PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Prothos Susuz Motor Temizleyici Incelemesi

imprezaWRC
12-05-2021, 13:02
Bu hafta ne yapsam ne etsem diye düşünürken aklıma motor temizliği yapmak geldi. Güvendiğim ve daha önce kullandığım Arexons markasını almayı düşünüyordum baktım Arexons'un distribütörü n11'deki mağazasında sattığı Prothos markasında kampanya yapmış 4'lü set ile yanına Arexons wax satın aldım. Prothos markasındaki hızlı cilanın üretim yeri Türkiye diye yazılmış. Ancak susuz motor temizleyicinin üretim yeri için İtalya yazılmış. 1-2 farklılık dışında ürünün kokusu da dahil Arexons'un susuz motor temizleyicisine çok benzettim. Belki lastik markalarının yaptığı gibi bir tık uyguna satmak için böyle bir yöntem yapmış olabilirler ama emin değilim, doğrulayamadım. Eskiden Arexons'da çalışanlardan bilgi temin edebiliyordum ancak bu marka için bilgi temin edemedim.
Her neyse, ürünün pH değeri 12 olarak ölçtüm. Hassas ölçüm ile belki 12-13 arası çıkabilir. Ki, Arexons motor temizleyicinin pH değeri 12,5. Ama dediğim gibi kimyasallarda da ve renkte 1-2 farklılık var. (şişenin arkasında yazılanlar ile arexons'un msds'nde yer alan bilgileri karşılaştırınca bu kanaate vardım )
Birebir aynı osla ne sakıncası var ki. Benim açımdan fark yok zira prothos daha uygun fiyat ile satılıyor.

Ben su kullanarak motor temizlemeyi sevmiyorum. Kafamda deli sorular dönüp dolaşıyor. Bu şekilde sanki daha güvenli gibime geliyor. Ama neticede bir hayli bazik bir ürün kullanmış oldum. Şişenin arkasında ürünü sıkın ve 5dk bekleyin diyor ama o kadar beklemenin hiç gereği ve anlamı yok. Zira ürün hemen etki ediyor. Elimin ulaştığı yerleri bez ile temizledim. Toplamda 1 saatimi aldı. Görüntü benim için yeterli olduğundan daha da derinlemesine uğraşmadım. Birde affedersiniz sabahın köründe kalktım. Çünkü gün içerisinde garaja girip çıkanlar olabiliyor. Bende bu durumdan hem rahatsız oluyorum hem de gerim gerim geriliyorum.

Ürün güzel iş yaptı. Toplamda 2 bezin canına okudum. Hele bir tanesi epey kirlendi, temizleyemez isem çöpe atacağım veya Subaru'nun motorunda kullanır öyle çöpe atarım. Gerçi, aklımda bir fikir var. Motor temizleyiciyi beze sıkıp su altında duruladıktan sonra sirkeli suda biraz bekletip öyle yıkayacağım

Amma uzattın, altı üstü motor temizledin. Ha bu arada, garajın ışığı iyi olmasına rağmen video için biraz yetersiz kalmış, biraz grenler oluşmuş

Ürünün videosu aşağıda :)
Prothos Susuz Motor Temizleyici - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=8UZC3MxBTbQ)

https://www.youtube.com/watch?v=8UZC3MxBTbQ

DOHC
12-05-2021, 13:57
Yunan temizlik tanrısı ismi gibi marka ismi mübarek :)

imprezaWRC
12-05-2021, 13:59
Yunan temizlik tanrısı ismi gibi marka ismi mübarek :)

Hahahaaa hass ulan hiç aklıma gelmemişti :D :D :D

CenkB
12-05-2021, 16:51
Motorda elinizin ulaşabileceği her parçada kullandınız mı? Yoksa kullanmayın diyebileceğiniz yer var mı?
Güzel iş görüyor gibi duruyor.

imprezaWRC
12-05-2021, 16:57
Motorda elinizin ulaşabileceği her parçada kullandınız mı? Yoksa kullanmayın diyebileceğiniz yer var mı?
Güzel iş görüyor gibi duruyor.

Çok pütürlü 1 parça vardı o yüzeyde bez takılınca uğraşmadım. Birde motor ısı yalıtım parçasına ne olur ne olmaz diye uygulamadım. (aluminyum folyo gibi birşeyle kaplı bir parçaydı.)

CenkB
12-05-2021, 17:00
Yanıtınız için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık tertemiz yapmış.

imprezaWRC
12-05-2021, 17:08
Yanıtınız için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık tertemiz yapmış.

Rica ve teşekkür ederim :)
Ben motora su tutmayı sevmiyorum. Bir sefer Arexons'un boyalı ve boyasız parçalar için yapılmış susuz temizlik ürününü de motorda kullanmıştım o da fena iş çıkarmamıştı. Elimin zor girdiği yerlere beze sıkıp temizlik yaptım; böylelikle ürünün gözle görülmeyen yerde kuruyup kalmasını ve olası bir zarar vermesinin de önüne geçmiş oldum :)
Bu ürünü davlumbaz ve alt temizliğinde de kullanabilirim diye düşünüyorum. Gerçi o zaman sarfiyat çok artar ama en azından davlumbaz ve alt kısım tertemiz olur düşüncesindeyim. Şu yasaklar bitse de bu fikirlerimi de hayata geçirebilsem :)

Desteğin için teşekkür ederim :)

marikan
12-05-2021, 21:44
Würth motor temizleyici aldıktan bir gün sonra yayınladınız videoyu. Önce denk gelseydim bunu alıp denemek isterdim.
Würth kullandınız mı? Kıyas yapabilir misiniz?

imprezaWRC
12-05-2021, 22:05
Würth motor temizleyici aldıktan bir gün sonra yayınladınız videoyu. Önce denk gelseydim bunu alıp denemek isterdim.
Würth kullandınız mı? Kıyas yapabilir misiniz?

Würth kullanmadım :(

MertSerhanÖ.
12-05-2021, 22:08
abi eline sağlık öncelikle:) Benimde motorum berbat durumda,ilaç gibi geldi bu video.Daha önce bi aracımda wurth kullanmıştım baya memnun kalmıştım ama parlattığı için bi süre sonra çok hafif toz çekmişti.. Bunu bir denemek istiyorum.Ürünü kullandıktan sonra da bildiğim kadarıyla 1-2 saat yine aracı çalıştırmıyoruz dimi doğru hatırlıyorum?Bir de full kuru bezle mi uygulamamız lazım yoksa nemli bezle falanda olur mu?

imprezaWRC
12-05-2021, 22:53
abi eline sağlık öncelikle:) Benimde motorum berbat durumda,ilaç gibi geldi bu video.Daha önce bi aracımda wurth kullanmıştım baya memnun kalmıştım ama parlattığı için bi süre sonra çok hafif toz çekmişti.. Bunu bir denemek istiyorum.Ürünü kullandıktan sonra da bildiğim kadarıyla 1-2 saat yine aracı çalıştırmıyoruz dimi doğru hatırlıyorum?Bir de full kuru bezle mi uygulamamız lazım yoksa nemli bezle falanda olur mu?

Sağolasın :)
Ben kuru bez ile uyguladım, geride iz, kalıntı...vs kalmadı. Bu şekilde uygulama yapınca kurumasını bekleyecek bir durum söz konusu olmuyor ama herşey garanti olsun istersen temizlik sonrası 1 saat motoru çalıştırmazsın :)

bilalMW
13-05-2021, 00:14
Prothos Arac Bakım Seti Kampanya Paketi 4 Urun Fiyatları ve Ozellikleri (https://urun.n11.com/set-urunler/prothos-arac-bakim-seti-kampanya-paketi-4-urun-P490096416) bundan aldın galiba abi. diğer ürünleride test edebildinmi değecek bir paket midir ? :)

imprezaWRC
13-05-2021, 11:47
Prothos Arac Bakım Seti Kampanya Paketi 4 Urun Fiyatları ve Ozellikleri (https://urun.n11.com/set-urunler/prothos-arac-bakim-seti-kampanya-paketi-4-urun-P490096416) bundan aldın galiba abi. diğer ürünleride test edebildinmi değecek bir paket midir ? :)

Ya baktım bir tane susuz motor temizleyici 50 TL, bari bir 50 TL daha vereyim toplamda 4 ürün alayım dedim ve evet o seti aldım :)
***** evde olunca jant temizleyiciyi henüz kullanmadım. Araç içi temizleyiciyi de paspaslarda kullanmaya niyetlendim. Zira otomobilin içinde ağır kirli bir kısım gözüme takılmadı :(
Dün merakımdan hızlı cilayı oğlanın eski pedallı plastik otomobilinde kullandım. Fotoğrafını çekmedim ama boncuklanma hoşuma gitti. Ürünü ıslak yüzeyde de kullandım. Yani, 2 şekilde de kullanılabiliyor. İster kuru yüzeye sıkıp hemen siliyorsun istersen de ıslak yüzeye sıkıp hemen siliyorsun boncuklanma da fark göremedim. Şu yasaklar bitsin, sürüyle ürün aldım zaten yoksa onlar bana ben onlara bakıp bakıp duracağım.