Orijinalini görmek için tıklayınız : Kireç tabakası temizleme
Strich Acht
25-02-2021, 13:31
Merhaba arkadaslar,
Benim w115'i sakladığım garajda tam aracın arka cam ve tavanın birleşim yerinin üstüne su damlamış yaklaşık 1 ay boyunca ve tavanın bir kısmı, arka cam ve bagaj kapağı üzerinde tabakalaşmış kireç oluşmuş.
Bu kireç tabakasını, ***** aracın yaşını da gözeterek, boya ve metale zarar vermeyecek şekilde nasıl temizleyebilirim?
selamlar
Beyaz sirke ile çok fazla tabakalaşmamış halini temizlemiştim.
M U R A T
25-02-2021, 13:55
3d eraser işini görecektir
Strich Acht
26-02-2021, 11:45
teşekkür ederim önerilerinizi deneyeceğim.
Sirke hemen çıkarmaz ise sirkeli bezi leke üzerinde beklet 2-3 saat, sonra tekrar dene
benim otoparkın tavanından da kireç tarzı bişey damlıyor.
internette bir örneğini buldum, aha da bunun aynısı:
https://images.tapatalk-cdn.com/15/11/06/0c44c70b4291eb5f0b7ece6596b02fae.jpg
onlarca yüzey temizleyici ürün, hatta sulu zımpara+polisajla bile bir türlü çıkaramadım.
elimdeki son şans tuz ruhu denedim. pamuğa az bişey yedirip nerdeyse hiç bastırmadan yüzeye sürünce hemen söktü. lekeyi komple çıkardıktan sonra bölge matlaşıyor korkmayın sadece yüzeyde kalan ince tuz ruhu o.. hızlı cila vb. bi ürünle üstünden geçerseniz bişey kalmaz.
birkaç defa yaptım bunu ben. herhangi bi zarar vermedi boyama.
modify34
26-02-2021, 22:39
bunun ilacı limondur limonu 2 ye kes sür
barracuda
27-02-2021, 15:00
bunun ilacı limondur limonu 2 ye kes sür
bendede aynı problem olmuştu , limonla biraz ovalayınca çıkmıştı.
Strich Acht
03-03-2021, 13:18
Sirke hemen çıkarmaz ise sirkeli bezi leke üzerinde beklet 2-3 saat, sonra tekrar dene
benim otoparkın tavanından da kireç tarzı bişey damlıyor.
internette bir örneğini buldum, aha da bunun aynısı:
https://images.tapatalk-cdn.com/15/11/06/0c44c70b4291eb5f0b7ece6596b02fae.jpg
onlarca yüzey temizleyici ürün, hatta sulu zımpara+polisajla bile bir türlü çıkaramadım.
elimdeki son şans tuz ruhu denedim. pamuğa az bişey yedirip nerdeyse hiç bastırmadan yüzeye sürünce hemen söktü. lekeyi komple çıkardıktan sonra bölge matlaşıyor korkmayın sadece yüzeyde kalan ince tuz ruhu o.. hızlı cila vb. bi ürünle üstünden geçerseniz bişey kalmaz.
birkaç defa yaptım bunu ben. herhangi bi zarar vermedi boyama.
bendede aynı problem olmuştu , limonla biraz ovalayınca çıkmıştı.
Teşekkürler arkadaşlar önerilerinizi sırayla sirke, limon ve sulandırılmış tuz ruhu olarak deneyeceğim.
Gerçi tuz ruhu biraz endişelendiriyor, çünkü metale değerse reaksiyona giren bir madde.