Orijinalini görmek için tıklayınız : Fotoğrafçı Arkadaşlara Sesleniyorum :))
HondatugraL
25-06-2021, 15:15
Az önce Nikon D90 ile satıcağım parçaların çekimini yapıyordum. 3 parça çektim makineyi yatağa koydum diğer parçayı aldım geldim çekicem Err hatası veriyor. Çekim modunu vizör yerine kameranın ekranına bakarak yapıyordum şuan ne ekranda görüntü var ne vizörde. Çekmek için denklanşöre yarım basınca da minik ve kısa süreli inleme sesi geliyor sonra kesiliyor sanki içinde boşa dönen bir motor var gibisinden. 50mm ve 70-300 lensle denedim gene aynı hiç lens takmadım gene aynı. Bize kabaran bir şey mi var :D
AhmetKadir
25-06-2021, 15:17
Makine ya seninim ya kara topragin demek istemis sanirim :)
Grimlord
25-06-2021, 15:23
BEnim D40ta da aynısı olmuştu, ancak auto focus motoru bozulmuştu. Normal çekim yapıyordu ama zoom manuel çalışıyordu, takıp çıkarırken tam oturmuyor olabilir lens yuvasına?
imprezaWRC
25-06-2021, 15:28
Az önce Nikon D90 ile satıcağım parçaların çekimini yapıyordum. 3 parça çektim makineyi yatağa koydum diğer parçayı aldım geldim çekicem Err hatası veriyor. Çekim modunu vizör yerine kameranın ekranına bakarak yapıyordum şuan ne ekranda görüntü var ne vizörde. Çekmek için denklanşöre yarım basınca da minik ve kısa süreli inleme sesi geliyor sonra kesiliyor sanki içinde boşa dönen bir motor var gibisinden. 50mm ve 70-300 lensle denedim gene aynı hiç lens takmadım gene aynı. Bize kabaran bir şey mi var :D
Önce makinayı kapat ve pilini çıkar sonra da lens'i çıkart. Lens ve body üzerindeki kontak pinlerini kuru bir bezle güzelce siliver. Düzelmezse sana kabaran şeyler olabilir :(
HondatugraL
25-06-2021, 16:29
BEnim D40ta da aynısı olmuştu, ancak auto focus motoru bozulmuştu. Normal çekim yapıyordu ama zoom manuel çalışıyordu, takıp çıkarırken tam oturmuyor olabilir lens yuvasına?
Evet o da geldi başıma motora toz sıkışmış dediydi tamirci yaptıydı komik bir rakama. Ama şuan netlemenin ötesinde alet hiç çekim yapmıyor ve vizörden cihaz kapalıyken bile görüntü göremiyorum.
Önce makinayı kapat ve pilini çıkar sonra da lens'i çıkart. Lens ve body üzerindeki kontak pinlerini kuru bir bezle güzelce siliver. Düzelmezse sana kabaran şeyler olabilir :(
Ooo polisajladım ben onları temizleye temizleye :D Benim vizörde görüntü yok şuan normade cihazı kapatınca vizörden gene görmem lazım ama kapkara bence perde takılı kaldı ama hadi hayırlısı :D
Benim D90 imda baya uzun suredir bu durumda. Yillar oldu bu yuzden kullanmiyorum bi kenarda duruyor.
Grimlord
25-06-2021, 18:04
Benim D90 imda baya uzun suredir bu durumda. Yillar oldu bu yuzden kullanmiyorum bi kenarda duruyor.
2 sene önce 50 liraya tamir ettirmiştim, cuzzi rakama çözebilirsiniz bence. Hala sağlam makineler :)
imprezaWRC
25-06-2021, 18:50
Evet o da geldi başıma motora toz sıkışmış dediydi tamirci yaptıydı komik bir rakama. Ama şuan netlemenin ötesinde alet hiç çekim yapmıyor ve vizörden cihaz kapalıyken bile görüntü göremiyorum.
Ooo polisajladım ben onları temizleye temizleye :D Benim vizörde görüntü yok şuan normade cihazı kapatınca vizörden gene görmem lazım ama kapkara bence perde takılı kaldı ama hadi hayırlısı :D
Hımm, o zaman sana 3 vakte kadar minimum 50 TL kabarmış gibi gözüküyor. :( Yazılım güncellemesi var mı? Belki güncelleme ile de düzelebilir. Makinayı düşürmedikten sonra durduk yere ben yokum demesi çok ilginç. Deklanşörden aşağıya yağ ve kir birikmesi olmuş olabilir.
İllaki google'da aratmışsındır ama belki birebir aynı şeyi yaşayan birileri forumlara ve youtube'a çözümü yazmıştır. Servise gözükmeden önce her platforma bakmanı öneririm.
Umarım basit birşeydir. Ulan durduk yere bana dert oldu şimdi iyi mi :(
imprezaWRC
25-06-2021, 19:02
Senin ayna sıkışıp kalmış olmasın ?
https://www.youtube.com/watch?v=jyqBigSBEYU
https://www.youtube.com/watch?v=0OkwSwXvQZ0
HondatugraL
25-06-2021, 19:20
Senin ayna sıkışıp kalmış olmasın ?
https://www.youtube.com/watch?v=0OkwSwXvQZ0
Aha tam olarak bu benim makine videonun ilk baştaki şeklinde duruyor perdesi şuan düğmeye yarım basınca da bu motorun sesi geliyor kısa süreli o kadar. Ben ayıktım zaten kesin dişliye bir şey oldu diye de bize kabardı galiba :D
Pili tekrardan şarj edip deneyin eğer olmuyorsa muhtemelen perde mekanizması sıkışık durumda kalmıştır , bence işini bilen bir yerde baktırın kendiniz uğraşırsanız masraf daha da katlanabilir.
imprezaWRC
26-06-2021, 11:14
Aha tam olarak bu benim makine videonun ilk baştaki şeklinde duruyor perdesi şuan düğmeye yarım basınca da bu motorun sesi geliyor kısa süreli o kadar. Ben ayıktım zaten kesin dişliye bir şey oldu diye de bize kabardı galiba :D
Geçmiş olsun, umarım parça pahalı değildir ve stoklarda vardır.
Antalya'da yetkili servis yokmuş :(
HondatugraL
27-06-2021, 00:32
Geçmiş olsun, umarım parça pahalı değildir ve stoklarda vardır.
Antalya'da yetkili servis yokmuş :(
haydaaaa :(