Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurt dışında makine ithalatı (gümrüklem hakkında)

Maxiboost
27-01-2021, 14:22
Arkadaşlar merhaba,

ihtiyacım olan bir ağaç işleme makinesi var. Ülkemizde imal edilen bir makine değil. Tamamen şahsi kullanımım için ithal etmek istiyorum ancak ptt gibi kargo yolu ile gelmeyen malzemelerin şahsi kullanım için olsa bile bazı şartlara tabii olduğunu öğrendim. Tabi bu bilgilerin doğruluğundan emin değilim.

Tomruk kesen bir testere aslında aşağıya makinenin fotoğraflarını ekledim.

1- aşağıdaki makine için uygun GTİP numarası ne olabilir?
2- tse almamız şart mı? ürünün CE belgesi falan yok.
3- tahmini vergi ne çıkar makine Ukrayna'dan gelecek.

4. ve son sorum ise tse vs gerekecekse makinenin motorunu söktürüp sadece iskelet olarak farklı bir GTİP numarası üzerinden ithal edebilir miyiz? sonuçta motoru burda da montajlayabilirim.

https://i.hizliresim.com/nKT2sy.jpg (https://hizliresim.com/nKT2sy)

https://i.hizliresim.com/0F21NT.jpg (https://hizliresim.com/0F21NT)

said_
27-01-2021, 14:34
ticari şirket adına gelen ürünlerde kesin CE belgesi soruyorlar. şuan gümrükte iki ürün var birisi makinanın yüksek devirli motoru CE si var. birde limit switch geldi küçücük bir parça, CE si yok. ne yapcaz bilmiyorum.

Şahsi gelince CE sorarlarmı emin değilim hergün yönetmelikler değişiyor. Gümrük müşaviri şuan size en iyi cevabı verir. geçen ay yaptığımız işlem bu ay farklı oluyor malesef.

Maxiboost
27-01-2021, 14:37
ticari şirket adına gelen ürünlerde kesin CE belgesi soruyorlar. şuan gümrükte iki ürün var birisi makinanın yüksek devirli motoru CE si var. birde limit switch geldi küçücük bir parça, CE si yok. ne yapcaz bilmiyorum.

Şahsi gelince CE sorarlarmı emin değilim hergün yönetmelikler değişiyor. Gümrük müşaviri şuan size en iyi cevabı verir. geçen ay yaptığımız işlem bu ay farklı oluyor malesef.

direk gümrüğe gittim açıcaklar beyanname bakıcaz dedi :D e dedim tse uymazsa? geri gider diyo ahah sanki flash bellek geldi..

müşavirlerde farklı konuşuyor o yüzden dedim bi Tech'e danışmak lazım. Kimisi diyo gerek yok şahsi oduğu için, kimiside postayla gelenler muaf ne yapıcam bilemedim.

said_
27-01-2021, 14:44
direk gümrüğe gittim açıcaklar beyanname bakıcaz dedi :D e dedim tse uymazsa? geri gider diyo ahah sanki flash bellek geldi..

müşavirlerde farklı konuşuyor o yüzden dedim bi Tech'e danışmak lazım. Kimisi diyo gerek yok şahsi oduğu için, kimiside postayla gelenler muaf ne yapıcam bilemedim.

ya malesef bazen hiç birşey sormuyorlar, bazende yok TSE ye gidicek yok kırmızı hata giricek, diye uğraştırıyorlar. eğer motor varsa, CE isteme ihtimalleri çok yüksek.

motor özel bir motormu diğer aksamları alsanız motoru türkiye iç piyasasından alıp taksanız?

XoR
27-01-2021, 14:47
Gümrük pozisyon numaralarına buradan bakabilirsiniz

Gümrük G.T.İ.P. Bölüm Başlıkları (https://www.gumruk.com.tr/gtip/)

onursumer
27-01-2021, 14:52
fiyat çokmu uygun ?

burda custom imal edilebilir duruyor

Maxiboost
27-01-2021, 15:05
ya malesef bazen hiç birşey sormuyorlar, bazende yok TSE ye gidicek yok kırmızı hata giricek, diye uğraştırıyorlar. eğer motor varsa, CE isteme ihtimalleri çok yüksek.

motor özel bir motormu diğer aksamları alsanız motoru türkiye iç piyasasından alıp taksanız?

trifaze elektrik motoru ya bi numarası yok :D en kötü öyle yapmayı planlıyorum

Maxiboost
27-01-2021, 15:07
fiyat çokmu uygun ?

burda custom imal edilebilir duruyor

yapılmayacak alet değil ama hem daha önce tecrübe etmiş birisini olması lazım kesim ve ayar kısmı hassas. Ürünün ukrayna fiyatı 11.000tl :D
burda imal edilse maliyeti yaklaşık 7 lira gibi olur ama kimse uğraşmaz + uğraşsa daha fazla fiya söyler. Alıpta sonrasında uğraşmak istemiyorum.

Maxiboost
27-01-2021, 15:08
şöyle bir zamazingo

https://www.youtube.com/watch?v=EqYZRkwd3-g&t=843s

ozaninho
27-01-2021, 15:24
Selamlar, özel mesaj attım fakat ulaşamadım. Avukatim fakat aile mesleği gümrük müşavirliği, ***** gümrük süprizli bir yer isterseniz yardimci olabilirim :)

merttepe
27-01-2021, 15:38
bol şans :)

Onurkk06
27-01-2021, 16:03
Tarife Arama Motoru (https://uygulama.gtb.gov.tr/Tara/)

Onurkk06
27-01-2021, 16:11
Telegram: Join Group Chat (https://t.me/joinchat/Q4ivpxqnMyvTJreBuoNdWg)

Burada telegram gtip grubu var sorabilirsin geneli müşavir

ruudvan
27-01-2021, 19:47
alt şase burda yapılır . hacimli ürün olduğundan. eger motor elektrık sorun cıkartacaksa sadece üst şaseyi isteseniz bile iş görür.
altı ve motoru burada toplanır.

HaKo
27-01-2021, 19:56
videoya baktımda getirmeye uğraşmaya değmez aşırı basit bir şey, demirciye gidip videoyu izletseniz o bile yapar.

aykutsafakyaman
27-01-2021, 20:09
yapılmayacak alet değil ama hem daha önce tecrübe etmiş birisini olması lazım kesim ve ayar kısmı hassas. Ürünün ukrayna fiyatı 11.000tl :D
burda imal edilse maliyeti yaklaşık 7 lira gibi olur ama kimse uğraşmaz + uğraşsa daha fazla fiya söyler. Alıpta sonrasında uğraşmak istemiyorum.

Aynı şeyi söylemek için geldim. Motor özel bişeyse onu ithal edin. Geri kalan kısmın ölçüleri alınıp yapılabilir gibi duruyor.

orhansah
27-01-2021, 20:22
mevzuata bakıp haber veriyorum hemen

orhansah
27-01-2021, 20:30
1- aşağıdaki makine için uygun GTİP numarası ne olabilir?
8465.96.00.00.00

2- tse almamız şart mı? ürünün CE belgesi falan yok.
TSE uygunluk almak şart

3- tahmini vergi ne çıkar makine Ukrayna'dan gelecek.
%2,70 Gümrük Vergisi + %10 İlave Gümrük Vergisi + %18 KDV

4. ve son sorum ise tse vs gerekecekse makinenin motorunu söktürüp sadece iskelet olarak farklı bir GTİP numarası üzerinden ithal edebilir miyiz? sonuçta motoru burda da montajlayabilirim.
Motoru ayrı getirseniz de motorlar da TSE tabi olduğu için ona da uygunluk almak gerekecek.

TSE uygunluk alabilmek için AT UYGUNLUK BEYANI, Test raporları olması ve etiketlemesinin de doğru olması lazım.

Malesef bu ürün için bunları temin etmek imkansız gibi görünüyor.

orhansah
27-01-2021, 20:32

evrakları bana iletirseniz bi bakalım ne yapılabileceği konusunda.

0532 100 30 46 Orhan

Eworen
27-01-2021, 21:21
Bu makinenin isinize yarayacagindan eminmisiniz ?
Serit testere cok daha ise yarar sanki
30 cm Daire testere ile tomruk bicmek daha dogrusu bicememek var isin sonunda o kadar ugrasip

omer_yildir
27-01-2021, 21:37
4100 usd lik enduro canyon bisiklet ithal ettim geçen hafta. 23000 Tl toplamda vergi ödedim. Nerdeyse bisiklet kadar vergi çıktı. Sizin maliyetiniz de kendi değeri kadar çıkar minimum.

Schumi
27-01-2021, 23:04
4100 usd lik enduro canyon bisiklet ithal ettim geçen hafta. 23000 Tl toplamda vergi ödedim. Nerdeyse bisiklet kadar vergi çıktı. Sizin maliyetiniz de kendi değeri kadar çıkar minimum.

Soyguncular maske takıyor muydu ? :Deli::tapedshut

Sezgin
28-01-2021, 11:45
ürünün fatura kıymeti ne kadar ki ?

delyyy
01-02-2021, 10:03
Abi özelden detay verirsen burada ürettiririz istersen.
Elimde teknik ressam, kaynakçı ve tornacı mevcut :)

Maxiboost
01-02-2021, 11:15
11.000tl ürünün fatura bedeli :)

Berkan
01-02-2021, 12:01
Biraz canlı herşeyin ilacı Bertan girmeyecek cıkmayacak şey yok, biraz olaylara hakim biris, illa bir yerinden koşesinden uydurur

Deniz.
01-02-2021, 14:56
iki eksenli (x,Y) ve eksenleri manuel olarak ayarlanabilen, özellikle Y ekseninde dişli çarklar ve zincir ile basit makara sistemi kullanılarak motorun ağırlığını kolay indirip kaldırmayı başarmışlar.
Sistem çok basit ve geliştirmeye açık. Servo motorlar ve lineer bir cetvel aracılığı ile kesilecek kerestenin kalınlığı ayarlanabilir hatta. Tabi bunlar ekstra masraf ve şasiye sonradan da eklenebilecek modifikasyonlar.
Sistemin alt kısmında bir nane yok tomruğu yatır ve klamplar aracığılı ile sabitle.
Üst kısmını iki parçadan oluşuyor

1- motoru sabitleyecek bir çerve ve bu çerçeveyi X ekseninde hareket ettirecek iki adet kızak ve rulmanlı yattaklar mevcut.
2- 1. aşamadaki çerçeveyi Y ekseninde hareketini sağlayan bir karkas. Bu karkas üzerinde makara sistemi kullanılmış ve aşağı yukarı (kalınlık vermek için) hareketi sağlanmış

Bütün bu sistemin satış fiyatı 11.000TL soyguncuların komisyonu ıvır kıvır, git gel nakliye parası herşey dahil 20.000TL olsun.
Ar-ge kullanılacak malzemelerin tespiti ve tasarım 1 ay
Üretim için demir doğrama ve kaynak işi yapacak bir usta bulunması ve üretim 1 ay
Toplamda 2 ayda üretimi yapılır. Mevcut piyasa koşullarında demirin ton fiyatı 645$ ortalama 1 ton demir gitsin 645$=4800 TL
Trifaze 7,5 kw motor 1700 TL
Testeresi ve testerenin motora takılacağı mili 1000 TL
Makara sisteminde kullanılan dişliler ve zincir 2000 TL
Yerden yüseklik ayarı için kullanılacak titreşim takozları ve klamplar 1000 TL
Boya badana 500 TL
Arge 1000 TL
işçilik :1000 TL
Toplam: 13000 TL'ye biter. (fazlasıyla yazdım)