Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonunda Kermit geldi R60 Mini Countryman S ALL 4
IbizaFR150
26-05-2021, 11:26
https://i.hizliresim.com/nchgw94.jpeg (https://www.hizliresim.com/nchgw94)
Herkese selamlar,
Beraber 7 yıl geçirdiğim 1.4 tsi Ibiza Fr’dan sonra uzun zamandır kovaladığım yeşil Mini Countryman 4x4 S ALL modeline kavuştum. Özellikle tatil vakitlerinde gezilerde bozuk köy yollarına, karlı tırmanışlara girip çıkmak için aldım. Yüzümü kara çıkartmaz umarım.
Biraz da bu video gaza getirdi :
https://youtu.be/UlgdEqQk3TI
42.000 km’de , 2017 trafiğe çıkışlı , yetkili servis bakımlı bir araç. En az 5 yıl civarı kullanacağımı düşünüyorum. Arabanın biraz kozmetik bakıma ihtiyacı var. Şeritler deforme olmuş, detaylı iç temizlik,pasta-cila ve boya koruma işlemlerini yaptırmayı düşünüyorum.
Tam çözemediğim bir konu var , bu araçlarda periyodik bakım belli bir km veya 1 yıl dolunca yapılmıyor mu? Bir servis yetkilisi aracın servis zamanı geldiğinde uyarı vereceğini belirttiği için sormak istedim. Belki yoğunluktan başından savmıştır, bilemiyorum.
Bir de Vites D konumundayken manuele akmadıkça kaçıncı viteste olduğunu göstermiyor gibi bir durum var veya ben bulamadım.
hayırlı olsun keyifli araçtır, bende manueli vardı bayaa kullandım piste de çıktım dağa da gittim araziye de girdim çok sert denemedikçe hepsinde keyif alarak kullandım gerçekten.
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/222119-mini_cooper_cm_all4_gta.html
km ya da yıl doğru dediğiniz gibi, minilerde servis zamanını takip edip uyarı çıkaran sistem mevcut. ancak yeni aldığnız araçta kafanızın rahat olması için bi tur bakım yaptırmanız iyi olacaktır.
IbizaFR150
26-05-2021, 12:33
hayırlı olsun keyifli araçtır, bende manueli vardı bayaa kullandım piste de çıktım dağa da gittim araziye de girdim çok sert denemedikçe hepsinde keyif alarak kullandım gerçekten.
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/222119-mini_cooper_cm_all4_gta.html
km ya da yıl doğru dediğiniz gibi, minilerde servis zamanını takip edip uyarı çıkaran sistem mevcut. ancak yeni aldığnız araçta kafanızın rahat olması için bi tur bakım yaptırmanız iyi olacaktır.
Evet konunuzu bulmuştum araştırırken. Yapılanlarla özgün olan araç daha da iyi bir hal almış. Yorumlarda birkaç
Kere “sert araç” denildiğini görmüştüm, sertliği nasıl yorumlamak lazım bilemiyorum ama tümseklerden geçerken bayaa puf puf diye geçiyor araç. Ibiza FR’dan sonra bana uçan halı gibi geldi açıkçası.
muratburunce
26-05-2021, 12:33
hayırlı olsun kazasız belasız hem atik sportif hemde arazi için 4x4 tadından yenmez
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın. aynı aracı aynı renk ve model olarak 20k kullandım. konfor sert evet ama ibizadan sonra sert gelmez bendede polo gt varken kullanıyorduk. yakıtı istanbulda 10-11'di.
d konumunda sadece d yazıyor. manuel kullanırken yazıyor sadece. tek sıkıntısı demiyelimde eksi noktası şanzımanı bence zaten zf8 olsaydı baya keyifli olurdu.
BerkeYavuz
26-05-2021, 13:12
Hayırlı, uğurlu olsun. Kazasız, belasız keyifle binersiniz inşallah. :)
Vay, renk menk çok güzelmiş maşallah... Önden efsane duruyor. Zamanında alamadık gitti, 500x'e kısmetmiş :) Yenisi böyle güzel değil...
Güle güle kullan kazasız belasız.
CüneytIşıkkent
26-05-2021, 15:18
Renk çok hoşuma gitti maşallah kazasız belasız kullanın.
ozan gülle
26-05-2021, 17:37
Kazasız belasız renk muhteşem. ilk 4 çeker tecrübemi C200 4 matic ile yaşadım mükemmel yol tutuyor virajlara girip çıkması sanki rayların üzerinde gidiyormuşsun gibi geliyor bu arada mutlaka daha iyi yol tutan 4 çekerler vardır C200'e binmeye başladıktan sonra 4 çekere iyice ilgi duymaya başladım hanım için bakmıştık bi ara gidip teste ettim çok keyifli araç biraz sertliği dışında gerçi cooper s var şuan kullandığımız oda oldukça sert fakat sonra bütçe yetmedi hala aklımda olan araçlardan özelliklede bu rengi
IbizaFR150
26-05-2021, 17:59
Vay, renk menk çok güzelmiş maşallah... Önden efsane duruyor. Zamanında alamadık gitti, 500x'e kısmetmiş :) Yenisi böyle güzel değil...
Güle güle kullan kazasız belasız.
Bundan önceki aracım buzdolabı spec bembeyazdı. Metalik ve yeşil olacak diye tutturdum açıkçası. Aslında siyah jantlardan pek hoşlanmıyorum ama tavan ve diğer detaylar da siyah olunca bir bütünlük oluyor, rahatsız etmedi diyebilirim. Biraz bakımlarını yaptıktan sonra güzel fotolarını çekip eklerim başlığa.
Yenisi minilikten çıkmış bence. Hem uzamış hem genişlemiş, 4x4 olsa da 3 silindir 135hp motor çok cezbedici gelmedi. Direksiyondan f1 vites olayını da göremedim yenisinde. Bu özellikler olan yeni jcw 2.eli 750k...
Kullanıcı adını paldır küldür almıştım değişmiyor da galiba :) Çok da dert değil, ibiza fr bana güzel sürüşler yaşattı sağlık olsun.
IbizaFR150
26-05-2021, 18:03
Kazasız belasız renk muhteşem. ilk 4 çeker tecrübemi C200 4 matic ile yaşadım mükemmel yol tutuyor virajlara girip çıkması sanki rayların üzerinde gidiyormuşsun gibi geliyor bu arada mutlaka daha iyi yol tutan 4 çekerler vardır C200'e binmeye başladıktan sonra 4 çekere iyice ilgi duymaya başladım hanım için bakmıştık bi ara gidip teste ettim çok keyifli araç biraz sertliği dışında gerçi cooper s var şuan kullandığımız oda oldukça sert fakat sonra bütçe yetmedi hala aklımda olan araçlardan özelliklede bu rengi
Benim 4x4 merakım da arkadaşımın beni evden alıp bakkala gider gibi Bolu dağına zincirsiz, kayıp takılmadan çıkardığı eski bir Mercedes ML ile başladı. O gün bugün countryman diye sayıklıyordum açıkçası.
Hayırlı olsun çok güzel araç
Bakım periyodu BMWdeki gibiyse, 1 yıl veya araç ne zaman derse
12000 de olabilir 8000 de olabilir kullanım stiline göre
Hayırlı olsun.
Satıp pişman olduğum tek aracım diyebilirim.
Komple orjinal Miltek vardı bende.
Sport modda o patırdamalar. Anlayamasınız :)
Ne giderdi. Stage 1 yazılım vardı.
Lastikler çok önemli. Lastikten dolayı küçük hızlarda kaymışlığım var.
IbizaFR150
31-05-2021, 12:55
Bu araç için jcw direksiyon, ızgaraya eklenecek sis farları gibi aksesuar ve yedek parçaları nereden bulabiliriz?
gokhan g.
31-05-2021, 22:49
Rengi çok güzelmiş kazasız belasız kullanın. Bu araba varken buzdolabı rengi tiguan alanları anlayamıyorum
Sti_Ozan
04-06-2021, 08:23
Kazasız belasız,bu rengi minilere çok yakıştırıyorum. 1-2 ufak dokunuşla hızlanma konusunda da üzmez bence her şeyden biraz biraz var arabada :)
Güzel renk güzel araç hayırlı olsun. 5 sene 60.000km dir kullanıyoruz 0 almıştık klasik termostat sorunu dışında bir sorun çıkarmadı çok şükür. -25 derecede kartalkayaya çıkmışlığım var çok keyifli ve kabiliyetli bir araç.
Bu araç için jcw direksiyon, ızgaraya eklenecek sis farları gibi aksesuar ve yedek parçaları nereden bulabiliriz?
Minauto İstanbul
IbizaFR150
06-07-2021, 22:40
Selamlar herkese, araç üzerinde kozmetik değişiklikler yapmaya başladım. Önce çok beğenmediğim piano black jantlar yerine metal çerçeveli,çift renk tasarımlı orijinal Countryman jantları takas yoluyla alıp,üzerine bijon kilitleri ekledim.
Brandayı takıp çıkarırken antenin tel kısmı kırıldı ama kalan gövde hem daha iyi görünüyor hem de fonksiyonunda bir azalma dikkatimi çekmedi. Şimdi iç kısım,plastikler,boya,şerit sökümü,motor temizliği gibi işlemler yapılıyor. Sonraki planım direksiyon arkasındaki devir göstergesine monte yağ ve hararet göstergeleri eklemeyi düşünüyorum.
https://i.hizliresim.com/la0gb07.jpeg (https://www.hizliresim.com/la0gb07)
IbizaFR150
08-07-2021, 08:49
Aracı temizlettik parlattık ama İstanbul’a İngiltere havası çöktü...
2-3 hafta önce İzmir’e uzun yolda test etme şansım oldu. Anladığım kadarıyla aracı uzun yolda da sport modunda kullanmak tüketim açısından daha mantıklı. Gaz tepkisi arttığından gaza daha az basınca daha az yakıyor. Sportta 3000dd civarında yakaladığım tüketim değerlerini D modda yakalayamadım (D mod 2500dd). Depo da 45 lt olunca biraz yakıt stresi olabiliyor.
Özetle çok ekonomik bir araç değil (9-10lt/100km ortalamalara şaşmamak lazım) , eski aracıma göre %50 daha fazla yakıyor ama senede 2 kere uzun yol yapıp haftada 100km gidecekken de stress yapmama gerek olmadığını düşünüyorum.
Dün minauto’ya gidip hararet vb analog göstergeler için fiyat almak istedim ama ellerinde olmadığı için sonuç alamadık.
Diğer alternatifler üçin önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
yakıtı ağırlık, otomatik vites oluşu 4 çeker sebebiyle az değil ama bence çok da değil. uzun yolda sport avantaj sağlıyor. bendeki CM manuel idi tempolu uzun yollarda 8-8,5lt bandında seyahat ediyordum. getirisi ve keyfi yanında yakıt benim için çok göze batmıyordu :)
mini gruplarında mutlaka gösterge satan vardır, güvenilir kullanıcılardan satın alabilirsiniz.
Aracı temizlettik parlattık ama İstanbul’a İngiltere havası çöktü...
2-3 hafta önce İzmir’e uzun yolda test etme şansım oldu. Anladığım kadarıyla aracı uzun yolda da sport modunda kullanmak tüketim açısından daha mantıklı. Gaz tepkisi arttığından gaza daha az basınca daha az yakıyor. Sportta 3000dd civarında yakaladığım tüketim değerlerini D modda yakalayamadım (D mod 2500dd). Depo da 45 lt olunca biraz yakıt stresi olabiliyor.
Özetle çok ekonomik bir araç değil (9-10lt/100km ortalamalara şaşmamak lazım) , eski aracıma göre %50 daha fazla yakıyor ama senede 2 kere uzun yol yapıp haftada 100km gidecekken de stress yapmama gerek olmadığını düşünüyorum.
Dün minauto’ya gidip hararet vb analog göstergeler için fiyat almak istedim ama ellerinde olmadığı için sonuç alamadık.
Diğer alternatifler üçin önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Az yakmaya çok meyilli bir araç değil yani belli bi seviyenin altına çekmek çok güç çok kasmamakta yarar var keyfini çıkarın
Ben Antalyadan jcw ile 7.9 ortalama ile geldim çok dikkat te etmedim normal sınırlarda geldim işte ama atıyorum muazzam dikkat te etsem çok altına düşmeyeceği kesindi
Ortalama 9-10 lt ler awd benzinli herhangi bir araç içinde çok garip değil bu araç içinde çok sayılacak bi tüketim değil
Güle güle kullanın..
Kazasız belasız.
IbizaFR150
15-08-2021, 11:54
https://i.hizliresim.com/sytfshu.jpeg (https://www.hizliresim.com/sytfshu)
Bu ara haftasonları İstanbul’a yakın bakir yerleri keşfe çıkmaya başladım. İlk izlenimler bozuk arazide dikkatli olmak kaydıyla gayet yeterli. 4x4 olayını kışın şehir içinde tecrübe ettikten sonra göreceğiz gibime geliyor.
IbizaFR150
26-07-2022, 21:17
Şöyle bir lift kit ile biraz yükseltip hafif arazi lastiği takıp biraz dağ bayır gezmek istiyor insan ama lastikler pahalı, saklama sıkıntısı da var. Aslında çok yönlü bir araba, sınıfında benzer özelliklerde araç fazla bulunmuyor. Ama insanlar da pek bilmiyor, mini olarak hep r53,r56 ve yeniler biliniyor, suv boyutlarında ve 4x4 olduğunun çoğu kişi farkında değil.
Şöyle bir lift kit ile biraz yükseltip hafif arazi lastiği takıp biraz dağ bayır gezmek istiyor insan ama lastikler pahalı, saklama sıkıntısı da var. Aslında çok yönlü bir araba, sınıfında benzer özelliklerde araç fazla bulunmuyor. Ama insanlar da pek bilmiyor, mini olarak hep r53,r56 ve yeniler biliniyor, suv boyutlarında ve 4x4 olduğunun çoğu kişi farkında değil.
Hep hayalimde vardır, daha önce r60 all4 vardı bende de.
Coil ile arada yükseltip bf lastiklerle araziye girmek, :)