Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaç mikrona kadar ?
CloudGrey
20-03-2021, 13:20
Bugun babamın aracına alıcı geldi elinde ölçüm cihazı ile...
Anlattık vs herşeyi.
Arabaya kapalı garajda iken fırtına çatı eternitini uçurup bizim arabanın üstüne düşürmüştü.
Garajın sigortası aracı yaptırdı.
tavanda bazı yerlerde boya 380 değerini verdi.
380 mikronda vatandaş macun olduğunu idda etti , bende tersini...
nedir bu işin aslı astarı, ben 500-600ü görmeden macun demem çünkü..
varsa bile inceciktir işte. neyin sıkıntısını yaşıyor alıcı arkadaş. macun olunca alınmaz mıdır yani :)
allah akıl fikir versin.
CloudGrey
20-03-2021, 13:53
varsa bile inceciktir işte. neyin sıkıntısını yaşıyor alıcı arkadaş. macun olunca alınmaz mıdır yani :)
allah akıl fikir versin.
tavan olunca millet kıllanıyor işte...
altugkocer
20-03-2021, 14:29
araç ne? aracın orijinal parçalarında mikron değeri kaç çıkıyor ölçtünüz mü?
CloudGrey
20-03-2021, 14:47
araç ne? aracın orijinal parçalarında mikron değeri kaç çıkıyor ölçtünüz mü?
toyota auris 10 yaşında.
ortalama 80-100 arası çoğu yer.
ama dediğim gibi benim bildiğim 300-400 mikronlar ne olursa olsun ince üstten boyadır. macunlu değerler 700-800lere ulaşması gerekir diye biliyorum
ardicli2000
20-03-2021, 15:28
toyota auris 10 yaşında.
ama dediğim gibi benim bildiğim 300-400 mikronlar ne olursa olsun ince üstten boyadır. macunlu değerler 700-800lere ulaşması gerekir diye biliyorum
tavanın her yerinde mi bir yerinde mi kalınlık 300-400 civarı?
Racing27
20-03-2021, 15:53
Orijinal parçalar 80-100 veriyorsa 380 veren yerde macun olma olasılığı yüksek
Yoklama macun çekilir darbe, gamze vs varsa. Önemli mi değil mi orasını bilemem ama macun çekilir.
CloudGrey
20-03-2021, 18:00
Yoklama macun çekilir darbe, gamze vs varsa. Önemli mi değil mi orasını bilemem ama macun çekilir.
darbesi var , çatı eternite uçtu arabaya vurdu.
ama bize çekilerek düzeltildi demiştiler...
tavanın her yerinde mi bir yerinde mi kalınlık 300-400 civarı?
4/1lik kısımda
camsemih
20-03-2021, 18:06
aurise 380 mikron bi ince macun işciliği var dedirtir fakat elinizde hasarlı fotoğrafları varsa çok sorun olacağını düşünmüyorum.
ardicli2000
20-03-2021, 18:17
darbesi var , çatı eternite uçtu arabaya vurdu.
ama bize çekilerek düzeltildi demiştiler...
4/1lik kısımda
Her yerinde 300-400 olsa 2-3 kat boyanmış denebilir ama belli yerinde varsa ve burası hasar alan yeriyse orada boyadan başka şeyler de var demektir. Varsa fotolarla durum rahatlıkla açıklanabilir. Takılan varsa da zaten uğraşmaya değmez.
Çekilirken kaynak atarak çekildi diyelim. (Boyasız göcük düzeltme değil)
Taşladığını farz et metal gözüktü. Az buçuk macun da üstüne çekilecek mecburen boyanmadan önce.
https://st3.myideasoft.com/shop/cb/14/myassets/products/566/aydin-oto4-1056-x-1056_min.jpg?revision=1482256059
imprezaWRC
20-03-2021, 19:25
Anlattık vs herşeyi.
Arabaya kapalı garajda iken fırtına çatı eternitini uçurup bizim arabanın üstüne düşürmüştü.
Yok anacığım, öyle ezbere olmuyor o malesef :(
Sizin otomobilde ölçün 80-100 aralığında geziniyor ise tavanında o civarda olması lazım. 380 çıkıyorsa malesef inceden macun vardır. Biraz ayarsız şekilde boya ve vernik uygulansa en fazla 200 olması lazım. O zaman macun yok, üzerine boya geçilmiş denilebilir.
500-600 çıkıyorsa zaten otomobil Toyota Macun Edition olur :D Bir parmak kalınlığında macun çekilenler var. Onlar muhtemelen 800 bile çıkar.
Aracı almaya gelen kişinin boya ölçüm cihazının kalibrasyonu nasıl ? Bunlarda rakamı değiştiriyor ama ince boya oem 100 mikron üstüne en fazla 250 olur. Sonrası sıyırma macun diye kabul edilir bildiğim kadarıyla.
fatihdurutuna
20-03-2021, 21:44
Anlattık vs herşeyi.
Kendi aracımın bagaj kapağında bölge bölge 700 ile 1250 arası macun çıkan yerler vardı. Komple saca kadar soydurdum ve daha önce kötü yapılan doğrutma işini hakkıyla yaptırdım. Ve en son arkadaşların dediği gibi yoklama amacı ile mecburi olarak çok incede olsa macun çekildi. Ve boyandı şuan 400-450 civarı geliyor. Macunsuz bir şekilde boyanması için yüzeyin sıfır hata olması gerekiyor, yoklamada olsa çok ince bir macun çekmiş bence boyayanlad.
Orada macun var adam doğru söylemiş.
Ülke şartlarında malesef araç ucuz alınıp ucuz satılacak artık.
Sizcesi bizcesi yok, ülkedeki pazar ve görüş böyle.
tunerviper
20-03-2021, 22:45
Buna bu kadar takılana satma aracı mutlaka takılmayan birisi çıkacaktır.
CloudGrey
21-03-2021, 03:17
dosyalarına biraz baktımda bulamadım foto falan , valla uğraşamıcam 3 altına veririm ne yaparlarsa yapsınlar , bıktım arabadan şundan bundan...
geldi dayı zaten bi milyon şey anlattı, dayı dedim arabaya bak çok konuşup kafamı gereksiz bilgi ile doldurma..
immortalboss
21-03-2021, 07:12
Arkadaşım ingilterede yaşıyor. Arabayı kendi imkanlarıyla boyamayı öğrendi. Deneme yanılma yöntemiyle. Boyası kötü ama hiç boya olmayan araç atıyorum 100 lira ise. Yeni boyanmış boyalı araç 140 birim civarı diyor. Bu boya işinde değer kaybı yaşayan tek ülke biziz sanırım. Dediğiniz gibi çok takılmayın. 2-3 aşağı verir geçersiniz. Her doğrultmadan sonra ince de olsa bir macun çekiliyor. Sac darbe aldığı için eski formuna kesinlikle gelmiyor.
güneş yanığı yerine temiz boya tercihim ama kaza sebebiyle boya yada değişen olduğu zaman ufakta olsa arabanın çizgisi bozuluyor ve boyanan parçalar dalgalanmalar beni rahatsız ediyor..
altugkocer
21-03-2021, 12:52
toyota auris 10 yaşında.
ben yazana kadar arkadaşlar yazmış zaten. muhtemelen macun vardır :) en kötü yoklama macunu vardır.
ŞEHİT AİLESİNİN SIFIR ALDIĞI ARACIN KAPISI DEĞİŞİK CIKTI - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=H_pn23ohOdI)
Gerçi bu kapı ama diğer yerlerin mikron değerleri ve kapı mikron değeri senin olay gibi
Aracı almaya gelen kişinin boya ölçüm cihazının kalibrasyonu nasıl ? Bunlarda rakamı değiştiriyor ama ince boya oem 100 mikron üstüne en fazla 250 olur. Sonrası sıyırma macun diye kabul edilir bildiğim kadarıyla.
Kalibrasyon bozuk olsa bile aynı alet 80-100 ortalama verirken tavanda 380 veriyosa ince macun vardır illa ki.
Arkadaşım ingilterede yaşıyor. Arabayı kendi imkanlarıyla boyamayı öğrendi. Deneme yanılma yöntemiyle. Boyası kötü ama hiç boya olmayan araç atıyorum 100 lira ise. Yeni boyanmış boyalı araç 140 birim civarı diyor. Bu boya işinde değer kaybı yaşayan tek ülke biziz sanırım. Dediğiniz gibi çok takılmayın. 2-3 aşağı verir geçersiniz. Her doğrultmadan sonra ince de olsa bir macun çekiliyor. Sac darbe aldığı için eski formuna kesinlikle gelmiyor.
Teoride doğru ama tabi bizdeki macun sevdası ve itelemeye yönelik tamir kalitesi nedeni ile boya değişen olunca herkesin aklına bu işçilikler geliyor. Misal geçen hafta bir araba baktım boyasını dert etmedim yanına gittim, çamurluğa macun çekmişler üstüne zımpara atmadan boyamışlar, diğer boyalı parçalarda maskelemeyi yapan boyacının yakın görmede ciddi sıkıntısı varmış, arka kapı boyasız göçük düzeltme yapılmış keşke değişse veya boyalı düzeltme yapılsaymış dedim. Kaputta da yine köşe başı tuning koruyucu film yapılmış ve kavrulmuş. Bu arabayı alsam boya kaportaya sokmadan kapı önüne getiremem direk noterde 2-3 lira masrafla hanemize hayırlı olur