PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kess v2 ile yazılım atmak araca

ytopuz
15-02-2021, 14:10
Arkadaşlar kess v2 yazılımcihazı aldım aracıma chip tuning yapmak için aracım Opel Meriva A 1.6 benzinli 2008 model turbosuz atmosferik kablo soketini obd girişine usb ucunu leptopa taktım kess v2 yazılım programını açtım aracımı modelini motor kodunu seçip ok tuşuna bastım yönergeleri sırasıyla yapmama rağmen cihaz beyine ulaşamıyor bir türlü beyinle nedendir iletişime geçemiyor hata veriyor bir türşü anlayamadım proğramın 2.53 versiyonununu kullanıyorum olmadı ful sürümünü indirdim yine olmadı aynı hatayı veriyor beyinle iletşime geçemiyor acaba sebebi ne olabilir vihaz mı proğram mı yada neden olur değerli görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

MeRtCaN
15-02-2021, 14:30
İlk önce hoşgeldiniz

Atmosferik bir araca extra hic bir parça takmadan
yazılım yapıp ne kadar güç almayı planlıyorsunuz ?

pirasa
15-02-2021, 15:04
soket çalışmıyor olabilir.

G_TT_I
15-02-2021, 16:08
Cihaz orjinal ve master mi?

STP
15-02-2021, 20:00
Clone dur ne olacak ��

tunerviper
15-02-2021, 23:44
Bazı beyinler boot mode a alınmadan okunamıyor. Beyin modeline göre bakıp ona göre bağlamak gerekli. Bazı modeller obd den okunamayabiliyor.

ytopuz
16-02-2021, 00:10
Orjinal ve master evet

ytopuz
16-02-2021, 00:11
Bu konuyu dahada açabilirmisiniz yani boot demekle neyi kastediyorsunuz

ytopuz
16-02-2021, 00:12
Yani boot model demek ne oluyor üstadım açalım biraz daha bunu

ytopuz
16-02-2021, 00:13
Hoşbulduk çok teşekkür ederim

levent
16-02-2021, 00:27
Yani boot model demek ne oluyor üstadım açalım biraz daha bunu

Siz konuya uzaksınız bence, işin ehillerinde yaptırın.

Aliexp vs den aldıysanız ki tahminim öyle %99 klon cihazdır, orj master 5000euro civarında sadece tek bir yazılım için vermediğinizi düşünüyorum o rakamı.

%99 delco beyinli aracınız, obd soketiyle iletişimi tamamlayamıyor olabilir programlama için, kess in kablosu kaynaklı. beyni söküp pinout lara göre bağlantı kurup "boot mode" a almanız gerekir o durumda beyni, ancak öyle okuyup yazabilirsiniz.

ytopuz
16-02-2021, 00:31
Clonlu olması ne demek klonsuz olursa çalışır mı cihaz

ytopuz
16-02-2021, 00:35
Evet üstadım yeniyim bu işlerde bir hevesim var meraklıyım cihazı aliexpresten almadım bahçelievler İstanbul avrupa yakasından 900 tl ye aldım ne dersiniz bu işte ne yada neler yapmam lazım yazılım için illada beynin sökülmesi mi gerekiyor bildiğiniz bu işi yapan profesyonel birileri var mı

levent
16-02-2021, 02:36
Clonlu olması ne demek klonsuz olursa çalışır mı cihaz

klon demek replika demek, replika demek çakma demek. 900 tl ye orj mal yok :)

aracınızda çalışır muhtemelen ancak arabanın üstündeki beynin ne olduğuna iyi bakın.

siz yazılımı okuyup nasıl yapmayı düşünüyorsunuz ki bu durumda bu kadar bilgisizken?

MeRtCaN
16-02-2021, 11:17
klon demek replika demek, replika demek çakma demek. 900 tl ye orj mal yok :)

aracınızda çalışır muhtemelen ancak arabanın üstündeki beynin ne olduğuna iyi bakın.

siz yazılımı okuyup nasıl yapmayı düşünüyorsunuz ki bu durumda bu kadar bilgisizken?

yanlıs protokolden okumaya çalısıyor
baska acıklaması yok

yanı okudu dıyelım dogru yerden
yazılımı ne ıle yapacak ? :D

GokhanRS
16-02-2021, 14:05
heyecanınızı anlıyorum ancak, burada bunu anlatabilmek için insanların anlatımlı video çekmesi gerekir. bunu da niye yapsın yazılımcılar. belki youtube v.b yerlerde ingilizceniz varsa eğitim içerikleri bulabilirsiniz. ancak henüz bağlantı kurma aşamasında bilgisizken bir şekilde öğrenip bağlanıp okursanızda bu sefer yazılımda hata yapıp aracı bozmanız muhtemel bir sonuç olur.

tabiiki kimse anne karnında öğrenmedi. ancak çıkabilcek sonuçları göze alıyorsanız başarılar dilerim. bence yabancı kaynakları araştırın. bu konularda türkçe kaynak ve yardım bulamazsınız. yoksa bu forumda en az 10 becerikli yazılımcı var ama aralarında işi öğretmeye gönüllü biri olduğunu sanmıyorum.

individual
16-02-2021, 15:01
klon demek daha önce 5.000euro para verip orjinal lisanslı alınmış bir cihazı kopyalayıp çoğaltmışlar.Örnek windos 10 lisans kırıp cd haline getirip satıyorlar.

yazılımı aracınızdan aldınız bir şekilde ecm titanium yazılımı ile editlemeniz gerekiyor.ecm titanium ekstra satılan paralı bir yazılım.

birde şöyle bir durum da bu konuda cihazlarda farklılık gösterebilir.araca editlediğiniz yazılımı yüklemek için her araç başına bir lisans satın almanızda gerekiyor.(bu konuda tam emin değilim ama böyle bir durum vardı).

AhmetKadir
16-02-2021, 17:17
Bence bizi makaraya aliyor

STP
16-02-2021, 23:18
Bizi siniyolar diyosun :D

levent
17-02-2021, 03:14
yazılımı ne ıle yapacak ? :D

ben bu kısmı ve sonrasını merak ediyorum :D hadi bir şekilde düzenledi (neye göre kime göre şeklinde), yükledi, çalışır mı :D

yazılımı aracınızdan aldınız bir şekilde ecm titanium yazılımı ile editlemeniz gerekiyor.ecm titanium ekstra satılan paralı bir yazılım.

birde şöyle bir durum da bu konuda cihazlarda farklılık gösterebilir.araca editlediğiniz yazılımı yüklemek için her araç başına bir lisans satın almanızda gerekiyor.(bu konuda tam emin değilim ama böyle bir durum vardı).

orj ecm iş yapar stg1 yaparken ama fazlasında kullanışsız, winols işin başı ve sonudur.

ayrıca her araç başına lisans ücreti vb durumu yok. her beynin protokol nosu var, ordan bağlanırsınız, cihazın yıllık abonman bedelini ödersiniz (600€ bandı) , yeni çıkan araç protokollerini destekler sizin için böylelikle 2020 de çıkan bir modelin beyniyle iletişim kurabilirsiniz.

ilk yaklaşık 5000 € + yıllık abonman, harici bedel yok. ha dosya alırsanız dışardan o ekstra yazar tabi

MeRtCaN
17-02-2021, 09:36
Turkiye uzaya cıkıyor sız hala atmosferık arabaya yazılım nasıl okunur yazılır dıye ugrasın :D

tunerviper
17-02-2021, 10:12
ben bu kısmı ve sonrasını merak ediyorum :D hadi bir şekilde düzenledi (neye göre kime göre şeklinde), yükledi, çalışır mı :D

orj ecm iş yapar stg1 yaparken ama fazlasında kullanışsız, winols işin başı ve sonudur.

ayrıca her araç başına lisans ücreti vb durumu yok. her beynin protokol nosu var, ordan bağlanırsınız, cihazın yıllık abonman bedelini ödersiniz (600€ bandı) , yeni çıkan araç protokollerini destekler sizin için böylelikle 2020 de çıkan bir modelin beyniyle iletişim kurabilirsiniz.

ilk yaklaşık 5000 € + yıllık abonman, harici bedel yok. ha dosya alırsanız dışardan o ekstra yazar tabi

Kandırma milleti takıyorsun obd ye kabloyu atıyorsun dosyayı tamam :)
Ben de yazılım sektöründeyim biliyorsun, müşterinin birisi takıyorsun flash belleği alıyorsun parayı demişti zamanında :)

ytopuz
17-02-2021, 14:58
Kesinlikle hayır,herkese saygım var kimseyi ne makaraya alıyorum,nede sınıyorum lütfen istirham ederim.

ytopuz
17-02-2021, 15:01
Paraya göre herşey belki sizin paranız vardır turbolu ve dizel alırsınız ama bendeki durum farklı şimdilik idare etmek zorundayım saygılarımla ��

ytopuz
17-02-2021, 15:04
Asla,asla gerçekçiyim ben başka amaçlı değil

muratburunce
17-02-2021, 16:53
Kesinlikle hayır,herkese saygım var kimseyi ne makaraya alıyorum,nede sınıyorum lütfen istirham ederim.

abicim hevesine isteğine saygımız sonsuz yanlış anlama ama yürümeyi öğrenmeden uçmaya çalışmak seninki. Keşke cihaz alınca herşey hemen hallolsaydı bu mantıkla uçak alıp direk pilot olaman lazım okulunu okumaya gerek olmazdı.

oss
18-02-2021, 01:32
Arkadaşlar kess v2 yazılımcihazı aldım aracıma chip tuning yapmak için aracım Opel Meriva A 1.6 benzinli 2008 model turbosuz atmosferik kablo soketini obd girişine usb ucunu leptopa taktım kess v2 yazılım programını açtım aracımı modelini motor kodunu seçip ok tuşuna bastım yönergeleri sırasıyla yapmama rağmen cihaz beyine ulaşamıyor bir türlü beyinle nedendir iletişime geçemiyor hata veriyor bir türşü anlayamadım proğramın 2.53 versiyonununu kullanıyorum olmadı ful sürümünü indirdim yine olmadı aynı hatayı veriyor beyinle iletşime geçemiyor acaba sebebi ne olabilir vihaz mı proğram mı yada neden olur değerli görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

KESS ile alakalı değil üstünde delco beyin var o beyinlere pek obd olmuyor bu yüzden iyi ihtimalle bench olabilir.öbür türlüsü boot olarak veya eprom programer ile yapılır tuninglede eğer ki beklentiniz yüksek değilse tatmin eder

selcukkoylu
18-02-2021, 18:59
cihazı aldığın yere 200tl daha veriyosun aracın dosyasını veriyo yüklüyorsun. hatta 1 seferlik uzaktan bağlanıp okuyup yazarlarda. cihazı aldığın yer ile irtibata geç.
her seferinde yani 200tl verdiğinde biraz daha öğrenirsin verdiğin paranın hatırına her sefer bi kaç soru sorarsın cevap verirler.

levent
18-02-2021, 22:48
Kandırma milleti takıyorsun obd ye kabloyu atıyorsun dosyayı tamam :)
Ben de yazılım sektöründeyim biliyorsun, müşterinin birisi takıyorsun flash belleği alıyorsun parayı demişti zamanında :)

Yasaklar kalkıyomuş, garajda mangaldan haber et sen ateşleyelim usb yi takması benden :D

156 yı da sabahlayalım bitirelim havalar az daha ısınınca :)

karizma52
19-02-2021, 08:14
Elinizdeki cihaz kesinlikle Klon(çakma), o cihazı kullanırken her zaman bir korkunuz olsun, orijinal cihazlar ile yazılım yaparken sorunlar çıkabilirken çin malı taklit cihazdaki riski siz düşünün artık...
Bahsettiğiniz Meriva A araç eski bir ecu ya sahip, eğer cihaz kurulumu, driver, cihaz gibi yerlerde sorun yok ise okuması lazım, yanlış protokol seçiyor veya program talimatlarını yanlış yapıyorda olabilirsiniz. Birde okumak en kolay kısmı, dosya yazmayı nasıl yapacaksınız? Bu işe yeni başladığına göre, atmosferik arabaya yaptığını sandığın tuningden alacağın gücü hissedemezsin bile ve hatta güç bile kaybettirebilirsin....

enesakkurt
02-03-2021, 08:08
sanırım arkadaşımız şey sanmış: ben 900tlye kess alırım, içinde hazır yazılımlar var, ben hem kendi aracıma hem eşin dostun aracına 1000tl karşılığında yüklerim. İleride de bi dükkan açarım

Yigit-Y
02-03-2021, 08:14
Bir dostum yaptı.
Beynim kitlendi
Yeni beyin almak zorunda kaldı
Yarış hayatı başlamadan bitti

O iş bir kess le olmuyor

Beyinde çok para haberin olsun

delyyy
02-03-2021, 10:16
900-TL yi egzoza yatırsanız daha mutlu olabilirdiniz bence.

viper22
03-01-2023, 01:55
Konuyu hortlatayım. Resimden de gördüğünüz üzere Kess V2 Meriva A ların hepsini okuyor, kutucukların hepsi tikli, RD yazan yer tikli değilse okumaz ktag gerekebilir ve beyne bağlanması biraz daha uzmanlık gerektiriyor. İlk önce id chk yapıp sonra read kısmına geçebilirsiniz okuması yaklaşık 5dk alır.
https://i.hizliresim.com/b047ae6.jpg (https://www.hizliresim.com/b047ae6)

Yiğit G.
12-01-2023, 17:31
cesaretinize hayran kaldım doğrusu. Ne yiğitler var şu memlekette.

https://www.youtube.com/watch?v=BMbo69m9Mto