PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : w126dan anlayan İstanbul içi tanıdık usta

Ahmet Saraçoğlu
07-03-2021, 20:19
Arkadaşlar yatsın mı , satalım mı , tutalım mı derken tekrar ayaklandırmaya karar verdim Mercedesi.10 yıldır bende , son 4 sene yattı , öncesinde konusunu okuyanlarınız vardır belki.
http://www.techturkey.com/forum/arac_restorasyon/72930-w126_560sel-14.html

2.Dünya savaşından bu yana ödemediğim vergilerini , cezalarını ödedim :) , mekanik eksikler , boya ve muayene kaldı.Ankarada olmuş olsam iyi dost olduğum , güvenebileceğim insanlar var.Ama İstanbulda bakım , usta adına bildiğim kimse yok.Standart bi ustaya götürüp arabayı tanımadığı için yüz ekşitmesini , getir bakarız diyip yatırmasını , ilk defa motor , ilk defa koltuk görüyomuş gibi bakıp , sanki başka galaksiden uzay aracı inmişte onu tamir ettiricekmişiz gibi enteresan triplerini çekmek istemiyorum.Ön takım , şanzuman yağı-fitresi , diskler , hidrolikler , genel sıvı bakımları , açılmayan sürücü camı , sunroof ayaklarının değişmesi gibi eksikler var.Motor içiyle işimiz yok.Yedek - çıkma parça konusunda sorunum yok.Ankaradan temin edebiliriz.Çözülemeyecek bi problemi de yok.Kapsamlı bi bakım gibi düşünebiliriz mekaniği.Sonrası boya.

Kağıthanedeyim , Aracın muayenesi yok ve uzun yıllar yattığı için çok yormak istemiyorum.Onun için foto video vs atıp , yerinde görüşüp çekiciyle götürecek birine ihtiyacım var.Bunları yapacak eski Eski mercedeslerle haşır neşir , ve yeni müşteri olduğum için beni düdüklemeye çalışmayacak.Mümkünse tanıdık veya tanıdığın tanıdığı kimsemiz var mı arkadaşlar?

Low-Rider
07-03-2021, 20:23
Bizim 123'ü 7 senedir götürdüğümüz Topkapı Erkanlar servis var. Çok uzun zamandır Mercedes'ciler, yeni de yapıyorlar eski de yapıyorlar.

Özellikle eski araç çok oluyor kapılarında, bir görüş istersen.

Biz çok memnunuz, işlerinde gerçekten iyiler.

Kadyr
07-03-2021, 21:56
Eski mercedesciler genelde libadiye de yıldızlar servise gidiyordu

Ahmet Saraçoğlu
07-03-2021, 23:23
varsa iletişimini alabilir miyim dmden abi?bide usta ismi

tiMachine
08-03-2021, 00:28
varsa iletişimini alabilir miyim dmden abi?bide usta ismi

Maslak sanayide sancaktar otomotiv var ara sor istersen bi

selcukkoylu
10-03-2021, 12:06
benim w126 300SEL restorasyon tecrübem var. hatta mbclubtr forumda 2008 senesinde bayağı paylaşım yapmıştım ararsan bulabilirsin. benim sana tavsiyem o arabayı sevmediğin birine hediye et.

parçaları korkunç pahalı örneğin direksiyon kutusu min 30bin liradır.
arabayı mücevherciden almıştım tüp görmemişti maslak keskinler mercedes te komple restore etmiştim kaporta boya motor şanzıman elektrik cam döşeme ıvır zıvır. 6 ay boyunca hergün başında bekledim, herşeyine müdahil oldum. ustanların başından hiç ayrılmadım sabah öğle akşam yemeğini söyledim. o haldeyken hiçbir zaman hayal ettiğin gibi olmaz . restorasyondan 1 sene sonra kafam bozuldu arkadaşıma hediye ettim. 3 senede o uğraştı, enson arabayı bağlattı muayeneden dolayı, kızdı teslim almadı arabayı, yediemin otoparkı icra ile sattı arabayı. eski eskidir yeni yenidir.

Boost Up
10-03-2021, 12:29
Merhabalar, Maslakta Özeller Otomotiv var, eski/yeni ayrımları yoktur. Yardımcı olacaktır ve oldukça tecrübeliler