PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 tsi Ibiza cupra missfire problemi

canirtuk
28-01-2021, 18:18
arkadaşlar selam hepinize.
aracım Ibiza cupra stage 3 46mm setup.
aracımda 5800 6000 devir arası 1.6 bardan sonra missfire hatası veriyor.
bobinler değişti, bujiler değişip 6mm gap yapıldı, sürekli 2 ve 3 . gözde missfire verdiği için 2. ile 4. enjektör yer değiştirildi, elektrik tesisatı ve basınç/vakum hortumları toparlandı,emme manifoldu ve map sensörleri kontrol edildi,filtre sökülüp denendi, yüksek basınç pompası değişti sıfır pierburg takıldı, arka pompa kontrol edildi aklıma gelenler bunlar.
araç sürekli 2 den veriyor biraz daha zorlarsak 3 ten de veriyor.
başına gelen oldu mu acaba en son supap lara bakılacak.
şöyle ki motoru 5k km önce sıfırlattım, ondan önce st2 setupla 1.8 1.9 basıp sorunsuz gazlıyordum. motor yaptırdıktan sonra böyle bi sorun yapmaya başladı. yazılım da değiştik sonuç aynı.

sekizsilindir
31-01-2021, 00:52
Nasıl buji var araçta

canirtuk
01-02-2021, 12:21
ngk bkr7 iridyum

oguzedr
01-02-2021, 23:02
ngk bkr7 iridyum

Hangi yakada olduğunu bilmiyorum ama Anadolu yakasında ecutr Recep Koçak ile mutlaka bir görüş derim

canirtuk
02-02-2021, 15:29
Hangi yakada olduğunu bilmiyorum ama Anadolu yakasında ecutr Recep Koçak ile mutlaka bir görüş derim

görüştük yazılımsal diyor ama aynı sorunu yaşayan bir arkadaş 4 firma denedi sonuç aynı.

Dogukankyn
02-02-2021, 19:34
Bir sübap ayarlarına baktırın isterseniz eğer motor tekrar toplandıktan sonra oluşan bir şeyse büyük ihtimalle bir ayarsızlık var motorda en temizi ustanıza götürüp tekrardan açtırmak motoru

individual
03-02-2021, 09:40
motor toplanırken kullanılan parçaların hepsi orjinalmi ? onun haricinde bir üst mesajda arkadaşlarımız demiş yazılımda olabilir ama yazılımda bir sorun yoksa,toplanırken kullanılan parçalarda yada ayarında bir sorun olabilir.

selcukkoylu
03-02-2021, 23:02
verdiği kod p0302 ve p0303 haricinde başka kod atıyor mu ?

rahmitanir
04-02-2021, 09:19
TSI konusunda hiç tecrübem yok. Ama motor yaptırdığınız için, öncesine gre blow by azalmıştır. hatta kullanılan contanın kalınlığı veya kapakta taşlama vesaire yapıldı ise sıkıştırma oranı da artmış olabilir. Bu sebeplerden ötürü, motor yapılmadan önce ayarlanan avans değerleri, motor yapıldıktan sonra yüksek geliyor olabilir. Bir ihtimal olarak bunu da göz önünde bulundurun.

Log alarak avans değerlerinizi görüp, benzer projelerdeki avans değerleri ile karşılaştırarak yorum yapabilirsiniz.

canirtuk
04-02-2021, 11:27
TSI konusunda hiç tecrübem yok. Ama motor yaptırdığınız için, öncesine gre blow by azalmıştır. hatta kullanılan contanın kalınlığı veya kapakta taşlama vesaire yapıldı ise sıkıştırma oranı da artmış olabilir. Bu sebeplerden ötürü, motor yapılmadan önce ayarlanan avans değerleri, motor yapıldıktan sonra yüksek geliyor olabilir. Bir ihtimal olarak bunu da göz önünde bulundurun.

Log alarak avans değerlerinizi görüp, benzer projelerdeki avans değerleri ile karşılaştırarak yorum yapabilirsiniz.

cevap için teşekkürler defalarca log alınıp değerlendirildi ve ona göre yazıldı ama nafile sürekli 2. silindir missfire oluyor yaptırdığım yere götürüp açtırcam motoru artık

selcukkoylu
04-02-2021, 23:01
motoru açtırmadan önce komprasyon testi yapabilirsin.
aynısı benim başıma geldi. 3. piston sürekli misfire veriyodu sorun bobinin sinyal kablosunda imiş. bobine giden sinyal kablosu motor bloguna temas ediyor ve titreşimle kısmi şase yaptırıyormuş özellikle motor bloğu sıcakken. kabloyu bantladık çözüldü

canirtuk
06-02-2021, 17:16
kompresyon da yapıldı hocam Bobin tesisatı da elden geçti herhangi Bir sorun yok aynı sorunu yaşayan insanlar tanıyorum birisi şuan motoru tekrar yaptırıyor.

selcukkoylu
07-02-2021, 01:24
enjektör yakıtı yetiştiremiyor.

i-vtec07
07-02-2021, 08:56
Enjektörlerin değerlerinede bi baktırın derim

canirtuk
07-02-2021, 13:36
ilk mesajımda da dediğim gibi enjektörlerin yerini değiştik yine aynı sonuç 2. silindir arıza veriyor

kiyanf
07-02-2021, 19:38
arkadaşlar selam hepinize.
aracım Ibiza cupra stage 3 46mm setup.
aracımda 5800 6000 devir arası 1.6 bardan sonra missfire hatası veriyor.
bobinler değişti, bujiler değişip 6mm gap yapıldı, sürekli 2 ve 3 . gözde missfire verdiği için 2. ile 4. enjektör yer değiştirildi, elektrik tesisatı ve basınç/vakum hortumları toparlandı,emme manifoldu ve map sensörleri kontrol edildi,filtre sökülüp denendi, yüksek basınç pompası değişti sıfır pierburg takıldı, arka pompa kontrol edildi aklıma gelenler bunlar.
araç sürekli 2 den veriyor biraz daha zorlarsak 3 ten de veriyor.
başına gelen oldu mu acaba en son supap lara bakılacak.
şöyle ki motoru 5k km önce sıfırlattım, ondan önce st2 setupla 1.8 1.9 basıp sorunsuz gazlıyordum. motor yaptırdıktan sonra böyle bi sorun yapmaya başladı. yazılım da değiştik sonuç aynı.

Merhabalar, aracı bırakabilirseniz ( bir işte çalıştığınızı varsayıyorum ) üstünde uğraşabilirim. Ümraniye Şerifali'deyim. Race Werks İstanbul 05442080318

Chn53
07-02-2021, 22:07
ilk mesajımda da dediğim gibi enjektörlerin yerini değiştik yine aynı sonuç 2. silindir arıza veriyor

kompresyon testi yaptırdın mı

MertSerhanÖ.
07-02-2021, 22:59
o2 sensörüne baktınız mı?

canirtuk
08-02-2021, 10:12

ona bakmadık ama şüphelendim ondan ben ama bazı ustalar onda sorun yok diyor en azından afr de sıkıntı yok
kompresyon da yapıldı hocam

canirtuk
08-02-2021, 10:13
Merhabalar, aracı bırakabilirseniz ( bir işte çalıştığınızı varsayıyorum ) üstünde uğraşabilirim. Ümraniye Şerifali'deyim. Race Werks İstanbul 05442080318

şuan şehir dışındayım hocam arka pompa basıncı düşük arızası vermiş bakalım inşallah ondandır.

MertSerhanÖ.
08-02-2021, 19:58
ona bakmadık ama şüphelendim ondan ben ama bazı ustalar onda sorun yok diyor en azından afr de sıkıntı yok
kompresyon da yapıldı hocam

ustalar yok desede sen bi lambda sensörüne baktır hocam.

süleymann
09-02-2021, 09:59
Lambda sensörü lazımsa çıkma saglam var(dp degişirken kaybettim gittim sıfırını aldım sonrada buldum)

tuFAN
17-02-2021, 20:09
Gelişme var mı ? canirtuk

canirtuk
24-02-2021, 21:06
Gelişme var mı ? canirtuk

valla komple motor indirip tekrar sıfırlandı segman atıldı üst kapak kontrol edilip revize edildi. sonuç aynı �� 2. silindir missfire tesisatı denicem bi artık başka seçenek kalmıyor

207_TR
28-02-2021, 12:30
bkr7 yetmiyor olabilir mi ?

tunerviper
28-02-2021, 14:32
Tsi konusunda çok tecrübem yok ama knock sensör değiştrip deneyebilirsiniz.

ghibli06
01-03-2021, 00:37
valla komple motor indirip tekrar sıfırlandı segman atıldı üst kapak kontrol edilip revize edildi. sonuç aynı �� 2. silindir missfire tesisatı denicem bi artık başka seçenek kalmıyor

nasıl bir teşhis sonucu motor yaptırmaya karar verdiniz? merak ettiğimden soruyorum yani conta mı yanıktı? yağ mı yakıyordu? segman mı kırmıştı nedir?

canirtuk
02-03-2021, 23:00
nasıl bir teşhis sonucu motor yaptırmaya karar verdiniz? merak ettiğimden soruyorum yani conta mı yanıktı? yağ mı yakıyordu? segman mı kırmıştı nedir?

üst kapağı kontrol etmek için söktüler geri takıldı ilk marşla birlikte motordan farklı bi ses gelmeye başladı. o yüzden komple sökülüp iyice kontrol edildi sökülmüşken de segman atıldı.

ghibli06
02-03-2021, 23:01
üst kapağı kontrol etmek için söktüler geri takıldı ilk marşla birlikte motordan farklı bi ses gelmeye başladı. o yüzden komple sökülüp iyice kontrol edildi sökülmüşken de segman atıldı.

missfire için kapak mı söküldü?

canirtuk
02-03-2021, 23:01
bkr7 yetmiyor olabilir mi ?

alakası yok hocam gayet yeterli oluyor en azından 2 bara kadar

canirtuk
02-03-2021, 23:02

evet subaplara bakıldı

alexyil
04-03-2021, 22:38
Merhaba aynı sorun benim aracımdada var.Yazılım kısıktı açtıktan sonra başladı.Sizde zaten 1.6bar üstünde hata veriyor demişsiniz.Ama bende her basmada vermiyor o hatayi bazen veriyor.Bobin ve bujiler sıfır neden olduğunu anlayamadım p0302 çıkıyor benim araçta.Sorunu çözerseniz buraya yazarsınız umarım

canirtuk
04-03-2021, 23:43
Merhaba aynı sorun benim aracımdada var.Yazılım kısıktı açtıktan sonra başladı.Sizde zaten 1.6bar üstünde hata veriyor demişsiniz.Ama bende her basmada vermiyor o hatayi bazen veriyor.Bobin ve bujiler sıfır neden olduğunu anlayamadım p0302 çıkıyor benim araçta.Sorunu çözerseniz buraya yazarsınız umarım

anlaşılan kronik çoğu motor yaptıran bu hatayı alıyor.
valla benim artık pek ümidim kalmadı. arabayı stok a çevirip öyle binicem şuan beyine bakılıyor ama sizde almışsınız hatayı belli ki beyinden de değil

alexyil
05-03-2021, 01:09
Ben daha bugün aldım bu hatayı yani bobinde veya bujide bir problem varmı onu yarin bi deneyip göreceğim umarım sorun onlardan birindedir.Yabancı forumlarda biraz gezindim bu konuyla ilgili.Herşeyi deneyip en son egzantrik milini değiştirip sorunu çözenler var.Mildeki aşınmada buna neden olabilir bir ihtimal

livaneli
05-03-2021, 02:57

Ben olsam şanzımanı da söker bir bakardım, ne de olsa iki aylık sanayi ustasıyım. :)

canirtuk
05-03-2021, 11:12
ama herkes 2. silindirden alıyor enteresan bazıları kapaktan kaynaklanıyor diyor valla yapcak bişe yok beyinden çıkma ihtimalinin de zannetmiyorum

ghibli06
05-03-2021, 13:03
ama herkes 2. silindirden alıyor enteresan bazıları kapaktan kaynaklanıyor diyor valla yapcak bişe yok beyinden çıkma ihtimalinin de zannetmiyorum

kapaktan kaynaklı ne olacak? subap dediniz de, subap belli devirlerde missfire mı yapar? tesisat-bobin-buji-yazılım-beyin, bence bunlara yoğunlaşmak lazım...

canirtuk
05-03-2021, 13:36
kapaktan kaynaklı ne olacak? subap dediniz de, subap belli devirlerde missfire mı yapar? tesisat-bobin-buji-yazılım-beyin, bence bunlara yoğunlaşmak lazım...

dediklerinin hepsine baktık kardeşim. en son beyne bakıldı ondan da olacağını zannetmiyorum başta ki yazımı okuduysanız daha önce böyle bir sorun olmayıp motor yapıldıktan sonra olan birşey

ghibli06
05-03-2021, 13:41
dediklerinin hepsine baktık kardeşim. en son beyne bakıldı ondan da olacağını zannetmiyorum başta ki yazımı okuduysanız daha önce böyle bir sorun olmayıp motor yapıldıktan sonra olan birşey

baktı da, kim baktı? emin miyiz bu konudaki tecrübesinden? motor açacak kadar işi bilip sorunu çözemiyorsa bence adımlara baştan başlayın...

selcukkoylu
05-03-2021, 18:49
enjektör yakıtı yetiştiremiyor.

enjektörler modifiyeli motora yakıt yetiştiremiyorsa. enjektörleri yer değiştirerek anlıyorsunuz yani öyle olmadığını.
tebrik ederim

canirtuk
05-03-2021, 20:29
enjektörler modifiyeli motora yakıt yetiştiremiyorsa. enjektörleri yer değiştirerek anlıyorsunuz yani öyle olmadığını.
tebrik ederim
keşke bilmediğiniz konularda ısrarcı olmasanız komik oluyor böyle.
aynı setup arabadan onlarca var ve hepsi orijinal enjektör orijinal yüksek basınç pompası orijinal arka pompa.
ben burada belki başına gelen vardır da bize çözüm sunar diye yazdım fikir değil sonuç arıyorum esasen.

baktı da, kim baktı? emin miyiz bu konudaki tecrübesinden? motor açacak kadar işi bilip sorunu çözemiyorsa bence adımlara baştan başlayın...

size gelirsek baktık derken zaten hepsi değişti bu parçaların. siz subaplardan, ya da iteceklerden yani üst kapaktan missfire olmaz diyorsanız o sizin bilginiz.
ama misfire tabiki de üst kapaktanda yapar ve biz emin olmak için üst kapağı söktüler eksantrik vs herşeye bakıldı.

ghibli06
05-03-2021, 20:46
keşke bilmediğiniz konularda ısrarcı olmasanız komik oluyor böyle.
aynı setup arabadan onlarca var ve hepsi orijinal enjektör orijinal yüksek basınç pompası orijinal arka pompa.
ben burada belki başına gelen vardır da bize çözüm sunar diye yazdım fikir değil sonuç arıyorum esasen.

size gelirsek baktık derken zaten hepsi değişti bu parçaların. siz subaplardan, ya da iteceklerden yani üst kapaktan missfire olmaz diyorsanız o sizin bilginiz.
ama misfire tabiki de üst kapaktanda yapar ve biz emin olmak için üst kapağı söktüler eksantrik vs herşeye bakıldı.

bu nasıl bir üslup ya? bana gelirsek sana gelirsek falan? ustan motorunu yapmış, sorun başlamış bir daha yapmış yine de becerememiş, bunu anlamamak için gerizekalı olmak lazım, madem öyle neden herkese müneccimlik yaptırıyorsun madem bu kadar iyi biliyorsunuz? missfire dediğin şey devri tutturamamaktan bile olur ama gidip de tek silindirde olmaz güzel kardeşim... sana bol subap ayarlamalar o zaman inşallah tutturursunuz ayarı...

canirtuk
06-03-2021, 00:22
bu nasıl bir üslup ya? bana gelirsek sana gelirsek falan? ustan motorunu yapmış, sorun başlamış bir daha yapmış yine de becerememiş, bunu anlamamak için gerizekalı olmak lazım, madem öyle neden herkese müneccimlik yaptırıyorsun madem bu kadar iyi biliyorsunuz? missfire dediğin şey devri tutturamamaktan bile olur ama gidip de tek silindirde olmaz güzel kardeşim... sana bol subap ayarlamalar o zaman inşallah tutturursunuz ayarı...

üslubum da problem olduğunu düşünmüyorum.
kimin gerizekalı olduğunu anlamak güç değil.
biraz okuduğunuzu anlamaya çalışın.
2. silindirin subaplarında sorun varsa tabiki de tek silindirden missfire verir.
üstte yazdığım mesajda herşey anlaşılır şekilde ama anlamayan sizsiniz.
bakın başka bir arkadaşta aynı problemi yaşamış hemde 2. silindir. demek ki çoğu 1.4 tsi kullananın başına gelen bir durum, o yüzden ki varsa başına gelen çözümü paylaşır mı diye bir post açıyorum ve alaycı tavırlarla siz çıkıyorsunuz karşıma

ghibli06
06-03-2021, 00:45
üslubum da problem olduğunu düşünmüyorum.
kimin gerizekalı olduğunu anlamak güç değil.
biraz okuduğunuzu anlamaya çalışın.
2. silindirin subaplarında sorun varsa tabiki de tek silindirden missfire verir.
üstte yazdığım mesajda herşey anlaşılır şekilde ama anlamayan sizsiniz.
bakın başka bir arkadaşta aynı problemi yaşamış hemde 2. silindir. demek ki çoğu 1.4 tsi kullananın başına gelen bir durum, o yüzden ki varsa başına gelen çözümü paylaşır mı diye bir post açıyorum ve alaycı tavırlarla siz çıkıyorsunuz karşıma

Subap mıymış peki sorun? İçten yanmalı 120 yıllık mazisi olan bir teknolojiden bahsediyoruz, bence sen okuduklarını anlamak için biraz daha çaba sarfet... İkinci silindirin subap ayarı bozuksa sadece missfire mi verir sence?

onursumer
06-03-2021, 12:30

motor yapıldıktan sonra olmasından dolayı

2. kerede açmışsınız ama ben gozden birşeyin kaçtığını duşunuyorum , montaj olur tesisat olur ama motor yapılana kadar yapmıyorsa yapılan işlemler gozden geçirilmeli

canirtuk
06-03-2021, 14:31
motor yapıldıktan sonra olmasından dolayı

2. kerede açmışsınız ama ben gozden birşeyin kaçtığını duşunuyorum , montaj olur tesisat olur ama motor yapılana kadar yapmıyorsa yapılan işlemler gozden geçirilmeli

beyinden de çıkmadı, en son knock (vuruntu) sensörüne bakıcaz.

alexyil
10-03-2021, 13:26

Sorun çözüldü mü? Ben n75 valfinin soketinde temassızlık vardı onu hallettim birde bobin bağlantılarını tekrar gözden geçirdim sorun ortadan kalktı gibi.

malkockose
11-04-2021, 18:47
arkadaşlar merhaba 160lık sciroccomda benzer sorun yaşıyorum + superchsrger devreye girmiyor.
arıza kodlarım;
p012D
p0300
p0304
ne önerirsiniz ?

207_TR
11-04-2021, 19:36
arkadaşlar merhaba 160lık sciroccomda benzer sorun yaşıyorum + superchsrger devreye girmiyor.
arıza kodlarım;
p012D
p0300
p0304
ne önerirsiniz ?

Hava emişle alakalı olabilir diye düşünüyorum.

malkockose
12-04-2021, 19:52
Hava emişle alakalı olabilir diye düşünüyorum.

nereye bakalım hocam ? ben maf sensorunden supheleniyorum, devirdaim olsa baska kod verirdi dimi ? arac 3bin deviri gecmiyor turbo ve sc yok

tuFAN
03-05-2021, 19:25
Sorun inşallah çözülmüştür artık ?

canirtuk
08-05-2021, 19:09
Sorun inşallah çözülmüştür artık ?

maalesef hocam
bıraktım uğraşmayı zaten stok biniyorum problem yok şuan

gespenster
10-05-2021, 16:44
arıza kodlarım;
p012D
p0300
p0304
ne önerirsiniz ?

devirdaime baktırdınızmı

malkockose
11-05-2021, 11:28
sorun çözüldü gespenster motora bakınca sol ust hortumun arkasındaki soket gecirmiyormus soket degistirdik sc devreye giriyor suan da çok şükür..

onur_S
13-05-2021, 13:53
valve floating olabilir mi :)

canirtuk
09-10-2021, 00:20
valve floating olabilir mi :)

geç oldu ama sıfır kapak taktık yine aynı eğer ki bahsettiğiniz problem supapla ilgili ise

canirtuk
09-10-2021, 00:23
güncelleme; sorun devam ediyor ve yüksek basınç pompası yeterli basınç üretmiyor.
sıfır taktık yine aynı

weST.27
12-12-2022, 12:17

Hort fakat bir sorum olacak

MertSerhanÖ. O2 sensörü misfire'a sebep olur mu ?

süleymann
12-12-2022, 12:22

DP Degişirken kaybetmiştim yenisini aldım taktım 1 gün sonra buldum lazım olan varsa elimde çıkma var

MertSerhanÖ.
12-12-2022, 13:21

evet oluyor.İlk aracımda Dp yapılırken zarar görmüştü.O2 değişti ve sorun düzeldi

weST.27
12-12-2022, 13:45
DP Degişirken kaybetmiştim yenisini aldım taktım 1 gün sonra buldum lazım olan varsa elimde çıkma var
Mesaj ilettim

evet oluyor.İlk aracımda Dp yapılırken zarar görmüştü.O2 değişti ve sorun düzeldi

Teşekkürler