Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Spacer kullanmadan 1.5 cm spacer etkisi verecek arka fren diski.

irfanakbas
09-11-2021, 09:13
S.A. arkadaşlar. Citroen C4 exclusive araca sahibim. Üzerinde orijinal 17 inç jant ve tavsiye edilen 225/50/17R lastik var. 1.6 mgt spacer kullanıyorum ama sıkıntı yapıyor ve sökücem.verilen uzun bijonlar yuvayı ve bijonu bozdu, bu yüzden fren diski degisecegim ve fren diski tek bulmakta bir hayli güç mecburen arka çift alınacak gibi görünüyor. Bunlarda porya yok. Tekeri spacer kullanmadan dışarı 1.5 cm kadar almak istiyoruz Fren göbeği daha uzun uygun bir model disk bulmak istiyorum yani kendinden 1.5 cm spacerli bir fren disk modeli gibi düşünün. Araca uygun böyle bir parça nasıl bulabilirim? Mesela araca uygun 4x108 bijonlu 1.5 cm dışarı doğru daha uzun farklı bir PSA grubu aracın diskini takabilirmiyiz? Uygun modeli nasıl tespit ederiz marka model söyleyip yardımcı olabilir misiniz?

CloudGrey
09-11-2021, 09:38
S.A. arkadaşlar. Citroen C4 exclusive araca sahibim. Üzerinde orijinal 17 inç jant ve tavsiye edilen 225/50/17R lastik var. 1.6 mgt spacer kullanıyorum ama sıkıntı yapıyor ve sökücem.verilen uzun bijonlar yuvayı ve bijonu bozdu, bu yüzden fren diski degisecegim ve fren diski tek bulmakta bir hayli güç mecburen arka çift alınacak gibi görünüyor. Bunlarda porya yok. Tekeri spacer kullanmadan dışarı 1.5 cm kadar almak istiyoruz Fren göbeği daha uzun uygun bir model disk bulmak istiyorum yani kendinden 1.5 cm spacerli bir fren disk modeli gibi düşünün. Araca uygun böyle bir parça nasıl bulabilirim? Mesela araca uygun 4x108 bijonlu 1.5 cm dışarı doğru daha uzun farklı bir PSA grubu aracın diskini takabilirmiyiz? Uygun modeli nasıl tespit ederiz marka model söyleyip yardımcı olabilir misiniz?

başka bir psa aracından böyle bi arka disk varsa alınıp takılabilir ama pek sanmıyorum.
ordaki et kalınlaştıkta diskin capıda büyür yada bijon sayısı artar diye düşünüyorum.

tabi belli olmaz ne bilim belki 207rc'nin arka diski sizin istediğiniz gibi olabilir.

elinize kendi diskinizi alıp parçacıları gezerseniz belki bir sonuç elde edebilirsiniz.

Diyadin
09-11-2021, 09:41
Merhaba diskin merkezi ortalama 8-10 mm arasıdır. Siz üzerine 15 mm daha eklerseniz ortalama 20-25 mm merkezi olan bir fren diski alacaksınız.

Üretim maliyetleri ve yürüyen aksam mühendisliği açısından hiç bir üreticinin böyle bir disk üreteceğini düşünmüyorum.

15 mm değilde 20 mm spacer kullanırsanız uzun bijon kullanmazsınız. Bir takım bijonla spaceri araca takıp sonrasında bir takım bijonla jantı spacere takarsınız.

Örnek H&R spacer;

H&R 6055571 5x112 DRA 57mm CB 30mm Wheel Spacer Pair Audi and VW - Achtuning (https://www.achtuning.com/h-r-6055571-5x112-dra-57mm-cb-30mm-wheel-spacer-pair-audi-and-vw/)

irfanakbas
09-11-2021, 09:43
başka bir psa aracından böyle bi arka disk varsa alınıp takılabilir ama pek sanmıyorum.
ordaki et kalınlaştıkta diskin capıda büyür yada bijon sayısı artar diye düşünüyorum.

tabi belli olmaz ne bilim belki 207rc'nin arka diski sizin istediğiniz gibi olabilir.

elinize kendi diskinizi alıp parçacıları gezerseniz belki bir sonuç elde edebilirsiniz.

Bahsetmek istediğim, bütün herşey aynı olucak, sadece diskin dışa çıkan kısmı 1.5 cm daha yüksek olması durumu.

irfanakbas
09-11-2021, 09:51
Merhaba diskin merkezi ortalama 8-10 mm arasıdır. Siz üzerine 15 mm daha eklerseniz ortalama 20-25 mm merkezi olan bir fren diski alacaksınız.

Üretim maliyetleri ve yürüyen aksam mühendisliği açısından hiç bir üreticinin böyle bir disk üreteceğini düşünmüyorum.

15 mm değilde 20 mm spacer kullanırsanız uzun bijon kullanmazsınız. Bir takım bijonla spaceri araca takıp sonrasında bir takım bijonla jantı spacere takarsınız.

Örnek H&R spacer;

H&R 6055571 5x112 DRA 57mm CB 30mm Wheel Spacer Pair Audi and VW - Achtuning (https://www.achtuning.com/h-r-6055571-5x112-dra-57mm-cb-30mm-wheel-spacer-pair-audi-and-vw/)

Bahsettiğim lastiklerle 2 cm kurtarmıyor hocam yanakta aşırı yükte esneme esnasında sürtme yapıyor ve ve çok dikkat etmeme rağmen bahsettiğim olayı yaşamam uyumsuzluk olaylari spacer işinden soğuttu beni. Belki başka bir PSA aracında belirttiğim tarzda bir ürün kullanımı olduysa diye araştırıyorum. Belki spor tarzda veya hafif ticari araçta böyle bir ürün olabilir mi diye aklıma geldi.

drago
09-11-2021, 10:19
Bence ET daha düşük bir jant tercih etmeniz, böyle bir disk bulmanızdan daha kolay

Göbek kısmı daha etli olacaksa bile, bu daha büyük çapta bir diskle beraber gelir otomatikman; -kaldı ki çoğu markada arka diskler soğutmalı tip bile değil, incecik- bu da demek ki herşey uysa bile kaliper taşıyıcı vs falan değişir

Çok mu özel bir jant aracın üzerindeki merak ettim?

EM-RE
09-11-2021, 10:33
Fren işi çok komplike açıkçası ben senin yerinde olsam diyadinin dediği gibi 1,8mm spacer yaptırıp çift bijon denerdim.
Bende ön fren kiti getirdiğimde kaliper janta değdi bu şekilde spacer yaptırıp kullandım,senin dediğin gibi 1,8mm dışarı çıkmış oldu.Ben gerçi dışarı çıkmasını istemiyordum ama hesap yaparken kaliperin büyüklüğü hiç aklıma gelmemişti kola değeceği.arada kalan 03mm iide sürtse bile her türlü çözersin.

irfanakbas
09-11-2021, 12:21
Bence ET daha düşük bir jant tercih etmeniz, böyle bir disk bulmanızdan daha kolay

Göbek kısmı daha etli olacaksa bile, bu daha büyük çapta bir diskle beraber gelir otomatikman; -kaldı ki çoğu markada arka diskler soğutmalı tip bile değil, incecik- bu da demek ki herşey uysa bile kaliper taşıyıcı vs falan değişir

Çok mu özel bir jant aracın üzerindeki merak ettim?

Hocam bildiğiniz normal 17 inç exclusive jantlar var üzerinde 17 inç 4x108 de bahsettiğiniz şekilde fazla bir seçenek te olmadığı için nasıl olsa fren diski değişecek deyip bahsettiğim şekilde uygunu varsa eğer o parçayı takmak daha mantıklı geliyor.

irfanakbas
09-11-2021, 12:24
Hocam spacer işi uzun vadede pek sağlıklı değil gibi duruyor yzerindekileri 2020 bahar ayında taktım şuana kadar sadece 3 kez sök tak yaptim, diskin birini değiştim şimdi diğerini de degisicem ve muhtemelende disk değişim sonrası spacer kullanmayı düşünmüyorum. Eğer bahsettiğim yönteme uygun fren diski varsa değerlendirmek istiyorum.

cnzdmr
09-11-2021, 12:37
Konudan çok bağımsız ama bana spacer işi hiç mantıklı gelmiyor. Aracın yürüyenine ekstra ağırlık, dönen parçaya ekstra ağırlık. Uzun bijon yuvayı bozar çift bijon olsa yine gereksiz ağırlık parça.

En sağlıklısı düşük et değerli jant. Spacer a gerek kalmadan jant lastiği dışarı doğru almış oluyorsunuz.

Diyadin
09-11-2021, 15:58
Şuan için çözüm spacer gibi geliyor. İyi markalı bir ürün size sorun çıkarmaz. Ben yerli olarak FG ile çalışıyorum. 7075 alaşımlı alümünyum kullanıyor hiç bir sorun yaşamadım. Türkiye'nin önde gelen yarış garajları ve off road araçlarına da veriyor.

Ome_RS
10-11-2021, 07:28
Bence sorun kullandığınız üründe. Ben de İzmir MGD yapımı spacer kullanıdım 1 sene hiç sorun yaşamadım 1 kere taktım arabayı satarken de üzerinde verdim.
Yeni aracıma da sipariş verdim ancak henüz montaj fırsatı olmadı. Memnuniyetimi buradan da paylaşmıştım. Bir kaç kişi almıştı sorun yaşamadılar diye biliyorum. Farklı bir marka spacer ile işinizi çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Dediğiniz şekilde bir disk/porya bulmak zor olacaktır

mikelazi
11-11-2021, 08:53
Bence sorun kullandığınız üründe. Ben de İzmir MGD yapımı spacer kullanıdım 1 sene hiç sorun yaşamadım 1 kere taktım arabayı satarken de üzerinde verdim.
Yeni aracıma da sipariş verdim ancak henüz montaj fırsatı olmadı. Memnuniyetimi buradan da paylaşmıştım. Bir kaç kişi almıştı sorun yaşamadılar diye biliyorum. Farklı bir marka spacer ile işinizi çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Dediğiniz şekilde bir disk/porya bulmak zor olacaktır

2 senedir MGD(mert erkekler) kullanıyorum.çevremde bir çok kişiyede tavsiye ettim,kullandırdım.herkez memnun.

CenkB
11-11-2021, 10:51
Ben kullanıyorum sorun yaşamadım demeyi çok sevmem fakat 6 senedir sm marka kullanıyorum yeni kontrol ettim maşallah sıkıntı yok.

irfanakbas
11-11-2021, 13:16
Konudan çok bağımsız ama bana spacer işi hiç mantıklı gelmiyor. Aracın yürüyenine ekstra ağırlık, dönen parçaya ekstra ağırlık. Uzun bijon yuvayı bozar çift bijon olsa yine gereksiz ağırlık parça.

En sağlıklısı düşük et değerli jant. Spacer a gerek kalmadan jant lastiği dışarı doğru almış oluyorsunuz.

Dediğiniz gibi spacer işi sonradan ek bir malzeme kaliteli ve bire bir orijinal ürün gibi yapsalar problem yaşatmaz ama bunu pullu bijonda yapmamışlar. Bu iş jantla yapılabilir evet ama 4x108 de pek bir seçenek yok Et ofset kafana göre model bulma işi de zor ofset ile olayı çözeyim desen daha fazla ağırlık demek bir de çin malı jant taktınız mı alaşım, göbege bilezik falan yine güven sorunu ortaya çıkacak. Ülkemiz modifiye şartlarında En temizi orijinal binmek sanırım.

irfanakbas
11-11-2021, 13:18
Şuan için çözüm spacer gibi geliyor. İyi markalı bir ürün size sorun çıkarmaz. Ben yerli olarak FG ile çalışıyorum. 7075 alaşımlı alümünyum kullanıyor hiç bir sorun yaşamadım. Türkiye'nin önde gelen yarış garajları ve off road araçlarına da veriyor.

Fg ile görüştüm, pullu bijon üretmiyorlarmiş maalesef, benim araçta pullu bijon var.PSA grubu bazı modellerde pullu bijon kullanılıyor.

irfanakbas
11-11-2021, 13:22
Bir kez takmak ve bir daha sökmemek kaydıyla güzel üründü bende çok memnundum evet. Kışlık yazlık teker değişimi için 3 kez sök tak yaptim yuvadan talaşlar çıkmaya başladı şuan bir yuva hiç tutmuyor.

irfanakbas
11-11-2021, 13:23
2 senedir MGD(mert erkekler) kullanıyorum.çevremde bir çok kişiyede tavsiye ettim,kullandırdım.herkez memnun.

Hocam kullanılan bijonda sıkıntı var. Benim araçta pullu bijon var. Sizin kullandığınız bijon tipi nasıl?

irfanakbas
11-11-2021, 13:24
Ben kullanıyorum sorun yaşamadım demeyi çok sevmem fakat 6 senedir sm marka kullanıyorum yeni kontrol ettim maşallah sıkıntı yok.

SM marka ilk defa duydum acaba pullu uzun bijon üretimleri var mı?

CenkB
11-11-2021, 13:35
SM marka ilk defa duydum acaba pullu uzun bijon üretimleri var mı?

Bendekiler o şekilde. Bijonlarla beraber göndermişlerdi zaten.

irfanakbas
11-11-2021, 15:11
Bendekiler o şekilde. Bijonlarla beraber göndermişlerdi zaten.

Bijon kalitesi falan nasıl hocam 6 yılda bayağı bir sök tak yapmışsınızdir , yuva da bijonda herhangi bir problem falan yok dimi? Bir de sıkarken son turda orijinal bijondaki gibi gicirtili kilitlenme sesi geliyor mu?

CenkB
11-11-2021, 15:59
Bijon kalitesi falan nasıl hocam 6 yılda bayağı bir sök tak yapmışsınızdir , yuva da bijonda herhangi bir problem falan yok dimi? Bir de sıkarken son turda orijinal bijondaki gibi gicirtili kilitlenme sesi geliyor mu?

Kilitlenme sesini bilmiyorum açıkçası. Fakat ne bijonda ne de yuvada şuanlık sıkıntı yok.

Ome_RS
12-11-2021, 08:38
Bir kez takmak ve bir daha sökmemek kaydıyla güzel üründü bende çok memnundum evet. Kışlık yazlık teker değişimi için 3 kez sök tak yaptim yuvadan talaşlar çıkmaya başladı şuan bir yuva hiç tutmuyor.

MGD pullu uzun bijon ile gonderiyor. Yaptirdigi yerin adini unuttum ama otokar vs ye bijon ureten bir oem uretici fabrikasinda yaptiriyordu. Ben baktim inceledim bayagi kaliteli idi. Sen MGD yi ara Mert Bey bilgi paylasmayi sever sorularina yanitlari alirsin.

Schumi
12-11-2021, 08:52
Bende 10 yıl önce pullu uzun bijon lazım olduğunda oem psa jantım için gidip bir bijon üreticisinde rica minnet ürettirmiştim 16 tane orjinalin aynısının uzunu. Ama geçenlerde sahibinden.com da normal satış yapanlar gördüm uzun pullu ucu konik psa bijonu.

irfanakbas
25-11-2021, 15:50
MGD pullu uzun bijon ile gonderiyor. Yaptirdigi yerin adini unuttum ama otokar vs ye bijon ureten bir oem uretici fabrikasinda yaptiriyordu. Ben baktim inceledim bayagi kaliteli idi. Sen MGD yi ara Mert Bey bilgi paylasmayi sever sorularina yanitlari alirsin.

Hocam uzun bijon bir şekilde bulunur ama yine yuvayı bozarsa diye endişeliyim o yüzden kendinden spacerli tarzda ürün bulmak istiyorum araca. 1.5 cm kadar daha göbeği uzun disk bulsam araba tam fit olacak.

irfanakbas
25-11-2021, 15:55
Bende 10 yıl önce pullu uzun bijon lazım olduğunda oem psa jantım için gidip bir bijon üreticisinde rica minnet ürettirmiştim 16 tane orjinalin aynısının uzunu. Ama geçenlerde sahibinden.com da normal satış yapanlar gördüm uzun pullu ucu konik psa bijonu.

İlanı buldum hocam fiyat çok yüksek istiyor eleman. Ve bijonlar ne derece sağlıklıdır bilemiyorum. Üretici de buldum kent bijon diye bir yer üretiyor fakat onlarda perakende satış olmadığını söyledi toptan satış yapıyorlarmış ve yine ürettikleri ürün ne derece sağlıklı bilmiyorum uzun bijona karşı bir ön yargı oluştu bende. Açıkçası bijonu fazla sıktıgımdan böyle bir problemde olmuş olabilir fakat dediğim gibi önleri de sert sıkıyorum ama şuana kadar çok şükür herhangi bir problemle karşılaşmadım. Kendinden spacerli disk bulabilirsem en sağlıklısı olucak.

irfanakbas
25-11-2021, 15:59
Arkadaşlar bahsettiğim şekilde kendinden spacerli disk şuana kadarki araştırmamla bulamadım daha doğrusu parçacılar şu ürün uyabilir diye bakmıyorlar direkt şase no ile araştırıyorlar PSA icinde uyum sağlayabilecek tarzda ürün araştırmiyorlar. Kendinden 1.5 cm spacerli ürün nasıl bulunabilir? Bununla ilgili parça uyumu alternatif sorgulayabilecegimiz bir site var mı?

Schumi
25-11-2021, 21:10
PSA grubunda bahsettiğin şekilde hiçbir araçtan fren diski olmadığına eminim. Başka markalarda bile böyle birşey olduğunu sanmıyorum. Ayrıca spacerlı fren diski de bulsan ucuz bijon gene gerekecek. Sonuçta bijonları diske değil poryaya vidalıyorsun.

irfanakbas
26-11-2021, 08:44
PSA grubunda bahsettiğin şekilde hiçbir araçtan fren diski olmadığına eminim. Başka markalarda bile böyle birşey olduğunu sanmıyorum. Ayrıca spacerlı fren diski de bulsan ucuz bijon gene gerekecek. Sonuçta bijonları diske değil poryaya vidalıyorsun.

C4 ve PSA grubu birçok araçta porya yok. Disk kendinden poryalı ve rulmanlı oluyor. Yani dediğim sekild disk bulabilirsem kendi orijinal kısa bijonlarin takabiliriz.

Schumi
26-11-2021, 21:42
C4 ve PSA grubu birçok araçta porya yok. Disk kendinden poryalı ve rulmanlı oluyor. Yani dediğim sekild disk bulabilirsem kendi orijinal kısa bijonlarin takabiliriz.

O poryasız değil. Disk poryaya presli şekilde. Fren diski ile içindeki porya farklı alaşım malzemeden. Dişler poryaya çekili. Fren diskine değil gene porya ya vidalanıyor. Ama tabi siz araştırmaya devam edebilirsiniz.