Orijinalini görmek için tıklayınız : 2021 VW Jetta GLI DSG
Bayadir yoktum forumda, aile is guc derken kopup gitmisiz :) Bir selam vereyim dedim :heyoo:
Gundelik aracim (2009 Acura CSX) pert olunca yaklasik 2 ay once bunu aldim. Aslinda sifir Golf R istiyordum fakat ici aile icin cok dar. Esim duz vites kullanamadigi icin tercih edebilecegim alternatifler cok kisitliydi. Rengi Pure Gray olarak geciyor ama aslinda argo tabirle Nardo Gri :) Ozellikle bu rengi istedim ve yaklasik 1 ay teslimati bekledim, burada da sifir arac stoklari bitmis durumda.
Bunu en fazla stage 1 tune falan yaparim garantisi bitince (300 hp civari oluyor), onun disinda gundelik kullanacagim icin cok kurcalamam. Arada piste cikarim diye kalin arka viraj demiri ve piste uygun jant lastik kombinasyonu yaparim o kadar.
Aracin detaylarina gelirsek, aslinda mk7.5 GTI'nin sedan versiyonu arada hic bir fark yok teknik bakimdan. 2.0 TSI motor 230 hp - 7 ileri DSG'li ve kilit diff standart geliyor. Donanim bakimindan da hafizali surucu koltugu, dijital ekran (Audi gibi navigasyonu kadrana alabiliyor), sogutmali-isitmali on koltuklar, adaptif suspansiyon sistemi, arka koltuklarda isitma, cam tavan gibi donanimlarinin olmasi tercih etmemdeki sebeplerden biri. GTI'da bu saydigim ozelliklerin hic biri gelmiyor. Yukarida yazdigim gibi Golf kasasi GTI ya da R fark etmeksizin ailevi kullanim icin (cocuk koltugu vs.) yetersiz, mecburen Jetta'ya gecis yaptim.
Aslinda olayin en basinda direk enjeksiyon ve DSG almaktan baya cekiniyordum. En son TR deyken 2.0 TFSI motorlarin, DSG mekatroniklerinin problemlerini hep duyardim. Fakat arastirdigim kadariyla son nesiller daha sorunsuz. DQ381 sanziman zaten islak kavrama oldugu icin baya klasik otomatik gibi sakin kullanirken. Yasayip gorecegiz artik.
https://imgyukle.com/f/2021/10/10/kodUPq.jpg
https://imgyukle.com/f/2021/10/10/kodqeP.jpg
https://imgyukle.com/f/2021/10/10/kodez0.jpg
https://imgyukle.com/f/2021/10/10/kEPEcI.jpg
https://imgyukle.com/f/2021/10/10/koddpH.jpg
https://imgyukle.com/f/2021/10/10/kEPoJ1.jpg
En begenmedigim yani fabrikasyon lastikler (Hankook Kinergy GT - 225/45/R18), ben omrumde bu kadar kotu bir sifir lastik kullanmadim. Isim geregi pek cok basin araci kullaniyorum, bundan beter fabrikasyon lastik hakikaten gormedim. Bu kadar ozellik koyunca sanirim maliyeti lastiklerden azaltmaya calismislar. Orjinal 18" Pretoria (siyah) jantlari aldim, onlara yaz-pist lastiklerini koyacagim, orjinal jantlari ise kis lastikleriyle kullanmayi planliyorum.
Bu arada, pert olan aracimin fotografini da ekleyeyim, severek kullaniyordum (muhtemelen buradaki en temiz 2009 model aracti, boyasiz- sorunsuz ve isimi goruyordu) ama malesef yandan gelen acemi soforun kurbani olduk.
https://imgyukle.com/f/2021/10/10/kEPQ1b.jpg
Herkeze kazasiz surusler
AhmetKadir
10-10-2021, 10:16
bu arabadan hevesınız gecınce gumruge dogru atsanız da biz garipler de nasıplensek :D
kazasız belasız guzel gunlerde kullanın, jetta sevmem normalde ama motor ve donanım ınsanı bir hos edıyor :)
Hayırlı olsun Dou iyi günlerde kullan güzel seçim olmuş.
Cok tesekkurler iyi dilekleriniz icin :)
bu arabadan hevesınız gecınce gumruge dogru atsanız da biz garipler de nasıplensek :D
kazasız belasız guzel gunlerde kullanın, jetta sevmem normalde ama motor ve donanım ınsanı bir hos edıyor :)
Bu sinifta Jetta benim de favorim degil, alt donanim 1.4 TSI larin ic mekani gercekten kotu uzerine bir de torsiyon suspansiyonla geliyor (GLI haric), ozellikle yeni Civic (11. nesil) ve Mazda 3 cok daha basarili.
Aslinda GLI yerine Subaru WRX dusunebilirdim, fakat otomatik sanziman CVT geldigi icin direk elendi malesef.
Bu arada, ilk ufak modumu da yaptim. OBDeleven ile kadran goruntusunu degistirdim, baya gizli ozellik varmis VW lerde, beklemiyordum acikcasi.
Oncesi (teslim almadan once)
https://imgyukle.com/f/2021/10/10/kEf4FN.jpg
Sonrasi
https://imgyukle.com/f/2021/10/10/kEftvt.jpg
Jettaya hep soğuktum ama bu gerçekten fenaymış.ÖZellikle içinin yeni tasarım olmsı daha iyi.Ayrıca donanımın da maşallahı var. SAdece donanımlar burda üzel bir vw parası yapar :D
Güle güle kullanın
Güle güle kullan Doucum, geçmiş olsun Acura için de. :)
Hayırlı olsun Doğu uzun zaman sonra jetta begendim :D
Yine Dou, yine değişik bir seçim :D
Mantıklı duruyor hem kadar rahat olur hem de yeterince keyif verir gibi, konfor donanımları çok hoşmuş. Güle güle kullan çiçeğimm
Bana hiç vw gibi gelmedi, özellikle önden amerikan arabalarını andırıyor, bir dodge panjur olsa bitti gitti :)
Çok güzel maşallah
Evet ya ben de açarken "ne Jetta'sı ya" diyordum ki GLI falan görünce "kesin Amerikan" dedim.
Dışını gördüm "hmmmm güzelmiş ya" derken içine geçince "oaaaa" diyebildim :D
Donanım ve motor da efsaneymiş ya. DSG hem 7 ileri hem ıslak mı? O da iyi valla.. Güle güle kullanın ya çok çok güzelmiş. Bi Jetta'yı bu kadar beğeneceğimi hiç tahmin etmezdim.
Bir de saçma sapan paralara satılıyordur oralarda onlar, hay AMG böyle coğrafyanın, böyle kaderin ya :D
Güle güle kullanın. Araç donanım olarak çok güzel ve mantıklı Ama ne yalan söyleyeyim özellikle kafadan çok çirkin geldi bana.
Cok sagolun iyi dilekleriniz icin :)
Evet ya ben de açarken "ne Jetta'sı ya" diyordum ki GLI falan görünce "kesin Amerikan" dedim.
Dışını gördüm "hmmmm güzelmiş ya" derken içine geçince "oaaaa" diyebildim :D
Donanım ve motor da efsaneymiş ya. DSG hem 7 ileri hem ıslak mı? O da iyi valla.. Güle güle kullanın ya çok çok güzelmiş. Bi Jetta'yı bu kadar beğeneceğimi hiç tahmin etmezdim.
Bir de saçma sapan paralara satılıyordur oralarda onlar, hay AMG böyle coğrafyanın, böyle kaderin ya :D
Tesekkurler - $38.000 CAD aldim sifirini vergisi iviri ziviri hersey dahil, ikinci eli (piyasanin sacmalamasindan oturu) 35-36 civariydi
Bu arada 7. nesil Jetta'yi tamamen Amerika kitasi icin tasarladiklari icin eski nesile gore biraz daha buyuk, Passat satislarindan calmasin diye Avrupa'ya gelmiyor. Tasariminin farkli olmasinin bir diger sebebi de burasi icin bastan dizayn edilmis olmasi.
GTI ve R haricinde normal Golf'ler artik buraya gelmeyecek, onlar da tamamen Avrupa pazarina gore tasarlanacak.
Güle güle kullanın. Araç donanım olarak çok güzel ve mantıklı Ama ne yalan söyleyeyim özellikle kafadan çok çirkin geldi bana.
Tesekkurler, ben de cok begendim diyemem on tasarimini, GTI daha guzel bence
https://images.cars.com/cldstatic/wp-content/uploads/01-volkswagen-jetta-gli-and-golf-gti-2019-angle--drag-strip--exterior--front--grey--head-to-head.jpg
Yine Dou, yine değişik bir seçim :D
Mantıklı duruyor hem kadar rahat olur hem de yeterince keyif verir gibi, konfor donanımları çok hoşmuş. Güle güle kullan çiçeğimm
Bizde degisik secimler bitmez Tarikcim :) :) ama gundelik kullanima bundan fazlasi haram, eski aracim 12 yasindaydi gayet isimi goruyordu pert olmasa daha binerdim - bu da ayni kafada arac olarak aldim, ama daha hizli ve istersem arada bir piste cikartabilecegim bir alternatif otekinin aksine
Maddiyat elverse sifir E63 AMG Wagon ister gonul, ileride insallah :)
Ferhat_V
12-10-2021, 20:00
hayırlı olsun güle güle kullan..
Hayırlı uğurlu olsun.Kazasız belasız sürüşler dilerim.
Hayırlı olsun abi siz ne arabalara biniyorsunuz böyle ya :) İnsanın içi gidiyor şöyle arabalar görünce :) Artık TR'de hayal dahi edemiyoruz. Güle güle binin cidden jettayı farklı bir boyuta taşımışlar.
Ufak bir guncelleme yapayim - arada kaldigim bir konu var.
Kar lastiklerini siparis ettim, fakat orjinal jantlara mi taksam yoksa bayiden aldigim 18 inch pretoria lara mi taksam kararsizim.
Her halukarda uzerinde gelen lastikler sokulup satilacak, yaza dogru ayrica bir yaz lastigi takimi alacagim.
Orjinal 18" Sevilla jantlar (aracin uzerinde gelen) - 7.5J ET49
https://imgyukle.com/f/2021/10/23/kuLCUj.jpg
18" Pretoria 7.5J ET51
https://imgyukle.com/f/2021/10/23/kuLSdo.jpg
Sizce hangisi yazlik hangisi kislik set olmali? Tesekkurler
Et si az yüksek olan kışlık yapardım. Üzerindeki jant arabayla bilikte yeni model diğerine göre daha büyük duruyor.
Genişliği az olanı kışlık yapar daha dar taban lastik takardım diyeceğim; 2si de 7.5 :)
ET az olan yazlık olsun, daha bir çamurluğu doldursun diyeceğim, neredeyse aralarında fark yok :)
Bu durumda Tamamen kendi zevkime göre, pretoria yazlık olsun diyebiliyorum, sevilla bir tık çirkin göründü gözüme
Tesekkurler - arada 2mm fark oldugu icin cok buyuk bir fark yaratacagini dusunmuyorum goruntu olarak. One 10mm arkaya 15mm spacer koydugum icin kalipere surtme gibi bir durumda olmayacaktir
1. yil guncellemesi atalim, forumda is guc sebebiyle cok aktif olamiyorum ama ara sira girmeye calisiyorum. 1 senede 7950 km yol yapmisim.
Genel olarak aractan memnunum. Bu sezon 3 pist gunune katildim (toplamda 11 saat pist uzerinde gazladi arac). Pistte en zayif tarafi frenlerdi. Golf R frenler olmasina ragmen, balatalar catladi. EBC blue stuff ile degistirdim, nispeten daha iyi oldu fakat yine istedigim gibi degil. Pist gununden bir seansi buraya ekleyeyim (kamera acisi kotu, sonrakilerde duzelttim ama henuz youtube koymaya firsat bulamadim yogunluktan)
QN0bxCsRrU0
Sifir aldigim haline gore baya degisiklik var tabi. Golf R Eibach yaylar, on 10 mm arka 15 mm spacer, arka kalin viraj gergisi, on kule gergisi, one kamber veren rotiller, MBRP catback egzoz ve ufak tefek bir kac sey daha var. On kamber -2.5, arka -2.0 hem gunluk hem pistte kullaniyorum. Motor sanziman henuz stock.
Coilover alamadim cunku elektronik suspansiyonlu coiloverlar $4500 civari, OEM amortisorler patlamadan o kadar para harcamayi gereksiz buluyorum. Piste cikiyorum evet guzel hos, fakat bu benim icin pist araci degil. O is icin MK8 Golf R siparisi verdim, bekliyoruz :)
Seneye araca yapmak istediklerim:
1) Sadece pist icin jant-lastik takimi: APR A01 jant ve 200 treadwear semi-slick (siparis verdigim MK8 Golf R ile degisimli kullanabilirim)
2) Porsche Macan 4-piston on kaliperler (herhangi bir modifikasyon gerektirmiyor, direk al tak)
3) ECU + TCU tune, muhtemelen APR stage 1 ve DSG tune olur - gucten sikayetim yok, cok hiz aramiyorum ama DSG yazilimindan hic memnun degilim.
4) RS3 aluminyum besik ve on takim alt kollar
Onun disinda cok memnunum, gundelik arac olarak gercekten iyi, arada pistte de keyifli. MK8 Golf R geldiginde daha az piste cikar, ama yine autocross vs. her turlu giderim.
https://i.hizliresim.com/izfxdr1.jpg
https://i.hizliresim.com/5brp461.jpg
CüneytIşıkkent
05-10-2022, 08:15
Duruşu rengi çok hoşuma gitti. Maşallah
Golf R iyi karar olmuş aile arabalarını rahat bırak artık :D
eminkilic61
06-10-2022, 12:41
Genel olarak aractan memnunum. Bu sezon 3 pist gunune katildim (toplamda 11 saat pist uzerinde gazladi arac). Pistte en zayif tarafi frenlerdi. Golf R frenler olmasina ragmen, balatalar catladi. EBC blue stuff ile degistirdim, nispeten daha iyi oldu fakat yine istedigim gibi degil. Pist gununden bir seansi buraya ekleyeyim (kamera acisi kotu, sonrakilerde duzelttim ama henuz youtube koymaya firsat bulamadim yogunluktan)
1) Sadece pist icin jant-lastik takimi: APR A01 jant ve 200 treadwear semi-slick (siparis verdigim MK8 Golf R ile degisimli kullanabilirim)
2) Porsche Macan 4-piston on kaliperler (herhangi bir modifikasyon gerektirmiyor, direk al tak)
3) ECU + TCU tune, muhtemelen APR stage 1 ve DSG tune olur - gucten sikayetim yok, cok hiz aramiyorum ama DSG yazilimindan hic memnun degilim.
4) RS3 aluminyum besik ve on takim alt kollar
rs3 ön takım eklenmişken, rs3 frende düşünebilirsiniz. bolt-on olur ön takım değişince.
ama Macan fren sistemide çok iyi zaten.
oem kaliperle kalacak olsanız, gti clubsport diski, ferodo ds2500/ds3000 balata önerebilirdim
ondeki plaka sart degilse bence sokulmeli. ABD'de zorunlu degil diye biliyorum, belki CA'da da oyledir? Bu arada araci cok begendim, kazasiz belasiz :)
Abi maşallah kazasız belasız kullan, bu kasa jetta'lar baya güzel. Bende Buffalo New York'da yaşıyorum, 4 defa Toronto'ya gittim ama vakit ayarlayamadım, yoksa TMP'de exotic dream car experience a katılmak istiyordum.
Niye la bu da sedan GTI iste :) LSD li her aracla piste cikarim
ondeki plaka sart degilse bence sokulmeli. ABD'de zorunlu degil diye biliyorum, belki CA'da da oyledir? Bu arada araci cok begendim, kazasiz belasiz :)
Tesekkurler. Burda zorunlu malesef
Bazilari ceki demirini kullanip sag tarafa takiyor, ben onu sevmiyorum. Olacaksa ortada olacak :)
Abi maşallah kazasız belasız kullan, bu kasa jetta'lar baya güzel. Bende Buffalo New York'da yaşıyorum, 4 defa Toronto'ya gittim ama vakit ayarlayamadım, yoksa TMP'de exotic dream car experience a katılmak istiyordum.
Gelirsen haber ver beraber cikariz, cok sagol iyi dileklerin icin
rs3 ön takım eklenmişken, rs3 frende düşünebilirsiniz. bolt-on olur ön takım değişince.
ama Macan fren sistemide çok iyi zaten.
oem kaliperle kalacak olsanız, gti clubsport diski, ferodo ds2500/ds3000 balata önerebilirdim
RS3 brake duct da var soylemeyi unuttum, ama disklerdeki heat shield i sokup kesmem lazim hazir girismisken.
RS3 kaliperler cok pahali bide one 20+mm spacer gerekiyor, Macan kaliper seti 750 dolar bayide. Genelde ya TTS ya da Macan kaliper kullaniyolar.
Bulursam clubsport diskini deneyebilrim oncesinde aslinda iyi fikir, olmassa artik kalipere girisirim, tesekkurler
eminkilic61
06-10-2022, 15:11
rs3 brake duct orada ne kadar bilmiyorum ama ben 911 gt2 modellerinin birinin brake duct'ını burada bedava denilecek rakama almıştım.
google'a 'golf r 911 gt2 brake duct' yazarsanız yabancı forumlarda net bilgi çıkar
evet rs3 kaliperi disk ve balata olarak maalesef çok pahalı set.
sizin aracınız golf R'dan hafiftir. macan kailper keyif verir bence de
macan kaliper set olarak mı 750 dolar?
eminkilic61
06-10-2022, 15:12
+ olarak ben dust shield kesmekle uğraşmadım, söküp attım
rs3 brake duct orada ne kadar bilmiyorum ama ben 911 gt2 modellerinin birinin brake duct'ını burada bedava denilecek rakama almıştım.
google'a 'golf r 911 gt2 brake duct' yazarsanız yabancı forumlarda net bilgi çıkar
evet rs3 kaliperi disk ve balata olarak maalesef çok pahalı set.
sizin aracınız golf R'dan hafiftir. macan kailper keyif verir bence de
macan kaliper set olarak mı 750 dolar?
Evet Porsche'de arkadasim calisiyor indirimli 750 dolar on kaliperler
RS3 ductlari ebayden 60 dolara almistim
Dust shield sokunce pistte fren hortumlarina zarar verir diye cekiniyorum yoksa aklima gelmedi degil :)
eminkilic61
06-10-2022, 15:31
Evet Porsche'de arkadasim calisiyor indirimli 750 dolar on kaliperler
RS3 ductlari ebayden 60 dolara almistim
Dust shield sokunce pistte fren hortumlarina zarar verir diye cekiniyorum yoksa aklima gelmedi degil :)
kaliperler çok uygunmuş
rs3 brake duct fiyatı birim fiyatta uygun
dust shiled söküldü denendi :D 100den fazla tur attım, herhangi bir sorun yok (her pistten sonra hidrolik değişimi yaparız, hortumlarda bir sorun tespit etmedik)
kaliperler çok uygunmuş
rs3 brake duct fiyatı birim fiyatta uygun
dust shiled söküldü denendi :D 100den fazla tur attım, herhangi bir sorun yok (her pistten sonra hidrolik değişimi yaparız, hortumlarda bir sorun tespit etmedik)
O zaman ilk disk degisiminde sokup koyarim kenara, kaliperden once ucuzdan pahaliya gideyim sorunum muhtemelen bununla alakali. Sorun halen devam ederse o zaman Macan kaliperleri dusunecegim.
Cunku teknik olarak frenler hic fena degil 340 mm bu sinifta her aracta yok. Pistte gazlayan bi WRX vardi, adamin on fren diski benim arka diskle neredeyse ayni olcude.
eminkilic61
06-10-2022, 16:49
O zaman ilk disk degisiminde sokup koyarim kenara, kaliperden once ucuzdan pahaliya gideyim sorunum muhtemelen bununla alakali. Sorun halen devam ederse o zaman Macan kaliperleri dusunecegim.
Cunku teknik olarak frenler hic fena degil 340 mm bu sinifta her aracta yok. Pistte gazlayan bi WRX vardi, adamin on fren diski benim arka diskle neredeyse ayni olcude.
R kaliperle
disk, balata, hortum ve hidrolik dediğiniz gibi memnun edebilir
Mesaj kutusu dolmuş cevap yazamadım burdan ulaşayım dedim :)
8.000rpm
10-10-2022, 14:40
şahane hakkaten GLI
hep diyorum , bilen adam yürüyene öncelik ve önem veren adamdır
:)
şahane hakkaten GLI
hep diyorum , bilen adam yürüyene öncelik ve önem veren adamdır
:)
Tesekkurler, valla bilirkisiyim diyemem ama yaklasik 12 senedir surekli araclarimi piste cikartiyorum. GLI'nin stock motor gucu bence yeterli, cok buyuk bir eksikligini hissetmiyorum. Tune yaparsam bile stage 1 yaparim, o da sirf DSG yazilimiyla beraber yapmak gerektigi icin. FWD aracta 300 hp'yi gecmemeyi tecrubeyle ogrendim :) Stage 2 ler 350 hp civarina cikartiyor, bir de bir suru sey degistirmek gerekiyor downpipe ve intercooler, artik o kadar ugrasamayacak kadar yasli hissediyorum kendimi :) Az efor, az para, cok is kafasindayim.
MQB platformunda yurure para harcamak hakikaten cok iyi sureler cikartmana yardimci oluyor. Bide parca bol. Cogu Golf R / RS3 yuruyen aksam hatta Macan frenleri vs. hersey GLI'ya uyuyor, o sebepten eski bir Honda'ci olarak VW'ye geciste en cok sevdigim yani bu oldu, parcadan bol sey yok :)