Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilstein ve Oem amortisör karmaşası
Beyler merhaba, 1.2 tsi polo aracım var çoğunuzun bildiği üzere. Şu an arkalarda polo gti amortisör ve H&R 35mm yaylar var, ben dün 35&55 H&R özel low serisi yayları satın aldım.. Kod ile sorgulayınca polo gti ve 1.2 tsi polo'ya uyumlu olduğu görülüyor. Önlerde başaran vardı,artık custom ürün kullanmak istemiyorum.
Şimdi kafamı kurcalayan şu var , ikinci el temiz polo gti orjinal amortisörleri almak mı mantıklı ,yoksa bilstein b4 standart amortisör mü ? Bilstein 'i esas anlamda b8 ya da b6 versiyonu ile kullanmak lazım;ama b8 en son 4750 liraydı.
Yetkili satıcısı hâla rotaş mı ?
Rockford
02-02-2021, 09:51
b4 gti amortisorlerinden daha iyi degil. bilsteininde son yıllarda kalitesi düştü eger temiz düzgün gti amortisoru bulabiliyosan bence mantıklı
B4 bence normal Polo OEM amortisör muadili olucaktır. GTI için B4 varsa bilemem. B6 almıyorsan OEM al derim.
rahmitanir
02-02-2021, 19:54
Turuncu koni str.t de bakabilirsin. Bilstein b6'dan daha ucuza geliyor ve oem'e gore sekme konusunda ozellikle bariz fark yaratiyor.
MertSerhanÖ.
02-02-2021, 22:12
al işte ahahahahahahaahaah.la olum hani kaldırmıştın rafa amortisör işiniii :D
mikelazi
03-02-2021, 08:16
başarandan kurtulman iyi fikir
Turuncu koni str.t de bakabilirsin. Bilstein b6'dan daha ucuza geliyor ve oem'e gore sekme konusunda ozellikle bariz fark yaratiyor.
al işte ahahahahahahaahaah.la olum hani kaldırmıştın rafa amortisör işiniii :D
rahmitanir koni'yi kim satıyor bulamıyorum ki. Bilstein'i buldum;ama koni satıcısı bulamadım.
MertSerhanÖ. kankam H&R yay ı aldım bile bakalım bi deneme yapıcam :D
Bilstein B4 ben 1.6 tdi ye takmıştım. OEM den farkı pek yok. Biraz daha sert diyebilirim.
altugkocer
03-02-2021, 11:32
Başarandan kurtulmanın şerefine iki tek atılır bence gardaşım
rahmitanir
03-02-2021, 12:08
rahmitanir koni'yi kim satıyor bulamıyorum ki. Bilstein'i buldum;ama koni satıcısı bulamadım.
MertSerhanÖ. kankam H&R yay ı aldım bile bakalım bi deneme yapıcam :D
Yurt disi sitelere bakmalisin abi. Ben MiTo icin gazzella racing sitesinden almistim ama kendileri sadece italyan araclari icin satis yapiyorlar.
KW coil de alabilirsiniz, TR'de distribütörü mevcut
KW coil de alabilirsiniz, TR'de distribütörü mevcut
öneri güzel;ama o kadar para yok :)
öneri güzel;ama o kadar para yok :)
maalesef bütçeler her yerde önümüze çıkıyor :)
CloudGrey
04-02-2021, 11:39
almanya / hollanda gibi bi yerde tanıdık bavulla mal getirecek biri varsa şu siteye bak ;
V-Maxx Coilover Kits for your Car | V-Maxx (https://www.v-maxx.com/en/products/coilover-kits#results)
ama alırken kısa rot takımıda lazım , onuda satıyorlar problem değil.
spor yay takıldığında spor tip amortisörler normal amortisörlere göre çok farkediyor, örnek koni kullandım dip basıklıkta bile yumuşacık.