Orijinalini görmek için tıklayınız : Kronik :) Yakıt Alınca Motor Arıza Işığı Yanıyor
Selamlar,
Araç 2017 Model 1.6 Diesel 3008. 71.000 Km' de.
Pazartesi günü araca yakıt aldım Opet' ten, 10 dakika sonra motor arıza lambası yandı. Ben pis yakıt kaynaklı bir sıkıntı beklerken, Servise götürdüm bilgisayara takıp baktılar, sensör hatası dediler sildiler gönderdiler :)
Bugün farklı bir Shell şubesinden tekrar yakıt aldım, yine aynı şekilde motor arıza lambası yandı. Acaba sorun oksijen sensöründen kaynaklı olabilir mİ ?
Daha önce böyle bir durumu tecrübe eden varsa aramızda yol göstermesini rica edeceğim :)
Araçta sallantı vuruntu hiç bir şey yok değil mi ?
Sadece benzin alındı diye arıza lambası nasıl yanabilir ki ? :)
aykutsafakyaman
30-04-2021, 14:11
Arıza kodu ne veriyor bakabildiniz mi ?
Yakıt filtresi ne zaman değişti?
Yakıt hattındaki hortumlarda problem varsa veya yakıt depo kapağı bozuksa kanister valfi çalışamıyor olabilir ve bu da arıza yakmasına sebep olabilir. Tavsiyem kanister sistemine de baktırın, özellikle valfine ve karbonlu kutusuna.
Araçta sallantı vuruntu hiç bir şey yok değil mi ?
Sadece benzin alındı diye arıza lambası nasıl yanabilir ki ? :)
Yok hocam, çekiş, hızlanma , vites geçisi v.s. herşey çok nizami.
Arıza kodu ne veriyor bakabildiniz mi ?
Gözümle görmedim ancak servis sensörler arası iletişim kopukluğu anlık bir hata dedi.
Yakıt filtresi ne zaman değişti?
Hiç bir fikrim yok ama rutin bakım 1100 km önce yapıldı.
Yakıt hattındaki hortumlarda problem varsa veya yakıt depo kapağı bozuksa kanister valfi çalışamıyor olabilir ve bu da arıza yakmasına sebep olabilir. Tavsiyem kanister sistemine de baktırın, özellikle valfine ve karbonlu kutusuna.
Aslında bunu da düşündüm ama tabi sizin kadar derinlemesine değil :) Hatta benzer bir durumla ilgili Donanım Haberde yakıt katkısı bu işi çözer diyenler bile var ama bana pek mantıklı gelmedi.
Benzinli olsa bir fikrim vardı ama dizelde ilginç geldi. Bence her otomobil meraklısı bir Bluetooth OBD2 almalı 50-60 TL'ye. Servis gitmeden önce hata kodunu okutup not almak ama arızası silmeden servise gitmek lazım. Servis direk ezbere silebiliyor. Kodu bilseydik bakardık duruma. Bende de 2018 3008 var dizel. Merak ettim.
berkay_aydin
30-04-2021, 20:16
Yakıt fazla iken rejenerasyon ile alakalı bir hata veriyor olabilir mi ?
araç yakıt seçiyor bence. :D
şaka bir yana yakıt alınca oluyorsa yakıt alınca ne büyük ölçüde hareket eder elektrikli yakıt pompası ve şamandıra tek parçadır potansiyometresi vardır o arıza veriyor olabilir mi ?
Aynı durum benim şehir içi kullandığım 2014 301 1.6 hdi araçtada var yakıt aldığımda (atınca devam ettirmem) benzinlikten çıkmadan arıza yakıyor 1-2 gun arıza kalıyor yarım deponun altına inince arıza bir daha yakmıyor. Elimin altında cihazlar olmasına rağmen hiç kontrol etmedim verdiği arızayı. Çekiş vs azalma yok.
full depo yapınca şamandıra kalibrasyonu kayık diye aşırı dolu gösteriyor olabilir mi diye fütursuzca sallasam. :)
full depo yapınca şamandıra kalibrasyonu kayık diye aşırı dolu gösteriyor olabilir mi diye fütursuzca sallasam. :)
Sanmam benim ekranda aracı durdurun ve en yakın servise gidin yazıyor :)
araçta etki yaratan bir arıza olmadığı içinde elim gitmiyor.
Benden başkada sorun yaşayanlar olduğu için karantina bitimi Launch ve peugeot planetle ayrı ayrı kontrol eder ne olduğuna bakarım
Benden başkada sorun yaşayanlar olduğu için karantina bitimi Launch ve peugeot planetle ayrı ayrı kontrol eder ne olduğuna bakarım
O zaman konuyu daha farkli bi boyuta tasiyayim. Ikidir 100 er liralik yakit aldim. Her iki yakit alimimda da depo yaridan azdi ve yarinin ustune cikti. Ayni mantikta ilerlersek, yarim depo altinda arizanin silinmesi lazim. Bu hafta bu durumu test etmis olurum.
Onu herşey de öyle söylüyor. Hemen servise gidin der sağolsun. :D
Benzinli olsa bir fikrim vardı ama dizelde ilginç geldi. Bence her otomobil meraklısı bir Bluetooth OBD2 almalı 50-60 TL'ye. Servis gitmeden önce hata kodunu okutup not almak ama arızası silmeden servise gitmek lazım. Servis direk ezbere silebiliyor. Kodu bilseydik bakardık duruma. Bende de 2018 3008 var dizel. Merak ettim.
Abi su bluetooth obd dedigin cihazin kullanimi ile ilgili detay alabilir miyiz ? Birde hangi cihazi siparis vermek gerek ? Benim gibi amator biri kullanabilir mi? Amazon.com da asagidaki urunler sirali.
https://i.hizliresim.com/ozrcx4.png (https://hizliresim.com/ozrcx4)
Hepsi aynı mantıkta. En ucuzu neyse onu al istersen. Hatta 20-30 tl olması lazım n11 de felan öyleydi bi ara.
https://m.n11.com/elm327-wifi-ios-android-arac-ariza-tespit-cihazi-obd2-v15-P362783793
Linkteki urunun siparisini verdim. Gelince bakmayi becerebilirsem ariza kodunu yazacagim buraya :)
ELM327 Bluetooth Araba Turkce Arac Arıza Tespit Cihazı Vers. 2.1 Fiyatları ve Ozellikleri (https://urun.n11.com/tespit-ve-test-cihazlari/elm327-bluetooth-araba-turkce-arac-ariza-tespit-cihazi-vers-21-P299948701)
Şunu alsaydın ya 42 TL'ye. Hepsi aynı program ile çalışıyor çünkü. :)
iphone sadece wifi elm ile çalışır, bluetooth ile çalışmaz
ELM327 Bluetooth Araba Turkce Arac Arıza Tespit Cihazı Vers. 2.1 Fiyatları ve Ozellikleri (https://urun.n11.com/tespit-ve-test-cihazlari/elm327-bluetooth-araba-turkce-arac-ariza-tespit-cihazi-vers-21-P299948701)
Şunu alsaydın ya 42 TL'ye. Hepsi aynı program ile çalışıyor çünkü. :)
Abi gordum bunu ama ios sadece wifi ile destekliyor yazmislar heryere :)
Onun WiFi olduğunu şimdi fark ettim.
OBD-II Wifi cihazını aldım. Arkadaşın arabasındaki hataları buldu hatta sildi bile. Car Scanner programı ile. Ama benim 3008 ' de arızayı bulamıyor. Cihaz çalışıyor, sağlam ancak benim arabada hata kodu bulamıyor. Var mıdır yol yordam gösterecek :) Schumi
Aranel Ciryatan
04-05-2021, 14:24
Motor hataları dışındaki bazı hatalar arıza lambası yakıyor fakat OBD'de çıkmayabiliyor. Pejo yazılımı ile bakmak gerekiyor.
Benzer bir sorunu VW'de yaşamıştık. otomatik far yükseklik ayarı için bir sensör var aracın arka tarafında. Bu sensörün yeri nasıl olmuşsa eğilmiş ve arabaya arkaya 2 kişi oturunca araba arıza yakıyordu. OBD'de de çıkmıyordu yine benzer şekilde. Bizde ilk gittik servis sildi ve iletişim hatası olmuş dedi. Uzun süre bindik öyle sonra yine arkaya 2 kişi binince yine yanmıştı ve şans eseri egzozcuda aracın altına bakarken çözmüştük mevzuyu.
Motor hataları dışındaki bazı hatalar arıza lambası yakıyor fakat OBD'de çıkmayabiliyor. Pejo yazılımı ile bakmak gerekiyor.
Benzer bir sorunu VW'de yaşamıştık. otomatik far yükseklik ayarı için bir sensör var aracın arka tarafında. Bu sensörün yeri nasıl olmuşsa eğilmiş ve arabaya arkaya 2 kişi oturunca araba arıza yakıyordu. OBD'de de çıkmıyordu yine benzer şekilde. Bizde ilk gittik servis sildi ve iletişim hatası olmuş dedi. Uzun süre bindik öyle sonra yine arkaya 2 kişi binince yine yanmıştı ve şans eseri egzozcuda aracın altına bakarken çözmüştük mevzuyu.
Evet mantıklı. Serviste ilk sildiğinde zaten sensör hatası motor ile alakası yok demişti. Artık 17 Mayıs ı bekleyeceğiz gidip tam sorunu görmek için. Çok teşekkür ettim
Carly isimli program birde Torque ile bakın. Motor arızası dışındaki misal airbag ve abs tarzı arızalar üniversal olmadığı için OBD ile çıkmayabiliyor. Hangi semttesin bu arada ?
Carly isimli program birde Torque ile bakın. Motor arızası dışındaki misal airbag ve abs tarzı arızalar üniversal olmadığı için OBD ile çıkmayabiliyor. Hangi semttesin bu arada ?
Beylikdüzü' ndeyim abi ben.
Torque ile denedim ancak wifi bağlantısını göremedim. Sadece BT bağlantısı ile çalışıyor eğer yanlış anlamadıysam.
Carly ' i buldum şuan AppStore ' da indiriyorum. Gün içinde denemiş olacağım.
arıza tespit edildi ama bir arkadaşım servisindeki profesyonel cihazla.
P1435
P1434
bu kodlar Ad Blue ve Yakıt Pompası ile alakalıymış. Aracı bıraktım pompayı değiştirip deneme yapacaklar. Gelişme oldukça editleyeceğim.
Bu dizel araçlarda karşılaşılan tek hata. Araç servis bakımlı ise ve baya bir uğraşırsan serviste tankı komple değiştirtebilirsin. Ama cebinden para verip değiştirme derim. Hatta yazılım ile komple iptal et gitsin Adblue'yu.
Bu arada normalde Peugeot'ta tank ve pompa beraber tek parça olduğu için 2 ayrı parça kodu yok o yüzden koca depoyu değişmek istiyorlar. Sanırım 5-7500 arası bir fiyatı var serviste. Ama deponun ücretici firması pompayı ayrı satıyor. Yurt dışı fiyatı 90 euro. Belki TR'de de vardır emin değilim. Üretici linkini paylaşıyorum.
https://www.utilinx.pt/es/modulo-eletronico-aditivo-dpf-filtro-de-particulas/p-61
Araci arkadasimin ozel servisinde biraktim. Cozum uretmeye calisiyorlar. Eger parca kesin olarak bu derse yurt disindan getirtirim o noktada sorun yasamam ama asil merak ettig ad blue iptal etsek, egzos muayenesinden gecebilir miyim
Ad blue tanki contadan sizdirmis. Ad blue pompa nin kartina akmis. Karti yakip pompayi islevsiz hale getirmis. Kart veya pompa tek satilmiyor. Komple degisim parca fiyati 15.000. Tl civari.
Cozume gelirsek;
Katalizorun ici bosaltilacak ve yazilimla ad blue iptal edilecek.
Ne kadar saglikli olur onu merak ediyorum yada bu durum bana nasil bir dezavantaj yaratacak ?
Ad blue tanki contadan sizdirmis. Ad blue pompa nin kartina akmis. Karti yakip pompayi islevsiz hale getirmis. Kart veya pompa tek satilmiyor. Komple degisim parca fiyati 15.000. Tl civari.
Cozume gelirsek;
Katalizorun ici bosaltilacak ve yazilimla ad blue iptal edilecek.
Ne kadar saglikli olur onu merak ediyorum yada bu durum bana nasil bir dezavantaj yaratacak ?
Katalizörün içini boşaltmana gerek yok. Egzoz muayenesinden geçersin. 7500 civarıydı depo değişimi. Ne arada 15.000 olmuş.
Katalizörün içini boşaltmana gerek yok. Egzoz muayenesinden geçersin. 7500 civarıydı depo değişimi. Ne arada 15.000 olmuş.
Abi onu bende anlamadim fazla zamanimda yoktu detay soramadim. Neden katalizoru de bosaltacagiz demis olabilirler ?
ghibli06
06-05-2021, 21:02
Abi onu bende anlamadim fazla zamanimda yoktu detay soramadim. Neden katalizoru de bosaltacagiz demis olabilirler ?
AD blue suz kullanıldığında dolmuş ya da ilerde dolacağını düşünüyorlar sanırım...
Birde katalizörün içindeki malzeme güzel para ediyor.(Bu aralar fena ticareti dönüyor, adamlar tamirci tamirci servis servis geziyorlar fiyatları söyleyip kartvizitlerini bırakıyorlar)
Bence boşalttırma motor soğukken aracın içi leş kokar çalıştırdığında,sürekli iç sirkülasyon açarsın.
Sabah uğradım servise, açık açık sordum vallahi. Neden katalik konvertörü söküyoruz? diye. Şöyle bir açıklama geldi;
Yakıt doğrudan motora gidiyor ve yanıyor, motorda yanan yakıt çıkışını KatalikKonvertör' den yapıyor. Bu esnada emisyonu düşürmek için Adblue katalitikkonvertöre geliyor, burada motorda yanan yakıt ile karışıp daha az salınım ile egzostan atılıyor.
Adblue iptal edildiğinde, motorda giden yakıt direkt olarak yanıp KatalikKonvertörden çıkacağı için bir süre sonra KatalikKonvertör dolacak ve araç çekişten düşmeye başlayacakmış. Tahmini 20.000 km sonra.
İlk bakışta mantıklı geliyor da sonradan illa KatalitikKonvertör iptal edilecekse düz boru çekerim hem daha az maliyetli hemde çalışan bir katatlikkonvertörümü kaybetmemiş olurum diye düşünerek, sadece yazılım ile ad blue iptali yaptırma kararı aldım.
Bu mevcut durumda da Omak ' ın dediği olay ortaya çıktı sanırım :)
PEUGEOT 3008 5008 AD BLUE DEPOSU ORJİNAL 9825645580 Fiyatı ve Ozellikleri - GittiGidiyor (https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/peugeot-3008-5008-ad-blue-deposu-orjinal-9825645580_pdp_664146711?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=404963714399&utm_term=89210257147&ga_prodid=664146711&ga_merchantid=346593506&sc_gcsp=gg&gclid=Cj0KCQjwytOEBhD5ARIsANnRjVhweZyPYDA6FMINCJMA WznVgs975YroQI92hgoPyV9tEX6DumHVFr0aAk0hEALw_wcB)
Burada depo var. Ayrıca daha önceki tüm benzinli ve dizel araçlar adblue olmadan katalizör kullanıyordu. Ben şahsen ikna olmadım katalizörün adblue olmadan çabucak bozulacağına.
Sorun cozuldu. Siz siz olun yetkili servis disinda baska bir yere gitmeyin boyle garip arizalarda :)
Yarin bilgisayar basinda uzun uzun yazip anlatacagim, telefondan yazmak zulum geliyor :)
Ayrica konuda bana destek olan tum arkadaslara, abilere cok tesekkur ederim.
Aracı Pazartesi sabahı Peugeot Yetkili servisine teslim ettim. Eder etmez neden yetkili servisten başka yere gitmemem gerektiğini canlı yaşadım.
Aracımda motor arıza ışığı yanıyor dediğimde, 3008 ' lerde bir takım kronik sıkıntılar olabiliyor, Peugeot araç geri çağırma programında var mısınız yok musunuz şasi numaranızdan bir kontrol edelim öncelikle dediler. Heh dedim kim bilir başka ne işler açılacak yine durduk yere başımıza.
Neyse kontrol yapıldı, süprizz :) Aracımın triger seti, kayışları, rulman ve devir daim sistemi, pompası ıvırı zıvırı Peugeot Müşteri Memnuniyeti kapsamında ücretsiz değişim programına dahilmiş. Hemen kayıt açtılar bu işlem ile başlıyoruz ardından arıza ışığının ne olduğunu bulacağız dediler. Tamam dedim içten bir mutlulukla :D
Salı günü aradılar, sorun partikül deposu ve ona bağlı bulunan sıvı ile alakalı dediler. Depo değişimi yapacağız ancak parça elimizde yok merkezden sipariş ediyoruz dediler, tamam dedim.
Çarşamba akşamı bir telefon daha geldi; "Aracınız hazır. Borcunuz 3799 TL" içimden dedim tamam ucuz yırttık :) Uzun bir "teşekkür, ellerinize sağlık" faslının ardından, ben talep etmeden telefondaki temsilci ben birde iskonto talep edeceğim dedi hop fiyatı bi anda 3199 a indirdi. Dedim ben daha ne isteyeyim :) Gittim aldım aracı. Şuan için 2 gündür herhangi bir sorun görünmüyor.
Ücretli değişimi yapılan parçaları da aşağıda sıralıyorum, belki buraları okuyan birine yol gösterici olabilir.
SU POMPASI ERP
ANTIFIRIZ ORGANIK
FAP DEPOSU PLASTIK
FAP DEPO HORTUMU
PARTIKUL FILTRE KATKISI1L
DEGISTIRME "EOLYS" KATKI DEPOS
TELE-KODLAMA PARTIKUL FILTRESI
muratburunce
28-05-2021, 15:57
Aracı Pazartesi sabahı Peugeot Yetkili servisine teslim ettim. Eder etmez neden yetkili servisten başka yere gitmemem gerektiğini canlı yaşadım.
Aracımda motor arıza ışığı yanıyor dediğimde, 3008 ' lerde bir takım kronik sıkıntılar olabiliyor, Peugeot araç geri çağırma programında var mısınız yok musunuz şasi numaranızdan bir kontrol edelim öncelikle dediler. Heh dedim kim bilir başka ne işler açılacak yine durduk yere başımıza.
Neyse kontrol yapıldı, süprizz :) Aracımın triger seti, kayışları, rulman ve devir daim sistemi, pompası ıvırı zıvırı Peugeot Müşteri Memnuniyeti kapsamında ücretsiz değişim programına dahilmiş. Hemen kayıt açtılar bu işlem ile başlıyoruz ardından arıza ışığının ne olduğunu bulacağız dediler. Tamam dedim içten bir mutlulukla :D
Salı günü aradılar, sorun partikül deposu ve ona bağlı bulunan sıvı ile alakalı dediler. Depo değişimi yapacağız ancak parça elimizde yok merkezden sipariş ediyoruz dediler, tamam dedim.
Çarşamba akşamı bir telefon daha geldi; "Aracınız hazır. Borcunuz 3799 TL" içimden dedim tamam ucuz yırttık :) Uzun bir "teşekkür, ellerinize sağlık" faslının ardından, ben talep etmeden telefondaki temsilci ben birde iskonto talep edeceğim dedi hop fiyatı bi anda 3199 a indirdi. Dedim ben daha ne isteyeyim :) Gittim aldım aracı. Şuan için 2 gündür herhangi bir sorun görünmüyor.
Ücretli değişimi yapılan parçaları da aşağıda sıralıyorum, belki buraları okuyan birine yol gösterici olabilir.
SU POMPASI ERP
ANTIFIRIZ ORGANIK
FAP DEPOSU PLASTIK
FAP DEPO HORTUMU
PARTIKUL FILTRE KATKISI1L
DEGISTIRME "EOLYS" KATKI DEPOS
TELE-KODLAMA PARTIKUL FILTRESI
gözünüz aydın geçmiş olsun umarım sınıtısız binersiniz bundan sonra
ahmetakbayir
11-06-2021, 11:58
Arıza ışığı diye gidip ücretsiz triger değişimi nasip olur mu be :)
Supriz :) Ad Blue Hatasi verdi arac bu aksam. Minimum 10 LT ekleyin diyor insallah dedigi gibidir de baska birsey cikmaz yine altindan. Forumlarda basit bir uyari mesaji gibi baslayip ad blue deposu degisimine kadar giden bi suru hikaye var. zaten bi daha masraflik durum olursa yaptirip satiyorum arabayi :D