PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 10CM hoparlör tavsiyesi (coax ve comp)

punto_multijet
24-09-2021, 15:50
Arkadaşlar 2021 F44 2 kasa gran coupe aracımda orjinal başlangıç ses sistemi var yani yok diyebiliriz.

Amacım öncelikli olarak anfi kullanmadan sesi kaliteli hale getirmek belki daha sonra amfi olayına girerim.

Ön kapı komponenetlk yerleri var arka kapılar mecburen coax olacak.

Araca direk uyan 4 marka arasında kaldım teknik özellikleri neredeyse aynı
FOCAL, MUSWAY, AUDISON ve ETON

Sizin tercihiniz hangisi olurdu?

turboman
25-09-2021, 20:42
Aslında 4 markada kaliteli ancak frekans tepkileri nedir o önemli. Atıyorum focal tiz ağırlıklı çalar, audioson mid ağırlıklı. Aslında orjinal sisteme bağlayacağınız için pek fark olmaz anfisiz olacağı için. Bence içinde ucuz olanını taktırın mevcut olandan iyi olacağı garantidir.

mikelazi
27-09-2021, 14:33
1 takım pionner ts-g1020f kullanıyorum.gayet iyi C1 için

onur_S
29-09-2021, 11:42
focal es100k kullaniyorum, memnunum. gladen dinledim o da guzeldi.
Morel hybrid 402, focal es100k ve gladen set ten biri pisman etmez ama amplifier yoksa calmayacaktir o kadar para vermeye degmez.
Amplifier takilmayacaksa focal in al tak bmw hoparloru nu kullanmak daha iyi olur. Kendiniz bile sokup takabilirsiniz, kapilari acmak basit.

Yarbay
29-09-2021, 14:50
focal es100k kullaniyorum, memnunum. gladen dinledim o da guzeldi.
Morel hybrid 402, focal es100k ve gladen set ten biri pisman etmez ama amplifier yoksa calmayacaktir o kadar para vermeye degmez.
Amplifier takilmayacaksa focal in al tak bmw hoparloru nu kullanmak daha iyi olur. Kendiniz bile sokup takabilirsiniz, kapilari acmak basit.

kendisine özelden yazdım yakın arkadaşımın elinde:

1) bmw tweeter yuvası (biliyorsunuz standardda yok yuva/ızgara yani almaya mecbursunuz)
2) Helix Match ön component takımı + adam akıllı Steg high end serisinin tweeterı/tizi
3) Helix Match arka Coax'lar
4) Helix Match 2 adet subwoofer
5) Helix Match PP62DSP hem dspli anfi,hem çok kanallı hemde en önemlisi diğer dspli anfilerin aksine D class değil AB class
6) Bmw plug n play soketi

bütün bunlara 5500tl dedi arkadaşımız artık gerisi kısmet :)

onur_S
29-09-2021, 21:14

1) bmw tweeter yuvası (biliyorsunuz standardda yok yuva/ızgara yani almaya mecbursunuz)
2) Helix Match ön component takımı + adam akıllı Steg high end serisinin tweeterı/tizi
5) Helix Match PP62DSP hem dspli anfi,hem çok kanallı hemde en önemlisi diğer dspli anfilerin aksine D class değil AB class

Fiyat guzelmis. Match de hazir ayar da varsa iyi olur, bende ap f 8.9 var aylar harcadim timing vb :)

punto_multijet
30-09-2021, 06:49

rakam süper ona lafım yok zaten. benim derdim anfi vs girerse işin içine garantide kıllatıp kıllatmayacakları kısmı

Yarbay
30-09-2021, 07:44
rakam süper ona lafım yok zaten. benim derdim anfi vs girerse işin içine garantide kıllatıp kıllatmayacakları kısmı

şöyle yapın, audiotech fischer (Brax,Helix ve Match'in üreticisi) sitesine bir girin ve lazım olan harness'a bakın : Audiotec Fischer (https://www.audiotec-fischer.de/en/matchdatabase/adapterIndex)

girip select manufacture'da bmw,sonra 2 series,sonra f44 diyeceksiniz, özetle size lazım olan kablo : MATCH PP-BMW 1.7RAM | Audiotec Fischer (https://www.audiotec-fischer.de/en/match/adaptors-harnesses/pp-bmw-1.7ram#technicaldata)

hemen hemen heryerde her ülkede 100 euro bandında: Match PP-BMW 1.7 RAM - Kabelbaum | BMW | Car specific | Hifi & Navigation | carfeature.de - Car Hifi Shop (https://www.carfeature.de/en/hifi-navigation/car-specific/bmw/23227/match-pp-bmw-1.7-ram-kabelbaum)

şimdi sizden ricam şunu yapabilirmisiniz: Berk Hifi yani türkiye Audio Fischer Distribütör sahibi Murat İleri'yi 0532 345 0606'dan arayıp
elinizdeki F44 Serisine ikinci bulmuş olduğunuz PP62DSP , match ön komponent,arka coaxial ve 2 adet koltuk altı sub uyarmı özellikle yukarıdaki kabloyuda alınca tamamen plug n play olurmu? dahası bmw'de servis'te yada garantide sorun olurmu onuda ona bir sorun.

açıkcası şahsen ben bizzat bu işe f30'da bunun abisi pp82dsp ile başladım 3 defa servise girdim 2 yıl bindim en ufak sorun yaşamadım ama siz yinede sorun emin olun sizi kandırmışım gibi olmasın.

olur derse bahsi geçen kabloyu alırsınız ve kafanız ultra rahat olur çünkü inanın bu ürünlerin tamamını sökmesi 3 saat alıyor onuda hani en son çare ciddi bir problem yaşadınız arabada'da ondan dolayı sökmek isterseniz diyorum.

Oznsrl
30-09-2021, 09:08
Konusunu görmüşken soriyim. Yeni aldığım araçta android multimedya var çok anlamam ama 4*45 çıkış gücü yazıyor clio 4 makyajlı güzel yalıtım yapmışlar orjinal dandik hoparlörleri bile iş görüyor ama tiz zayıf. 13 cm pioneer hoparlörler var onlardan taksam işimi görür mü acaba yada tiz yerleri boş teybe bağlıcak şekilde tweter tavsiyesi alabilirim

phantom
30-09-2021, 10:33
cennetliksin yarbayim :)

Yarbay
30-09-2021, 12:46
cennetliksin yarbayim :)

Abi sen nerdesin be ya :)
çok ama çok özellettin kendini.. umarım herşey yolundadır? halen los angelesdamısın döndünmü ?