Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Enjektör Revizyonu Hk.

marikan
01-07-2021, 10:34
Araç 1.9 TDI AVF.
Enjektör revizyonu yaptırmak istiyorum. Rölantide biraz aralıklı titreme var.
VCDS’de kontrol ettiğimde 1. ve 3. enjektör sapmaları -1 civarlarında. Yüke bindikçe -1.5 filan çıkıyor. Diğer iki enjektörümde aksine çok iyi görünüyor. Neredeyse yok denecek kadar az sapmasız
İşeme gibi durumlardan korktuğumdan riske girmeden revizyon yaptırmak istiyorum.
PD enjektörler için tamir takımı bulunuyormuş.
Bu konuda tavsiye edeceğiniz nedir?
Dikkat edilmesi gereken şeyler? Veya kime yaptırmalı?

EREN34
01-07-2021, 10:59
Kadosan sanayide Teknik Dizel var. Bosch Diesel Service. Burası çoğu markanın yetkili servislerine enjektör revizyon işi yapıyorlar.

marikan
01-07-2021, 12:36
Teşekkür ederim. Yer sorarken eksik sormuşum aslında. Bazıları Bosch Car servislerde yaptırmanın daha iyi olduğunu söylerken bazıları bosch car servisleri tavsiye etmemiş anlayamadım.
Kayseri’de yer tavsiyesi gelirse doğrudan gidebilirim. Ya da şehir dışında çok övülen bir yer olursa söküp gönderebilirim belki.

EREN34
01-07-2021, 13:40
Teşekkür ederim. Yer sorarken eksik sormuşum aslında. Bazıları Bosch Car servislerde yaptırmanın daha iyi olduğunu söylerken bazıları bosch car servisleri tavsiye etmemiş anlayamadım.
Kayseri’de yer tavsiyesi gelirse doğrudan gidebilirim. Ya da şehir dışında çok övülen bir yer olursa söküp gönderebilirim belki.

Benim şahsi görüşüm tamemen esnaflıkta ahlak, dürüstlük ve işçilik kalitesi. Tabelanın önemi yok.
Eski aracımda bu dediğimi kanıtlayacak bir tecrübem de oldu malesef.

Eyüp
01-07-2021, 15:34
Kayseri'de Teknik Dizel'e götürebilirsiniz , yardımcı olurlar

marikan
01-07-2021, 15:47
Kayseri'de Teknik Dizel'e götürebilirsiniz , yardımcı olurlar

Fırsat bulduğumda uğrayacağım. Kafama yatarsa revizyon yaptıracağım. Teşekkür ederim.

marikan
01-07-2021, 21:44
Tekrar konu açmadan buradan devam edeyim;
Aracımda turbo değişiminden sonra bir gariplik var, ben enjektöre bağladım ama yine de kafamı kurcalıyor.
- Araçta bazen rölantide devir düşüyor. Vites boşta iken yapmıyor. Aracı D veya R’ye alıyorum. Hareket etmek istediğimde rölanti 880 olması gerekirken 700 civarına düşüp araç titriyor. Bu esnada yoğun siyah duman atıyor. Aracın soğuk veya sıcak olması fark etmiyor. Peşpeşe trafik ışıklarında duruyorum, birinde yapıyor diğerlerinim hiç birinde yapmıyor mesela. Bu esnada klimayı kapatırsam rölanti düzeliyor. Sanki ecu’nun klimanın çalıştığından haberi yok da rölanti devrini ayarlayamıyor gibi. Veya aracı çalıştırıyorum normal, direksiyonu sağ sol yaptığımda oluyor.

- Aracın gidişinde hiç sıkıntı yok. Ancak yine bazen ilk kalkarken turbo lag oluşuyor gibi tepkisiz kalıp sonra bir anda fırlıyor. Bu da nadiren oluyor. Kafasına göre. Bir rutini yok.

- İkidir fark ediyorum, sabah ilk çalıştırmada ilk yoğun bir duman atıp kesiyor. Daha önce böyle bir durum yoktu.

- Turbo değişiminden beri ayağımı gazdan çekince ufaktan bir yığılma oluyor. Daha öncede vardı bu sorun ben egr’yi temizleyince baya baya azalmıştı. Turbo değişimi sırasında emme manifoldu da temizlendi. Ben iyice düzelir diye düşünürken arttı. Turbo mil kestiğinde yağ egzoZa doldu. Acaba araç egzoz tarafından rahat atamıyor mu? Bu sebeple motoru mu sıkıştırıyor? Yağın iyice yanıp bitmesi için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor sanırım.

- Bir de hayatımda ilk kez turbo değişimi sonrası ucuz mazot aldım. Bulunduğum yerde bir istasyon kapanıp Türkiye Petrolleri olarak tekrar açıldı ve açılışa özel diye 6,39’dan mazot satıyor. Ben TP’ye güvendim ama eski istasyondan kalan beklemiş ucuz mazotu mu satıyorlar acaba diyede sonradan içine kurt düştü. (Kapanmadan önce adı sanı belli olmayan bir markaya aitti ve ucuz mazot satardı.)

tolga_55
02-07-2021, 10:48
Tekrar konu açmadan buradan devam edeyim;
Aracımda turbo değişiminden sonra bir gariplik var, ben enjektöre bağladım ama yine de kafamı kurcalıyor.
- Araçta bazen rölantide devir düşüyor. Vites boşta iken yapmıyor. Aracı D veya R’ye alıyorum. Hareket etmek istediğimde rölanti 880 olması gerekirken 700 civarına düşüp araç titriyor. Bu esnada yoğun siyah duman atıyor. Aracın soğuk veya sıcak olması fark etmiyor. Peşpeşe trafik ışıklarında duruyorum, birinde yapıyor diğerlerinim hiç birinde yapmıyor mesela. Bu esnada klimayı kapatırsam rölanti düzeliyor. Sanki ecu’nun klimanın çalıştığından haberi yok da rölanti devrini ayarlayamıyor gibi. Veya aracı çalıştırıyorum normal, direksiyonu sağ sol yaptığımda oluyor.

- Aracın gidişinde hiç sıkıntı yok. Ancak yine bazen ilk kalkarken turbo lag oluşuyor gibi tepkisiz kalıp sonra bir anda fırlıyor. Bu da nadiren oluyor. Kafasına göre. Bir rutini yok.

- İkidir fark ediyorum, sabah ilk çalıştırmada ilk yoğun bir duman atıp kesiyor. Daha önce böyle bir durum yoktu.

- Turbo değişiminden beri ayağımı gazdan çekince ufaktan bir yığılma oluyor. Daha öncede vardı bu sorun ben egr’yi temizleyince baya baya azalmıştı. Turbo değişimi sırasında emme manifoldu da temizlendi. Ben iyice düzelir diye düşünürken arttı. Turbo mil kestiğinde yağ egzoZa doldu. Acaba araç egzoz tarafından rahat atamıyor mu? Bu sebeple motoru mu sıkıştırıyor? Yağın iyice yanıp bitmesi için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor sanırım.

- Bir de hayatımda ilk kez turbo değişimi sonrası ucuz mazot aldım. Bulunduğum yerde bir istasyon kapanıp Türkiye Petrolleri olarak tekrar açıldı ve açılışa özel diye 6,39’dan mazot satıyor. Ben TP’ye güvendim ama eski istasyondan kalan beklemiş ucuz mazotu mu satıyorlar acaba diyede sonradan içine kurt düştü. (Kapanmadan önce adı sanı belli olmayan bir markaya aitti ve ucuz mazot satardı.)

Basınç kaçağı olabilir. turbo emişine kapak ayarlayıp 2-3 bar hava basın. Manifold, hortum vs ses gelen yer var mı dinleyin.

VCDS den anlık verilere bakarak gecikmenin neyden kaynaklandığını da çözebilirsiniz.

marikan
02-07-2021, 11:14
Bugün sabah kullandım, ne ilk çalıştırmada duman var, ne gecikme var, ne titreme var. Hiç bir şey yok. Basıyorum cayır cayır gidiyor. Anlamadım ben de.
FISGauges ekranımdan verileri takip ediyorum. MAF normal, basınçlar normal. enjeksiyon normal.
Takibe devam, gelişme olursa yazarım.

Hüseyin
06-07-2021, 15:50
Enjektölerinizden eminseniz iyi bir enjekör ayarı ile bahsettiğiniz sorundan kurtulabilirsiniz

Kadyr
06-07-2021, 17:44
Zamanında 130 bine falan gelmişti araç ilk çalıştırmada hafif duman bırakıyordu bosch dizel servisinde oring değişimi olmuştu düzelmişti.