Orijinalini görmek için tıklayınız : Konya haftasonu gezisi tavsiye
onn_dear
16-09-2021, 10:26
merhaba,
Hafta sonu için 1 gece konaklamalı Konya yapmayı düşünüyorum gezi amaçlı.
Uygun 1 gece konaklanacak uygun fiyatlı 2-3 yıldız butik vs otel, gezilmesi/görülmesi gerek yerler ve yeme-içme (şunu yemeden dönme diyebileceğiniz) hakkında bilgi sahibi olan var mı?
Ben Kyoto Japon Parkı ve Tropikal Kelebek Bahçesi ne gitmeyi düşünüyorum.
teşekkürler
Orada okurken havzan diye bir yer vardı. Etli ekmeğini övüyorlardı. Öğrencilik tabi hiç gidemedim. :D
muratburunce
16-09-2021, 12:25
etli ekmek - bıçak arası tüm lokantalrada bulunur hemen hemen aynı kalitede hepsi çok merdiven altı dükkanlar olmadığı sürece tadı aynı olur
gezilecek yerler mevlanaya gidebilirsin, zafer meydanı, alaadin tepesi, kule avm'nin kulesine çıkabilrsin etrafı izlemek için, meram bağları çay içmek için ideal, 80 binde devri alem parkı, konya bilim merkezi
Ben konyalı arkadaş tavsiye ile cemo da yedim etli ekmeği çok beğendim. Esnafı genel olarak yardımsever
onn_dear
16-09-2021, 13:30
Teşekkürler gayet güzel bilgiler geliyor, konaklama için tavsiyesi olan temiz yer var mıdır?
Çocuk varsa Kelebek Vadisine gidebilirsiniz.
Konyada 1 gün geçirip ertesi gün Beyşehir e geçilebilir, Güzel bir gölü ve gezilecek ufak tefek yerleri var
etli ekmek - bıçak arası tüm lokantalrada bulunur hemen hemen aynı kalitede hepsi çok merdiven altı dükkanlar olmadığı sürece tadı aynı olur
gezilecek yerler mevlanaya gidebilirsin, zafer meydanı, alaadin tepesi, kule avm'nin kulesine çıkabilrsin etrafı izlemek için, meram bağları çay içmek için ideal, 80 binde devri alem parkı, konya bilim merkezi
bunlara ek olarak sille tarafına gidip güzel kahvaltı yapılabilir.Ecdat parkı gezilebilir.Yemek olarak yağlı somunu deneyin.tatlı olarak da saçarası. Şimdiden iyi eğlenceler
muratburunce
17-09-2021, 08:42
bunlara ek olarak sille tarafına gidip güzel kahvaltı yapılabilir.Ecdat parkı gezilebilir.Yemek olarak yağlı somunu deneyin.tatlı olarak da saçarası. Şimdiden iyi eğlenceler
birde unutmadan meşhur bamya çorbası :)
yigitblr
17-09-2021, 09:35
Tiritçi mithata kesinlikle uğrayın eğer bozmadılarsa çok iyi tirit yapıyordu
calamityeas
17-09-2021, 10:28
En güzel etliekmeği Seranede etliekmekte yersiniz sanayi arasında bir yer ama Vedat Milörün bile gidip orada yemişliği var.Silleyi de gitmeden gezmenizi öneririm.
onn_dear
17-09-2021, 14:09
herkese teşekkürler
bosporuss06
18-09-2021, 08:45
hacı sükrüde tandır yemeyide unutmayın...
Şehir merkezinde Hilton Garden Inn var, 4 yıldızlı ücretsiz kapalı otoparkı ve sabah kahvaltısı var. Mevlana tarafını da arabayı almadan yürüyerek yapabilirsiniz. Hasan Şendağlı yağ somonu salonu var, et yemeyen varsa yağ somonu diye güzel pide yapıyorlar gene otele yürüme mesafesinde.