PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Liqui Moly Diesel Purge Hakkında

marikan
24-02-2021, 16:26
Merhaba;

LM Diesel Purge diye bir ürün var. Dizel yanma odası ve enjektör temizleyici diye geçiyor. Yakıta doğrudan katılan bir ürün değil. Ürünün açıklamasında yetkili servis elemanı tarafından uygulanması gerekir denmiş.
Ülkemizde yaygın bir ürün değil sanırım ama yabancıların bolca videosu var uygulama hakkında.
Acaba uygulayan var mı? Sonuç alır mıyız?

https://www.youtube.com/watch?v=Bgg3Y2vzWes

https://www.youtube.com/watch?v=Cpt4O74-gTw

https://www.youtube.com/watch?v=DDBzrTRVmEM

levent
25-02-2021, 00:09
Ürünün açıklamasında yetkili servis elemanı tarafından uygulanması gerekir denmiş.

Videolardaki yakıt filtresi giriş, çıkış mevzusundan dolayı bilen birinin yönlendirmesi yada olay anında yakınında olması gerekir yani herhangi alakasız biri yapmasın diye öyle denmiştir düşüncem.

En güzel açıklama 2. videodaki şekil , ara filtre ile tabi kağıt olursa daha efektif olacaktır o filtre (bulabilir miyiz bilemedim aparattan)

Yani bence yapılabilir özellikle ara ara salaklamanın önüne geçip enjektör ağzındaki kurumu temizlemek adına

marikan
28-02-2021, 16:15
Havalar biraz düzelsin bu uygulamayı yapacağım.

cbrracingteam
28-02-2021, 21:18
bi tanıdığın aracına buna benzer bişe attılar oda yol yapması gerekmiş ş.içi kullandı motor indi komple araç yeni kasa dizel mondeo iyi araştırıp atın bence kaş yaparken göz çıkarmayın

marikan
01-03-2021, 12:24
bi tanıdığın aracına buna benzer bişe attılar oda yol yapması gerekmiş ş.içi kullandı motor indi komple araç yeni kasa dizel mondeo iyi araştırıp atın bence kaş yaparken göz çıkarmayın

Yakıta katılan enjektör temizleyiciyi ben uzun zamandır düzenli kullanıyorum. LM de güvenilir bir marka. Kullanıp denemeyi düşünüyorum.

VW6R
01-05-2021, 18:14
Aynı ürünü 1.6 TDCİ motor focus da kullandım ve enjektörleri elime aldım...

Ürünü depoya ekleyip depoyu fullediktem sonra otobanda yüksek devir ile yaklaşık 150km yol gittim. Şehir içine girdiğimde araçta tekleme, gaz yememe sorunu ile karşılaştım. Yüksek devir ile kullandıktan sonraki her şehir içine girişimde aynı problem devam etti ve bir gün olmayacak bir yerde yolda kaldım.

Ustamın teşhisine göre enjektörleri bozmuş.

Bir daha asla işleyen bir sisteme daha iyi çalışsın diye müdehale etmem.

marikan
01-05-2021, 19:26
Aynı ürünü 1.6 TDCİ motor focus da kullandım ve enjektörleri elime aldım...

Ürünü depoya ekleyip depoyu fullediktem sonra otobanda yüksek devir ile yaklaşık 150km yol gittim. Şehir içine girdiğimde araçta tekleme, gaz yememe sorunu ile karşılaştım. Yüksek devir ile kullandıktan sonraki her şehir içine girişimde aynı problem devam etti ve bir gün olmayacak bir yerde yolda kaldım.

Ustamın teşhisine göre enjektörleri bozmuş.

Bir daha asla işleyen bir sisteme daha iyi çalışsın diye müdehale etmem.
Geçmiş olsun kötü olmuş.
Depoya katılan temizleyicileri ben düzenli olarak kullanıyorum, Würth marka olanı.
Ancak bu ürün depoya katılmıyor. Doğrudan yakıt hattına bağlanıp uygulanıyor ve gördüğüm kadarıyla yüksek devir çevirmiyorlar. Sadece ara ara 2000 devir civarına çıkarıyorlar.

VW6R
01-05-2021, 19:33
Geçmiş olsun kötü olmuş.
Depoya katılan temizleyicileri ben düzenli olarak kullanıyorum, Würth marka olanı.
Ancak bu ürün depoya katılmıyor. Doğrudan yakıt hattına bağlanıp uygulanıyor ve gördüğüm kadarıyla yüksek devir çevirmiyorlar. Sadece ara ara 2000 devir civarına çıkarıyorlar.

Teşekkürler, açıklama kısmında depoya eklenmesi gerektiği ve üzerine miktarı hatırlamıyorum ama yakıt eklenmesi gerektiği yazıyordu.

Dediğim gibi şans işimidir yoksa ,aracımın km si 190K olduğu için mi oldu bilmiyorum.

1900 e aldığım arabaya yaklaşık 600-700€ masraf etmiştim ve 1000 euro ya sattım. Enjektör fiyatı ile araba aynı fiyat olduğu için uğraşmadım.

ghibli06
01-05-2021, 21:54
bu tür ürünleri kesinlikle yüksek km li araçlarda kullanmayın, biriken kurumların miktarını bilemezsiniz... söküp temizletin çok daha sağlıklı...