Orijinalini görmek için tıklayınız : 2014 Audi A3 1.6 tdi marþ sorunu ?
Merhaba herkese,
arkadasimda 2014 audi a3 var yazin sicaginda da kisin sogugunda da gec mars problemi var,
her zamanda olmuyor nadir yasanıyor sebebini bir turlu bulamadik 2-3 ustaya goturduk hepsi farkli birsey soyledi eminde degiller, degistirip deneyecegiz diyorlar.
Her ustada bir dunya parada harcamak istemiyoruz asagida konu ile ilgili video birakiyorum sizlerin dusunceleri nelerdir acaba ? Veyahut tecrube edeniniz var mi ?
https://www.youtube.com/watch?v=iq7yVnotW7k
2014 Audi A3 1.6 tdi gec marş - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=iq7yVnotW7k&feature=youtu.be)
MertSerhanÖ.
23-02-2021, 22:10
yani kızdırma bujisi dicem ama sıcakta yapmaz diye düşünüyorum.
enjektör olsa normal kullanımda da farkettirir.
Mazot pompası ile ilgili mi acaba diye de bi düşündüm:)
Bence farklı sorular lazım.Duman atıyor mu marştan sonra?Atıyorsa eğer ne renk?
Egr iptal mi?
yani kızdırma bujisi dicem ama sıcakta yapmaz diye düşünüyorum.
enjektör olsa normal kullanımda da farkettirir.
Mazot pompası ile ilgili mi acaba diye de bi düşündüm:)
Bence farklı sorular lazım.Duman atıyor mu marştan sonra?Atıyorsa eğer ne renk?
Egr iptal mi?
bende ilk kızdırma bujisi düşündüm fakat değilmiş, normal kullanımda hiç bir sorunu yok
araçta yazılım yok,egr iptali yok duman yok, sadece bu geç çalışma var onuda ikinciye marş bas sorun yok
araba 2-3 gün yatsın çalışmasın bazen ilk marşta yapıyor sadece
MertSerhanÖ.
24-02-2021, 00:36
bende ilk kızdırma bujisi düşündüm fakat değilmiş, normal kullanımda hiç bir sorunu yok
araçta yazılım yok,egr iptali yok duman yok, sadece bu geç çalışma var onuda ikinciye marş bas sorun yok
araba 2-3 gün yatsın çalışmasın bazen ilk marşta yapıyor sadece
Bence bu sorun çok küçük biryerde,çok basit bir yerde çıkacak.Bir sensörün tırnağının yamulması gibi vs.
Tholl-ga
24-02-2021, 06:24
Akü voltajına baktırdınızmı
Oguzhandeniz
24-02-2021, 09:18
Aynı araçtan var aynı problem var :) muhtemelen dpf dolu ben öyle tahmin ediyorum, böyle geç çalışınca arkadan egzozdan gelen dumanı bi koklayın kötü mü kokuyor, kötü kokuyorsa kesin dpf
1.0 araçlarda da çalışma problemleri olduğunu okumuştum, aklıma marş motoru geldi o yüzden istemsiz
Videolu bir başka şikayet de vardı ama bulamadım maalesef
2017 Audi a3’te calışmama sorunu lutfen yardım >> Sayfa 1 - 1 (https://forum.donanimhaber.com/2017-audi-a3-te-calismama-sorunu-lutfen-yardim--138162804)
enjektör geri dönüş arızası gibi enjektorlerı test ettirip baktırmak lazım arac bellı bir sure kullanılmadıgında yapar
MyDoNoSe
25-02-2021, 03:01
Mazot filtresi tıkanmış olabilir. Çekişte sıkıntı var mı?
Bence bu sorun çok küçük biryerde,çok basit bir yerde çıkacak.Bir sensörün tırnağının yamulması gibi vs.
muhtemelen öylede bakalım hangi ustamız bulacak :)
Akü voltajına baktırdınızmı
Baktırdık sorun yok yeni akü'de alındı.
Aynı araçtan var aynı problem var :) muhtemelen dpf dolu ben öyle tahmin ediyorum, böyle geç çalışınca arkadan egzozdan gelen dumanı bi koklayın kötü mü kokuyor, kötü kokuyorsa kesin dpf
DPF değil hocam araçta olumsuz hiç bir durum yok bu geç çalışma dışında.
1.0 araçlarda da çalışma problemleri olduğunu okumuştum, aklıma marş motoru geldi o yüzden istemsiz
Videolu bir başka şikayet de vardı ama bulamadım maalesef
2017 Audi a3’te calışmama sorunu lutfen yardım >> Sayfa 1 - 1 (https://forum.donanimhaber.com/2017-audi-a3-te-calismama-sorunu-lutfen-yardim--138162804)
Daha önce bizde arattık google'da net birşey elde edeemedik malesef :(
enjektör geri dönüş arızası gibi enjektorlerı test ettirip baktırmak lazım arac bellı bir sure kullanılmadıgında yapar
Belki de bunu hiç düşünmedik bir sorduralım abi.
Mazot filtresi tıkanmış olabilir. Çekişte sıkıntı var mı?
Çekişte problem yok, tekleme yok, kötü koku yok, duman yok, hiç bir şey yok bu durum dışında
bluestain
25-02-2021, 23:10
Mazot filtresi bu duruma sebep olur uzun süre değişmediyse yada filtre kaliteli değilse olabilir
selcukkoylu
27-02-2021, 04:03
marş zayıf basıyor. marş motoru değişecek
tayhancelik
28-02-2021, 22:28
Merhaba,
Motordan şıkırtı sesi geliyor mu soğukken ?
Motor soğukken çalıştırın, p de dip gaz yapın, 2500 devirdeyken silkeliyor mu bakın.
Eğer bunlara cevabınız evet ise sorununuz volan.
Bende de aynı araç var volan değişti yarım saniyede marş alıyor artık.