Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suv lastiği ne işe yarar?

AlwaysFast
16-07-2021, 09:48
Sportage aracım var. Üstünde orjinal olarak gelen Conti Sport Contact 5 Suv lastik vardı. Önler artık bittiği için geçen sene ebadı da değiştirip(orjinal 245/45/19 ben 235/50/19 taktım) Michelin Latitude Sport 3 çıkma lastik almıştım. Bu da yine Suv lastiği diye geçiyor.

Sorum şu; şu an Good year’da Eagle F1 assy 3 Suv modeli var ayrıca eagle f1 assy 5 var. Testlere baktığımda assy 5 modelini de Suv testine sokuyorlar ve çim, toprak, kum gayet iyi sonuçları var. Yine aynı şekilde std conti premium contact 6 da Suv testine giriyor daha vasat da olsa bir şekilde testi geçiyor. Şimdi ben Good year f1 assy 5 almayı düşünüyorum. Haftasonları da bol taşlı çakıllı ortama giriyorum. Mevcut lastiğimde de baya kopan parça var zaten. Acaba bu assy 5 beni üzer mi? Ve de Suv eki bir pazarlama mı? Öyle ise neden aynı lastiğin hem Suv serisi hem normal serisi var?

mirafiori
16-07-2021, 12:04
Hayır pazarlama değil... Dayanım, yük, zor koşullar için daha farklı kauçuk bileşenleri içerir ayrıca içerisindeki tel yapısı daha güçlüdür...
Mantık ticarilerdeki gibi nasıl yük taşıyan araca C grubu lastik takma mecburiyeti varsa koşullardan dolayı Suv dede durum aynı. Tabi devamlı şehir için kullanım ise sadece çok önemi yok..

KOSEREN
16-07-2021, 13:22
Yük endeksi önemli, 2.5 ton range için çok gerekli mesela suv sınıf lastik olması

AlwaysFast
16-07-2021, 14:55
Benim araç 1620 kilo ve orjinal lastiğin yük endeksi 98. Almak istediğim ebatta zaten 98,99,102 şeklinde genelde endeksler.

Kafamı karıştıran ise şu testler

Mesela bunda suv lastiği testi ve assy5 de var

2020 ViBilagare SUV Tyre Test - Tyre Reviews and Tests (https://www.tyrereviews.com/Article/2020-ViBilagare-SUV-Tyre-Test.htm)

Keza burada yine Suv lastiği testi denmiş çakıl çim vs dahi test edilmiş ama yine bildik lastikler

2019 SUV 4x4 Summer Tyre Test - Tyre Reviews and Tests (https://www.tyrereviews.com/Article/2019-SUV-4x4-Summer-Tyre-Test.htm)

berkaym
16-07-2021, 15:27
tiguan aracımızda 235/50/18 michelin pimacy4 kullanıyoruz kışlık içinde pilot alpin yada alpin olması lazım. sıkıntı yada problem olmadı bugüne kadar zaten kendi sitesindede bu lastikler var marka modele göre arayınca. suv yazan bir model almak şart değil bence yük endeksi önemli anladığım kadarıyla

Kadyr
16-07-2021, 16:04
Vito var iken c sınıfı kamyonet lastiği vardı. Yok muayeneden geçmez yok bilmem ne. Bizimki otomobildi. Yük endexi hesabı yaptım 102 xl mi ne normal lastik aldım hem ucuzdu hem konforlu. Yük endeksi ile iş çözülür bence

Falmor
16-07-2021, 18:01
265/70/17 Michelin Latitude Cross kullandım daha önce.Asfaltta çok başarılıydı ama taşlı orman yollarına pek dayanamadı.Tabanda yarılmalar meydana geldi.Şimdi daha önce de kullandığım BF Goodridge AT lere geçtim.Dayanıklı ve her koşulda optimum performansa sahip bir lastik.

CüneytIşıkkent
27-07-2021, 09:45
Touareg aracımda Pirelli Scorpion kullandım 4 mevsimlik modelini arazide ve karda güzel bir performans aldım fakat lastik çok çabuk yıprandı. Şuan 265/70/17 Bf Goodrich A/t kullanıyorum ve her koşulda inanılmaz derecede memnunum

darkred
28-07-2021, 09:00
Konuyu takipte kalayım benimde önümüzdeki ilkbaharda lastik ihtiyacım olacak. Tercihiniz netleşince yazar mısınız ?

XoR
28-07-2021, 10:11
tiguan aracımızda 235/50/18 michelin pimacy4 kullanıyoruz kışlık içinde pilot alpin yada alpin olması lazım. sıkıntı yada problem olmadı bugüne kadar zaten kendi sitesindede bu lastikler var marka modele göre arayınca. suv yazan bir model almak şart değil bence yük endeksi önemli anladığım kadarıyla

Bende aynı ebatta Michelin crossclimate suv kullanıyorum Tiguanda. Islakta çok iyi lastik ama kuru performansı bence başarısız.

Michelin CrossClimate SUV lastikleri - Michelin Turkiye (https://www.michelin.com.tr/auto/tyres/michelin-crossclimate-suv)

Schumi
28-07-2021, 10:23
Bende Peugeot 3008 de Michelin Latitude Sport 3 lastik kullanıyorum. SUV lastiği olan bu lastik yanlış bilmiyorsam Porsche MACAN üstünden geliyor. 235 55 19 ebatta ben kuru ve yağmurda çok memnunum. Çok ciddi yol tutuşu var. Ciddi zorluyorum aracı her fırsatta daha lastik yüzüstü bırakmadı. Ama hafif arazide bile denemedim hiç.