PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Subaru İmpreza GT Widebody 380 HP / Group N Parçalı Pist Aracı / Kısa Şanzıman

asit
03-01-2021, 11:02
https://youtu.be/89vYDOnS-0A

Herkese Merhabalar,

bu videoda arkadaşım Hazal ile pist kullanımı için modifiye edilmiş Subaru İmpreza GT 2.0'ını inceledik ve test ettik.

Araç üzerinde group n rally sporuna ait birçok parça mevcut olup modifiye listesi de uzun olduğu için listeyi sizle paylaşıyorum.

Motor : EJ20 / Turbo : Rotated turbo Garrett GT30R / Intercooler : Front Mount Intercooler AR

Şanzıman ve Diff : 2004 Group N STI kisa oran 6 ileri sanziman / JDM final drive /

R180 kilitli arka diff, kilitli on diff, bilgisayar kontrollu DCCD, 50-50 / 35-65 oran ayarlari

Egzoz : HKS Group N UEL, HKS Group N yaris egsozu

Frenler : 2004 STI Brembo on arka frenler, EBC Diskler, EBC Bluestuff balatalar

Jant ve Lastik : 18x8 Enkei RPF1 245/35/18 Pilot Sport 4

Yürüyen : 2004 Group N STI akslar, tasiyicilar, 5x100 poyralar
2004 Group N Direksiyon Kutusu ve Pompasi , HKS Hipermax Coilover, STI on Salincak,
Whiteline On / Arka Viraj Demirleri, Whiteline On/Arka Z Rotlar,
Whiteline Arka Kamber Kollari, Whiteline Direksiyon Rotbasi

Widebody : ABW Motorsport Widebody Kit

Araç İçi : T Garage Roll Cage, GT Garage Battery Box, AEM v2 Meth Kit
Sparco Sprint Koltuklar, Sparco 6 nokta harness, Sparco Pedallar, OMP direksiyon, STI JDM vites topuzu, HKS EVC5 monitor

Araç hakkında yorumlarını merak ediyorum, malesef pist boş olmadığı için, çekimi pist içinde gerçekleştiremedik. Part 2 bölümü olarak ilerde belki piste de bir bölüm gelebilir.

Teşekkürler.

AvcI
03-01-2021, 13:55
araç iyi ama anlatım çok kötü, akışkanlık yok

asit
03-01-2021, 14:07
araç iyi ama anlatım çok kötü, akışkanlık yok

Teşekkürler, akışkanlıktan kastınız nedir ama ? Video konu konu gidiyor zaten

AvcI
03-01-2021, 14:38
Teşekkürler, akışkanlıktan kastınız nedir ama ? Video konu konu gidiyor zaten

açıkcası anlatım tarzlarız çok sıkıcı, araç hakkında sadece önsöz bilgisi almış gibi anlatıyorsunuz, ben bu işleri yapıyor olsam aracım geçmişini nasıl süreçten geçtiğini daha akışkan bir süreçle anlatmayı tercih ederdim

asit
03-01-2021, 15:22
açıkcası anlatım tarzlarız çok sıkıcı, araç hakkında sadece önsöz bilgisi almış gibi anlatıyorsunuz, ben bu işleri yapıyor olsam aracım geçmişini nasıl süreçten geçtiğini daha akışkan bir süreçle anlatmayı tercih ederdim

33 dak da anca bu kadar sığıyor, bence tüm içerikleri detaylı bir şekilde anlatıyoruz, bu tabiki benim görüşüm. Yorumunuz için teşekkürler

phantom
03-01-2021, 15:49
bastan sona seyrettim.

GC8 zaten harika, ek olarak muhtesem modifiye edilmis, cunku sahibi cok bilgili,
islev & performans gorselligin onunde tutulmus (function then form). sahsen en deger verdigim tarafi burasi.

dikkatimi cekenler;
- izmir'in iklim kosullarinda su enjeksiyonu ile intake isisini normallestirme,
- yarisa ozel transmisyon+final drive orani,
- basinca duyarli degisken aktarma orani,
- jantlar eziyor :)

cekimler guzel. bos muhabbet yok.

"ozlenen tablo". her acidan tebrik ederim.

burakcan
03-01-2021, 15:54
araç mükemmel anlatım biraz sade kalmış sanki ama emeklere sağlık

asit
03-01-2021, 16:34
araç mükemmel anlatım biraz sade kalmış sanki ama emeklere sağlık

Çok teşekkürler

Schumi
03-01-2021, 16:34
Ses inanılmaz kötü. TV'de izledim ama dayanamadım. Ses konusunu çözemediniz uzun zamandır. Ayrıca diyaloglar akıcı değil. Aksiyon olmadan aynı şeyleri görerek çok uzun süre yolda gidiyorsunuz. Araçlar iyi ama bunlarda iyileştirme yapmadan geniş kitlelere erişmeniz çok zor.

asit
03-01-2021, 16:49
Ses inanılmaz kötü. TV'de izledim ama dayanamadım. Ses konusunu çözemediniz uzun zamandır. Ayrıca diyaloglar akıcı değil. Aksiyon olmadan aynı şeyleri görerek çok uzun süre yolda gidiyorsunuz. Araçlar iyi ama bunlarda iyileştirme yapmadan geniş kitlelere erişmeniz çok zor.

Teşekkürler, bu araçta daha iyi sesi yaklamak ama malesef çok zor. Egzozun yanında birde birçok sesi etkileyen faktörler var. Piste çekmek için yoğun çaba gösterdim ama malesef izin çıkmadı. Bu yüzden aksyon da az haklısınız :cool:

Schumi
04-01-2021, 21:53
Beni yanlış anladın. Araç başında dışarıdaki konuşmalarda boğuk ve rahatsız edici derecede düşük kaliteli ses. Kayıt cihazı yada mikrofon değiştirmen mi gerekiyor ne bilmiyorum ama

asit
04-01-2021, 23:15
Beni yanlış anladın. Araç başında dışarıdaki konuşmalarda boğuk ve rahatsız edici derecede düşük kaliteli ses. Kayıt cihazı yada mikrofon değiştirmen mi gerekiyor ne bilmiyorum ama

Zoom H1 Ses Kayıt Cihazı İle kayıtları alıyorum, düşük kaliteli ses demeniz ondan şaşırtı beni. Şu an için elimden daha iyi gelmiyor zaten, bütçe işi bunlar. Yinede teşekkürler

oesan1995
04-01-2021, 23:31
Çok iyi araba ve video, keske bir de pistte çekilseydi

muratburunce
05-01-2021, 08:32
araca kocaman bir maşallah araç çok iyi ama arkdaşların dediği gibi anlatım ve ses olayına biraz daha özen gerekiyor emeğinize sağlık

Burak Mehmet
06-01-2021, 10:56
Dostum selam.. Ses evet çok başarılı değil umarım çok izlenir bütçeni hobinden kazanır ekipmanını kuvvetlendirirsin. Kanal içeriğin takibe değer..
Youtube mecrası samimiyeti seviyor. TV gibi kaliteni düzeyini bozmadan devam ediyorsun,burada verdiğin cevaplar da gösteriyor ki bu senin karakterin.
Ama daha samimi yaklaşımlar daha fazla keyif verecektir. ortamda kamera olmadığını ve arkadaşınla gezdiğinizi düşün.. ne konuşuyorsanız onu konuşun nasıl soracaksan öyle sor.. Gülen adama ihtiyacı var insanların o yüzden Doğan Kabak izlemek sıkıcı değil....

turboman
06-01-2021, 13:04
Video güzel sonuçta emek var eksikler giderilirde araçtaki widebody neden yok veya sadece çamurluk ağzı şişirmeyle widebody mi oluyor ? Onu anlayamadım ;)

Aps
06-01-2021, 13:19
Güzel araba, çok emek var, maşallah.

22b ya da vrc çamurlukları olsa eyvallah ama dodik için widebody söylemi dikkat çekebilir.
Benim gc8 imde de dodik var; sti wrc body kiti takan bir arkadaşım kızdırmak için "fender flares are not widebody" capsi atardı :D

M U R A T
06-01-2021, 15:26
araç bu şekilde alınmadı mı benmi yanlış hatırlıyorum

Richter
06-01-2021, 18:30
araç bu şekilde alınmadı mı benmi yanlış hatırlıyorum
Aracı Hazal'a satan olarak ben öncelikle özet geçeyim.
Sevgili Doğa'dan aracı ben aldım. Hatta sattığını da burda konu açtığında gördüm. Kendisini aradım ve alışverişi gerçekleştirdik. Doğa ile Aren zaten araç üzerinde belirli iyişeltirmeler yapmışlardı fakat sonra satmaya karar verdiler o haliyle de ben aldım.
https://i.imgyukle.com/2021/01/06/a2MgaM.jpg

1 Sene kadar araç bendeydi. Bu süreçte ömrünün yarısını garajda kalan kısmında yarısını sanayide gerisini de 3-4 kere uludağda kullanılmak şeklinde geçirdi.

Tabi bu araç bir Subaru hem swaplı hem de eski model bir araç.
Uludağlardan birinde sıcak soğuktan halihazırda bir şekilde çatlamış olan depomuz daha da ve çatladı yolda kaldık. Başka bir zaman elektrikte kaçak varmış aküden yolda kaldık. Sensör bozuldu aracı kullanamadık kaldık vb bir çok elimizde olmayan durum başımıza geldi. Ayrıca keyfi kozmetik işler de çözüldü. Dccd controller getirtildi bağlandı vs... Bunları söyleme sebebim bu tarz araçları belirli bir seviyeye getirebilmek kolay olmuyor. Doğa ile Arenin belirli noktaya getirdiği aracı kendimce 1 sene içinde ben de eksiklerini gidererek devam edip Hazal'a sattım.

https://i.imgyukle.com/2021/01/06/a2Mwxq.jpg

Bu haliyle Hazal aldı o da üstüne koyarak devam etti.

Bugun Doğa'nın araçlarını herkes severek takip ediyorsa hem maddi hem manevi emekler harcandığı içindir. Doğru, zevkli ve bilinçli işler yapıldığı içindir. Bu araçta böyle bir araç oldu. Düzgün kullanıcıların elinde üstüne koya koya giden bir GC8.

Aps
06-01-2021, 19:33
Richter emeğinize sağlık, her alan kişi üzerine koya koya ilerliyor.

Bu araç bir ara forumda mağduriyet konusu açılmıştı, Sti yürüyen konuldu deyip sadece şanzuman konan arabadır. Benim de o dönem Kıbrıs’dan şanzuman hariç geri kalan yürüyen parçalarım gelmişti. Mert bendeki parçaları alıp komple sti yürüyene çevirdi, 30R lı bir setup vardı. Sonra araç Doğa’ya geçti, o da baya uğraştı diye biliyorum. Sonrası sizin anlattığınız kısım olmalı arada bir şey kaçmadıysa.

Richter
06-01-2021, 19:55
Aps Doğa'dan önce arkadaşları olan Hasan'da bir süre kalmış araç bir de onu ekleyelim. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık diyorum ben tekrardan....

Kekuti*
07-01-2021, 09:13
yanlış :)

Aracı Aren ve DOA ortak almıştı. Sonra Hasan'a verdiler. Plaka falan değişti, Ankara'da ***** eğlencelerinden sonra sonra bir daha Doa aldı :D

benim belalım olan araçtır, adıma şarkılar türküler yazdırmıştı :)
İlk kullandığım Subaru'dur. İstanbul'a yağan belki de son kar yağışında aşırı eğlenmiştik. :)

Motor tarafını DOA düzeltti ama kaporta tarafında eksikleri vardı.. sonra (RX7 almak için olabilir, tam hatırlamıyorum..) bir şekilde satıp başka bir şey aldı. :)
DOA'dan sonra alan arkadaşta halen sanırım, ama emeğine sağlık bakınca iki farklı araba görüyorum :) Şahkül harika

Richter
07-01-2021, 09:56
@kekuti Bir önceki sayfayı okumadan yorum yaptınız diye düşünüyorum. Sanırım Doğa sonrasında a4 ü aldı. Hatta bir gün Uludağ'da buluşacaktık fakat bir türlü denk getiremedik ve sezon kapandı. Benim için de ilk kullandığım subaruydu ve inanılmaz eğlenmiştim diyebilirim. :)

Richter
07-01-2021, 10:06
O günlerden bir güzel foto bırakıyorum. Tekrar kazasız belasız günleri olsun diyorum :)

https://i.imgyukle.com/2021/01/07/aWSDBG.jpg

Dragger
07-01-2021, 11:01
Çok güzel bir araç gerçekten, izmir sanayide canlı da görmüştüm.

Çekim de güzel olmuş, ellerine sağlık.

Kekuti*
07-01-2021, 11:10
@kekuti Bir önceki sayfayı okumadan yorum yaptınız diye düşünüyorum. Sanırım Doğa sonrasında a4 ü aldı. Hatta bir gün Uludağ'da buluşacaktık fakat bir türlü denk getiremedik ve sezon kapandı. Benim için de ilk kullandığım subaruydu ve inanılmaz eğlenmiştim diyebilirim. :)

size yazmadım.

Richter
07-01-2021, 11:17
DOA'dan sonra alan arkadaşta halen sanırım
Ama benden bahsettiniz.

XoR
07-01-2021, 12:05
Araba eski 34 YVS 88

Sahibi Barış olduğu sırada Barış'ın 96 model görünüm sevdası sebepli far, kaput, tampon, ızgara komple swap yapmıştık benim 96 model ile :)

Fotoğrafları bulursam paylaşırım. İki arabada beyaz olduğundan plug & play olmuştu :)

XoR
07-01-2021, 12:07
Yukarıda bahsettiğim 2008'de olmuştu biraz zaman geçmiş :D

HHE
07-01-2021, 13:47
Herkese Merhabalar, aracin sahibi benim. Sevgili Deniz'den Richter 9 Mart 2018'de satin aldim. Bir gece once birlikte Uludag'a gittik, arzumuz benim de Bursa'da cok bilindik birinden Evo 8 almak idi. Ama arac denize dusmus oldugu icin tercih etmedik ve GC8i pistte kullanmak adina ben satin aldim.

Uzerine sunlari bunlari yaptim gibi bir post acacaktim, ama bunun lezzetsiz bir atismaya dogru gidebilecegi endisesi ile yazdigim cogu seyi ve ekledigim fotograflari kaldirdim.

Deniz komsum, Doga gerek Maslak`ta onceki arabalarimdan, gerek bu GC8in geldigi noktadan, gerekse de Izmir`de piste geldiginde laflamalarimizdan arabanin durumundan haberdar.

YVS 88 gunlerinden kalma fotograflari da elimde mevcut.

Bir kac post once cok guzel ozetlendigi gibi, uzerine koya koya eklenen bir araba, ben de 3 sene boyunca aracin 2 kere motorunu, 1 kere sanzimanini, tum on-arka alt takimini, on-arka frenlerini degistirip, govdesini 55mm genisleterek biraz daha pistte mesai yapacak sekilde gelistirmeye gayret ettim.

Hepinize Saygilar ve Sevgiler

Hayrettin Hazal Edremitlioglu

CloudGrey
09-01-2021, 02:10
Video güzel sonuçta emek var eksikler giderilirde araçtaki widebody neden yok veya sadece çamurluk ağzı şişirmeyle widebody mi oluyor ? Onu anlayamadım ;)

" fender flares " kısmını geçiyorum , söylemişler..

ne yakıyor bu , 33 dakikada 3 kere gaz basıldı ?

kesici
09-01-2021, 06:36
Hazal deyince kiz zannettim

Dragger
09-01-2021, 20:02
Araba eski 34 YVS 88

Sahibi Barış olduğu sırada Barış'ın 96 model görünüm sevdası sebepli far, kaput, tampon, ızgara komple swap yapmıştık benim 96 model ile :)

Fotoğrafları bulursam paylaşırım. İki arabada beyaz olduğundan plug & play olmuştu :)

B.k vardı sattın o wagonu.

XoR
10-01-2021, 13:31
B.k vardı sattın o wagonu.

Valla keşke tutabilseydim, saklardım yıllarca kankacım