PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni açilacak servis için yağ seçimi

prodorian
09-01-2021, 22:47
Arkadaşlar merhaba
Çanakkale'de yeni bir servis yatırımı yapmaya karar verdik mekanik ve elektrik üzerine bir servis olacak.
hizmet vereceğimiz markalar Vag grubu Bmw ve Mercedes.
fakat hangi yağı kullanma konusunda çok kararsız kaldık.
yapmış olduğumuz çalışmada üç marka arasında gidip geliyoruz. Tüm markaların kendine özgü özellikleri mevcut sizin tercihiniz ne olurdu.

1. SHELL
2. MOBİL
3. CASTROL

Ahmet.S
10-01-2021, 00:12
Markalarla anlaşma yapıcaksanız tonaj için en iyi teklif vereni seçiceksiniz.

sekizsilindir
10-01-2021, 02:47
5w30 fullsentetik diyelim, bu üç markadan Mobil 1 tercihim olurdu

onn_dear
10-01-2021, 08:22
VAG grubunda servis Castrol kullandığı için sizin servise gelenler Castrol görmek isteyecektir. Ben olsam başka marka tercih etmezdim.

drago
10-01-2021, 09:31
Servis castrol kullandığı için gitmek istemeyen Vagcılar da var ama :)

baskan96
10-01-2021, 10:16
Benim bildiğim, markalara belli miktarlarda yağ satma taahhüdü ile size lift sistemlerini hediye ediyorlar. Honda için bir ustamız dükkanı açtığı sene Eneos ile anlaşmıştı, rakamlarda ufak tefek sapmalar olabilir, 1 ton yağ satma taahhüdüne 2 adet lift sistemi kurmuşlardı. Usta sene sonunda 3 küsür tonu geçmişti :)

KÖROĞLU
10-01-2021, 10:32
Eğer promosyon taahhüdü yoksa bu firmaların ( lift / takım / tezgah vb) ben olsa 3 markayı hatta motul / liquy moly / ürünlerini de bünyemde barındırır ( 3 markaya göre spesifikasyon sağlayan yağları elbette) öyle satardım.

Tabi bu karı düşürür ve tüketici fiyatını artıran bir uygulama olurdu, bu şekilde gelecek müşteri sayısı burada önem kazanıyor.

Hitap edilen kite uygun rakama bakım yapayım, kaputu bakımdan bakıma açayım kitlesi ise yağ firmalarından en çok promosyonu ve iskontoyu sağlayan firma ile anlaşırdım.

Tabi bu 3 markanın farklı modelerine göre farklı specler de yağ kullanmanız gerekecek bu da ilk etapta satın alacağınız yağ miktarını artırsa da varil ile geleceği için lt başı maliyet ve dolayısıyla araç başı maliyetiniz oldukça düşük olur.

Opet Fusch ile de bir görüşün derim, maliyetleri belki daha aşağı çekebilirsiniz. Neticede yağ dediğimiz şey belli testlerden geçerek onay alıyor.

Ayrıca balata spreyi / yağlayıcı vb ıvır zıvır için şu firma ile de görüşebilirsiniz, arkadaşım muhasebe md burada.

cln kimya caldini adında ürünleri var, uygun maliyetle ürün alabilirsiniz.

Temizleme << Urunler << CLN Kimya - Teknik Aerosol, Sprey, Fason Uretim (http://clnkimya.com/tr/urunler/1/temizleme.htm)

prodorian
10-01-2021, 13:06
Benim bildiğim, markalara belli miktarlarda yağ satma taahhüdü ile size lift sistemlerini hediye ediyorlar. Honda için bir ustamız dükkanı açtığı sene Eneos ile anlaşmıştı, rakamlarda ufak tefek sapmalar olabilir, 1 ton yağ satma taahhüdüne 2 adet lift sistemi kurmuşlardı. Usta sene sonunda 3 küsür tonu geçmişti :)

haklısınız yağ markaları lift ekipman gibi desteklerde bulunuyorlar fakat ilk sene çok fazla bu tarz işlere girmek istemiyorum bir yılın sonunda o tarz bir çalışma yapmayı planlıyorum. benimde hedefim 3 ton gibi rakamlara yaklşmak...

prodorian
10-01-2021, 13:11
Eğer promosyon taahhüdü yoksa bu firmaların ( lift / takım / tezgah vb) ben olsa 3 markayı hatta motul / liquy moly / ürünlerini de bünyemde barındırır ( 3 markaya göre spesifikasyon sağlayan yağları elbette) öyle satardım.

Tabi bu karı düşürür ve tüketici fiyatını artıran bir uygulama olurdu, bu şekilde gelecek müşteri sayısı burada önem kazanıyor.

Hitap edilen kite uygun rakama bakım yapayım, kaputu bakımdan bakıma açayım kitlesi ise yağ firmalarından en çok promosyonu ve iskontoyu sağlayan firma ile anlaşırdım.

Tabi bu 3 markanın farklı modelerine göre farklı specler de yağ kullanmanız gerekecek bu da ilk etapta satın alacağınız yağ miktarını artırsa da varil ile geleceği için lt başı maliyet ve dolayısıyla araç başı maliyetiniz oldukça düşük olur.

Opet Fusch ile de bir görüşün derim, maliyetleri belki daha aşağı çekebilirsiniz. Neticede yağ dediğimiz şey belli testlerden geçerek onay alıyor.

Ayrıca balata spreyi / yağlayıcı vb ıvır zıvır için şu firma ile de görüşebilirsiniz, arkadaşım muhasebe md burada.

cln kimya caldini adında ürünleri var, uygun maliyetle ürün alabilirsiniz.

Temizleme << Urunler << CLN Kimya - Teknik Aerosol, Sprey, Fason Uretim (http://clnkimya.com/tr/urunler/1/temizleme.htm)

Tolga merhaba dostum aslında aklımda ilk oluşan marka shell fakat ilk yıl yatırım almayacağım o nedenle biraz çeşitlilik üzerine gitmek istiyorum.

castrol evet bilnen bir marka fakat bizim bölgemizde mobil ve shell castrol a göre daha fazla tercih sebebine sahip.

karlılığa gelince müşteriler artık varilden doluma çok soğuklar ve kullanmak istemiyorlar o nedenle 4/5 litrelik paketler tercih edilecek stokta.

castrol çok bilindik olsa da karlılık çok az seviyede. bu arada yaptığım araştırmalarda ciddi anlamda lquiy moly ve motul e de bir talep var burada da tercihim lquiy moly den yana olacak çünkü motul piyasada çok fazla sahte olarak dolaşıyor.

KÖROĞLU
10-01-2021, 13:20
Işin aslı müşteri için ambalajlı ürün ek maliyet demek.

Ama hep kazık yediğimiz için son tüketici olarak varil işi sağlıklı gelmiyor haliyle. Yoksa eski şirketim kademe de opet in yağlarını kullanıyordu. Hiçbir sorun da yaşanmıyordu.

Ben yaklaşık 100 bin km der farklı araçlarımda motul kullanıyorum. Güvendiğim tedarikçilerden alıyorum.

Sen bu işi profesyonel olarak yapacaksın madem tr dist. Ulaşıp ürün almak istersen sana illa daha çalışan bir temsilcilerini yönlendirirler netice de mal satacak adam. Hazır müşteriyi kaçırmaz.

Burada sunum önemli işin aslı, iyi bir sunum ile bir çok ürünü satabilirsin.

Castrol'ü tahmin edebiliyorum zaten satıyor,dolayısıyla sana kar bırakmaz çok fazla.

Hayırlı olsun mekan şimdiden. İşini düzgün yapan insanlara ihtiyaç var ülkede.

prodorian
10-01-2021, 13:32
Işin aslı müşteri için ambalajlı ürün ek maliyet demek.

Ama hep kazık yediğimiz için son tüketici olarak varil işi sağlıklı gelmiyor haliyle. Yoksa eski şirketim kademe de opet in yağlarını kullanıyordu. Hiçbir sorun da yaşanmıyordu.

Ben yaklaşık 100 bin km der farklı araçlarımda motul kullanıyorum. Güvendiğim tedarikçilerden alıyorum.

Sen bu işi profesyonel olarak yapacaksın madem tr dist. Ulaşıp ürün almak istersen sana illa daha çalışan bir temsilcilerini yönlendirirler netice de mal satacak adam. Hazır müşteriyi kaçırmaz.

Burada sunum önemli işin aslı, iyi bir sunum ile bir çok ürünü satabilirsin.

Castrol'ü tahmin edebiliyorum zaten satıyor,dolayısıyla sana kar bırakmaz çok fazla.

Hayırlı olsun mekan şimdiden. İşini düzgün yapan insanlara ihtiyaç var ülkede.

Vallaha Tolga Çanakkale'de tamamen hizmet kalitesinde sıkıntımız olduğu için böyle bir işe giriştik. hali hazırda bahsettiğim markaları satan butik bir galerimiz var galerimizin olduğu yerde 200 m2 civarında boş bir alanımız var orayı güzel bir dekorla çevirip premium elektro mekanik bir servis yapacağız ilk koşmayı planladığımız şey müşteri memnuniyeti. Zaten servis demek mutsuzlık demek elimizden geldiğince mutlu müşteriler yaratabilirsek yeterli araç sayısını yakalayabiliriz diye düşünüyorum.
bu arada kimyasal önerisi için çok teşekkür ederim. mutlaka inceleyeceğim.

muratburunce
11-01-2021, 08:35
tamamen meraktan soruyorum yanlış anlamayın genelde form üzerinde takip ettiğim herkesin kullandığı ve tercih ettiği "motul yada liqui moly" markaları daha farklımı bir sistem ile satış yapıyor onları düşünmemişsiniz

denizhandinc
11-01-2021, 09:00
Yağ seçiminde algı ve kulaktan dolma bilgiler bizim insan için aşırı önemli. Yıllardır sanayinin içindeyim 2 tane bilinir ustaya bir markayı kötület kimse gidip o yağı tercih etmiyor. Son zamanlarda Liqui Moly, dükkanlara sağlam teklifler veriyor. Sırf pazardaki pasta payını arttırmak için eşantiyon ürünler de veriyor. Yeterki dükkandaki rafta gözüksün ürünler. Hatta youtubedaki tamirci sayfalarında LM baya popüler oldu. Ama ege bölgesinde LM bilinirliği ne durumda araştırmak lazım. Misal bende Motulden, LM Toptec 5w40 a geçtim ama bazen en arabacı adam bile LM için o ne lan diyebiliyor. Algı çok önemli.

denizhandinc
11-01-2021, 09:01
kesinlikle :D hele BMW ciler hic sevmez castrol u

Dragger
11-01-2021, 09:03
Bu bilinen markalardan birini mutlaka tercih etmek lazım. Ama bunun yanında liqui moly ve motul de bulundurulmalı.

Ben mesela F30 ve F10da uzun zamandır liqui moly tercih ediyorum. BMW için bir de araç yazılımlı ise bundan iyisi yok.

prodorian
11-01-2021, 10:56
Aslında aklımda planladığım şey bilinir bir markanın yanında Liqui Moly ile girmek bu işe. fakat ana markam shell yada mobil olacak gibi.
görüşlerini benim için çok değerli.
çoğu Vag kullanıcısı bile castrol kullanmak istemiyor.

muratburunce
11-01-2021, 10:58
Aslında aklımda planladığım şey bilinir bir markanın yanında Liqui Moly ile girmek bu işe. fakat ana markam shell yada mobil olacak gibi.
görüşlerini benim için çok değerli.
çoğu Vag kullanıcısı bile castrol kullanmak istemiyor.

bizim cordoba & ibiza grubuda komple liqui ve motul'cu

BARR
11-01-2021, 11:21
LM'nin TR'dist'i Egemot zaten İzmirde :) O yüzden tercih edilebilir. Ben yetkili servisten sonra sıft Shell yap kullanmamak için Egemot'ta LM ile değiştirdim yağımı.

Ama genel marka bilinirliği açısından yukarıda söylenenler gibi bir Castrol tarzında veya Mobil tarzında yağ bulundurmak şart.

prodorian
11-01-2021, 15:01
LM'nin TR'dist'i Egemot zaten İzmirde :) O yüzden tercih edilebilir. Ben yetkili servisten sonra sıft Shell yap kullanmamak için Egemot'ta LM ile değiştirdim yağımı.

Ama genel marka bilinirliği açısından yukarıda söylenenler gibi bir Castrol tarzında veya Mobil tarzında yağ bulundurmak şart.

çok teşekkür ederim egemot ile görüşüyoruz zaten...

Talih.b16
12-01-2021, 10:00
şahsi olarak düşünürsek LM motul iyidir ama, ticari olarak shell f/p ürünüdür.
castrolden baya uygun, ürün gamı geniş.
5w serisi baya iyi muhtemelen sende en çok onu kullanırsın, ultra, ect , ag , af.
merak ettiğin başka bişi olursa yardımcı olmaya çalışırım

prodorian
12-01-2021, 13:52
şahsi olarak düşünürsek LM motul iyidir ama, ticari olarak shell f/p ürünüdür.
castrolden baya uygun, ürün gamı geniş.
5w serisi baya iyi muhtemelen sende en çok onu kullanırsın, ultra, ect , ag , af.
merak ettiğin başka bişi olursa yardımcı olmaya çalışırım

çok teşekkür ederim. Shel avrupa testlerinde falan ciddi seviyede önce izlediğim kadarı ile diğer yağlara göre.
özelden telefon numaranı yazabilirmisin danışmak istediğim birkaç şey var çok teşekkür ederim bu arada

prodorian
12-01-2021, 13:54
VW Sciroccom aracımda Liqui moly kullanıyorum Deneme amaclı motul koydum 3 ay sonra degiştirip tekrar LM Koydum bidaha Liqui Molyden baskada marka yag koymam arabaya.

Lm ye motul den ciddi anlamda müşteri geliyor şu an. sanırım yağ katkıları konusunda ciddi iyiler ceratec v.s

mturan
12-01-2021, 14:51
Benim arabalarım atmosferik, usta castrol tavsiye etse de Mobil kullanıyorum ve memnunum. Turbo arabam olsa LM tercih ederdim.

prodorian
12-01-2021, 19:05
Söyle söyliyim ben Benim aracım 1.4 tsi 160 lık cth motorlu, aracı ilk aldıgımda bakımı serviste 1 ay once yapılmıstı castrol edge koymuslar. Memlekete gittim geldim yag sıcaklıgı gazlarsam surekli 115 116 lara cıkıyordu gazlamasamsa 105 110 derece arası seyrediyordu memlekettem geldim liqui moly toptec 4200 koydum yag sıcaklıgı surekli 90 100 arası ne kadar gazlarsam gazliyim 100 u cok nadir geciyor 101 102 filan oluyordu, mayıs ayında motul xclean 8100 koydum bu kadar boktan bi yag olamaz gazlamadıgım halde 116 117 leri goruyordu sıcaklık. hemen Tekrar LM ye dondum. Ve arabam kendine geldi.

Kesinlikle Liqui moly nin enjektor temizleyicisi Engine flush sıvısı vs harika. Her bakım engine flush yaptırıyorum liqui moly le mutlakada durulama icin dandik yagda kullanıyorum. Bu bakımda Ceratec koyucam.

Motul kullanan arkadaşlara sözüm yok fakat ciddi anlamda replikası var piyasada ve önüne geçemiyorlar

mert5
12-01-2021, 23:56
Her bakımda bireysel olarak bizzat egemottan alışveriş yapıyorum, lmden çok memnunuz . Sağolsunlar ürün ertesi gün İstanbulda, iyi çalışıyorlar ...

prodorian
13-01-2021, 09:59
Her bakımda bireysel olarak bizzat egemottan alışveriş yapıyorum, lmden çok memnunuz . Sağolsunlar ürün ertesi gün İstanbulda, iyi çalışıyorlar ...

Bayilik konusunda da çok iyiler hemen geri dönüş yapıyorlar ilgileniyorlar. çok güvenilirler.

Diyadin
13-01-2021, 10:26
Son 5 senedir VAG grubu araçlarımda LM kullanıyorum.
Alışverişlerimi MEKATO Konyadan yapıyorum. En uygun fiyatı onlar veriyor.

Motulda güzel yağ ciddi anlamda sahtesi var.

prodorian
14-01-2021, 19:24
çok teşekkür ederim önerileriniz görüşleriniz için.
mobil markası ile anlaşma sağladık. hem yatırım almamız konusunda hem de ürün kalitesi ile bizi ciddi anlamda ikna etti
hepinize teşekkür ederim.
çanakkale bölgesine yolu düşen herkesi beklerim.