Orijinalini görmek için tıklayınız : Far tamiri ve temizliği yapan yer önerisi
beratyuksel
23-12-2020, 14:25
Merhaba herkese
2005 C2 aracım var, farlarda ufak tefek problemlerimiz var
Led far taktım ilk taktığım ledlere kötü led olduğu için dağıtıyor ışığı dediler
Sonra daha kaliteli bir çift aldık taktık far ayarına götürdük sağ için baktığımızda odaklamada bir problem olmadığını söylediler
Yalnız sol far sol üst tarafı gösteriyor ve dağınık veriyor ışığı, far kapağını çıkarıp ledi arkadan tutup aşağı yukarı oynatınca da çanak komple hareket ediyor
Far ayarını yapan arkadaş bundan dağıtıyor ışığı dedi, ya far ayar motoruyla çanak ayrıldı ya dişli atladı bilmiyorum artık içeride ne oldu
Ben dıştan da pasta cila yaptırmıştım da içten çizikleri sararmaları çok farların hazır açılmışken de şöyle temizlik lazım güzelce bir
Bunları yaptırabileceğim İstanbulda/Sakaryada bir yer, usta bilen var mı uygun fiyatlı yardımcı olabilecek?
Ya da konu hakkında fikri olan var mı, bu çanağın bu durumundan mı dağıtıyor bu ışığı acaba tamiri olsa odaklı olur mu far yoksa alakasız mı bununla?
Merhaba herkese
2005 C2 aracım var, farlarda ufak tefek problemlerimiz var
Led far taktım ilk taktığım ledlere kötü led olduğu için dağıtıyor ışığı dediler
Sonra daha kaliteli bir çift aldık taktık far ayarına götürdük sağ için baktığımızda odaklamada bir problem olmadığını söylediler
Yalnız sol far sol üst tarafı gösteriyor ve dağınık veriyor ışığı, far kapağını çıkarıp ledi arkadan tutup aşağı yukarı oynatınca da çanak komple hareket ediyor
Far ayarını yapan arkadaş bundan dağıtıyor ışığı dedi, ya far ayar motoruyla çanak ayrıldı ya dişli atladı bilmiyorum artık içeride ne oldu
Ben dıştan da pasta cila yaptırmıştım da içten çizikleri sararmaları çok farların hazır açılmışken de şöyle temizlik lazım güzelce bir
Bunları yaptırabileceğim İstanbulda/Sakaryada bir yer, usta bilen var mı uygun fiyatlı yardımcı olabilecek?
Ya da konu hakkında fikri olan var mı, bu çanağın bu durumundan mı dağıtıyor bu ışığı acaba tamiri olsa odaklı olur mu far yoksa alakasız mı bununla?
pendik sanayide akfar var. Ben aracımın farlarını orada temizletmiştim. Güzel is yapıyorlar. En son instagram hesabında ümit erdimin de aracını far temizliği için oraya bıraktıgını gördüm. Görüşebilirsin.
2 fara 200 tl vermiştim ben.
ankara civarıda varmı far temizliği yapacak iyi önerisi olan ?
beratyuksel
23-12-2020, 15:36
pendik sanayide akfar var. Ben aracımın farlarını orada temizletmiştim. Güzel is yapıyorlar. En son instagram hesabında ümit erdimin de aracını far temizliği için oraya bıraktıgını gördüm. Görüşebilirsin.
2 fara 200 tl vermiştim ben.
iç dış komple 200 ise güzel fiyat vermişler siz söyleyince ben de hatırladım ümit erdim gitmişti evet işçilik güzeldi epey
İstanbul avrupa yakasında da far camı değişimi temizliği yapacak yer önerisi olan. E60 farına çoğu dokunmuyor :(
hakan308
23-12-2020, 16:15
ankara sincan sanayisinde başkent far var muazzam işcilik yapıyor tavsiye ederim
aybarsdnr
23-12-2020, 16:17
İstanbul avrupa yakasında da far camı değişimi temizliği yapacak yer önerisi olan. E60 farına çoğu dokunmuyor :(
Anadolu yakası dersen instagramdan umutfar a bakabilirsin. Çok profesyonel çalışıyor.
beratyuksel
23-12-2020, 17:49
Anadolu yakası dersen instagramdan umutfar a bakabilirsin. Çok profesyonel çalışıyor.
benim far için ulaştım kendisine yardımcı olamayacağını söyledi neden anlamadım ama :D insanlar iş de yapmak istemiyor artık :D
aybarsdnr
23-12-2020, 19:55
benim far için ulaştım kendisine yardımcı olamayacağını söyledi neden anlamadım ama :D insanlar iş de yapmak istemiyor artık :D
Ben de tavsiye üzerine gittim. Temizlikten ziyade, cam, kasa değişimi vs. gibi işlere ağırlık veriyor.
istanbulda tek yer önerebilirim Atölye Semih bu zamana kadar bütün araç işlemlerimi yaptırdım lafının sözünün arkasında duran ve kaliteli iş yapan esnaftır .
sadece yapmak para almak için olmayacak şeyi yapmaz şiddetle önerim
Bu farın içini nasıl temizliyorlar? Camı sökerek mi?
Mercek temizliği nasıl yapılıyor?
Mercek temizliği benim de merak ettiğim bir konu. Bizim arabaların birisinin yaşından ötürü merceği kirlenmiş ve görüşü kısıtlıyormuş gibi hissediyorum. İşe yarıyor mu mercek temizliği acaba
Yiğit G.
27-12-2020, 23:35
bende anadolu yakasında far temizliği yapan yer arıyorum arkadaşlar. maltepe bostancı kartal vs fark etmez.
bende anadolu yakasında far temizliği yapan yer arıyorum arkadaşlar. maltepe bostancı kartal vs fark etmez.
Bostancı sanayinin orada Altan ustayı öneririm.
Asıl işi far tamiri, stop tamiri, mercek değişimi ve cam dökümü olsa da haliyle temizlik işleri de yapıyor.
Bu işte en eskilerden. Mercek montajında İlker Kemal ne ise far tamir vs. işlerinde de Altan abi odur bana göre.
cbrracingteam
29-12-2020, 10:33
arkadaşlar merhaba 2011 mercedes s350 aracımın farları iyi aydınlatmıyor özelliklede uzunlar ampül değiştirdim vs ama nafile mercek dediler aracım hatasız şimdi bunu merceğini camı söküp değiştirip silikonla tekrar camı yapıştırıyorlarmı bu kazalı araçlardaki gibi yoksa aynı fabrikasyon işçilik yapan yerler varmı ben Tokatta yaşıyorum varsa tavsiyeniz numarasını atarmısınız gerekirse söker yollarım farları.
Mercek temizliği benim de merak ettiğim bir konu. Bizim arabaların birisinin yaşından ötürü merceği kirlenmiş ve görüşü kısıtlıyormuş gibi hissediyorum. İşe yarıyor mu mercek temizliği acaba
Bu farın içini nasıl temizliyorlar? Camı sökerek mi?
Mercek temizliği nasıl yapılıyor?
Aşağıda bir fotoğrafla anlatayım hemen. 24 aralıkta yaptırdığım far temizliğinin fotosunu ekliyorum. 50 / 50
Abi senin farların blackline ama yinede temizlerken çok nazik olun. Kromlar hemen zarar görüyor. Blackline'lar öylemidir bilemiyorum ama yinede dikkatli olun derim.
https://i.imgyukle.com/2020/12/28/aYWfAf.jpg
Aşağıda bir fotoğrafla anlatayım hemen. 24 aralıkta yaptırdığım far temizliğinin fotosunu ekliyorum. 50 / 50
Gayet net oldu. :)
Tahmin ettiğim gibi. Salkım saçak dağıtmak gerekiyor. Biraz araştırma yapacağım anlaşılan
Bostancı sanayinin orada Altan ustayı öneririm.
Asıl işi far tamiri, stop tamiri, mercek değişimi ve cam dökümü olsa da haliyle temizlik işleri de yapıyor.
Bu işte en eskilerden. Mercek montajında İlker Kemal ne ise far tamir vs. işlerinde de Altan abi odur bana göre.
Az önce isim falan vermeden bir takım Giulietta far için fiyat aldım. Mercekler, camlar vs komple temizliğe 800TL dedi. Sökmesine de karışmıyor.
Benim mi param değerli yoksa bu fiyat normal mi?
Leonardo
29-12-2020, 12:44
Far acip temizligi konusunda yardimci olabilirim isteyene 400 lira bi ücreti var yakın arkadasım yapıyor
Az önce isim falan vermeden bir takım Giulietta far için fiyat aldım. Mercekler, camlar vs komple temizliğe 800TL dedi. Sökmesine de karışmıyor.
Benim mi param değerli yoksa bu fiyat normal mi?
Bence anormal. Tuzu kuru bir fiyat vermiş sanki.
Bence anormal. Tuzu kuru bir fiyat vermiş sanki.
Tuzu kuru. O konuda eminim. Sanırım hal hatır biraz pazarlık ile yaptıracağım.
Aslen başarısız olan Giulietta halojen mercekleri 8 yılda iyice kötü bir hal almış. Bazen tahmin ederek gidiyorum yokda xD
yilmazcatalbas
29-12-2020, 18:02
Aynı iş için bir kaç yerden fiyat aldım, arabasına ve farına göre fiyatın değiştiğini hatta daha doğrusu farların ikisinin iç dış temizlikleri için 1 sıfır far parası istediklerini söylediler.
fark inanılmaz, aydınlatma çok değişmiştir tabi..
Ankara'da fiyatı uçmadan bu işi hakkıyla yapacak yer bulmak lazım o zaman
Yiğit G.
30-12-2020, 21:10
Abi senin farların blackline ama yinede temizlerken çok nazik olun. Kromlar hemen zarar görüyor. Blackline'lar öylemidir bilemiyorum ama yinede dikkatli olun derim.
https://i.imgyukle.com/2020/12/28/aYWfAf.jpg
benim ön camlar beyazladı, sadece cam parlatma yapılacak o kadar.
hakan308
30-12-2020, 23:49
başkent far ankarada astra h mercekli farlarımı ic dış detaylı temizlik mercek temizliği ve mercek ayakları tamirimi yaptırdım muazzam işcilik var toplam 400 tl e yaptırdım