PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hareket Halinde Titreme Sorunu

Mert Safa
04-05-2021, 10:38
Merhaba,

Jeep Grand Cherokee 3.0 bir arac aldım.araç normal seyir halindeyken herhangi bir balans sorunu yok ama bazen aniden baslayan (70 80 km) bir titreme mevcut, motordan mı yoksa yürüyenden mi onu cozemedim ama arabanın gidişini etkilemiyor ve yavaslayınca 40 50 lere düşünce geçiyor. bu yürüyen olmasını güçlendiriyor benim fikrimde. Araçta ön tek amortisör ve üst salıncakların değişmesi gerekli. Servise defalarca gittim onunla kullanırken yapmadı. bu parçaların bunu yapma ihtimali biraz az ama oradan başlayalım değiştirmeye dedik, bakılması gereken başka bir yer var mıdır ?

muratburunce
04-05-2021, 10:51
düşük ihtimal ama lastikler biraz eski tarihse tabanları bozulup titreme yapabiliyor

B-Devi
04-05-2021, 11:03
%99 balans gibi duruyor. Bu çok sık rastlanan bir problem. Balansınız bozulmuş ya da jant yamulmuş olabilir.

ghibli06
04-05-2021, 11:41
Merhaba,

Jeep Grand Cherokee 3.0 bir arac aldım.araç normal seyir halindeyken herhangi bir balans sorunu yok ama bazen aniden baslayan (70 80 km) bir titreme mevcut, motordan mı yoksa yürüyenden mi onu cozemedim ama arabanın gidişini etkilemiyor ve yavaslayınca 40 50 lere düşünce geçiyor. bu yürüyen olmasını güçlendiriyor benim fikrimde. Araçta ön tek amortisör ve üst salıncakların değişmesi gerekli. Servise defalarca gittim onunla kullanırken yapmadı. bu parçaların bunu yapma ihtimali biraz az ama oradan başlayalım değiştirmeye dedik, bakılması gereken başka bir yer var mıdır ?

şafta ve askılarına baktırın...

Mert Safa
04-05-2021, 12:42
karakter sorunu edit.

Mert Safa
04-05-2021, 12:43
düşük ihtimal ama lastikler biraz eski tarihse tabanları bozulup titreme yapabiliyor

Lastiklerdende süpheliyim yazlık-kıslık yapılmıs saklanmıs yazlıklar arıcıoglu saklamış

%99 balans gibi duruyor. Bu çok sık rastlanan bir problem. Balansınız bozulmuş ya da jant yamulmuş olabilir.

Abi balans olsa ara ara yapar mı ? sürekli yapmaz mı ?

şafta ve askılarına baktırın...

Servisinde ilk aklına saft geldi abi, onlarda ilk oraya baktı ama sağlam.

muratburunce
04-05-2021, 13:20
Lastiklerdende süpheliyim yazlık-kıslık yapılmıs saklanmıs yazlıklar arıcıoglu saklamış

Servisinde ilk aklına saft geldi abi, onlarda ilk oraya baktı ama sağlam.

aynen balans olsa sürekli yapar lastiklerden kaynaklı olabilir o zmn

Aranel Ciryatan
04-05-2021, 14:35
Saçma gelecek ama lastik bilyalarına baktınız mı? Nasıl bir titreşim bilmiyorum yaşadığınız ama bilyadan kaynaklanan saçma bir titreşim yaşamıştım eski bir aracımda.

B-Devi
04-05-2021, 23:28

80'de başlıyor demedin mi? Tamam işte balans sorunu. 130-140'tan sonra da kesiliyordur o titreme.

Mert Safa
05-05-2021, 08:06
Saçma gelecek ama lastik bilyalarına baktınız mı? Nasıl bir titreşim bilmiyorum yaşadığınız ama bilyadan kaynaklanan saçma bir titreşim yaşamıştım eski bir aracımda.

Bilya-Porya eğrili yapıyormuş onu nette okudum abi, ama henüz baktırma sansım olmadı ona.

80'de başlıyor demedin mi? Tamam işte balans sorunu. 130-140'tan sonra da kesiliyordur o titreme.

anlatamadım :D evet 70 80 arasında başlıyor ama her 70 80 de yapmıyor haftada 150 km yapıyorsam sadece 1 kere yapıyor mesela normal stabil giderken birden titreme başlıyor. hızı düşürünce kesiyor. servis tork konvertörden de süphelendi, vitesi küçültürsem geçer mi dedim geçer dedi yaptığı esnada hızlanıyorum vitesi büyütüp küçültüyorum yine yapıyor :D

B-Devi
05-05-2021, 09:54
Oo ben yanlış anlamışım. Ama o zaman sorun çok daha net :) arkadaşların dediği gibi bilya porya bijon :)

ghibli06
05-05-2021, 10:44
olur da hiç bir şey çıkmazsa yavru şanzımana da bakın...

Hondafatih
05-05-2021, 11:57
araç kaç model? bizde 2014 model 3.0 var uzun yolda bariz titreme mevcuttu biz bilye rot ayarı fren diskleri vs değiştik sorun çözdük

Mert Safa
05-05-2021, 14:34
olur da hiç bir şey çıkmazsa yavru şanzımana da bakın...

önemli bir detay, teşekkürler abi.

araç kaç model? bizde 2014 model 3.0 var uzun yolda bariz titreme mevcuttu biz bilye rot ayarı fren diskleri vs değiştik sorun çözdük

2006 abi, iş oraya gidecek mi bilmiyorum salıncak ve amortisörden başlayıp sırayla gidicem ama yapmayana kadar :D

ermanozzy
07-05-2021, 11:49

Eger alt takimlar vs gibi teknik bir sikinti yoksa arkadasin dedigi gibi lastiklerden bazilarinda sikinti olabilir. Onceki aracima sifir lastik almistim. Lastiklere 2 ayda 3 defa balans yaptirmama ragmen balans tutmuyordu. Meger sorun lastiklere taban atlamasi olmasiymis. Sizin durumunuzda ya lastikler cok eski oldugu icin balans tutmuyor ya da onceki sahibi atlama sorununa ragmen hava basinclari biraz dusurerek idareten kullanmis olabilir. Lastik basinclari birkac bar dusurup oyle kullanmayi deneyin. Eger sorun azalir ya da ortadan kalkarsa sikinti lastiktedir. (Lastikcinin bana tavsiyesi boyle olmustu :)