PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sedefli araca komple pasta-cila yapılır mı?

ozgurbayrak
06-02-2021, 20:49
Yeni aldığım 206 aracıma pasta-cila ve boya koruma yaptırdım. Evin diğer aracı Renault Kadjar'ı da götürmeyi düşünüyorum Çizik ve kuş pisliği yanıklarından dolayı. Aracın rengi Cosmo Mavi ve sanırım sedefli bir renk. Güneşin altında simli gibi parlayıp mavi renk gözüküyor, geceleyin ise lacivert. Bu yapacağımız işlemde boya matlaşır mı, rengi açılır mı ya da sedefini yitirir mi? Sanırım birisi çakmak tutmuş, çamurluk üstünde 3 cm civarı çapta açık mavi boya erimesi gibi bir şey var. Sizce bunlar bir sorun teşkil eder mi? Bir de pasta-cila ve boya koruma yaza girmeden önce yapılırsa daha iyi olur gibi tavsiyeler aldım tanıdıklardan, sizin fikriniz nedir?

Oznsrl
06-02-2021, 21:28
Sedefli değildir o metaliktir muhtemelen

yusufcan_k
06-02-2021, 21:28
Yeni aldığım 206 aracıma Tarabya Auto Club'a götürdüm pasta-cila ve boya koruma için. Yıkanıp pasta cilası yapıldı. Ardından yıkanıp boya koruması uygulandı. Yaklaşık 5 saat civarı sürdü fakat işçilik mükemmel. Evin diğer aracı Renault Kadjar'ı da götürmeyi düşünüyorum Çizik ve kuş pisliği yanıklarından dolayı. Aracın rengi Cosmo Mavi ve sanırım sedefli bir renk. Güneşin altında simli gibi parlayıp mavi renk gözüküyor, geceleyin ise lacivert. Bu yapacağımız işlemde boya matlaşır mı, rengi açılır mı ya da sedefini yitirir mi? Sanırım birisi çakmak tutmuş, çamurluk üstünde 3 cm civarı çapta açık mavi boya erimesi gibi bir şey var. Sizce bunlar bir sorun teşkil eder mi? Bir de pasta-cila ve boya koruma yaza girmeden önce yapılırsa daha iyi olur gibi tavsiyeler aldım tanıdıklardan, sizin fikriniz nedir? :soru:

Not: Auto Club Tarabya'nın hizmetinden memnun kaldım kesinlikle tavsiye ederim.

ilk mesajınla reklama gelmen çok hoş deliganlı

srknzfr
06-02-2021, 22:20
5 saatte 10 numara işçilik

Hmmm...

bilalMW
06-02-2021, 22:21
at yalanı seviyim inananı.

.::EmrE::.
07-02-2021, 00:42
5 Saatte 10 numara işçilik. Patron çıldırdı, seramik 5000 TL yerine sadece 399 TL.

thatsmyroad
07-02-2021, 08:47
5 saatte şeffafs işçiliks bravo

grkm
07-02-2021, 10:56
Beş saatin bizdeki özeti ;

1 - aracın soğumasını bekliyoruz.
2 - Takribi 30dk jantların ve davlumbazların fırçalanması sürüyor.
2 - 30 dk ön yıkama ve ızgara, arma, cam fitillerinin fırçalanması sürüyor.
3 - 30 dakika kil, demir tozu temizliği, zift temizliği sürüyor.
3 - Kova ile yıkanma ve durulama sürüyor.
4 - Aracın kurulanması, kapı içlerinin kurulanması ve ekspertiz için içinin hafif temizliği sürüyor.
5 - Bantlama ve aracın boya ekspertizi ve ölçümü

ile hazırlık aşaması bitiyor.

Bizim iş vicdan işidir.

exca-
07-02-2021, 11:02
yaptırın siz kangoyu

not: şimdi bütün forum olarak auto club tarabya'ya doğru yola çıkıyoruz araçlarımızı yaptırmaya

Year One
07-02-2021, 18:53
5 saatte her panele 1 eleman versen bile zor biter. polisaj öncesi hazırlık bile 3-4 saat sürüyor yav. mola veriyoruz birde yoruluyoruz bantı demir tozu kili jantı derken

imprezaWRC
08-02-2021, 11:36
Yeni aldığım 206 aracıma Tarabya Auto Club'a götürdüm pasta-cila ve boya koruma için. Yıkanıp pasta cilası yapıldı. Ardından yıkanıp boya koruması uygulandı. Yaklaşık 5 saat civarı sürdü fakat işçilik mükemmel. Evin diğer aracı Renault Kadjar'ı da götürmeyi düşünüyorum Çizik ve kuş pisliği yanıklarından dolayı. Aracın rengi Cosmo Mavi ve sanırım sedefli bir renk. Güneşin altında simli gibi parlayıp mavi renk gözüküyor, geceleyin ise lacivert. Bu yapacağımız işlemde boya matlaşır mı, rengi açılır mı ya da sedefini yitirir mi? Sanırım birisi çakmak tutmuş, çamurluk üstünde 3 cm civarı çapta açık mavi boya erimesi gibi bir şey var. Sizce bunlar bir sorun teşkil eder mi? Bir de pasta-cila ve boya koruma yaza girmeden önce yapılırsa daha iyi olur gibi tavsiyeler aldım tanıdıklardan, sizin fikriniz nedir? :soru:

Not: Auto Club Tarabya'nın hizmetinden memnun kaldım kesinlikle tavsiye ederim.

Not: Bu bana sanki Auto Club Tarabya reklamı gibi geldi. İlk mesajınızda ACT'yi övmek, ne bileyim, bilemedim. Belkide hislerim beni yanıltıyordur.
5 saatte anca dolgu yapan bol silikonlu bir pastayı 206 ve benzeri boyutta bir araca uygulayabilirsiniz. Ki, bu süre sadece makina ile dolgulu,silikonlu zımbırtı uygulama süresidir. Bu sürenin içinde otomobili yıkadılarsa, üzerine demirtozu, kil temizliği de yaptılarsa ve birde cila sürmeleri gerçekten zor.
Yeri geliyor sadece otomobilin dışını düzgün bir şekilde yıkamam 2-3 saatimi alabiliyor. İç kısmını da bazen ertesi güne bırakıyorum. Paspaslar kirliyse onları yıkama esnasında temizliyorum ama gerisine ne gücüm ne de vaktim yetmiyor.
Otomobilin yüzeyi berbat haldeyse sadece kil uygulaması bile 1 saati bulur.
Muhtemelen sizin otomobilinize yapılan işlem ACT45. Bakınız ACT Plus Oto Yıkama - AutoClub (https://www.autoclub.com.tr/act-plus-oto-yikama/)

muratburunce
08-02-2021, 11:41
ilk mesajda ürün yerleştirme var çok amatör biraz yazıp çizip 10-15 msj sonra yapaydın bari

M U R A T
08-02-2021, 13:15
ben 5 saatte sadece yıkama yapabiliyorum

Eray
08-02-2021, 15:15
Benzinlikte self serviste sadece dışını 2 saatte yıkıyoruz :)

[RaCeR]
08-02-2021, 23:01
206 33 kişilik dev kadro ile yapılmış iş belli :D
Reno'nun yeni boyaları biraz sıkıntılı özellikle kimi şerbetli diyor kimi sedef diyor yeni renklerinde pasta cila sonrası açılmalar olabiliyor değişik bir boyası var. Turuncu rengi ile ilgili servisten sakın pasta cila yaptırmayın diyenler bile var biraz dikkatli bir işçilik istiyorlar.

Gorky
08-02-2021, 23:19
2-3 yıkama sonra aracınız eski haline geri dönecek ve verdiğiniz tüm para çöp olacak. çünkü pasta falan değil silikon bazlı dolgu malzemesi. maliyet 20 tl.
hoydaaa diye 2 dakika köpük+su yıkayıp, 45 farklı araçta kullanılmış işe yaramaz, dandik bir sünger pedle uygulama yapmışlar belliki. 5 saate anca bu sığar çünkü. geçici olarak yüzeyi parlatıp az buçuk bir para alıp günü kurtariyolar böyle saçma işlerle. kanmayın.

ben istanbulun çok tanınan bir detailing dükkanında çalışıyorken sadece soğumasını bekleme ve detaylı yıkama zaten 4 saat sürüyordu.
pastadan önceki kil temizliğini ve ped-pasta kombinasyon denemelerini saymıyorum. pasta polisaj işlemi ise ennnn az 1 gün sürer. vernikteki tüm çizikler saatler harcanarak, kol yorarak sıfırlanıyor. ardından çizik almak için kullandığımız pasta ve pedin hareleri/hologramları daha yumuşak bir ped ve ince pasta ile alınıyor; araç tekrardan detaylı yıkanarak aralar dereler tüm pasta tozundan arındırılıyor, en son ince bir finisaj pastası ile yüzey bitiriliyor ve yüzey temizleyici kimyasal (er meydanı) uygulandıktan sonra koruma ürünü (wax, seramik, liquid koruma vb.) sürülüyordu. seramik sürülürse onun da bir kürleşme süresi var ve beklemesi gerek.

adam gibi yere yaptırın boyanıza hiçbişey olmaz, ilk günkü haline döner.
ve de bu işlemin bir sezonu yoktur yaz kış kar kıyamet her zaman yapılabilir.

ozgurbayrak
10-02-2021, 19:22
Arkadaşlar cidden reklam vs. yapmaya çalıştığım yok sadece memnun kaldığımı belirtmek istedim. Rahatsız olan arkadaşlar için o kısmı kaldırıcam ama bir kişide çıkıp en azından gönül rahatlığı ile yaptırabilirsin ya da şöyle olur böyle olur diyebilirdi. Aracımı her hafta 3-4 kere yıkayıp sürekli parlak ve temiz gözükmesi için uğraşan bir insan değilim. Daha önceden başka bir şubesine koltuk temizleme için gitmişştim memnun kalınca bu aracı da götürdüm. Lütfen bilen birisi sorduğum soruya yanıt verirse sevinirim. Yıllardır teknoloji ve arabalar hakkında forumları okurum ve yazarım, yıllardır aynı muhabbet. Ortada birinin sorunu var ve çözüm arıyor fakat kimsenin umrunda olmuyor çünkü ya aralarında kavga ediyor üyeler ya da yazan kişiyi eleştiriyorlar. Anlaşılan yine yabancı forumlara kaldık. Yardımcı olanlara teşekkürler.

ozgurbayrak
10-02-2021, 19:26
Yardımınız için çok teşekkür ederim.