peugeot 3008 Trim Sesi - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=hU2mLyX0g5k)
450.000 500.000 TL para verilmiş bir araç ve trim sesi
İşte problem tamda burada. Her marka da trim sesi olabiliyor. McLaren'de trim sesi gelen ve orta konsolu oynayan videoyu görmüşsünüzdür. Belli modellerde daha da fazla olabiliyor kronik denilecek kadar. Misal 3008 Facebook gruplarında AdBlue deposu sorunu görebilirsiniz ama trim sesi sorunu göremezsiniz. Tek tük bir kaç arabada vardır illaki ama genel değil.
Ancak bu kadar "inşallah yeni kasada trim sesini çözmüşlerdir" dedirtecek kadar Leon'da trim sesi şikayeti olduğunu bilmiyordum ve şaşırdım dediğim gibi.
Mehmetmert
23-01-2021, 22:57
Seat Leon Fr 2019 model kullanan ve arabanın kapılar, davlumbaz, arka bagaj ve arka koltuk altına yalıtım yapmış birisi olarak. Benim gözlemlediğim 2 trim sesi var en azından 2019 model ve üstünde diyebilirim. Kapılar 20cm ve ciddi bass kapasitesi var. Bu bende daha başlamamıştı ama sanırım km geçtikce ve o plastik kısma toz girdikçe bu ses başlıyor. Servis söküp, etrafına bez bant sarıp tekrar kapatıyor ve ses gelmiyor. Aynı kapak, golftede öyle ama onda olmuyor (birebir anyısı değil). Golfte 16cm hoparlörler ama bu kadar bassda fark eder mi bilmiyorum frekans olarak
SEAT Leon 5F - Vibration dans les portes - Doors vibrations - YouTube (https://youtu.be/54lhaN9nFT4)
https://youtu.be/54lhaN9nFT4
Kapıyı sökmek için 2 tane vida var, bir tane vida kapağından geliyor diğer seste. Yani kapağı koymasalar ses gelmeyecek bile ama buda bende daha başlamamıştı. Muhtemelen araya toz gelince başlıyor buda. Bunun dışında arabada cidden trim sesi yok, genelde bozuk yolda değilde müzikte trim duyulur.
Leon Trim sesi bulma ve giderme - YouTube (https://youtu.be/JTES7Bx_Cs8)
https://youtu.be/JTES7Bx_Cs8
Bu kadar basit şeyleri iki dakikada hallederler ama dokunmadılar ilginç şekilde
galericiler hala eski kafa leonu 260-280 lerde tutuyorlar. gözler yaşlı. yakında indirmeye başlarlar herhalde. tabi manuel DSG farkı var ama yinede indirceklerdir diye düşünüyorum. birde bu kadar çok arabayı salakmı bunlar toplamışlar. bir sürü ilan var.
aynen bende ona dikkat ettim. belki yüzlerce leon var satilikta sifirindan pahalı olan. elbet aşaği inecektir.
Yeni leon güzel olmuş eksi kasa fiyarları düşer ama abdi ibrahim gibi filo araçlarını galericler topladı hep şimdi ne olacak bakalım.
onn_dear
27-01-2021, 19:43
Bugün bayi mayıstan önce araç gelmeyecek dedi. Muhtemelen zam yer manuel bile 250-270 bandında olur diye düşünüyorum...
Bugün bayi mayıstan önce araç gelmeyecek dedi. Muhtemelen zam yer manuel bile 250-270 bandında olur diye düşünüyorum...
dolar düşüş eğiliminde, o yüzden manuel olan 230 bandını koruyabilir. tabi bayiiler işgüzarlık yapmaz ise.
fakat DSG de eğer 230 bandına sokamazsa %80lik otv ye girerse 300 ü görücek.
230 lara şuan C sınıfı araba pek kalmadı veya boş paketler kaldı. eğer otomatik araba mecburiyetim olmasaydı, bu fiyata ciddi ciddi düşünürdüm.
sanırım artık bir çoğu firma TR paket olarak ilginç donanım listeleriyle gelecek.
ÖTV oranları değişmez ise çok ilginç paketler görücez gibi geliyor.
S.Özeren
27-01-2021, 20:33
Daha yeni 2019 dizel fr dsgyi 280 bin tl e sattim.
Bu 230 yazan arac otv nin 225tl altinda tutulmus.
Kaldi ki arac hem manuel hemde tavan vs yok
Tam dolu olan aracin 320 bin tl bandinda olcagini dusunuyorum..
Bu aracin rakami eski kasa dizeli zaten etkilemez
Şubat ayında bayi başına ortalama 30 araç gelecek
Muhtemelen 2021 ler de aynı fiyattan olacak Sytle Plus otomatiğin 1.0 eTSI DSG 231.000TL olması bekleniyor.
Bayilere talep çok fazla, danışman başı günlük 100 isim yazdırılıyor o yüzden arayanlardan sadece isim alıp döneceklerini söylüyorlar.
barakuda26
28-01-2021, 19:32
Sarı siteye düştü bile ilan, şaşırmadık tabiki de. Daha çoğu bayi sattığı aracı sahibine teslim etmemişken sarı sitede araç var cidden komik durum
MertSerhanÖ.
29-01-2021, 01:31
Sarı siteye düştü bile ilan, şaşırmadık tabiki de. Daha çoğu bayi sattığı aracı sahibine teslim etmemişken sarı sitede araç var cidden komik durum
Bak bak bide altına araç kapalı garajda muhafaza edilmektedir yazmış at kafası
S.Özeren
29-01-2021, 11:59
Şubat ayında bayi başına ortalama 30 araç gelecek
Muhtemelen 2021 ler de aynı fiyattan olacak Sytle Plus otomatiğin 1.0 eTSI DSG 231.000TL olması bekleniyor.
Bayilere talep çok fazla, danışman başı günlük 100 isim yazdırılıyor o yüzden arayanlardan sadece isim alıp döneceklerini söylüyorlar.
Golf 1.0 TSI dsg de aynı para :)
Leon a şaşırmamak lazım.
Şişik fiyatlara o kadar kolay boyun eğiyor ki insanlar normalinden pahalı fiyatlar piyasanın altına kalınca bulunmaz nimet muamelesi görüyor şaka gibi.
burak_2885
29-01-2021, 18:45
Geçen gün Maslak Doğus’da satış temsilcisi arkadaş, şubat’ta satışa açılacağını söyledi. Ama ondan iki gün sonra yani dün İstinye sahilde gördüm. Aceba dedim üst düzey yönetici mi?
34btr1907
29-01-2021, 19:08
arabası olmayıpta sıfırdan araba alacaklara allah yardımcı olsun fiyatları görünce insan araba alma hayali bile kuramıyor
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/235860-kiskanma_favorilerini_paylas-611.html
gel başkan,burda hepsi bizim.
Geçen gün Maslak Doğus’da satış temsilcisi arkadaş, şubat’ta satışa açılacağını söyledi. Ama ondan iki gün sonra yani dün İstinye sahilde gördüm. Aceba dedim üst düzey yönetici mi?
ocak 25 de satılan 40 tane araçtan biridir bu hafta başı teslim edildi araçlar
muratburunce
30-01-2021, 08:38
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/235860-kiskanma_favorilerini_paylas-611.html
gel başkan,burda hepsi bizim.
eyvallah hocam o konuda olmasa ztn arabalara girip bakmam ordaki arabaları inceleyip iç çekiyorum :)
https://store.donanimhaber.com/cd/06/59/cd06592193ce816cb83e40f4b5486b2b.jpeg
Eski kasayı yüksekten alanların ellerinde net patladı :) Manuel özellikle.
Shadow_Dancer
02-02-2021, 10:05
salladı yine piyasayı çiçeğim.. Alan pişman olmaz 5 senedir keyifle biniyorum, 1.2 tsi'a... 1.0' tsi'da dsg'de mis gibi..
denizhandinc
02-02-2021, 10:50
190 a 2013 F20 okutulup sıfır Leon a geçilir mi düşünmedim değil :D
2-3 ay önce satsaymışım keşke dedim ama, fiyatlar yüzümü güldürdü. Yenisi 300 den gelir 50-60 koyar alırım diyodum hesap yine şaşmadı mantıken
Eski kasayı yüksekten alanların ellerinde net patladı :) Manuel özellikle.
200 ve üstünden alanlar için sıkıntı oldu tabi :)
Binmek zorunda kalacaklar en fazla.
individual
03-02-2021, 09:50
daha önceki mesajlarda yazdığım gibi mk4 leon fr otomatik 150 hp 300.000TL gibi bir rakamlara tahmini gelir sanırım.bu durumdan dolayı ikinci elde aynı motor ve donanımdaki araç sahipleri fiyatlarını çok indirmezler.(ben olsam o parayı verecek olsam mk4 alırım eski garantisi bitmiş bir araca 300.000TL neden bağlayım)
olan aynı motor leon fr sahiplerine olucak ama ordada şöyle bir durum var yeni leon yine yok bayilerde çok az geliyor (mk3 dede eskiden aynısı olmuştu)
uzun lafın kısası 2022 gibi üretim rayına oturursa güzel fiyatlara alırız hazır euro düşüyor.geçen bir sayfada paylaşmışlar renault fiyatlarını indirmeye başlamış.
slowmotion
08-02-2021, 02:39
Güncel olarak leon fr dsg sunroof nezaman gelir? Bilgisi olanvarmı?
Daha Golf 8 gelmedi oda bir çok motor donanım seçeneğiyle gelir
Başlangıç olarak 230 Bin TL yi tutturabilirler boş araçlarla 300 lü rakamlara da güzel araçlar alınacaktır
Daha yukarda yeni A3 var gelecek
Sonrasında işler iyice karışır :)
bu sistem ile Türkiyede satış yapmak isteyen 230 bin bandında durup otomatik araba verebilen olacaktır.
zaten millet bazı donanımları dışarıda retrofit olarak uyguluyor. yeterki araba %60 bandında durabilsin.
tek problem güçsüz motor seçenekleri olacak. şehir içi sürüş için problem değilde. küçük hacim 110bg motorlar uzun yolda cidden çekilmez oluyor.