PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seramiğin modası ne zaman geçecek

Ranthor
22-03-2021, 09:50
Önce teflon vardı, silikon kötüdü, sonra nano çıktı, sonra nano gitti seramik geldi.

Hiç biri ötekini aşırı şekilde ezemediği için sürekli yenisi çıkarıldı.
Yeni birşey çıkmasını bekliyordum, çıktı mı? tinanyum kaplama vb

Can's
22-03-2021, 09:59
Ppf sitek hause çıktı birde 283828 TL isteniyor bir araba kaplamaya :)

onurc
22-03-2021, 10:18
seramik kaplamanın faydasını çok gördüm eyv.
Ppf diye adlandırılan kaplamaya anlam veremiyorum yok zar gibi inceymiş bilmem neymiş.Para tuzağı bana göre.Sosyete işi :D

XoR
22-03-2021, 10:22
Return of Jedi :)

https://www.autocardesim.com/image/cache/catalog/0-Belco/Efsane%20Seri%20-%20%C3%87BS%20Belco%20Silikonlu%20Oto%20Cilas%C4%B 1%201%20Litre-1000x1000.jpg

Dragger
22-03-2021, 10:24
Ahahaha çbs akar :)

Seramik işi çoktan bitti bence. PPF şu an moda ama bana da akıl işi gelmiyor bir arabaya 15-20 bin vermek.

kalipson
22-03-2021, 10:24
seramik kaplamanın faydasını çok gördüm eyv.
Ppf diye adlandırılan kaplamaya anlam veremiyorum yok zar gibi inceymiş bilmem neymiş.Para tuzağı bana göre.Sosyete işi :D

Seramik taşa çakıla vb. asla korumuyor. Ppf candır. Maddi gücüm yettiğince bütün arabalarıma yaptıracam. Fiyat üzücü tabii; ona yapacak/diyecek bişey yok :/

Ranthor
22-03-2021, 10:28
anlatıyorlar bana şu çıktı bu çıktı. aşağıdaki soruları soruyorum

Soruyorum, fırça ile sürttürüre sürttüre yıkayabiliyor muyum ? Cevap HAYIR
Kuş dışkısına dayanıyor mu ? Hayır
1TL lik detercan ile yıkasam birşey olur mu ? Olur

Bunları yapan ürün çıkarsa sorgusuz alırım, yoksa neden 32403249 TL vereyim ki

grkm
22-03-2021, 10:33
Seramik ölmedi ölmeyecek ama şimdi yeni nesil olarak Graphene geliyor.

Yakında bol bol adını duyabilirsiniz :)

grkm
22-03-2021, 10:37
anlatıyorlar bana şu çıktı bu çıktı. aşağıdaki soruları soruyorum

Soruyorum, fırça ile sürttürüre sürttüre yıkayabiliyor muyum ? Cevap HAYIR
Kuş dışkısına dayanıyor mu ? Hayır
1TL lik detercan ile yıkasam birşey olur mu ? Olur

Bunları yapan ürün çıkarsa sorgusuz alırım, yoksa neden 32403249 TL vereyim ki

Mekanik baskıya hiç bir ürün dayanmıyor.
Kuş dışkısının PH değerleri ve ortam ısısı uygunsa ( kaliteli ürünlerin PH toleransı 2-13 ) okdir.
1TL lik deterjan şayet yakıcı, dökücü, karartıcı değilse kullanın yalnızca üzerindeki tabaka kirlenir, belki biraz erir ama ürün temelinde koruma görevini sağlamaya devam edecektir.

Daha geniş vakitte güzelce uzunca yazarım

Ranthor
22-03-2021, 10:58
Mekanik baskıya hiç bir ürün dayanmıyor.
Kuş dışkısının PH değerleri ve ortam ısısı uygunsa ( kaliteli ürünlerin PH toleransı 2-13 ) okdir.
1TL lik deterjan şayet yakıcı, dökücü, karartıcı değilse kullanın yalnızca üzerindeki tabaka kirlenir, belki biraz erir ama ürün temelinde koruma görevini sağlamaya devam edecektir.

Daha geniş vakitte güzelce uzunca yazarım

Hain!
1. Soru cevabı gene hayır, bastırmadan da pis fırça ile silmek istiyorum, toz toprak sürtmesine dayansın yani yüksek sertlikte olsun
2. Yazın kaporta sıcaklığı 60+ a rahat vurur. pH 'ı 3.5 al, dayanabilen var mı?
3. Gene hayır, pH 13 amonyaklı sabuna dayanan istiyorum.

bence 5 seneye çıkar böyle ürün. arabanın camını fırça ile yıka çizilmiyor dedikleri gibi baskı değil sürtünmeye dayanan boya yada kaplama yapacaklar

Ranthor
22-03-2021, 11:02
valla en güzeli mekanik araba, retro bilgisayar (amiga) ve karnubalı cila.

collinitie 915 olsa da arabaya sürsem, mis gibi kokar, sürmek keyiftir

yilmazcatalbas
22-03-2021, 14:25
Adı bilinen iyi bir ppf öyle ütopik rakamlara satılmıyor. Genelde ütopik rakamlar yutubır arkadaşlarımızdan çıkıyor. Sıfır araç harici 10-12 bin verip ppf yaptırır mıyım asla yaptırmam ama yaptırana da diyecek bir şey yok. Bu arada ppfte fırça çizikleri ısı gördüğünde kayboluyor, pvc katkılı olanlarında öyle bir şans malesef yok.

aslan
22-03-2021, 14:37
Ahh ahh nerde o eski nasional ZR53

Ranthor
22-03-2021, 15:19
o nasiol o ürünü nasıl sattı anlamadım, bildiğin baştan sona bela....

ppf bildiğim poliüretan kaplama imiş, jelatinli araba istemiyorum ben . Mantıklı fikir ama

Rockford
22-03-2021, 15:33
benim ergenlikte şahinlerin kafaya deri gibi bi kılıf geçirilmesi modaydı taş gelmesin vs diye komple o kılıfla kaplayalım arabayı bitsin gitsin

SeRKaN
22-03-2021, 16:20
Seramik hikaye yaptırmadım mı yeni yaptırdım hemde bana göre tek artısı kolay temizlenmesi :)

Asıl koruma ppf ama ciddi paralar gerçekten far, kaput, tampon kaplatıp devam ediyoruz mecburen.

berkaym
22-03-2021, 16:45
Wax ve hızlı cila ile devam. Ppf için 15 verceğime gider güzel tatil yaparım :D

aybarsdnr
22-03-2021, 17:07
Valla ben de yeni araç aldım, hiç anladığım konular değil ama seramik yaptırayım dedim, yaptıran arkadaşlarım 3 ay sonra çöp oldu. Sürekli ph dengesi olan şampuanla yıkanmalı vs dediler ama öyle bir vaktim yok. Ppf yaptırayım dedim, fiyatlar bence çok yüksek. Hadi pasta cila yaptırayım dedim 1500-2000 tl fiyat veriyorlar.

Seramik hikaye yaptırmadım mı yeni yaptırdım hemde bana göre tek artısı kolay temizlenmesi :)

Asıl koruma ppf ama ciddi paralar gerçekten far, kaput, tampon kaplatıp devam ediyoruz mecburen.

Ppf için mantıklı fiyat veren bir önerin var mıdır hocam ?

onn_dear
22-03-2021, 18:19
En mantıklısı far, tampon, kaput ppf, kalan yerlere seramik, üstüne 1 lt yıkama şampuanı ve yıkama eldiveni tamamdır.

aybarsdnr
22-03-2021, 18:57
En mantıklısı far, tampon, kaput ppf, kalan yerlere seramik, üstüne 1 lt yıkama şampuanı ve yıkama eldiveni tamamdır.

Bu islem icin en uygun 6000 bin tl fiyat aldim.

onn_dear
22-03-2021, 19:06
Bu islem icin en uygun 6000 bin tl fiyat aldim.

Araç ortalama değeri 150k üstü ise değer bence...

kalipson
22-03-2021, 19:08

komple kaplamaya yakin zamanda fiyat alan oldu mu

imprezaWRC
22-03-2021, 19:24
Ahh ahh nerde o eski nasional ZR53

Araçta bir damla bile su olmaması lazım. Açıkçası ilk çıktığında kullanmıştım ve ilk 2-3 ay fena değildi sonra etkisi azalmıştı.

aybarsdnr
22-03-2021, 19:30

Sadece kaput 1500 ama seramik bence haddinden fazla. Gerci dedigim gibi pasta cilaya 1500 2000 diyorlar.

Xc40 icin 10.000 tl komple ppf. (18.000 tl diyen de var)

Renk degisikligi icin 5-6 bin tl. Arabayi kendi rengine kaplatmak mantikli geliyor suan:)

imprezaWRC
22-03-2021, 19:39
Önce teflon vardı, silikon kötüdü, sonra nano çıktı, sonra nano gitti seramik geldi.

Hiç biri ötekini aşırı şekilde ezemediği için sürekli yenisi çıkarıldı.
Yeni birşey çıkmasını bekliyordum, çıktı mı? tinanyum kaplama vb

Titanyum coating piyasada 6 senedir var.
Al aha bu da videosu
Titanium Coating - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=j9zpNd_h_iI)

https://www.youtube.com/watch?v=j9zpNd_h_iI

Ayrıca self healing özelliği de var. (Feynlab markasında da aynı self healing özellikli ürün var)
Titanium Self Healing - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=iYRamN_csqM)

https://www.youtube.com/watch?v=iYRamN_csqM

Max-protect markasında kaç senedir unc-r diye bir ürün var. Esnek kauçuk kaplama yapıyor. Ben almıştım ama raf ömrü yok diye bir ara uygularım düşüncesiyle depoda tutuyordum. Ürün nasıl olduysa şişe kapağı açılmış ve şişede kürleşmiş.
İzlemek istersen al sana kürleşmiş halinin videosu.
Max Protec Ultimate Nano Coat R - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=W2qOosc5a-U)

https://www.youtube.com/watch?v=W2qOosc5a-U

Boya üzerinde kürleştiğinde ise böyle oluyor(muş) Bana kullanmak kısmet olmadı amk.
Max Protect NEW UNC-R - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=W068xTlDvLs)

https://www.youtube.com/watch?v=W068xTlDvLs

Bu arada Graphene çıktı hooo, uyu sen daha
Bu kervana da en son Turtle Wax katıldı. Ben arkadaşıma siparişi verdim, pandemi yüzünden bakalım elime ne zaman ulaşacak ya da ulaşabilecek mi?
Turtle Wax 75th Birthday Ceramic + Graphene Paste Wax | Turtle Wax (https://www.turtlewax.co.uk/products/turtle-wax-75th-birthday-ceramic-graphene-paste-wax-uk-1)
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0055/5610/9401/products/68a3164a-796d-4382-a527-d31255604709_500x500.jpg?v=1615371537

Ya birde 100 yıl öncesinden kalma collinite dedin ya konuyu orada kilitlemek lazımdı ya neyse. Collinite ne ya, iki saat otomobile sür, kurusun, sil. Sonra anca 1 ay dayanım sergilesin. 40+ olanların affedersin vakti olanın bile böyle birşey yapmaya enerjisi yoktur. Hele birde çoluk çocuk varsa, sıkıysa bütün gün otomobil için ortadan kaybol. Olduuu, gözlerim doldu.

Collinite neyin istiyorsan da otomobiline sürme karşılığı 500 TL isterim. :D :D

Olm birde senin otomobili zaten şirket vermiyor mu, hayır neyine cila ile uğraşıyorsun. Sanki bir ömür seninle kalacak. En fazla 3 sene sonra başka birşey verecekler. :D :D

Hadi git ya, collinite'miş, yok meguiars nxt sür sen :D :D

enesy
22-03-2021, 21:05
Return of Jedi :)

https://www.autocardesim.com/image/cache/catalog/0-Belco/Efsane%20Seri%20-%20%C3%87BS%20Belco%20Silikonlu%20Oto%20Cilas%C4%B 1%201%20Litre-1000x1000.jpg

Bunu almaya gittiğimde detailing ürünleri satan arkadaş “ bu çağdışı ürünü kim tavsiye etti bilmem ama mahalle nalburuna bak abi “ diyerek beni ötekileştirdi. Ama hala en güzeli belco.

10 bin PPF e vereceğime 2 liraya koruma yaptırır 3 5 ayda bir hızlı cila yaptırıp devam ederim.

Yaşlanıyoruz artık 4 saat araba yıkayacak kadar evden uzaklaşsam 2 hafta bez değiştirme , ek gıda yedirme ve iğrenç kokulu balık yağı içirme görevi kitlenir.

BARR
22-03-2021, 21:35

Sıfır T-Roc aldık,

Tavan dahil farlar stoplar komple Stek Dynoshield kaplandı, trimler ve jantlar Gtechniq ürünleri uygulandı.

Ön cam Llumar Air80 yan iki cam Llmar IRX50 yapıldı.

21.000tl ödedim.

kalipson
22-03-2021, 22:06
Sıfır T-Roc aldık,

Tavan dahil farlar stoplar komple Stek Dynoshield kaplandı, trimler ve jantlar Gtechniq ürünleri uygulandı.

21.000tl ödedim.

Hayırlı olsun. Kazasız belasız

.::EmrE::.
22-03-2021, 22:35
En mantıklısı hiçbirşey yaptırmamak. Düz pasta cila yap geç. Taş mı geldi , çizildi mi? Boya gitsin parçayı. Ama bizim ülkede imkansız malesef :)

Seramik için iyi bakmak lazım. PPF için arabanın birçok parcası (tampon, far, logolar vs.) sökülüyor. Komple araç kaplatsan ciddi bir para.

Schumi
22-03-2021, 22:46
PPF aracın görüntüsünü hiç mi etkilemiyor. Aklım almıyor gerçekten. Parlaklık yada güzel bir boya / vernikden gelen derinlik. Birde boyanın o soğuk dokunma hissi. :D Bunlar PPF ile olmuyor bence.

Onrcn
22-03-2021, 23:31
En mantıklısı hiçbirşey yaptırmamak. Düz pasta cila yap geç. Taş mı geldi , çizildi mi? Boya gitsin parçayı. Ama bizim ülkede imkansız malesef :)

Seramik için iyi bakmak lazım. PPF için arabanın birçok parcası (tampon, far, logolar vs.) sökülüyor. Komple araç kaplatsan ciddi bir para.

Ben seramik yerine daha cok wax kullanmaya başladım, onuda kendim yapıyorum zaten :D Sebebi ise ufak bir çizik mi gordum, ufak bir pasta ile duzeltip geçiyorum. Seramikler aşırı pahalı olduğu için Wax ile devam.

PPF aracın görüntüsünü hiç mi etkilemiyor. Aklım almıyor gerçekten. Parlaklık yada güzel bir boya / vernikden gelen derinlik. Birde boyanın o soğuk dokunma hissi. :D Bunlar PPF ile olmuyor bence.

Parlaklık vs etkilemiyor, hatta daha parlak duruyor ciddi kaliteli olanlar ama hissiyatini hatirlamiyorum :D muhtemelen boya gibi değildir.. Avantajları çok fazla ama, sürtmelerde vs bile bir miktar koruyor.. Fiyatlar can yakar cinsten ama.

Ranthor
22-03-2021, 23:35

asla yaptırmam şirket aracına ppf.
Bu arada seramik yapacaksın ama ph nötr ile yıka gitmesin. eee normal cila da ph nötr ile yıkayınca 6 aya kadar dayanıyor zaten.

karnuba alın genç arkadaşlar, benim zamanım yok yapamıyorum, alın o karnuba cilayı sürün araba yansın, sürmesi nasıl zevkli. 2 ayda bir yaparsınız zaten.

ah şimdi üniversitede olsam zamanım olsa.
imprezaWRC herkes birşey alıp deneyip duruyor, ben aynısı ile devam ederim canavar gibi.

BARR
23-03-2021, 07:29
Arkadaşkar PPF konusunda özellikle İstanbulda çok üçkağıt dönüyor. Non Name PPDF leri sanki mara PPF miş gibi özellikle galeri arabalarına yapan çok meşur kaplamacılar var.

Stek Dynoshield özelinde yazayım ama genel olarak bilinen iyi markaların üst seviye PPFlerinde bu özellikler var;

-Aracın orjinaline göre ekstra parlak duruş
-İyi işçilik ile üzerinde folyo olduğunun anlaşılmasının mümkün olmaması
-Hidrofililik özelliği sayesinde çamur kir ve suyu yüzeyde tutmaması
-Güneşte belli bir sıcaklığın üzerinde kendini yenilemesi
-Seramik vs gibi durumların yapamayacağım sürtme-taş gelmesi vb durumlardan koruması (genelde 150mikron-200mikron kalınlığında
-10 sene garanti boyayı koruyacağına solmayacağına ve yapışmayacağına

Bunların karşılığı dolar euro vs yüzünden de ekstra pahalı malesef. Ama sıfır arabada en kötü kaputun PPF kaplanması bütçe dahilince bence gerekli. Cam filmi yaptırmam ama kaputu en kötü kaplatırım.

Bu arada her markasının 1-2 seviye filmi var alt ve orta seviye filmlerde koruma harici yukarıda yazdığım özellikler olmuyor. mesela Stekte Dynoshield Lite var fiyatı daha uygun.Hidrofililik ve kendini yenileme yok.

Fotoları gün içinde paylaşırım, birazdan teslim alıcam Batudan.

BARR
23-03-2021, 07:30
PPF için arabanın birçok parcası (tampon, far, logolar vs.) sökülüyor. Komple araç kaplatsan ciddi bir para.

Emre selam, ben bütün aracı yaptırdım ama iğne ucu kadar parça sökülmedi. O biraz da kaplamacıların kolayına gelmesi rahat dönmeleri için öle bir gereklilik zorunluluk yok :)

ghibli06
23-03-2021, 10:39
Sıfır T-Roc aldık,

21.000tl ödedim.

hayırlı olsun çok şık bir araba güle güle kullanın, ne renk aldınız?

çok pahalı değil arkadaşlar, 1 usd 1 tl politikasından, yeavvv 10 tl olsun usd size ne? duruşuna geçtiğimiz için bunlar oluyor, daha 3-4 sene önce 2.500 usd 5.000 tl idi, ne kadar uygun diyorduk parça vs, şimdi 2.500 usd 20.000 tl...

onurc
23-03-2021, 10:46
benim bu ppf isimli kaplatanların yaptığı yorumlardan anladığım , taş gelip boyatmak zorunda kalacağıma ppf korusun. konu yine boyalı araç muhabbetine dönüyor..
Para bizim değil , tabi ki bizi ilgilendirmez ama.Ticaretide güzel para kazandırıyor bu ppf'in sanırım. Bu malzemenin maliyeti nedir abi ?
Salon takımı dizilir bu paralara , şaka gibi yav . Hiçbir yönden mantıklı bir açıklama bulamıyorum
Taş gelsin çizsin,nokta boya kaldırsın.E boyat kaputu.. En baba ne tutacak kaput boyaması ?.
Gerçekten bu tür iş yapanları gördükçe kendimi enayi gibi hissediyorum.1 ayda kazandığımın 6-7 katını adam maksimum 1 günde kazanıyor ( 1 araçtan ) Allah daha çok versin ne diyelim..
Maliyetini bilmiyorum ama kaplaması çok zor olmasa gerek, eli iş tutan herkes öğrenip kaplayabilir.Napsak bizde mi yapsak :p :D

wolkanku
23-03-2021, 11:01
Sıfır T-Roc aldık,

21.000tl ödedim.

yuh bu parayı ödeyince üstüne bi de eşşekler zkiyo mu :D

berkay_aydin
23-03-2021, 11:03
deneme amaçlı farları ppf kaplattım, eski şeffaf kaplamalar ile kesinlikle alakasız, gözle anlaşılamıyor, gerçek anlamda çamur su tutmuyor hiç çizilme hare durumuda olmadı şuana kadar, fiyat olarak uygun olsa düşünmeden komple kaplatırım aracımı..

akko
23-03-2021, 11:12
Sıfır T-Roc aldık,

21.000tl ödedim.

Para var huzur var :)
Maşallah, tekrardan abi. kazasız belasız

Alican
23-03-2021, 11:48
Şuan sıfır araçlara seramik yerine yapılması gereken tek iş ppf kaplanması.
yorumları genel olarak okudum stek markasından bahsedilmiş stek markasının beyaz araçlarda sarardığını umarım biliyorsunuzdur.

TPH ve TPU olarak iki kalite no name ürünler piyasada oldukca fazla iki ürünüde kullandım hem müşteri hem kendi araçlarımda. aracını sevenlerin gözü kapalı yaptırmasını tavsiye ederim.
Şuan kendi şirketimdeki araçlar peugeot 301 onların bile ön üç parçası ppf kaplı, ucuz olandan. 2.yıllarındalar ve sorunsuz parlaklık + su kaydırma özelliği devam etmekte..

Ssamet
23-03-2021, 12:41
Kendi aracıma sağolsun bir abimde detay için gerekli bütün malzemeler olduğu için birlikte yapıyoruz. Seramik zaten detay sevdalısı biri için ideal bir kaplama değil çünkü arabayla uğraşmak bir zevk benim için

Ben kendi aracıma wax yapıyorum daha sonra katı ya da sıvı ya da sprey wax ile destekliyorum sürekli.He yıkaması cidden zahmetli ve petrolde yıkıyorum. Petrole git diskler ısındıysa soğut , içi kirliyse süpür, ön yıkama sonra normal yıkama tabi o da kovayla sonra kurula.Detayları temizle vs

Benim bunların hepsi zevk.Hem arabam parlasın bakımlı olsun hem de ben hunharca yıkayayım durumu yok. Seramik yapılınca o düşünce oluyor insanlarda bence.Seramik yapılıp bu seramik de doğru yıkama ve hızlı cilalarla desteklenirse ömrü cidden uzuyor bence.

BARR
23-03-2021, 14:08
hayırlı olsun çok şık bir araba güle güle kullanın, ne renk aldınız?

çok pahalı değil arkadaşlar, 1 usd 1 tl politikasından, yeavvv 10 tl olsun usd size ne? duruşuna geçtiğimiz için bunlar oluyor, daha 3-4 sene önce 2.500 usd 5.000 tl idi, ne kadar uygun diyorduk parça vs, şimdi 2.500 usd 20.000 tl...

Selam abi, siyah aldık. Bitmiş hali de bu şekilde oldu.

https://i.hizliresim.com/ZEL3wh.jpg (https://hizliresim.com/ZEL3wh)

benim bu ppf isimli kaplatanların yaptığı yorumlardan anladığım , taş gelip boyatmak zorunda kalacağıma ppf korusun. konu yine boyalı araç muhabbetine dönüyor..
Para bizim değil , tabi ki bizi ilgilendirmez ama.Ticaretide güzel para kazandırıyor bu ppf'in sanırım. Bu malzemenin maliyeti nedir abi ?
Salon takımı dizilir bu paralara , şaka gibi yav . Hiçbir yönden mantıklı bir açıklama bulamıyorum
Taş gelsin çizsin,nokta boya kaldırsın.E boyat kaputu.. En baba ne tutacak kaput boyaması ?.
Gerçekten bu tür iş yapanları gördükçe kendimi enayi gibi hissediyorum.1 ayda kazandığımın 6-7 katını adam maksimum 1 günde kazanıyor ( 1 araçtan ) Allah daha çok versin ne diyelim..
Maliyetini bilmiyorum ama kaplaması çok zor olmasa gerek, eli iş tutan herkes öğrenip kaplayabilir.Napsak bizde mi yapsak :p :D

Valla ben şöle bakıyorum duruma 100ml-200ml sıvıya 3500-4000tl istiyorlar seramik titanyum zart zurt adı altında. Dayanımı taş çatlasın 2 sene gözün gibi bakarsan o da. Ne taştan korur, ne çizikten doğru dürüst. 200ml sıvıya 3000-4000tl vereceğime, 15mt PPF'e gerçek koruymaya 20.000tl bence daha ucuz.

yuh bu parayı ödeyince üstüne bi de eşşekler zkiyo mu :D

Jantlarını yalıyorlar seversin :hehe:

wolkanku
23-03-2021, 15:04
BARR richkidsofizmir

berkaym
23-03-2021, 15:39
Sıfır T-Roc aldık,

21.000tl ödedim.

Efendim yanlış anlamazsanız dilenci değilim varsa bi 5 metre ppf’iniz

imprezaWRC
23-03-2021, 16:49
Efendim yanlış anlamazsanız dilenci değilim varsa bi 5 metre ppf’iniz

Hahaha, hiç güleceğim yoktu ya ilaç gibi geldi :D :D

5500
23-03-2021, 16:56
Şuan sıfır araçlara seramik yerine yapılması gereken tek iş ppf kaplanması.
yorumları genel olarak okudum stek markasından bahsedilmiş stek markasının beyaz araçlarda sarardığını umarım biliyorsunuzdur.

TPH ve TPU olarak iki kalite no name ürünler piyasada oldukca fazla iki ürünüde kullandım hem müşteri hem kendi araçlarımda. aracını sevenlerin gözü kapalı yaptırmasını tavsiye ederim.
Şuan kendi şirketimdeki araçlar peugeot 301 onların bile ön üç parçası ppf kaplı, ucuz olandan. 2.yıllarındalar ve sorunsuz parlaklık + su kaydırma özelliği devam etmekte..

Steklerin sarardigini sizden duydum. Gerci daha once hic araştıradim, garantili diyorlar?
Farkli ürün oneriniz varmi? Kaputa ppf yaptirma arefesindeyim sedefli beyaz renk için.

onurc
23-03-2021, 17:03
bir de bir sorum daha olacak, hadi yağmurdan kirden pastan taştan koruyor,
Biri geldi ufak bi sürttü arabaya,e nolacak ?
dalga geçmiyorum ciddi soruyorum,
Kaskoya işli mi değil.. diye düşünüyorum..gitti paracıklar.

imprezaWRC
23-03-2021, 17:06
Steklerin sarardigini sizden duydum. Gerci daha once hic araştıradim, garantili diyorlar?
Farkli ürün oneriniz varmi? Kaputa ppf yaptirma arefesindeyim sedefli beyaz renk için.

Stek'i bilmiyorum ama vaktiyle Llumar için de sararmaz, solmaz o olmaz bu olmaz diyorlardı.2009 yılında kullandığım Outback için tam ölçü istememe rağmen zor bela kaputun ucuna llumar film yaptırmıştım. Ağırlıklı olarak kapalı otoparkta muhafaza ettiğim ve tahmin edersin ki sürekli bakım yapmama rağmen ince ince sararmaya başlamıştı. Ha ne zaman bu sararmalar başlamıştı dersen, 3.4. yılında başlamıştı.
Şimdi, film/folyo için özel temizleyiciler, cilalar...vs var. Benim kullandığım dönemde bu kadar çeşitlilik yoktu.

bilalMW
23-03-2021, 17:26
bir de bir sorum daha olacak, hadi yağmurdan kirden pastan taştan koruyor,
Biri geldi ufak bi sürttü arabaya,e nolacak ?
dalga geçmiyorum ciddi soruyorum,
Kaskoya işli mi değil.. diye düşünüyorum..gitti paracıklar.

yapılan ppf’yi faturasını alıp kaskoya işletiyorsun. Kasko onu araca ek aksesuar ek teminat olarak zeyil yapıyor. Önden vurdular tampon kaput çamurluklar gitti mesela yani.

Hasar onarımın bittikten sonra gidiyorsun ppf yi yaptırıyorsun ödüyorsun faturasını alıp ekspere iletiyorsun. O ppf nin ödemesini sana geçiyorlar.

Seramik kaplamanın tek artısı kuş pisliğinin yakma zarar verme etkisini geciktiriyor azaltıyor onun haricinde başka esprisi yok.

Boyan temizse pastası yapılmışsa güzel bir sealant üstüne kaliteli bir wax. Yansın geceler pelinsu heceler.

Her yıkama sonrası sprey cila ile desteklenir yapılan boya koruma mis.

onursumer
23-03-2021, 17:32
20 bin tl mi rakama bak varsın çizilsin ya boyatırım ben :)

umut01
23-03-2021, 17:53
Güle güle kullanın.
20 bin TL deyince bende bir üst paket araca geçerim diye düşündüm.
2014 yılında golf 7 için bütün camlara film yaptırdım 3M, ön kaput ve 2 yan çamurluğa oraguard film yaptırmıştım. hala da kullanıyorum. Sararma olmuştu, onu da seramik kaplama yaptırınca geçti (Doku car care :) ). dolar 2,3 civarıydı toplamda 1500TL vermiştim (Çağdaşım sağolsun).
şimdi yeni araç alsam bu fiyatlarla 2014te yaptırdıklarımı bile yaptıramam.

BARR
23-03-2021, 18:38
Beyler öle bir yazıyorsunuz ki farklı bir ülkede yaşadığınızı düşünüyorum.

50.000'e aldığım araba olmuş 350-400.000tl, dolar olmuş 7.8tl evet genel alım gücüne göre yüksek ama çift hane görünce ne bu aq salaklık moduna geçmeniz komik oluyor biraz. Siz yaptırmayın, bir üstünü alın, seramik yapın wax atın vs. Var bir sebebi ki bu yapılmış atıp tutmaya gerek yok. Bütün dünya kullanıyor yani Amerikayı yeniden keşfetmedi kimse.

5500
Stek Türkiyede alabileceğiniz en kaliteli filmlerden biridir. Bir sürü marka var Xpel, Gyeon, Stek vs gibi markalar. Bunlarda sorun yaşamazsınız yaşarsan da garantisi var direk değiştiriyorlar. Yıllardır arkadaşlarım veya aileleri kullanıyor kimseden sorun duymadım İzmir güneşi ve sıcağında.Ama yetkili bayiye Stek yaptırdım bunda sorun var diye gelip filmi no name PPF olan çok gördüm girmeyelim o konuya.

levent
23-03-2021, 18:58
Sıfır T-Roc aldık,

21.000tl ödedim.

Evde çocuklar aç aç :D
turboya çok pahalı demiştin 500 TL için, 42 katını ödemişsin :) kazasız belasız

Alican
23-03-2021, 19:36
5500
BARR
sararma sadece beyaz araçlarda belirgin bir şekilde görülmekte diğer araçlarda tam belli olmamaktadır.

GokhanRS
23-03-2021, 20:16
Yılda bir şeffaf folyo kaplatsak?

Ranthor
24-03-2021, 09:15
20 bin TL ye bir tane şahin alır onla gezerim herhalde, nasıl bir zaman nasıl bir yaşam?

GokhanRS
24-03-2021, 09:31
20 bin TL ye bir tane şahin alır onla gezerim herhalde, nasıl bir zaman nasıl bir yaşam?

20 bine tofaş kaldı mı başkan :D 30-40-50 diye duyumlar alıyorum.

individual
24-03-2021, 09:57
bu ppf'de atıyorum park halinde aracınıza sürtmüşler onlardan koruyor kuş pisliği falan yada yolda gidiyorsunu önünüzdeki harç kamyonundan damlayan sulardan falan.

fiyatı evet ilk bakışta fazla geliyor ama bu tarz olaylar kafayı takan biriyseniz yaptırmanızda fayda var.

arada şu olaylar dönüyor o paralara ben arabayı komple boyatırım falan :)

arkadaşlar türkiyede yaşıyoruz atıyorum arabanın farı arızalanmış ve servis'de yenisini takmışlar satarken bir kesim bu olaya takıyor sök tak yapılmış,kesin önden kazası var diyor.arabanın bir bölgesinin boyanması demek of of of.

bir sonraki aracıma fiyat durumuna göre yalan yok bende düşünüyorum.

geçen haftalarda sokakda park halinde aracım biri kek mi ekmekmi ne atmış camdan çocuk falandır 2 gün hafta sonu diye arabayla çıkmadım.bi gördüm elimle alıp attım sildim çıkmıyor boyayı yakmış iz yapmış.

Ranthor
24-03-2021, 10:45
valla ben ikinci el alırken de boyalı alacağım artık, cılkı çıktı bu işin

turci
24-03-2021, 11:28
Türkiye’de bu işin b.ku çıkmış artık.
dışarıda ve milyonlarca insanın arasında kullanılan bir şeyin fabrikadan yeni çıkmış
kız gibi durmasını beklemek saçmalıktan başka birşey değil.
millet vuruk çizik çarpık araba ile geziyor neden? sırf boyalı damgası yememek için.
değişmiyor sırf değişmiş damgası yememek için.

abi bizde önemli soru, kazalı mı kazasız mı bu kadar basit.
küçük vurma çarpmalarda düzgün boyanmışsa, düzgün değişmiş ise alınır binilir.

Low-Rider
24-03-2021, 11:56
PPF tamamen koruma isteyen için gerçekten bulunmaz nimet.

Seramik de eskisi gibi aracıyla uğraşmaya vakti olmayan vs için çok mantıklı. Araba çok geç kirleniyor çok çabuk temizleniyor, ara ara destek ürünleriyle de performansından bir şey kaybetmiyor. Uzun süreli ve derin parlaklığı çok güzel. Tabi no name 3.sınıf seramiklerden bahsetmiyorum..

Haa tabi seramiğin de fiyatını uçurup astronomik rakamlar istedikleri için biraz daha verip ppf yapmak mantıklı.

kalipson
24-03-2021, 12:18
PPF tamamen koruma isteyen için gerçekten bulunmaz nimet.

Seramik'de eskisi gibi aracıyla uğraşmaya vakti olmayan vs için çok mantıklı. Araba çok geç kirleniyor çok çabuk temizleniyor, ara ara destek ürünleriyle de performansından bir şey kaybetmiyor. Uzun süreli ve derin parlaklığı çok güzel. Tabi no name 3.sınıf seramiklerden bahsetmiyorum..

Haa tabi seramiğin de fiyatını uçurup astronomik rakamlar istedikleri için biraz daha verip ppf yapmak mantıklı.

Ppf gerçekten ilaç. Seramik hiçbir şekilde taşa, kuma karşı korumuyor. Öyle taş geliyo ki boyayı geçtim, direkt kaportayı açığa çıkartıyor.

Bizzat başıma geldi ve yemişim seramiği deyip gidip kaplattım Stek'e. İnanılmaz memnunum. Kurtuldum resmen.

Low-Rider
24-03-2021, 12:22
Ppf gerçekten ilaç. Seramik hiçbir şekilde taşa, kuma karşı korumuyor. Öyle taş geliyo ki boyayı geçtim, direkt kaportayı açığa çıkartıyor.

Bizzat başıma geldi ve yemişim seramiği deyip gidip kaplattım Stek'e. İnanılmaz memnunum. Kurtuldum resmen.

Seramiğin zaten taşa vs bir koruması yok ki.. Var diyen yalan söyler.

Seramik boya korumanın bir tık daha kuvvetlisi, daha uzun ömürlüsü daha parlağı.

İkisi bambaşka ürünler.

kalipson
24-03-2021, 12:39
Seramiğin zaten taşa vs bir koruması yok ki.. Var diyen yalan söyler.

Seramik boya korumanın bir tık daha kuvvetlisi, daha uzun ömürlüsü daha parlağı.

İkisi bambaşka ürünler.

Tabii tabii. Dediklerinize aynen katılıyorum.

Seramik'i "herşeye" karşı koruyan bi zımbırtı sananlar olduğunu hissettiğim için şeyettiydim... :)

Elinize sağlık

aybarsdnr
24-03-2021, 12:43
PPF yaptırmadan önce güzel bir kil temizliği pasta cila yaptırmak yeterli olur mu ?

5000 km de aldığım araç ama düzgün yıkanmamış yüzeysel yıkama çizikleri var.

MCN21
24-03-2021, 12:54
PPF yaptırmadan önce güzel bir kil temizliği pasta cila yaptırmak yeterli olur mu ?

5000 km de aldığım araç ama düzgün yıkanmamış yüzeysel yıkama çizikleri var.

İşçiliği düzgün bir yerde yaptırırsanız uygulama öncesi boya bakımını da yapıyorlar...

Belli bir değerin üzerinde ki araçlar için ppf yüksek fiyatına rağmen mantıklı, ufak sürtmelerden de taş izlerinden de ciddi koruyor.

Ranthor
24-03-2021, 13:22
vaayyy, yeni gözdemiz PPF kaplama demek, 20 bin TL olan şey inşallah 2 sene sonra 5 bine düşer de biz de kaplatabiliriz, tabi inşallah 2-3 sene sonra çok kötü bir tecrübe yaşatmaz kullanıcılara.

eski kral öldü, yaşasın yeni kral. şimdi ben ppf 'e de gıcık olurum kesin

BARR
24-03-2021, 13:36
vaayyy, yeni gözdemiz PPF kaplama demek, 20 bin TL olan şey inşallah 2 sene sonra 5 bine düşer de biz de kaplatabiliriz, tabi inşallah 2-3 sene sonra çok kötü bir tecrübe yaşatmaz kullanıcılara.

Bu şekilde iğneleceği konuşunca ne oluyor o kısmını anlamadım? Ülkede her gün binlerce araba satılıyor, ikinci el dahil 30-40.000 edicek arabalara bu forumda 150-200-700.000tl belki fazla fazla ederinin üzerinde para vermek zorunda olan insanlar var. Bu mantıkla herkes salak herkes enayi, gidip bir Şahin alıp gezebiliriz. 2011 de 51.000tl ye sıfır aldığım araba olmuş 350.000TL bu dert değil de PPF 20 lira vay AQ salaklığa bak modunda olmak bana baya cahilde bir mantık geliyor.

400.000TL olan Golf 2 sene sonra 100.000tl ye düşmez se bu da düşmez. T-Roc'a 15mt malzeme gitti. Rulo mt fiyatından hesaplamanı yapabilirsin kazık olup olmadığını yurtdışı fiyatı ile vs.

kalipson
24-03-2021, 13:39
Yurtdışı fiyatları da afedersiniz kazık... Komple kaplamaya 3000 sterlin aşağısına fiyat çeken daha görmedim UK.de

Ortalama birey maaşı üzerinden orantılamayın. Arabanın fiyatı ile kıyaslayınca anlaşılıyo rakamın ciddiyeti :/

GokhanRS
24-03-2021, 13:48
Yurtdışı fiyatları da afedersiniz kazık... Komple kaplamaya 3000 sterlin aşağısına fiyat çeken daha görmedim UK.de

Ortalama birey maaşı üzerinden orantılamayın. Arabanın fiyatı ile kıyaslayınca anlaşılıyo rakamın ciddiyeti :/

avrupada gidip bunu megane veya a3 gibi araçlara yaptıran olmaz zaten. yaptıran lüks aracına yaptırıyordur. şimdi ferrari lambo v.b araçlar için pahalı sayılmaz.

BARR
24-03-2021, 13:51
avrupada gidip bunu megane veya a3 gibi araçlara yaptıran olmaz zaten. yaptıran lüks aracına yaptırıyordur. şimdi ferrari lambo v.b araçlar için pahalı sayılmaz.

Lambo için yutdışında sadece işçiliğe bile neredeyse onun kadar para alıyorlar.

imprezaWRC
24-03-2021, 13:58

Ozan, anacığım sen collinite ile belco'yu karıştır, kalın kalın sür ama kuruduktan sonra silme, bırak öyle gez. Seramik ve ppf sana uymaz ixtiret.

imprezaWRC
24-03-2021, 14:01

Yahu orada her keseye uygun otomobil var. Ben orada olsam gündelik kullanım için kapıya 1-2000 sterlinlik otomobili koyardım üzerine meteor düşse dönüp bakmam :D :D

Ranthor
24-03-2021, 14:17
arz talep meselesi, almazsak fiyatı düşecek ya da piyasadan silinecek,
hakan karnuba waxlara kurban ol sen, kimyasal oldu heryer zaten.

Herkes doğala dönecek bir gün

kalipson
24-03-2021, 14:24
Yahu orada her keseye uygun otomobil var. Ben orada olsam gündelik kullanım için kapıya 1-2000 sterlinlik otomobili koyardım üzerine meteor düşse dönüp bakmam :D :D

Aynen öyle yaptık valla :D

Bi de bi minik kuşa yazıldık uçan kaçan cinsten, Ekim gibi gelecek, onu kaplatcaz inşallah. Onun tasası sardı :/

turci
24-03-2021, 14:38

yurtdışında böyle şeylere çok fazla ihtiyaç yok zaten, her yer tertemiz araç kolay pislenmiyor ve çamur hiç görmüyor zaten. polieren yada wax devam.
ben genel olarak deterjansız yıkıyorum.

GokhanRS
24-03-2021, 14:53
yurtdışında böyle şeylere çok fazla ihtiyaç yok zaten, her yer tertemiz araç kolay pislenmiyor ve çamur hiç görmüyor zaten. polieren yada wax devam.

valla ülkesine göre değişir. şimdi rusyada çok kar var dolayısı ile tuzlama ve kimyasal ilaçlama çok yollarda. dolayısı ile araçlarımız çok zarar görüyor ancak, türkiyede 600bin olan kodiaqı almışız 180bine, yani gidipte 20bin tl otokuaföre vermem açıkcası. Türkiye de kodiaq almış olsaydım o zaman belki 20 bin tl 600binin yanında küçük bir rakam gibi görünebilirdi gözüme, gerçi o zamanda vermezdim büyük ihtimal ama yine de açık kapı bırakayım, 2 yıl sonra yaparsak alıntı olmasın burdan :D

kalipson
24-03-2021, 15:12
valla ülkesine göre değişir. şimdi rusyada çok kar var dolayısı ile tuzlama ve kimyasal ilaçlama çok yollarda. dolayısı ile araçlarımız çok zarar görüyor ancak, türkiyede 600bin olan kodiaqı almışız 180bine, yani gidipte 20bin tl otokuaföre vermem açıkcası. Türkiye de kodiaq almış olsaydım o zaman belki 20 bin tl 600binin yanında küçük bir rakam gibi görünebilirdi gözüme, gerçi o zamanda vermezdim büyük ihtimal ama yine de açık kapı bırakayım, 2 yıl sonra yaparsak alıntı olmasın burdan :D

Kodiaq'a bi sempati hissettim. :D
Ppf.e bence de açık kapı bırakman güzel :D

TolgaEsentepe
24-03-2021, 15:32
bizimle beraber yaşlanmayacaklar bu aletler ya. en nihayetinde yüzbinlerce lira verdiğimiz arabaları her gece sokağa bırakıyoruz :) bence fazla şey yapmayın

said_
24-03-2021, 16:24
Bende çok düşündüm, seramikmi yaptırsam, yoksa sadece kaputa ppf filmmi fakat, rakamlar çok saçma, ürünün kendisi para değil, tamam işçilik var felanda. dedim sanki NSX aldın alt tarafı civic. otur aşağı.

problem şurda başlıyor, normalde 40-50 bin lira ya almamız gereken arabalara 300 bin verince herkez evladı gibi davranıyor. :)

ah ulan 7 bin dolara aldığım civic ile yarınlar yokmuşcasına geziyordum.

imprezaWRC
24-03-2021, 17:37
Aynen öyle yaptık valla :D

Bi de bi minik kuşa yazıldık uçan kaçan cinsten, Ekim gibi gelecek, onu kaplatcaz inşallah. Onun tasası sardı :/

Nasıl ya, sen de mi ingiltere'desin ?

kalipson
24-03-2021, 17:46
Nasıl ya, sen de mi ingiltere'desin ?

Aynen abi. :)

kalipson
24-03-2021, 18:01

Valla ne yalan söyleyeyim, benim tek kaygım taş izleriydi ki zamanında ağzım çok yandı. Kirden tozdan ziyade ben o açıdan bakıyorum ki karşılığını da fazlasıyla aldım.

imprezaWRC
24-03-2021, 18:23
Aynen abi. :)

Hayırlısı olsun :)

TR'ye geleceğin zaman 50ml ezcarcare, jayswax, waxplanet katı cilalardan getirebilirmisin ?

imprezaWRC
24-03-2021, 18:25
arz talep meselesi, almazsak fiyatı düşecek ya da piyasadan silinecek,
hakan karnuba waxlara kurban ol sen, kimyasal oldu heryer zaten.

Herkes doğala dönecek bir gün

Sana collinite mi lazım dı? Dur ben sana 2000 TL'ye iteleyeyim de doğala dönüver sen :D :D :D

kalipson
24-03-2021, 18:27
Hayırlısı olsun :)

TR'ye geleceğin zaman 50ml ezcarcare, jayswax, waxplanet katı cilalardan getirebilirmisin ?

Uçuşlar açılır da gelebilirsem tabii ki abi. Şu an önümüzü göremiyoruz :/

emrhn28
24-03-2021, 22:32
Profesyonel olarak başladım detailing işlerine, eğitim aşamasındayım şuan. Komple ppf kaplama gerçekten mantıklı, özellikle özel renklerde korumam için faydalı. Ama maliyet kısmıda şu devirde büyük sorun... Ama ülkemizin yol şartları düşününce aracın ön kısmına, ppf yapılıp kalan kısmına seramik yapılır. Sürekli aracının boya bakımını yapabilecek kişi için seramik olmasa da olur.

MertSerhanÖ.
24-03-2021, 23:35
Uygulama merkezi olan bir abime sürekli olarak söylerim,"şöyle çok heves ettiğim,özel ve satmayı düşünmediğim bir araç alabilsem,direk uygulamayı yaptırır üstüne şeffaf kaplatırım"

Yani kimine göre mantıklı gelir kimine göre mantıksız.Bence otomobilden otomobile değişir.Mecburiyetten gider egea alırım,uygulama dahi yaptırmam.Ama özel ve güzelde işler değişir :)

GokhanRS
25-03-2021, 05:09
Uçuşlar açılır da gelebilirsem tabii ki abi. Şu an önümüzü göremiyoruz :/

Vayyy beee, sende mi gaçıverdin, yakında techgurbet olacak forumun adı :)

kalipson
25-03-2021, 11:37
Vayyy beee, sende mi gaçıverdin, yakında techgurbet olacak forumun adı :)

Yok yav. İş icabı burdayım.

turci
25-03-2021, 15:34
Valla ne yalan söyleyeyim, benim tek kaygım taş izleriydi ki zamanında ağzım çok yandı. Kirden tozdan ziyade ben o açıdan bakıyorum ki karşılığını da fazlasıyla aldım.

Gökhan’ın verdiği Rusya örmeği başka :)

ama Türkiye gerçekten saatli bomba.
burada daha çakıl taşı yolda denk gelmedi ama bir sene Türkiye’de Antalya’ya giderken bir taş sıçrattı, verilmiş sadakam varmış.
kaputtan sekip cama geldi, neredeyse kaputu delecekmiş.
cidden direk cama gelseydi camı delip kafama girerdi kesin.

kısaca Türkiye’de yaşasam ben de bu tarz çareler arardım kesin.

grkm
25-03-2021, 22:03
Daha detaylı yazmaya geldim hain ve isyankar moderatör Ranthor :)

Seramik koruma bir zırh değil arkadaşlar ama gerilla pazarlaması gereği istenilen buydu ve başardılar. Herkesin beklentisi bir zırh etkisi görebilmek.
Fiyatlar pahalı geliyor olabilir ancak dünyada bu işlerin yapıldığı fiyatları kıyaslarsanız Türkiye ucuz değil, çok ucuz!

Seramik koruma güçlü bir kimyasal bileşenden ibaret. Alt yapısı doğru yapıldığında, doğru ürün kullanıldığında kuraller çerçevesinde kuruşu kuruşuna size istediğinizi verebiliyor. Örneğin distribütörlüğünü sürdürdüğümüz Tac System Quartz serisi tüm ürünlerin kendini iyileştirebilme manasında çokça insanı mağduriyetten kurtardığı gerçek.

PPF genel bir kavram ancak kendi içlerinde sınıfları var. Buna göre de bütçeleri. Tıpkı araç markaları ve modelleri gibi.

BMW 1 serisi de BMW, 7 serisi de . Bütçeleri farklı, klasmanları farklı dolayısıyla hizmet ettikleri şeyler farklı ama günün sonunda iki araçta BMW iki araçta bir araba.

Markalı ürünlerin dünyadaki satış fiyatları + nakliye + vergiler bakıldığında kaliteli ürünlerin uygulayıcıya ulaştığı rakamlar gerçekten uygun değiller. Bayiler, bayi karlılıkları ve uygulayıcılar arasındaki kırılımda size en doğruyu verebilecek noktalar, global markaların XPEL Stek, LLumar gibi PPF sağlayan yerlerden oluşuyor. Geri kalanların hepsi ekonomi seviyesi ürünlerle uygun çözümler buluyor. Az önceki örneğimdeki gibi bu işin seviyeleri var.

Şahsi kanım hedef PPFse global markalı kaliteli ürün yada hiç biri. Seramik koruma olacaksa global iyi bir marka ve uygulayıcı veya hiç biri.

Kaygıları küçük çünkü araçlar ucuz, çünkü boyalı araç daha değerli :)

Bu bir noktaya kadar doğru ancak lite serisi için söylenen bir hadise. Üst seviyesinde herhangi bir örnekle karşılaşılmadı.