Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk araç için tavsiye
Selamlar,
Yeni atandım. 1 yıl içinde bir araç almayı planlıyorum fakat en ucuz sıfır araç olan egea 180 bin civarlarında. Sizlere şunu sormak istiyorum: sıfır egea almak yerine aynı paraya 2010 üstü bir audi, bmw tarzı bir şey alsam nasıl olur? Ve tavsiyeleriniz nelerdir? e60 ve e90 modellerine forumda çok rastladım. Nasıl araçlardır? Şu anlık bütçe 200k diyebilirim.
Bu arada yeni çıkan 208 çok hoşuma gitti ama o da 200 küsür lira.
İlk araç olarak saydıklarından daha ucuz ve daha kolay usta, parça bulunabilirliği olan araç tercih ederim.
Her konuda tecrübe kazandıktan sonra dilediğin araca geçersin.
Ozan Özer
04-02-2021, 12:38
Merhabalar,
Öncelikle aracı tam olarak ne zaman alabileceğinizi netleştirmenizi tavsiye ederim..Bu ay 200bin tl olan bir aracı 2-3 ay sonra aynı yerde bulamayabilirsiniz.
Sonrasında almak istediğiniz araçtan beklentileriniz neler? bu durumu netleştirerek olasılıkları 2-3 araca/modele indirmenizi tavsiye ederim..E60-E90 gibi araçların yakıt türü,model yıllarına göre değişen avantaj ve dezavantajları mevcut..
TolgaEsentepe
04-02-2021, 12:48
yeni atanmışsın ilk araban olacak, bence yeni araba al. tek masrafın yakıt olsun derim. limit paranda alacağın e60 e90 vs ekstra masraf çıkartırsa ki çıkartır eski arabalar, sizi üzer.
individual
04-02-2021, 12:49
senin yerinde olsam ne kadarda temiz olursa olsun 2.el araç almam.baktığın araçlar 11 yaşında garantisi bitmiş ve parçası pahalı araçlar.120.000KM üstü alıcaksınız belli bir yaşı km geçmiş ne kadar bakımlı olursada olsun bir arıza çıkartır sanayide ustalar ile geçer.
en güzeli sıfır egea alırdım mis gibi 3 yıl yada 150.000KM (Hangisi önce biterse) kafam rahat binerim.üstünede garanti uzatma yaparım 3+1 yada 3+2 kafam rahat gezerim.
muratburunce
04-02-2021, 12:55
sıfır araç herzaman daha mantıklı ikinci elde yaşayacağın sürprizler seni araçta soğutmaya kadar gidebilir sıfır al markası modeli zevkine kalmış artık orasını sen belirle kafan rahat eder
orhansah
04-02-2021, 13:11
1 yıl içinde almayı planlıyorum derken 1 ay sonra mı 11 ay sonra mı. fiyatların ne kadar değişiklik göstereceği bilinmeyen ülkemizde almadan çok önce plan yapmak çok da iyi sonuç vermiyor çoğu zaman.
bütçem dahilindeki sıfır arabayı her türlü tercih ederim sanırım.bu zamanda eski arabaların masraflarını karşılamakta bel büküyor.sıfır araba belki şekil şemal yada dolulukta nispeten tatminsizlik yaratabilir ama en azından 3-4 sene garanti içinde yakıtı koy gez,bakımdan bakıma servis şeklinde işinize yarar.
MertSerhanÖ.
04-02-2021, 19:43
mümkünse şu dönemde lügatınızdan,alfabenizden heryerden e harfini 6 ve 0 rakamını.b harfini m harfini w harfini.2 0 1 0/1 2 3 gibi rakamlarıda mümkünse çıkartın.
Miss gibi gidip garantili sıfır bir araç alın ve keyfinize bakın.Nitekim biraz dolu,güzel bir renk egea alabilirsiniz.Mesela geçen bayide dizel füme sw egea gördüm,valla param olsa alır binerim.
CloudGrey
04-02-2021, 22:11
200 bine egeda alınır.
10 yaşında bmw'de
sorun alınmada değil sonrasında...
bmw farı kırılır 10binlik olursunuz.
egea ' da 1000 tlye çözülür...
Yaşam standartlarınız maliyeti / arabanın bakımı = 1 olmamalı.
yoksa bakım olduğu ay aç kalırsınız.
Mutlu Değerli
04-02-2021, 22:31
Milletin aklına uysaydım şu an 1.0 kuru motor clio ya binerdim... Şu vergi şelalesinde aslında 50bin TL olması gereken araçların 200bin TL olması benim mantığıma hiç yatmıyor. Herkesin kendi düşüncesi, şimdi biriniz çıkıp 2002 model Civic'e biniyosun wtf? diyebilirsiniz. Metrekareye 67tane düşen arabalar ilgimi çekmiyor
lancerevo8
04-02-2021, 22:48
eski arabayı almaktan çok yürütmesi mesele. Sanayi ile alakanız yoksa eski aracı almayın arıza durumunda yanlış usta eline düşme durumunda arabadan soğursunuz. kendimden örnek verecek olursam ilk aracım olarak 20 yaşında e46 kasa araç aldım keyifle de biniyorum
Paylaşılan yorumlar mantıklı ve keyfi durum olarak iki seçenekli gözüküyor. Tabi nihai karar sizin ancak ilk arabanız olması ve parça, bakım, belki modifiye zevki olarak şuanlık tecrübeniz yoksa sıfır yada sıfır ayarında temiz bir araba almanız en güzel karar olucak gibi çünki ilk baştan başınız ağrımasın herkes bu şekil düşünüyor ben de :)
Sıfır araç rahatlığı gerçekten bir başka. Ama ilk arabanız olduğu için (ehliyetinizi belki yeni almış olabilirsiniz diyerek) en fazla 3 yaşında b yada c sınıfı km az, garantisi devam eden bir araç düşünürdüm kesinlikle. Bir yada iki parça boyasıda olabilir hatta. Belirttiğiniz bütçeye güzel bir leon alınabilir mesela.
tiMachine
05-02-2021, 23:27
Bence en iyisi 0-3 yaş arası büyük kazası olmayan bir model bak derim. Şimdi atanacaksın, ilin değişecek. Orda ustan olacak mı yolun olacak mı? Samsunda bir devlet memuru tanıdığımıza bmw bakıyoruz, ustası merkezde var, samsun merkeze bulunduğu yer 85 km :D git gel yapsa 170km. Şimdi sen buraya temiz e90 alır mısın, ben almam. Alfa romeo almam, audi almam, mercedes almam. Ne alırım, renault alırım peugeot alırım fiat alırım. Ustası bol, parçası ucuz, kafam rahat arabası alırım açıkçası
AhmetKadir
06-02-2021, 05:53
Bence en iyisi 0-3 yaş arası büyük kazası olmayan bir model bak derim. Şimdi atanacaksın, ilin değişecek. Orda ustan olacak mı yolun olacak mı? Samsunda bir devlet memuru tanıdığımıza bmw bakıyoruz, ustası merkezde var, samsun merkeze bulunduğu yer 85 km :D git gel yapsa 170km. Şimdi sen buraya temiz e90 alır mısın, ben almam. Alfa romeo almam, audi almam, mercedes almam. Ne alırım, renault alırım peugeot alırım fiat alırım. Ustası bol, parçası ucuz, kafam rahat arabası alırım açıkçası
Samsundaki ustasi kimmis acaba bmw konusunda bilgili mi, biz de samsundan ankaraya gidiyoruz usta icin:)
Herkese değerli yorumları için çok teşekkür ederim. O zaman çoğunluğun dediği gibi sıfır egea bakayım. Urban veya lounge alayım diyorum. Ama bir yanım 208 al diyor ama tabii egea sınıf olarak 208’den üstün. Sanırsam biri b biri c sınıfı.
tiMachine
06-02-2021, 09:28
Samsundaki ustasi kimmis acaba bmw konusunda bilgili mi, biz de samsundan ankaraya gidiyoruz usta icin:)
ya yok o lafın gelişi idi. hani bir şey olsa genelde ustası merkezde olur ulaşamazsın vs anlamında.
Yeni olan iyidir. Fiat gurubu mantıklı kronikleri varsa bile gidermişlerdir. Giulietta jtdm2 5 sene olucak nerdeyse sorunsuz kullanıyoruz.
Egea mantıklı evet ama araba alırken mantıkla hareket etmek ne kadar doğru bilmiyorum :)
E90 için bütçe kötü değil bana kalırsa. Uçup kaçsın gibi bir derdiniz yoksa 316i E90 o paralara rahat bulunur, hatta üste para da kalır.
Çıkabilecek masraflarına harcarsınız. En azından otomobile biniyorum dersiniz :)
Şimdi ise aklımda egeanın benzinlisi mi yoksa dizeli mi alınmalı sorusu var.
1.4 Fire 95 HP easy donanım benzinli 130900
1.3 M.Jet 95 HP easy donanım dizel 174900
1.4 Fire 95 HP urban donanım benzinli 146900
1.3 M.Jet 95 HP urban donanım dizel 185900
siz olsanız hangisini seçerdiniz? Tabii bir de lounge donanım var bunların dışında.
Bu arada 1.4 fire motorda yağ yakma muhabbeti devam ediyor mu? Eskiden öyle bir muhabbet vardı, yeni modellerde düzeltildi mi acaba?
ahmetbaha-drs
06-02-2021, 17:14
Bence sıfır km Skoda Fabia 1.0tsi Premium-Color Premium bakabilirsin fiyat-performans-donanım olarak gayet mantıklı bir araç.
Ne sıfır Egea al ne de 10 yaşında Bmw.
Bence 200 bin çok iyi bir bütçe.
1-5 yaş arası sırasıyla Civic, Corolla, Golf, Jetta, Focus, Megane bakardım.
Hem piyasaları var. Hem ustasıda parçasıda var.
Hem arabaya bindim dersin.Hem yeni olur.
hangi ile atandınız, işe araba ilemi gidip geliceksiniz yoksa toplu taşıma veya servis mi?
uzun yola çok çıkıcakmısınız? yoksa daha çok haftasonları veya mesai den sonra kullanmak içinmi alıyorsunuz?
hangi ile atandınız, işe araba ilemi gidip geliceksiniz yoksa toplu taşıma veya servis mi?
uzun yola çok çıkıcakmısınız? yoksa daha çok haftasonları veya mesai den sonra kullanmak içinmi alıyorsunuz?
Merhaba. Atandığım il Kocaeli. Genelde iş, ihtiyaçlar için ve haftasonu gezi için kullanırım. Uzun yolum çok olmaz. Çok nadir 400km falan giderim en fazla.
Merhaba. Atandığım il Kocaeli. Genelde iş, ihtiyaçlar için ve haftasonu gezi için kullanırım. Uzun yolum çok olmaz. Çok nadir 400km falan giderim en fazla.
ben yerinde olsam, sıfır veya sıfıra yakın bir araç alırdım.
çünkü standart ve düzenli bir mesainiz olacak, arabanın problemleri ile uğraşacak zaman bulmak zor. haftasonu deseniz zaten bir haftasonu var onuda sanayide yarım akıllı ustalarla geçirmek zulüm.
en problemsiz araba bile eskiyince ufak tefek şeyler çıkarıyor ki BMW eskidiği zaman üzebiliyor bu bilindik bir gerçek. bütün eksikleri giderilmiş bir BMW veya Mercedesi zaten yüksek fiyatlara satıyorlar.
B segmentinde yavaşta olsa sürüşü güzel arablar var onlara bakmanızı tavsiye ederim.
ayrıca dizel yerine kesinlikle benzinli tercih edin. yok Adblue koy yok DPF doldu felan anlamsız
Dogukankyn
09-02-2021, 18:51
Seat leon fr paketler sıfır fiyatı 231k idi en son şu an ne kadar olmuştur bilemem ama değerlendirilebilir